thoralf

Direktlänk till inlägg 29 september 2017

REFLEKTION

Av Thoralf Alfsson - 29 september 2017 00:32

 


I måndags skrev TT att SD inte hade råd med Hanna Wighs avhopp. Idag tror jag de flesta bedömare anser att Hanna Wighs avhopp blev en befrielse för SD med tanke på de uttalande som hon lyckats med de senaste dagarna.


Att partitoppen hållit en så låg profil angående Hanna Wigh är beundransvärt och något som Hanna Wigh borde vara full av tacksamhet för. Att media undvikit att granska Hanna Wigh kanske inte så många tänker på men så uppfattar jag det. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Me

29 september 2017 03:37

Är det någon som inte har råd med något, så är det Förstör-Sverige-massmedian med att vara politisk korrekt och berätta bara halvsanningar om vad som händer i landet. Folket vill inte se blaskorna mer och lägger inte sina pengar på tidningar som dagligen bara berättar om vilka moralramar som gäller, istället för att berätta om läsvärda händelser. ”Att inte ha råd” betecknar ett ekonomiskt tillstånd och inte en politisk händelse. Detta hade givetvis en riktig journalist varit medveten om. Men de riktiga journalisterna är borta och vi har fått politiska moralapostlar som dagligen ska instruera oss om hur vi ska tänka och vara.

Detta har man i alla politiska system som kallas för kommunism eller socialism och brukar upphöra när landet går i konkurs och folk inte har något att äta för dagen. Alla länder med detta politiska system har gått den vägen hittills. Sverige blir kanske det första land som lyckas undvika detta. Var det inte Einstein som definierade galenskap på detta visset: man gör hela tiden samma sak och förväntar sig andra resultat?

 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

29 september 2017 06:25

Hanna Wigh måste ha fått ett totalt hjärnsläpp. Hon är gift och på det här viset får hennes lagvigde reda på att den hon beskyller för att ha ofredat henne sexuellt har haft ett sexuellt förhållande till och från. På modern svenska, de har varit k.k Vad tänkte hon på? Kan beskyllningarna bottna i att Wigh blivit ratad och kommit på den geniala idén att ge igen på det här sättet? Bara gudarna vet, men för mig så luktar det försmådd kvinnas överilade sätt att hämnas.

 
Ingen bild

Tobbe S

29 september 2017 06:57

Intresset från slaskpress och MSM verkar vara mycket lågt. Så jag tror att Hanna Wigh nog är att betrakta som en anka. Därför har jag döpt om "Kalla Fakta" till "Kalla Fötter" och jag misstänker att de ångrar ankan Wigh djupt.

 
Ingen bild

Boris

29 september 2017 07:33

Det är nog en befrielse för SD att bli av med Hanna Wigh. Det finns 12 bilar registrerade på hennes hemadress vilket för mig låter som en bilmålvakt "light". Oaktat detta så skall anklagelserna om sexuella trakasserier utredas. Tämligen snart kommer dock Hanna Wigh upptäcka att hon är väldigt ensam. När TV4 kramat ur trasan ordentligt så slänger de den i sophinken och hos SD är dörren stängd. Det blir till att söka nytt jobb 2018 för henne. Kan tycka att hela historien är sorglig, framför allt för Hanna Wigh, men jag tycker att SD skött det bra. Nu siktar vi mot 2018.

 
Ingen bild

sverigevän

29 september 2017 07:34

En reflektion är ju vilken skillnad det är här mot när en invandrare är misstänkt för samma brott. Nu smutskastar man mest brottsoffret. Den misstänkte kan ju vara helt lugn, eftersom ord står mot ord så blir det nedlagt, och eftersom han tillhör toppen i partiet så reskerar han inte heller uteslutning.

Thoralf Alfsson

29 september 2017 07:37

Anser du min reflektion vara smutskastning?

 
janne

janne

29 september 2017 07:38

Kan det vara så att Wigh är en trojan som nästlat sig in
för att förstöra partiet,vad gäller slaskpressen så går
alltmer av dom i retur och det är glädjande dom utrotar sig själva.

http://Janne

 
Ingen bild

OH

29 september 2017 08:10

Hon räknade kanske med att komma in på en plats i Sentern.harp

 
Ingen bild

SM811

29 september 2017 08:40

Hanna som hela tiden kritiserat islam och dess värderingar säger följande.
"Skulle hellre sätta min dotter i koranskola än i SD"
http://www.friatider.se/hanna-wigh-skulle-hellre-s-tta-min-dotter-i-koranskola-n-i-sd
Det måste ha blivit helt kortslutning i skallen på henne.

 
Ingen bild

SM811

29 september 2017 08:50

OT: "Muslimsk sköterska får rätt av DO – islams regler viktigare än hygienregler"
http://www.friatider.se/muslimsk-sk-terska-f-r-r-tt-av-do-islams-regler-viktigare-n-hygienregler
Är Sverige fortfarande på rätt väg Löfven?

"Sverige rasar i ranking om konkurrenskraft och högre utbildning"
http://www.friatider.se/sverige-rasar-i-ranking-om-konkurrenskraft-och-h-gre-utbildning

Vad kan det bero på kan man undra. Vad har hänt i Sverige sedan 1970 och framåt. Vad har sju(k)klövern och de PK hela tiden prioriterat?
Är Sverige fortfarande på rätt väg Löfven?

 
Ingen bild

Laglydig

29 september 2017 08:52

Den där rubriken i Barran var det dummaste jag läst på länge!

Att den hon utpekar är helt oskyldig förstår man ganska snart när man sätter sig in i fallet. Det är för övrigt inte första gången som Hanna Wigh Mazeitaviciené använder sig av samma modus operandi. Redan 2013 utpekade hon en annan SD-politiker för sexuellt ofredande. https://www.aftonbladet.se/nyheter/article17153361.ab
Notera namnet på den inom SD som "varit väldigt stöttande" (förutom Björn Söder).

 
Ingen bild

Hacke

29 september 2017 09:54

Att egot Hanna Wigh var ett stolpskott och på senare tid utvecklats till en riktig Svarte Petter för partiet har väl framgått ganska tydligt. Tyvärr kanske ett oundvikligt misstag från ett ungt parti med stor växtvärk och behov representanter och då inte minst kvinnor.

Jag tror ändå skadan kommer att minimeras i takt med faktainflöde och tiden. Också med tanke på att det nu är media som sitter på Svarte Petter och gör sina fåfänga försök att tvätta den mer än lovligt solkiga byken och mörkande av hennes ”meriter”.

Men det är klart, till skillnad från det nya folkrörelsepartiet har ju media inget att förlora. Det sista unset av förtroende och anständighet torde väl vara borta för gott i allmänhetens ögon vid det här laget.

Förhoppningsvis har partiledningen lärt läxan till kommande nomineringsarbete. Följare av denna blogg vet i varje fall var det finns självuppoffrande, partitrogna, Sverigevänliga urkrafter att hämta.

 
Ingen bild

AyC

29 september 2017 10:12

SD måste väl kunna stämma TV4 ...
Ovärdigt att göra ett helt program där man smutskastar ett parti på ren hörsägen ...

 
Ingen bild

onkel sven

29 september 2017 10:44

Rapport från postnummer 57930 Högsby ,det bor 412 personer över 18 år på detta postnummer 83 st med mellanöstern namn som varken har inkomst av tjänst eller kapital ,dessa "lever på oss" andra ,hur faen har det ställts till ?? Det finns 11 postnummer till i kommunen ! Uppgifterna hämtade ur Ratsit Personfakta nr 4 2017 .

 
Ingen bild

(V)Media har säkert synat henne rejält i sömmarna.

29 september 2017 11:16

Då dom upptäckte hennes lik i garderoben så valde man att lägga locket på.
Det går ju inte att offentliggöra HWs tillkortakommande för då faller de flesta av hennes anklagelser platt till marken.
Därav denna relativa tystnad som nu råder.

 
Ingen bild

Friholt

29 september 2017 11:54

Återigen har Hanna sökt rampljuset utan att klara av det och utan att förstå vidden av vad hon ställer till med för sig själv och för andra.

TV4 har exponerat henne hänsynslöst liksom det Sverigedemokratiska partiet och den indirekt utpekade som är en person som bland partikollegor är högt respekterad och en härlig personlighet. Han har intet ont anat från en timme till en annan plötsligt drabbats av TV4:as massiva påståenden som företaget hela tiden insett vara överdrivna.

När denna uppståndelse har lagt sig ytterligare och fått sin rätta värdering kommer den utpekade att kunna skaka av sig det här och gå vidare. Men det är en personlig tragedi för Hanna. Hon kommer att stå där ensam från allt och alla. Hennes före detta partivänner i Skaraborg verkar t ex inte sakna henne särskilt mycket efter avhoppet.

 
Ingen bild

Stefan A

29 september 2017 12:40

När man som fd. SD,are öser tonvis med dynga över
allt och alla I SD ser jag det mera som en jobbansökan,
men som SD,are är man nog pestsmittad inom media och
hos andra partier, även om man för stunden får hjältestatus
I fulmedia, sedan kan man undra hur länge denna person
har spelat under täcket med våra ärkefiender I tv4/expressen,
samt att man inte känner sig tillräckligt hotad och förföljd mm.
för att avstå 65 000 kr/mån, visserligen kommer vi inte att
få se denna person I riksdagen något mera men ändå.
Förstår att det är oerhört stötande för skattebetalarna att man
kan få så mycket pengar utan att jobba, och fulmedia kommer
förstås att skjuta skulden på partiet, men partiet kan inte ta
ansvaret för vad enskilda ledamöter väljer att göra.

Och kom ihåg, att I ett kommunistiskt Sverige skulle
Henrik Arnstad(nuvarande regeringens rådgivare) vara
Justitieminister…man känner redan hur huvudet hänger löst….

 
Stefan K

Stefan K

29 september 2017 13:50

De bägge "inblandades" versioner står i sådan bjärt kontrast till varandra att det är uppenbart att någon av dem ljuger.

De enda som i dagsläget sitter på det svaret är just de bägge. Därför finns ingen anledning att spekulera.

Jag tycker Hanna Wigh var en frisk och vacker fläkt när hon dök upp i tv-rutorna för 4-5 år sedan. Ju mer jag läst och sett om henne, har devalverat den bilden betänkligt. Som Thoralf skriver, tror jag det är en vinst att hon försvinner ur bilden. Dessvärre lär bilden av SD försämras i vissa kretsar, vilket givetvis är syftet med medias rubriker.

Sitter man på något i 5 år, som skett i det här fallet, och lägger fram berättelsen i samma stund som det står klart att det inte längre väntar en hägrande riksdagsplats, skapar det givetvis en del frågor.

Hanna Wigh säger nu till media att hon ångrar TV-intervjun i TV4. Är det TV-intervjun hon ångrar eller det faktum att polisen nu kommer att granska fallet?

http://https://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

29 september 2017 13:52

Var är alla SD kvinnor som Hanna påstådde var utsatta för sexuella trakasserier utav den som är numera namngiven. Att inte någon mer träder fram utav dessa "bonnläppar" sagt av den som är utpekad. Jag hyser ingen respekt för någon utav dem men Hanna tar ändå priset i sin Dokussåpa av påhopp på hela partiet och dess väljare.

 
Ingen bild

Christer

29 september 2017 15:22

I dag i DN finns en artikel av Niklas Orrenius (inte bakom betalvägg!) där han gör sitt bästa för att koppla samman NMR med SD. Han ger exempel på några historiska händelser från slutet av 80-talet där företrädare för dagens SD slirade på nazismen. B.la annat hade han intervjuat en ung Jimmie Åkesson nån gång på 90-talet, som då (precis som Björn Söder senare) ifrågasatte "om Zlatan är svensk". Och det är precis där som Orrenius försynta lögner tycks ge tyngd åt hans sätt att resonera. Han utelämnar det resonemang som t.ex Björn Söder hade om Zlatans "svenskhet". Söder sa att Zlatan bestämmer själv om han vill vara svensk eller europe. Bosätter han sig i Europa, låter sina barn gå i skola där nere och bara kommer "hem" till Sverige för semester då och då är han inte längre att betrakta som svensk. Men han bestämmer själv. Flyttar han däremot hem efter karriären låter barnen gå i skola här, och själv deltager i det svenska samhället och debatten så - självklart är han då svensk!
Detta resonemang kan naturligtvis inte Orrenius återge, då faller hela hans strategi som är smutskastning via "fake news". Dessutom låter han EXPO och ETC ytterligare försöka ge tyngd åt hans haltande hatartikel. Men jag tror inte att han lyckas särskilt bra. Det handlar inte om NMR längre. Det handlar om det Sverige som har uppstått ur mångkulturen, och den folkrörelse som SD utvecklats till.
Alla vi som sett för många mord och skjutningar, våld och hot mot blåljuspersonal, övergrepp på vårdinrättningar och bibliotek och skolor, bilbränder, hot, våld och rån mot våra gamla, hederskultur, balkongflygningar, islamisk terror, samt ett samhällsklimat där samsyn och tillit var honnörsord, och nu ersatt av ett otryggt multikultisamhälle. Allt detta väljer Orrenius att blunda inför, men det är detta som är drivkraften i den Sverigevänliga delen av befolkningen. Orrenius tror fortfarande (precis som Etablissemanget) att svenska folket kan skrämmas från att rösta på SD i kommande val. Jag tror han kommer att bli jävligt besviken i valet 2018.
Att göra en konsekvensanalys i allt som man föetar sig i livet är en god föresats. Det gäller både på individnivå, som journalist eller som politiskt parti, detta för att anknyta till debatten om Hanna Wigh. Det går nog lite för fort ibland när SD kvoterar in lämpliga kandidater, som det påpekats bland kommentarerna, b.la av Hacke här. "Det finns självuppoffrande partitrogna Sverigevänliga urkrafter att hämta". Vid kommande nomineringar bör innehavaren av denna blogg ägnas särskild uppmärksamhet. Thoralf skulle aldrig skämma ut vare sig själv eller den Sverigevänliga rörelsen. Tänk på det ni som sitter i valberedningen!

 
Ingen bild

Hen

29 september 2017 15:50

De som vill göra detta till en fråga om Hanna Wigh tycks inte ha tagit till sig någonting av kärnan i problematiken. HW är ju långt ifrån ensam om kritik av liknande slag, vilket har framgått tidigare och som med all önskvärd tydlighet också Kalla Fakta visade. Dessutom bekräftar partiledningen med sina ynkliga reaktioner att mycket av kritiken har fog för sig. Tankarna går osökt till en sekt, där ifrågasättanden inte får förekomma, och tar åsiktskorridoren är minimal. Inte helt olikt IS.

Thoralf Alfsson

29 september 2017 18:21

25 000 - 30 000 medlemmar i partiet och då är det inte underligt om det finns några rötägg bland dessa med en dålig kvinnosyn. Tror du att det är bättre inom Socialdemokraterna?
Det är bara att syna de listor som finns på nätet. Du kommenterade aldrig socialdemokraten i Alvesta som begick övergrepp mot ett barn och hade barnpornografi i sin dator och på ett usb-minne. Skall vi döma alla socialdemokrater efter det?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

29 september 2017 16:31

Plattskallen som tagit timeout skulle aldrig släppts in i SD från början oavsett vad som hänt, hoppas vi slipper se honom mera, detsamma gäller Pippa-Lina

 
Ingen bild

onkel sven

29 september 2017 16:49

Onkel Sven 10:44,märk väl , då har jag inte räknat dem som är under 18 år ,då blir det ännu hemskare siffror ,även "vanliga" arbetslösa är inte medräknade !

 
Ingen bild

Observer

29 september 2017 17:17

Vår regering vill så till slut förbjuda åsikter!

"Om man är man med och bidrar till kriminella, våldsbejakande organisationer då måste samhället slå ner på det. Vi vill förbjuda deltagande i kriminella organisationer, sade Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor i Aktuellt under torsdagen."

JANNE JOSEFSSON OM FÖRLAGET:

"Partiledaren får dock hård kritik av både Janne Josefsson, journalist på SVT:s Uppdrag granskning. Josefsson som menade att Busch Thors förslag är ”skrämmande”. Josefsson hävdade att KD:s förslag i praktiken innebär ett åsiktsförbud.
 
Ingen bild

Observer

29 september 2017 17:41

Regeringen vill förbjuda verkligheten!
Åsikter och organisationsrättighet förbjuds i förebyggande syfte.
Sinnessjukdom eller galenskap? -Välj själv.
Sverige behöver A K U T en ny regering.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 september 2017 17:43

Skaraborg SD-kvinnor Skövde:
Vi ser med överraskning och förvåning på senaste dagarnas
grova anklagelser och ryktesspridning mot vårt parti.
Tanken att vi skulle tillhöra ett parti med en kvinnokultur där kvinnor sextrakasseras och byts ut på löpande band om vi blir obekväma är oss totalt främmande.

Tvärtom har vi alltid känt oss välkomna och respekterade för vårt arbete tillsammans med våra manliga kollegor.
Vi är återkommande på möten, konferenser, festivaler och andra sammankomster och ingenstans går det skönja den unkna kultur som partiet framställs ha.

https://www.skovdenyheter.se/article/sd-kvinnor-bilden-av-oss-totalt-frammande/

 
Ingen bild

Antabus

29 september 2017 17:54

@ Onkel Sven
Finns väl några rika bönder (C) i Högsby? Dom kan
väl betala för alla drönare som dränerar hela landskap
på hopp och framtidstro. Eller det kanske är smidigare
att skicka räkningen till andra?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 september 2017 18:12

Kalla fakta förvandlades till "Kalla fötter"
Man ångrar sej när soptippen närmar sej.
AF nästa för W. Ta en kölapp tillsammans
med dom andra oanställningsbara.

 
Ingen bild

Tony

29 september 2017 18:35

Tycker att Hönan(Hen) ska hålla näbben stängd så länge du
inte har en vettig åsikt att komma med .

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 september 2017 18:44

Vilsen han flög,
den lilla hen-hönan i sin bur.

Det fanns oändligt med fakta att få
men Hen-hönan kacklade bara på.

 
Ingen bild

onkel sven

29 september 2017 19:08

Jodå det finns massor av rika bönder i Högsby kommun ,dem kan man läsa om i Ratsit Personfakta !

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 september 2017 19:17

Hen-hönan kom och gick
För var dag i sämre skick.

Vad får hen att kackla?
Är det en hon eller han?
I alla fall ingen man!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

29 september 2017 19:41

Zlatan är inte svensk längre. Just nu är han engelsman. Tidigare har han varit holländare, italienare, spanjor, för att bli italienare igen, sen fransman och nu engelsman om han inte har åkt någonstans på semester, då är han vad man är där.

Allt enligt PK-resonemanget?

Jag vill minnas att han själv har sagt att han inte känner sig som svensk och det är väl en aspekt nog så viktig.

 
Ingen bild

Lena1

29 september 2017 20:12

Hanna Wigh har inte alla hästar inne, hom påstår i media att hon hellre sätter sin dotter i en koranskola än låter henne gå med i SDU. Därför att en kvinna inte är respekterad i Sd kretsar men väl in koranskolan!!! I vilken värld lever denna människa. SD har tur om de kan göra sig av med sådana galna människor som HW. Men pengarna tar hon gärna emot fram till valnatten. Det är en människa utan moraliskt kompass.

Likaså Annie Lööf som vill förbjuda NMR:s symbol, den gamla fornnordiska symbolen tyr-runa. OK... så det ska lösa problemet?? Annie Lööf ta dig i akt! NMR har ännu inte blivit aggressiva, men det har vänstern varit under lån tid. Där har Annie inget att säga... Så kommunistiska symboler är helt OK enl Annie Lööf? Denna kvinna lever i en fantasivärld. Ta och väx upp Annie Lööf!

 
Ingen bild

Anders

29 september 2017 20:15

Demonstrant vill förbjuda islam
HALMSTAD Mats Matsini Ljungkvist planerar att hålla en demonstration för att förbjuda islam då han anser att religionen strider mot svensk konstitution och lag. – Det går inte att resonera så, säger Victoria Enkvist, doktor i konstitutionell rätt.
Joakim Kullberg
18:58 - 29 sep, 2017
På lördag planerar Mats Matsini Ljungkvist, före detta Sverigedemokratisk lokalpolitiker i skånska Bjuv, att anordna en demonstration på Stora torg i Halmstad. Mats Matsini Ljungkvist menar att islam strider mot den svenska religionsfriheten och vill därför förbjuda religionen omgående. Mats Matsini Ljungkvist förklarar för HP att en muslim enligt islams heliga skrifter har rätt att döda en muslim som väljer att byta religion

 
Ingen bild

Gute

29 september 2017 20:51

Det här är bland det värsta jag har sett inom området!!

Oavsett utgång i fallet så lider jag med barnen hos de berörda parterna, det är de som far mest illa.

Om inte H.W har mer att tillföra så är det kört för henne, och jag tror att det är mer på gång.
- Annars har media gjort bort sig totalt.....och det är inte första gången.....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se