thoralf

Direktlänk till inlägg 18 juli 2017

SVAR PÅ FRÅGORNA I SOMMARFOLDERN

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2017 00:02

Jag tror att det varit många som väntat på de utlovade svaren på alla frågor i sommarfoldern. Att jag gick och blev morfar i helgen var inte planerat utan de kom ca sex veckor för tidigt. Jag har fått prioritera lite annat de senaste dagarna och därför kommer svaren lite senare än vad det var tänkt men jag hoppas att ni ursäktar det.


Jag har delat ut ca 5 000 sommarfoldrar fram till idag och jag hoppas att de skapat mycket diskussioner och samtal. Det var i varje fall min förhoppning. Här kommer svaren på frågorna.


 

Rätt svar är Vattenånga.


När Demoskop ställde samma fråga för några år sedan till över tusen personer svarade endast 3 procent rätt. I gruppen akademiker svarade bara 4 procent rätt medan de med enbart Grundskola svarade hela 11 procent rätt ;-)


”Vattenångan står för grovt räknat hälften av den nutida växthuseffekten på jorden. Även molnen, det vill säga vatten i form av droppar eller iskristaller, har en påtaglig växthusverkan – de ger upphov till ungefär en fjärdedel av den totala växthuseffekten. Koldioxiden svarar för uppåt 20 % och övriga växthusgaser (främst ozonlustgas och metan) tillsammans för ca 7 % av den nutida växthuseffekten.”

Wikipedia, växthuseffekten


”Det finns flera växthusgaser. Den viktigaste är vattenångan och näst störst effekt har koldioxiden. Eftersom de olika växthusgaserna delvis påverkar samma våglängder av strålningen är det svårt att säga exakt hur mycket respektive gas bidrar med. Men vattenångan står för storleksordningen 40-70 %, medan koldioxiden står för 10-25 %. Av övriga växthusgaser bidrar metan (CH4) och dikväveoxid (N2O), dvs lustgas med cirka 5 procent var.” 

Pär Holmgrens klimatskola


 

Rätt svar är minskat.


En stor orsak till att utsläppen av koldioxid minskat i Sverige är 70-80-talets utbyggnad av kärnkraften. Den som är lite äldre minns säkert oljekrisen på tidigt 70-tal vilket innebar att omställningen till kärnkraften startade. När sedan kärnkraftverken började komma igång skulle alla oljepannor i villorna kastas ut och ersättas med elpannor och i många nybyggda hus installerades direktverkande elelement.


 

http://ekonomihandboken.se/klimatkrisen/vem-ar-klimatboven/


 


Rätt svar är mer än 95 procent.


Vattenkraft och kärnkraft är de två stora energikällorna i Sverige. Vindkraften har även vuxit de senaste åren tack vare stora subventioner. Enligt energiföretagen var 98 procent av elenergin under 2016 koldioxidfri. Att fortsätta bygga vindkraftverk och solparker har föga inverkan på koldioxidutsläppen, den kan i vissa fall ha motsatt effekt.

https://www.energiforetagen.se/sa-fungerar-det/el/produktion/


 


Rätt svar är minskat


Enligt statistik från SMHI har antalet stormar minskat och medelvinden har visat på en sjunkande långsiktig trend

https://www.smhi.se/polopoly_fs/1.16896!/webbFaktablad_51.pdf


 


Rätt svar mindre än 1 procent.


När Demoskop ställde den här frågan var det också bara 3 procent som svarade rätt.


Enligt uppgifter har inlandsisen på Grönland en volym på 2 800 000 km3. Om en procent skall smälta så måste alltså 28 000 km3 eller ca 1 000 km3 varje år under 30 år smälta. 

Men när klimatalarmisterna beräknar hur mycket inlandsis som försvunnit använder de inte km3! Nej, då pratar man istället antalet ton som smält. Allt för att det skall bli mer obegripligt och låta betydligt värre än vad de faktiskt är. 1 km3 inlandsis väger ca 900 000 000 ton. 


Det blir mer alarmistiskt och prata om att si och så många miljader ton inlandsis smält bort än något hundratal km3.


I år ser det faktiskt ut som att ingen avsmältning kommer ske överhuvudtaget!


http://www.dmi.dk/groenland/maalinger/indlandsisens-massebalance/ 

Rätt svar är sänkts mer än 50 cm.


I själva verket har havsnivån sjunkit med ca 1 meter sedan 1774. Förr i tiden kallade man detta för "vattenminskning" innan man förstod att det hade med landhöjningen att göra.


 

https://www.smhi.se/kunskapsbanken/oceanografi/stockholms-havsvattenstandsserie-1.13499


Jag hoppas att alla förstår att klimatalamisterna som pratar/skriker om höjda havsnivåer och översvämningar längs Sveriges kuster helt har "glömt" bort landhöjningen. Personligen tror jag att man medvetet nonchalerar landhöjning bara för att skrämma upp befolkningen! Ett i mina ögon högst bedrägligt beteende från klimatalarmisterna. 

Den enda kustremsa i Sverige där det noterats en väldigt liten havsnivå höjning är Skånes sydkust där landhöjningen är som minst i hela vårt land.


 


Rätt svar är oförändrat.


http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/forskare-samma-antal-isbjornar-i-dag-som-1993/


 


Rätt svar är ökat mer än 100 mm/år


Enligt statistik från SMHI så har årsnederbörden ökat kraftigt sedan man började göra mätningar i Kalmar. Jag har sammanställt statistiken i ett diagram. När mätningarna började var årsnederbörden betydligt mindre än 400mm/år men under det senaste decenniet har årsnederbörden varit över 500 mm/år.


 


Hur många rätt har du så här långt? Inte så många!


Om vi i Sverige hade en journalistkår som berättade sanningen och som granskade alla klimatalarmister och Miljöpartister så hade du med stor säkerhet haft bättre kunskaper och fler rätt på frågorna.


Imorgon återkommer jag med svaren på frågorna om massinvandringen till Sverige.


 
 
Ingen bild

Niklas R

18 juli 2017 01:04

Har ett fel hittills. Trodde att antalet isbjörnar hade minskat lite.

 
Ingen bild

Björn

18 juli 2017 01:46

Intressanta fakta. bra jobbet. Hade i ärlighetens namn flera fel.
Trodde bla att problemen med låga grundvatten nivåer berodde på dåligt med nederbörd, men uppenbarligen beror det på annat. kan man gissa att uttaget av vatten är så pass mycket större nuförtiden.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 09:48

När det gäller Öland har du helt rätt och att betydligt fler är anslutna till det kommunala VA-nätet trots att många har egna brunnar.

 
Ingen bild

B Johansson

18 juli 2017 03:07

Bra jobbat Thoralf!
Tänk om alla som okritiskt tror på vad klimatalarmisterna lyckats föra ut som ”enda sanningen” satte sig ner och läste dina frågor med referenser.

Läste en tänkvärd gästkrönika i GP skriven av Thomas Gür.

http://www.gp.se/ledare/ett-etniskt-utanförskap-1.4444695

Det är hög tid att SD skärper tonen och börjar ställa krav på nödvändiga förändringar i vårt samhälle.

 
Ingen bild

LaC

18 juli 2017 05:19

I Sverige är det SR/SVT med sina grönvänstervridra journalister som är de stora bovarna som ljuger Sveriges folk rakt upp i ansiktet.

Att vara Sverigedemokrat är däremot lätt, det är bara att säga sanningen.

 
Ingen bild

valle

18 juli 2017 07:26

Du hade inte med istäcket över nordpolen. Varför?

 
Ingen bild

Pepparholm

18 juli 2017 07:45

Jag läser Klimatupplysningen, länk i högermarginalen, så jag hade nästan alla rätt. Trodde dock att antalet isbjörnar ökat.

 
Ingen bild

Hacke

18 juli 2017 08:03

Tack för folkbildningen Thoralf! Den som gammelmedia och då inte minst public service utger sig för att stå för.

Att folk är så totalt bortkollrade kring frågor som klimat och invandring är inget annat än ett resultat av just deras idoga desinformationsarbete.

Statsfinansierad fake news och propaganda är vad folket matas med från morgon och till kväll. När ska denna genomfalska bubbla och gigantiska svek mot uppdraget och medborgarna spricka?

 
Ingen bild

Anders

18 juli 2017 08:17

Mycket intresant, helt i linje med vad man kunde gissa sig till. Alltså tvärtemot vad miljömupparna vill att vi skall tro.

 
Ingen bild

K

18 juli 2017 08:21

Inte så många rätt alls. Bra förklaringar. Känner mig mer kunnig nu. Väldigt pedagogisk övning, grattis!

 
Ingen bild

Fredrik

18 juli 2017 08:58

Att islossning sker på antarktisk är inget konstigt, det lär ha skett sen isen bildades. Om man ser till den senaste som lossnade, så var det en stor bit, men det verkade som av den totala ytan röde sig om 0,01% typ.

 
Ingen bild

Dumle

18 juli 2017 09:24

Fel på isbjörnarna här också! Har väl sett för många artiklar från WWF och SNF om hur "hotad" isbjörnen är. Du har så rätt - läs gammelmedia och bli vilseledd av lögner och fakenews!

 
Ingen bild

Nisse

18 juli 2017 09:39

Du har gjort ett kanonjobb som vanligt Thoralf.
Vore intressant att höra kommentarerna från miljömupparna om detta.

 
Ingen bild

Hebbe

18 juli 2017 09:41

Eftersom frågorna var "vad tror du"-formulerade så borde man få en hel del rätt :)
Vad jag tror är egentligen oväsentligt men när du frågar om just det så kan man ändå ha oturen att tro något annat än de givna alternariven.

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2017 11:00

Det här var som att sätta sig på skolbänken igen! Möjligen att jag kunde ha fått rätt på fråga nr 6 om landhöjningen (vatten minskningen i Östersjön) som jag stod o vägde med det andra alternativet, mellan 0-50 cm. Hade för mig att vattenminskningen ägde rum mycket tidigare.
Jag har alldeles för låg kunskap i detta. Behöver uppgradera! Tack Thoralf!

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2017 11:59

Eftersom vi är inne på "fake news" och natur (såsom matproduktion och vattentillgångar) vill jag rekommendera att läsa Lars Berns blogg om "Varför vi skall välja ekologisk mat". Det finns så många argument, ett av dem är att globalisternas produkter förslavar oss, gör DEM rikare och DEM MER INFLYTELSERIKA. Att köpa närproducerat och gärna ekologiskt gör globalisterna "lessna i ögonen".
Se även på vattentillgången. Nestlés VD finns ute på ett antal videor (tänker inte lägga ut dem för ett troll stoppar dem), där han förklarar varför de Multinationella företagen ska få tillgång (genom FN) till vattentillgången i världen och sedan sälja den till människorna (så att de blir än mer rika o mäktiga).

Min uppmaning: Köp närproducerat och helst ekologiskt! Befria er från det slaveri som Multinationella företag innebär, sluta köp deras produkter!

 
Ingen bild

@valle-Se svar nederst

18 juli 2017 12:28

Varför smälter isen kring Nordpolen?

Den röda kurvan visar andelen av ytan som är täckt av höga moln. Den blå kurvan visar andelen av ytan täckt av låga moln.
Det senaste decenniet har det tydligen bildats allt färre moln på låg höjd och allt fler moln på hög höjd i området runt Nordpolen under sommarhalvåret.
Det betyder i sin tur att isen det senaste decenniet har anfrätts allt mer av solstrålning under den arktiska sommaren.


Det behövs inga utsläpp av koldioxid för att förklara varför istäcket i Arktis under sommaren är rekordlågt.
Det finns andra förklaringar och den bästa är förändringar i molnigheten.
Huruvida dessa förändringar i molnighet på något vis är orsakade av människan kan man bara spekulera i. Det kan dock knappast bero på utsläppen av växthusgaser.
Dessa utsläpp har ju pågått kontinuerligt sedan 1800-talets början, medan förändringen i molnighet i Arktis tydligen började först omkring år 1997. Förändringen av istäcket i Arktis är helt enkelt inget som helst bevis för att människan påverkar klimatet genom utsläpp av växthusgaser.
--------------------------------------------------------------
Hur mycket höjs då havsytan när isen i Arktis smälter? Isen flyter ju på vatten och är delvis nedsänkt i vattnet.
Därmed tränger isen, enligt Archimedes' princip, undan vatten av samma tyngd som isen själv.
När isen smälter, tar smältvattnet upp lika stor volym som den del av isen som befann sig under vattenytan. Därmed ändras inte vattenytans läge alls.
Det gäller även en smältande isbit i ett glas med vatten.
Är förändringen noll, så spelar det ingen roll vad du multiplicerar den med.
Resultatet blir fortfarande noll.

http://www.lars-kamel.se/Vetenskap/ArktiskIs.html

 
Ingen bild

calle

18 juli 2017 12:29

klockrent med frågor och svar. detta visar att medias hjärntvätt gjort mig osäker på vad som är sant. 7 klövern har fixat så mycket vardagsbeskymmer så man är helt upptagen med att fixa och dona så vardagen funkar, man har inte tid att ta reda på sanningen om allt, och vart skall man söka efter sanningen, nu när 7 klövern skall hindra alternativ media.

 
Ingen bild

calle

18 juli 2017 12:33

det är ju verkligen värt att stödja denna blogg och andra alternativ media, oekonomiskt.
alla kan göra en egen film om nåt man tycker är fel och lägga upp på webben. lite egen efterforskning på sanningen.

kul om fler att granskar förjugen 7 klövermedia, och avslöja deras lögner hela tiden

 
Ingen bild

Martin

18 juli 2017 12:57

"Vattenbristen" är framförallt en pumpkapacitetsbrist och inte en brist orsakad av låga grundvattennivåer. En ökad förbrukning (individer och företag) kombinerat med inflyttning av fler invånare har tagit vissa kommuner på sängen och den reservkapacitet som fanns förut på kanske 10% tog slut.

SMHI behöver inte göra några prognoser över grundvattennivåer utan det är antingen snåla med vattnet som gäller eller bygga ut VA-nätet.

 
Ingen bild

Kurtan

18 juli 2017 13:23

Islossning från polerna är inte ett tecken på att istäcket minskar, utan precis tvärtom... Det växer så mycket att polerna måste göra sig av med en del... Hade istäcket krympt så hade islossningen upphört... Men det är väl för svårt för "miljötalibanerna" att ta till sig...

 
Ingen bild

Karl

18 juli 2017 13:39

Vad jag alltid har trott, tack. Hur skriver jag ut eller sparar uppgifterna

 
Ingen bild

Gustaf

18 juli 2017 13:41

Jojo, det är nog så bra med frågesport om ditten och datten
Funderar ni någonsin över vad som sker i Sverige och Tyskland och i Europa.
Följer ni inte med och ser vad som väntar ?
Själv är jag livrädd inför morgondagen bl.a för mina barnbarn.
Svenska folk ta tag i tyglarna och vakna.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 14:03

Kunde du inte vara lite mer specifik om varför du är orolig för morgondagen för dina barnbarn?

 
Ingen bild

calle

18 juli 2017 14:12

om nu Sverige skall gå från industriland till utvecklingsland, borde det bli lag på att alla skall gå 3 årigt naturvetenskapligt gymnasieprogram! det är inte så svårt att förstå de självklara. men Svenska skolan är ju nu skapad för att producera dumhuvuden som inte vet nåt. dessa hamnar sedan inom media och sprider sedan info som lobbyister vill få befolkningen att tro på.

om alla hade lite naturvetenskapligt tänkade och kunskap, skulle många olyckor undvikas och hela samhällen bli mer effektiva med folk som använder sin hjärna

 
Ingen bild

Didrik

18 juli 2017 14:56

@ Karl
Markera önskat avsnitt
kopiera (Ctrl +c)
Klistra in i t ex Word
Skriv ut. Enkelt!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 juli 2017 15:07

Muslim våldtog sina barn.

Det här är "fina" representanter för islam och muslimer? Mina farhågor om att alla muslimer är lika ohederliga och brottsbenägna som denne "pappa" är nog inte helt fel. Kanske är den somaliske muslimen istället en typisk representant för muslimerna som uppehåller sig i vårt land.

"Den dömde har varit en aktiv ledare i en muslimsk förening i Södertälje och har vid flera tillfällen uttalat sig i medierna i sin roll."

"Utöver övergreppen mot sina barn döms pappan även för grovt bidragsbrott"

http://www.lt.se/blaljus/brott/pappa-valdtog-och-misshandlade-sina-barn-nu-doms-foraldrarna-till-fangelse

 
Ingen bild

W&D

18 juli 2017 15:42

Vi önskar att SD delade ut foldrar med följande fråga:
Hur gammal var Aisha när islams grundare Muhammed som 53-åring gifte sig med henne,
16, 36 eller 66 år gammal?

Rätt svar: 6 år

Det skulle väcka upp och värva fler människor till SD än klimatfrågorna.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 16:18

Nej, det tror jag inte. Ingen bryr sig om Muhammed, förutom muslimerna.

Klimatet är däremot något halt annat och det intresserar väldigt många.

 
Ingen bild

Gustaf

18 juli 2017 15:49

Bästa Thoralf
Jag menar inte i morgon onsdag.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 16:15

Är det klimatet du tänker på?

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll

18 juli 2017 16:06

Jag gör ett försök på detta halgubbe / kuggfråge sporten (Igen re post)

1 vattenånga
2 ökat 20% vi är 20% mer människor nu, Minskat i stort, pga åtgärder
3 0% precis allt har co2 utsläpp.
4 oförändrat, Det blåser men vid fel tidpunkter och i högre styrka
5 Jag hoppas det är mindre en 1% men gissar 1-5% (Det är tur att det är så mycket is)
6 Stigit någon millimeter, trots landhöjningen på centimetrar
7 ökat (Vad har isbjörnar med klimatet att göra) jag antar att de ökar om nederbörden gör så att det är lättare att jaga, de har stora problem på sommaren dock
8 ökat, något.

Jag har faktiskt inte googlat något av detta,
Men allt är förklarat, varför svaren känns så ologiska.
Typ, vattenånga. co2 binder vattnet i luften, metan ännu mer.

Det blir som ett durkslag med sten, som du häller vatten igenom, men du behöver inte hälla i mycket lim, för att vattnet inte skall komma igenom, det räcker att det blir 2% för mycket per påfyllning, så kommer durkslaget att svämma över tillslut. Tyvärr har vi för mycket lim, vi tillsätter mer lim, och vattnet slutar inte att komma.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 16:14

Bra jobbat med 1 rätt.

 
Ingen bild

Karl Eider

18 juli 2017 16:14

Angående isbjörnspopulation så finns andra uppskattningar där antalet isbjörnar ökat!

https://polarbearscience.com/2017/02/23/global-polar-bear-population-larger-than-previous-thought-almost-30000/

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 16:17

Det är ju i så fall ännu bättre men jag var lite tveksam till att sätta det som rätt svar. Vet inte om man kan lita på källan till 100 procent.

Klimatalarmisterna menar ju att isbjörnarna inte överlever. Det är det som är poängen med frågan.

 
Ingen bild

Kurtan

18 juli 2017 16:37

@Thoralf,
Isbjörnarna klarar sig fint. Det som bör oroa oss alla är om vi svenskar kommer att överleva, och då menar jag inte pga klimatet...

 
Ingen bild

W&D

18 juli 2017 16:37

Ja det stämmer som du säger. Ingen bryr sig om Muhammed.
Men det är just därför det är viktigt att väcka människors intresse och uppmärksamhet på vad det är för pedofilsekt som idag invaderar landet.
En annan poäng är att sprida insikt om det mest censurerade ämnet i Sverige och mediernas mörkning av pedofilin inom islam.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 17:54

Vi lever i ett fritt land. Du är fri att informera om detta.
Du kan lägga några tusen kronor som jag gör på att trycka upp flygblad med information om Muhammed och dela ut i ditt närområde.

Inget hindrar dig. Vi är många som är tacksamma om du gör det.

Om du följt min blogg så tar jag ofta upp islamiseringen. Den har delvis en sida av åtta i min sommarfolder.

 
Ingen bild

Karl

18 juli 2017 17:34

Tack för tips (Didrik) skall dela ut till vänner och ovänner.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

18 juli 2017 17:57

Det är med Proffstroll
som med träbockar.
Man kan inte begära
att dom ska mjölka!

 
Ingen bild

W&D

18 juli 2017 18:45

Vi har ägnat de tre senaste decennierna åt att informera om vår tids värsta gissel:
pedofilin inom islam som drabbar miljontals barn i världen och nu även i Sverige.
Vi har små resurser. Att skriva på denna blogg och andra bloggar är ett sätt bland många andra att sprida informationen.
Det är klart att om ett parti tog sig an uppgiften skulle effekten och resultaten bli större.

Thoralf Alfsson

18 juli 2017 19:56

Är du engagerad politiskt kan du ju verka för att ditt parti driver just denna fråga.

 
Ingen bild

Micke

18 juli 2017 19:16

Man får sig en tankeställare när man läser dina frågor och svar. Fy för sjutton vilken propaganda det är i media och vad det ljugs. Det läggs miljarder i Sverige på att minska den så kallade växthuseffekten. Miljarder som inte har någon effekt på jordens klimat. Man skulle kunna använda dessa pengar till något vettigare. T.ex till forskning för att bota sjukdomar.

 
Ingen bild

Friholt

18 juli 2017 19:59

@W&D 16;37 I helgen var representanter från SD Stockholm på besök i Dalarna (Rättvik och Avesta) samt Norrtälje där man hjälpte till med flygbladsutdelning för SD.

 
Ingen bild

calle

18 juli 2017 20:10

Gislaveds kommun bygger villor åt ensamkommande barn,s familjer!

https://www.vn.se/article/15-nya-fritidshus-ska-losa-boende-for-anhoriginvandrare/

 
Ingen bild

Pepparholm

18 juli 2017 20:31

Jag blir så djävla arg. Jag läser Johan Westerholms blogg Ledarsidorna och Fredrik Antonssons blogg Iotakt om skandalen i Nyköping där unga islamister jagade och skrämde unga flickor i tävlingskläder.

Nu är det således islam som sätter normerna i vårt land. Inte ett ord från vår feministiska regering. Inte ett ord från ”oppositionen” med tre kvinnor i topp. Tyvärr inte heller ett ord från SD. Från media givetvis tystnad.

Så här ska vi tydligen ha det i vårt land???? Vad säger väljarna????

 
Ingen bild

Öppna era hjärtan Gislavedsbor

18 juli 2017 20:40

Vädjar om kommuninvånares hjälp i bostadsbristen

Vill lösa så att ensamkommandes familjer kan få en bostadsadress
Gislaved Kommunstyrelsen har beslutat om 15 nya fritidshus för anhöriginvandring - men det kommer inte att räcka. Marie Johansson (S), kommunstyrelsens ordförande, vädjar nu till kommuninvånare som har en bostad att hyra ut att höra av sig till kommunen.
Publicerad 18 juli 2017 05:00

De 15 fritidshusen som planeras att köpas in och ställas på Gisleområdet är tänkta som en start för de som kommer till kommunen genom anhöriginvandring.
Fram till den 30 september kommer Solbacka i Reftele att användas som akutboende, men efter det är tanken att de 15 nya fritidshusen ska kunna användas.

– Men på sikt behöver de här familjerna ett mer permanent boende. Det är inte hållbart i längden att bo på 35 kvadratmeter, som de här fritidshusen kommer att vara på ungefär, om man är en familj med två eller tre barn, säger Marie Johansson.
https://www.vn.se/article/vadjar-om-kommuninvanares-hjalp-i-bostadsbristen/

http://www.val.se/val/val2014/slutresultat/K/kommun/06/62/index.html

 
Ingen bild

Fakemedias version

18 juli 2017 20:58

Ett föräldrapar i Södertälje döms till fängelse efter att de gjort sig skyldiga till övergrepp på sina barn under flera års tid, rapporterar Länstidningen.
https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/25398590/485/normal/76508ece2060e/dom.jpg

Alternativmedias version.
Ett par i 30-årsåldern bosatt i Södertälje döms till fängelse för en lång rad övergrepp mot sina sex barn. Paret kommer från Somalia och har asylinvandrat till Sverige. Mannen, som varit en profilerad ledare för en muslimsk förening, döms även för flera fall av grov våldtäkt och grova sexuella övergrepp mot en av döttrarna samt omfattande bidragsbrott. Kvinnan är inte svensk medborgare men slipper trots detta utvisning.
http://avpixlat.info/wp-content/uploads/2017/07/Ahmed-Ali-Diriye.jpg
http://avpixlat.info/2017/07/18/muslimsk-foreningsledare-doms-for-barnmisshandel-barnvaldtakt-och-bidragsbrott/#more-206757

 
Ingen bild

Lotta_1

18 juli 2017 21:03

Detta är helt sinnessjukt. Gislaveds kommun har tagit beslut om att bygga 15 nya hus till "ensamkommande" för att de skall kunna ta hit sina familjer dvs "ankarbarn" som pk hela tiden förnekat att det rör sig om. Om nu "barnens" anhöriga mirakulöst återuppstått eller återfunnits, skall då inte "barnens" PUT återkallas och "barnen" skickas tillbaka till sina anhöriga? Det är den slappa, naiva synen att alla som kommer hit är flyktingar som det är synd om som fått råda allt för länge i landet som gjort detta svinaktiga bedrägeri möjligt. Jag skulle önska att SD i debatten tog upp att av de drygt 163 000 som välde in i landet 2015 var det endast ca 3 % som enligt FN kan kallas flyktingar. Övrig 97 % var ekonomiska migranter och än så länge är fattigdom, (hur fattiga de nu är som kan betala skyhöga avgifter till smugglare) inte asylskäl. När det gäller vattenbristen är det självklart så att vår vattenförsörjning lika lite som avlopp och allt annat i vårt land inte är anpassat till en så explosionsartad befolkningsökning under så kort tid. Bara en naiv PK-ist har problem med att begripa sammanhanget som vi normalt funtade endast behöver lite sunt förnuft för att förstå.

Länk till artikeln om Gislaveds kommuns helt sjuka beslut:

http://www.friatider.se/gislaved-bygger-15-nya-hus-t-invandrare

Vilka andra grupper i raden kommer kräva nybyggda hus?

 
Ingen bild

J-E, Kalmar.

18 juli 2017 21:28

@ Thoralf. Jag hade alla rätt. Vad vinner jag?

 
Ingen bild

Lena

18 juli 2017 23:12

Läste artikeln om Gislaveds kommun som akut ska bygga 15 fritidshus för ENSAMKOMMANDE BARN och DERAS FAMILJER!!! Jag läste artikeln som så att dessa ENSAMKOMMANDE hade egna barn (2-3 st) och nu måste kommunstyrelsen bygga hus för dem!!! Är det fler än jag som tycker att dessa s k politiker i kommunstyrelsen verkar fullkomligt blåsta??
Om alternativet är att dessa ENSAMKOMMANDE INTE ALLS ÄR ENSAMKOMMANDE UTAN HAR FAMILJER SOM NU KOMMER HIT. Fy för den lede så många bedrägerier det finns i Sverige idag och inga som reagerar! Vad i hela världen är det för fel på svenskarna???? De håller för öronen något alldeles infernaliskt för att slippa konfronteras med verkligheten! Så sjukt!!!

 
Ingen bild

Leon

19 juli 2017 19:59

Kunde konstatera att jag hade det mesta rätt, vilket vore konstigt annars då jag är verksam som konsult i energifrågor. Det som blev fel var isbjörnarna, som jag snarast trodde ökat något och avsmältningen av den Grönländska isen som jag trodde var mellan 1 – 5 % (men närmare den lägre procentsatsen i intervallet).

Däremot är dina uppgifter om ”koldioxidfri” elproduktion felaktiga. Det är helt riktigt att den ”fossilbaserade” (olja, kol, naturgas, koks m m) uppgår till mindre än 2 % av total elproduktion (till och med mycket mindre). Men den totala ”förbränningsbaserade” produktionen (inklusive fossilbaserad), kraftvärme och industriellt mottryck, har under den senaste 10 årsperioden stått för 8 – 10 % av Sveriges elproduktion. Och all ”förbränningsbaserad” produktion genererar koldioxid. (uppgifterna för övrigt hämtade från https://www.energiforetagen.se/statistik/elstatistik/ ). Ärligt talat tycks din uppgift vara Energiföretagens politiskt korrekta ”blinkning” till miljötalibanerna för att visa hur ”duktiga” företagen är och ett sätt att ”mörka” den något dystrare sanningen.

Helt rätt är också att oljekriserna under 70-talet och kärnkraftens driftsättning haft en högst påtaglig inverkan på landets totala utsläpp av koldioxid/capita. Men det förtjänar även att påpekas att utbyggnaden av fjärrvärmenäten haft en betydande inverkan. Från att 1970 ha levererat ca 12 TWh/år till leveranser idag (2015) uppgående till 55 TWh/år alltså en ökning med 358 % för tidsperioden (uppgifter från SOU 2016:31). Det är många ”skrotade” villapannor som gömmer sig i de siffrorna.

Thoralf Alfsson

19 juli 2017 21:33

Fjärrvärmenätet har givetvis haft en stor betydelse det har du helt rätt i.

Länken när det gäller elstatistik sa inte speciellt mycket.

 
Ingen bild

l

20 juli 2017 07:32

@ Thoralf

Om statistiken, som länken "leder till", inte tillför något beror nog mera på om man kan eller framför allt VILL ändra en redan bestämd uppfattning.

Om det nu är "kunskapen" som brister kan jag lämna följande tolkningsförslag. Det är framför allt det som kallas månadsstatistik som är intressant (och relevant) i sammanhanget. Uppgifterna lämnas förövrigt av de företag som ingår i Energiföretagen så det är alltså företagens EGNA uppgifter. I denna finns även i slutet en sammanställning av produktionsstatistik på årsbasis för respektive kraftslag och för varje år dessutom jämförande statistik för motsvarande tidsperiod närmast föregående år. Vad gäller det jag kallar "förbränningsbaserad" produktion är denna dessutom uppdelad på respektive bränsleslag. Utifrån dessa uppgifter kan man med rudimentära kunskaper i matematik (procenträkning) lätt räkna fram respektive kraftslags (och bränsleslags) andel av årsproduktionen och dessutom göra jämförelser mellan åren. Bristen i statistiken är möjligen att det endast finns uppgifter gällande första halvåret 2016. Annars kan man från befintlig statistik få uppgifter omfattande åren 2013 - 2015 (och första halvåret 2016). Men man kan även, om man nu skulle vara "intresserad" lätt finna även äldre produktionsstatistik (ända till 2010) om man följer denna länk - https://www.energiforetagen.se/statistik/elstatistik/elaret2/

Men förutsättningen är ju givetvis att det finns ett "intresse" för korrekta uppgifter, även om dessa delvis motsäger den "egna" sanningen.

Thoralf Alfsson

20 juli 2017 08:00

Nu är det inte min sanning det handlar om utan de uppgifter som används i debatten. Uppgifterna 96-98 procent koldioxidfri elproduktion förekommer i en lång rad av dokument.
Jag gör inga egna beräkningar utan litar på att aktörerna inom branschen gör detta på bästa sätt.

 
Ingen bild

Fredde

20 juli 2017 21:53

Mycket bra frågor! Tyvärr kommer vi aldrig kunna läsa om detta i PK-media, då de är fullt upptagna med två saker:
< Sprida rykten om att alternativmedia sprider falsk information
< Själva sprida falsk information.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 21 juni 16:59

SD får 28,5 procent i Yougovs junimätning. Resultatet i mätningen publicerades på onsdagskvällen av Metro. När jag idag googlade för att hitta vilka som skrivit om mätningen hittade jag bara det som kallas alternativ media. Jag saknade alla stora med...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 20 juni 22:42

”Thoralf Alfsson slåss mot vindkraft och islamister och vill ta bort modersmålsundervisningen.”   ”Han satt en period i riksdagen. I höstens riksdagslista står han på plats 63. Thoralf Alfsson, 60, tänker jobba stenhårt för att ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 19 juni 19:30

Att försöka föra en sansad debatt om havsnivåhöjningar i Kalmar kommunfullmäktige är inte möjligt. Jag blev omgående beskylld för att vara klimatförnekare. ”Det är du och Donald Trump” hävde samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Ado...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 18 juni 13:01

    När en verksamhet bygger om/ut eller förändrar sin verksamhet utan att ha ett godkänt bygglov för förändringen brukar det ofta bli rubriker i lokalmedia, Barometern och Östra Småland. I synnerhet när det gäller en restaurangverksamhet. Många...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 17 juni 10:03

    DN har bestämt att ge bort prenumerationer gratis till förstagångsväljare. Eller snarare till personer mellan 18 och 25, vilket innebär även personer som fick rösta i valet 2014.   https://www.dn.se/ekonomi/fri-dn-prenumeration-for-alla-...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 069 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se