thoralf

Direktlänk till inlägg 22 april 2017

KALMARS BETONGSOSSAR

Av Thoralf Alfsson - 22 april 2017 20:33

 


Ulf Carlsson har idag en bra artikel i Östra Småland där han kommenterar en undersökning från SCB om hur tätorter ser ut när det gäller parker och betong. Knappast några smickrande siffror för Kalmar och de ”betongsossar” som styr kommunen.


”Däremot är staden ganska frikostig med asfalt och betong. I en undersökning från SCB visas att 43 procent av ytan i tätorten klassas som "hårdgjord yta". Det är den nionde största andelen i hela landet bland de 113 tätorter med fler än 10 000 invånare som statistikerna undersökte.

 

För en tid sedan kunde vår tidning berätta att Växjö av en internationell turistsajt utnämnts till en av landets 10 vackraste städer. Parkerna i Växjö framhålls som en av anledningarna till placeringen.

 

Kalmars småländska kollega har mycket framgångsrikt lyckats etablera beteckningen Europas grönaste stad.”

 

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson brukar vara snabb med att lägga upp artiklar som ger Kalmar en topplacering men jag gissar att denna artikel kommer Johan Persson inte nämna på sociala medier.


”Inte sedan 1999 har det etablerats en ny park i kommunen, enligt Kalmars egen hemsida. Då anlades den så kallade Tessinparken, vid Stagneliusskolan, efter en donation från Norden Pac.”

 

Det sorgliga är att det kommer bli betydligt sämre i Kalmar inom bara något år.

  • Parken vid Olgas gatukök skall bli bostäder.
  • Det gröna västra del av Stagneliusskolan skall bli bostäder för Kalmarhem.
  • Fredriksskansområdet med konstgräsplan, B-plan och C-plan skall bli ett nytt exklusivt bostadsområde med havsutsikt över Malmfjärden.
  • På Norra Långgatan har majoriteten beslutat såga ner 17st plataner.
  • Sveaplan och biblioteksområdet utreds som det nya kulturkvarteret.
  • Kungsgårdsvägen bebyggs ett grönområde som i Grönstrukturplanen utpekas som särskilt värdefullt i sin helhet.

Jag gissar att när dess byggplaner har drivits igenom av ”betongsossarna” så har andelen hårdgjorda ytor ökat till över 50 procent.


I fredags träffade jag en chefstjänsteman på Samhällsbyggnadsförvaltningen som berättade att han ansåg att det var fullständigt fel att bygga bostäder på Fredriksskans. Att vi i Kalmar borde vara betydligt mer rädda om vårt rika kulturarv!


Jag lovar att jag kommer ta varje chans jag får att kritisera socialdemokraterna och Johan Persson för hur han skövlat grönområden och gröna lungor i staden. I varje valrörelse ska vi kritisera Johan Persson och majoritetspartierna för detta!


 
 
Ingen bild

Didrik

22 april 2017 20:44

Det börjar bli riktigt otrevligt att bo i Kalmar. Dessa
förbannade bilköer som inte fanns förut! Nu är
hela centrum för att inte tala om Tyska vägen ett
rent helvete vissa tider. Ju mer trafik, ju större
framåtskridande är såssens slogan!
Men såssen bor inte i Kalmar!

Thoralf Alfsson

22 april 2017 21:24

Betongsossarna jobbar hårt på att ta bort alla tvåfiliga vägar som Södra vägen, Erik Dahlbergs väg och Norra vägen. De skall bli stadsgator och alla skall åka kollektivt!

 
Ingen bild

Fredde

22 april 2017 21:31

Glöm inte SD's förslag om att plantera träd längs Ängöleden som bl.a MP röstade ner.
Var är omsorgen om det gröna?

Btw: jag har sett nya fula elektroniska reklamskyltar, bl.a på Ängöleden. Vem har godkänt bråtet?
När man jagar små skyltar om loppis för att de anses trafikfarliga, hur kan det då anses OK att sätta upp jättelika blinkande elektroniska skyltar? Som ofta bländar kvällstid dessutom..

 
Ingen bild

Jalle

22 april 2017 22:59

Frågar du pampen Persson så ligger Växjö hästlängder efter Kalmar i allt, men tyvärr lever JP i fablernas värd. Växjö har allt Kalmar saknar i mitt tycke. Möjligtvis havet som saknas men det övriga väger upp den förlusten. Växjö kommun har bra förbindelser, kommunikation, en stad som växer, industri, rik kultur, fina parker, mycket grönt, arbetstillfällen och framförallt trevliga och kompetenta medarbetare och politiker.

Johan Perssons byggande blir hans egen grav!

 
Ingen bild

Lena

22 april 2017 23:00

Det är likadant här i Mellansverige, köer ska det vara annars är det inte likadant som i Stockholm. för två år sedan tog (är det verkligen "betongsossarna" som står för denna galna utveckling, här fick jag höra att det inte har med lokalpolitikerna att göra utan om Trafiksäkerhetsverket som bestämmer sådant. Ja jag vet inte säkert, vet bara att folk klagar, varför denna om ändring av en perfekt dubbelsidig väg ut från stan? Jo det berodde på att "några" kriminella lekte 2roadracing på denna sträcka på nätterna och polisen hade inte resurser att komma ut och stoppa dem.

 
Ingen bild

Lena

22 april 2017 23:08

Kan inte komma ifrån att det är ett av de viktigaste val någonsin i modern historia imorgon. Här är ett reportage från ansedda "the Guarian2 om varför så många rösta på Marine le Pen. de mindre städerna och småsamhällena rösta på le Pen. de har samma problem och värre än vad Sverige har t ex ALLT FÖR NYANLÄNDA se speciellt i början av programmet. Endast 10 min långt

https://www.youtube.com/watch?v=N-ooZ96nA8g

 
Ingen bild

norrlandskusten

22 april 2017 23:08

Det är en bärande del i landsförräderiet och befolkningsutbytet. Säg den kommun som inte har befolkningsökning på agendan? I min lilla kommun gick sossepatrasket nyligen ut och hävdade att befolkningen ska fördubblas. Likadant över hela landet mao.
Skåne - med landets bästa odlingsmark - skövlas för att "bygga bostäder" och shoppingcentrum. Vi är bara knappt 8 miljoner svenskar. Sverige för länge sedan färdigbyggt. Vet inte vad som är värst, vår så kallade "regering" eller oppositionen som spelar med i den globalistiska agendan?
Hela landet förfulas av de osvenska byggprojekten som breder ut sig för att cementera att landet inte längre tillhör svenskarna.

 
Ingen bild

En småländska

22 april 2017 23:29

@Fredde

En kompensation tror jag, till den/de som blev av med busskurerna i Kalmar p g a nytt anbud! Fick lov att sätta upp skyltar på 4 (?) platser som ersättning!

Thoralf Alfsson

22 april 2017 23:52

Om jag kommer ihåg rätt är det på fem platser

 
Ingen bild

Lena

22 april 2017 23:48

David Icke i Sverige den 22 april-17 - om politisk korrekthet, om överrepresentationen av s k "ensamkommande baarn" som är en överrepresentation am unga män med annorlunda uppfattning vad rättigheter för kvinnor, om FI med en afrikansk kvinna som inte på något sätt kan kallas feminist på ett äkta sätt, om det omöjliga för Sverigedemokrater eller andra med en annan "värdegrund" än den som stipuleras uppifrån att kunna få berätta hur de uppfattar de politiska beslut som fattas utan en majoritet. Helt enkelt om de "fake news2 som vi ständigt är omringade av.

https://www.youtube.com/watch?v=1_910aJTxU

 
Ingen bild

Ullevi

23 april 2017 00:01

Det måste svida i skinnet på Johan Persson att inte Kalmar vann nomineringen grönaste/vackraste staden och att storebror Växjö blev utnämnd.

Johans enormt stora ego måste ta detta mycket hårt!

Hur ska han nu överträffa detta?
Bygga Europas största park?!?

För visst är det så att han måste ha "sista ordet"?

 
Ingen bild

Lars Cornell

23 april 2017 06:15

"norrlandskusten".
Blir vi lyckligare av att vara många och trängas?

Kanske är det som man säger i Polen, eller var det kanske en fabel från kaninburen,
"Varför har ni så roligt?"
"Det är för att vi är så många."
"Varför är ni så många?"
"Det är för att vi har så roligt."

 
Ingen bild

X

23 april 2017 07:26

Såsseriet förstör grönområde överallt. Även i min hemstad.
De jobbar för att förstöra Sverige på alla möjliga sätt.

 
Ingen bild

Stefan A

23 april 2017 08:29

"förtätning"är det nya modeordet bland stadsplanerarna, om tio år är det decentralisering igen, förtätning har nog sin plats i Hongkong men inte i sverige med gott om plats.
Går hårt på prozacen i dag i journalistkretsar pga av le Pen....

 
Ingen bild

Ludvig

23 april 2017 09:15

Lämpligt med kritik när JP med undersåtar inte tänker på att det behövs gröna områden i en stad.

 
Ingen bild

En som vet

23 april 2017 10:56

Mina barn växer upp i en grön miljö så PAMPEN JOHAN PERSSON
Jag skiiiiter om alla andra barn inte får växa upp i en grön miljö. Nu ska jag ut och leka i trädgården. HEJ DÅ!!!!

 
Ingen bild

C Andersson

23 april 2017 11:48

Fake news?

Först och främsta så vill jag poängtera att jag med det här inlägget gör någon analys av vad Ulf Carlsson skriver i Östra Småland skriver än mindre vad Thoralf Alfsson skriver här på sin blogg. Ulf Carlsson anger ingen källa till det han skriver. 'SCB' är ingen källa. En källhänvisning ska vara exakt och leda den som söker direkt till källan utan att denne ska behöva leta. Thoralf Alfsson hänvisar till Östra Småland som är en sekundärkälla. Det är så här fake news kan uppstå. Jag säger inte att det är så i det här fallet. Felaktiga nyheter kan spridas som riktiga och korrekta nyheter kan skrivas som falska.

Statistiska Centralbyrån (SCB) är en myndighet och ange enbart SCB som källa duger inte.
http://www.scb.se/sv_/Dokumentation/Anvanda-SCBs-arkiv/
Thoralfs källhänvisningleder till en källa men den är inte tillförlitlig eftersom det är en andrahandskälla.

Nu för tiden när det mesta finns på internet är det enkelt att hänvisa till en källa. Gör man så kan den intressserade själv studera siffror och diagram. Och dra sina egna slutsatser.

Grönytor i och omkring tätorter
http://www.scb.se/MI0805
Statistiken beskriver grönstrukturen i de större tätorterna samt i vilken omfattning befolkningen har tillgång till grönområden. Statistiken produceras genom en kombinerad analys av satellitbilder och registerdata.
2017-01-31
Kategori Undersökning

Grönytor i och omkring tätorter
http://www.sverigeisiffror.scb.se/hitta-statistik/statistik-efter-amne/miljo/markanvandning/gronytor-i-och-omkring-tatorter/
Statistiken beskriver grönstrukturen i de större tätorterna samt i vilken omfattning befolkningen har tillgång till grönområden. Statistiken produceras genom en kombinerad analys av satellitbilder och registerdata.
2017-01-31
Kategori Undersökning

Jag minns ett uttryck från min barndom: Har det stått i tidningen är det inte säkert att det är sant. Att själv vara med om sedan läsa om det ger ofta två olika bilder an samma händelse.

 
Ingen bild

All eyes on France

23 april 2017 12:53



Europas val
Västerländsk civilisation eller islamskt barbari

 
Ingen bild

Olle

23 april 2017 19:37

Kalmar kommun och samhällsbyggnadskontoret och Serviceförvaltningen har ju helt tappat greppet om verkligheten.

Detta är inget annat än tragiskt!

Johan Persson är en ren och sann karriärpolitiker. Han skiter helt i andra!

 
Ingen bild

Oliver

24 april 2017 15:16

Makt, status och bra anseende utåt är allt som betyder något för Pampen!

Nu ska skattebetalarna betala för Kalmar FF's dåliga ekonomi också!!!

 
Ingen bild

April

24 april 2017 16:18

Blir snart konkurs för Kalmar FF om inte Johan Persson öppnar börsen.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards