thoralf

Direktlänk till inlägg 15 april 2017

POPULISTER

Av Thoralf Alfsson - 15 april 2017 16:48

Vilka förtjänar epitetet "populist/populister" idag? Stefan Löfven, Anders Ygeman, Morgan Johansson, Gustav Fridolin, Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor o.s.v


Snacka om att stå upp för sina värderingar! Vända kappan efter vinden kännetecknar dessa hycklare!


De rödgröna ministrarna tar utan tvekan priset som årets hycklare. Hur ser de egna partimedlemmarna inom S och MP på sina egna ministrar? Är partimedlemmarna samma hycklare? I mina ögon verkar det i varje fall så då jag inte hör några protesterna från den tidigare hyllningskören.


Landets ledarskribenter tycks inte vara mycket bättre! Ingen vågar kritisera eller vill kritisera dessa rödgröna ministrar. Inte ens Alice Teodorescu vågar kritisera dessa rödgröna ministrar. Hon vet att det bara kommer gynna ett visst parti. Och så hederlig är inte ens Alice teodorescu! Hon ställer frågan.


"Varför tycks det vara näst intill omöjligt att agera innan katastrofen blivit ett faktum, trots att fakta finns?"

 

Sedan leder hon i bevis på något märkligt sätt att SD bara på grund av sin existens är orsaken till att ledande politiker och samhället inte reagerat på de fakta som finns. Och avslutar sedan med följande.


"Effekten blir alltså den motsatta - SD gynnas av kaoset som följer av att problem förtigs - samtidigt som priset som oskyldiga människor får betala blir oöverstigligt."

 

Alice Teodorescu börjar mer och mer hamna i PK-träsket.

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 april 2017 17:33

Fridolin är den utan konkurrens värsta hycklaren och skamlösa opportunisten av dem alla, men några av de värsta hycklarna och förstörarna slipper idag stå till svars för sina illdåd.

Fredrik Reinfeldt (skulden till att Sverige är bortom räddning)
Erik Ullenhag
Bengt Westerberg
Anders Borg
Mona Sahlin
Veronica Palm osv.

 
Ingen bild

Friholt

15 april 2017 17:34

Jag har också noterat att Alice Teodorescu på seanre tid blivit mer PK. Man kan ju undra varför. Känner hon påtryckningar från närhåll? Synd om hon skulle bli en ointressant och utplånad röst i PK-kören.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 april 2017 17:44

Till hennes(Alice Teodorescu) försvar vill jag säga; Sverige tål inte för mycket fakta och sanning på en gång.

Det måste portioneras ut.

Hon har rätt i sak och är också högst "medveten" om ovanstående :-)

Thoralf Alfsson

15 april 2017 17:52

Tyvärr har hon väl aldrig sagt eller skrivit något positivt om SD trots att hon i praktiken skrivit om den politik och förslag som SD drivit i riksdagen!

 
Ingen bild

Janne

15 april 2017 17:47

Tyvärr är Teodorescu precis som de flesta som får lov att skriva i pressen fixerad vid SD. Verkar som att ingen klarar att föra en argumentation om sakfrågor som rör invandringspolitiken utan att blanda in sin ovilja mot SD på ett eller annat sätt. Vore befriande med en skribent som på allvar är intresserad av sakfrågan snarare än om den gynnar just den partibeteckning som hon bestämt sig för att hon gillar.

 
Ingen bild

Chrille

15 april 2017 18:29

Alice T. är väl en av de sk. "återfallsjournalisterna".
Jens Ganman förklarar efter ca 20 min. och framåt in i programmet.

https://youtu.be/IsLDTmQzjoo

 
Ingen bild

X

15 april 2017 18:43

Den hycklande adeln (PK-politiker och journalister) kommer aldrig att verka för Sveriges bästa.
Det är medborgarnas uppgift att avlägsna dessa från deras maktpositioner.
Tyvärr är inte medborgarna vuxna den uppgiften.
Således kan vi bara fortsätta färden mot undergången.

 
Ingen bild

Kurtan

15 april 2017 19:00

7-klöverns medlemmar har endast lojalitet till sitt eget parti och sina "ledare" inte till Sverige och det svenska folket... Detta är kärnan i deras agerande... Det kallas inte för populism utan det kallas för förräderi mot Sverige!

Att värna om Sverige i deras ögon är något negativt, vilket är mycket nära sinnessjukdom, och skall ses och behandlas som sådan.

Glad Påsk trot allt...

 
Ingen bild

Stridhsson

15 april 2017 19:07

Å så Nujen och Mattsson sjunker, när ingen trodde Expressen kunde gå djupare.Detta ständiga hat mot SD.Och det nya namnet på terrorn, lastbilsattentatet!!! den onda lastbilen och fårskocken rycks med i hyllningskören!

 
Ingen bild

Hacke

15 april 2017 19:17

Jag blir också besviken på Teodorescu. Det är alltid samma visa när hon ska gå i mål med sitt resonemang. Då viker hon av i sista stund, in i skyddet av de trygga pk-markerna. Markera mot sd är viktigare än att knyta ihop säcken där sakargumenten i form av renodlad sd-politik ligger prydligt samlade. Detsamma gäller f ö Leif GW Persson.
Att det ska vara så svårt att erkänna att sd haft rätt från första stund även för dessa med svenska mått mätt fria radikaler i debatten. Det visar hur starkt grepp pk-fascismen fortsatt har trots dess så groteska återverkningar på deras egna gator.
Men fortsatt då hellre ta till nallar, gravljus och missriktade kärlekstal än att diskutera sakfrågor och därmed tvingas ge motståndaren rätt i sak. Hyckleriet och sanningsfobin bland godhetsnarkomanerna härjar vidare i DDR Norra som om inget hänt. Till och med efter en terrormassaker mitt framför ögonen.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

15 april 2017 19:33

Göteborgs-Posten har ju genom åren inte varit direkt kända för att
framhäva sanningar, utan man mörkat och undanhållit fakta så det bara visslar om det!
Teodorescu har säkert fått i samband anställningen, order på att
ligga lågt med neutrala omdömen om Sd!
Annars hade hon antagligen inte fått jobbet!

 
Ingen bild

Friholt

15 april 2017 20:21

@Hake 19,17. Bra iakttagelser, bra analys, bra argument, tycker jag. Tack för dem.

 
Ingen bild

Veritas

15 april 2017 20:40

Pk87 & fr a rödgrönrosa packet passar väl in på definitionen av Populister; http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/l%C3%A5ng/populism

 
Ingen bild

Boris

15 april 2017 21:51

Noterade samma sak som du Thoralf vad gäller AT. När 7-klövern sent omsider fullt ut anammat SDs problemformulering så kan AT inte längre angripa sdeb. I stället angriper hon SDs förslag på åtgärder. Riktigt jävla lågt.Men det kommer inte att lyckas. Folk ser hyckleriet. Den ende hederlige ledarskribenten på GP är Håkan Boström. Han är dock frilans. Nu ryker prenumerationen på GP. Jag hatar ohederlighet och hyckleri

 
Ingen bild

Lena

15 april 2017 22:26

Nej 7K kan inte erkänna att SD har haft rätt hela tiden om många saker och dessutom ligger de 10-15 år FÖRE i analyserna. SD är inte alls populister, det är 7K-röstarna som är det.

Vad gäller Alice Teodorescu så är hon tillräckligt intelligent o förnuftig, ibland samma åsikter som många Sd-are men DET kan hon nog inte säga, dels är hon väl typisk borglig dels rädd om jobbet. Men hon är smart nog att inse liksom en del andra invandrare med tillräcklig IQ att om det fortsätter som nu i Sverige så blir det nog dags att flytta härifrån en dag i framtiden. Vi som har våra rötter här sedan århundranden kommer inte att vara mycket värda. Jag tycker jag redan märker det på flera sätt.

 
Ingen bild

Bålh

15 april 2017 22:33

Kan bara hålla med..

 
Ingen bild

Hm

16 april 2017 00:18

Teodorescu är visserligen vass i kommentaren när hon ger sig på de som även är fiender till SD men hon är därför inte vår vän. Som för alla invandrare ligger hennes lojaliteter inte ytterst hos svenska folket, hon har alltid med en extra släng åt Sverigedemokraterna. Många höjer henne till skyarna men inte jag.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 april 2017 07:04

SD kom in i riksdagen för att pk-partierna hade ställt till med stora problem för Sverige.
SD växer för att pk-partierna förtsätter sin förstörelse av vårt tidigare så fina land.

Att försöka vrida tillbaka kommer att bli en omöjlig uppgift men fler och fler inser att SD är bäst rustat för att försöka.
Övriga partier sitter inmålade i sitt hörn !

 
Ingen bild

OH

16 april 2017 08:06

Det går framåt i Fjollträsk. Jag hörde att nu när de mordutredande poliserna i Malmö når framgångar ska de förflyttas till huvudlösa stan för att kartlägga alla lastbilar därstädes.

 
Ingen bild

Tomas

16 april 2017 08:14

Alice T vet ju precis hur hon ska göra för att hålla sig kvar vid köttgrytan. Skulle hon säga att hon är SD:are, skulle hon direkt placeras i rasist-boxen och flyga ut tv- och mediavärlden. De som tänker SD är ju ute i kylan. Samtidigt delar hon inte 7-klöverns åsiktskorridor. Därför måste hon arbeta i korridoren mellan dessa två. Nu är problemet att avståndet mellan 7-klövern och SD blir allt mindre för varje dag: Tänk på att det senaste är att t.o.m Fridolin vill slänga ut flyktingar ur landet. Alltså måste hon hela tiden förklara att hon är på rätt sida om den röda linjen (SD).
Den största delen av befolkningen har aldrig lämnat skolbänken och deras lärare är just någon av 7-klöverns ledare. Och för ett litet barn har ju läraren alltid rätt, även om han/hon dagligen ändrar sin åsikt, som 7-klövern gör. En lärare har makten att säga till sina elever vem de skall mobba, och eleverna lyder. Till vuxna människor, som tänker själva, kan man inte så enkelt berätta vad de ska tänka.
Det är mycket intressant att se på kopplingen mellan skolan i ett land och hur självtänkande befolkningen i landet är. Ser man på t.ex Frankrike, Spanien eller Italien är folk inte alls rädda för att slänga ut deras politiker från makten för att befolkningen kan tänka själva. I Italien är snittet för en regering vid makten mindre än ett år. I Sverige blir politiker nästan alltid kvar hela mandatperioden.
Därför kan man fråga sig om det är en slump att just Sverige och Tyskland sitter med dessa mängder av flyktingar i sina länder och i resterande Europa har man tagit emot betydligt färre. Kan det vara så att i Sverige och Tyskland gör politikerna precis som de vill och folk bara nickar. Nu slumpar det sig så att just Sverige och Tyskland har lagar som tvingar föräldrar att skicka sina barn till statligt godkända skolor. I resterande europeiska länder har du som förälder helt andra möjligheter att välja utbildning till dina barn. Här hade man viljat se lite forskarpengar, så att man kunde se om det finns ett sammanhang mellan skolan och självtänkande människor, men det kommer nog inte att ske för att våra politiker är nöjda med sin befolkning och man vill inte väcka den björn som sover.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

16 april 2017 08:34

Sverige är påväg mot en polisstat !

Är det någon som tror att det räcker med 10 000 fler ?
Inte jag !
Invandring är en bra affär !!!!!!!

 
Ingen bild

Hacke

16 april 2017 09:08

Här ligger dock Teoderscu i lä. Lyssnade på något av de ynkligaste jag hört i statsradion på år och dag när Marcus Birro intervjuades i statsradion nu på morgonen (Söndagsintervjun P1). Jag förstod redan då han var gäst hos Malou i TV4 för någon vecka sedan att det var en pudel av modell större på gång.

Men det här var värre än jag befarat. Uttryck som ”jag har varit en idiot”, ”jag ber om ursäkt” (till Södermalmsborna), ”det är klart man blir sur när man inte bjuds in som Sommarpratare i radion”, ”det är en ynnest att få vara där jag är nu (underförstått tillbaka i pk-värmen) fram till det slutliga lösenordet ”jag är inte sverigedemokrat”.
Jag skrev i mitt tidigare inlägg hur kraftigt grepp pk-fascismen fortsatt har. Det här var något av det ultimata belägget för det. Ryggradslösheten har många ansikten i dagens Sverige. Men frågan är om inte Marcus Birro efter detta blir själva symbolen för dessa amöbor i mänsklig gestalt.

Känns som jag behöver gå på toaletten. Frukosten är på väg upp.

Thoralf Alfsson

16 april 2017 10:08

Det låter som man skall lyssna på detta!

 
Ingen bild

Mike Hammer

16 april 2017 09:15

Det officiella Sverige har alltid varit fegt o lamlöst, väntar fortfarande på ett inslag på SVT där man behandlar SD med samma vördnad som Centerns partiledare, helt otroligt vad lätt hon kommer undan, vindflöjel är bara förnamnet! Det kommer naturligtvis aldrig att ske, Pinsam agenda!

 
Ingen bild

Tony

16 april 2017 09:29

Så har då Sifo kommit med sin månatliga tillrättalagda
undersökning där S och V plus Centern går kraftigt
framåt och SD ligger 10 % under vad dom i alla andra
mätningar får? VEM TROR PÅ SIFO?

 
Ingen bild

X

16 april 2017 10:54

Att ta del av PK-adelns göranden och låtanden är att svika nationalstaten Sverige.
PK-elit=vänster=oikofober=skall bojkottas.

 
Ingen bild

Göta

16 april 2017 14:43

@Hacke om Birro 09:08
Lyssnade också stundtals med ett halvt öra på Birro i morse. Jag har lyssnat respektive läst en hel del av honom under årens lopp. Ofta har man kunnat få intryck av att han är SD:are, men jag har alltid anat att han tillhör Kristdemokraterna.

Nu finns det ju en hel del KD-åsikter som stämmer överens med SD och, tror jag, en hel del KD-are som också har tagit steget över till SD (dock tydligen inte Birro). Men de KD-are som stannar kvar i sitt parti kommer nog inte att ha så värst mycket att säga till om efter 2018, då KD med största säkerhet kommer fortsätta att ligga under 4%-spärren och alltså hamna utanför riksdagen. 
Ingen bild

vmm

17 april 2017 22:59

Jag tycker ändå Alice har en poäng. Jag är SD-positiv men ändå har jag fått tanken att det faktiskt kan vara SDs fel att så mycket har gått snett. Det är en bisarr och bakvänd logik men ändå. SD har propagerat för en minskad invandring och egentligen inser övriga partier också att det vore det rätta, men eftersom SD tycker det så vägrar övriga partier att gå med på minskad invandring eftersom dom inte vill tycka samma som SD. Om SD inte hade funnits så hade dom förmodligen förespråkat en minskad invandring. Alltså är det SDs fel. Ja, det är en helt sjuk logik som säger att det är SDs fel. Det är ju dom övriga partiernas beröringsskräck med SD som är felet men som sagt så kan man dra ut det till att få det att det är SDs fel. Alice har tyvärr en skruvad poäng.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se