thoralf

Direktlänk till inlägg 10 mars 2017

HÖGSBY KOMMUN GRUNDLURADE AV MIGRATIONSVERKET

Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2017 08:51

 


Högsby kommun byggde lokaler för ca 30 miljoner åt Migrationsverket.  Foto Thoralf Alfsson


Igår kom nyheten att Migrationsverket lämnar Högsby och istället flyttar all verksamhet till Kalmar. Nu har man kört Högsby kommun i botten och lämnar därmed kommunen. Kvar finns lokalerna och en kommun med dramatiska problem.


I december 2008 beslutade kommunfullmäktige i Högsby att bygga nya lokaler åt Migrationsverket för en kostnad av ca 30 miljoner kronor. Sverigedemokraterna i Högsby reserverade sig mot beslutet.


Nu lämnar Migrationsverket kommunen och drar vidare mot Kalmar kommun. Suck…..

Högsby kommun och dess skattebetalare är fullständigt grundlurade av det statliga Migrationsverket. Men samtidigt är det nog väldigt många som är glada över att slippa Migrationsverket inom kommunen.


Kvar finns nu alla problem i Högsby. När Migrationsverket kom till Högsby var arbetslösheten drygt 10 procent bland utrikes födda i Högsby kommun. När Migrationsverket lämnar kommunen är arbetslösheten bland utrikes födda drygt 50 procent. Ett stort grattis till Högsby kommun.


 


Befolkningsutvecklingen är en katastrof! Framtiden i Högsby är minst sagt oroväckande. Om utveckling fortsätter på samma sätt kommer svenskar vara i minoritet på 2030-talet.


 


De flesta är också bidragstagare! Kostnaderna för ekonomiskt bistånd kommer öka dramatiskt för Högsy kommun.


        


Men det finns de som tjänat stora pengar på kommuner som Högsby, Hultsfred och Mönsterås. Nämligen privata bostadsföretag. Det finns ett som utmärker sig i detta avseende men det skall jag återkomma till i nästa blogginlägg.

 
 
Ingen bild

X

10 mars 2017 09:30

Skattebetalarna hälsar och tackar.

 
Ingen bild

Eric H

10 mars 2017 09:55

Inte är väl de styrande i Högsby kommun helt utan eget ansvar?
I mitt tycke har man blivit helt förblindade av "Whoooaaa, två års full ersättning från Migr Verket! Självklart vi bygger.."

 
Ingen bild

Tony

10 mars 2017 10:29

Alltså, på fem år har behovet av bidrag ökat med c.a
15 miljoner för en liten kommun, visst är invandringen
en lysande affär för landet? detta är bara en kommun?

 
Ingen bild

O´ Hyra

10 mars 2017 10:34

Tack för att ni valde Högsby. Reinfeldt

 
Ingen bild

Hacke

10 mars 2017 10:52

Vad säger du Morgan Johansson? Är det dags för en ny insändare byggd på lögner i internationell media eller hur väljer du att tackla detta alarmerande "fakeinlägg" från två advokater och en näringslivföreträdare?
https://www.svd.se/sverige-har-i-praktiken-overgett-vissa-lagar/om/debatten-om-kriminalitet

 
Ingen bild

SD4Ever

10 mars 2017 10:59

Att svenskarna ska bli i minoritet är ju målet tydligen.

 
Ingen bild

Fredde

10 mars 2017 11:09

Nu blir Johan Persson glad. Antalet innevånare kommer att öka i Kalmar, vilket han gärna kommer berätta för media.

Att antalet arbetslösa kommer att öka i motsvarande grad lär han däremot inte att berätta...

De där lokalerna o Högsby - är de färdigbyggda? Kan de användas till något annat?

 
Ingen bild

Göta

10 mars 2017 12:00

Ytterligare ett av journalisten Thoralfs avslöjande nedslag i den svenska verklighet som fullständigt ignoreras eller aktivt mörkläggs av alla våra PK-medier.

Man får hoppas att alla boende i Högsby kommun (och i Kalmar) läser här på bloggen.

 
Ingen bild

En småländska

10 mars 2017 12:37

Väntar redan på nästa inlägg, en klassiker follow the money som sagt! Ja kommer att bli jobbigt för många kommuner nu, som trodde de hittat krukan med guld.

 
Ingen bild

Marina

10 mars 2017 13:03

"Alternativa fakta" vrålar etablissemanget i landets alla kommunfullmäktige.

Lokalt blir den vårdslösa politiken väldigt påtaglig i människors vardag.

 
Ingen bild

Sven Dacke

10 mars 2017 13:24

Undrar hur lång tid det kommer att ta för den stora allmänheten att upptäck att det politikerna kallat Konspirationsteorier i själva verket är sanning.

Oj vad många tappade hakor det kommer att bli.

 
Ingen bild

igor

10 mars 2017 13:52

Då kanske man skall fråga sig var renoveringen av lokalerna som Migrationsverket har i Kalmar har kostat och vem som betalade notan för den.

 
Ingen bild

Christer

10 mars 2017 14:51

Sverige har aldrig varit tryggare!
Jag har en barndomsvän, kallad T. Redan i ungdomsåren utmärkte han sig sig vad det gällde alkohol då han alltid var fullast på festerna. Hur som helst så skötte han skolan och gick ut med fina betyg, och fick sedan flera bra anställningar. Som de flesta av oss skaffade han sig familj, villa, Volvo och vovve. Hela tiden inträffade dock "händelser" med honom som var relaterade till hans beteende i helgerna på fyllan. Omgivningen såg tidigt ett mönster och försökte hjälpa, men till ingen nytta och bruket gick från bruk till missbruk. Idag är situationen den att han supit bort allt: familj, jobb, hus, bil, körkort och de flesta vänner. Han är fortfarande min vän, och jag försöker hjälpa honom så gott det går. Problemet som det ofta är med alkoholmissbruk är att självinsikten är nära noll. Orsaken till hans situation är enligt honom "svek, lögner, ondska, intriger, falskhet, och otur!" I botten ligger förstås alkoholen, men detta är den LIVSLÖGN han bestämt sig för att förneka. En del alkoholister kan se sambandet mellan spriten och sitt skitliv, och klarar av att förändra det, men långt ifrån alla. Den enda möjligheten till förändring är den som kommer inifrån! Det finns även forskning på att man genetiskt ska kunna identifiera den gen som alla alkoholister bär på. Då kan man enkelt via ett blodprov tidigt se vilka som är i farozonen. Då kan en läkare redan i skolåldern förklara för en person att: "Du bär på en anlag för en sjukdom som hindrar dig från att dricka alkohol, vänj dig vid att det bara är så". Detta skulle kunna vara en hjälp till självhjälp för den som är i riskzonen.
Till denna historia ser jag en parallell av annan förnekelse som utspelar sig varje dag i media där situationen i MENA står i fokus. Allt detta ohyggliga lidande orsakat bland människor med samma religion, och där media endast kan beskriva lidandet, men undviker att förklara dess egentliga orsak. Nämligen att det är den politiska ideologin islam som är roten till det onda. Där blir det komplicerat, för det är inte medias uppgift att förklara för lidande människor att grundorsaken till lidandet är deras religion. Inte för jag tror att MSM-media kommer att bli ett bålverk mot islam, då skulle man bli anklagad för rasism. Och det är det allra värsta som kan hända en PK-journalist. Man kan ge en nyanserad bild av alkoholism, men inte av islam.
Det är ett informationskrig som pågår, och sanningen för MSM blir allt svårare att dölja. Det går en röd tråd från kriget och våldet i Syrien, till våra utanförskapsområden där mord, stenkastning, och bilbränder är vardag. Den gemensamma nämnaren stavas islam, och är en mycket skadlig sjukdom hos bäraren. Islam är inte genetiskt betingad, och ett tillfrisknande måste nog i likhet med alkoholistens komma inifrån. Under tillfrisknandet bör varje praktiserande muslim få veta att islam är en skadlig organism på vår samhällskropp, inte bara hos dess utövare, utan framför allt hos avkomman som aldrig fått lära sig bli kompatibel i vårt samhälle. Praktiserande muslimer är inte önskvärda här!
Till de styrande i Högsby Kommun vill jag också säga - Grattis. 40 arbetstillfällen försvann, statsbidragen försvinner också snart. Nu är det bara att transformera Guldklimparna till skattebetalare. Lycka till! 
Ingen bild

Mojo

10 mars 2017 16:07

Ytterligare en av Thoralfs alla överdrifter och lögner. Läs nu kommentarerna! Detta är precis vad som gör att man med fog kan ifrågasätta dig och din trovärdighet.
Du kommenterar din egen statistik som faan läser Bibeln. Det värsta är att alla dina följare sväljer allt med hull och hår.
Skamligt ! är bara förnamnet.

Thoralf Alfsson

10 mars 2017 17:56

Mojo

Förklara vad som är lögn!

Det är inte min egen statistik utan den kommer från Arbetsförmedlingen sedan SCB och till sist Försäkringskassan.

Berätta för oss andra vad som är lögn och skamligt. Vi väntar på dig!

 
Ingen bild

Skämt åsido

10 mars 2017 16:11

Fittja ett stycke paradis
Den som såg uppföljaren av ‘Fittja paradiso’ på SVTs program Uppdrag granskning med Janne Josefsson, förstår nu säkert varför alla vill bo i Fittja.
Må vara att området ligger perifert och husens arkitektonik inte är så sexig men det som gör Fittja så attraktivt är de vackra människorna som bor där, de begåvade, intelligenta och framförallt fredliga och snälla.

 
Ingen bild

Göta

10 mars 2017 16:13

ISLAM ÄR EN SENTIDA INVANDRARRELIGION UTAN RÖTTER I VÅRT LAND, I VÅR KULTUR OCH VÅRA VÄRDERINGAR, MEN DE FLESTA SVENSKA POLITIKER OCH JOURNALISTER TYCKS ANSE ATT ISLAM ÄR DEN VIKTIGASTE RELIGIONEN I SVERIGE.

I SD:s webbtidning Samtiden har Mohamed Omar skrivit en viktig, upplysande artikel om bl.a de svenska 7-klöverpolitikernas väldiga fjäskande för islam, och han undrar om ordet religion här i Sverige har blivit synonym till ordet islam.

Citat från artikeln:
"Sverige har varit kristet i mer än tusen år [...] Sverige har aldrig varit islamiskt.
Det finns inte ett spår av islamisk tro i svensk litteratur, musik, konst, lagar och seder. Ingenting. Vi har i tusen år varit en självklar del av den europeiska, kristna kulturen.
De senaste 20-30 åren har dock islamiska bekännare flyttat till vårt land och flera av dem har fått svenskt medborgarskap. Vi har också fått många infödda muslimer. Det är allt vi har med islam att göra..."

Läs hela artikeln här:
https://samtiden.nu/2017/03/svenska-traditioner-och-islamiska/

 
Ingen bild

Pierre

10 mars 2017 16:43

Detta är inget annat än karma för politikerna men fruktansvärt för de som bor på bygden. Nu är det Kalmar tur att tjäna storkovan på Migrationsverket vilket troligen kommer bli som ett nytt fanderun och då hoppas vi den hemske röde öländska sossen äntligen får kliva av tåget då han suttit allt för länge på sin stol i Kalmar.

 
Ingen bild

KS

10 mars 2017 17:14

Lite annat; Läste just att en riksdagspolitiker stoppats med en kniv på sig i riksdagen. Reportern har fått en fråga via mejl vilket parti politikern tillhör. Avvaktar svar. Reporter Kristin Renulf / SVT

 
Ingen bild

KS

10 mars 2017 17:23

Tydligen heter fastighetsägaren "Stenvalvet". Hur det föreligger med eventuella hyresavtal med migrationsverket vet jag inte.
Naturligtvis kan man ju misstänka att det är verket som betalat. Och i så fall är det du och jag!

 
Ingen bild

Pepparholm

10 mars 2017 18:19

Nu är det dags att Thomas Mattsson läser vad Lotta Gröning skriver i hans egen tidning: ”Ni som nobbar SD – vad är alternativet”. Hon skriver bl a, att angreppen på SD har som enda effekt att öka stödet. Särskilt farligt är det att se ner på människorna på landsbygden.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

10 mars 2017 18:48

Som sagt Mojo-mupp, sanningen svider förstås.
Varför misstror du statistik som kommer från
dom källor som anges? SCB, försäkringskassan etc.
Jag kan lova dej att här finns inga som sväljer
allt med "hull och hår" Vi är mycket välinformerade,
och nivån på dom som deltar i det här forumet är
skyhögt över vad du någonsin presterat.

 
Ingen bild

Björn

10 mars 2017 19:27

Det är ju inte bara när det gäller invandringen som lokalpolitiker har blivit "lurade". Det har man blivit även på andra områden. Hur många kommunalråd trodde att de skulle få mera poliser i samband med polisens omorganisation och istället fick man en kommunpolis, som kommer någon gång i månaden till ett sammanträde.
Är kommunalpolitiker naiva eller orkar man helt enkelt inte kolla upp saker ordentligt innan man tar beslut.

 
Ingen bild

Rose-Marie

10 mars 2017 20:13

Thoralf. Läste i Hallandsposten idag. En person hade annonserat ut att han eller hon saknade 2 pass, 2 utländska namn, minne inte om det var Mohammed eller Usama och att man skulle ringa ett nummer om man hittat passen. Varför gör man så här?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

10 mars 2017 20:41

Rektorn fick foten. Intressant läsning.
https://ledarsidorna.se/2017/03/flashback-i-urval-den-10-februari-2017/
Vänder det lite, eller har det i alla fall stannat av?

 
Ingen bild

Lasse P

10 mars 2017 21:21

Du Mojo du är en sån där Pelle jöns som vet ingen ting.Skriv ditt namn så kan vi diskutera.Ta reda på fakta i stället för att gömma dej bakom MILKO hälsningar Lasse P.

 
Ingen bild

Är inte kommunisterna i V feminister

10 mars 2017 21:31

Skolvåldtäkten: V-politiker – Fel av kommunen att be våldtagen flicka om ursäkt

När Aktuellt Fokus når V-politikern säger han att Lunds kommun inte ska överge den hårt kritiserade rektorn.

– Jag tycker inte en arbetsgivare skall överge en anställd som hamnat i en mediestorm säger Gert-Olof Juhrich.

Vänsterpolitikern lägger även över ansvaret på den våldtagna flickan. När han försvarar sitt uttalande säger han bland annat att flickan inte ville komma tillbaka till skolan.

– Efter vad vi läst i media så vet vi för lite om rektors bevekelsegrunder när hen fattade beslutet. Vi vet inte vilka kontakter som varit mellan hemmen och skolan osv. Det vi vet är att flickan inte såhär långt vill komma tillbaka till sin gamla skola.

Gärningsmännen sextrakasserade flickan i månader, utpressade henne och kulminerade trakasserierna med en våldtäkt och fick sedan gå kvar på skolan. Skolinspektionen riktar även skarp kritik mot Lunds kommun. Men du har fortfarande ingen förståelse för ursäkten?
http://aktuelltfokus.se/skolvaldtakten-v-politiker-fel-av-kommunen-att-be-valdtagen-flicka-om-ursakt/

Den ene gärningsmannen, 16-årige Abdihafid Faisal Guled, dömdes i december för våldtäkt mot barn till några veckors ungdomstjänst medan den andre gick helt fri pga att att han inte uppnått straffmyndig ålder.
http://avpixlat.info/2017/03/07/skola-backar-nu-flyttas-de-tva-invandrade-valdtaktsmannen-i-stallet-for-valdtaktsoffret/

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

10 mars 2017 22:09

Förstår inte politiker och media att skjutningar i storstäderna är att jämföra med ett lotteri.

Man hör uttalande om att tidigare hade vi problemet i Malmö och nu är det i Stockholm.

Skjutningar kommer att ske lite överallt och mest i storstäderna.

Att det sker i Malmö,Stockholm eller i Göteborg är rena tillfälligheter så länge som inte de laglösa områden rensas ut ordentligt.

 
Ingen bild

Odalbonde

10 mars 2017 23:29

Baksmällan kommer. Inga skattehöjningar hjälper då. Många har varit naiva. De som tidigt varnade för detta elaände blev bespottade.

 
Ingen bild

Stefan A.

11 mars 2017 04:28

När skjutningarna börjar sprida sig till de "fina" kvarteren då ska ni se
att det blir fart på både sjuklöverpolitikerna som åklagare och polis...

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 mars 2017 09:03

Kostnaderna för Högsby kommun är inte slut nu ska skrytbygget för Migverket saneras och sedan ska det enligt planering byggas om till hyreslägenheter , vad kommer det att kosta ? Verkligheten kommer i kapp i alla lägen !

 
Ingen bild

Ludvig

11 mars 2017 17:02

Ja det var tacken för att Högsby har ställt upp och öppnat sina hjärtan.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 mars 2017 09:53

Skönt att inte vara medansvarig till sänkningen av sin kommun !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

12 mars 2017 10:34

När det gäller skrytbygget åt migrationsverket i Högsby så var det SD och Livskvalitet i Högsby och Stalsbo som reserverade sej mot bygget men det nämnde inte redaktören för OT något om !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se