thoralf

Direktlänk till inlägg 26 februari 2016

R291-LISTA FÖR KALMAR LÄN, ORON ÖKAR!

Av Thoralf Alfsson - 26 februari 2016 20:07

Idag presenterade Polisen i Kalmar län den återkommande Trygghetsundersökningen. Oron för att utsättas för brott har ökat ganska kraftigt sedan senaste undersökning 2014. Oron för att utsättas för brott har ökat från 60 procent under 2014 till 69 procent idag. Det är en kraftig ökning. Samtidigt visar statistik att antalet brott minskar.


”Från 60 procent vid förra mätningen 2014 till 69 procent vid dagens mätning.

På kommunnivå i Kalmar ligger samma oro på 71 procent, en ökning på fyra procentenheter sedan 2014.

– Vi vet inte vad den ökade oron beror på, men vi tar den på allvar, säger Lotta Petersson, kommunpolis.”

 

Att antalet brott minskar kan det finnas väldigt många anledningar till. Jag pratade med en företagare i Kalmar som varit utsatt för en del otrevligheter men som valt att inte polisanmäla det då det ända läggs ner efter några dagar av polisen.

En ensamarbetande hårfrisörska har numera låst dörr till sin salong och hyresvärden har installerat en ringklocka som kunderna får använda om de vill komma in. Detta sedan hon utsatt för otrevliga besök av icke svenskar. Det kan med andra ord skapa en stor oro hos många människor även om inget brott har begåtts.


”Varför denna skillnad mellan ökad oro samtidigt som färre blir utsatt för brott?

– Det är naturligtvis lätt att skylla på medier. Men jag tror också att vi inom polisen måste bli bättre på kommunikation. Vi ska bli bättre på att berätta att inget har hänt. Att det är lugnt, säger Olof Bråve lokal polisområdeschef i Kalmar. ”

 

Det kan finnas många förklaringar till den ökande oron men min slutsats är att den stora mängden asylsökande och det stora antalet personer från länder med annan kultur och religion som får uppehållstillstånd skrämmer och oroar väldigt många människor i vårt land. Alla bråk vid asylförläggningar, Larmtorget, simhallar och på bussar i länet går inte oförbemärkt förbi. Möjligen då hos polisen som inte förstår varför oron ökar.


Givetvis är detta resonemang tabu för polisens talespersoner. Istället vet vi att polisen har mörkat mer än 7 000 händelser med kopplingar till migration under enbart de senaste ca 4 månaderna genom att koda händelserna med R291.


Polisområdeschefen Olof Bråve säger att vi skall bli bättre på tt berätta att inget har hänt. Skall mer händelser mörkas av polisen? Vad hade hänt med oron hos allmänheten om dessa närmare 100 händelser även rapporterats av lokalmedia?

 

Här kommer en sammanställning för R291-händelser i Kalmar län. Det skulle vara intressant att syna listan och dessa händelser lite mer på djupet. Samtidigt verkar det som att polisen i länet varit relativt försiktiga med att koda händelser med R291. Då det är lite drygt 80 händelser. Andra län har betydligt större antal men det återkommer jag till.


 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Annica B L

26 februari 2016 22:54

Hörde på riksnýheterna i radion och läste i dagens juridik om att tingsrätten avslog men hovrätten tyckte att iranska äktenskapsregler gäller före svensk lag om avtalet är gjort i Iran. Tycker att det är skrämmande att mannen enligt hovrätten ska betala 700 guldmynt i skadestånd för en skilsmässa (2008) och att jurister har beviljat detta. Kunde förstå om outbildade lekmän i tingsrätten hade gjort detta. En skam för Sverige! Hd ska ta upp målet, hoppas att de inser att äktenskap utförda i andra länder ska överklagas i deras egna domstolar eller i ett närliggande land med ex islamska lagar om man har gift sig inom den tron. Vi i Sverige ska inte lägga oss i andra länders lagstiftning om man i giftermålet har godkänt de reglerna inom den religionen. Är emot sharia och hemgift och liknande kvinnoförtryck. I Sverige ska alla som vill oavsett hur de gifte sig kunna skilja sig utan några andra krav än Svea rikes lag! Problemet är att det har tolkats i hovrätten att sharia är ett eget "rättsinstitut" och därför ska Iransk lag stå över svensk lag. Tänker Hd likadant så är svensk lag inte ens värt en lort...

 
Ingen bild

Hulda mk1

26 februari 2016 23:26

Ja, det är ingen speciellt trevlig sammanställning detta. Frågan är också hur många brottsoffer som INTE anmält, då de ansett att det inte är lönt.
Allt ifrån tjejer som fått blickar och blivit tafsade på till snatterier i affärer och allt annat ännu värre..
I nutid finns också rapporterna om tafsande mm män på bussar söderut mot Oskarshamn.. Tänk om Expressens reportrar kunde skriva om det istället för annat som de inte begriper..

 
Ingen bild

Observer

27 februari 2016 00:39

Stefan Lövén i Dagens industri:

"Regeringen vill införa ett så kallat "bonus malus"-system för bilägare, så att den som kör en bil med högt utsläpp av koldioxid får ett ekonomiskt straff, medan en miljövänlig bil belönas."

....Ja, Herregud. Vi har nog aldrig vill jag hävda haft så folkfientliga politiker som vi har idag.
Allt & alla andra går före den vanlige medborgaren -Han kommer sist. Folk håller på att lessna. Folket håller på att tappa tålamodet. Man hör det överallt nu mer.

Stefan Lövén bör nog inte bli förvånad om det snart sätts upp ett av folket eget "bonus malus"-system för politiker, så att den som ger bort andras pengar och ljuger får ett straff utdömt av en folkdomstol, medan den som gör saker som är till gagn för folket belönas."

 
Ingen bild

Waldemar & Dagny

27 februari 2016 00:41


------------------------
SVT Aktuellt 26/02/2016
------------------------

SVT:s reporter Stina Blomgren visar sig iklädd islamsk slöja!

Har Stina Blomgren konverterat till pedofilsekten islam?

Eller har hon tvingats bära slöja? 
Ingen bild

Olle

27 februari 2016 02:00

Brott emot blåljus minskar, skriver DI, men missar som vanligt det viktigast.
Mikael Svanberg, avdelningsordförande inom Brandmännens Riksförbund, påpekar att många av medlemmarna är så vana vid hot och våld att de inte polisanmäler.

 
Ingen bild

pelle

27 februari 2016 04:02

Jag hörde att vår käre partiledare har varit på besök på sularpsfarmen??????vad är det som händer.?och dessutom öst beröm över dom skattefinansierade entreprenörererna???
Nu får det väl vara nog.
När tar du tag i det här thoralf?det sitter några kungar o förstör det här partiet
Bilda ett nytt parti ihop med söder och det riktiga ungdomsförbundet,,,samt många av dom uteslutna,,,,mattias karlsson ska bort ifrån sd först.
Jag sa upp mitt medlemskap på grund av den mannen,,o jag tänker inte återuppta det förren karlsson har lämnat partiet
Pelle motala

 
Ingen bild

Ludvig

27 februari 2016 06:30

Det är ynkligt att se hur detta mörkas både av poliser och journalister.

 
Ingen bild

Stefan A

27 februari 2016 06:45

Ge inte upp tog tre besök på polisstationen för mej att anmäla ett inbrott som tar några minuter att handlägga..nej ingen ledig nu som kan ta emot försök sen.. nej ingen ledig nu försök senare i veckan.. gav mej inte ens en anmälan att fylla i själv, visste ju att det skulle avskrivas på direkten, bäst är kanske att anmäla på nätet.

 
Ingen bild

Tony

27 februari 2016 07:08

Det sorgliga är att Polisen har order från högre ort
att mörka verkligheten, den verklighet som kan ses
på alla orter som blivit beordrade att ta emot dessa
så kallade flyktingar. och En Regim som behöver föra
sitt folk bakom ljuset är en usel regim!

 
Ingen bild

Demokratur

27 februari 2016 07:44

Härligt med ett mer "spännande" Sverige... (Ironi om någon inte begriper).
RIP Sverige och Europa.

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 februari 2016 08:25

@Waldemar & Dagny. Hon tog säkert "seden dit man kommer" och hade nog med sig en kontrollant som såg till att rätt personer intervjuades. Tänk om de när de kommer hit också tar "seden dit man kommer".. Men här gallskriker feminister om den kvinnoförtryckande slöjan ifrågasätts.. Det är en märklig värld vi lever i..

 
Ingen bild

Vaken

27 februari 2016 08:25

Alla vid sina sinnens fulla bruk är givetvis oroliga över vågen av kriminalitet som sköljer över landet i massimmigrationens fotspår. Det är en djup oro då både omfattningen och inriktningen av incidenter rör upp landets medborgare och verkligen inte endast svenskfödda! Den nonchalans, kriminalitet och fräckhet som vi bevittnat de senaste månaderna saknar helt motstycke i modern tid. Vad värre är landets folkvalda regering saknar helt förmåga att hantera situationen och inser inte ens vilken utomordentligt allvarlig situation som råder. Europa har blivit en krutdurk som kan explodera vilken minut som helst. Det går inte att gömma huvudet i sanden längre, mörka verkligheten och ljuga om sakernas tillstånd! Folk är inte så blåsta utan fattar mycket väl vad som pågår. Förr eller senare blir det till att kliva ner från maktens piedestal - var så säker! Vi behöver en ny regering värd namnet!! Nu är det bråttom!

 
Ingen bild

Leon

27 februari 2016 08:32

Onekligen en intressant lista som tål att analyseras mer. Framför allt hur många av dessa "händelser" (en bekant polis kallade det som rapporterat som R291 för detta) som utgör "utåtriktade brott". Som jag har förstått (rätta mig om jag har fel) det rapporteras alla "händelser" med asylsökande/utländska medborgare under koden R291. Alltså även "interna" händelser där både förövare och brottsoffer ingår i gruppen (alltså sådant som rapporterats som "bråk", misshandel, ofredande o s v). Men också sådana som riktats mot gruppen, alltså där de utgör "brottsoffer".

Även om man kan ha åsikter om att polisen använt en "hemlig" administrativ kod för dessa händelser ser jag inte polisens agerande som någon "mörkning". Tvärtom kan man ju när detta förhållande nu blivit känt snarare bokstavligt "sätta fingret" på den "brottslighet" som är avhängig av den katastrofala "asylsituationen". Ett mer flagrant "mörkande" skulle ju ha varit att inte urskilja dessa händelser utan "begravt" dem i den "normala" rapporteringen.

Thoralf Alfsson

27 februari 2016 08:46

Nu snurrade du väl till det ordentligt!

"Ett mer flagrant "mörkande" skulle ju ha varit att inte urskilja dessa händelser utan "begravt" dem i den "normala" rapporteringen."

Om man rapporterat om dessa händelser skulle de ju med stor sannolikhet också funnits i media!

 
Ingen bild

Leon

27 februari 2016 09:12

@ Thoralf
Inte alls säkert att media, med tanke på hur den fungerar här i landet, speciellt hade uppmärksammat "ökningen" eller orsakerna till denna. Kanske det kommit ett "motvilligt" erkännande att brottsligheten ökat men knappast särskilt många ord om den eventuella orsaken.

Sen kan man ju undra om inte polisen/myndigheterna i praktiken hälsat "avslöjandet" med viss tillfredsställelse. Kanske mest för att de genom detta kan "bevisa" (?) omfattningen av brottslighet förknippad med "asyleländet". Det kan ju ha både ekonomisk och "personalpolitisk" betydelse att omfattningen blivit känd genom "avslöjandet". Förutom något fåtal polischefer och myndighetspersoner hälsas nog "visselblåsandet" med viss tillfredsställelse i poliskretsar. Framför allt som ett "begravande" av händelserna i övrig brottsrapportering inte visar på den faktiska påfrestning som rättsväsendet utsätts för genom "asylrelaterad" brottslighet.

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Måns

27 februari 2016 18:21

Känns orättvist att be om mer av dig Thoralf men att veta totala anmälda brott av samma "slutlig händelsekod" vore intressant.
Kämpa på!

Thoralf Alfsson

27 februari 2016 19:03

Det kommer mer! Det finns drygt 7000 händelser i polisens dokument. Men jag återkommer till det i veckan.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se