thoralf

Direktlänk till inlägg 25 februari 2016

KVINNA ÅTALAS

Av Thoralf Alfsson - 25 februari 2016 09:08

 


Den kvinna som på en pub i Kalmar utdelade ett kraftigt slag i mitt ansikte åtalas nu vid Kalmar Tingsrätt skriver Barometern. Enligt tidningen erkänner hon brott. Skönt att hon i varje fall inte försöker ljuga om sitt uppförande. Webbtidningen 24Kalmar har en bra artikel med detaljer från förundersökningen.


”När den 54-åriga kvinnan såg politikern ska det, enligt förhör ha svartnat för ögonen på henne, och hon har rest sig och bett honom försvinna därifrån.


När Alfsson då svarat att han inte tänker gå ska kvinnan ha slagit till. Slaget träffade, enligt Thoralf Alfsson själv på käken och kindbenet och han hade ont efteråt. Händelseförloppet styrks av ett utomstående vittne.”


Eftersom kvinnan var helt okänd för mig så är min uppfattning att hennes handlande var uteslutande politiskt. Hon ogillade eller snarare hatade Sverigedemokrater. Med tanke på hennes anställning blir det extra anmärkningsvärt.


Efter samtal med åklagaren har jag yrkat på 10 000 kronor i skadestånd.


http://www.barometern.se/kalmar/atalas-for-misshandel-av-sd-politiker/

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kvinna-erkanner-misshandel-av-thoralf-alfsson-sd/


UPPDATERING!


Barometern har pratat med förre överåklagaren Sven-Erik Alheim och skriver följande i en ny artikel.


"Attacker mot politiker är enligt praxis ett straffhöjande brott. Före detta överåklagaren Sven-Erik Alheim är säker på sin sak.

– Det blir fängelse. Det säger jag utan att veta om det finns några förmildrande omständigheter, men ett knytnävsslag mot en folkvald politiker ska innebära internering, säger han."


http://www.barometern.se/kalmar/alfsson-fick-stryk-for-sina-asikter/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

25 februari 2016 09:40

Statssanktionerat vänsterhat. Snart blir det Gulag för sverigedemokrater.

 
Ingen bild

Växjöbo

25 februari 2016 09:49

Thoralf, jag hoppas att denna person får sitt straff och även att framtiden straffar denna person med att ärlighet varar längst. För varje felsteg dessa människor gör så hoppas jag att vekligheten kommer ifatt dom.

Å till sist, din blogg är fantastisk att få läsa var dag. Startar alltid dagen med frukost och därtill en koll in på bloggen. Innan sängdags så är självklarheten att kolla in bloggen och kommentarerna som inkommit under dagen.

Tack för all information vi får från dig.

/Växjöbon som röstar SD

 
Ingen bild

bIran

25 februari 2016 09:56

Meddela kvinnan att hennes pengar kommer att gå till politiskt arbete för SD. Lite extra straff för jiddret kan vara gott.

 
Ingen bild

Brandmannen

25 februari 2016 09:59

Toralf

Är hennes anställning av sådan art att hon är olämplig i sitt yrkesval? Tycker mig kunna skönja det mellan raderna. Hoppas nu bara att domen blir en minnesbeta för henne och inte en fjäder i hatten. Allt är ju möjligt i vänsterextremisterna Sverige.

Thoralf Alfsson

25 februari 2016 10:08

Ja, frågan är hur hon bemöter Sverigedemokrater i sin yrkesroll?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 februari 2016 10:07

10000:- borde bara vara förnamnet på skadeståndet !

 
Ingen bild

Grålle

25 februari 2016 10:09

Finns det möjligen en gnutta hopp för den svenska rättvisan ?
Tycker dock beloppet 10.000 kr var blygsamt med tanke på att en kränkt zigenare brukar håva in ca 50.000 kr, men det är förstås ett allvarligare brott.
Lycka till med förhandlingarna i tingsrätten.

Thoralf Alfsson

25 februari 2016 10:12

Det är givetvis Tingsrättens fulla rätt att döma ut ett högre skadestånd än det jag yrkat på om de anser brottet var extra allvarligt då det är politiskt.

 
Ingen bild

ugglan

25 februari 2016 10:37

Om det finns vittnesmål till händelsen så blir det fällande dom. Ingen tvekan om den saken.
Att det som i det här fallet gäller ett angrepp på en politiker kommer sannolikt att ligga kvinnan i fatet, och bestraffningen borde bli därefter.
10.000 kr. i skadestånd verkar löjligt lågt. Det dubbla är rimligare.

 
Ingen bild

Hacke

25 februari 2016 11:00

Tingsrätten kan väl knappast förbigå att brottet är politiskt betingat och därför extra allvarligt Här finns ju dessutom ett erkännande kring detta faktum på förhörsstadiet.
Skadeståndet lär väl inte drabba vänsterkvinnan. Det finns hur många vänsterorganisationer som helst som uppmuntrar till våld mot oliktänkande och de lär väl samla in till kärringens böter.
Skönt i varje fall att det tycks finnas lite rättvisa kvar och att hennes primitiva övergrepp nu blir rättssak. Vad jobbar hon med egentligen? Det är väl ingen djärv gissning att det handlar om den skattefinansierade sektorn i någon form, batikhäxornas trygga bas för politisk aktivitet och påverkan i olika former. Intressant att följa hur arbetsgivaren ställer sig vid fällande dom.
Hur som helst önskar jag dig allt gott Thoralf och tycker detta är ännu en fjäder i hatten för dig och ditt enträgna arbete för det rätta och riktiga i folkets tjänst.

 
Ingen bild

Hm

25 februari 2016 11:05

Viktigt för det allmänna rättsmedvetandet att hon döms till ovillkorligt fängelsestraff. Säkert är att hon INTE kommer att få ett sådant straff utan slipper undan med ett lindrigare straff.

 
Ingen bild

Kurtan

25 februari 2016 11:07

Men det riktigt skrämmande med denna historia, förutom då själva attacken, är att det visar hur effektiv och rent ut sagt djävulskt medias indoktrinering och hjärntvätt kan påverka individer.

Kör hårt Thoralf, misstänker att detta år kommer att visa sig bli en avgörande period i Sveriges historia...

 
Ingen bild

Allan i Bolsjöviken

25 februari 2016 11:36

Är detta vad som väntar oss i matriarkatet?
Fy f-n!

 
Ingen bild

Lena

25 februari 2016 11:39

Jag tycker nog det är ett lågt satt skadestånd. Detta är på nyspråket KRÄNKANDE och dessutom sitter nog en obehaglig känsla kvar, Thoralf? En helt okänd person går fram och klipper till dig utan någon anledning alls!!! Det är ett hatbrott hon begått! Sådant lämnar kvar ärr i själen! Tycker inte att man ska vara "snäll" för att få det överstökat, som många svenskar förr hanterade bråk. Denna "snällhet" är det ingen annan grupp i samhället som ställer upp på. Vi "gammelsvenskar" måste på alla fronter visa att vi inte accepterar sådant här? Från vilket håll kommer hatet? Etablissemanget, vänster? Det var ju riktat mot en lokal SD-politiker, det säger allt.

 
Ingen bild

Niklas R

25 februari 2016 11:59

Hon borde dömas för hatbrott då det var utom allt tvivel att hennes agerande kom från ett okontrollerat hat mot oliktänkande.
Men nu är ju detta Sverige vi pratar om, inte en rättsnation som t.ex USA, så här kan inte en kvinna begå hatbrott mot en vit svensk man med politiskt uppdrag.

 
Ingen bild

SM811

25 februari 2016 12:28

Utan våld får man 75000kr så det måste var minibeloppet.
"Kvinna vägrade ta i hand – får skadestånd på 75 000"
http://korta.nu/7Vd

 
Ingen bild

Lewren

25 februari 2016 12:32

Hoppas rätten dömer henne hårdare än vad ni yrkar på då detta är helt oacceptabelt på så många plan.

Önskar dig lycka till Thoralf!

 
Ingen bild

Upprörd

25 februari 2016 12:54

Alla som jobbar i skolans värld är skyldiga att lämna in utdrag ur brottsregistret.
Här har du både fylleri, misshandel och hatbrott.
När domen får laga kraft. Så kan hon inte behålla sin anställning enligt dom regler som finns
Detta kommer att bevakas

 
Ingen bild

Tony

25 februari 2016 13:00

att hon befinner sig på vänsterkanten är inte svårt
att räkna ut. De som snackar allra mest om människors
lika värde är dom som minst respekterar det.
Sen kan hon ju skylla på sitt berusade tillstånd, men
vänsterfolk är lika enögda även när dom är nyktra.

 
Ingen bild

Ibbe

25 februari 2016 13:13

Aspackad, överserverad och våldsam. Vem riskerar ett utskänkningstillstånd för en sådan kund vilken dessutom tycks vara i krogsvängen frekvent? Damen bör portas från krogen. Dessutom bör hon betala ett mycket högt skadestånd till AlfSson.

 
Ingen bild

Pippi på foto

25 februari 2016 13:26

Håller tummarna för att du blir mer nöjd än henne! Man vet ju aldrig!

 
Ingen bild

Firo

25 februari 2016 14:08

Eftersom kvinnan står under allmänt åtal med fängelse och skadestånd som trolig påföljd vore det enkelt att få henne avstängd från sin arbetsplats.

 
Ingen bild

Hm

25 februari 2016 16:02

På Flashback brukar man vara snabba med identifiering och namnpublicering men denna gång är det trögt. Kan förstås beror på att någon politiskt korrekt moderator flyttat tråden från kriminalitet till, hör och häpna, kändisskvaller?!

 
Ingen bild

Malin R.

25 februari 2016 16:04

Dömer domstolarna mildare om en SD:are blir slagen?

 
Ingen bild

Fredde

25 februari 2016 16:09

Intressant att just Barometern skriver minsta artikeln, det känns som om det knappast är en tillfällighet...
Bra dock att de skriver öht om denna misshandel!
Stå på dig Thoralf, du är en enorm tillgång i detta PK-smittade samhälle!

 
Ingen bild

Stefan A

25 februari 2016 16:32

Mycket bra att det blev anmält, man får hoppas att arbetsgivaren ser till att den här personen inte missar värdegrundskursen och lär sig respektera allas lika värde samt ser till att vederbörande får hjälp av psykolog att behärska sina vredesutbrott både för sin egen del och omgivningens, något större straff lär det inte bli då det ligger Thoralf i fatet att han är vit Svensk medelålders man, och vi vet ju hur samhället ser på sådana...

 
Ingen bild

Dille

25 februari 2016 17:56

Domstol får ej gå utöver parts yrkande, dvs den får inte tilldöma dig mer än de 10 000 kr du yrkar.

 
Ingen bild

Lasse.P.

25 februari 2016 18:46

Gå på en kommande rättegång så får ni reda på vad hon jobbar med

 
Ingen bild

Gute

25 februari 2016 18:49

Jag lider med dig Thoralf, det måste kännas för jävligt att bli överfallen när du ska ut på stan för att koppla av och träffa folk.

Den vildsinte och berusade kvinnan erkänner ju att hon vill misshandla folk som inte passar hennes åsikter inom politiken.
- Vilken seriös arbetsgivare kan ha en sån i sin personalstyrka!?

 
Ingen bild

w-son

25 februari 2016 19:35

Enligt artikeln i 24 Kalmar:
"I förhör säger kvinnan att hon och Alfsson står “så långt ifrån varandra som det bara går” politiskt och att hon flera gånger vänt i dörren på olika Kalmarkrogar när hon sett honom sitta där inne."

Menar således den överförfriskade 56-åriga kvinnan att om man själv anser sig ha den "rätta" politiska åsikten så har man även en rätt att slå folk med en annan politisk uppfattning på käften?

Hon anser sig säkert vara en särdeles god och vidsynt person med den "rätta" värdegrunden och en finfin demokrati- och människosyn.
Hon tycks tro att floskeln om "allas lika värde och rätt" betyder att man har rätt att slå sverigedemokrater på käften!

Just en föredömlig demokrati- och människosyn - hos en vuxen person. Hoppas innerligt att hon inte arbetar som lärare!

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

25 februari 2016 20:11

Just det. Som många här skrivit. Höj dina skadeståndsanspråk rejält,Thoralf.Yrka samtidigt via ditt juridiska biträde att kvinnan i fråga skall dömas till ett kännbart fängelsestraff.
Det gäller nu att statuera ett rejäla exempel!

Thoralf Alfsson

25 februari 2016 21:32

Man får skilja på straff och skadestånd! Sven-Erik Alheim har uttalat sig och anser att det skall vara fängelse.

 
Ingen bild

Hans

25 februari 2016 20:16

Jag hoppas att du så småningom kan namnge kvinnan, så här uppträder inte en civiliserad person.

 
Ingen bild

Viggo från Norge

25 februari 2016 21:02

Gratulerer, Thoralf! En forelöpig seier for rettferdigheten - politiet måtte krype til korset. Håper tingretten dömmer rettvist!

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 februari 2016 22:08

Hoppas verkligen att hon inte får ett extra straff: Att någon sverigevän trakasserar henne i framtiden. Det kommer då att bli gigantiska snyftartiklar i media. Så ge f--n i det!!
Men i rättssalen, där ska hon svettas..

 
Ingen bild

Jim­mie Åkesson fick kram av Na­bil Fakh­ro

25 februari 2016 22:59

Det första är att ex­em­plet visar att det går att starta ett fram­gångs­rikt fö­re­tag på lands­bygden.
– Det an­dra är att Sularpsfarmen visar på en väg fram­åt. Fö­re­taget blir en del av det svenska/skånska sam­ti­digt som äga­rna tar med sig nå­got från sin ur­sprungs­kul­tur. Kul­tur­ut­by­te kan be­rika istäl­let för att vi lever seg­re­gerade, sade Jim­mie Åkesson.
– Vi kan kalla det in­klu­dering el­ler as­si­mi­lering. Det bygger på att den en­skilde har en vilja att bli en del av det här landet, fort­satte Jim­mie Åkesson.

Na­bil Fakh­ro uppgav att han och hans familj har jobbat hårt för att bygga upp Sularpsfarmen. Det råd han vill ge alla andra personer som är nya i landet är att så snabbt som möjligt lära sig svenska bra och flytta ut till andra orter än de invandrartäta stadsdelarna.
– Det är vårt budskap till alla som vill in i samhället. Språket är nyckeln, sade Na­bil Fakh­ro.
http://www.skd.se/2016/02/25/efter-brevet-akesson-sd-besokte-sularpsfarmen/

TA:
Tack för att du orkar.

 
Ingen bild

OT

25 februari 2016 23:47

Oavsett händelsen dignitet! Thoralf jag ber dig.

Visa hur en riktig Sverigedemokrat hanterar saker och ting! Denna missinformerade kvinna behöver visserligen rättelse; men framförallt förståelse från oss (detta gäller naturligtvis bara kvinnor).

Om hon publikt ber om ursäkt så gäller "Vart jag mig i världen vänder - Den Svenska Björnstammen": https://www.youtube.com/watch?v=IEC7sIfCtKs

P.S: Jag vet att du vet att detta är det rätta.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

26 februari 2016 08:34

Sularpsfarmen.
Det finns mer att läsa.

http://www.sydsvenskan.se/lund/skatteverket-har-gjort-razzia-pa-sularpsfarmen/
http://www.sydsvenskan.se/lund/slarv-satter-stopp-for-sularpsfarmen/
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=6273785

 
Ingen bild

Nimbus

26 februari 2016 09:12

Man måste dock tänka på vad denna kvinna gått igenom tidigare. Välkänd på kalmars krogar och hittades sommaren 2014 sovande vid badplatsen vid Kattrumpan. Ej kontaktbar så ambulans tillkallades.

 
Ingen bild

Kalle Andersson

26 februari 2016 13:49

Antar att detta måste ta vägen via Hovrätten innan Du får rätt med tanke på att i Tingsrätten sitter 2 juridiska domare och 3 nämndemän som om oturen är framme är vänsterslödder.
Därför går så många mål för rättning till Hovrätten där 3 är juridiska och 2 är lekmanna domare. Där torde du också kunna höja skadeståndet då det är ett artbrott mot folkvald politiker.

Lycka till och publicera gärna om du donerar skadeståndet (eller del av) till SVERIGEDEMOKRATERNA KALMAR så det får dubbel effekt mot extremisterna som vant sig vid att ostraffat få störa och misshandla SDare!

 
Ingen bild

Cavatus

26 februari 2016 14:42

Roger på Avpixlat ringer upp Gun idag och frågar ut henne. Det är mycket underhållande. Hon verkar helt sinnesförvirrad och inte ett dugg medietränad. Ridå för hennes del! Där finns även bild på skräcködlan och hela hennes namn. Hoppas hon blir uppsagt från sin tjänst på Linnéuniversitetet. Någon borde ringa och fråga Linnéuniversitetet om de kan ha folk anställda som pucklar på politiker på stan helt oprovocerade, så som DN och andra aktörer gör när Sverigevänliga grupperingar ska ha möten i lokaler och DN et consortes ringer upp och frågar saker som gör att uthyraren tar tillbaka sitt löfte om uthyrning. Ja, ni förstår vad jag menar...

 
Ingen bild

Pepparholm

26 februari 2016 17:28

Hon som använder knytnäven som argument mot oliktänkande är tydligen anställd som informatör i statlig tjänst. Informatörer brukar ha en bakgrund i media. Det ska bli intressant och se vad hon har för bakgrund till denna tjänst.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 februari 2016 17:57

Pepparholm : UR-AV-Media- Linne-Kattrumpan- Hinseberg ?

 
Ingen bild

Nils Dacke

26 februari 2016 18:44

Hoppas batikhäxan får fängelse och du Thoralf får ett rejält skadestånd, detta skadestånd kan med fördel användas för att fortsätta ditt upplysande arbete Thoralf. Tack för att du orkar och lycka till.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 februari 2016 19:30

Nimbus : Du menar alltså att det bara svartnade på Kattrumpan ?
Generellt sett kan en tupplur på Kattrumpan vara stärkande
Fast åka ambulans därifrån verkar vara lite överambitiöst

 
Ingen bild

Pepparholm

26 februari 2016 20:48

#Gubben o Gumman - menar ni att hon arbetat på Barometern? Jag är inte förvånad -men i så fall är det ett scoop.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 februari 2016 21:15

Pepparholm : Det blev en feluppgift sorry för det

 
Ingen bild

tobias

26 februari 2016 22:13

Universitetet måste ju avskeda henne. Om hon hade slagit en miljöpartist för att hon haft "helt olika åsikter", hade hon blivit avskedad direkt.. Är tingsrätten öppen eller stängd för allmänheten?

Thoralf Alfsson

26 februari 2016 22:22

Normalt är den öppen om det inte tas ett beslut om stängda dörrar.

 
Ingen bild

Fredde

27 februari 2016 12:14

Läste att hon är förbannad över dina åsikter, men hon sa också att hon inte läser din blogg.
Hur går det ihop?
Det kallas självmål....
Hon är nog inte den vassaste kniven i lådan.

 
Ingen bild

Nimbus

28 februari 2016 08:40

Gubben och gumman,
tror att det skulle svartna för en hel del efter 2-3 flaskor rött....

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

16 mars 2016 17:05

Någon som vet när domen kommer?

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

Thoralf Alfsson

16 mars 2016 17:20

Rättegång den 13 april.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se