thoralf

Direktlänk till inlägg 14 februari 2016

TRENDBROTT

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2016 23:13

Sverigedemokraterna backar i flera opinionsundersökningar efter nyår. Flera tidningar kallar det för ett trendbrott. Det är framförallt Moderaterna som växer i opinionsmätningarna, för övriga partier är det inga större förändringar.


Jag har under de senaste månaderna fått många frågor om varför det är så tyst från Sverigedemokraterna. Har partiet tappat initiativförmågan? Är partiet handlingsförlamat efter de rödgrönas införande av gränskontroller och id-kontroller? Är det interna strider i partitoppen som gör att politiken kommer i andra hand? Varför angriper man inte hycklarna inom S och M som tidigare kallat sverigedemokraterna för både rasister och fascister men som nu driver sd-politik? Varför syns inte Jimmie Åkesson mer? Var är Mattias Karlsson? Många saknar Björn Söder i debatten. Varför inte ett enda nytt utspel i flyktingpolitiken? Vart tog den så framgångsrika kommunikationsavdelningen vägen?


Frågorna till mig är många. Men jag har inga svar, då jag inte har någon kontakt med partiledningen eller någon insyn i partistyrelsen. Jag har heller inte ställt några frågor till de kontakter jag ändå har. Jag ställde dock några frågor i ett helt annat ämne för några månader sedan men de är fortfarande obesvarade.


I min egen tankevärld kan tystnaden i invandringspolitiken bara vara en följd av ett medvetet taktiskt val från partiledningen och Jimmie Åkesson. Ett taktiskt val som går ut på att ligga lågt och att Moderaterna och Alliansen måste stärka sig i opinionen för att de skall våga utmana Stefan Löfven om regeringsmakten. Partiledningen låter det gå ut över de egna opinionssiffrorna men med en förhoppning om att pressen skall öka på Anna Kinberg Batra och Moderaterna att fälla regeringen, vilket förhoppningsvis även innebära ett extraval.


Det är för mig den enda logiska förklaringen till den passivitet som råder från Sverigedemokraterna idag inom invandringspolitiken. Det självspelande pianot är sedan en tid borta.

 

Jag hoppas att detta är en riktig förklaring, även om jag anser det vara en osäker taktik. Om så inte är fallet och om tystnaden består har vi uppenbarligen någon form av problem inom partiet.


PS

Jag mår minst sagt illa av att se på SVT och Agenda. Det politiska Agenda! Morgan Johansson (S)uck! Johan Forssell från Moderaterna hycklare i storformat. Programledaren Anders Holmberg som bara stryker gästerna medhårs så länge de kommer från 7-klövern. Det luktade riktigt illa om Agenda ikväll!

 
ANNONS
 
Ingen bild

C Andersson

14 februari 2016 23:40

Det är illa - mycket illa.

 
Ingen bild

Jan Eriksson

14 februari 2016 23:54

Du ska inte titta på SVT. Man blir bara så förbannad. Strunta i det, och du mår mycket bättre. Det finns så många andra kanaler.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2016 00:06

Om det är en bra strategi eller inte låter jag vara osagt. Jag tror att SD blivit rejält skrämda och vill under inga omständigheter ha någon ”skandal eller ”affär”. Då är det bättre att ligga lågt verkar man resonera.

I kvällens Agenda (sett på Internet) pratar moderaten om en ”flyktingpaus” och nya stränga regler för bland annat anhöriginvandring.

Alla minns det gatlopp Tobias Billström fick löpa efter att 1 februari 2013 ha sagt:

”Där kan vi också prata om volymer och volymproblem.”

Hyckleriet står mig upp i halsen och man vill likt Dan Eliasson kräkas.

Var är alla tidningar som startade drevet mot Tobias nu? Det är väl fortfarande ”människor på flykt” det handlar om?

Den enda trösten är att nu börjar det hycklande packet känna flåset av mångkulturen i nacken och helt plötsligt ska andra hänsyn tas. Hänsyn som förut var rasistiska, fascistiska eller stred mot något odefinierat ”människovärde”

Det är synd om Sverige.

 
Ingen bild

Ulrika

15 februari 2016 00:18

Det är sorg jag känner när lojaliteten med partiet som kostat vänner och tär på familjerelationer lämnar mig i sticket - för så känns det nu! Lite, om än inlindat, "vad var det vi sa" OCH tillfälle att nå ut med annat i partiprogrammet än invandring, som folk är spyfärdiga på, nu vore läge. Jag känner också att SD bör behålla platsen som "mitten parti". Tråkigt nog, tycker jag, flyttade Oskarsson i lördagens morgonsändning SD höger ut. Det skrämmer bort framförallt S väljare som vacklar i tron och just börjat "tina upp" för partibyte. Jag gilla Mattias (även om han är omtvistad, vad som är sant eller inte vet jag som gräsrot inte men för mig har han ingen "Stureplanslook") Jimmie skall verkligen ha all kred. för det han gjort genom åren men för mig är hans moderata bakgrund och friande till dem inte helt bekvämt även om jag förstår taktiken. MER AV BÅDAS synlighet tror jag gynnar partiet för att fånga upp väljare från båda sidor. Som sagt - det har kostat, släkt & vänner, nästan äktenskap och även ansträngda relationer med vissa av barnen, att gå från vänstersidan (där hela släkten hållit till sedan "hedenhös")till SD. Sviker partiet nu känns det som ett mångdubbelt svek jämfört med om det vore något av de andra partierna (att de ljuger & luras är man ju van vid) och den känslan gäller nog de flesta, oavsett bakgrund, som känt sig utfrysta och illa sedda som SD:are.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2016 00:24

Lästips:
Författaren Dag Öhrlund tar upp det nya fenomenet i den svenska skolan med skäggiga barn som har djup mansröst.

Landet jag inte känner igen, del 55:
Lärarinnan som har skäggiga barn i klassen

”Det första är att det uppstår en mycket märklig situation, tragikomisk, att ha män med skäggstubb, ålderstecken runt ögon och mun, samt i vissa fall gråa hårstrån, framför sig och ”låtsas” att de är sexton eller sjutton år.”


”Jag har tänkt mycket på sagan om kejsaren de sista dagarna, ni vet han som inte hade kläder på sig. Vi spelar alla med i spelet. Någon borde ropa: kejsaren är naken! Jag ropar idag genom Dags blogg. Frågan är så känslig att jag inte kan gå ut med min identitet, eftersom jag då riskerar att bli av med mitt arbete.””


http://korta.nu/eFd
http://www.ohrlund.se/blogg/

 
Ingen bild

Tina

15 februari 2016 00:31

I min egen bedömning Anna Kinberg Batra och Moderaterna med Alliansen kommer aldrig våga fälla regeringen Löfven. Jag tror inte heller att det finns trovärdighet på Moderaternas politiskt röstfiske spel!

 
Ingen bild

Göta

15 februari 2016 01:43

Jag tror att du har rätt i dina funderingar om SD:s taktik Thoralf. Hade nog själv gjort något liknande i deras sits. Även om SD i ett extra val nu skulle bli största parti och nå runt 30 procent så kan de i praktiken inte åstadkomma så mycket som behövs utan egen majoritet, alltså 51 procent. Dit når de inte ännu.

Hur skulle SD utan egen majoritet ensamt kunna vidta de nödvändiga ändringarna och åtgärderna när samtliga ledande poster vid alla Sveriges viktiga samhällsinstitutioner sedan länge är ockuperade av vänstervridet Sverigefientligt PK-folk, alltifrån mörkröda sossar till folkpartistiska s.k liberaler plus en del rena kommunister (även kallade miljöpartister, liksom numera också Lööf-sjuka centerpartister).

Sossarna har ju haft flera decennier på sig att byta ut eventuella vettiga människor till sitt eget folk eller närstående på chefsbefattningarna inom våra olika myndigheter. På grund av sitt sjukliga SD-hat gjorde inte heller den så kallade moderate Reinfeldt några större ansträngningar att ändra på detta ganska så anti-moderata förhållande under sina 8 år som landets ledare.

Så finns dessutom den där inte särskilt stora men desto mer aggressiva extremvänsterpöbeln som indirekt stöds av våra bakbundna och handlingsförlamade poliser samt vår högst SD-fientliga likaledes vänsterstyrda, ljugande svenska media plus hela det vänsterdominerade kultur- och nöjes-etablissemanget.

Finns inte en chans att åstadkomma någon ändring för ett ensamt SD utan egen majoritet. Bättre då att först låta en vilsen och svag moderatledd alliansregering visa vad de INTE kommer att kunna åstadkomma när det gäller att få ordning på det fullständiga kaos som de själva och deras "store" ledare Reinfeldt byggde upp tillsammans med MP, och som S+MP så frejdigt har fortsatt med under sitt första år vid makten.

Visserligen har redan tiden börjat rinna ut för att hinna rädda vårt land, så det är väl i praktiken kört för Sverige tyvärr. Tror inte det kommer att gå särskilt bra för större delen av övriga Europa heller. Möjligtvis kanske Finland, Polen, Ungern, Tjeckien och något ytterligare land har vissa chanser att klara sig.

 
Ingen bild

Demokratur

15 februari 2016 06:05

Svenska folket vill avskaffa sig självt. Det är fakta.
Vi som har mer än två hjärnceller får förhålla oss till detta.
Övrigt: gör en god gärning idag, sluta betala TV-avgift.

 
Ingen bild

Knaster

15 februari 2016 06:41

Så sent som den 10/2 jublade du åt SD siffror. Vänder fort ibland :). Men vad fan ska dom göra? Man får inte ( undantag ) vara med i TV, publicera artiklar i tidningar etc etc. Lät att gnälla!

 
Ingen bild

Kapten Bölja

15 februari 2016 07:41

Så länge de andra partierna utför Sverigedemokratisk politik behöver
man inte orda alltför mycket. Likaså bra att ligga still i båten
när man huvudsakligen ändå får sin politik utförd på detta förnäma sätt.

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 februari 2016 07:54

Är inte förvånad över tillbakagången, oavsett vad den beror på.

Har i flera inlägg klagat över SD toppens oförmåga att "sätta bollen" vi flertalet debatter, trota att bollen ligger på strafflinjen.

Kan det vara så enkelt att JÅ är på väg in i dom fina salogerna och därför ligger lågt. Samtidigt som det fortfarande finns många duktiga hårt arbetande SD folk ute i landet känns det som något fattas.
Är rädd att många som aldrig kommer att betala medlemsavgift för nya året, och jag vet med säkerhet en som inte kommer att göra det.

 
Ingen bild

Kalle J.

15 februari 2016 08:33

Det känns ofantligt skönt att SD's opinions siffror pekar neråt och 2,8 % är ju mycket. Hoppas det fortsätter neråt så Sverige får ordning på politiken igen, både i riksdag och ute i kommunerna.
Jag har också hört, men ej fått det bekräftat, att många SD ledamöter lämnat sina kommunala uppdrag eller så är man inte närvarande och där toppar man frånvarolistan i kommunerna.

 
Ingen bild

Christer

15 februari 2016 09:12

SD:s dipp och M:s uppgång i opinionen måste nog förklaras med M:s allt högre tonläge i invandringsfrågan. Man tar plats, och väljarna förutsätter nog att "något" också kommer att levereras. M är ju ändå ett (f.d) statsbärande parti. Det går bra så här långt. En glädje i detta är dessutom att Reinfeldt ser sitt livsverk sjunka samman.
Med S är det något annorlunda, man sitter i regeringsställning och tänker redan på valet 2018. S känner allvaret i situationen, och vet att man kan sopas bort från makten för kanske all fram tid om man inte tar initiativ i det kaos man själv varit med om att skapa. Tror att den nuvarande koalitionen med MP vacklar betänkligt. Om M trots allt skulle fälla regeringen med SD:s hjälp, så är nog det troligaste scenariot att en ny koalition mellan S och M (och kanske KD) ser dagens ljus. Tiden är inte mogen för M att samarbeta fullt ut med SD.
Hur som helst, oavsett vilken koalition som skapas så måste den leverera en trovärdig politik bort från detta nuvarande kaos. Ett sammanhållet SD kan här agera blåslampa, och ligga i framkant vad det gäller att formulera lösningar. Skissa på juridiskt och folkrättsligt hållbara metoder för att repatriera icke kompatibla individer åter till sina ursprungsländer. Och att bidraga till en tydlig signalpolitik för vad som är den "svenska modellen". Vi kan inte bli "herrar" i eget hus endast med "dialog" och morötter, Sverige måste återupptäcka piskan också. Just detta med en tydlig signalpolitik tror jag skulle öka graden av respekt (i ordets egentliga betydelse) från både invandrade och etniska svenskar.
Signalpolitik är viktigt, sa Bill.
Signalpolitik är ordet , sa Bull.

 
Ingen bild

Pippi på foto

15 februari 2016 09:21

Att en del kverulanter ska sluta rösta på SD eller inte betala sin medlemsavgift nästa gång är dåligt. Mycket dåligt och hoppar av bara för att siffrorna stannat av. Alla dom som kämpat i motvind under flera år med en politik som varit den rätta ska stödjas och inte bara lämnas när det går "lite emot" är dåligt, minst sagt. Vi som är helt övertygade om att SD:s politik är bra för våra barns framtid är dom som inte hoppar av vid minsta motgång. Hade JÅ hoppat av när han fått stå och ta emot en massa skit så hade inte SD varit kvar. Att vara SD:are är tufft men tvivlarna kan ju söka sej till Mp o resten av 7-kövern och fundera på vad dom gjort för det deras väljare la sin röst på.
För min del är det SD som gäller i både mot och framgång!
SD 2018 senast!

 
Ingen bild

SM811

15 februari 2016 09:21

De PK försöker att inte släppa fram någon SD politiker för då skulle sanningen komma fram att sju(k)klövern lägger fram förslag som SD sagt i många år och då blivit kallade rasister.
Sju(k)klöverpolitikerna och de PK är hycklare av värsta sorten.
Vi har nu guldläge att informera alla som man känner vilka lögnare/hycklare dessadessa politiker är. Helt plötsligt har de blivit rasister själva.
Att ta Sifos mätningar på allvar är kort sagt rent löjligt.
Sifo har visat år efter år att de är sämst på att förutsäga valresultat.

 
Ingen bild

Demokratur

15 februari 2016 09:36

@ Kalle J

Din avsky mot dina landsmän, är det bara avgränsat till SD'are?
Om nu andra partier börjar föra den politik som SD hela tiden fört borde ju din avsky riktas mot stora delar av sjuklövern...
Eller är ditt selektiva hat grundat på andra omständigheter?

 
Ingen bild

SM811

15 februari 2016 09:50

Skickar på nytt det blev fel allias.
@Kalle J
Vad är det för dravel du håller på med?
"SD's opinions siffror pekar neråt och 2,8 % är ju mycket."
Var hittar du detta?
"får ordning på politiken igen, både i riksdag och ute i kommunerna."
Förklara vad du menar?
Sedan kommer det mest dumma.
"Jag har också hört, men ej fått det bekräftat"

 
Ingen bild

Hacke

15 februari 2016 10:09

Finns ingen som helst anledning till orosspekulationer för att några av de sämsta mätinstituten redovisar ett par procents tapp. Det är heller inte märkligt om så skulle vara fallet när nu moderaterna kopierar sd:s politik på invandrings-/flyktingområdet.
Det gör heller inget om Åkesson och de andra inte är i fokus dagligen i media utan jobbar på med att bygga på den politiska bredden i mittfåran i övriga frågor. Vi får heller vid minsta motgång glömma att Åkesson hela tiden avancerar som politiker och makthavare i olika mätningar. Det är bara att jobba på och framför allt att inte vi på gräsrotsnivå på något sätt sviker våra hjältar i frontlinjen på den nya svenska folkrörelsen. Min uppfattning är att sossarna har gjort sitt som folkrörelse och statsbärande parti för tid och evighet och blir ett parti som vilket som helst av de övriga. Moderaterna har vare sig potentialen eller de breda folklagren bakom sig för att axla den manteln. Men det har ett etablissemangsbefriat och folkligt förankrat sd. Om inget rejält oförutsett sker fram till nästa val (extra eller ordinarie) är jag övertygad om att sd redan då med svenska folkets hjälp är största parti med marginal. Men det kan inte ske med en kärnväljarkår som vacklar vid minsta vindkantring i opinionsläget eller efter något enskilt uttalande som inte faller alla på läppen.
Jag upprepar med emfas: Enade vi stå, söndrade vi falla.

Thoralf Alfsson

15 februari 2016 11:00

Instämmer till fullo!

 
Ingen bild

C Andersson

15 februari 2016 10:54

Det ät mycket tveksamt att jag kommer att att rösta vid nästa riksdagsval. Möjligtvis om det blir ett extraval. I så fall kommer jag att rösta på namn inte på parti. Är ingen av det båda kandidaterna listade så blir det inget av.

Thoralf Alfsson

15 februari 2016 11:01

För mig finns endast ett parti med många väldigt bra namn!

 
Ingen bild

Slog

15 februari 2016 11:13

@Kalle J, har hört att du slår din fru, stämmer det?

 
Ingen bild

Motstånd

15 februari 2016 11:31

Konsekvenserna av 7-K:s katastrofala politik blir bara värre och värre. Idag tvingades polisen skjuta en knivman i Lenhovda

http://www.expressen.se/kvallsposten/polisen-har-avlossat-skott-mot-knivman/

 
Ingen bild

OH

15 februari 2016 12:13

Finns det verkligen någon med förståndet i behåll som tror på dessa mätningar där SD tappar ca 10% på några dagar.

 
Ingen bild

calle

15 februari 2016 12:37

allt handlar om att bankmaffian tjänar pengar på 7 klöverns politik. läs kommentaren Ladulås.

http://www.exponerat.net/granskning-sverige-darfor-foraktar-svenska-folket-mona-sahlin/

i varje land i Världen placeras makthavare som lyder, vissa länder har fått en diktator. som nu ersätts av pentagonstyrda muslimska brödraskapet. Andra länder får som i Sverige en maktmaffia som 7 klövern

 
Ingen bild

Fredde

15 februari 2016 13:00

Dessa nättroll! De tillför inget annat än oro, och det är väl det enda de klarar av.
Aldrig något konstruktivt eller från säker källa, bara provokationer.
Typ Kalle J nudå.

När det gäller SD's siffror så är det ju stor skillnad mellan de av 7-klövern godkända undersökningarna, och de andra som visar siffror som 7-klövern helst både vill glömma och dölja.
Synd bara att PK-media går "fel ärenden" och hjälper till att fördumma svensken,

 
Ingen bild

karl

15 februari 2016 13:17

lyssna på detta, pk-lögnerna håller inte, så ministerns talesperson låtsas att det blir fel på telefonen. klockrent

https://www.youtube.com/watch?v=E1Ghspj5fTI

när 7 klöverns kreatur inte har talskrivarmanus, framgår det att de är överbetalda idioter.

 
Ingen bild

Sörjan

15 februari 2016 13:42

Om man ser ett samarbete mellan Moderaterna och SD som ett framgångskoncept så har man nog inte egentligen förstått den sanna problematiken med mångkulturen. Om inte repatriering och vikten av att göra svenskt barnafödande hållbart ekonomiskt och socialt, trillar in på agendan så ser jag det som att SD antingen inte har insett att vi står inför en demografisk undergångsutveckling, eller att de väljer att anpassa sig därefter och undvika att belysa samt motverka ett pågående folkmord. I mina ögon har SD helt förkastat sin egen roll som den enda parlamentariska lösningen och lever gott på att massmedia målar upp bilden av ett parti som är bra mycket mer radikalt än vad de egentligen är. Genomsnittsåsikten på Avpixlat sitter på förväntningar som vida överstiger vad SD egentligen representerar. Ungefär på samma sätt som massmedia trummar upp avsky för "oj så hemska Putin" som har uppemot nästan 90% av sitt eget folks stöd bakom sig, så skapar de en bild av SD som inte stämmer, i förhoppning att skrämma bort folket som tvingas genomlida en degenererande verklighet som skapar efterfrågan efter hårdare takter.

 
Ingen bild

Sörjan

15 februari 2016 13:57

Hur har SD föreställt sig konceptet "Öppen Svenskhet" i övrigt? De erkänner uppenbarligen inte att det existerar ett svenskt folk, för om vem som helst kan bli svensk, vem är då verkligen svensk? Skulle aldrig komma på tanken att skänka en röst och legitimera idéer som angriper det faktum att vårt folk existerar och har rätt att göra det, utan påtvingade påhitt som är direkt skadligt och till nackdel för vår nation. Och detta kommer till och med från det som förut var det enda invandringskritiska alternativet.

Varför påtalar ingen detta?

 
Ingen bild

calle

15 februari 2016 13:59

polisen gråter ut, de vill inte vara dialogpoliser längre

http://www.unt.se/uppland/uppsala/uppsalapolisen-ensamkommande-som-driver-omkring-ar-ett-problem-4111115.aspx

kanske de "ensamkommnade" kan gå till ungdomsförbundet på Sveavägen 68!

Thoralf Alfsson

15 februari 2016 14:17

Jag ser det inte som att polisen gråter ut. Snarare berättar de fakta från deras vardag som media brukar undanhålla sina läsare.

Ett steg i rätt riktning både från polisen och media!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 februari 2016 14:10

@OH Måndag 15 feb 12:13
”SD tappar ca 10% på några dagar.”

Stämmer inte. 1,6% är det korrekta.

http://korta.nu/fGd

http://www.status.st/

 
Ingen bild

Calle

15 februari 2016 15:58

detta är ju kul. kanske hela 7 Klövern sökt jobb hos Seppo, men det blev fel.

https://www.youtube.com/watch?v=yGEfXgoFeq0

Robban är verkligen rolig

 
Ingen bild

SM811

15 februari 2016 16:05

@Cosmik Debris
Antal väljare minskade från förra mätningen med 1,6/18,2
c:a 8,8%.
Förändringen från förra mätningen minskade med 1,6%

 
thojuh

thojuh

15 februari 2016 17:36

Enligt SIFO (trovärdighet? ingen)
backar SD mellan Januari 2016 till Februari 2016
med 1.6 procentenheter. Från 18.2% till 16,6%.
18,2*0,92=16,74 alltså är tappet i väljarunderlaget
ca 9%. Båda kommentatorer ovan har särdeles rätt.

Var länge sedan jag räknade procent så visst
jag kan ha fel, rätta mej i så fall.


http://thojuh.se

 
Ingen bild

Tony

15 februari 2016 17:57

@kalle J.

I vilket universum befinner du dig i egentligen??
Du hoppas att SD Fortsätter ner åt så att vi kan få
ordning på politiken igen?? Hur f-n kan det ha undgått
dig att SD inte har varit med och bestämt den politiska
inriktningen som Snurrebockarna i sjuk klövern sysslat med
dom sista 10 åren? Det är just den oordning i politiken
som SD kritiserat hela tiden, den vansinniga invandringen
som SD påpekat, och föreslagit åtgärder emot, har varje gång
röstats ner av dom övriga i Riksdagen. Men nu när verkligheten
flåsar både Regering och den taffliga oppositionen i nacken,
då passar det plötsligt att genomföra åtgärderna som SD
föreslagit i flera år. Om dessa åtgärder mot vansinnet
utförts för flera år sedan hade Sverige varit i ett helt
annat läge!

 
Ingen bild

Helen

15 februari 2016 18:07

Jag för min del tror inte att det har så mycket med vad SD har för planer. Däremot tycker jag att det är solklart att MSM, främst då "politiskt oberoende" SVT:s Rapport och Aktuellt och även TV4 nyheter, har en strategi, nämligen att tiga ihjäl SD samtliga som man lägger hela flyktingpolitiken i knät på populistiska M. Jag har tittat på dessa nyhetssändningar nära nog dagligen sedan i somras/höstas när migrationstsunamin var som värst, och inte en enda gång fick SD komma till tals. Endast vid ett par tillfällen på senaste tiden, Jimmie Åkesson i en debatt mot Maria Ferm i Aktuellt och Paula Bieler i efterträdaren till "Debatt" (hur man nu kunde döpa de till Debatt) har SD tillåtits synas på TV. samtlidigt får M hur mycket utrymme som helst och får framföra sin "invandringskritiska politik". Och tydligen går dumsvensken på det om man ska tro opinionsundersökningarna. Sommaren 2014 stod psykopaten och Sveriges värsta landsförrädare F Reinfeldt och bad svenska folket öppna sina hjärtan. Går väljarna på M:s helomvändning inom invandringspolitiken är de mer korkade än jag trodde.

 
Ingen bild

SM811

15 februari 2016 18:32

@thojuh
Tack för länken till din sida. Mycket fina bilder och info hur man använder en kamera till tubkikaren för att få bra bilder.

 
Ingen bild

Funtaren

15 februari 2016 19:31

Tyvärr måste vi nog inse och acceptera att för att M skall våga göra något måste SD agera som Thoralf beskriver - ta ett par steg tillbaka och låta dem få lite medvind. Även om M vinner lite från övriga partiet och kanske även - låt vara att det är ganska osannolikt - lyckas vinna tillbaka lite från SD så kommer ett extra val att ge SD en kraftigt stärkt ställning i riksdagen. Om (s) sköter sig riktigt väl kanske vi till och med får se ett (s) som saknar förmåga att ens i teorin få ihop ett regeringsunderlag

När M sedan visar vad de går för i regeringsställning fram till 2018 så har folket ett bättre underlag för att fatta ett beslut vid ordinarie val. Vem vet, de kanske till och med sköter sig väl. Gör de det inte så är det bra att folket vet det och slipper göra misstaget att rösta på dem inför en mandatperiod på fyra år.

Thoralf Alfsson

15 februari 2016 20:45

Instämmer!

 
Ingen bild

Stefan A

15 februari 2016 21:21

Märkligt att SD ständigt får stå till svars för vad som hände för 30 år sedan när SD var ett mycket litet parti, medan M inte ens behöver stå till svars för vad som hände bara för ett par år sedan när de t.o.m styrde landet, 8 år är som bortsopat, bogvisiret kan rapa upp samma floskler gång på gång och ingen reporter reagerar, Batra klamrar sig fast vid 2018 som en livboj, men vem har sagt att de kommer att vinna då, M kan ha gett bort makten till socialisterna i 8 år fast man kunde ta den själva redan nu, kommer inte att falla i god jord hos M väljare.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

15 februari 2016 21:31

Förslaget på 15000:- i månaden gör väl att dom måste dubbelarbeta ,då går det ju åt ännu mer arbetstillfällen ?

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

15 februari 2016 21:39

Ett missnöjesparti - i SD:s fall på mycket goda grunder - som börjar tystna, är riktigt illa ute. SD:s patetiska "mittenväljar"-ambition är ödesdiger. Genom att sluta driva invällningskatastrofen stenhårt, så lämnar man fälte fritt till falska apostlar, främst (m).

Dessutom har utrensningaran skadat partiet. Att låta Stalin-kopian Mathias Karlsson härja fritt, så har man tappat demokratisk trovärdighet. Idag skulle jag inte lägga min röst på (SD), trots att jag är svuren fiende till 7Partiet.

*Nån djävla ordning får det va', även inom ett missnöjesparti*

 
Ingen bild

Lotta

15 februari 2016 21:56

En av de minst 8 vidriga så felaktigt kallade människorna som våldtog en kvinna i Mariannelund 2011 är släppt. Trots att svinet är dömd till utvisning går han fri på svenska gator eftersom Afghanistan vägrar ta emot den vidriga våldtäktsindividen. Vägrar kalla det för man. De båda signaturerna Kalle J och John P är troligtvis nöjda över beskedet om den stoppade utvisningen, det är inte vi med lite sunt förnuft.

http://www.friatider.se/d-md-till-utvisning-f-r-rekordv-ldt-kt-men-f-r-stanna-nd-afghanistan-v-grar-ta-emot-honom

Vill även rekommendera SVT Forum från den 11/2 på SVT play. Lyssna på det avsnitt som börjar kl 9 med Jan Tullberg och Tino Sanandaji. Avsnittet heter: Vart är Sverige på väg.

 
Ingen bild

lecomte

15 februari 2016 22:14

@Tony 17:57,

Sjukklövern har fört sin vansinniga invandringspolitik under 40 år !

 
Ingen bild

Demokratur

15 februari 2016 22:15

@ Ådärkomdenja

Då kanske du kan tipsa om ett realistiskt alternativ till sjuklövern då....?

 
Ingen bild

SD4Ever

15 februari 2016 22:16

Det finns bara ett parti och det är SD.
SD ska inte lita på Moderaterna eller någon annan i 7 klövern.
M säger en sak och menar en annan.
Så sluta och spekulera.
Det måste bli SD med minst 51%.....;-)

 
Ingen bild

Lotta

15 februari 2016 22:25

Kvällens största garv. TV4:s vånda när de skulle ta upp att regeringen skall införa utbildning för nyanlända flyktingbarn, som de ju alltid innan kallats skall gå på kurs i hur man beter sig mot svenska flickor och kvinnor i Sverige. Detta efter alla sextrakasserier den senaste tiden. Nu hette det allt från ensamkommande till ensamkommande pojkar till ensamkommande män. Hur var det med baaaaaaarn som det alltid hetat innan?

 
Ingen bild

Rune Söderlund

16 februari 2016 00:44

Hej Thoralf
En helt klart berättigad undran. Vad gör partiet. Det finns en liten men ganska viktig ingrediens och det är media. När Oscar Sjöstedt's hund varit olydig, eller när järnrörens 5 års jubileum ska debatteras, så bjuds SD in till alla TV studios i landet. Nu har vi facit för vansinnesinvandringen i handen, SD hade rätt och 7K fel. M måste anpassa sig till SD politik för att inte AKB förvandlas till garderobiär på SD's kansli, och S måste anpassa sig till SD för att inte landa på FI-siffror. OM en Sverigedemokrat skulle kommentera läget i TV Aktuellt så hade även SD skördat enorma framgångar. Vad var det vi sa..och ingen skulle kunna opponera sig. Därför bestämde Hanna Stjärne's skarpaste politruker att att ge M all credit för den strypta invandringen. SD är nazister och M tar ansvar för Sverige. Jag kan till dags dato inte erinra mig att en enda SD politiker bjudits in till TV de senaste månaderna då flyktingtillströmningen debatterats, jag kan ha fel på denna punkt, men det naturliga och journalistiskt korrekta hade varit att SD har huvudrollen i denna debatt. Ett parallellfall är vår skolpolitik som Stefan Jacobsson i åratal snickrat på. Den är fullständigt fenomenal och chockade media då den presenterades. Har du sett ett enda ord nämnas i media? Naturligtvis inte. Man helt enkelt tiger ihjäl den. SD ska vara ett enfrågeparti, det har Hanna Stjärne bestämt. -- Nåväl, varför säger inte partiet något? Good question..Inte en aning.. När motståndaren hänger groggy över repen borde man sätta in "coup de grace"..men det gör vi inte..

 
Ingen bild

weasel

16 februari 2016 01:38

SIFO 16, 6 %
Då var det dags för lite matematik;
Om SIFO har samma felmarginal som dom hade inför valet 2014 då dom gav SD 9,9 % istället för 12,8 % så...betyder dessa 16,6 % i själva verket 21,5 %.
Vilket förvisso är alldeles för lite- men ändå en så pass stor ökning av ett oppositionsparti att det saknar motstycke i svensk historia...
Och så länge som Moderaterna kopierar SDs invandringspolitik så spelar det ingen större roll ifall SD eller M är det största partiet efter extravalet 2016 eller ordinarie valet 2018.
Moderaterna säger fortfarande att dom inte kommer att samarbeta med SD- men om dom någonsin vill ha något inflytande över svensk politik igen så kommer dom vara så illa tvungna.
Såvida dom inte tänker samarbeta med MP eller med något av de två allianspartierna som kämpar för att klara
4 procentsspärren. Eller med Centerpartiet som vill ha en högre invandring än toppnoteringen under aylan- manin i höstas.
Och jag tror nog inte att vare sig moderaternas kommunpolitiker eller väljare är så särskilt intresserade av ett sånt samarbete, så Batra får nog ta och krypa till korset och ringa Åkesson :)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 februari 2016 01:55

@SM811Måndag 15 feb 16:05

Trodde instinktivt att du menade i förhållande till Sentio eller Yougos:s mätningar :-)

 
Ingen bild

OH

16 februari 2016 08:15

Nu jämförde jag skillnaden i mätningar mellan de olika mätföretagen ej inom samma.

 
Ingen bild

Boris

16 februari 2016 17:15

Man kan inte förvänta sig att SD skall växa till himlen på nolltid. Bättre med stabil tillväxt över tid vilket automatiskt innebär hack i kurvan. Se gärna opinionsundersökningar några år bakåt i tiden. Med det sagt så är SIFOs opinionsundersökningar nästan mest missvisande av alla vad gäller SD. tiden talar för SD.

 
Ingen bild

POE

18 februari 2016 14:44

Jag insåg moderaternas plan redan för något år sedan. Nu är vi där, M kommer kopiera SD:s invandringpolitik och vara långt ut på den "grumliga" kanten inför valet.

När man väl fått alliansmajoritet kommer dock centerns invadringspolitik att gälla.

Detta är planerat och man lurar väljarna rakt av. Moderattoppen har inte ändrat sig 180 grader, detta är ren taktik.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se