thoralf

Direktlänk till inlägg 2 februari 2016

KNIVMANNEN I NORRLIDEN

Av Thoralf Alfsson - 2 februari 2016 21:16

En färdtjänstbuss som hämtat en äldre rullstolsbunden man med två assistenter vid Två Bröders väg i Norrliden blev under måndagen utsatt för något som kan kallas för en knivattack. En skäggig man med utländskt utseende i 30-35 årsåldern rusade fram mot bussen med en väldigt stor kniv. Chauffören hann låsa dörrarna i bussen innan mannen var framme vid bussen. Han viftade med kniven och försökte ta sig in i bussen. Assistenterna och chauffören blev väldigt skärrade men chauffören lyckades backa undan och larma polis när han körde iväg. Han mötte strax därefter en polispatrull med blåljus.


När en annan taxichaufför idag ringde upp polisen i Kalmar och pratade med informationsansvarige Ulf Carlsson fick han beskedet att ärendet var avskrivet. Taxichauffören kontaktade då Barometern men tidningen var inte intresserad. Han ringde då istället Radio Kalmar som visade intresse. De har nu intervjuat chauffören av färdtjänstbussen. Hoppas att de även intervjuar polisen och ställer frågor varför de avskrivit anmälan/händelsen.


UPPDATERING


Radio Kalmar har nu publicerat både en artikel och intervju.


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6359442Kommer Barometern skriva om händelsen?


Jag får ofta tips om händelser som inträffar i Kalmar men som tydligen aldrig når media. Är det kod 291 som efterlevs av polisen i Kalmar. I samband med dagens möte i kommunstyrelsen pratade jag med Östra Smålands om händelsen och han kände inte till den. Det sannolika är att polisen inte informerat media om händelsen.


Här nedan kommer några av de tips jag fått de senaste veckorna. Händelser som jag aldrig läst något om i de lokala tidningarna.


 

 

 Ted Cruz vann i republikanernas val i Iowa. Här är några klipp med Ted Cruz. Utfrågningen om klimatförändringarna är spännande ;-) 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 februari 2016 21:24

Annat ämne:

Vad håller Mattias Karlsson på med?

Jag börjar mer och mer fundera på MK:s avsikter och hans närmast despotiska drag. Han ska vara djävligt tacksam för eldsjälar som Johan Widén och hans sambo Therese Larsson. Johan är nu farligt nära att uteslutas ur SD för sitt engagemang i Folkets Demonstration.

http://unvis.it/expressen.se/nyheter/kan-inte-sta-sida-vid-sida-med-neofascister/


De jag känner är inte ideologiska eller trogna Sverigedemokrater utan snarare resultatinriktade och opålitliga Sverigedemokrater. Jag röstar SD för att invandringspolitiken kommer att förstöra vårt land. Jag har inga andra bevekelsegrunder.

Det kan snabbt komma att ändras.

Jag tycker han skall tona ner sina mycket obehagliga diktatoriska fasoner och var tacksam för de som för kampen på gator och torg. Har Mattias och SD helt glömt bort den mobbing, misshandel och sabotage de själva utsattes för? Det är ynkligt att han nu uppvisar samma vedervärdiga beteende och själv blivit en mobbare.

Det är inte hederligt.

Lyssna på RLM med Johan Widén. Det verkar vara är en vettig och sympatisk person. Finns det inte plats för Johan Widén, finns det uppenbarligen inte plats för mig och min familj heller.

http://www.rlm.nu/rlm-avga-med-initiativtagaren-johan-widen/

 
Ingen bild

Demokratur

2 februari 2016 21:29

PK-ondskan förtiger sanningen. Men för eller senare brister det, och då...

 
Ingen bild

Göta

2 februari 2016 21:34


Så som vårt land nu har spårat ur och förfallit är det helt obegripligt att det kan finnas en enda pursvensk människa som fortfarande tror på begreppet "mångkultur" och den där banala, felaktigt översatta värdegrundsfloskeln som medierna, 7-klöverpolitikerna och övriga etablissemanget ständigt refererar till. Visserligen har alla svenska skolbarn från och med förskoleåldern kollektivt och ihärdigt hjärntvättats och marinerats i mångkulturens välsignelse, ihopknådat med värdegrundsfloskeln under 2-3 decennier nu, men ändå.... Verkligheten borde vara uppenbar för varje mentalt frisk person från någorlunda vuxen ålder.

Ett litet flämtande ljus i Sverigemörkret börjar dock skymta framför avgrunden. Kanske, kanske finns det fortfarande en smula tid kvar att rädda landet.

Den kloka Julia Caesar skriver i sin senaste krönika med titeln "Kulturimporten":

"... Det vi bevittnar är hur den mångkulturella bubblan sprängs av egen kraft, inifrån. Den bygger nämligen på en lögn. Ett lyckorike på en grund av mångkultur kommer aldrig att bli verklighet. Att blanda olika kulturer och religioner har aldrig fungerat någonstans i världen. Mångkultur är istället det perfekta receptet på hur man skapar våld, konflikter, hot, stamfejder, kvinnoförtryck, otrygghet, misstro, rädsla och raserad social tillit.
Den kultur man har fötts in i och formats av under sin uppväxt är en grundläggande del av människans identitet. Den tar man med sig oavsett vart man flyttar..."

Missa inte att läsa hela Julia Caesars krönika!
http://snaphanen.dk/2016/01/30/sondagskronika-kulturimporten/

 
Ingen bild

crille

2 februari 2016 21:36

Skiter polisen fullständigt i allt eller vad är det frågan om?

 
Ingen bild

Putte

2 februari 2016 21:47

Jag såg inen opinionsundersökning att 85% av de kvinnliga väljarna inte röstar på SD, så de vill tydligen ha ett samhälle med importerad brottslighet. Sedan har vi uppropet #inteerakvinnor, eller vad det heter. Jag funderar på att skapa en egen #räknaintemedminhjälpduharfåttdetsomduvill.

 
Ingen bild

calle

2 februari 2016 22:26

om brottslingar döms och utvisas , så tar inget land emot dom.

http://www.friatider.se/afghanistan-v-grar-terta-avvisade-medborgare-fr-n-sverige

alla länders myndigheter vet nog om Sveriges naiva invandringspolitik. dom sänder nog sina kriminella och psyksjuka med flit till Sverige, här blir dom kvar i evighet. med dubbla medborgaskap och kan åka hem på besök.

 
Ingen bild

Hacke

2 februari 2016 22:28

Det är en stadigt eskalerande högkonjunktur för visselblåsare och medborgarjournalister i demokraturen Sverige. Samtidigt som kräket 291:an Eliasson sitter och svär sig fri från allt ansvar i Veckans brott.

Birros senaste inlägg kring det lågfrekventa krig som nu pågår i vårt land är läsvärd
https://asylkaos.wordpress.com/2016/02/02/marcus-birro-lagfrekvent-krig-i-sverige-just-nu/

 
Ingen bild

Christer

2 februari 2016 22:34

Som vanligt Thoralf: Tack för att du hela tiden vågar gräva och ifrågasätta den tystnadskultur som brett ut sig! Ska bli intressant att se om SVT och Östra Småland vågar rota i dyngan. Det verkar ändå som den Sverigevänliga delen av befolkningen i någon mån flyttat fram positionerna i fråga om rapporteringen av baksidan av mångkulturen. Men misstänksamheten mot polisen är ändå monumental. Tänk om den kraftsamling polisen nu skall sätta in mot "huliganvåldet" som är riktat mot kriminella unga från Marocko. Tänk om motsvarande insats skulle riktas mot den kriminella grupp som är motor i hela problematiken. Nej, allt skall riktas mot de som "hotar" vår samhällsordning, och dirigent är EXPO´s Daniel Pool. Att han kan ses som nåt sorts facit till våldsspiralen i samhället är en gåta. Men Ygeman reder nog upp situationen, nu ska han bygga och finansiera mottagningshem i Nordafrika åt dom små barnen när dom återvänder hem. Det blir en mindre kostnad än den när Stefan Löfven lovade vatten o avlopp till hela 3:e världen i Central Park i fjol.

 
Ingen bild

Hm

2 februari 2016 23:43

Det känns trist att behöva säga det men svensk polis har i ökande utsträckning blivit en del av problemet. Säkerligen finns det många hederliga och demokratiskt sinnade polismän som av politiskt korrekta chefer hindras att göra sitt jobb men det förtar inte intrycket av en tilltagande röttsröta på alla nivåer. Det är ingen slump att en sådan person som Dan Eliasson tillsätts som rikspolischef.

 
Ingen bild

Lewren

3 februari 2016 00:49

Putte; right on Putte, right on!

 
Ingen bild

Observer

3 februari 2016 01:03

Mattias Karlssons fasoner har jag börjat tröttna på!
Önskar han bli "Persona Non Grata"?

 
Ingen bild

World Traveller

3 februari 2016 07:22

Thoralf, nu kommer ingen av mina kommentarer fram längre. Är det nåt strul med kommentarsfunktionen?

Thoralf Alfsson

3 februari 2016 08:17

Nej, inte vad jag känner till

 
Ingen bild

Irene

3 februari 2016 08:47

Pojkvaskern Mattias Karlsson ska inte tala om för mig vilka demonstrationer som jag kan delta i. Vi är många pensionärer som "kommer ner från vita bergen" och vi kan snabbt sluta rösta SD om vi inte känner oss välkomna!

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 februari 2016 08:47

Detta året kommer att bli ett år som avgör Sveriges framtid.
Har regeringen ryggrad att skicka hem Marokanska gatu-"barn"? Kan de stoppa våldet och bränderna på landets asylboenden? Kommer de att kunna utvisa någon enda av de tänkta 80 000?

Kommer media att rätt rapportera Folkets Demonstration nästa gång?

Kommer media att rapportera alla brott, även de som utförs av invandrare?
Kommer polisen få slippa kod R291?
Kommer Dan Eliasson att avgå?
Kommer ett gemensamt Alliansbudgetförslag som då stöds av SD?

 
Ingen bild

Ludvig

3 februari 2016 09:00

Tack Thoralf. Du är den bästa journalisten.

 
Ingen bild

KS

3 februari 2016 09:02

Nu på morgonen hörde jag SR:s reportage om denna händelse. Bra att man tog upp den, men.... Något signalement uppgavs inte! Svart skägg nämndes inte i reportaget. Varför inte? Polisen har förvisso vetskap om hur han såg ut, men innan en ny? polisanmälan gjorts går man alltså inte ut med någonting. Man hade nämligen "missuppfattat" förarens anmälan! Kalmars befolkning får därför hoppas att denne man inte längre är ett hot för dem. Hoppas???

 
Ingen bild

SM811

3 februari 2016 10:01

"Expressen: Daily Mail är en hatsajt"
http://korta.nu/Zcd

 
Ingen bild

Fredde

3 februari 2016 10:09

Vad är det för fel på journalister?
Förstår man inte skillnaden mellan enstaka idioter som begår övergrepp, och dessa nya vargflockar av utrikes män som systematiskt angriper och våldtar i grupp?
http://www.metro.se/metro-debatt/leone-milton-ni-bryr-er-inte-ett-skit-om-kvinnor-ni-vill-bara-ha-ensamratt-pa-att-tafsa/EVHpbb!rfJPkpveUDhnA/

 
Ingen bild

World Traveller

3 februari 2016 10:49

EXPO-Karlsson uttalar sig och ger sitt stöd till Mona Sahlin. Han verkar vara vad som på engelska kallas "controlled opposition". Det är antagligen han och Linus Bylund som bestämmer vilka som får vara med på riksdagslistan. Jag betackar mig för den typen av Sverigedemokrater.

 
Ingen bild

T Danielssons ande

3 februari 2016 10:51

Rätt hanterat. Eftersom det inte tidigare har hänt sådana här saker, så tyder allt på att det heller aldrig kommer att hända, eller faktiskt har hänt.

"Polisen i Kalmar säger att det här är en mycket ovanlig händelse och ser inga likande fall"

"[arbetsgivaren] säger att det i nuläget inte finns någon anledning att ändra i sina arbetsrutiner och att något sådant här inte hänt förut."

Thoralf Alfsson

3 februari 2016 10:57

Och om personen knivskadar eller dödar någon i nästa vecka? Var det då rätt hanterat?

 
Ingen bild

KS

3 februari 2016 11:22

"T Danielssons ande" 10:51
Trots min kommentar är din kommentar inte värd att kommentera!

 
Ingen bild

Lena

3 februari 2016 11:26

Mattias Karlsson agerar MOT folket, det är många som anser det. Antingen har SD-toppen fått kalla fötter för att fått alltför stor väljarbas, de ska om de kommer till makten TA ANSVAR och STÄLLA IORDNING SAMHÄLLET för att få någorlunda ordning vilket kommer att ta några decennier. Det andra alternativet om vad som hänt med MK är att blivit "köpt" (som så många andra politiker) eller kanske att makten helt enkelt stigit honom åt huvudet. Tror att sanningen kommer fram så småningom.

Däremot så tycker jag inte att det är läge att käbbla nu, MK kommer att få sina "fiskar varma en dag" ändå. Nej vi behöver hålla ihop rörelsen Sverigevännerna, som ju sätter press på både S och M. Tydligen blev vänstern och gammelmedia MYCKET upprörda över att några hundra personer anordnade en demonstration i Sthlm i helgen anordnad av SD-sympatisörer. Va? Vad var det de blev så upprörda över? De är fan i mig så galna att det inte ens går att tala om det.

Därför kära Sverigevänner ska vi vänta ut MK men fortsätta i lugn och ro vårt engagemang och strunta fullständigt i vad han och hans anhang säger. Det som Sd-rörelsen och alternativa media har skapat har tydligen satt mycket djupa spår hos makten, de agerar med panik nu. Inget har gått som de tänkt sig.
Och förresten MK sitter i fel båt om, han kommer själv att upptäcka det om några år.

 
Ingen bild

T Danielssons ande

3 februari 2016 11:44

Har ni ingen humor, och förstår ironi?
Minns ni inte Tage Danielssons monolog kring kärnkraftens säkerhet efter olyckan i Harrisburg?
Då måste ni se den!
https://www.youtube.com/watch?v=FjuhW-4tyEI 
Ingen bild

Pippi på foto

3 februari 2016 12:17

Frånvaron eller närvaron i Riksdagen är frågan! Har räknat om procenten lite efter medias rapportering.
S= 113 ledarmöten frånvarande 10% = 11,3
M= 84 -"- -"- 11% = 9,2
SD=48 -"- -"- 16% = 7,7
C= 22 -"- -"- 15% = 3,3
V= 21 -"- -"- 13% = 2,7
L= 19 -"- -"- 11% = 2,1
KD= 16 -"- -"- 12% = 1,9
Fråga 1. Reseavståndet? Har det betydelse?
Fråga 2. Hur påverkas röstningen?
Fråga 3. Är den sk. kvittningen inräknad?
Påståendet från min sida är att om röstningen inte har för dagen någon betydelse för frågans röstetal så är närvaron av SD:s ledamöter inte avgörande.
Media går ut med att kalla SD ett parti utan intresse för sitt arbete i Riksdagen och givetvis ingår det i medias agenda.
Sist men inte minst vill jag till alla här säga: Avstå allt för hårda ord när du skriver på bloggen. Se till att vårda språket även om dina känslor är "på topp".
Kampen emot media fortsätter och kommer att öka med massor av påhopp och smutskastning. Smutskasta inte dina partimedlemmar för det räcker med media.
En god dag till er alla riktiga Sverigevänner!

Thoralf Alfsson

3 februari 2016 12:42

Instämmer helt i dina tankar och uppmaningar!

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 februari 2016 12:30

Det är bedrövligt att du Thoralf, ska behöva göra journalisternas jobb..http://www.bloggplatsen.se/hashtagg/diabetes/

 
Ingen bild

World Traveller

3 februari 2016 12:43

Thoralf, har du sett de nya lagarna om så kallat "näthat"? Det kan innebära slutet för din blogg och andra sajter som Avpixlat och Exponerat.

Vad gör vi då?

 
Ingen bild

KS

3 februari 2016 12:46

"T Danielssons ande"
Jodå, den minns jag mycket väl. Väldigt välskriven av Tage D. men att din kommentar var ironi hade jag ingen aaaaning om! För att travestera en annan gammal humorist från samma tid.

 
Ingen bild

SosseHycklare

3 februari 2016 12:54

För ett tag sedan hade en Somalisk man hotad sin chef på Samhall i Kalmar , inte heller det kom till allmänhetens kännedom. Hotet var så pass allvarligt att Samhall hade vidtagit olika former av säkerhets åtgärder.

 
Ingen bild

World Traveller

3 februari 2016 13:28

OT. Min irakiske kollega här fick ett telefonsamtal och började gråta. Jag frågade vad som har hänt. Han sa att hans bäste kompis blivit tillfångatagen av IS och nu hittats med huvudet avskuret. En skrämmande verklighet som kan komma att bli vardagsmat i Sverige om inte vår galna regering och media avsätts.

 
Ingen bild

Göta

3 februari 2016 13:48

OM MATTIAS KARLSSONS UTTALANDEN
På sin FB-sida skriver MATTIAS KARLSSON själv följande:

"Har fått några kommentarer som visar att Expressens nedkortade referat av min status angående 'Folkets demonstration' givit upphov till vissa missförstånd. Vill därför klargöra ett par saker:
1. Jag praktiserar inte guilt by association och tycker inte att de vanliga hyggliga deltagarna skall lastas eller ställas till svars för åsikterna hos en minoritet av radikaler och extremister.
2. Jag förstår att arrangörerna inte kan hålla koll på varenda människa som kommer och lyssnar och att man kanske inte ens har laglig rätt att köra bort folk från en offentlig plats så länge de uppför sig städat.

Det arrangörerna däremot skulle kunna göra och som SD har gjort många gånger genom historien är att:
a) Tydligt deklarera innan nästa manifestation att icke-demokrater, rasister och revolutionärer inte är välkomna.
b) Tydligt markera mot ovan nämnda grupperingar i något av talen vid nästa manifestation.
c) I de fall man känner igen profilerade företrädare för radikala grupper eller ser personer i publiken bära symboler för radikala organisationer, be manifestationens funktionärer att vänligt, men bestämt förklara för dessa individer att deras närvaro inte är önskvärd.

Mer än så kan ingen begära och gör man det så anser jag att man bör gå fri från allt klander framöver."

(Ovanstående är alltså vad Mattias Karlsson själv har skrivit på sin FB-sida enligt kommentar av signaturen "Topgirl" under ett Avpixlat-inlägg om demonstrationen.)

Självklart anstränger sig hela fulmedia-byket, inklusive Expressen, maximalt för att splittra SD, t ex genom att förvränga och medvetet misstolka lite här och där från SD-ledningens kommentarer, så att så många SD-are som möjligt ska bli besvikna och förbannade på partiledningen.

Ett så stort parti som SD numera är enligt de mest neutrala opinionsundersökningarna kan emellertid inte styras med järnhand.

 
Ingen bild

Pär Green

3 februari 2016 14:20

I Riksdagen förekommer diskriminering med ett kvittningssystem som gäller för alla partier i Riksdagen.

En fråga, varför är riksdagsmän närvarande vid omröstningar?
Enbart deltagande skall ha rösträtt i Riksdagen!
Hur skulle allmänna val i landet hanteras med kvittning?

 
Ingen bild

Motstånd

3 februari 2016 15:21

SD i Sydsverige är nu större än s och m tillsammans: Helt och hållet en mardröm för Löfvén. Och tänk zalla sossepampar i Sydsverige som lever gott, ehuru utan några som helst meriter. Nu darrar de.

https://www.flashback.org/t1693393p3850

 
Ingen bild

crille

3 februari 2016 16:28

Tack Thoral för att du orkar. Du är en sann politiker.

 
Ingen bild

Stefan A

3 februari 2016 18:15

När de två värsta hatsiterna på nätet aftonbladet o expressen medvetet sprider lögner om SD, vilket sker hela tiden, har man då inte rätt till att "näthata" lite, eller vad tycker makthavare och lagstiftare att man skall göra åt det ofoget, nu när man gett storhatarna rätt att skriva precis vad de vill, det urartade fullständigt till valet 2010 i samband med att SD närmade sig riksdagsspärren, storhatarna i form av mainstream media bör upp till debatt och inte bara småhatarna.

 
Ingen bild

Kurtan

3 februari 2016 18:38

Beträffande Ted Cruz som vann republikanernas nominerings strid i Iowa före Donald Trump, så är det bara ett problem med Cruz (förutom att han är advokat)...

Han kan mycket troligen inte bli laglig POTUS, dvs president, eftersom han inte är en "Natural Born Citizen" enligt den amerikanska "constitution"...

"Natural born citizen" betyder enligt de ordböcker som användes då denna konstitution skrevs, en person som är född på amerikansk mark av "citizens" i pluralis, dvs två föräldrar som själva var amerikanska medborgare då personen föddes..

Ted Cruz var född i Kanada av amerikansk moder samt en fader som var från Kuba samt medborgare i Kuba...

Detta kommer sannoligt att hamna ända upp i US Supreme Court vad det lider för att fastställa en gång för alla, betydelsen av "natural born citizen" efter som detta inte skrevs in i konstitutionen...

Spännande värre...
Själv tror jag att Trump tar hem både nomineringen samt presidentskapet...


 
Ingen bild

Lena

3 februari 2016 19:17

Inifrån tyskt kommunmöte med borgmästare, många morföräldrar som är vansinnigt upprörda när deras barnbarn inte kan gå den vanliga vägen till skolan därför att de blir sextrakasserade av asylsökande män.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoTABav4inA#t=54

 
Ingen bild

Morningstar

3 februari 2016 19:53

Ingrid & Conrad har lämnat en öppen invitation till Mattias Karlsson att förklara vad han menar och att debattera med dem. Även Daniel Friberg ställer upp på att föra dialog med MK.

 
Ingen bild

Morningstar

3 februari 2016 19:56

@Kurtan. Ett annat problem med Cruz är att hans fru jobbar för Goldman Sachs.

 
Ingen bild

Maja Dacke

3 februari 2016 22:16

Men Kurtan, Obama med amerikansk mor och kenyansk far kunde bli president så ... Det är mycket från konstitutionen som redan är överspelat.

Lena från 11:26 - du har så rätt: vi Sverigevänner måste hålla ihop och kämpa oavsett vad som sägs om diverse toppar. En hel del verkar ju inte heller vara sant.

Tage Danielssons ande - vi var många som direkt fattade din ironi.

World Traveller - du har väl med dig dina skyddsänglar. Vi är nog rätt oroliga för dig. Och det är nog några jävlar som kidnappar dina inlägg på vägen till Kalmar ...

OT. Alla brott idag får nya företag att växa upp. Jag blev idag uppringd från ett sådant att mitt personnummer ligger öppet på Internet så att vem som helst kan kapa det! (Företaget skulle kunna spärra det på en viss sajt - mot en rejäl avgift, förstås.)

Är det helt lagligt att upplysningssajter kan lämna ut personnummer? Någon som vet? 
Ingen bild

Tompa

3 februari 2016 22:29

Mycket läsvärt men deprimerande
http://www.blaljus.nu/nyhetsartikel/om-aterfallsforbrytarna-och-omorganisationen

 
Ingen bild

Drott

3 februari 2016 23:27

1. Polisens ärende är såvitt jag kan se, inte avslutat. Initiala insatsen är dock avslutad.
2. Media skriver om händelsen. Har ingen aning om vilken info barometern hade eller hur den värderade den infon.
3. Vilken jävla tur att media inte trycker/publicerar rykten som nyheter.
4. Polisen har ingen formell skyldighet att informera media om händelser. Tvärtom kan det vara bra att INTE informera media om händelser eller vad man vet om händelser av utredningstekniska skäl. Man kanske inte vill att gärningsmannen skall känna till vad polisen vet.

 
Ingen bild

World Traveller

4 februari 2016 03:15

@Maja Dacke
Tack för omtanken men min skyddsängel kan ta det lugnt. Här i södra Irak är nog den största risken, förutom trafiken, att man kan dö av uttråkning. Min irakiske kollega däremot kommer troligen att gå tillbaka till armén och strida mot IS.

 
Ingen bild

moder svea

4 februari 2016 08:02

@World Traveller
Når du är i Irak hur du anpassat dig till den kulturen? Deltar vdu i fredagsbönen?

 
Ingen bild

Kurtan

4 februari 2016 08:07

@Maja Dacke,
Korrekt angående Obama, men han är olaglig president som med hjälp av media, storfinans m.fl slingrade sig igenom till presidentposten.

Han blev aldrig "vetted" av sitt parti, eller republikanderna, på liknande vis som t.ex McCain blev i valet 2008. Detta med klausulen "natural born citizen" var ett "loophole" som han klämde sig igenom då grundarna till amerika missade att skriva in betydelsen i konstitutionen. Detta är inga åsikter utan fakta! Kolla själv...

Dem som har tagit upp detta i USA har blivit kallade för "foliehattar" eller "birthers" på liknande demoniserande vis som SD blir kallade "nazister" etc. Effektivt.
MVH


 
Ingen bild

World Traveller

4 februari 2016 11:45

@moder svea

Var vänlig gå nån annanstans med ditt hat! Du kan väl ta alla på EXPO-redaktionen med och åka till Raqqa eller Benghazi!

 
Ingen bild

moder svea

4 februari 2016 14:36

@World Traveller
Du är väl närmare Raqqa än vad jag är. Min fråga till dig ställdes mot bakgrund att det brukar påstås här att man skall anpassa sig till landet man bor i. Så frågan kvarstår, hur anpassar sig en "sverigevän" till det muslimska Irak?

 
Ingen bild

Putte

4 februari 2016 17:19

@moder svea. Vill man ha kvar alla sina kroppsdelar är man nog tvungen att anpassa sig till det muslimska Irak, när man bor där. Där finns inte några tyckasyndomkärringar som här. Där existerar inte heller det mångomsjungna mångkulturella samhället. I Irak, liksom i de flesta muslimska länderna är det monokultur och sharialagar som gäller.

 
Ingen bild

World Traveller

4 februari 2016 18:55

moder svea, jag anpassar mig såtillvida att jag är välbeväpnad och håller koll på omgivningen. Jag respekterar givetvis mina muslimska kollegor men har faktiskt fått dom att alltid be en bön till Odin varje gång de går och ber. De frågar alltid om lov först innan de ber, beroende på tidpunkt och vad jobbet kräver. Men de tycker det är fascinerande att jag har en gud som heter Odin. Vi har faktiskt en irakisk nunna som besöker vår camp då och då.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se