thoralf

Direktlänk till inlägg 13 juli 2015

PLANETSKÖTAREN JOHAN ROCKSTRÖM

Av Thoralf Alfsson - 13 juli 2015 12:37

    


När sommarvärdarna presenterades den 3 juni sa ansvarig chef på Sveriges Radio Bibi Rödöö följande.

 

”Det var väldigt laddat i fjol för att det var valår. Det var flera kulturpersoner som kände att de skulle stå upp mot rasism. Jag tycker inte att Sommar är ett politiskt program, man kan debattera politik i program som Agenda men jag vill att vi så långt det går fredar Sommar från politik. Jag tror och hoppas att fjolåret var speciellt och att det inte kommer bli så i år, säger Bibi Rödöö.”

 

Igår lyssnade jag till Sommar! Agronomen och klimatalarmisten Johan Rockström var värd för sommarprogrammet. Det var 90 minuter med enbart klimatpolitik, inte en minut eller sekund med något annat ämne. Detta var givetvis Bibi Rödöö fullt medveten om när SR bokade upp Johan Rockström som sommarvärd.


 

Johan Rockström       Foto Thoralf Alfsson


Det är få förunnat att få 90 minuter i Sverige Radio där man helt oemotsagt kan sprida sin egen agenda och sina egna uppfattningar. Det är bara politiskt korrekta som får den möjligheten.


Lyssnarna fick till och med veta i presentationen av Johan Rockström att ”han har rätt” och att ”Rockström vet vad det handlar om”. Så att ingen skulle tvivla eller ifrågasätta Johan Rockströms budskap under 90 minuter.

Vi fick veta att vi snart passerar en grads uppvärmning och snabbt närmar oss två graders uppvärmning. Att uppvärmningen pågått sedan ca 1850 och att havets nivåer kommer stiga med en meter fram till år 2100. Alltså med ca 12mm/år eller enligt följande graf.


 


Hur många tror på den utvecklingen?


När det gäller vår miljö och hur vi hanterar jordens resurser finns det givetvis många utmaningar. Men jag tror att det finns andra utmaningar än koldioxid som vi borde ägna större uppmärksamhet åt. Befolkningsökningar, miljögifter och livsmedelsförsörjning är stora utmaningar.


Jag noterade dock att Johan Rockström undvek att prata om kärnkraft i sommarprogrammet. I den efterföljande chatten fick han dock frågor om sin syn på kärnkraft. Han ville inte avveckla kärnkraften i förtid då den riskerar öka användningen av fossila bränslen. En uppfattning som jag delar.


Han pratade dessutom väldigt mycket om Arktis men samtidigt nämnde han inte ett enda ord om Antarktis. Den som läst på i ämnet förstår säkert varför! Det känns inte särskilt hederligt.

Han hävdade också att vi aldrig mer kommer gå in i en ny istid! Ett ganska häpnadsväckande påstående. Solens påverkan på den globala uppvärmningen menade han dessutom skulle vara mindre än 10 procent, resten skulle uppenbarligen mänskligheten stå för? Frågan som då uppstår blir givetvis vad har åstadkommit de stora svängningarna i klimatet tidigare i jordens historia? Eftersom solen enligt Rockström har så liten inverkan?


Andra forskare tycks ha en helt annan uppfattning om en ny istid! Det är forskare på Storbritanniens motsvarighet till SMHI som kommer med dessa forskarrön. The Met Office  har tittat på solens cykler och dess aktivitet. Solen som enligt Rockström har minimal inverkan på klimatet. Läs artikel SVT.


 


Givetvis vill klimatalarmisterna "minimera" solens inverkan på jordens klimat i debatten då det inte går att påverka. Man vill istället förstora andra faktorer som framförallt människans påverkan på klimatet. Därigenom kan man uppnå de syften man egentligen är ute efter.


PS


När kommer någon med en invandringskritisk syn eller annan syn på klimatpolitiken få tillfälle att göra sitt eget sommarprogram?


 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

13 juli 2015 14:30

Jag kan stolt meddela att jag systematiskt undviker den avskyvärda, statliga TVn och radion. Det mesta av tankarna uppfylls av var man ska ta vägen för att slippa svenskt PK-konsensus-tänkande. Sverige, världens mest självhatande nation. Dömd till undergång och förtjänar kanske inget annat...

 
Svensson

Svensson

13 juli 2015 14:31

Sveriges radio leverar ren propaganda,och det är medvetet gjort,man får väl betalt av regeringen för att hålla på så här.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 juli 2015 14:31

Men, Thoralf, varför skulle någon invandringskritisk öht få göra ett sommarprogram? Det skulle ju bara störa den muzikslöa/nde semestersvensken i den obefintliga tankegången. Det får man ju inte göra.

Inte oroa eller skrämma någon med sanningen när lögnen är så behaglig ...

Syftet och agendan idag - som du inte skriver - är att dra ihop så mycket egendom och guld till de superrika. Se bara på Grekland av idag! Där är det så tydligt.

Landet är med i Nato sedan 'urminnes'. Skräcktanten Nuland var ju för att inspektera i Grekland för någon vecka sedan. Och Tsipras viftade med Putin-kortet ... Och utanför landet - söder om Cypern - ligger 'guld' begravt som ...

Många förväntar sig ett nytt Ukraina i Grekland. Vänsteraktivister lär 'göra gatorna osäkra'. Vi kan bara sitta här och vänta ...

 
Ingen bild

Maja Dacke

13 juli 2015 14:40

Tack, Thoralf, för din underbara grafik som fick mig att på nytt hicka!

Och så jädrans kallt och blåsigt - rena höstvädret - som det blivit tror väl ingen på global uppvärmning. Inte i Norden. Lyckas man också ändra Golfströmmen så blir det mer än jädrans kallt här uppe.

Å andra sidan: en vargavinter (som vi är mer vana vid) kanske kan mota vissa afrikanska Ollar i grind. Vem vet? De har ju redan mobiler när de anländer så ...

Kina ... börsen gick upp enormt, rasade och gick upp igen. Kina som ... ja, var det står vet ju alla. Monetärt och ekonomiskt. Sedan utlöstes en tyfon - så lämpligt! (Varning?) Tack och lov med mest materiella skador! Men ...

Vissa landområden verkar vara mer testområden och andra i annat syfte. Jo, jag ägnar mycket tid åt internationella sajter och lär mig.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

13 juli 2015 14:41

På något sätt får man ett frikort om man är "miljöaktivist"?

Ingen vill väl ha en dålig miljö? Skillnaden är hur man skall uppnå en bra miljö och var man skall sätt in resurserna.

Har man varit med ett tag så är det bara att tänka efter så har vi faktiskt överlevt några domedagsscenarion bara under min egen livstid.

Vissa agendasättare kan komma med massor av prognoser, när dessa sen inte slår in kommer man obekymrat med nya utan att på något vis hållas till svars för det förra som inte stämde?

 
Ingen bild

OH

13 juli 2015 14:42

Forskare spår ny istid.
Brittiska forskare menar att jorden kan ha en ny miniistid om 15 år.
Med den nya modellen kan forskarna se att solen beter sig på ett mer oregelbundet sätt än man tidigare trott.Enligt forskarna kan solaktiviteten sjunka med 60% mellan år 2030 och 2040.

 
Ingen bild

Lena

13 juli 2015 15:19

Vi börjar bli vana, det är som det brukar: media säger en sak men gör en annan. Allt för att styra folk dit som det passar dem. Undrar just vilkas ärenden de springer? Eller tar de bara order uppifrån? Skulle tro det, om inte förlorar de jobbet.

Känner igen mig i Demokraturs tankar om att det går åt mycket energi för att undvika PK-maskineriet, det gör en så oändligt trött.

@Maja Dacke
Jag följer också "det grekiska dramat". Detta är början till slutet för EU, tror jag. Läste på DI att Hollande gjorde så att det inte blir Grexit nu, först måste han styra om Frankrikes lån så att de hamnar på ECB, då blir det ju EU,s ALLA skattebetalare som får betala i slutändan om det går år pipsvängen med EU.

Det är synd om gamla,fattiga o sjuka i Grekland de har inget att säga till om. Men i övrigt är grekerna ökända för vara "mutkolvar och latmaskar" (enl. GW Persson), har hört det från olika källor att de är duktiga på att prata om solidaritet men det är dåligt med att själv ställa upp någon gång. Så hut går väl hem nån gång.

 
Ingen bild

Sven Dacke

13 juli 2015 15:36

Den Svenska utvecklingen av växthusgaser

Från Ekonomifakta och inga påstådda experter
http://preview.tinyurl.com/nle4fz2

 
Ingen bild

Medalj

13 juli 2015 16:09

Den förträffliga Stellan Bojerud föreslår på twitter att Nöff, någonting, tilldelas en guldmedalj som bästa värvare av medlemmar till SD.

En bra idé att SD utlyser en omröstning av sveriges bästa medlemsvärvare.
Ja, jag vet att konkurrensen är både stor och hård men det är den oftast i viktiga tävlingar. Inget hindrar heller att de som inte vinner får något lite som belöning. T ex en Toblerone till Mååna. Etc.

Det hela skulle ge rolig uppmärksam i media. Åtminstone på de sverigevänliga sidorna.

 
Ingen bild

Tony

13 juli 2015 16:14

Rödöö? Vilket passande namn om man jobbar på Sveriges,
Radio. När nu politikerna tar Semester från politik, så
tycker man att även kultur fjabbarna kunde göra det, men
dom rätta åsikterna ska tryckas in i medvetandet året runt,
dyngnet runt, ingen ska komma undan dom rätta åsikterna!

 
Ingen bild

Observer

13 juli 2015 17:21

THE ANIMAL FARM
Kommer osökt upp i tankarna. Igen, när det gäller dessa kulturmarxister o miljömuppar.
Ställ dig alltid frågan: Vem har något att tjäna på det här? -Så har du svaret.
Grafen med kurvan som pekar SKY HIGH talar snarare om hur de öskar ha det på bankkontot. -Ingenting annat, i vanlig ordning.

Folk är trött på skojare nu.

Speciellt allvarligt och inte minst OSMAKLIGA är de som gör det med vår miljö och likn som förevändning -För att kunna snyta åt sig själv en slant.

 
Ingen bild

Hacke

13 juli 2015 17:27

Under Bibi Rödöös ledning har gamla favoritprogrammet Sommar förvandlats till renodlad vänsterpropaganda på bästa sändningstid. Förra året blev något av klimax på området med öppen hatpropaganda följt av rekord i anmälningar.
Det var väl därför Rödöö kände sig tvingad till någon låtsasform av pudel inför årets säsong som hon nu menar "är mer angelägen än någonsin".
Angelägen för vem mer än den redan troende sekten inom public service kan man fråga sig. Programmets rykte lever till del fortfarande på sina fornstora dagar men har i nuvarande form inget berättigande i en public service-radio värd namnet.
Jag väntar otåligt på att sd (någon annat parti lär knappast göra det) ska agera kring hela public service-problematiken som sedan länge utgör ett stort och ständigt växande hot mot demokratin.

 
Ingen bild

Urban Jakobsson

13 juli 2015 18:23

Ingen vet egentligen nada,allting bygger på antaganden som i realiteten inte är värt speciellt mycket.

 
Ingen bild

hans

13 juli 2015 19:26

"När kommer någon med en invandringskritisk syn eller annan syn på klimatpolitiken få tillfälle att göra sitt eget sommarprogram?"

Samtidigt som när den där grafen över havsnivåståndet i Karlskrona är sann.

 
Ingen bild

Conny

13 juli 2015 20:07

Du har säkert bättre koll på Östra Småland men förmedlar ändå denna länk. Den ligger förmodligen bakom en betalvägg men via Sentios sida kan den visas. Vill du inte använda den långa länken nedan så gå via www.sentio.no så ser du länken "Skräckvisionen är snart verklighet".

http://redir.opoint.com/?url=http://www.ostrasmaland.se/insandare-debatt/skrackvisionen-ar-snart-verklighet/&OpointData=2ab897b5095df9ef67caf5019da04153JmlkX3NpdGU9MTUxMiZpZF9hcnRpY2xlPTE5MjUwOCZpZF91c2VyPTE0MTEmaWRfYXBwbGljYXRpb249MTAwMDAwOCZpZF9wYXJ0bmVyPTImbGFuZz1ubyZtb249MSZtYXRjaGVzPSJzZW50aW8iNA==

 
Ingen bild

Lantjunkarn

13 juli 2015 20:50

Thoralf
Du som kan turerna. Skulle du inte till redaktionsledningen och inför planeringen av nästa års sommarpratarprogram kunna föreslå någon krönikör ur Avpixlat ?.Det finns f.n sex kandidater där.Dagerlind,Malm m.fl som alla skulle plats väl.

 
Ingen bild

Andreas

13 juli 2015 22:33

Alltid underbart att läsa kommentarer på sidor som denna. "Vi vet inget om hur klimatet fungerar! Själv kan jag allt för jag har minsann googlat på ämnet och hittat en graf som visar att min tes stämmer!" Å sen har vi ju dom där jävla invandrarna!!!

Thoralf Alfsson

14 juli 2015 00:15

Vem är det som du citerar? Du kanske även vill berätta vilka kunskaper du har:

 
Ingen bild

Göran

14 juli 2015 00:49

Hade lyssnat på "lunchekot" när ett stolpskott drar igång som en kommunistagitator. Vad denne pratar om hinner jag inte uppfatta, men tråkigare röst får man leta efter. Slår över till P4 extra för att i vanlig ordning slippa "Sommar".

 
Ingen bild

Thomas Falk

14 juli 2015 01:03

@ demokratur.
Vi verkar vara inne på samma linje. Ses vi i Portugal nästa sommar?

 
Ingen bild

Observer

14 juli 2015 01:11

Kustbevakningen i Sverige aktiva i invandrartraffikingen?

http://www.kustbevakningen.se/sakerhet-till-sjoss/nyhetsarkiv/over-600-raddade-fran-fiskebat/

...Karlar o gubbar först! -Bara en bråkdel kvinnor "Räddade" Haha!

Den som har tagit det här snedsegel-beslutet att använda Svensk kustbevaknings resurser till annat än att bevaka vår kust bör ställas till ansvar!

 
Ingen bild

vmm

14 juli 2015 01:33

När jag lyssnar på Rockström får jag känslan av att han är snudd på religiöst uppfylld av det här. Han säger saker som att vår viktigaste uppgift är att bevara holocen (typ den relativt lugna perioden klimatmässigt vi har nu) för den har gett oss allt. Kulturen, framgångarna, det ena med det tredje... det är bara hallelujat på slutet som fattas.

Lösningen på alla våra problem är då att vi ska börja leva mer sparsamt och konsumera mindre... hm... "halleluja".

Vad sägs om att istället vara lite tacksam över att vi lever i en varm period? Under den senaste årmiljonen så har normaltillståndet för vår planet varit istid med tjocka isar framförallt över norra halvklotet. Vi lever i en undantagstid. Som Rockström säger, att för 75000 år sedan, när det var kallt, så fanns det färre än 10.000 fertila människor på Jorden. Människan var utrotningshotad. Nu finns det över 7 miljarder människor! Visst är det inte helt oproblematiskt med en så stor befolkning men det tyder på att vi trivs bättre nu.

Vi ska nog ha en smula respekt och ödmjukhet för att moder Jord kanske kommer att skicka på oss en hundratusenårig istid igen i princip när som helst. Och jag är helt övertygad om att vi människor kommer att klara det. Vi är så smarta och teknologiskt utvecklade att vi kommer att klara det. Det samma tror jag gäller för om det skulle bli som Rockström säger och att det blir värmekatastrof så tror jag vi kommer att klara det också.

Jag tror att människan kommer att klara sig för vi är så anpassningsbara och smarta men den stora utmaningen kan bli en ny istid för den skulle förstöra så mycket för oss. Vad ska vi hitta på då? Nödutsläpp av koldioxid?

 
Ingen bild

Bo

14 juli 2015 08:47

Även solen har sina fläckar. Trots att vi har ett känt sol-observatorium här på Teneriffa kikar jag aldrig direkt in i solen. I år gjorde jag ett undantag:

https://youtu.be/Hubqif9WeUE

Man ser två stora solfläckar och jag läser senare att det samtidigt var häftiga elektromagnetiskas störningar på Jorden. Självklart är det aktiviteterna inne i solen som styr klimatet på Jorden. IPPC ”dataspel” levererar 2 -4 graders temperaturhöjning, slocknar solen faller temperaturen till ca minus 270 grader. För ca 12.000 år sedan var Skandinaven täck av is, på vissa ställe upp till 3 km. Det är solen som smälte isen inte våra aktiviteter från 1850! Vi skall inte se ner på de kulturer där man dyrkade solguden RA.

 
Ingen bild

Demokratur

14 juli 2015 09:22

@ Thomas I wish :-)

 
Ingen bild

Pensionisten

14 juli 2015 13:39

"Åkessons version på väg att bli verklighet" är rubriken på antirasisten Markku Ahonen i dagens Barometern.
Han verkar lika urblåst som övriga 7-klöver och DÖ-anhängarna när han inte inser vart Sverige är på väg.
Nu ska vi ge Grekland ekonomisk hjälp men det beror väl på att det är dom röda som "styr" där.
I dom "tomma ladorna" finns det tydligen en "skvätt" pengar över.
Nyval så fort som möjligt innan vi ska ta hit alla greker att hjälpa för så går det ju till idag. Ta hit dom istället för att hjälpa på "hemmaplan".
SD senast 2018

 
Ingen bild

Tony

14 juli 2015 16:31

I dag går den obalanserade Marita Ulvskog till
storms över Finlands Alexander Stubb, för att han
vill sätta ner foten mot en oansvarig socialist-
regering, men både Marita Ulvskog och Markku Ahonen
går att sortera in under det gamla uttrycket att
tomma tunnor skramlar mest!

 
Ingen bild

Stefan A.

15 juli 2015 07:31

Intervju med en chef på mig.verk i svt i morse om den enorma ökningen av ensamkommande "barn" som nu tvångsplaceras i kommunerna, men inte ett ord om kostnaderna eller var pengarna tas, skattebetalarna skall hållas i okunnighet, kanske kan bli problem att motivera räknande av köttbullar och halverade ägg till våra gamla medan andra kostnader får skena ohejdat...

 
Ingen bild

Pensionisten

15 juli 2015 09:02

Den stund med sällskap av TV:n till morgonkaffet har fallerat!
Nu är det bara snyftpropaganda om "flyktingar" så snart ska det väl talas arabiska och textas på svenska.
Vem är dum nog att tro att detta inte kan ge mer bränsle till oss som är förståndiga nog att välja ett parti som vill begränsa invandringen.

 
Ingen bild

Trollfar

15 juli 2015 09:59

@Stefan A: Detta tog de inte upp antar jag.

http://www.exponerat.net/norrkopings-kommun-vagrar-ge-sjuk-svensk-94-aring-plats-pa-aldreboende/

 
Ingen bild

Lärare

15 juli 2015 10:28

Man mår riktigt illa av att lyssna på Migrationsverkets talesman. Det formligen väller in asylsökanden till Sverige.

Nu är det dags att STÄNGA GRÄNSERNA!

Samtliga kommuner borde neka, bussarna får vända om, placera ut dom så länge hos Reinfeldt, Bert Karlsson kan husera 40 i sitt stora hus, sedan kan han sätta upp tält på gården.
Ja, alla politiker och tjänstemän som är skyldiga till denna enorma massimport ska naturligtvis också ta ansvaret för sina beslut, placera ut dom till samtliga som röstar för denna politik!

Sverige är på väg att gå under. Äldreboenden stänger och slänger ut sina gamla för att bereda plats för asylsökanden. Vilket annat land kan man finna en sådan fientlig politik gentemot sina egna medborgare?

Om inte SD nu når över 50% inom kort, då är läget allvarligt, men vi måsta hjälpas åt att upplysa de ännu sovande folket om vad som sker med skattepengarna som rätteligen borde gå till landets invånare.
NU, sverigedemokrater, måste vi ge järnet.

 
Ingen bild

Uban Wikström

15 juli 2015 14:52

Förbannat!
Nu måste jag köpa nya sjökort.
De gamla från -70talet som jag seglat efter kommer inte att gå att navigera efter.
Öland kommer att bli mindre.
Hoppas att hamnen i Borgholm blir kvar.
Där har jag avnjutit mången välsmakande kroppkaka!!
Kämpa på med ditt politiska arbete.
Vi är många som håller på dig.
Det finns en stol i Sveriges riksdag med ditt namn på.
Håll ut!
Hälsningar!
Urban!

 
Ingen bild

Hej!

15 juli 2015 15:13

@ Lärare

Avgjorda asylärenden barn i familj hittils i år: 2717st (~2717 x2 helår)
uppskriven prognos ensamkommande i år: 12 000st
Summa: 17 434 barn år (under 18år).

Hur många nya skolor behövs utöver befintlig struktur?

(överslgsräkning)
En skola kostar ~100 miljoner att bygga (~300 barn).
17434/300 ~ 58 nya skolor / år
58 skolor x projektkostnad ~100 milj. = ~6 miljarder / år

Oj oj, sedan kommer driften i sig...
Vad jag förstår är det allvarligt läge på redan befintliga skolor som tappar fotfäste bara för att ens kunna hålla det vid lika.

Intressant länk:
http://www.knivsta.se/~/media/Files/Kommun-politik/Politik/Utbildningsnamnd/Kallelser/2015/150603/18_Utredning_kostnader_nybygg.ashx

 
Ingen bild

Tony

15 juli 2015 17:12

Hur fan kan en tjänsteman som Mikael Ribbenvik på
Migränverket erhålla sådan makt att han egenmäktigt
kan ge alla Syrianer automatiskt medborgarskap, samt
att tvinga kommuner som redan tagit emot massor av
ensamkommande ankarbarn att ta emot ännu fler??
Han verkar ensam ha större makt än hela regeringen?

 
Ingen bild

OT

15 juli 2015 21:25

Apropå "Svensk man misstänkt för spanskt styckmord": http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article21108253.ab

Som ordspråket bjuder "den som väntar på nåt själklat väntar alltid för länge" - "Misstänkte "svenske" styckmördaren är en invandrare från Chile": http://www.friatider.se/styckmordaren-ar-en-invandrare-fran-chile

P.S: Han kunde varit pursvensk, men varför döljer media ALLTID faktum?

 
Ingen bild

OT

15 juli 2015 21:28

Barn kan också - "Här skjuter IS-barnet ihjäl fångarna": http://www.friatider.se/h-r-skjuter-barnet-ihj-l-f-ngarna

Men det är förståss något som vi vuxna i Sverige inte talar om; för det är tabu!

 
Ingen bild

OT

15 juli 2015 21:47

Apropå "Gasolin': Hvad gør vi nu lille du?":https://www.youtube.com/watch?v=8Sr5XHfBN0Q

"...Jeg kom til verden
på 5:e plats
min far var sosse
min mor var binde gal...

Hvad gør vi nu lille du

Men så en dag
gik jeg op til ministeren
og sagde
du der
få lige fødderne ned
og ta' kasketten af
mand kan du ikke se
at det hele er ved at gå
fuldstændig agurk

Så hvad gør vi nu din gamle skurk..."

 
Ingen bild

Bertil

15 juli 2015 22:56

Thoralf, verkar vara virus i reklamen på din sida, utdrag från virusprogrammet nedan.

Category: Intrusion Prevention
Date & Time: 2015-07-15 22:49:12
Risk: High
Activity: An intrusion attempt by st1.software-datastats-u2.biz was blocked.
Web Attack: Nuclear Exploit Kit Download 4
Attacker: "st1.software-datastats-u2.biz (131.72.136.65, 80)"
Source Address: st1.software-datastats-u2.biz/Dg8KHwVEEhFQTUdXBxEWAkZdTAEAF1VLFQQVEBlNU0sDCk4.html

 
Ingen bild

Jones

4 augusti 2015 20:02

Intressant graf du knåpat ihop, om du läser på om "tipping point" så kanske du förstår bättre.

Thoralf Alfsson

4 augusti 2015 22:08

Ge mig gärna lite fakta om "tipping point" När inträffar tipping Point i Sverige?

 
Ingen bild

Johan (inte Rockström men Brandberg)

15 augusti 2015 11:46

Intressant att du avfärdar Johan Rockströms sommarprat som politisk propaganda och att du har egna förslag på vilka miljöproblem som är viktigare att fokusera på. Jag vet i och för sig mycket lite om din kunskap på området men jag tror att en professor i miljövetenskap och tidigare chef för Stockholm environment institute har hyfsat bra koll på området. Sen ifrågasätter du hans trovärdighet och hänvisar till en artikel som förutspår en ny istid. Samma artikel avslutas med orden "En kortare period av nedkylning, som de brittiska forskarna förutser, skulle sannolikt vara en tillfällig nedgång i den globala uppvärmningen". Nåja, att beskriva alla infallsvinklar på de miljöproblem som världen står inför och vilka åtgärder som behöver vidtas kräver nog mer än 88 minuter och jag klandrar inte Rockström för att inte ta med mindre klimatförändringar som är övergående. Men jag undrar vad du menar med att den som läst på i ämnet angående antarktiskt nog förstår vad du menar? Kan du utveckla det? och då gärna med lite källhänvisningar.

Hälsningar
Johan

Thoralf Alfsson

15 augusti 2015 13:07

http://www.smhi.se/nyhetsarkiv/rekordstor-havsisutbredning-runt-antarktis-1.33175

 
Ingen bild

Johan Brandberg

16 augusti 2015 19:21

Tack för länken Thoralf.

På samma länk redovisar även SMHI de troliga orsakerna till havsisarnas utbredning runt antarktiskt. Kraftigare vindar, smältande glaciärer och ökad nederbörd. Samtliga fenomen som beror på ett varmare klimat.

Menar du att isarnas utbredning i antarktiskt är av sådan dignitet att de skulle hindra att medeltemperaturen ökar på jorden?

Hälsningar
Johan

Thoralf Alfsson

17 augusti 2015 00:17

Jag har aldrig förnekat att medeltemperaturen på jorden ökat. Det jag ifrågasätter är orsakerna och de effekter som uppstått.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se