thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juli 2015

FEMINISTISK INRIKESPOLITIK

Av Thoralf Alfsson - 11 juli 2015 09:18

Varför måste alltid kristna skuldbeläggas för något som de inte är skyldiga till? Det går uppenbarligen inte att debattera ett problem som härstammar från islam eller andra MENA-kulturer utan att även i ”rättvisans” namn skuldbelägga och misstänkliggöra kristna.


”Vi menar att hedersrelaterat våld och religiös extremism finns inom alla religioner och alltid ska motarbetas.”

”För oss i kvinnorörelsen är det självklart att bekämpa fundamentalism och patriarkala fundamentalistiska traditioner, oavsett religion.”

 

Att peka ut och skuldbelägga alla religioner ger debattörerna ett alibi mot att kallas rasister eller islamofober. Enligt min mening är det ett symptom på ett samhälle där man inte tillåter och vågar säga att en spade är en spade. Hedersrelaterat våld och religiös extremism har sin grogrund i islam och från MENA-kulturer som inte utvecklats på många hundra år.


Ovanstående citat kommer från en debattartikel i SvD där ett antal feminister skriver att det statliga stödet till trossamfunden skall dras in till samfund som inte arbetar för jämställdhet och demokrati. Bra! Då kan vi omedelbart dra in stödet till alla moskéer och islamiska samfund.

De vill också tillsätta en utredning om ”balkongflickor” men det är knappast nödvändigt då det är samma religion och MENA-kulturer som ligger bakom även detta.


”Att utreda kriterier för och uppföljning av stödet till trossamfund borde vara en del av en feministisk inrikespolitik. På samma sätt är det en del av en feministisk inrikespolitik att utreda morden på balkongflickor. Det är en feministisk inrikespolitik för förorten!”

 

Det behövs ingen feministisk inrikespolitik för förorten. Det räcker med att följa Sveriges rikes lag även i förorten. Sharialagar skall inte förekomma i Sverige.


Problemet är att de naiva och godtrogna politikerna inom 7-klövern och dess företrädare infört närmare 200 enklaver i Sverige, där Sveriges rikes lag uppenbarligen inte gäller fullt ut. Och detta med dessa politiker och myndigheters goda minne för att inte kränka invånarna i enklaverna.


Det är bra att dessa kvinnor lyfter frågorna men det är minst sagt naivt av dessa kvinnor att tro att en feministisk inrikespolitik skulle förändra situationen inom dessa "icke svenska" enklaver. MENA-männen i dessa enklaver lyssnar inte på kvinnor då deras röst i bästa fall bara har halva värdet, om de ens har rätt att yttra sig!


För precis ett år sedan skrev jag ett blogginlägg om en kurdisk demonstration i Stockholm. Hur många kvinnor ser ni på demonstrationen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Gud, Jahve & Allah

11 juli 2015 09:58

Hej på er troende och otrogna.
I begynnelsen var alla bokens folk från öknen riktiga män och behandlade sina, och andras, kvinnor efter fritt behag. Kvinnor var aldrig några viktigare människor någonstans. Med några få, mycket få, undantag.

När ökenreligionerna fick fäste så tog man med sig den tidens kvinnosyn i sin religion.

Vad gäller "kristendomen" så hade den tidigare otrevliga inslag. I västerlandet fick den vika ner sig i och med en framväxande samhällsklass av borgare. Upplysningstiden rensade ut det värsta. Idag finns egentligen inte mycket kvar av det som en gång var typiskt för kristendom. Och det är bra, även om jag personligen ogillar att man ändrar sina dogmer för att passa in i samhället. Homosexgiftemål, kvinnor som präster etc. Det är bättre att man lägger ner hela skiten än att krypandes svassa för makten.

Islam, däremot, har inte förändrats. Den är kvar som den var för 1.400 år sedan. Lika djävligt ondsint då som nu.

OT.
Vad menar nya moderaterna med "Nya utanförskapet"? På vad sätt skiljer det sig från det gamla utanförskapet de byggt upp tillsammans med MP?
Vad är det för fel på det gamla? Är det inte M som ska stå för konservatismen i politiken? Ska man låta det gamla utanförskapet vara kvar och bara motverka det nya? Och hur ska det gå till? De kommer inte att rösta på sin egen politik förrän eventuellt efter sept. 2018.

Kan de och FP, KD och C bara hålla käften till våren 2018. Det har ju ingen som helst betydelse vad de säger och tycker på grund av DÖ. V sitter med alla jokrar i leken och kan önska vad de vill. Deras stöd behövs för att DÖ ska gälla. Så V kan åka på räkmacka medan det enda oppositionspartiet snor alla alliansväljare.
Vad kommer att vara kvar av alliansen om tre år? Kommer Lars "Clooney" Björklund med rosa kofta att ge det stora lyftet? Ska Lööf vika ut sig och välkomna alla till sitt sköte? Ska Baatra säga något? Ska Thor bli medlem i SD? Hon är ju så ung att hon säkert vill bedriva någon form av politik. Och det är ju ingen idé att hon gör det i KD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juli 2015 11:03

"Feministerna" går som katten runt het gröt. Kritisera Islam, men ändå inte...
Det är en svår balansgång för alla RÖDA Feminister.
Kritisera Islam ordentligt, SD gynnas rejält och de Rödgröna förlorar hundratusentals röster.
Man kan också fundera över hur många flickor som inte dyker upp i skolan i höst, då de tvångsgifts med en kusin i hemlandet.
Sveriges feminister är ryggradslösa fega kräk och någon bättring syns inte...

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

11 juli 2015 11:05

Sverige är en sekulär-stat och en bärande del i ett sådant samhälle är frihet från religion. Det är lika värt att bevära som landets kultur.

 
Ingen bild

Lotta

11 juli 2015 11:14

Tre intressanta länkar till dagens ämne:

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article21069626.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/article21088956.ab

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/jamstalldhet/article20877039.ab

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juli 2015 12:43

Vänsterfeminsterna är inte i mina ögon trovärdiga förrän de anordnar slöjbränningar vid sina manifestationer. Det ska ske flera gånger och då med Gudrun Schyman som "grillansvarig". Hon har ju en viss erfarenhet, fast då med sedlar... Först då är de i mina ögon riktiga feminister..

Annat ämne. Tittade lite på Youtube i privata ärenden, men hamnade efteråt på klippet från årets Almedalen där Jimmie Åkesson staplar de andra partiledarna på varandra.
Jag måste återigen säga att det var lysande och kommer att gå till vår tids politiska historia. Kan det sägas mer tydligt..?
Väljarnas reaktion på DÖ visar sig också i ett ökat väljarstöd för SD. Fattade inte Alliansen och de Rödgröna att det skulle bli följden...??

 
Svensson

Svensson

11 juli 2015 17:11

Många svenska kvinnor tycks inte veta sitt eget bästa,när dom håller på och daltar med det muslismka.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

pentagon styr sverige

11 juli 2015 17:18

detta med ensamkommande barn som är 17-20-35-40 år gamla. kanske är på uppdrag av pentagon att få fram krigare till att angripa de 7 länder som utsågs som hot mot bankmaffian.

de ensamkommande slussas in i indokrinering hos imamer, inser det finns ingen annan framtid för dom i Sverige och de söker sig till is som är uppfunnet av pentagon, när ingen annan vill bli soldater. us armen får inga frivillga längre och brivata armeer som black water fungerrar inte längre, så nu finns bara indokrinering av ensamkkomande som blir pentagons nya krigare.

anders borg sade på föreläsning i usa. "ni sköter krigen och vi tar hand om flyktingarna"

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juli 2015 17:41

Gudrun Schyman, Tiina Rosenberg, Eva Lundgren o s v. Den som tar dem på allvar räcker upp en hand. Och nu har väl Margot Wallström börjat med feministisk utrikespolitik. Gud bevare Sverige från feminister. Har ingen sagt dem att vi alla ska vara lika värda?

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 juli 2015 18:23

@pentagon styr sverige. Tror du på Tomten också..?? Eller har du feldoserat din medicin..??

 
Ingen bild

Kurtan

11 juli 2015 19:35

För den som undrar varför det kommer så många från muslimska länder till väst, istället för till islamska länder, kanske denna information kan ge ett övertydligt svar...

Islamic Immigration
https://youtu.be/t_gUkPzx5kE

Kunskap är livsviktigt...

 
Ingen bild

Christer

11 juli 2015 19:46

Inget ont om våra kvinnor, men nog har vi sett många prov på utomordentlig idioti de senaste åren. Utan att lägga nån värdering på galenskapen, men vi har även sett förslag på "dialogförsvar". Putin måste garva så han blir blöt i brallan. Men vi har ju tidigare sett "dialogpolisen" rycka ut med halalkorvgrillning i invandrarkvarteren, så varför inte.
Övriga feministiska bravader är övertagandet av Svenska Kyrkan. Stolpskott som Kerstin Brunne kan nog inte riktigt själv förstå vems ärenden hon egentligen uträttar. I likhet med Sahlin, Wallström, Romson, Dinamarca och Bah Kunke för att bara nämna några.
Det är dock något förmätet att uttala sig om någons förståndsgåvor, man uttalar sig samtidigt om sina egna i något avseende. Men, ja jag tar tillfället i akt och gör det. Dessa nämnda kvinnor är lätt-dumma, och dom har nått en position i samhället som deras intelligens inte motiverar. Inte för att jag tror nån av dom kommer att invända här, men nu är det sagt. I övrigt är jag för jämställdhet.

 
Lassekolja

Lassekolja

11 juli 2015 20:04

" Allt fler talar om att det är lätt att snubbla i åsiktskorridoren. Men hur bär man sig åt för att snubbla i en korridor som är så smal att man måste pressa sig fram krypande?"
Citat av slutorden från ytterligare en av GP´s nya förmågor, Dan Korn. Det tar sig!
TACK Alice Teodorescu!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Demokratur

11 juli 2015 21:08

Kan inte svenska "feminister" åka ner och prata och gulla med neandertalarna i IS? De vill säkert lyssna på Gudrun och resten av fjantarna i FI...

 
Ingen bild

St Ulfsten

11 juli 2015 22:57

hederskultur och patriarkalt förtryck är kopplat till både religion och kultur, två företeelser som dessutom går in i och påverkar varandra. Både det grekiska och romerska samhället var extremt patriarkalt och kvinnorna hade knappt några rättigheter alls. Detta påverkade kristendomen negativt när den blev majoritetsreligion i Rom. Men kristendomen har ändå en positiv grundsyn på kvinnor och därför kunde kvinnors rättigheter utvecklas i Europa, till skillnad från den muslimska världen, där kvinnohatande kulturer förstärktes av Islams kvinnohatande urkunder och dogmer.

G,J & A ovan har helt fel i sin historiesyn. Borgarklassen och upplysningen är inte viktiga förklaringar till kvinnors rättigheter, man kan inte analysera långsamma samhällsprocesser på det sättet. Den grekiska filosofin, den (väst)kristna förnuftstanken och kristendomens åtskillnad på världsligt och andligt är det som ledde Europa framåt och som gav oss de mänskliga rättigheterna, inkl kvinnors rättigheter.

 
Cavatus

Cavatus

12 juli 2015 01:57

Hallå! Missa inte Julia Caesars söndagskrönika på Snaphanen om journalisternas sista bastion:

http://snaphanen.dk/2015/07/12/sondagskronika-medias-sista-strid/

http://www.korta.nu/jc

 
Svensson

Svensson

12 juli 2015 07:48

Snart måste några män starta ett nytt parti,Mulliga Mansgrisar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ludvig

12 juli 2015 09:43

Det är löjligt att komma med påståendet att våld förekommer i alla religioner. I så fall är det en promille i andra religioner mot var det är inom islam.

 
Ingen bild

Hulda mk1

12 juli 2015 11:07

@Ludvig. Nja.. Våldsverkare har ofta använt religion genom åren för att legitimera sina dåd. Nordirland är ett exempel där Kristendomen användes som vapen i vår tid.
Men ingen religion är så tydligt våldsfixerad som Islam. Där är våld det enda rätta mot de "otrogna". Där finns inget "vänd andra kinden till".. Där är det ok att ta slavar, avrätta "otrogna", sexuellt våldföra sig på "otrogna" kvinnor och småflickor osv.
Julia Caesars söndagskrönika är som vanligt mycket läsvärd och avslöjande.Tokerier och dumheter finns det tyvärr en aldrig sinande ström av, så vi lär få njuta av kommande skarpa krönikor..!

 
Ingen bild

H M Gotland

12 juli 2015 11:09

Det är ändå så att hedersförtryck och våld även förekommer bland icke kristna asylinvandrare. Flera av de unga kvinnor som mördats på senare år för att de inte velat gifta sig med någon kusin från hemlandet har kommit från icke muslimska kurdiska familjer. Tex Fadime.

Religion går inte att diskutera med förståndsargument eftersom det bygger på tro. Det går däremot med religionens yttringar och påbud från predikanter vare sig de är präster eller imamer vilken religion det än är och jag tycker vi sverigevänner skall ägna oss åt det. Vi får då ett överläge i debatten.


 
Ingen bild

Sven Dacke

12 juli 2015 11:15

Från Sveriges Radio

Varför har vi inte uppsökande tandvård för äldre, är vi redan förbrukade? Snart kommer dom väl att åka runt och avrätta alla äldre Svenskar

"Kronoberg
Uppsökande tandvård ska ge asylbarn bättre tandhälsa
Publicerat kl 07.00
lyssna på Alla asylsökande barn ska erbjudas tandvård
"Vi besöker alla asylboenden"
(1:30 min)

Annika Kahlmeter, chef för Folktandvården i Kronoberg. Foto: Lena Gustavsson/ Sveriges Radio

Alla asylsökande barn i Kronoberg ska nu aktivt erbjudas tandvård. Genom att besöka asylboendena och informera om vikten av att sköta sina tänder hoppas Folktandvården förbättra tandhälsan bland barnen och också får fler barn som behöver att gå till tandläkaren.

DELA
– Vi besöker alla asylboenden, det är två tandhygienister och en tandsköterska som åker runt och hälsar på. De informerar om hur man ska sköta sina tänder, delar ut lite tandborstar och tandkräm, och så talar vi om att vi finns och att vi erbjuder barnen att komma och få fullständig tandvård hos oss. Tidigare fick man söka själv och det fungerade inte så bra, säger Annika Kahlmeter som är chef för Folktandvården i Kronoberg.

Många av de asylsökande vet inte vilka rättigheter de har när det gäller tandvård och har heller ingen tradition av att gå till tandläkaren så som vi är vana vid.

En studie som Folktandvården nyligen gjorde på drygt 300 somaliska barn i Lessebo, Alvesta och Växjö visade att många hade problem med tandhälsan, och 80 procent av dem hade aldrig fått tandvård tidigare.

Och det är viktigt att barnen kommer till tandläkaren, säger Annika Kahlmeter.

– Om de har stora hål så är det naturligtvis viktigt så att hålen inte blir ännu större och att de får tandvärk. men det är ju också viktigt att de får den förebyggande informationen så att de kan sköta sina tänder alla de andra dagarna på året.

Enligt Annika Kahlmeter är Kronoberg bland de första länen i landet som arbetar på det här uppsökande sättet gentemot asylboenden. Projektet ska utvärderas nästa vår, och slår det väl ut kan det bli en fortsättning - både här och i övriga landet.

– Om det visar sig att det fungerar bra, om alla är nöjda, vi blir effektivare och barnens tänder blir bättre så kan jag mycket väl tänka mig att det blir så.

Lena Gustavsson
lena.gustavsson@sverigesradio.sehttp://tinyurl.com/p8gxsos

 
Lotta

Lotta

12 juli 2015 12:57

Nu snurrar hjulen allt fortare mot avgrunden för det en gång så fantastiska landet Sverige. I Jönköping kan man läsa om demensboenden som görs om för att ta hand om ensamkommande ankarvuxna. Prognoser på hur många ankare som väntas har redan spruckit. Samtidigt som man knappt klarar av att hitta boende för alla ankarvuxna som dyker upp måste man dessutom hitta boende åt alla andra asylsökanden. Ekvationen går sedan länge inte ihop men vad gör det när man får visa hur god man är. Några citat: "tf socialdirektör Stefan Österström som tillsammans med personalen på socialförvaltningen jobbar nästan dygnet upp för att hitta boende för de ensamma flyktingpojkarna." "Eftersom pojkarna kommer ensamma har kommunerna skyldighet att ta hand om dem i ett särskilt boende där det ska finnas personal dygnet runt. Det ska också finnas fritidspedagoger så att pojkarna får en dräglig fritid."
Kommunerna har däremot ingen skyldighet att ta hand om våra gamla som en gång byggde vår välfärd som nu 7-klövern glatt ger bort till alla utlänningar som väller in i landet. Hörde i veckan om en äldre dam som haft flera strokes och inte klarade sig själv som vägrades boende på något hem utan kördes hem till sin lägenhet. Damens blinda vännina fick hjälpa sin vän. Fy fan för 7-klövernpolitiker. Måtte rättvisan en dag hinna ifatt er. Domen över er kommer bli hård.

http://www.jp.se/article/det-kommer-allt-fler-flyktingpojkar/

Vill återigen tipsa om något naiva 7-klövernpolitiker inte tycks fatta: Vi kan inte ta hand om världens alla asyl- och lycksökare. Det ni håller på med är att fullständigt rasera den svenska välfärden. Hur många kan ni hjälpa efter ni lyckats era dumma djä....?

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Lena

12 juli 2015 13:04

@Gud, Jahve och Allah har en skev religionshistoriesyn. Du har glömt det revolutionerande med Jesus budskap var exemplen med en humanistisk syn på medmänniskor. Det var/är ovanligt i en brutal värld. Kristendomen utvecklades sedan mycket av prästernas tolkningsföreträde och politik smög sig in. Men ursprungsbudskapet är andlighet, rättvisa och kärlek. I alla fall för mig. Bibelns amsagor har nog de flesta lämnat därhän.

Den rena islanska läran däremot är mycket bokstavstrogen och där profeten Muhammeds liv o leverne fortfarande är ett ideal och förebild, framför allt för männen. Kvinnorna däremot är bihang.
Kom också ihåg att historierna om Jesus där han omgav sig med många kvinnor och att de spelade en stor roll i berättelsen.

Idag är många människor i Sverige ateister. Men det finns en aspekt på religionen som ofta glöms bort i dagens livsstil och det är den andliga. Så är det i alla fall för mig. Den andliga dimensionen är som bortglömd, behovet att känna vördnad för det som är större. För mig är det vad som finns kvar av kristendomen, inte bibelns texter utan Jesus exempel på vad en människa kan vara och det innehållet. Sedan behöver man inte gå omkring och vara "helig" hela dagen, sådant hyckleri gillar jag inte. Ö.h.t så är jag mindre intresserad av prästväldet.

 
Ingen bild

KS

12 juli 2015 13:17

Det Sven Dacke (11:15) och Lotta (12:57) skriver om här på bloggen, är inte mer än en ren skandal!!!!! Hur i hel---e kan anhöriga till de dementa och andra äldre med bl.a dåliga tänder, acceptera detta? S K R I K!!
Polisanmäl denne "tf socialdirektör Stefan Österström" samt "Annika
Kahlmeter" för förskingring av allmänna medel!

 
Ingen bild

Lena

12 juli 2015 13:49

@Lotta
Den är bra den där filmen, visar hur hopplöst dumt 7K argument om att de ska "rädda" alla fattiga. Argumenten är galna, och dessutom dränerar man dessa länder på sådana immigranter som har lite bättre och som de säger har en utbildning. Dessa skulle kunna hjälpa till att bygga sitt land istället.

Om man vill hjälpa fattigare människor finns en mängd möjligheter i alla dessa organisationer som finns, förutom det att vi tvingas betala via skatten som omdömeslösa politiker styr över. Nej de argument de använder är bara lögner som de använder för att de ska ha ner folks allmänbildning och inkomster för att kunna skrämma oss med att vi inte är värda mer. De har unisont övergivit sin egen befolkning. Det kan inte vara mer ruttet.

Julias Söndagskrönika var MYCKET bra idag, den ingav hopp.

 
Lotta

Lotta

12 juli 2015 13:56

Nästa stad att braka ihop: Göteborg. Vilken blir nästa?

http://www.expressen.se/gt/boenden-blixtoppnas-for-flyktingbarn/

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se