thoralf

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2015

VECKA 42 = 4 MILJARDER KRONOR/ÅR

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2015 10:43

Vecka 42 innebar nästan 9 200 asylsökande, varav drygt 2 400 var ensamkommande minderåriga. Det innebär i princip ca 4 miljarder kronor i ökade kostnader för skattebetalarna. Eller nästan 1 000 kronor per arbetstagare i Sverige.


Statsminister Stefan Löfven och den rödgröna regeringen är fortfarande förlamade! Hur länge tänker de gömma sig på Rosenbad?


Det är något som är riktigt sjukt!


 


UPPDATERING!


NU BÖRJAR DET!Socialdemokraterna utlovar höjd pensionsålder innan valet 2018!Finansminister Magdalena Andersson skall låna miljardbelopp för att täcka kostnaderna för Migrationsverket och asylkostnaderna.På lokalnivå presenterade idag den rödgröna majoriteten i Oskarshamn en skattehöjning med 75 öre per hundralapp!Högsby kommun planerar en skattehöjning på en krona per hundralapp!
Detta är bara början på det elände som kommer drabba Sverige. Välfärdssystemen kommer krackelera.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Rune

19 oktober 2015 10:55

En regering som vägrar att regera och som därmed blockerar möjligheten för vettigt folk att ta ansvar för regeringsarbetet.

 
Ingen bild

Mattias

19 oktober 2015 11:13

1000:-/arbetstagare kunde ju varit värre. Vad menar du med att "de gömmer sig i rosenbad"? Till skillnad från tex SD försöker ju iaf merparten av partierna göra ngt konstruktivt, säger inte att de gör det bra men de gör iaf NÅGOT. Sd letar troll, demoner och onda andar och ser dem överallt, precis som i alla sekter. Kanske dax att vakna snart?

Thoralf Alfsson

19 oktober 2015 11:37

Mattias

Berätta gärna för oss vad merparten av partierna gör för något konstruktivt? Vi vill gärna höra det!

Om vi använder Hans Roslings beräkningsmodell att varje asylsökande person kostar 500 kronor/dygn så blir kostnaden för september 24 000 * 500 * 365 = 4 380 000 000 kronor/år

Oktober ser ut att landa på 40 000 asylsökande. 40 000 * 500 * 365 = 7 300 000 000.

Det innebär att kostnaderna ökat med 11,7 miljarder kronor bara under september och oktober.

Hur skall detta finansieras enligt dig?

 
Ingen bild

realisten

19 oktober 2015 11:22

Vad har det för betydelse från vilket land som de kommer ifrån?

Thoralf Alfsson

19 oktober 2015 11:38

God dag yxskaft!

 
Ingen bild

Quo vadis

19 oktober 2015 11:23

Löven & co menar att dessa "pojkar" ska rädda våran välfärd. Tillåt mig tvivla!

 
Ingen bild

Demokratur

19 oktober 2015 11:45

Löfven är lika verklighetsfrånvänd som Adolf i bunkern var ...

 
Ingen bild

World Traveller

19 oktober 2015 11:54

Mattias och realisten, läste ni min kommentar på förra artikeln om irakiern som allaredan är hemma och hämtar sin familj?

Och visst spelar det roll vad det är för folk som kommer. Titta på Irak, Afghanistan, Syrien, Somalia och Libyen! Håller ni med om att det är kaos, anarki och våld och mördande där?
Samma människor tar vi nu in hundratusentals av. Hur tror ni detta kommer att gå då? Tror ni att de blir snälla när de kommer till Sverige?
Tyvärr får ni nog räkna med fler IKEA-händelser och fler bränder, våldtäkter och mord, men det kanske det är värt för er, bara ni får spela goda?

 
Ingen bild

Göta

19 oktober 2015 11:56

EN VIKTIG LJUSGLIMT i Sveriges Radio!
I takt med SD:s kraftiga ökning i opinionsundersökningarna har man den senaste tiden kunnat notera att allt fler namnkunniga personer i vårt samhället nu OFFENTLIGT har börjat framföra samma eller liknande åsikter som SD.

Lars Trädgårdh, professor i historia och civilsamhälleskunskap, är en sådan person, som faktiskt utan att bli avbruten fick göra ett sensationellt "SD-vänligt" uttalande i Sveriges Radio, Studio-Ett ('Flyktingkrisen och framtiden') i förra veckan. Han gav då en glasklar förklaring på skillnaden mellan det IDEAL som SD står för och det IDEAL som förordas av framför allt den politiska vänsterkanten, och som just i Sverige har spritt sig och som ett gift lamslår hela vårt samhälle. Detta främst tack vare våra starkt vänsterstyrda medier, framför allt Sveriges Radio/TV. Men en mycket god draghjälp fick denna vänsterspridning också av Reinfeldt som en följd av hans maniska SD-hat på grund av att Folket röstade in SD i riksdagen 2010 och därmed förstörde hans möjligheter att med alliansen segla runt på egen majoritet. Hans hämnd mot folket för detta blev gruvlig.

Jag anser att professor Lars Trädgårdhs uttalande och förklaringar är så viktiga att jag har skrivit ned en del av det han sa, för att ni ska kunna läsa detta noggrant och med eftertanke.

Citat från prof. Lars Trädgårdh:
"Det är två starka IDEAL som genomsyrar Sverige. Det ena är ett MEDBORGARSKAPS-IDEAL, baserat på en idé om NATIONALSTATEN och om att vi som medborgare ARBETAR, BETALAR SKATT, OCH DÄRMED FÖRTJÄNAR VISSA RÄTTIGHETER. Detta är det gamla FOLKHEMS-IDEALET, som jag tror är oerhört starkt i Sverige.
Det andra är ett IDEAL, som är organiserat mer kring en RETORIK OM
"MÄNSKLIGA RÄTTIGHETER". Alltså en IDÉ, DÄR ÖPPNA GRÄNSER OCH MIGRATION ÄR CENTRALT, och där man ofta manar fram en bild av nationalstaten som något exkluderande och på det sättet också moraliskt lite mindervärdigt.
Men vi måste komma ihåg att all politik är lokal och nationell. Det är faktiskt så att VÅR STAT HAR EN FÖRSTA SKYLDIGHET MOT VÅRA EGNA MEDBORGARE. ALLT ANNAT ÄR FRIVILLIGHET OCH VÄLGÖRENHET. Det här tycker jag måste vara en utgångspunkt. Det betyder inte att vi inte ska göra saker, men DET ÄR EN SKILLNAD PÅ DET ANSVAR OCH DE PLIKTER SOM VI HAR GENT EMOT T.EX EN FATTIGPENSIONÄR I MALMÖ OCH MOT EN FLYKTING FRÅN SYRIEN!"
[...]
"... Någonstans går det en gräns, och den gränsen är inte bara ekonomisk, den viktiga diskussionen är den politiska. Vi ser redan idag en stor del av befolkningen som INTE KÄNNER SIG DELAKTIGA LÄNGRE I SAMHÄLLSKONTRAKTET. Dom tycker kanske att dom inte räknas längre lika mycket som flyktingarna som kommer utifrån, för dessa är ett mer medialt intressant fenomen. ... Men vi måste förstå att vi FORTFARANDE BOR I EN NATIONALSTAT. Det är där politiken sker, det är där rösträtten finns."
[...]
"Vi måste först och främst ha en mycket mer öppen och mycket mer tydligt diskussion kring att det står olika solidaritetsideal mot varandra. Sedan tycker jag personligen att man bör försöka nå fram till en politik som är så öppen som möjligt. Men att däremot använda "Mänskliga-Rättighets"-fördraget som ett DIKTAT FÖR DEN NATIONELLA POLITIKEN tror jag vore ETT STORT, GIGANTISKT MISSTAG".
(Slut på citaten).


Jag vill bara tillägga att det är just detta "Mänskliga-Rättighets"-DIKTAT som våra medier och våra 7-klöverpolitiker samt hela kulturetablissemanget fullkomligt VÄLTRAR SIG i dygnet runt sedan ett par decennier tillbaka, och de är nu inne i slutfasen att fullständigt KROSSA nationalstaten Sverige!

 
Ingen bild

SM811

19 oktober 2015 12:22

Är det någon som tar "Mattias" och "realisten" på allvar?
Håller med dig Thoralf.
God dag yxskaft!

 
Ingen bild

realisten

19 oktober 2015 12:31

Det gick tydligen inte att förklara betydelsen av vilket land de kom ifrån.

Thoralf Alfsson

19 oktober 2015 13:41

Du får chansen att tänka till själv en gång!

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 oktober 2015 12:32

Tack, Göta, för ditt informativa inlägg 11:56! Om bara än fler ville uttala sig så ...

Och Thoralf, släng irritationsmomenten direkt i papperskorgen! Det finns ju ändå så mycket annat som irriterar och gör en förbannad. Dina svar till trollen kan du formulera i påpekande kommentarer utan att lämna plats för ursprungen - som säkert roar trollen. Jag ber!

 
Ingen bild

Thor

19 oktober 2015 12:42

Mattias: "1000:- per arbetstagare. Det kunde vara värre." Det ÄR värre. Tusenlappen var för en enda veckas inflöde. Likadant i 51 veckor till så blir det 52000:-
Börjar kännas lite kärvt enligt min uppfattning.

 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2015 12:45

SD bör i sina flygblad nu v i s a vad detta kostar! -Det är sannolikt det viktigaste man gör nu.
FOLK MÅSTE INFORMERAS

 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2015 12:49

När folk SER att de får betala t.ex x-tusen per månad och kan dubbelkolla det -Då jävlar.

 
Ingen bild

joffe

19 oktober 2015 13:16

Jag har bott väldigt länge utomlands men uppskattar din blogg som jag läser dagligen. Du hänger med i alla Sveriges cirkusvarianter som serveras av 7-klöver-clownerna.

Men allvaret är skrämmande och nationens Sverigeskuta har svår slagsida och länspumpningen klarar inte att hålla skutan flytande länge till. Jag skrev idag på min FB att Jönssonligan hade en PLAN men Sveriges syrande politiker saknar sådan och är fullständigt urblåsta.

Kan verkligen INGEN stoppa 7-klöverns landsförrädare???

 
Ingen bild

Mattias

19 oktober 2015 13:29

@Thoralf
Jag är ju av den åsikten att de som tjänar väldigt mycket pengar ska beskattas hårdare, det har jag skrivit många gånger. Situationen är extrem nu och då får man ta till de metoder som krävs.
Hörde idag att Svenska kyrkan i kalmar hittat ett antal platser för flyktingar, mycket bra jobbat! Ett bevis på att man tar den kristna tron på allvar.

@realisten
Islamofobin vet inga gränser inom SD-sekten. När man på riktigt tror att vi kommer ha sharialagar i sverige inom kort har galenskapen gått långt. Tycker synd om dem, kan inte vara roligt att vara så rädd hela tiden.

Thoralf Alfsson

19 oktober 2015 13:44

Du svarade inte på hur du skulle finansiera 11,7 miljarder kronor!

 
Ingen bild

Hulda mk1

19 oktober 2015 13:44

Om nuvartande takt på invandringen fortsätter i ett år, då ökas befolkningen rejält. 9200 x 52 = 478 400 på årsbasis.

Hur i glödheta "xxxxx" ska det gå? Jobb? Bostäder? Sjukvård? Skolor? Osv osv...

@Realisten. Det är en gigantisk skillnad på varifrån invandrare kommer. Jämför en analfabet från Afganistan med en högutbildad Holländare.

Regeringen, har de krupit in i en garderob, gömt sig och låtsas att det regnar...?

 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2015 13:54

Mattias och hans kommunistpolare som sitter och tar in dessa på oss andras bekostnad, Dessutom utan att ens fråga oss före bör lägga upp sina plånböcker och visa att de kan betala själva -Kan de inte de så bör de dömas till lvstids straffarbete!

 
Ingen bild

T

19 oktober 2015 13:58

Kommunalskatten i oskarshamn höjs med 75 öre,,, varför kan man undra!!! Barometrn idag

 
Ingen bild

Thor

19 oktober 2015 14:07

Mattias: Du lever i en fantasivärld och det kan nog kännas skönt. Men de ekonomiska realiteterna tränger sig på. Det är inte då enkelt att plocka av de som har höga inkomster ännu mer skatt i ett land som redan har världens högsta skatter. Det slutar med att dessa personer ger sig av till länder som erbjuder bättre villkor. Många har redan tröttnat. Om du blir salig av att byta ut dessa personer mot lågutbildade araber, afrikaner och afghaner så lär du ändra dig när du lever i armod.

 
snoffsan

snoffsan

19 oktober 2015 14:11

Alla dessa fruktansvärda arga unga och hormonstinna män som fullkomligt väller in i landet. Ingen vet vilken bakgrund dessa har med sig. Ingen verkar vilja veta vilken kvinnosyn dessa har. Våldtar kvinnor, misshandla kvinnor och förtrycka kvinnor.

Jag själv som kvinna blir både mörkrädd och livrädd när jag tänker på detta. Vad i jösse namn är det för fel på svenska kvinnor idag? Som röstar glatt för detta självmord på dem själva, själsligt självmord? Är dessa inte rädda ? Har de inga döttrar de tänker på, deras framtid?

Läste just att ytterligare en kvinna i Danmark blev överfallen av två män, som försökte våldta henne. Till skillnad från DDR media i landet beskriver man gärningsmännen, inte var dessa danskar precis.

Överallt kan vi ta del av våldet och oroligheterna på asylboenden över hela landet. Våldet startar i stort sett från det man sätter ner ena foten innanför gränsen. Knivslagsmål, bränder och våldtäkter hör till vardagen numera. Svensken gör inget, absolut ingenting.

Innan gjorde dessa ingenting förrän deras PUT var klart. Men nu har dessa insett att de behöver inte längre vänta på detta längre.

Afghanistan, var finns kriget där? Varför skall vi ta emot dessa till vårt land för? Varför vill vi ha hit deras våldsamma kultur till oss och betala för detta ?

Varför kan man ta sig genom land efter land, utan krig och förföljelser ta sig till Sverige, och sedan påstå att man flytt från krig? Är det krig i Tyskland och Danmark? Är det krig i hela Europa , utan att vi vet om det?

Nej, det är det inte. Bidragen, bidragen är så mycket högre och bättre här. Livslång försörjning, utan krav på att arbeta, bli ett med samhället, polisen är så slapp att man kan begå brott efter brott, utan att det får någon som helst påföljd.

Regeringen har kapitulerat för länge sedan, dessa styr inte längre, dessa gör absolut ingenting alls, förutom att sätta sprätt på det sista skattekronorna som ligger på botten i kistan.

Läste just att Löven nu skall ta mer biståndspengar, till att försörja dessa våldsamma och kriminella som kommer hit. Dessa som aldrig någonsin kommer att kavla upp ärmarna och få lite skit under naglarna.

Samtidigt just nu svälter folk i Afrika, då torkan slagit till igen. Små barn som dör i detta just nu,för att deras pengar går till lysturister i Sverige. Som kräver allt, extra mycket allt. De klagar på maten, de klagar på boenden, de klagar på för dåligt nät, de klagar på precis allting, medans tusentals barn i Afrika just nu drar sitt sista andetag.

Dessa skulle förmodligen äta precis allt det som dessa bortskämda unga arga män kastar i soporna, för att maten inte duger åt dem.

Som någon sa - Skulle inte gett det till min hund ens.

Jag föreslår att Löven går ut genom dörren, låser den från utsidan och knallar hem och lägger sig. En del är födda till politiker, andra inte. Man kan inte konvertera till politiker Löven, bara att inse detta.

PS realisten, finns att googla på. Muslimer i Danmark vill att Koranen skall vara grunden i dansk lagstiftning. Visserligen på danska, men lätt att läsa ändå. DS

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

friryttaren

19 oktober 2015 14:15

När tak över huvudet tar slut, börjar plundring och upplopp ta vid. Bara se hur det blir efter jordbävningar och andra katastrofer. Staten sitter handlingsförlanad nu. Hur tror ni det blir om detta skenar helt utom kontroll? Folk vill inte bo i tält på vintern utan de tar sig in där de finns drägligare tillvaro. Varken polis eller myndigheter kan något göra. Vi talar nu om hela semester byar och andra anläggningar.

 
Ingen bild

Göta

19 oktober 2015 14:20

TÄLTKAOS
Så här säger en riktig flykting från Syrien om det tältkaos i Tyskland som vedebörande blivit hänvisad att bo i:

"Situationen här är helt vansinnig. Bara tio procent av oss är syrier. De övriga kommer i huvudsak från Kosovo och Albanien. De är inte på flykt från krig – så varför ska de vara här? De terroriserar alla med hot och våld. De slåss. Barn gråter dygnet runt. Folk har löss. Det luktar illa. Det är omänskligt."

http://avpixlat.info/2015/10/18/tilltagande-kaos-och-lagloshet-pa-asylboenden-i-tyskland/

Den syriska flyktingen som säger detta har inte förstått att det har ingen som helst betydelse. Den fina och viktigaste huvudsaken är ju att tyskarna (tillsammans med oss svenskar) ska ha obegränsade möjligheter att få känna sig som de allra mest generösa och allra, allra godaste människorna i hela världen...
Den känslan... snyft... så underbaaar!


 
Ingen bild

Thor

19 oktober 2015 14:26

Mattias: Så kyrkan har "hittat ett antal platser" åt asylansökande. Så bra. Om det hade varit hemma hos biskopen och prällarna för 30 år framåt så hade jag också blivit imponerad av deras kristna godhet. Men nu är det ju inte så, efter en tid så vräks försörjningsansvaret över på de svagaste svenskarna,de försvarslösa som inte har någon stark lobbygrupp. De får väl ändå betala från första dagen via kyrkoskatten inklusive biskopens bekväma liv. Ja, ja. Det går att gå ur svenska kyrkan. Men det går även att använda kyrkoskatten till annat än bluffasylanter. Men om du vill ha ett tips om en lämplig skattehöjning:hatpressen dn, aftonbladet, expressen osv. betalar bara 6% moms på sin smörja. Borde vara minst 25%.

 
Ingen bild

Mahmoud

19 oktober 2015 14:38

@Mattias
Vi HAR sharialagar i Sverige.
Det finns shariadomstolar och de har funnits länge i Sverige.
Hövdingar som sitter i källarlokaler i "utanförskapsområden" som t.ex Tensta och Rinkeby och bestämmer enligt koranen vad och hur folk ska bete sig.
Fråga lokalpolisen.
Men du vet väl inte ens var

 
Ingen bild

realisten

19 oktober 2015 14:39

@Mattias
Han fattade tydligen inte din finansiering med högre skatt på höginkomsttagare. Kanske för att det skulle drabba honom själv!

Thoralf Alfsson

19 oktober 2015 16:32

Hur hög skatt?

 
Ingen bild

Hulda

19 oktober 2015 15:08

Mattias:
Dere har sharialagar i Sverige. I nogozonene. Du vet, der hvor polisen ikke får gå.

 
snoffsan

snoffsan

19 oktober 2015 15:24

Nu verkar det hända grejer Thoralf. Tyskland lämnar Schengen avtalet. Sent skall syndarna vakna. Jag hyllar idag Orban, som varnat för detta, som fått ta så mycket skit från Tyskland och Sveriges så kallade politiker. Blivit kallad för så mycket att jag skulle ta upp hela din blogg för att nämna dem.

Denna man borde få Nobels fredspris, mannen som stod upp för sitt folk och land. Som inte vek ner sig en centimeter. Mer än vad vi kan skryta om de politiker som tror sig styra ett land där vi bor.

Hoppas detta nu kommer att ha något gott med sig.

Till dig Löven, avgå nu, medans du har något som liknar en flagga på din stång.

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

World Traveller

19 oktober 2015 15:25

OT. På BBC just nu: Muslimska ondonesiska säkerhetsstyrkor bränner ner kyrkor i Aceh-provinsen. Det har tidigare förekommit attacker mot kristna i provinsen.
FN och EU försöker öka islams makt i Myanmar (Burma).
Visst driver någon en agenda och den är inte bra för toleranta och fredliga människor.

 
Svensson

Svensson

19 oktober 2015 15:35

Regeringspolitikerna tjänar på sin egna politik,medans alla vi skattebetalare förlorar på regeringens politik,några få tjänar på regeringens politik, medans miljoner människor förlorar på regeringens politik, Dags att VAKNA upp !!!

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Jan Eriksson

19 oktober 2015 15:54

->Göta
Bra skrivet med citaten.

Sedan så hälsar jag Nya Rasistpartiet (f d M) in till oss i verkligheten.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 oktober 2015 16:08

Det finns tydligen någon som kallar sig Blondinbella.

Denna blonda människovän och altruist har fått nog helt enkelt.

”Moderaternas nya linje i invandringsfrågan blev för mycket för kändisbloggerskan Isabella ”Blondbella” Löwengrip, som nu överger partiet i protest.”

Jag rekommenderar alla att läsa ”Min helg” i SvD. Där berättar kända innerstadsbor om ”sin helg”. Med rubriken ”Godiset ska vara färskt – annars kan det vara" sätter den godhjärtade blondinen ett direkt avtryck.

Detta är dekadent överklasspornografi mina vänner. Jag var tvungen att läsa alla ”Min helg”. Alla gör i princip EXAKT samma sak. Det enda som skiljer är valet av butik eller museum.

Jag är oerhört tacksam att jag slipper umgås med sådana människor.

http://www.svd.se/godiset-ska-vara-farskt--annars-far-de-vara/om/min-helg

 
Ingen bild

sarak

19 oktober 2015 16:17

Inga problem säger representant från vår frikostiga regering :"bara att öka statsskulden"

 
Ingen bild

Putte

19 oktober 2015 16:50

Ska det höjas några skatter i Sverige, så är det självklart för 7-klöverns väljare.
T.o.m Expressen skriver ju att bara ca 20% av de som väller in i Sverige nu är syrier. Resten är nästan alla snyltare som vill leva gott på våra redan höga skatter. Vilket krig flyr serber, kroater, albaner och bosnier ifrån? Vilket krig pågår exempelvis i Tunisien och Algeriet? T.o.m den mest trögtänkta vänstermupp, måste väl inse bedrägeriet, när så många "flyr" genom hela Europa för att komma till Sverige.

 
Ingen bild

M

19 oktober 2015 16:51

@Mattias och Realisten
Den statliga inkomstskatten, och som endast betalas av "höginkomsttagare", ger staten cirka 45 miljarder per år. Mot bakgrund av de skenande asylkostnaderna så skulle det i princip behövas en fördubbling av den statliga inkomstskatten. Inget realistiskt förlag.

 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2015 17:41

Nu på nyheterna: "HÖJD PENSIONSÅLDER REDAN FÖRE VALET 2018"!!!
....S n a c k a om bra läge för SD´s flygblad.

 
Ingen bild

SM811

19 oktober 2015 17:46

"Regeringen planerar finansiera massinvandringen med nya lån"
http://avpixlat.info/2015/10/19/regeringen-planerar-finansiera-massinvandringen-med-nya-lan/

 
Tobbe S

Tobbe S

19 oktober 2015 18:27

Myndigheterna tänker tydligen hemlighålla var nya asylboenden kommer att anläggas. Jag ogillar den typen av BakomRyggenAgerande. Därför... Jag har skapat en ny offentlig FB-grupp: "Var planeras det nya asylboenden..." Sprid och dela!

http://jrqs

 
snoffsan

snoffsan

19 oktober 2015 18:28

Läste precis samma sak här. Nya lån för att betala för mer nyanlända. Vart tog vinsterna vägen ? Det utlovade guldet som skulle regna över landet ? Har inte sett en krona ännu trilla ner som manna från himlen.

Samtidigt kan man läsa på petterssonsblogg att landstinget i Dalarna skall spara in 700 miljoner kronor. Genom naturlig avgång inom vården, 600 tjänster skall bort. Samtidigt som det väller in människor som är så vårdkrävande att de som jobbar inom vården går på knäna.

År 2013 fick de skattebetalande dala borna vänta i fem år på att få tandvård. Då man högprioriterade ensamkommande på deras bekostnad.De blev uppmanade att söka annan tandvård så kallad privat.

År 2019 kommer Dalarnas landsting ha en årlig besparing på 700 miljoner. Hur detta kommer att slå på den vården kan vi bara gissa. Att behöva spara in 700 miljoner varje år, är ingen liten summa.

Katastrof är bara förnamnet på landets undergång.

http://7wm2zu47tu

 
Lassekolja

Lassekolja

19 oktober 2015 18:49

@Mattias & @Realisten
OK, jag erkänner, Ni har alldeles rätt. Det spelar ingen roll från vilket land de asylsökande kommer, eftersom dom blir som vi svenskar i samma sekund som dom passerar den svenska gränsen. Poff! säger det, så talar dom perfekt svenska och redan dag 1 så påbörjar dom räddningen av våra pensioner i sitt anletes svett!
TACK Realisten och Mattias för att Ni får oss alla att tänka de rätta tankarna!
Nej, nu måste jag skriva ännu ett beundrarbrev till vår fantastiske Statsminister Löfvén! Ooooh, vad jag beundrar honom!!! Han har ju allt och snygg är han också vår Statsman!!!

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 oktober 2015 19:03

@Tobbe Måndag 19 okt 18:27

Länken fungerar inte. Länka gärna.

 
thojuh

thojuh

19 oktober 2015 19:09

@Realisten
Eftersom du dyker upp här på bloggen med en dåres envishet
kan man ju undra om du läser kommentarerna. Det gör du säkert
och då borde du inte ställa så självklara frågor som t ex
"vad har det för betydelse varifrån en asylsökande kommer"

Svaret på den frågan har du redan fått här på bloggen. Men det finns ett oändligt antal fler svar. Ett är t ex vad har Sverige för ansvar för Afghanistan?

Med tanke på hur mycket stryk du får här på bloggen kanske du borde ändra signatur till: Masohisten

http://thojuh.se

 
LSW14

LSW14

19 oktober 2015 19:28

@World Traveller 15:25
Du sammanfattar med, citat: "Visst driver någon en agenda..." vad som är även min övertygelse.

Att ens för ett ögonblick tro att det som händer i Sverige, Europa och MENA inte är regisserat av mäktiga ekonomiska och politiska intressen är inget annat än rent självbedrägeri. Vi har t ex sett en hatad Decemberöverenskommelse dö, för att i samma ögonblick återuppstå i vad jag kallar Oktoberöverenskommelsen. 7-klövern är överens om i princip allt- och ffa att befolkningen ska bytas ut. Detta är, som jag ser det, ingen slump! Den stora frågan är givetvis; VEM STYR SKEENDET?!

Jag lämnar frågan öppen och nöjer mig med att bidra med 2 länkar:

Video med George Friedmans föredrag "Europe: Destined for Conflict" inför "Chicago Council on Global Affairs" den 4 februari 2015. Alltså i ÅR! Ingen gammal skåpmat m a o.
https://www.youtube.com/watch?v=QeLu_yyz3tc

Barbara Spectre (Paideia):
https://www.youtube.com/watch?v=VpUv5S1k0VM

Avslutningsvis vill jag ge en eloge till ditt sätt att debattera oavsett om det handlar om diamentralt motsatta ståndpunkter eller detaljfrågor. Ett lysande exempel på detta är kommentaren till Mattias och realisten (11:54). Annat än en one-liner typ God dag yxskaft. Skillnaden är uppenbar...

Respekt!
/lsw14

http://www.koling.nu

 
Ingen bild

Lotta

19 oktober 2015 19:30

Vad är det "nya" utanförskapet? Anna Kinberg Batra använder ofta uttrycket. Är det inte samma utanförskap som 7-klövern misslyckats i så många år att komma till rätta med och som nu växer snabbare än någonsin? Läser på SVT att sossarna kommer höja pensionsåldern innan 2018. Låter märkligt med tanke på att det väller in pensionsräddare i landet som 7-klövern genom åren påstått skall ta hand om och försörja oss på vår ålders höst. Med den mängd som kommit hit och fortfarande kommer borde vi tvärt om kunna sänka pensionsåldern.

 
Ingen bild

Demokratur

19 oktober 2015 20:02

Höjd pensionsålder och lånefinansiering av den påtvingade totalinvandringen. Och svensken tiger... Är det någon som tror på någon framtid för Sverige. Socialisterna och liberalerna går armkrok i sin strävan att avskaffa Sverige. Man får väl gratulera er till er framgång. Hoppas ni är stolta... Själv så lämnar jag det sjunkande skeppet när tiden är mogen.

 
snoffsan

snoffsan

19 oktober 2015 20:52

Till dig Mattias, bor du hemma ? Har du egna inkomster ? Jobbar du överhuvudtaget ?

Själv jobbar jag mycket, har en bra inkomst, betalar gärna högre skatt till vår välfärd, gamla och skola och allt som behövs.

Men Mattias, jag VILL INTE BETALA skatt till de som kommer hit och begår en massa brott och INTE TÄNKER bidraga till vårt land, vare sig med att leva i samhället med våra lagar eller på annat sätt inte vill bli integrerade.

Jag anser att alla som lever i vårt land, gör detta på lika villkor, ingen särbehandling, vare sig du är född här eller nyanländ.

Sluta att vara så naiv Mattias, du låter bara så långt borta från verkligheten. Du har nu möjlighet att sätta upp dig på en lista för att ta emot nyanlända människor. Visa nu upp din goda sida, du betalar själv, om inte du har några goda vänner och grannar som hjälper dig att betala din hyra.

Adressen finns här.

http://refugess-welcome.se/

http://7wm2zu47tu

 
Ingen bild

World Traveller

19 oktober 2015 21:17

lsw14

Tack så mycket.

 
Tobbe S

Tobbe S

19 oktober 2015 21:47

Här är länken som ni frågade efter:
https://www.facebook.com/groups/120664778291426/

(Myndigheterna tänker tydligen hemlighålla var nya asylboenden kommer att anläggas. Jag ogillar den typen av BakomRyggenAgerande. Därför... Jag har skapat en ny offentlig FB-grupp: "Var planeras det nya asylboenden..." Sprid och dela!)

http://jrqs

 
Ingen bild

Helene

19 oktober 2015 22:04

Höjd pensionsålder?? Men Sverige har nu haft en enormt stor invandring i säkert 40 år. Och sedan Fredrik "glans" Reinfeldts regeringsperiod har folk formligen vält in i landet, vilket skulle bidra till en enorm vinst för oss. jag var därför övertygad att pensionsåldern skulle sänkas till minst 55 år! Har politikerna ljugit för oss?

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

19 oktober 2015 22:09

Nu vill en imam i Danmark att de danska lagarna skall jämställas (och underförstått på sikt) helt byggas på den primitiva "läran" Sharia. Vem är förvånad? Denna uppfattning delas av cirka 40 % av landets muslimer enligt Jyllands Posten.

http://www.jyllands-posten.dk/protected/premium/indland/ECE8125408/4-af-10-muslimer-i-Danmark-Lovgivningen-skal-bygge-p%C3%A5-Koranen/

 
Ingen bild

Tommy

19 oktober 2015 22:18

Jag kan absolut tänka mig att betala mer skatt men nu är även jag orolig för att Sverige är på väg att slitas isär. Det är lätt för oss som sitter i gated communitys-liknande områden i storstäderna och tycka att vi ska visa oändlig medmänsklighet. Många kommuner går fullständigt på knäna just nu. Självklart ska vi inte ställa grupper mot varandra men gör vi inget riskerar vi fler nedbrända flyktingboenden och än mer sedimenterat samhällsklimat. Man kan naturligtvis i all oändlighet prata om att en majoritet inte röstar på SD. Det är förvisso sant men hur länge ska vi ignorera de uppskattningsvis 20 procenten(där säkert 15 procent snarare röstar mer mot ngt än för SD). Det är många av de som har barn i skolan som får mindre resurser. Det är många av de som får jobbigt med 1 kr extra skatt. Det är många av de som bor i områden med hög brottslighet. Det är kanske inte de som ser fram emot ytterligare ett slitigt jobbår.

Vi måste på ngt sätt minska inflödet. Vid debatten mellan danska och svenska politiker lyfte många danska politiker upp frågan om mängden inte spelar någon roll men det ville ingen låtsas om. Självklart är det så och nu känns det som att en gräns är nådd.

Sedan är det ju inte helt oväsentligt vilket land man kommer ifrån. Det är klart att olika grupper har olika möjligheter att klara av att kunna etablera sig i det svenska samhället, sedan kan naturligtvis maskrosor finnas i de grupperna med.

 
Ingen bild

kalle

19 oktober 2015 22:31

vart lånar staten pengar?
dom som jag vet är väl:1 europeiska centralbanken eller
2 internationella valutafonden,IMF
eller Goldman Sachs
eller rotshild
eller george Soros
lån som svenskarna aldrig kommer kunna betala. det blir väl naturtillgångarna som får säljas. Uran och ädelmetaller ur marken. gruvan LKAB, skogsbolagen, mm.

 
Ingen bild

Rättspatos Småland

19 oktober 2015 22:54

ISIS-terroristerna kapar nu skäggen och flyr i drivor till Europa efter Rysslands flygattacker och inför mötet med Hizbollah och Iranska trupper.

Svenska Försvaret kan fylla sina luckor med friskt arabiskt blod.

Skatterna måste omedelbart höjas, kommunalskatten bör upp 1-2 kr.
För att höja försvaret till NATOkravens nivå, lägg till 40 miljarder.

 
Ingen bild

Observer

19 oktober 2015 23:04

Är det ändå inte väldigt märkligt, HÖJD PENSIONSÅLDER !!? Skall inte en stat jobba f ö r sina medborgares intressen -Å sänka pensionsåldern? -Å öka semestern? -Å ge fri tandvård?
VAD ÄR DET HÄR FÖR TRAMS?
Sveriges finanser var ju i balans efter åren med Anders Borg!!!
Och invandringen ger ju överskott enl vårt etablissemang!!!

Sedan 1980 har invandringen kostat v a r j e Svensk ca 1 Miljon kronor. Enl tidigare uträkningar.

Varenda Svensk familj skulle haft villan betald + ett par miljoner på banken nu. -Så rika var vi.
istället är folk utskyldiga idag.

Thoralf & SD
Visa folk det här i ett grupputskick till hela vår befolkning!

 
Ingen bild

Jan Eriksson

20 oktober 2015 00:13

-> Lotta ang. "nya" utanförskapet.
Det var i sitt gotländska tal hon låg hårt på med att motverka det "nya" utanförskapet. Jag gjorde mig besväret att räkna hur många gånger det nämndes. Minns inte nu, men det var runt elva gånger.
Jag skrev ett brev till moderaterna och frågade vad det där med nya var för något. Jag bad också om en förklaring av vad det var för fel på det gamla utanförskapet, vars tillväxt var så lysande under Reinfeldts goda ledarskap.
Inte svararde de på det inte. Våra politiska partier tycker inte om att svara på frågor. Jag har skickat många frågor, men det är bara SD som behagar att svara. Prova själva att skriva. Får ni inget svar så skriv till riksdagsledamöterna. Deras adresser finns på riksdagswebben. Bara att kopiera.

->Skånepåg og konen
40% är säkert en riktigt procent. men observera att det gäller andelen som vill jämställa sharia med dansk lag.
Andelen av muslimerna i Danmark som vill att Koranen ska gälla har ökat från 64% år 2006 till 76% idag. Källa: DR

 
Ingen bild

50åringen

20 oktober 2015 00:30

Jag gick in o titta lite allmänt idag efter nytt köksbord i den lokala möbelaffären där jag bor som inte är ikea utan en annan möbelbutik. Jag möttes genast av enbart ett 10tal muslimer som ville handla sängar och bord. Jag började mitt liv i min första lägenhet med begagnade och ärvda möbler som tidvis har bytts ut till nytt under 30år allt eftersom man skrapat ihop pengar med övertid. Undrar om det är en skröna att nyhitflyttade migranter får bidrag på över 50000kr för möbler? Mina möbler efter 30år har nog knappast nåt värde över snarare långt under 30000kr.

 
Ingen bild

kalle

20 oktober 2015 01:09

såg videon om Paidera i länken ovan slw14 kl 19:28

sedan försatte youtube att visa hur pk polis punktmarkerar smr.

sedan dokumentär om maffian i Frankrike den var sevärd. och gav en tankeställare.

https://www.youtube.com/watch?v=wY4DuuGqlSo

franska polisen och tullen är stenhård med massor av resurser.

förstå vilket paradis Sverige har blivit för kriminella. öppna gränser, polis som inte får göra nåt. och svenskar som är så naiva så de är som hypnotiserade Smurfar.

det kommer verkligen gå åt helv-ete med hela Sverige.
landets finanser i statsbankrutt, svenska medelklassen med bolån redan nu med 3 tusen Miljader ,utanförskapsområden med utfattig befolkning.
kriminella ligor blir fler och fler.

blir ju helt livsfarligt att befinna sig i Sverige.
på landsbygden blir boende rånmördade, i städer rån, våldtäkter mord. i affärer blir kunder och personal knivskurna, i skolor sker misshandel, våldtäkter som tystas ner. metallstölder lamslår järnvägen.
allt som sker nu är förvarning om att det kommer bli ännu värre .ännu mer, allt blir kaoz. och myndigheter kan inget göra

 
Ingen bild

sarak

20 oktober 2015 10:30

Man kan fråga sig om det går att hjärntvätta med hjälp av cyberrymden?? Sveriges ledning verkar att vara under behandling

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se