thoralf

Direktlänk till inlägg 20 juli 2015

6 MILJONER KRONOR TILL BUSSKORT FÖR ASYLSÖKANDE

Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2015 19:12

Radio Kalmar skriver i en artikel att Landstinget, Kalmar läns Trafik och Migrationsverket skrivit ett avtal som ger de asylsökande ett busskort gratis. Kostnaden för skattebetalarna blir 500 000 kronor/månad eller 6 miljoner kronor/år. Vilket drabbar Sveriges skattebetalare.


Till det skall läggas kostnaderna för det subventionerade pris som Kalmar Länstrafik ingått i avtalet med Migrationsverket. Enligt uppgifterna i media har 3500 asylsökande får 30-dagarskort till en kostnad av 500 000 kronor/månad. Vilket motsvarar 143 kronor/st.


Enligt Kalmar Länstrafiks hemsida kostar det billigaste 30-dagarskortet 570 kronor men då kan du endast resa inom en zon. För att kunna resa inom hela länet kostar ett 30-dagarskort 1 440 kronor/månad. När jag läser artikeln får jag uppfattningen att de asylsökande kan åka inom hela länet på sitt kort. I så fall har Kalmar Länstrafik subventionerat korten med hela 1 300 kronor/st och månad. Det innebär i praktiken en subvention på ca 4,5 miljoner kronor/månad eller 54 miljoner kronor/år. Den kostnaden får skattebetalarna i Kalmar län stå för!


Nu klagar dessutom de asylsökande över att de har för långt till en busshållplats!

 

Kom nu också ihåg att det handlar om asylsökande. De har alltså inte ens beviljats uppehållstillstånd. För mig är det fullständigt sanslöst att de asylsökande får gratis busskort på skattebetalarnas bekostnad. De är enligt min egen uppfattning lika sanslöst att ge dessa utbildning i svenska innan de fått något uppehållstillstånd. Skattebetalarna skall alltså betala svenskutbildning till personer som sedan skall avvisas från Sverige enligt Dublinkonventionen eller på grund av att de inte har asylskäl. Det är verkligen att kasta skattebetalarnas pengar i sjön.


Sverige gör verkligen skäl för att kallas Absurdistan!

 

Har idag träffat en hel del människor i Kalmar då jag varit ute och inhandlat en del saker och uträttat en del ärenden.

Min slutsats är att det kokar av ilska hos väldigt många människor. Många är upprörda över att Kalmar har blivit invaderat av människor med slöjor och heltäckande klädsel. Vissa är så upprörda att jag tror det kan bli ………..


På fredag och lördag är det Kalmar marknad. Jag och mina kollegor inom SD kommer att finnas med vårt tält på Kaggensgatan, om vi får den utlovade platsen. Det skall bli mycket intressant att möta väljarna och höra vad de anser om DÖ och andra fenomen hos 7-klövern. Jag tror att vi kommer få väldigt mycket besök under dessa dagar.


UPPDATERING!


Jag har nåtts av det tråkiga beskedet att Stellan Bojerud gått ur tiden. Stellan var en kämpe som trots sin vacklande hälsa ändå kom till voteringarna i riksdagen i rullstol direkt från Karolinska sjukhuset. I princip tvingad till detta av 7-klövern som inte lätt Sverigedemokraterna få ingå i riksdagens kvittningssystem. Rent ut sagt skamligt av riksmobbarna i 7-klövern!


Ett stort tack till Stellan för det stöd han visat mig och andra Sverigedemokrater. Det har betytt väldigt mycket för mig. Tack för att jag fick flera av dina böcker Stellan!


Jag känner redan sorg över att jag kommer sakna Stellans kommentarer på bloggen.


Ikväll håller jag en tyst minut för Stellan Bojerud.


Så sent som i fredags skrev Stellan flera kommentarer på min blogg. Jag tycker denna gott kan läsas av mina besökare.


Vila i frid Stellan!


 

 
 
Ingen bild

Odalbonde

20 juli 2015 19:20

Oförskämt. Avgå alla ansvariga. Pengarna tillbaka. Rösta rätt 2018 gott folk!

 
Ingen bild

Jan, SD-väljare

20 juli 2015 19:24

Det måste vara ett problem att vara satiriker i Sverige. Varför skulle en kund köpa en satirisk bok när det räcker med att betrakta den politiska verkligheten?

Varför blev det så här?

Vad har vi gjort för att förtjäna en sådan här ofattbart absurd situation?

Är det kanske baksidan av myntet på det växande politikerföraktet?

Ibland säger man att en propp har gått när politiker gör något sanslöst utspel, men jag lutar mer och mer åt att hela proppskåpet måste bytas ut.

 
thojuh

thojuh

20 juli 2015 19:26

Mycket bra artikel Thoralf som vanligt. Ja man tar sej för pannan och undrar när den mardröm som Sverige befinner sej i ska ta slut, och hur in he... vi har fått sådana ynkryggar i till politiker i 7-klövern. Det finns äldre som arbetat hela livet och betalat skatt - vad får dom? En halv tomat?

http://thojuh.se

 
Ingen bild

se filmen 1200 miljarder, gratis på webb

20 juli 2015 19:40

troligen är det etniska svenskar med kontakter hos personer med makt, som vill ha massinvandring för få anledning att roffa åt sig skattepengar, hittills har det varit tabu att ifrågasätta vart skattepengar tar vägen då det handlar om integrationsprojekt.

undrar vilka körskolor som nu får uppdraget eller är det kommunala ubildningscentra som utbildar, då med personal som är bekanta med politiker

 
Ingen bild

SM811

20 juli 2015 19:43

Mycket intressant vad pensionärerna säger om detta? Jag blir fly förbannad. Ge gratis busskort till asylsökande är att spotta våra pensionärer rakt i ansiktet. Tydligen har allt förstånd dränerats på dessa PK under alla år. Helt sanslöst beteende.

 
Svensson

Svensson

20 juli 2015 20:02

Regeringen skänker bort våra skattepengar.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

märta

20 juli 2015 20:46

Mig förvånar inget längre!! Skulle inte ens bli förvånad om de skulle ge alla nya invånare gratis körkort och bil!! Blir väl nästa föslag som ska genomföras!!!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

20 juli 2015 20:56

Mina kondoleanser till hans familj.

Jag uppskattade honom som historiker innan jag uppskattade honom som politiker. Kanske inte alltid helt ense med honom men han var sannerligen en hederlig debattör.

 
Ingen bild

Hulda mk1

20 juli 2015 21:26

Tiden stannar för en stund och marken gungar till. Något griper tag i ens inre och vrider till... En kämpe som var en av de som lade sin kraft först på vårt lands försvar mot yttre fiender och sedan på att försvara landet mot några av dess innevånare.
Vila i frid Stellan.

 
Ingen bild

Kurtan

20 juli 2015 21:26

Vila i frid Stellan B.
Trist att du inte kommer att få uppleva när SD sitter som ensamt parti i regeringen och tar tag i vänsterns infiltrering m.m

Kollapsen är nära nu!!!

 
Ingen bild

Kurtan

20 juli 2015 21:29

Vila i frid Stellan B.
Trist bara att du inte kommer att få uppleva när SD sitter med egen majoritet i regeringen och börjar rensa upp i vänsterinfiltrering och renar varbölden som är på väg att sänka Sverige!

De ansvariga SKALL ställas till svars!



 
Ingen bild

Tompa

20 juli 2015 21:34

Själv fick jag köpa sommarlovsbusskort till mina barn trots att jag betalar stora summor i skatt varenda år.

Vila i frid Stellan. Jag kommer att sakna dina kloka inlägg. Sverige blev nu tyvärr en Sverigevän fattigare.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 juli 2015 21:50

Om den muslimska mördaren i Chattanooga skriver nu tidningar att han var snäll, duktig på idrott, omtänksam och annat trams som bara skrivs när muslimer mördar.

Säg att han var allt det som påstås. Vad hamnar vi då?

Jo, att alla muslimer som likt den ”skötsamme muslimen” i Chattanooga är potentiella massmördare.Det MÅSTE bli slutsatsen. För övrigt ställer det Säpo i en omöjlig situation. Hur skall man hitta möjliga terrorister när till och med massmördare är alldagliga och fredliga?

Dagens ”moderata” muslimer är alltså morgondagens terrorister!

Stäng gränsen!

 
Ingen bild

Christer

20 juli 2015 22:13

När man läser om de senaste turerna i Absurdistan slås jag av den likheten som finns i en bok av den amerikanska historikern Barbara Tuchman. Den har titeln "Människans Dårskap". Hon beskriver flera situationer där länder har handlat tvärt emot sina egna intressen. När man alltså frenetiskt arbetat mot sig själv, och det man egentligen vill åstadkomma. Boken beskriver tankegångarna i den amerikanska administrationen 1954, när man "tog över" kolonialmakten Frankrikes krig i Indokina. USA som själv varit koloni under britterna skulle inte begå samma misstag, man skulle med sociala reformer, skolor och utbyggd infrastruktur vinna folkets förtroende, och samtidigt vara ett bålverk mot kommunismen. Sakta sakta sjönk man igenom alla mänskliga spärrar, och startade ett grymt krig helt i onödan, med resultatet av b.la 50 tusen döda amerikanska unga män. Och paradoxalt med exakt samma dårskap som England gjorde mot Amerika 200 år tidigare som då var deras koloni, vilket resulterade i den självständiga staten USA 1776. Man hade inte lärt sig ett dugg av sin egen historia.
Detta om mänsklig dårskap.
Parallellen med dagens Sverige år slående, men hittills mest sett ur ekonomisk synvinkel. Dock med den folkliga aspekten och vreden över vad våra egna makthavare kan göra mot sitt eget folk. Hur nedskärningar ständigt slår mot dom som en gång byggde detta land, alltmedan en ny "adel" får allt serverat.Våra pensionärer kan "fett" glömma gratis busskort "Historiens dom kommer att bli hård", för att citera en tidigare statsminister.

Om Stellan Bojeruds bortgång känner jag sorg och förstämning. Läste alltid hans kommentarer som präglades av både känsla och förnuft. Han blev ett tidigt minne, då han med avtryck, ofta fick kommentera händelseutvecklingen i kriget i forna Jugoslavien.
RIP Stellan!

 
Ingen bild

Skånepåg och konen

20 juli 2015 22:24

Vila i frid Stellan.
Vi båda har en viss anknytning till Jämshög i Blekinge och jag kommer alltid att minnas de trevliga pratstunder vi då och då hade via telefon.

 
Stefan K

Stefan K

20 juli 2015 22:25

Ja, det kokar Thoralf. Innan vi gick på semester hade vi långa diskussioner i fikarummet och folk är äkta förb...de på det som sker i Sverige och allra mest förb...de är de arbetskamrater som kommer från europeiska länder som Finland, Polen, Ungern och Italien.

De själva kom hit, eller har föräldrar som kom hit, på 50 och 60-talen och vittnar om ett Sverige som var helt olikt det Sverige de ser nu.

Jag vet att åtminstone två av dem röstade på SD 2014 och att döma av ilskan lär fler göra det i nästa val...när det nu blir.

Många sörjer Stellan Bojerud, vissa gör det inte. Exempelvis Aftonbladet som inte kunde hålla sig från lögner för att svärta ned Stellans minne.
http://www.friatider.se/aftonbladet-f-rtalar-bojerud-sd-efter-hans-d-d
Skittidningen fick visst kalla fötter efter en massiv kritik från olika håll och plockade bort textraderna där man ljuger läsarna rätt upp i ansiktet. En skärmdump finns dock att tillgå.

Spara den och visa den för så många ni kan.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Man of peace

20 juli 2015 23:00

Det är mycket tveksamt om detta är lagligt. Enligt likställighetsprincipen skall alla kommunmedborgare behandlas lika. Därför skall det inte vara möjligt att gynna en grupp, invandrarna, på det här sättet. Jag hoppas att många Kalmarbor begär att få det här beslutet prövat. Eftersom Kalmar Länstrafik är med och betalar en del av de 6 miljonerna som busskorten kostar under ett år så innebär detta att övriga resenärer får betala än mer för sina biljetter och kort. Mitt förslag är att så många som möjligt mailar till kommunjuristen och landstingsjuristen under morgondagen och kräver att få ärendet prövat.

Thoralf Alfsson

20 juli 2015 23:53

Jag kommer börja med att begära ut avtalen från Migrationsverket och Kalmar Länstrafik under morgondagen.

 
Ingen bild

Jonas Nordh

20 juli 2015 23:08

Vila i frid Stellan.

 
Ingen bild

w-son

20 juli 2015 23:13

Var finns deltagandet eller ens kommentaren om Stellan Bojeruds allt för tidiga bortgång från SDs politiska ledning?
Inget finns att läsa, vare sig på partiets eller SD-kurirens lika nedsövda hemsidor.

Däremot ägnar sig AB genom den genomkorrupte kommunisten Petter J Larsson att svärta ned minnet av den rakryggade Stellan B. genom att citera lösryckta meningar som tagits helt ur sitt sammanhang - även om AB efter massiv kritik nu fått lov att ta bort de värsta avarterna. Skam.
Vila i frid Stellan Bojerud. Du är saknad av många. Mitt deltagande till Stellans familj och närmast sörjande.

 
Ingen bild

Lena

20 juli 2015 23:34

Detta slöseri med pengar på asylsökande kallas i pk-mun "allas lika rätt", känner faktiskt sorg över att våra politiker arbetar MOT sin egen befolkning. De har som sagt stängt öronen och vänt bort blicken. Att de inte ens har förstånd att skämmas.

Jag kände ett slags chock att Stellan Bojerud gått bort, det kunde man inte ana i fredags när han skrev sitt mycket fina, sista inlägg här på bloggen. Och så plötsligt, några dagar senare så är allt slut. Som sagt hans åsikter var sunda och sansade, tror han var en mycket fin människa.

 
Lassekolja

Lassekolja

21 juli 2015 00:34

Beklagar verkligen Hedersmannen Stellan Bojerud´s bortgång. Har en bekant i Brottby, en högt uppsatt militär och ledarskapsutbildare, som under många år, talat mycket gott om den balanserade Stellan Bojerud. Har talat med Stellan under ett Riksårsmöte men kände honom inte personligen.
Min sista hälsning blir: SOV GOTT STELLAN ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2015 01:10

Den eller de som beviljade busskorten skall SJÄLVKLART Å T A L A S för trolöshet mot huvudman (Skattebetalarna) så snart som möjligt!

De skall få välja: Att betala tillbaka eller straffarbeta -tills sista kronan är återbetald till skattebetalarna.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2015 01:12

@Lassekolja Tisdag 21 juli 00:34

Instämmer med dig. Hedersman är en bra beskrivning av Stellan. Minns när han med gråten i halsen försökte förklara för någon av SKITTIDNINGARNA AB/Exp att han inte försvarade nazismen. Minns att det handlade om militärstrategi eller liknande under WW2 Det var så djävla lömskt och ohederligt och gjorde mig topp tunnor rasande och gör fortfarande. Fega ohederliga kräk!

Stellan gjorde en officiell utredning av Enbomaffären. Det var första gången jag hörde talas om honom.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Enbomaffären

Lyssna gärna på dokumentären om Enbomaffären. Mycket bra!
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/108344?programid=2519

Som någon redan påpekat. Vad håller SD på med? Hittar inget om Stellan på Samtiden.

Uselt!

Läser någon Samtiden överhuvudtaget förresten?

 
Ingen bild

Observer

21 juli 2015 01:15

@Thoralf
-Vilket engagemang vi väljare ser ifrån er i Sverigedemokraterna. Stellans engagemang och ditt!
......Det är annat än Slöfockarna i de andra partierna som skolkar e.t.c från sitt förtroende.

 
Ingen bild

millicom

21 juli 2015 01:17

Jag vet att AB inte är överens med, eller har förstått SD's politik. Men det är med avsky jag läser AB's eulogi över Stellan Bojerud. Riktigt skamligt, riktigt lågt.... Jag minns när Anders Carlberg gick bort och stellan skrev några ord över hans minne på sin blog. Stellan var rakryggad och korrekt och mindes människan. Politiskt var nog de två så långt ifrån varandra som man kan tänka!

https://sbojerud.wordpress.com/2013/01/05/anders-carlberg-till-minne/

Jag gör honör för stellan, och vet att hans arbete kommer att ge frukt.

 
Ingen bild

Morningstar

21 juli 2015 01:27

Stäm hatsajten Aftonbladet! Låt Bonnier få ångra att dom köpte upp smörjan. Sin vana trogen har dom tydligen klippt och klistrat igen. Förmodligen i försök att få denne man som inte längre kan försvara sig själv att framstå som nazist. Det är så vidrigt att man saknar ord. Dom hade inte ens skam nog att vänta ens till liket hunnit kallna. Nu måste väl ändå partiet ta tag i det här internt? detta borde vara sista droppen. Slå sista spiken i hatbloggens kista.

Vila i frid, Stellan. Trösta dig med att hissen kommer att gå nedåt när deras egen tid kommer.

 
Ingen bild

elvin larsson

21 juli 2015 02:16

För dessa 500 000 kr i månaden hade man kunnat försörja cirka 6000 personer med mat, i månaden. I Syrien.

"Röda Korset föreslår att årets julklapp 2014 borde vara ett matpaket till Syrien. För en kostnad av 77 kr kan en person mätta en medmänniska i Syrien i en månads tid. På Röda Korsets webbshop finns möjlighet att båda köpa ett matpaket till en person eller till en familj på fem personer, och många fler gåvor som skänker medmänsklighet och omtanke till jul."

http://www.redcross.se/pressrum/bilder/?itemid=360387

 
Ingen bild

Morgan

21 juli 2015 03:37

Inget jag visste att vissa partier kunde uteslutas ur kvittningsystemet. Detta skall spridas vidare. Knyter näven i fickan. Men det kokar på byn märker jag också. Både i Norrland och i Sthlm där jag bor... eller småbubblar i sthlm iallafall. Kämpa på!

 
Ingen bild

lantjunkarn

21 juli 2015 06:01

Detta är ett exempel på strukturell diskriminering. Det vill säga att man särbehandlar en grupp framför en annan.Svenska ungdommar har minsann svårt att få råd att skaffa sig ett körkort.Kämpa på Thoralf!

 
Stefan K

Stefan K

21 juli 2015 07:20

Det socialdemokratiska styret i kommunen visar åter vilka de prioriterar högst och vilka som får kliva åt sidan.

http://www.ostrasmaland.se/insandare-debatt/besparingar-slar-hart-mot-aldre-i-kalmar/

Har dessa besparingar inletts Thoralf? Kanske något du vill förmedla till förbipasserande på helgens marknad.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2015 07:23

Mitt i detta tragiska med Stellan Bojeruds bortgång och debatten om Järva Pride, kom jag på en fråga. Hur är det med kippa-vandringarna i Malmö nu för tiden?

Jag har inte sett eller hört någonting på en lång tid. Någon som vet?

 
Svensson

Svensson

21 juli 2015 07:33

Vi måste börja sprida ut i utlandet,att den svenska regeringen skänker bort våra skattepengar till ett annat folk,då kan dom i utlandet bli så förbannade att dom börjar införa sanktioner mot Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

joffe

21 juli 2015 08:56

Boende DownUnder med kunskap om svenskt försvar med tidigare egna mångåriga utlandsuppdrag är jag djupt bedrövad över Bojeruds bortgång. Jag skrev följande på Sverigedemokraternas hemsida.

Stellan Bojerud var för mig en stark och fin medmänniska med sverigekvalitet med en stark personlighet i framtoning på nätet för SDs sak. I synnerhet högaktade jag honom för uppskattningen av gillandet av Thoralf Alfsson där Stellan just härom dagen uttryckte beundran för denne fine SD man Alfsson. - Stellan Bojerud R.I.P du kommer bli djupt saknad i SD-leden och av oss SD-sympatisörer runt jorden...

 
Ingen bild

Fotvandrare

21 juli 2015 09:04

Fint med gratis busskort. Det förenklar för våra nyanlända svenskar att ta sig till vårdcentraler och tandläkare. Där kan de enkelt uppdatera sin hälsostatus till extrapris.

Det är många förändringar som skett utan att jag varit medveten om dem. Jag trodde t ex att kommuner bara fick ge ekonomisk hjälp åt sina kommuninvånare. Så var det i Oskarshamn på 60-talet i alla fall, då jag försökte få hjälp av socialen där med 10 kr till bensinpengar för att komma hem. Det fick jag inte. (Behovet uppkom då jag trodde att föraren ingick i bilens pris vid färjeöverfart från Öland. Sista två milen fick vi fotvandra i sommarnatten)

 
Ingen bild

Zetor

21 juli 2015 09:25

" SM811" ja vad säger pensionärerna om gratis busskort för asylsökande , ja tyvärr är ju många pensionärer godhetsapostlar ,så därifrån kommer nog inte mycket kritik och pensionärsorganisationerna är ju av samma skrot och korn !

 
Ingen bild

Hulda mk1

21 juli 2015 10:23

@Zetor. PRO tillhör S-"sfären" och den andra pensionärsorganisationen Alliansen. Dvs, de kommer aldrig att lyfta denna fråga, och aldrig ifrågasätta andra galna ideer med våra skattepengar..

 
Ingen bild

Stefan

21 juli 2015 10:50

Verkligen tråkigt med Stellan Bojeruds bortgång. Han verkade vara en rakryggad person med stark integritet, mycket ovanliga egenskaper för politiker numera. Att han sökte sig till SD framstår därför mycket logiskt. Man kan bara hoppas att SD centralt uppskattar hans bidrag till partiets framgångar och hedrar hans minne med några väl valda ord men framför allt genom att arbeta i Stellans anda.

 
Ingen bild

@Zetor

21 juli 2015 12:33

Därvidlag har du rätt Hulda mk1 ,jag har haft pension sedan år 2000 alltså ålderspension och har sett hur köpkraften för pensionärerna minskar för varje år ,annat är det med kostnaden för invandringen där ger man med hela handen och kräver inget tillbaka !

 
Ingen bild

KS

21 juli 2015 12:56

KLT och landstinget i Kalmar län, vilket i praktiken är samma part, har slutit ett avtal med Migrationsverket om fria busskort för cirka 500 000 SEK per månad. Vad säger LOU om detta? Denna EU-lag måste följas vid upphandlingar då det inte handlar om mindre sådana. Även om man (parterna) menar att värdet per resande inte överstiger något högre belopp som måste upphandlas, så säger lagen att upphandlingar inte får delas upp i mindre delar just för att hindra att vissa företag tillskansar sig intäkter olagligt. Överklaga? Kanske gör jag det, men någon annan som vill överklaga beslutet vore inte så dumt.

 
Ingen bild

Argus

21 juli 2015 13:59

Det är trist och tråkigt när välbehövliga goda krafter går ur tiden.

 
Ingen bild

Calle

21 juli 2015 14:09

" Det kokar av ilska och upprördhet", ja det upplever jag med, dock är man inte så upprörd att man röstade mot detta vansinne 2014.Tyvärr 3 år till nästa val, där man i handling ( som dessutom kan göras anonymt) kan göra ngt. åt eländet och inte bara klaga.

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2015 14:43

Läs Ledarsidorna senaste inlägg: "Samtal pågår". Westholm raljerar över tystnaden från regeringen över explosionen igår i sydöstra Turkiet där hitintills 31 personer dött. Även om det inte konstaterats ännu så bär attentatet signum av ISIS. Svenska staten har minst ca 300 svenska medborgare som anslutis sig till ISIS. Det finns en gräns för vad man kan acceptera, men samordnaren Mååna Sahlin hon säger bara: samtal pågår. Frågan är hur många år dessa samtal ska pågå. Kan inte låta bli att citera en insändare:

"Den dag ISIS tagit över Stockholm, har regeringen tagit regeringsplanet till en säker tillflyktsort. Sedan har de en överläggning och kommer fram till att det inte är deras problem..."

http://ledarsidorna.se/2015/07/samtal-pagar/

 
Ingen bild

Lena

21 juli 2015 14:57

Kan inte låta bli att ta med en till insändare från ledarsidorna. Känner igen mina egna tankar i detta.

"Jag skäms för det men måste erkänna att uppgivenheten drabbat mig. Makteliten har varken insikten om faran med IS eller viljan till krafttag, stora delar av folket lallar med, en obehagligt stor andel av muslimerna i Sverige sympatiserar med IS. Sverige har idag varken externt eller internt försvar mot extrem terrorism och media focuserar på pridetåg, tredje pappamånad och melodifestival. Enda hoppet står till landets syrianer, kurder, kroater och serber med flera etniska grupper, som fattar vad som komma skall när IS attackerar Europa på allvar."

 
Ingen bild

Maja Dacke

21 juli 2015 15:25

Varje gång jag såg en kommentar av Stellan Bojerud i någon blogg - här eller på Avpixlat - blev jag glad. Då visste jag att han fortfarande levde - att hans hjärta fortfarande hängde med. Ibland skrev jag kort som svar att jag var glad, ibland inte.

Jag kände honom inte personligen men följde hans blogg Mopsen under alla år. Där skrev han flitigt i stort sett varje dag - sedan bytte han blogg ... och Mopsen finns ej mer. Men jag är nöjd med att jag sparade ner på USB varje inlägg han gjorde där och kan än idag läsa hans berättelser från sitt hedervärda liv. Vi är många - kända och okända - som nu sörjer Stellan. Jag är en av dem.

En gång efterlyste jag en memoarbok från honom men fick inget svar. Thoralf, du skriver att du har hans böcker - finns där också en med hans memoarer? Hur kan man i så fall hitta den? (Lättare att läsa än textfiler.)

Och jag säger fan ta SD om de inte skriver ett vackert eftermäle om Stellan! Och kräver upprättelse från den där Pesten Larsson i AB.

Om alla här bara visste hur lycklig jag är som slipper bo i Stockholm med omnejd!

Thoralf Alfsson

21 juli 2015 15:36

Nej, jag har fått tre böcker. Vet inte hur många han skrivit.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

21 juli 2015 15:45

”Som bortblåsta var de klassiska journalistikdygderna om sanningssökande, allsidighet och konsekvensneutralitet. Som final på denna värdegrundsdemokratiska predikan framförde hon även tanken på ett statligt finansierat ”Public Service-Google”, en ”etiskt hållbar sökmotor” där ”vi själva kan påverka algoritmen”, det vill säga vilken information som är sökbar.”

http://www.gp.se/nyheter/ledare/1.2781588-hakan-bostrom-en-fri-press-ar-a-och-o

”etiskt hållbar sökmotor”?

”vi själva kan påverka algoritmen”?

Herre djävlar! Nordkorea nästa?

Är Sverige en demokrati? Nej inte med sådana galningar som Anette Novak. Vem i helvete tror hon att hon är?

 
Ingen bild

Tony

21 juli 2015 15:59

Absurditeterna skenar iväg, det är väl snart en tidsfråga
innan kommunerna ska tillhanda en limousin för att frakta
dessa för landet så viktiga dyrgripar från plats till plats?
Man har ju redan dragit in vårdplatser och personal från
åldringsvården, snart kommer väl myndigheterna även att
börja nagga av pensionerna, för att kunna betala för den
absurda flyktingpolitiken! Finns det inte en enda kommunal
människa som kan resa sig upp och säga ifrån, att nu vill
vi min själ inte vara med om dessa vidrigheter längre?
Eller den egna feta lönen så viktig att man kan låta allt
passera utan att reagera? Att journalister är bortom all
räddning har jag förstått, med några få undantag.
Men kommunens folk brukar ju oftast komma från vanliga
enkla förhållande.

 
Lotta

Lotta

21 juli 2015 17:46

Hörde på TV i morse när Marita Ulvskog och Cecilia Wickskog pratade om att det är 60 miljoner människor som befinner sig på flykt i världen. Är det inte dags för EU-länderna och övriga demokratiska länder i världen att sätta press på de stridande parterna för att få slut på flyktingvågen?

Vill även passa på att beklaga Stellan Bojeruds bortgång. Mycket tråkigt att höra.

http://youtu.be/LPjzfGChGlE

 
Ingen bild

Man of peace

21 juli 2015 19:35

@Zetor. Jo det finns även pensionärer som blir förbannade och reagerar. Jag har skrivit både till Kalmar kommun och landstinget och frågat om inte likställighetsprincipen gäller för alla invånare i kommunen och länet. Från kommunen fick jag svaret att dom inte ingått något avtal med Migrationsverket utan att det gäller enbart landstinget. Jag skickade då ett ytterligare mail till kommunen att kommunen visst är berörd då dom står för en stor del av Länstrafikens kostnader. Något svar på mitt senare mail har jag inte fått. Ej heller från Landstinget. En stor del av mina vänner är pensionärer och visst är många förbannade på denna orättvisa.

 
Ingen bild

gunnark

21 juli 2015 20:14

det som gnager i mig så fruktansvärt att det tog över ett dygn innan Sd själva någonstans gick ut med det tragiska beskedet om Stellan Bojerud,och än mer gnager det i mig att i deras nätsida Samtiden står det fortfarande inte något!

om jag i all hast räknade rätt så får SD mer än 8 miljoner i Partistöd detta år,då tycker jag nog att några kronor kan användas att ha någon som faktiskt uppdaterar sidor och skickar ut när sådana här saker sker!

Bara för att det är semester så står inte Sverige stilla,och tyvärr så händer det tragiska saker med!

Thoralf Alfsson

21 juli 2015 22:38

Det finns en text/minnesord på Sverigedemokraternas Facebooksida.

 
Ingen bild

lantjunkarn

22 juli 2015 05:56

Inledningsvis: Jag beklagar liksom många andra här Stellans alltför tidiga bortgång.En påminnelse om allas vår förgänglighet.
Vidare:
Beslutet om att ge alla asylanter fria busskort är huvudlöst. Personernas ärenden är fortfarande inte avgjorda om jag har förstått saken rätt. Man utmanar på detta sätt allmänheten som skall betala extravaganserna. Snacka om diskriminering. Här handlar det om strukturell diskriminering (fint ord, va!).Det vill säga att man ger speciella rättigheter och förmåner till vissa grupper.

 
Ingen bild

Ludvig

22 juli 2015 09:52

Som vanligt, utrikesfödda är mer värda än svenskar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards