thoralf

Direktlänk till inlägg 1 juli 2015

ORIGINALET ÄR BÄTTRE ÄN KOPIAN

Av Thoralf Alfsson - 1 juli 2015 00:17

 


Kvällens tal av Ebba Busch Thor var en uppvisning i SD-light. Jag har väl i stort sett inget att invända emot talet. Det skulle möjligen vara pratet om NATO!


Satsningen på försvaret, beslagta pass för IS-krigare, landsförräderi, JAS-plan till Syrienkonflikten för att bekämpa IS, temporära uppehållstillstånd, motståndare mot kvotering och föräldrarnas rätt att bestämma över föräldraförsäkringen.


Det känns verkligen som kristdemokraterna med Ebba Busch som partiledare har tänkt kopiera Sverigedemokraternas politik. Jag hörde flera politiska kommentatorer som ansåg att kd nu försöker få tillbaka väljare som gått till sd. När man så tangerar Sverigedemokraternas politik borde ett samarbete i många av dessa frågor vara fullt möjligt. Det som jag dock tycker är väldigt märkligt är att Ebba Busch Thor avfärdar allt samarbete med Sverigedemokraterna. Då måste man faktiskt ställa sig frågan om hon egentligen menar allvar med sina politiska förslag eller om det bara är ett spel för gallerierna.


 


Det Ebba Busch Thor gjorde i sitt tal var i praktiken också att tala volymer i invandringen när hon pratade om temporära uppehållstillstånd istället permanenta uppehållstillstånd och vilka effekter det skulle ge när det gäller integration. Det handlade om volymer och inget annat. Kommer pk-journalisterna angripa Ebba Busch Thor för detta? Eller är det inte längre känsligt att prata om volymer när det gäller invandringen.


Hon ställde sig frågan hur det kunde bli så här? Vi Sverigedemokrater vet hur det har gått till! Kristdemokraterna är en del av orsaken.


Alla vet att originalet är bättre än kopian!

 

PS

Idag tog och mina partikollegor en liten tur till norra Gotland och Fårö. Vem träffade vi då vid Kuten bensin på Fårö. Vår EU-parlamentariker Peter "nalle" Lundgren med sällskap. Ett trevligt möte och samtal.


 


 
 
Ingen bild

Alf

1 juli 2015 00:36

Så här kommenterar Morgan Johansson Ebba Busch Thor tal. Märk att han säger att de 60 Miljoner flyktingarna i världen är Sveriges ansvar.

- Det finns 60 Miljoner flyktingar i världen. Det är det högsta antalet sedan andra världskriget. Om KD menar att vi i Sverige inte ska ta något ansvar för dessa människor utan försöka undvika det, står det i bjärt kontrast till den linje vi har, säger Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson.

 
Lassekolja

Lassekolja

1 juli 2015 00:47

Tyvärr somnade jag under Ebba´s tal, beror inte på henne utan på mig, hade haft en stressig dag. Jag hörde emellertid att hon talade om NATO. Ärligt talat anser jag, till skillnad från SD, att Sverige bör gå med i NATO, helt enkelt därför att vi, i NULÄGET saknar eget försvar. Konstigare än så behöver det inte vara. En sak till som jag inte håller med SD är att det bör vara så billigt som möjligt att anställa unga!
För övrigt tycker jag exakt som SD och det känns väldigt bra!
Jag har full förståelse för att Ebba, i den perversa svenska politiska situationen, låtsas "ta avstånd" från SD. Handen på hjärtat, det vore politisk harakiri att göra nå´t annat i hennes fall. Med ett växande SD kommer det garanterat att normaliseras inom några år. Att det tar sin tid är en konsekvens av att Sverige är den sista Sovjetstaten men sanningen kommer att segra även här, sanna mina ord! Det räcker att kolla hur det ser ut i våra grannländer.
SD senast 2018 ! ! !

http://www.samtiden.nu

 
Ingen bild

Clas

1 juli 2015 01:01

Jag hade inriktat mig på att bli soffliggare i nästa val men nu kanske det finns någon att rösta på trots allt.

SD kommer aldrig att få min röst så länge Mattias Karlssons namn finns på deras valsedel.

 
Ingen bild

w-son

1 juli 2015 01:13

Jag hoppas att SD inte anser att man vare sig skall skicka JAS-plan till Syrien/Irak (och dra in oss än mer i MÖ-konflikten) för att bekämpa IS (det är bara de muslimska länderna som kan reformera Islam ) eller ställa jihadister inför rätta anklagade för landsförräderi (det finns andra som borde anklagas för landsförräderi). Däremot bör man ta av dessa jihadister deras svenska medborgarskap/uppehållstillstånd och pass så fort de lämnat landet och aldrig släppa in dem igen i Sverige. Aldrig.

 
Ingen bild

Martin

1 juli 2015 01:26

Är KD ett uttalat "antirasistiskt" parti på samma sätt som SD är? Som jag förstår det så betyder "antirasism" att SD aktivt tänker bekämpa människor som vill känna sig som etniska svenskar snarare än kultursvenskar. Och jag tycker bara att det är så himla läbbigt att partier tänker blanda sig i sånt här. Så därför överväger jag att rösta på KD istället för SD.
Vi har ju en del riktigt otäck vandel från SD också gentemot SDU och uteslutna medlemmar. Men det primära för mig är att jag tycker SDs antirasism verkar jätteotäck. Varför kan ni inte låta folk vara ifred?

 
Ingen bild

Martin

1 juli 2015 01:28

Vill också tillägga att KDs företrädare gjorde i särklass bäst intryck på mig när jag var och pratade med partiföreträdare i valstugor inför förra valet. Ms gjorde i särklass sämst intryck, verkar vara ett jätteotäckt parti. Var en riksdagskvinna där som genast vände ryggen till när hon såg att en väljare kom in och ställde frågor. Och företrädarna var dogmatiska och otäcka.

 
Ingen bild

World Traveller

1 juli 2015 04:44

Folk borde väl ha lärt sig vid det här laget att inget 7-klöverparti är att lia på. Döma IS-mördare för landsföräderi? Visst. Då ändrar de straffet för landsföräderi till två månaders samhällstjänst följt av generösa bidrag och val av lyxig bostad. De vill ju trots allt inte kränka bostadsminister Kaplans islamistiska vänner.

 
Ingen bild

tonton

1 juli 2015 06:25

Hon har väl insett att kdväljarna knappast finns bland det ohämmat eskalerande antalet muslimer i vårt land.

 
Ingen bild

Fredde

1 juli 2015 07:02

SDs dag i Almedalen = ett avslöjande om Kent Ekeroth i Aftonblaskan! Hur sjuk kan media bli i Sverige innan måste tvångsvårdas???

 
Ingen bild

Ludvig

1 juli 2015 07:13

Originalet är alltid bäst.

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juli 2015 08:17

Vackra ord från KD-ledaren, men bara ord hjälper inte. Minns Folkpartiet och deras krav på språkkunskaper för invandrare. Ja...vi vet alla.. tomma ord...
Vad gäller kvällspressen är jag förvånad. Hade förväntat mig värre påhopp. Men de vågar nog inte. Stora påhopp och SD växer...

 
Svensson

Svensson

1 juli 2015 08:26

KD är desperata när dom håller på att åka ur Riksdagen,det här kan snarare göra att många lämnar KD och går över till SD istället.För vi får inte glömma bort att KD har varit med och bedrivit massinvandringen i tio år,sånt förlåter inte människor.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Kuten

1 juli 2015 08:54

Kuten!
Kult ställe. Ingen Michelinstjärna precis. Men ölen håller god klass. Mysiga sevärdheter i närmiljön också. Säkert vallfärdar miljömupparna dit.

Var det inte från Kuten ett gäng glada pilsnerpojkar reste till Piteå för att söka damer?

 
Ingen bild

Trollfar

1 juli 2015 09:31

@Fredde, varför läsa skräpet? Låt bli och de försvinner fortare.

 
Ingen bild

SM811

1 juli 2015 09:56

Att det skulle vara så svårt att svara på frågan var de som varit och krigat för IS skulle ta vägen om de vägras att komma in i Sverige. Självklar skall de åka tillbaka där de var och krigade. Där är de ju välkomna.

 
Ingen bild

Göta

1 juli 2015 10:15

"Sedan 1950 har invandringen gett Sverige en vinst på totalt 900 miljarder kronor."

Sverige tjänade rejält med pengar på arbetskraftsinvandringen från Sydeuropa under 1950-, 1960- och 1970-talen (alltså för ca 50 år sedan). Därför ska Sverige nu, år 2015, fortsätta med de senaste decenniernas vansinniga, okontrollerade och ständigt ökande massinvandring från Afrika och Mellanöstern! Detta menar tankesmedjan Arena Idé - samt Dagens Nyheter och Aftonbladet. (Man kan ju också tillägga att även resten av våra svenska medier plus hela 7-klövergänget naturligtvis instämmer i dessa dåraktigheter.)

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 juli 2015 14:39

Annat ämne.På Aftonbladets hemsida hittade jag ett klipp från en debatt mellan Jomshof och komikern Kristoffer Appelqvist.
Det hela kan sammanfattas med: Komiker, bliv vid din läst...
Maken till naivitet och politisk korrekthet finns inte...

 
Ingen bild

Stefan A

1 juli 2015 16:04

Åkesson får det iaf. lätt med korten, blir bara en hög stapel i mitten med sjuklövern... kanske mera spännande att leka "vem skall bort", Sverige har knappast behov av sju mittenpartier, frågan är om Svensk politik någonsin varit så slätstruken som nu.. förutom SD förstås...

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

1 juli 2015 16:36

Ja, "hulda mk1!, såg också denna komiker jag aldrig hört talas om tidigare mot Richard Jomshof. Kristoffer Appelqvist var otroligt komisk i debatten, men inte på det sätt han tänkt sig. Snacka om att leva helt utanför verkligheten i dagens Sverige. Hur kan för övrigt Aftonbladet ställa upp en helt okänd "komiker" i en debatt med en av Sveriges bästa politiker? Det kan ju bara sluta på ett sätt.

Kollade även just Aftonbladets direktsändning med Mattias Karlsson där han under de närvarandes jubel fullständigt demolerade Lena Mellin och hennes bisittare i den debatten. Även det var komik på hög nivå.

Gillade särskilt Mattias sista kommentar på frågan
"- Avpixlat eller Aftonbladet?"
och Mattias svar efter en stunds tänkande blev
"- Jag får nog passa på den frågan".

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Hacke

1 juli 2015 17:08

Media bullade upp efter förmåga på sd:s stora dag. DN med den närmast uttjatade myten att blanda ihop den mer än halvsekelgamla arbetskraftinvandringen med dagens massinvällning från dysfunktionella miljöer från världens alla hörn. Och så Aftonbladet som desperat rafsar ihop bottenskarapet ur de tomma förråden.
Dom tycks aldrig inse parodin på sig själva och att "avslöjandena" bara innebär ytterligare poäng till den sverigevänliga rörelsen.
Nej , nu väntar vi bara med spänning på att Sveriges enda politiska alternativ och framtidshopp ska äntra scenen i Almedalen.

 
Ingen bild

Gute

1 juli 2015 17:15

Ebba Busch Thor....wow vilket tal!

Att den helt oerfarna unga damen kunde äntra scenen i Almedalen och hålla ett sånt tal utan manuskript är djupt imponerande.

Hon blir antagligen årets överraskning i Almedalen!

- Jag reserverar mig för att recensera innehållet, sättet hon utförde det på visar vilken utmärkt talare hon är.

 
Ingen bild

realisten

1 juli 2015 17:38

@SM811
Du vill tydligen att de skall stanna kvar och mörda fler.

Thoralf Alfsson

1 juli 2015 17:42

Och i Sverige mördar de inte?

 
Ingen bild

World Traveller

1 juli 2015 18:18

@Gute

Lita aldrig pa en 7-kloverpolitiker oavsett vad de lovar. Det ar latt att snacka. Svarare att leverera. Om hon verkligen tycker det hon sager saa hade hon gatt med i SD for lange sen.

@realisten
Du ser forstas hellre att IS-monstren kommer tillbaks till Sverige och mordar folk haer. Du har en minst sagt underlig manniskosyn.

 
Ingen bild

Mahmoud

1 juli 2015 20:50

@realisten
Men herregud.
Det är ju stödet de får här i Sverige som gör att de kan åka tillbaka ner och mörda fler.

 
Ingen bild

OT

1 juli 2015 21:56

Essensen av SD och dess väljare "Johnny Cash - I Won't Back Down": https://www.youtube.com/watch?v=N8i5NLyXZdc

Tänk på det 7klövern! Och kontemplera också följande "ideologi it's a bitch - Ring Of Fire": https://www.youtube.com/watch?v=QfCOJLRk2D4

 
Ingen bild

Fredde

1 juli 2015 22:14

Ska bli sååå kul att läsa Aftonblaskans avslöjande av ngn MP politiker i morgon när MP har sin dag i Almedalen!

 
Ingen bild

Gute

1 juli 2015 22:15

Svar till World Traveller!

Som jag skrev i kommentaren, jag gillade hennes sätt att hålla tal för första gången i Almedalen, att KD desperat försöker att överleva med en annan taktik förstår väl de flesta.....

Efter alla överraskande möten jag hade under Åkessons tal under kvällen, så är målet att bli det största partiet inom räckhåll.

 
Ingen bild

Lena

1 juli 2015 23:48

Är överväldigad efter Åkessons tal ikväll, han kan konsten att leverera den mannen! Dessutom överraskar han (SD) med en mer "mjuk" del som tydligen ska sjösättas framöver. Det är ju alldeles lysande att komma på att ge förskolepersonalen en karensfri dag vid sjukskrivning. Det måste bli billigare i längden när, om man tänker att EN sjuk personal kan smitta ner så många, både barn och andra i personalen med tanke på hur nära varandra de jobbar.
Vi har väl aldrig sett Åkesson vid ett sådant självförtroende! Och talet var ju lysande och roligt! (speciellt det där med Annie Lööf ;) Det ska bli intressant att se vad 7K kan hitta på för att matcha detta, eller har vi bara att vänta oss genuspedagogiksnack, feminism, värna IS och dess krigare etc etc.

Vid utfrågningen efter talet gjorde han också oerhört bra ifrån sig, Belinda Ohlsson som alltid avbryter folk, byter ämne och är allmänt på för att störa personen hon frågar ut fick vika sig. Tror att även PK-gänget känner vibrationerna av något nytt är på väg att hända.

 
Ingen bild

Lena

1 juli 2015 23:58

Glömde nämna det roliga när han Åkesson skulle placera figurerna i vänster-högerskal, under Belindas intervjuv, då började han med att placera sig själv i mitten, sedan togan helan högen av partier och placerade den till vänster, och kallade dem DÖ! Åh den satt som en smäck!!!;););)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8 9
10
11 12
13
14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards