thoralf

Direktlänk till inlägg 22 juni 2015

DEN GLOBALA UPPVÄRMNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 22 juni 2015 18:59

Jag tror det var många midsommarfirare som undrade var den globala uppvärmningen tagit vägen. Hela våren och försommaren har dessutom varit väldigt kylig.


De som tänkt sig att fjällvandra i de svenska fjällen får tänka om enligt SMHI. Enligt SVT och SMHI är det mer än 300 procent snö än normalt i den svenska fjällvärlden. Det kan bli stora problem för vandrarna och man bör uppenbarligen tänka sig för och ha alternativa planer innan man ger sig ut i fjällvärlden. Läs artikel.


Givetvis nämns inte något om den globala uppvärmningen i artikeln.


I Barometern kan man läsa om ”tokrea på el” då elpriserna förväntas bli negativa vid vissa tillfällen under sommaren. Det kan tänkas vara bra för konsumenterna vid en första anblick men i själva verket är det ett symptom på en mycket allvarlig sjuka, som har sitt ursprung från klimatalarmismen och att den globala uppvärmningen beror på koldioxidutsläpp.


Om inte politiken på detta område ändras relativt snart kan vi få en kollaps på den svenska elmarknaden. Den svenska vindkraftsutbyggnaden håller på att fullständigt slå undan benen för svensk baskraft av el. Vem vill idag bygga baskraft när man bara får producera el när det inte blåser eller om natten. Hur skall man kunna motivera investeringar i baskraft med hög tillgänglighet och verkningsgrad som just därför även straffbeskattas, när vindkraft med en verkningsgrad på endast 20-30 procent får alla subventioner och därmed styr elmarknaden.  Rena dårskapen!


Det bästa kanske vore om vi fick en elkollaps, så att både politiker och allmänheten förstår att det inte räcker med två hål i väggen!


Med vindkraft stannar Sverige!


 
 
Ingen bild

Stefan

22 juni 2015 20:42

Är det inte ett väldigt tjafsande om vattenkraft, kärnkraft, vindkraft och solkraft... Vad ska det vara bra för? Vi har ju redan elkraft!

Tyvärr så verkar det vara på den nivån debatten förs, vissa politiker och debattörer verkar ta el ur två hål i väggen för givet som om det vore någon slags naturlag att det bara finns el. Energipolitiken är för dem bara ett slagträ i debatten och ett sätt att försöka vinna väljare.

Självklart måste vi satsa på långsiktig baskraft och för närvarande innebär det vattenkraft och kärnkraft. Tills vi klarar av att lagra elenergi så kommer vind- och solkraft bara vara marginella företeelser som inte går att lita på.

 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

22 juni 2015 21:17

Tack vare vindkraften har vi så låga elpriser och i det sammanhanget är bidragskostnaden försumbar för vindkraft.

Däremot har nästan alla människor procentuellt betydligt större bidrag, ex. rot och rutavdrag och mängder av bidrag som finns att söka, det är jag helt övertygad om!

Som ett extra plus i kanten riktigt billig el.
Kan det bli bättre.

Thoralf, jag tycker du skall ge upp ditt hat mot vindkraften,

för annars är du riktigt duktig på att framföra Sverigedemokraternas politik och skicklig på att skriva sanningen om hur Sverige håller på att gå under på grund av den stora invandringen. Lycka till!

http://Lennart J

Thoralf Alfsson

22 juni 2015 21:23

Lennart, du förstår uppenbarligen inte vilka konsekvenser och effekter de stora subventionerna är på väg att få för svensk elproduktion. Anser du att staten skall ta hela ansvaret för elproduktionen?

 
Ingen bild

Lars-Inge Thell

22 juni 2015 21:18

Läs om isen runt Grönland på http://www.maritimedanmark.dk/?Id=27126

Thoralf Alfsson

22 juni 2015 21:25

Intressant artikel!

 
Ingen bild

Stefan L.

22 juni 2015 21:39

Hej Thoralf.
Jo det sker en Global uppvärmning,huruvida den är av människan orsakad råder det delade meningar om,med all rätt.
Och mätningar ifrån Grönlandsisen visar på att sådana fluktrationer har pågått sedan människan satte sin fot i skandinavien.
Men uppvärmningen är nog det minsta vi bör oroa oss för när det gäller mänskligheten o planetens överlevnad.
Vi upplever just nu det 6,e massutdöendet på planeten och för första gången är det en enda art som ligger bakom detta.
Människan.
Det kan ju ingen förneka.


 
Ingen bild

Maja Dacke

22 juni 2015 22:44

Det påstås att 'man' ändrat jetströmmen som berör oss så att kall luft drar ner från norr. Och det har vi väl märkt. Detta är inget som man kan kalla sommar som vi befinner oss i. Flera junidagar med som mest 12-13 C - det är ingen sommar. Jag tycker synd om svalorna ... ...

Moln på moln och när de nedre delar på sig är luftjävlarna kvicka att täppa igen så gott de kan. Jag läste förresten på en amerikansk sajt att Sverige, dvs södra och mellersta delarna av landet, västkusten, är det mest besprutade just nu. Och det har man märkt!

Ändå tror jag att USAs befolkning är värre ute än vi, där de hållit på bra mycket längre. Många visselblåsare har i åratal påtalat förhållandena.

Jaha, nu säger någon foliehatt. Må så vara men till vilken nytta? T o m Nasa erkänner nu vad de håller på med ... globalt. Och det där om att äga vädret och därmed allt som är beroende av det och annat finns tillgängligt på Nasas hemsida.

Folie ... gjord av aluminium är inget som skyddar mot något. Inte mot den luft vi inandas eller de giftiga föroreningar som vi äter och dricker. Jättekul!

 
Ingen bild

Bo

23 juni 2015 08:14

Det bör påpekas att de senaste 18 åren har man inte mätt någon äkning av temperaturen på Jorden. Därför undviker man att använda begreppet global uppvärmning, däremot har ökningen av CO2 i atmosfären positivt bidragit till bättre skördar. Denna bild är en fasa för miljöpartiet, de vägra kommentera den. Frågan är vad som händer om man i Tyskland plötsligt tar bort det bruna på bilden:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/8089083/klimat/8.jpg

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

23 juni 2015 18:56

EON lägger ner Oskarshamn 2, och fullföljder därmed inte sin mångmiljardsatsning, redan investerade 7,5 miljarder i sjön, och därefter följer Ringhals-nedläggningarna, enl SVT Rapport idag.

En statlig energiexpert kommenterade: "Detta kommer på sikt, och gradvis, höja energipriserna i Sverige med 15-20%". Säkerligen applåderat av ett vilt jublande, kålrotskommunistiskt miljöparti.

 
Ingen bild

Jörgen

24 juni 2015 10:45

Undrar om SD förstår skillnaden mellan global uppvärmning och värdet i Sverige?

Thoralf Alfsson

24 juni 2015 11:36

Den stora frågan är om klimatalarmisterna förstår skillnaden? De brukar skrika och gorma efter varje storm, skyfall eller värmebölja! När det blir köldrekord, mycket is eller bara normalt väder är tystnaden total från klimatalarmisterna.

Du borde nog fråga dessa om de vet skillnaden på klimat och väder!!!!

 
Ingen bild

Jörgen

25 juni 2015 21:14

En sann politiker, när man inte kan svara så skyller man på andra, hahaha......
Varje gång du talar om globaluppvärmning så använder du lokalt väder så som en kall Julinatt lika med att det inte finns nån global uppvärmning.

Thoralf Alfsson

25 juni 2015 22:10

Den stora frågan är ju vad orsakerna till den globala uppvärmningen på ca 0,7-0,8 grader under ca 150 år.

Men du kan säkert svaret på den frågan!

 
Ingen bild

123

26 juni 2015 12:43

Globala uppvärmningsagendan införs ju redan i Sverige mitt under näsan på er. Trängselskatt, koldioxidskatt, cykelbanor, insektsfarm på Kungsholmen, permaodling i höghus (Linköping), energismarta hus, lågenergilampor, earth hour, nedläggning av kärnkraft, höghastighetståg, tvärbanor, högre bensin-, diesel- och fordonsskatt, avveckling av lands- och glesbygd, kvinnokvotering, bistånd till u-länder etc. FN:s program är brett och ska leda till ett Marxistisk system, en ny religion, FN som ledande aktoritet. Det avgörande bindande avtalet ska skrivas under nu i december på Cop21 konferensen och transformeringen av alla länder startar 2020. Bla ska ALL hunger och fattigdom utrotas mellan 2020-2030. Finansiering ska diskuteras nu i Abbis Adeba i juli. 100 miljarder dollar krävs per år minst till detta projekt. Se Al Gores kommentar från Doha-mötet där just transformering av alla städer måste ske. FN och "hotet" från klimatet är bara en front. Bakom hittar vi såklart de multinationella bolagen som behöver en ny marknad och ett nytt världssystem. Även Påven är med i globala uppvärmningsagendan nu och förespråkar en global auktoritet (FN) sant ledande VD:ar för bla Volvo, Ikea, Ericsson, Unilever säger att klimatdebatten är över, nu är det fakta och skriv under avtalet...annars.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards