thoralf

Direktlänk till inlägg 1 april 2015

”FULLSTÄNDIGT OVÄSENTLIGT”

Av Thoralf Alfsson - 1 april 2015 00:09

O.B.S

Detta blogginlägg är inget aprilskämt!



Igår hade vi kommunfullmäktige i Kalmar och jag hade en interpellationsdebatt angående kostnaderna i skolan för alla barn som kommer i och med de avtal som Kalmar kommun tecknat med Migrationsverket.


Anledningen är att Barn- o ungdomsnämnden vid en förfrågan endast uppger en kostnad på ca 7,5 miljoner kronor för 2015 beroende på invandringen. Där 6,1 miljoner kronor är kostnader för modersmålsundervisning för ca 1000 elever och ca 1,5 miljoner kronor i kostnader för så kallade förberedelseklass för nyanlända. Inga övriga kostnader anges av förvaltningen.


Uppenbarligen kostar dessa barn ingenting i den normala förskolan, grundskolan och gymnasieskolan!


Med anledning av detta ställde jag en interpellation till Barn- o ungdomsnämndens ordförande Lasse Johansson (fd. KFF-spelaren) om han ansåg att uppgifterna var korrekta.


För att ni skall förstå vilken omfattning och antal barn det rör sig om lägger jag därför upp lite statistik över antalet nyanlända barn för åren 2006-2014. Statistiken kommer från den kommunala enheten Invandrarservice i Kalmar. Siffrorna för 2014 är fortfarande preliminära.


 


Svaret var precis som jag förväntat mig, inga egentliga besked om kostnaderna utan ett väldigt mycket prat om ingenting och att alla barn kostar pengar. Kommunisten Bertil Dahl kallade mig till och med för rasist på grund av min interpellation. Suck!


Men den mest horribla uttalande i debatten kom från centerpartisten Ingemar Einarsson som sa att kostnaderna var ”fullständigt oväsentliga”. Kostnaderna för minst 600-800 invandrarbarn i grundskolan och gymnasieskolan var alltså fullständigt oväsentliga. Jag trodde knappt mina öron. Jag hoppas att många skattebetalare i kommunen lägger detta på minnet.


Jag noterade också idag att Barometern valde att inte skriva en enda rad om denna interpellationsdebatt. Jag förstår varför!




 
 
Ingen bild

Jens

1 april 2015 00:31

Missförstånd med siffrorna? Räknar du inte om samma barn år efter år för barn är väl kvar i skolan längre än ett år? Dvs det rör sig som mest om 141 barn och inte ett "1000-tal" barn?

Thoralf Alfsson

1 april 2015 00:45

Siffrorna är antal nyanlända barn för respektive år. Eftersom siffrorna ökar så kan man med stor sannolikhet utgå från att det handlar om minst 600-800 barn inom skolan idag.

 
Ingen bild

Demokratur

1 april 2015 00:33

Det finns andra delar av landet där liknande frågor i liknande församlingar genererar liknande svar... och svensken sover vidare eller tittar bort alternativt lyssnar inte. Från att ha varit upprörd över det hånler jag numera åt hela invandringsspektaklet. Låt landet gå under. Svensken har själv valt det. Framtiden finns någon annanstans.

 
Ingen bild

OT

1 april 2015 00:47

Här är något liknande som pågår i en annan kommun "...ingen koll på kostnader": https://www.youtube.com/watch?v=MOfUbzgvW5k

Inkompetens eller muta? Hade Shakespear frågat sig.

 
Ingen bild

Jens

1 april 2015 01:12

Tack Thoralf för förtydligandet vad siffrorna står för. Kanske skulle stå en förklaring vid tabellen som är brukligt? Ingressens nämnade om "alla barn som kommer" är vag. Ser kostnaden under hela skoltiden och inte bara som nyanländ. När jag gick i grundskolan var de elever som hade hemspråksundervisning under hela grundskolan. Och ditt resterande argumentet du för bygger ju på totala elevantalet. Bara ute efter tydlighet så även sinnesvaga som jag hänger med.

Thoralf Alfsson

1 april 2015 10:44

Har förtydligat lite i blogginlägget.

 
Ingen bild

pelle

1 april 2015 02:50

Hej thoralf
Vad tror du händer i sverige? Jag menar har du några ideer om det ekonomiska läget ,kriminalitet, arbeten, pensioner, om du siar lite om tänkbara utgångar, vad kommer att hända,,, med hela samhället
Jag är av den åsikten att det redan är försent men vad är tänkbart i framtiden,,, du är väl minst sagt påläst o vältalig.
Kan inte du ett blogginlägg om detta där du redogör för dina ideer om just detta
Pelle motala

 
Ingen bild

Observer

1 april 2015 03:36

DETTA ÄR EN UPPMANING ! ...Till de av bloggens läsare med juridik som yrke.

Vän av ordning, Visst kan ni sätta er in, Diskutera med varandra likasinnade kring frågan att åtala de oansvariga. Diskutera hur det skulle kunna göras!

....Vi ser här hur t.ex Bertil Dahl kallade Thoralf för rasist på grund av sin interpellation.
Och hur Ingemar Einarsson hävdar att kostnaderna är ”fullständigt oväsentliga”

De här människorna är alltså satta att företräda våra samhällsmedborgares intressen, Satta att handha skattebetalarnas medel på för medborgarnas bästa sätt. -Det är ju helt uppenbart, och de törs dessutom fräckt visa helt öppet att de inte gör detta eller ens vill eller tänker göra det. Det handlar om mångmiljonbelopp som de oaktsamt hanterar vad jag förstått.

-Visst måste det gå att åtala sådant?!

JAG VILL SE att jurister träffas och bygger upp fakta kring detta. Det känns som en högst adekvat och framkomlig väg.
Ett sätt att utan åsiktskorridoren få bukt med vanstyret, På ett för folket tydligt och lättbegripligt sätt utan att sätta tyngdpunkten på invandrarna själva.

 
Ingen bild

Fredde

1 april 2015 05:59

Lyssnade på Ring P1 igår. En radiolyssnare ringde in och berömde Skavlan. - Ja visst gjorde Skavlan en mycket bra intervju!! Sa Sverker Olofsson! Snacka om att vara partisk! Man får tycka vad man vill. Men att en programledare så öppet visar vad han tycker är så sjukt!!!

 
Ingen bild

Ludvig

1 april 2015 06:53

Tacksam för att du orkar meddela oss sanningen.

 
Svensson

Svensson

1 april 2015 06:59

Dom gör av med våra skattepengar i allt snabbare takt,och vi ska bara vara tysta och se på.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

1 april 2015 08:31

Så kostnaderna för skattebetalarna är "fullständigt oväsentliga"?
Intressant vinkling av centerpartisten och vi får väl då förmoda att de kommunala kostnaderna är "fullständigt oväsentliga" i alla sammanhang och inte bara när det gäller nyanlända.

Ingemar Einarsson kanske får chans att informera skattebetalarna om detta vad det lider, om inte förr så i nästa valrörelse.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

S-E Karlsson

1 april 2015 08:42

Svensken "skiter" i detta bara han/hon får titta på hockey,fotboll,trav och så förstås alla galor som arrangeras för att vi ska glömma problemen med invandringen !

 
Ingen bild

KS

1 april 2015 08:51

Jodå Thoralf. Den stora tidningen Barometern hade visst uppmärksammat detta. "Alfssons fråga upprörde". Sidan 4 längst ner till vänster. Håll till godo.

Thoralf Alfsson

1 april 2015 09:54

KS

Notisen var så liten att jag missade den.

Minst sagt pinsamt att Barometern endast anser den värd 7,5 rader i en enspaltare.
¨

 
Ingen bild

Gute

1 april 2015 09:00

Nu kommer det att bli problem för vissa!!

Ett nytt datorprogram har utvecklats som kan återställa pixlade och manipulerade bilder som finns på internet till originalskick.

 
Stefan K

Stefan K

1 april 2015 09:13

Har nu lyssnat på interpellationsdebatten och "motståndarnas" argument bygger på att staten skjuter till medel och då talar vi om den stat som i nuläget lånar miljarder för att upprätthålla välfärden, som har en svindlande statsskuld och som nu tvingas till skattehöjningar för att hålla huvudet ovan vattenytan.

Lite lustigt förresten att höra 7-klövern säga hur beroende Sverige är av flyktingar. Eller ska vi säga olustigt, för varför flyr människor? Menar 7-klövern att Sverige inte skulle klara sin framtida välfärd om just lilla Sverige inte bedrev den asylpolitik vi idag gör? Den innebörden bygger då på att Sverige är beroende av flyktingströmmar som rör sig från illa skötta stater, krig, konflikter och naturkatastrofer.

En hemsk människosyn från 7-klövern om så är fallet.

Utöver detta spirar det en egoism bland "motståndarna", för vad händer med ett land som Syrien när kriget tar slut och det gör alla krig i sinom tid? Halva Syriens befolkning på flykt och framför allt den högutbildade delen som har råd och kvar lämnas de fattiga och outbildade som inte har möjligheten och viljan att lämna sitt land.

7-klövern borde svara på hur Syrien ska återuppbyggas när de som har kompetensen sitter med permanenta uppehållstillstånd i Sverige och knappast har intresse av att återvända. Ska de fattiga och outbildade bilda stomme i ett land som ska byggas upp från grunden och hur länge dröjer det då innan nästa konflikt börjar gro?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Bernie

1 april 2015 10:01

Barometern och Östran verkar även välja att inte skriva något om vandaliseringen av Migrationsverkets/Närliggande byggnader och bilar i Högsby natten mot måndag. Men det var väl på grund av fel typ av slagord som målats... Däremot får en A4 på Stora Hotellet i Nybro stora rubriker. Tur man inte prenumererar på skiten.

Thoralf Alfsson

1 april 2015 10:43

Kan du skicka ett mejl till mig om vad som hänt i Högsby? Eller ring 072-5179099

thoralf.alfsson@telia.com

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 april 2015 12:34

Annat ämne. Förra helgen präglades mest av Skavlan och intervjun med Jimmie Åkesson. Reaktioner kom i mängd till bla. SVT,s Tittarservice. Ett av inläggen kommenterades strax över 1000(!) gånger.
Många uttryckte sin vrede över denna intervju och många kloka tankar och frågeställningar gick att läsa. Några positiva kommentarer om Skavlan fanns också. På det hela taget en intensiv och intressant debatt.
Vad jag kan se är den nu helt borta. Alla kommentarer på inlägget, några kommentarer från SVT, allt...
Skandal är ett milt ord i sammanhanget, de rätta orden passar inte i skrift...

 
Ingen bild

Nimbus

1 april 2015 14:14

Va, öppnade Lasse Johansson munnen och faktiskt sa någonting?
Han går ju annars under namnet *stumlasse* pga att han aldrig har nån åsikt under möten.

 
Ingen bild

En småländska

1 april 2015 15:35

Kan kanske finnas ngn intresserad jurist/er MEN många lever bra på migrationsärenden, invandrarnas brottslighet och hedersmentaliteten!

 
Ingen bild

Hacke

1 april 2015 15:54

Vad jag förstår är denne centerpartists uttalande bara ett oblygt klargörande av 7-klöverns enade ställningstagande kring invandringens kostnader - inte minst på riksplan. Det får vi ju dagliga och stundliga belägg för genom krass realpolitik.
För vad handlar alla skattehöjningar, svikna vallöften, brutna överskottsmål, utlandslån etc om i grund och botten; finansieringen av världens mest horribla och mest kostsamma invandringspolitik.
Denne centerpartist har kanske fått en släng av hybris nu när hans massinvällningsparti lyckats hålla näsan över 4-procentspärren några mätningar i rad. Allmänt korkad ligger väl annars nära till hands att kalla honom.

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 april 2015 16:44

Du - en småländska liksom jag - har rätt. Advokaterna lever gott på Sveriges förfall och vill inte göra något för rättvisan.

Ta t ex Jim Olssons fall där pengar samlades in för att bekosta hans mål mot Expressen-Researchgruppen. Ingen advokat ville ens ta i hans fall. Giriga fegpottor hela bunten.

Och det är väldigt konstigt att det saknas juridiskt kunnande - advokater, jurister - inom SD, som i ett sånt här fall borde kunna ställa upp utan att förlora vare sig ansikte eller fotfäste i tillvaron.

Jag är besviken.

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 april 2015 16:52

Angående dagens ämne:

Den här typen av rädda, inkompetenta och floskelsaglande kommunpolitiker finns det gott om över hela landet. Kalmar är inte unikt. Men hur deras beteende ska bemötas beror bl a på KF-ordförande m fl - ska det tillåtas eller inte? Eftersom de inte själva förstår att de gör bort sig och att folk genomskådar dem måste något annat göras.

Småpåvar är inte så starka som de själva tror. En dag kommer verkligheten ifatt dem.

 
Ingen bild

Mattias

1 april 2015 17:14

OT
Väldigt intressant att läsa hur Åkesson själva uppfattade intervjun hos Skavlan och hur olika han ser på den mot många andra.
http://www.expressen.se/nyheter/akesson-jag-kanner-mig-inte-fornedrad/

 
Ingen bild

Martin

1 april 2015 17:53

Märkligt att det ska tolkas som främlingsfientlighet och rasism när det ställs en fråga vad invandringen kostar. Frågan kanske snarare ville undersöka om det satsades de summor som är avsatta eller om det smusslas undan medel.

På radion idag pratades det nämligen om just det problemet. Migverket betalar ut miljarder till kommuner för att ta hand om nyanlända och ge dessa underrvisning. Någon kontroll om detta sker verkar inte skett de senaste 4 åren iallafall. Risken är ju att många kommuner använder pengarna till annat än SFI undervisning.

Var väl det du ville försäkra dig om när du ställde frågan ;)

Thoralf Alfsson

1 april 2015 20:12

Självklart Martin ;-)

 
Ingen bild

Hulda mk1

1 april 2015 17:57

Annat ämne. Nu har SVT fått kalla fötter. Den tråd som kommenterades med 1209 (över 1000 skrev jag tidigare idag) kommentarer, är nu tillbaka för läsning.
Hur många av kommentarerna som nu är censurerade och borttagna vet jag inte, men tittarnas åsikter har bevisligen väckt många tankar och nya frågor...

 
Ingen bild

Trollfar

1 april 2015 18:30

@Mattias, och du tror fortfarande på vad sk-tblaskan skriver?

 
Lassekolja

Lassekolja

1 april 2015 18:58

Lyssnade på debatten i Kalmar-kommunfullmäktige. Utöver det vanliga uttjatade rasistbegreppet, som enbart har till syfte att strypa debatten, blev Du anklagad för att "ställa grupper mot varandra". Att ställa grupper mot varandra, ex.-vis i en budget, är ju bara ett sätt att uttrycka att man måste prioritera olika behov. Jag vet inte vad politiker annars skulle syssla med än att styra skattepengar till olika behov i ex.-vis en kommun.

http://www.status.st

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

1 april 2015 19:24

Det är inte att Åkesson pressades eller förhördes aggressivt i sig som man har reagerat på. Utan för att ingen annan har "intervjuats" på samma vis. Vilket Åkesson själv nämner i Expressen.

"- Jag känner mig inte särskilt förnedrad. För mig var det som vilken intervju som helst, och det är väl det som har upprört många - man hade kanske förväntat sig något annat i det programmet. Jämför man med hur andra partiledare har hanterats av Fredrik Skavlan så har det sett lite annorlunda ut. Det har inte varit så kritiskt, utan mer handlat om vilka hockeylag man tycker är bra. Men det är som det är."

Thoralf Alfsson

1 april 2015 20:15

Nemo saltat sobrius

Alldeles rätt! Jag har försökt förklara det för ett antal pk-personer att det handlar om att man inte behandlar alla politiker efter samma måttstock.

 
thojuh

thojuh

1 april 2015 19:58

@ Mattias

Hur coolt som helst från Åkesson1 Välkommen tillbaka.

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Lena

1 april 2015 20:01

"Fullständigt oväsentligt", jo det uttalandet av en centerman skulle kunna vara ett 1:a aprilskämt ;). Korkad är ett alldeles för milt uttryck för en sådan utsaga. I övrigt hänvisar jag till @Hackes inlägg, den säger allt. Hoppas C åker ut ur riksdagen nästa val, då blir han nog inte så styv i korken.

För övrigt håller jag med @Göta, att hon är besviken på att det inte finns jurister som vill ta tag i prövningar i rätten. Det finns ju så mycket att pröva, så många oegentligheter som pågår nu. Även om det kommer ljusglimtar då och då så känns det fortfarande som att vi sitter fast i ett skruvstäd.

Ett ex på hur galet det kan vara är det här med bankerna, många småföretagare, äldre, andra grupper t ex föreningar som säljer lotter och får in någon tusenlapp, skolklasser som samlar in pengar för en skolresa, marknadsknallar som säljer honung etc. Alla dom har problem med att bankerna inte vill ta emot deras småpengar. Bankerna vill nämligen fasa ut kontanterna och de tänker göra det smygvägen. De vill tjäna ännu mer pengar trots att de 4 stora bankerna förra året tjänade 80 MILJARDER tillsammans. Numera ska inte bankerna tjäna folket utan folket ska tjäna bankerna. Det är samma visa som med politikerna.

Idag var det två större insändare i vår lokala tidning, den ena skriven av två V-partister som kritiserade bankerna. Enda gången på 10 år jag hört något vettigt från V. Dessutom så lovade bankerna att ta debatten om utfasningen av kontanterna med förre riksbankschefen Eriksson. Han är också ordentligt förbenad på detta. Två gånger har bankerna hoppat av debatten på svt-programmet "Debatt". Det är mörkning av värsta slag, de tänker SMYGA in diktaturen.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

2 april 2015 09:37

@Thoralf.

Och att det dessutom kommer från Public Service som har krav på sig, och gärna slår sig för bröstet för att de "är" neutrala? Det är det som retar upp folk.

Att Aftonbladetpolitruker eller Expressenstasi hittar på vansinniga "scoop" och verkligsfrånvända analyser får de göra bäst de vill. Men få svenskar vill ha en skattefinansierad propagandamaskin. Förutom kanske de med den åskådning som har nästlat sig in i media.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 april 2015 09:49

Centerpartisten Ingemar Einarssons uttalande tyder på att han inte har den ringaste vetskap om att vi har hundratals tusen fattigpensionärer i Sverige , hur kan en sån få va politiker ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards