thoralf

Direktlänk till inlägg 27 oktober 2014

REFLEKTIONER I SUPERVALÅRETS FOTSPÅR

Av Thoralf Alfsson - 27 oktober 2014 10:59

Ibland blir man vädigt trött på hur det fungerar i Sverige inom politiken. Hur vi Sverigedemokrater skall stängas ute från de flesta demokratiska rum om den möjligheten finns. Det gäller på alla nivåer inom politiken, kommun, landsting och riksdagen. Alliansen var inte ens intresserade av att tala med SD för att kunna behålla makten. I mina ögon ett svek mot deras väljare.


Transportarbetarförbundet fortsätter utesluta aktiva Sverigedemokrater. Det lär antagligen komma en våg av uteslutningar i kölvattnet efter valet.


Vi i Kalmar är inte undantagna från 7-klöverns beteende och brist på respekt för valresultatet. Än värre kan det bli om Johan Persson (S) får sin vilja igenom. Men det får jag återkomma till i senare blogginlägg.


I grund och botten tror jag faktiskt det är så illa, att det inte handlar om politik, utan om att kunna behålla sina löner och arvoden inom den egna ”gruppen”. Så simpelt tror jag faktiskt det är! Demokrati, rättvisa, hederlighet och Sveriges bästa kommer i andra hand, plånboken i första hand.

 

Detta gör mig väldigt trött och besviken! När sedan media genom sitt pk-agerande inte ens uppmärksammar och ifrågasätter hur det politiska systemet fungerar i praktiken blir man än mer luttrad. Inte underligt att så många människor i vårt land blir glada när ännu ett pressmeddelande kommer att någon tidningskoncern säger upp medarbetare. Många jublade när Expressen i förra veckan meddelade att man skulle minska med ca 50 medarbetare. Något har gått väldigt fel! Men så ser verkligheten ut.


Glädjen efter våra valframgångar har nu lagt sig och den bistra verkligheten gör sig påmind. Många drabbas nog av lite bakslag även om ingen kan ta ifrån oss erövrade mandat och vad det innebär i nya utmaningar i styrelser och nämnder. Även om 7-klövern tar ifrån oss våra möjligheter att arbeta under samma förutsättningar genom allahanda samarbeten. Samarbeten som aldrig väljarna fick något besked om under valrörelsen.  Allt för att hålla SD utanför besluten!


Det märkliga är att jag nästan aldrig möts av negativa reaktioner ute på stan i Kalmar. Det är mer eller mindre alltid positiva reaktioner. Många som berättar att de röstat på SD och tycker att 7-klöverns politiker borde respektera valresultatet. Men samma synpunkter kommer även från andra personer med ett samhällsintresse.


Det är inte bara Jimmie Åkesson som behöver vila upp sig. Jag tror det är väldigt många inom SD som har svårt att gå ner i varv efter detta supervalår och de prövningar vi utsatts för. Inte minst jag själv. Jag har försökt gå ner i varv genom att resa bort men det är bara en högst tillfällig paus.


Ett andningshål för mig är att komma ut i naturen och då har jag alltid minst en kamera med mig.


Foto från söndagens skogspromenad vid Horns Kungsgård på Öland


 

 


Supervalåret är avklarat! Jag kom inte med till riksdagen. Det ställer mycket på sin spets inför framtiden.


UPPDATERING!


Fick i eftermiddag ett samtal från en person som berättade att IF Metall i Östra Småland också har för avsikt att utesluta Sverigedemokrater från facket. Dessutom anser en facklig socialdemokrat inom IF Metall att Sverigedemokrater även skall sparkas från sitt jobb.

 
 
Lassekolja

Lassekolja

27 oktober 2014 11:28

Återigen ett klokt inlägg från Thoralf! Bara att instämma! Det är så sant, om media fullföljt bara en bråkdel av sitt demokratiska uppdrag (uppdrag i vår representativa demokrati), så hade 7-klövern´s politik inte varit möjlig. Hela PK-etablissemanget (mediala & politiska) har målat in sig i sitt hörn med en sorts färg, som ALDRIG verkar torka. EN HIMLA TUR då att SD-alternativet finns att tillgå! Men, nu blir jag tjatig, det krävs att väljarna verkligen informeras om verkligheten! Detta kan enbart ske genom allmänna utskick till samtliga svenska hushåll, eftersom ingen annan kommer att göra det för Välfärdssverige så viktiga informationsarbetet.´Jag hörde en siffra för flera år sedan att ett dylikt utskick kostar 7 miljoner per styck. Eftersom alternativ helt saknas i DEMOKRATUREN Sverige måste trots dessa ekonomiska umbäranden de allmänna utskicken genomföras. BÖRJA NU!!! HÖRDE NI DET SD-RIKS? SÄTT IGÅNG, VAD VÄNTAR NI PÅ???
SD (senast) 2018 ! ! !

http://www.status.st

 
Ingen bild

Trollfar

27 oktober 2014 11:39

@Lassekolja, det har vi på marknivå sagt länge om utskick. Frågan är, varför genomför man det inte? Kan Konsum och ICA skicka ut blad varje vecka, så borde SD kunna skicka ut ett en gång om året.

 
Ingen bild

biran

27 oktober 2014 11:51

Panik på landets värsta slaskmedia. Nu vill rödhakarna har våra skattepengar. Stöd vill man ha till alla vänsterradikala slasktidningar. Snacka om fasoner ala Nordkorea.
http://www.friatider.se/aftonbladets-v-djan-till-politikerna-hj-lp-oss-annars-g-r-vi-i-konkurs

 
Ingen bild

robban

27 oktober 2014 11:52

allt handlar om makt och pengar. SD utmanar ju på individnivå om köttgrytorna. ex de 49 som in i riksdan tog ju en plats och alla som försvann hade en stab av sekreterare och sakkunniga som blev överflödiga. samma sak i hela kedjan i landstingen och på kommunnivå. är ju tusentals med folk som har vant sig vid betalt åsiktsmonopol som blir putta. dessa har kompisar i media och organisationer som känner sig hotade i sin tur och är griniga med och så håller det på.

nästa steg är ju inom media, folk får sluta lite överallt numera pga vikande upplagor men vilka är det som får gå? fotografer och vanliga journalister. de som håller på med vänsterpropaganda på kultursidorna sitter säkert fast de är huvudskälet till att folk slutar köpa blaskorna. rensa ut bland kultursidorna och upplagorna kommer att öka.

 
Ingen bild

Observer

27 oktober 2014 12:17

Håller fullständigt med dig Thoralf!
Att se naturen är alltid skönt -Den är alltid ärlig, och det vet vi.
Såg förrgårkväll på tv om de som hade gått på månen, Det åktes ju dit ända till 1974. En av astronaulterna sade nu på gamla dar: "Det gick att hålla upp tummen och ha hela vår planet bakom tummen, Alla världens problem, alla krig, jobbet man hade där mm...." Så obetydliga är vi människor, ungefär som mikrober på en golfboll. Själv är jag helt säker på att om vi kunde skicka upp samtliga presidenter en sväng så skulle man mest troligt per omgående börja att smälta ner alla vapen när man kommit hem. Allt vårt tjaft är därifrån sett f u l l s t ä n d i g t obetydligt och drabbar bara oss själva. Den här kunskapen är högt livsviktig att söka se till att våra ledare får. Därför bör alla göra sitt yttersta för att stödja nya rymdfärder. Både statliga och privata så mycket man bara kan.
Om EU inte blev ett fredsprojekt så skulle definitivt ett internationellt Marsprojekt bli.
..Astronauten fortsatte: "Vi lever redan i Edens Lustgård". Hur många har förstått det? Har ni någonsin sett ett djur som "prostituerar sig" och sliter för ett annat djur för att få en slant eller ett arvode så hon kan köpa sig hö eller något annat hon vill ha? -Nej just det. Det är vi som fått det hela lite om bakfoten.
Att vidga vyerna kan alltså vara bra. Att som Thoralf, Gå ut i naturen är ett sätt att få denna förståelse och sköna känsla!
NJUT

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 oktober 2014 13:07

Vacker bild på rågeten! Pigg och nyfiken! Öland är förhoppningsvis också rovdjursfritt.
"Regeringen" ska nu erkänna Palestina. Men vad är det som de erkänner? Två rövarnästen, där demokrati, jämställdhet och rättvisa inte finns.
Vad blir nästa erkännande av "Regeringen"? Staten IS???

 
Ingen bild

Peter

27 oktober 2014 13:41

Huvut på spiken ThorAlf. Pengar, behålla jobbet/klättra (karriär) är ofta det som styr. Karriär förstör ofta Karaktär (moral och rättfärdighet).
Och vilka styr pengasystemet?
Dessutom handlar det om utpressning. Vem vet vilka hållhakar dessa mörka krafter har på Löfven och Reinfeldt (Säpokille påstås ha tagit sitt liv på toaletten i Sagerska Palatset, Reinfeldts namn stod på en prostituerads lista).
Vilka utpressar nationer och regeringar? Googla John Perkins, the economic hitman.
Jag hoppas innerligt att du börjar lyfta blicken ännu mer.
Man kan inte tjäna två herrar samtidigt är ett talesätt från Bibeln. D v s både Gud och Mammon (pengar).
Karriär förstör därför ofta Karaktären (Moral, etik, rättfärdigheten)

 
Ingen bild

Lena

27 oktober 2014 14:26

Mycket vackra bilder på ljuvliga Bambi... Tror det är bra att emellanåt ta sig tid till sin kreativa/konstnärliga ådra. Att möta o se naturen är att "ta in" skönheten och se också det goda som finns överallt om man bara ser sig omkring utan att rusa.

Hur många här på bloggen tror att vi har en själ? Måste vi inte också invänta själen ibland för hälsans skull? De flesta tycker nog det blir för personligt men ändå kan man erkänna det.

@Huldamk1
Nej håller inte med. Hamas är en rövarorganisation, absolut, men ett helt folk är inte rövare. Däremot är Netanyahu en krigshetsare, han är troligen tillsatt av skuggregeringen i USA. Min övertygelse! Detta är ett sår i SD för att ledningen intagit den ståndpunkten att Israel är helt oskyldig till att Palestinierna är utkastade ur sitt land. Däremot tror jag inte alls att det är alla judars fel. Tre miljoner judar vill lämna Israel nu eftersom de känner att de inte vill ställa upp på det som hände i somras med bombningar i Gaza och även är rädd för repressalier.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 oktober 2014 15:16

Jag är inte förvånad över utvecklingen i våra allt flera utanförsområden.

Polisens ungdomsutredare i Växjö är skarpt kritiska till att kollegorna på fältet vill ha information. Det visar uppgifter i ett hemligt brev till chefer.
Ett brev som ungdomsutredarna absolut inte ville skulle bli offentligt.


LÄS MER
”Vi är mer återhållsamma än generösa”

”Vi upplever det som att vi har ett arbetsmiljöproblem i vårt samarbete med den yttre ungdomsgruppen”, skriver ungdomsutredarna i ett brev till polisledningen.
Ungdomsutredarna förklarar i brevet också varför de inte skriver en anmälan i polisens incidentrapporteringssystem, ”eftersom vi inte vill att det ska komma ut i media”.

http://goo.gl/Kl6Yyr

 
Ingen bild

pg

27 oktober 2014 16:02

Ibland blir man väldigt trött på hur "det fungerar" i Sverige inom politiken.
Fungerar politiken i Sverige?
Skulle inte tro det, hur är det möjligt att bilda kartell och förneka demokrati?
Är barnnivå på "svensk" politik!
Skämmes ta mig faen!

 
Ingen bild

Maja Dacke

27 oktober 2014 17:16

Underbara bilder, Thoralf ... som ger så många tankar och funderingar. En kalv som med förtroende bjuder dig på en munsbit ... eller ...

Som sagts förut och som alla tycker: du är bl a en fantastiskt duktig fotograf - bättre än många som har det som yrke och särskilt dem som nu får sluffen ...

Gör fler turer ut i skogen så länge du kan disponera din tid - och glöm inte det falnande ljuset över Öland och ... Mera sånt, tack!

 
Ingen bild

Gute

27 oktober 2014 17:56

Ja nu är det läge för en rejäl återhämtning och få distans till det politiska arbetet!

Det är alldeles för många inom SD som sliter som djur men aldrig nämns i media i positiva ordalag, men det fantastiska valresultatet visar vilket beundransvärt arbete de har utfört, och det oftast utan någon lön. Så nu är det läge för dem att vara nöjda och stolta.

Samtidigt är det bra att Mattias Karlsson och Oscar Sjöstedt m.fl får visa upp sig i frontlinjen, och det finns fler som har potential att bli riktigt stora inom politiken.

 
Ingen bild

oveg

27 oktober 2014 18:08

Att tidningarna säljer dåligt är egentligen inte så konstigt; alltfler inser ju att journalisterna är ensidiga och att de bedriver kampanjjournalistik mot varje antydan till förstånd i invandreriet. Men fortfarande finns det gott om väljare som tror på journalisternas teser om att invandringen är till gagn för Sverige, och då buntar de ihop dagens situation med förhållandet på 60- och 70-talen när italienare och jugoslaver kom. De blandar således ihop dagens inflöde av asylsökande analfabeter från arabvärlden och Afrika med dåtidens värvade yrkesfolk från Italien och Jugoslavien - eftersökta unga yrkesmän, sådana som kom på fredagen och stod vid svarven redan på måndagen.

Jag råkade en ganska gapig sossekvinna på en tillställning härom kvällen, en kvinna som gått på talet om att all invandring är bra för Sverige. Det är vid sådana tillfällen man börjar undra om beslutet att låta kvinnor delta i val till Riksdagen var förhastat.

http://www.friatider.se/thomas-mattsson-vill-ha-dina-skattepengar

 
Svensson

Svensson

27 oktober 2014 18:21

Dom politiskt korrekta vill minska ner allt svensk inflytande i Sverige,dom är helt desperata,så långt har det gått.
Vacka foton på rådjuren,rådjuren är otroligt vackra,ett av dom vackraste djur vi har.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Maggan

27 oktober 2014 18:57

@oveg
Som kvinna vänder jag mot din syn på att just kvinnor inte borde ha rösträtt. Finns ju hur många manliga exempel som helst att peka på i det sammanhanget. Lås inte detta till ett problem som bara rör kvinnor! Du kan väl inte se att ex. Ullenhag är representativ för den manliga delen av röstboskapet?

 
Ingen bild

Hacke

27 oktober 2014 19:03

Tack Thoralf för allt slit du lägger ner för vårt lands väl och ve. Förstår mycket väl om du känner dig utarbetad och lite besviken, nu när partiet trots exceptionella framgångar ändå fortfarande behandlas sämre än luft.
Dina avslutningsrader gör mig orolig. En form av cliffhanger som biter sig fast och inte släpper taget. Hoppas innerligt att du inte tappar gnistan utan vilar ut ordentligt för nya tag med etablissemanget och nya mer utslagsgivande framgångar framöver.

 
Ingen bild

Tony

27 oktober 2014 19:24

Skulle inte förvåna ett dugg om nya Miljarder öses över
dessa skittidningar som själva har orsakat sina problem,
producerar man skit i form av halvsanningar och rena lögner,
hjälp till kriminella personer genom pixling o.s.v o.s.v
Producerar man undermåliga produkter blir resultatet därefter!
Att läsa en Aftonbladet idag är som att läsa Hänt i veckan
med skvaller om kändisars sexliv.
Sen vad hjälper det att ösa pengar över tidningar som inte har
en tanke på att ändra utbudet? Det håller kanske tidningen igång
en liten tid, men man kan för fan inte tvinga folk att läsa smörjan?

 
Ingen bild

Hulda mk1

27 oktober 2014 21:04

@Lena.
Nej, jag är inte okritisk till Israel. Men i jämförelse med grannländerna och de som tillhör "den andra religionen" är Israelerna som fromma lamm.
Israel vill knappast kasta ut de andra folken i Medelhavet och har en riktig demokrati med ordnade val.
Efterlyser som alltid ett datum för nästa val i Gaza. Ett demokratiskt vad, där väljarna slipper påverkan från religiösa ledare. Palestina bör givetvis också bli ett samhälle där män och kvinnor har samma rättigheter.
Men några krav från vår "Regering" om något sådant har inte hörts och kommer inte heller att höras...

 
Ingen bild

Lärare

27 oktober 2014 21:26

Vi måste alla hjälpa till att sprida informationen om hur det verkligen står till i landet.
Thoralfs blogg är en alldeles utomordentlig kunskapskälla, som alla borde få ta del av. Ingen annan, mig veterligt är så flitig och så "grävande" som Thoralf.
Alla dessa staplar, vilket genomslag de fått, av alla som jag delat ut till och även av alla jag har tipsat att läsa bloggen.

Hoppas att de nya ansiktena, Oscar Sjöstedt och Mattias Karlsson m fl visar sig allt mer ofta i TV nu.

Vilken tur att Kent Ekeroth är tillbaka på sin rätta plats! Har inte hört honom än i debatterna, men han kommer nog i vanlig ordning dominera så småningom. Saknar även David Lång, har inte hört honom heller, han har visst bytt till annat Utskott. Dessa två ledamöter drar sig inte, för att rakt och utan omsvep
leverera den ena sanningen efter den andra från talarstolen.

 
Ingen bild

Per

27 oktober 2014 21:36

En tysk journalist som skrivit en bok om köpta journalister! http://goo.gl/SCqGek undrar vilka som köper de svenska?

 
Ingen bild

Kurtan

27 oktober 2014 22:54

Du har rätt Thoralf, de är rädda om sina höga löner, fina förmåner, pensioner, fallskärmsavtal m.m

SD hotar allt detta med att komma "dragandes" med såna löjliga detaljer som SANNINGEN om deras vanstyre och totala svek mot Sverige och det svenska folket samt tidigare och kommande generationer!!!

SD borde fundera allvarligt på att istället för att så gott som alltid hamna i försvarsställning för uppblåsta och påhittade fel, klart och tydligt berätta om deras svek och hur mycket illa det är ställt i Sverige med haveri på alla fronter dvs berätta om VERKLIGHETEN som de och media gör allt för att gömma undan.

Ställ DEM mot väggen tala högt och tydligt med klarspråk om dårskaperna samt sluta gå i försvarsställning för det är det de vill!!!

SD har inget att skämmas för, men det har de MED RÅGE!!!
MVH


 
Linkan

Linkan

27 oktober 2014 23:14

En hemsida funnen med roliga och halvgalna teckningar.

http://www.tecknar-olle.se/

samt

http://www.kallestrokirk.se/Kalles%20elaka%20bildblogg10.htm

Kanske finner du något utav nytta :)

http://www.kallestrokirk.se/13juli01.htm

 
Ingen bild

Us3rname404

28 oktober 2014 00:27

Jaså minsann, IF Metall och transport vill göra sig kvitt medlemmar som gillar och röstar på SD? Då är det bara att man ser till att sluta göda dom med sin fackavgift då...

 
Ingen bild

Lena

28 oktober 2014 00:59

@Hulda mk1 21.04
Jo det är sant att judarna är mer lika oss, de är västerländska i alla fall de jag mött. På så sätt är det lättare att identifiera sig med dem och samtala med dem.
Men tänk att det faktiskt finns hederliga muslimer också ex Nalin Pekgul, Sakine Madon som tagit seden dit kommit och deltar i vårt samhällsliv utan vara illojala mot Sverige. Dessa två och andra kom långt innan denna massinvandring satte igång. Det var naturligt då att anpassa sig till det land man lever i.

Det vi ser idag är något helt annat, tvärtom faktiskt, det är så att de som kommer SKA vara i opposition, de SKA hota oss på gator o torg etc. Det är bestämt uppifrån att det är den här typen av folk som SKA in i Sverige. Då frågar jag mig vad kommer sig detta?
Jag har själv tidigare alltid varit Pro Israel men börjar ändra mig, det betyder inte att jag är emot judar, inte alls. Förstår inte denna trångsynthet som florerar i vårt land. Jag ser nu att vi varit utsatta för indoktrinering vad gäller Israel också. Det finns massor av judar i Israel som vet hur Palestinierna blev avhysta från sitt land för att de inte hade några vapen, inte heller någon som hjälpte dem. Det är utom allt tvivel så att vapen o militär hjälp har kommit till Israel från USA. Vi måste inse det!
Jag tror på en tvåstatslösning. Alla palestinier har inte Hamasmentalitet. Det blir aldrig fred om inte de som är mest fredsvänliga får mer makt att påverka. Som det är nu handlar det om prestige och makt.
Ja det blev långt men ändå så lite sagt, det finns så mycket mer.

 
Ingen bild

Berry

28 oktober 2014 09:59

Tycker Lena har poänger. Tänk om resten av Sverige kunde Förstå detta!

För att människor från andra länder (särskilt muslimska sådana) ska få en chans att etablera sig är enda alternativet att dra ner kraftigt/stoppa invandringen. Annars ( som det är nu att vi bara öser in folk som endast buntas ihop med "sina egna" som går att finna i allt större utsträckning i takt med tiden som går) kommer de nya inte kunna etablera sig och bli en del av svenska, notera: SVENSKA befolkningen som ändå är majoriteten. Snacka om utanförskap! Helt vidunderligt att 7klövern inte förstår att det DE gör (dvs fortsätter bedriva massinvandring till landet) är det skadliga för Sverige och inte det SD vill göra. Det är det 7-KLÖVERN vill som ökar brottsligheten, leder till ytterligare sjunkningar i Pisamätningar, ökar arbetslösheten osv osv osv. Och detta till stor orsak av alla nya människor vi inte kan ta hand om eller " beblanda" bland svenskarna (som ju dessutom har en helt annan kultur vilket gör att detta tar tid oavsett hur ambitiös man är som muslim tex att vilja bli en del av Sverige)...

Upprepar gammalt redan sagt, men tåls att upprepas, för ack vilket problem det är- och vilket större problem det kommer att bli om inget snart görs!

Absolut finns det "bra" muslimer, och all heder åt dessa! Men de som endast ställer till? Nä, de ska då inte få stanna i landet. Har du fått en gratis biljett till gröna lund så inte fan hedrar du givaren genom att tutta fyr på attraktionerna bara för att en av dem inte råkade vara "tillräckligt rolig"...

Långt detta inlägg och säger som Lena ovan, mycket mer finns att tillägga. Det enda man kan göra som opponent till 7-klöverns politik är att försöka sprida sina åsikter till andra och hoppas på det bästa. Tyvärr kan man ju aldrig tvinga andra att rösta på partier de inte vill rösta på, så enda chansen är att försöka påverka positivt.

 
Ingen bild

Lena

28 oktober 2014 11:17

Annat ämne:
På bloggen Antropocene finns en del att botanisera i, Lars Bern har med det cv han har, yrkeserfarenhet samt så mycket annat stor trovärdighet. Tycker om hans balanserade och välformulerade artiklar.
Vad gäller klimatpolitiken finns två höjdare: Svordom i klimatkyrkan! Som belyser Klimatalarmismen. Den andra artikeln är: Spelet om oljan, en artikel väl värd att läsa för den som intresserar sig för omvärldsanalys. Ex Goldman Sachs rådgivare påstod 2008 att oljepriset skulle gå upp till över 200 USD/fat. Detta har inte slagit in alls, tvärtom har oljepriset har länge legat runt 110 USD/fat och därefter gått ner ytterligare. Så vadå? Alla pratade då om Peak Oil men det verkar inte ha slagit in.
Inte visste jag att USA idag är nu självförsörjande på olja och gas, därav nedåtgående oljepriser. Det påverkar hela världsmarknadspolitiken. Och Saudiarabien har fått kalla fötter -nu när inte USA är beroende av dem. Mycket intressant och viktig kunskap för de konsekvenser det kommer att få.

 
Ingen bild

Maja Dacke

28 oktober 2014 11:32

Många kloka ord och förnuftiga tankegångar hittar man på denna blogg - både av Thoralf själv och 'stamgäster' utan att nämna några namn. Men när det gäller SD på nätet ... SD-kuriren ... vad är det för en avdankad sajt?!! Inga aktuella artiklar om det som rör sig i politiken.

Jag läste på SD-kuriren igår och tog förtjust del av våra EU-parlamentarikers berättelser. De har fullt upp i EU och skulle men hinner väl inte blogga därifrån.

Men sen då?

Vad händer i den svenska politiken? Måste man leta sig fram till olika mer eller mindre privata bloggar - och vilka då? - för att få veta mer inifrån RD od? En gång fanns det en hemsida där SD-are skrev 'inifrån' - och där man kunde kommentera - var finns den nu? Finns den öht?

Thoralfs blogg är den enda som fortsatt och fortsätter ... och den första som jag startar dagen med, därtill den sista efter kl 23 ...

Tips tack!!!

(OK, man hittar en hel del här och var på sajter som Avpixlat, Fria Tider etc men ...)

 
Ingen bild

Ibbe

28 oktober 2014 12:10

Apropå IF Metall och Transport. DDR är här och ingen inom media har vilja eller förmåga att konstatera detta.

 
Stefan K

Stefan K

28 oktober 2014 13:11

Nu lämnar Stefan Löfven fritt fram för uteslutna Sverigedemokrater att återvända...
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/lofven-fullt-fortroende-for-domd-tjansteman_4050193.svd
....vilket borde lämna banan öppen för Christoffer Dulny, Erik Almqvist och andra som fått gå av mindre allvarliga brott än knarksmuggling.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Rune

28 oktober 2014 15:07

Maja Dacke skrev:
"Vad händer i den svenska politiken? Måste man leta sig fram till olika mer eller mindre privata bloggar - och vilka då? - för att få veta mer inifrån RD od? En gång fanns det en hemsida där SD-are skrev 'inifrån' - och där man kunde kommentera - var finns den nu? Finns den öht?"
-----------------------
Ja, det är det som är problemet med SD. Innan SD kom med i Riksdagen hade SDs företrädare en livlig kommunikation med allmänheten. Men så fort SD kom in i Riksdagen var det slut med det. Endast Thoralf fortsatte dialogen med allmänheten och fortsätter alltjämnt att informera oss vanliga dödliga. Men i övrigt för att få veta vad som händer får man leta runt på olika ställen. SD centralt verkar inte vara så intresserade av att ha en dialog med oss vanliga Svensson?
En del här efterlyser utskick med information från SD med hårda fakta men ingen i partiledningen verkar vara intresserad så det kommer inget sådant.

 
Lassekolja

Lassekolja

28 oktober 2014 15:40

Ja Du Rune, jag instämmer! Thoralf föregår med mycket gott exempel. "Tacken" för hans exemplariska kontakt med "verklighetens folk" är "isolering" från Riksdagslistan. Inget mindre än BEDRÖVLIGT!!! De få gånger, som jag mailat till några olika Riksdagsledamöter är det ytterst sällan jag får någon reaktion. Endast David Lång, Richard Jomshof och Josef Fransson har någonsin öht svarat. Även det är bedrövligt.
Kommer inom kort maila samtliga R-ledamöter om förslag till "allmänna utskick", det enda sättet att säkert nå ut till allmänheten! (Rune, är Du Rune i Ale?)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Demokratur

28 oktober 2014 16:51

Sverige borde tvångsförvaltas, sättas under förmyndare. I Hässleholm kan man tydligt se att den politiska adeln håller ihop runt festbordet. http://www.nsk.se/article/20141027/HASSLEHOLM/141029343/1129/-/alliansen-och-s-knep-inflytandet-
Fortast möjligt ska bosättning sökas annorstädes ty detta land äcklar mig.

 
Ingen bild

Rune

28 oktober 2014 16:59

Rune i Ale? Nej! Det är väl ett slags öl.

 
Ingen bild

Lärare

28 oktober 2014 17:01

Mycket bra förslag "Lassekolja", detta skulle flera ta efter, kanske inte till alla samtidigt, räcker om du sköter det.

Låt oss säga att vi tar 10 åt gången, så får vi se vad som händer. Några måste väl reagera i alla fall.

Kanske de laddar upp inför nyvalet?

 
Ingen bild

pg

28 oktober 2014 17:30

Först MP och nu SD!

2010 ville hon göra skatteavdrag för julgodis. Det godkände skatteverket inte. För 2013 försökte KD-riksdagsledamoten Penilla Gunther igen. Nu ville hon dra av egna måltider. Det nobbar skatteverket också.

Penilla Gunther från Trollhättan valdes 2010 in i riksdagen för kristdemokraterna och omvaldes vid valet i höstas. Hon blev riksbekant hösten 2011 då skatteverket underkände de avdrag hon gjorde i deklarationen av 2010 års inkomster. Då ville hon dra av för matinköp och resor i samband med Almedalsveckan, samt gåvor till olika förtroendevalda.

Och för julgodis till sina medarbetare.

Sammanlagt uppgick avdragen till cirka 100.000 kronor.

”Jag skickade in de kvitton jag hade och tänkte att går det så går det”, förklarade Penilla Gunther för TV4.

Nu är hon ute på hal skatteis igen.

För 2013 ville hon dra av 70.500 kronor för olika utgifter hon haft. 59.700 kronor godkändes av skatteverket när deklarationen granskades.

Skatteverket tycker att en stor del av de 12.750 kronor Penilla Gunther vill dra av som representation – bland annat träffar med riksdagskolleger samt väljarmöten – inte är avdragsgillt utan ”personlig gästfrihet”. Bland annat avser en del av kvittona middagskostnader enbart för Penilla Gunther.

http://www.di.se/artiklar/2014/10/28/kd-riksdagskvinna/

 
Ingen bild

pg

28 oktober 2014 17:32

Beklagar att det blev fel i föregående inlägg!

Först MP och nu KD!

2010 ville hon göra skatteavdrag för julgodis. Det godkände skatteverket inte. För 2013 försökte KD-riksdagsledamoten Penilla Gunther igen. Nu ville hon dra av egna måltider. Det nobbar skatteverket också.

Penilla Gunther från Trollhättan valdes 2010 in i riksdagen för kristdemokraterna och omvaldes vid valet i höstas. Hon blev riksbekant hösten 2011 då skatteverket underkände de avdrag hon gjorde i deklarationen av 2010 års inkomster. Då ville hon dra av för matinköp och resor i samband med Almedalsveckan, samt gåvor till olika förtroendevalda.

Och för julgodis till sina medarbetare.

Sammanlagt uppgick avdragen till cirka 100.000 kronor.

”Jag skickade in de kvitton jag hade och tänkte att går det så går det”, förklarade Penilla Gunther för TV4.

Nu är hon ute på hal skatteis igen.

För 2013 ville hon dra av 70.500 kronor för olika utgifter hon haft. 59.700 kronor godkändes av skatteverket när deklarationen granskades.

Skatteverket tycker att en stor del av de 12.750 kronor Penilla Gunther vill dra av som representation – bland annat träffar med riksdagskolleger samt väljarmöten – inte är avdragsgillt utan ”personlig gästfrihet”. Bland annat avser en del av kvittona middagskostnader enbart för Penilla Gunther.

http://www.di.se/artiklar/2014/10/28/kd-riksdagskvinna/

 
Ingen bild

Kurtan

28 oktober 2014 21:16


Senaste med "Stadsministern" in action...
Stefan Löfven får papperskaos efter käbbel med sina papper på toppmöte

http://youtu.be/FlXiVcpkLNc

 
Ingen bild

pelle

28 oktober 2014 22:48

!,,,,,, Peter 13.41

klockrent,,,, håller med dej till 110, det du sa tror jag det ligger massor i, så jäkligt är det, men mycke troligt, jag undrar om sanningen kommer fram nån gång om utpressningar osv.

reinfelths agerande påminner ju om en sinnesjuks agerande, men om man väger in utpressning i det hela så faller pusselbitarna på plats.

det här landet finns det ingen som kan rädda, utan när pengarna är slut så lämnar råttorna skeppet, o drar hem till sina länder, för då är inte sverige intressant längre.

sedan när smällen har varit då kanske sd är aktuella, men inte förr, titta på valet nu13,,,14procent, vad räcker det till?
det är ju bara att erkänna ,, vänster patrasket har gjort ett bra jobb med att få folk att inte tänka själva, i mina ögon är svensken rätt dum i huvet, o dummast är ju vänsterpatrasket, dom begriper ju inte att det är dom som blir mest drabbad av invandringen,,,,,, o detta faktum är jag jäkligt skadeglad för
pelle

 
Ingen bild

Onkel Sven

29 oktober 2014 05:58

En viss spänning ligger det i luften när det gäller kommunalrådsposten i Högsby kommun ,två förslag finns vad jag kan förstå ett från S och ett från C däremellan står SD som vågmästare , kommer S och C att gå i allians ,bara för att mota SD ? Ja det ska bli spännande att se hur det kommer att bli !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 dec 21:26

Fredagens upplaga av lokaltidningarna Barometern och Östra Småland avslöjar med all tydlighet hur olika tidningarna rapporterar om lokal brottslighet. Barometerns läsare förs bakom ljuset men Östra Smålands läsare ges små fingervisare om vilka brotts...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 dec 22:41

Jag blir mycket förvånad att SVT och Rapport/Aktuellt tar upp att IPCC anser att kärnkraften i världen måste byggas ut med mellan 91-190 procent om klimatmålen skall klaras av. Sverige gör precis tvärtom. Två reaktorer i Oskarshamn/Simpevarp har reda...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 dec 22:18


    Hanif Bali     Foto Thoralf Alfsson   Många Sverigedemokrater önskar och hoppas att Hanif Bali skall gå över till Sverigedemokraterna. Men det är bara naiva önskedrömmar. På det sätt som Sverigedemokraternas medlemsutskott och partisty...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se