thoralf

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2014

MODERAT HÄRDSMÄLTA

Av Thoralf Alfsson - 1 oktober 2014 17:40

Reaktionerna är starka på dagens energiuppgörelse mellan Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Allianspartierna kritiserar uppgörelsen och de går så långt att de kallar den för härdsmälta.


Men om sanningen skall fram är det väl Nya Moderaterna som står för den stora härdsmältan och som har det stora ansvaret för att den katastrofala uppgörelse kommit till stånd. Genom att vägra samarbeta med Sverigedemokraterna har man bäddat för att Miljöpartiet får komma i regeringsställning.


Idag kom ju dessutom en opinionsundersökning som visar att en majoritet av moderaternas väljare vill att man samarbetar med Sverigedemokraterna. Snacka om att moderaterna är vilsna i den rödgröna röran. Ansvaret vilar tungt på Fredrik Reinfeldt som har styrts av sitt eget hat till Jimmie Åkesson och SD. Så var det med den statsmannen eller rättare sagt han var ingen statsman.


Energiuppgörelsen mellan S och MP är ett allvarligt hot mot svensk industri och vår energiförsörjning. Stefan Löfven kan prata om sina utredningar med det hjälper inte, signalerna har nu skickats till näringslivet om vad som gäller i framtiden. Jag hoppas verkligen att Alliansen och SD kommer stoppa dessa planer i riksdagen.


På det lokala planet förhandlar Moderaterna med Miljöpartiet enligt miljöpartisten Patricia Vildanfors i en artikel i Barometern. Det är minst sagt häpnadsväckande att Moderaterna förhandlar med Miljöpartiet inte minst efter dagens energiuppgörelse och att Miljöpartiet vill stänga Kalmar flygplats och stoppa inrikesflyget. Det är inte bara moderat härdsmälta på riksplanet det tycks även vara härdsmälta på det lokala planet i Kalmar.


  


Frågan är om Christina Fosnes (M) är lika hatisk mot SD som deras före detta partiledare, Fredrik Reinfeldt. Handlar allt om att stoppa SD från att få något inflyttande? Är det detta som överskuggar allting?


Att Miljöpartiet är desperata efter deras dåliga valresultat i Kalmar är fullt förståligt. Utan samarbete riskerar de att få lämna alla uppdrag utom kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Kommer moderaterna hjälpa dem till att behålla platser i de stora nämnderna? Är det de moderata väljarnas yttersta vilja? Jag tvivlar starkt på detta!


Men i Kalmar finns ju även ”gestapomoderaten” som åker omkring i länet, i andra kommuner och hotar förtroendevalda moderata kommunpolitiker med uteslutning om de inleder ett samarbete med Sverigedemokraterna! Helt sjukt i mina ögon! Det blir än mer sjukt när man inser vilka konsekvenserna det kan få för moderaterna och Alliansen och de väljare som lagt sin röst på alliansen!

 

Moderat härdsmälta är bara förnamnet på det som pågår just nu, inte bara på riksplanet utan även lokalt. Men om inte moderaterna tar sitt förnuft till fånga och agerar logiskt och följer sina väljares önskan om att samarbeta med Sverigedemokraterna kommer jag berätta i minsta detalj om den information jag har i kommande blogginlägg. Inklusive ”gestapomoderaten” som hotar sina förtroendevalda partikollegor med uteslutning, utan att ha mandat för detta!


Min förhoppning är ändå att moderaterna skall ta sitt förnuft till fånga och även samtala med Sverigedemokraterna i varje fall på det lokala planet i Kalmar innan härdsmältan är ett faktum!

 
 
Ingen bild

World Traveller

1 oktober 2014 18:38

'Handlar allt om att stoppa SD från att få något inflytande? Är det detta som överskuggar allting' frågar sig Thoralf.

Det står nu helt klart att de styrande har träffat ett avtal med någon om att fylla Sverige med muslimer (irakiska och syriska kristna skickas ju tillbaka), eller om man så vill - byta ut det svenska folket.

Frågan är vem de träffat detta avtal med. Bilderberggruppen? Muslimska Brödraskapet? Saudiarabien? EU? Någon okänd grupp?

Vi lär nog aldrig få veta.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

1 oktober 2014 19:11

Äh, låt dem hållas så att ni nästa val tar ni nycklarna ifrån dem.

 
Ingen bild

M

1 oktober 2014 19:18

Av en händelse så var jag i Malmö några dagar efter valet och gick in i St. Petri kyrka och tittade. I kyrkan låg en bok uppslagen där man kunde skriva in en bön som man önskade skulle gå i uppfyllelse. Jag skrattade gott när jag läste att en besökare bad om att de andra partierna måtte börja samarbeta med SD och rädda arma Sverige. Nå, vi får väl hoppas att högre makter lyssnar, för lägre verkar inte göra det. Jag funderade på att ta en bild på bönen och skicka till dig Thoralf, men trodde inte texten skulle synas, varför jag avstod.

Thoralf Alfsson

1 oktober 2014 20:19

Hade varit intressant att se den lilla bönen!

 
Ingen bild

Maja Dacke

1 oktober 2014 19:59

Fy dig, Thoralf, att hålla oss på sträckbänken i vår nyfikenhet! Vad är det som pågår i Kalmar? Jo, en del har vi redan fått veta men ... du har mer att informera.

Är det en inkvisitor som reser runt och hotar i trakten? Hur får detta pågå utan att moderater reagerar och säger ifrån? Är de flera så kan de ju bilda en motgrupp. Det verkar ju ruskigt värre.

När nu Reinfeldt förlorat sin piska börjar det ju lätta på riksplanet - har någon i Kalmar tagit upp den?

Vi väntar på fortsättningen ... ... Eller hur, Gubben o Gumman Vera-Olga?

 
Ingen bild

Dille

1 oktober 2014 20:11

Härdsmälta även på SR när en programledare ( helt uppenbart miljöpartist) tar in ex "expert" i kärnkraft och energiförsörjning. Jo tack, experten visade sig vara en lögnaktig propagandist för mp. Bland annat ville han hävda att sol- och vindenergi skulle kunna konkurrera ut kärnkraften ut. Det skulle bli billigare!!!

Vilken opartisk propaganda!

 
Ingen bild

Pensionisten

1 oktober 2014 20:17

En gång i tiden åkte sossarnas bossar runt och hotade med "högerspöket". Idag är M desperata och jag tror att många inom M gärna skulle tänka sig att samarbeta med SD.
V begärde sluten votering vid val av Björn Söder så skulle inte SD kunna införa det som praxis vid alla omröstningar. Tror att det skulle bli ett bra sätt att få "rättare resultat" vid dom flesta röstningarna. Om inte annat så skulle V får skulden för detta med all rätta samtidigt trötta ut alla som inte vill samarbeta. Riksdagens nya valspråk blir "Villevalla för alla".

 
Ingen bild

J B Doe

1 oktober 2014 20:53

@ Maja Dacke
Visst håller Thoralf oss på sträckbänken, men det är en tröst att veta att vissa moderater, som ju är inne här och tjuvläser, får svettas ett tag till innan de avslöjas.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

1 oktober 2014 21:54

World Traveller : Sverige har drabbats av en otroligt olycklig mosaik av folk ,dessa vill slå sönder landet av olika , presskommunisterna, vill utplåna nationalstaten, nyhetsmonopol med ev en egen agenda, sossar som importerar valboskap för fullt ihop med V och Meningslösa partiet.

Vi ser ju bla hur SD hataren Herrman Stjärt numera finns på rödborgen Aftonbladet, kopplingarna agendorna ligger ju på bordet och sprattlar men vem fan skall kartlägga dom , och vem skall delge 87 procentarna detta lilla dilemma, tomten ?

Det som är högintressant är vilka ev ekonomiska avtal, som dom nya moderaterna ev ingått runt 2002-2006, då på riksnivå, om det dessutom åker omkring mobila partipiskor ,som Thor-alf antyder/skriver.
Det gör man inte på ideell basis.
I det fallet bör det kollas upp om något eget företag finns före ev utbetalning för det jobbet

Nyckeln för att fortsätta att slå sönder Sverige var ju trots allt moderaterna tidigt 2000-tal, där skulle Sverige normalt sett bytt inriktning med försvar invandring skola kriminalvård etc.
Fredrik Reinfeldt Anders Borg och några till kan vara riktiga Qvisslingar, ekonomiska sådana, givetsvis isåfall med EU-koppling.
Det mesta snurrar trots allt om pengar eller hur

Klarade man av att muta upp dessa så var det bara att köra vidare, ett vägskäl helt enkelt , vi ser ju också att dom tongivande i M försvunnit en efter en.
Senast Reinfeldt/Borg, när dessa dessutom anammar vänsterns rasist/nazistkort , ringer egentligen alla klockor, och även på det sätt främst Reinfeldt uppträtt, säger att något är mycket fel, partiet håller ju på att försvinna, medlemmarna vill i många fall ha samarbete med SD.

Hade detta förfaringssätt skett på stora företag eller myndigheter hade det ifrågasatts direkt.

Nästa varningsklocka är när den arbetsskygga vänsterdräggen drar konspirationskortet ,så fort någon ifrågasätter detta helt ologiska beteende, där panzargeneralen är den mest störda.
En ren klassiker att idiotförklara politiska motståndare

Alla klockor ringer men så länge herr och fru 87% har bomull i öronen fortsätter den svensk Holchausten i oförminskad takt.

Media mörkar ned allt som går och lite till.
Häromdagen var det en bilist som fick en ak-47:a i nyllet efter att ha tutat på en rallykalle ?

I Kalmar ökar personrånen bla, vad beror det på, någon på Östran som har någon teori tex? ?
Herr och fru 87% och lullar runt i sin Emil i Lönneberga idyll
Sverige håller på att bli totalt livsfarligt.

Har du otur kan du bli ihjälslagen på en parkeringsplats senaste flugan är att slå ned unga svenska tjejer bla ,och sedan sticka
Våldet på flyktingförläggningarna ökar, jaha vad gör vi åt det då, fortsätter att ta emot 2000-3000 per vecka ?
Lysande Sickan

Svenska folket skall hållas okunniga via media tills det är totalt försent.
Hade inte vänsterpacket i media med Expressen i spetsen hållit på så hade SD lätt haft 30% i senaste valet.

Moderaterna släpper hellre regeringsmakten, än att samarbeta med SD mot Europas mest extrema invandring, som dessutom sänker landet, och mattematiskt utplånar svenskarna över tid , även om herr och fru 87% inte fattar det, eller har någon miniräknare

Något är mycket fel i Sverige och det är inte SD eller dess väljare
Ty dom springer inte omkring och skjuter och bränner bilar etc

 
Ingen bild

Lotta

1 oktober 2014 22:09

Jag mår illa när jag hör någon av 7-klövernpolitikerna stå och prata om att skattebetalarnas pengar inte skall gå till ditten och datten. Allra helst som man vet att de inom andra områden kan vräka ut pengar utan en tanke på samma skattebetalare. Senast gällde det kärnkraften som Åsa Romson inte ville att den skulle subventioneras.

 
Svensson

Svensson

2 oktober 2014 07:34

Moderaterna kommer nog bli ett litet parti framöver,nu har man prövat på det mesta,apartheidpolitik,man har varit emot hög invandring,man har varit för hög invandring,man har spelat ut alla sina kort.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Stefan K

Stefan K

2 oktober 2014 09:35

Inte trodde jag man skulle få uppleva den dagen då vuxna människor med politiska uppdrag valde att rasera så mycket p.g.a rädslan för ett parti som allt fler svenska medborgare ger sitt stöd, såväl etniska- som invandrade svenskar.
Hur långt är dessa vuxna människor beredda att gå och hur långt tillåts de gå?
Det måste ju ändå finnas vuxna människor i det här landet som begriper vartåt det här barkar, eller finns det bakomliggande skäl till att dagens politiker inte längre bryr sig om att prioritera sin egen befolkning och sitt eget lands välfärd?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lena

2 oktober 2014 09:49

På vems uppdrag döljer svenska politiker och svensk media integrationsproblematikens kostnader? Läs den norska författaren Elin Örjasetters slutreplik på svt/opinion med frågan: Vad är det för fel på svensk forskning?
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/debatten-om-kostnad-for-invandring_3965596.svd?sidan=5

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

2 oktober 2014 09:55

Tyskland lades i ruiner, men reste sig och skakade av sig Hitlerismen. När skall Sverige resa sig, och skaka av sig Reinfeldterismen? Måste landet läggas i ruiner först?

 
Ingen bild

Lena

2 oktober 2014 10:07

Svensk mediabevakning/mörkning: häromkvället tittade jag på Aktuellt. I ett inslag på ca 2 sekunder fick vi veta att kommissionär Cecilia Malmström fått OK av EU-Parlamentet för sin nya post som handelskommissionär. Vad de däremot inte informerade om var det som hela Europa kan läsa om men inte i svensk fulmedia: hur Malmström prioriterat önskemål från USA:s o Israels regeringar. Hennes rapport om USA:s massövervakning som fick massiv kritik i Parlamentet som också ville ha "en riktig och genomgående utredning". Detta alltså av Malmström som ska "företräda" EU:s befolkning på ca 500 miljoner.

http://www.friatider.se/spiegel-avsl-jar-malmstr-m-torpederade-eu-lag-t-usa

 
Ingen bild

Lärare

2 oktober 2014 10:27

Nu tippar jag på ett nyval, inte omgående men inom ett år.

Träffar dagligen på folk som arbetar inom den kommunala sektorn, skolan, hemtjänsten m fl arbetsplatser.
Som det låter kommer SD nu öka i opinionsundersökningarna.
Många ångrar att de inte röstade SD, motiveringen är som vanligt, -"Vi visste inte riktigt vad de stod för". Dåligt att inte läsa på innan man röstar, istället lyssnar de på PK-media, men de lovar bli ändring på det nu.

Ska nu i helgen på en träff med pensionerade lärare och annan skolpersonal, hoppas på stor anslutning. Kommer säkert diskuteras valet och dess konsekvenser vid fikaborden.

Som sagt, kan inte annat bli än ett nyval så småningom. Då slår SD i taket rejält!

 
Ingen bild

Lena

2 oktober 2014 10:33

Man blir inte klok på allt "slarv" som händer, inte bara här men även i USA. Vad menar man med ett manér som liknar: oj då, nu blev det visst lite fel.....
Den större bilden av USA:s dolda agenda i ett nötskal: ORSAKA ett instabilt och orolig situation, SEDAN kommer man tillbaka och ska reda ut saker o ting bl.a med mer kontroll o övervakning. s k härka o söndra-syndrom:

http://www.friatider.se/ebolasmittad-fick-pencillin-och-skickades-hem

 
Ingen bild

Sven-Sune

2 oktober 2014 11:15

Tog en öl med några manliga vänner i Stockholms innerstad häromdagen. Samtliga är akademiker. Samtliga var tydliga med sina invandringskritiska åsikter, som stämde överens med SD:s. Antingen röstade alla på SD redan nu 2014, eller så har de åsikter som överensstämmer med SD:s i den för Sverige viktigaste frågan.

Ett extraval kommer att bli riktigt intressant...

 
Ingen bild

Gustav

2 oktober 2014 11:21

"Villevalla för alla". Hellre det än "Vivalla för alla, utom Svensson som inte är kvar längre.

 
Ingen bild

Lena

2 oktober 2014 12:07

Chockerande bilder på Obama som demon/anticrist? Dessa bilder har gått runt i USA på tv-stationer men är det någon som sett dem här? Se 1.40/min in i programmet.

https://www.youtube.com/watch?v=UeikRJezD9U&list=UUsye7v9psc-APX6wV1twLg&index=192

 
Ingen bild

Göta

2 oktober 2014 13:20

SVENSKA MYNDIGHETER OM EBOLA - 2014-10-02 kl 09:30 (alltså i morse)
Citat: "För Sveriges del innebär det konstaterade ebolafallet i USA INGA FÖRÄNDRADE RUTINER. Skulle vi få ett likartat fall i Sverige finns förmågan att snabbt diagnostisera och se till att patienten blir isolerad och får rätt vård så att det inte sker någon spridning i det svenska samhället..."
(Mina versaler)
http://www.krisinformation.se/web/Pages/NewsPage____75740.aspx

USA har minst lika stränga regler som Sverige, men där floppade allt redan vid FÖRSTA FALLET! Jag tvivlar inte en sekund på att samma sak kan hända i Sverige.

Inkubationstiden för ebolafeber är 2-21 dagar. Symptomen är akut feber, huvudvärk, muskelvärk, torrhet i svalget, svaghet följt av yrsel, blodiga kräkningar, diarréer och blödningar ur kroppsöppningarna. De tidiga symtomen (feber huvudvärk, muskelvärk, torrhet i svalget, svaghet och yrsel) överensstämmer med en stor mängd vanliga akuta sjukdomar, t.ex influensa eller en kraftig förkylning. Hur många ebola-fall kan komma att förväxlas med den vanlig influensan som sätter igång på allvar om ett par månader och alltid fyller på de redan stressade och överbelastade akutavdelningarna ytterligare?

Med nuvarande spridningshastighet beräknas ca 1 miljon människor ha drabbats av ebola innan årets slut.

Tack vare bl.a EU-Ceciliorna Malmström och Wikström strömmar det varje dag in folkmassor från Afrika till Europa UTAN KONTROLL. Tack vare bl.a Reinfeldt-Alliansen och övriga 7-klöverns öppnade svenska gränser och generösa invandringspolitik fortsätter många av dessa direkt till Sverige, UTAN KONTROLL...

Fortfarande finns vissa möjligheter att stoppa eller åtminstone starkt begränsa spridningen av denna dödliga farsot till EU och Sverige. Inom några månader kommer det att vara för sent.


 
Ingen bild

Tomas Olsson

2 oktober 2014 15:00

Roligt att se Thoralfs nemesis Barometern har gjort sig totalt irrelevanta med sin nylanserade hemsida. Vilket bottennapp.

Thoralf Alfsson

2 oktober 2014 15:50

Kan bara dela din uppfattning om den nya webbsidan. I min webbläsare ser det bedrövligt ut!

 
Ingen bild

pg

2 oktober 2014 15:13

Ett grattis till Kent och SD, Ekeroth tillbaka till justitieutskottet.
Hoppas nu bara på ett uppdrag till Thoralf!

 
Ingen bild

Peter

2 oktober 2014 16:08

Är det inte dags att ta bort möjligheten att rösta blankt i riksdagen, det är trots allt på en så hög nivå att man borde vara insatt i vad man röstar om och därför inte behöva ett tredje alternativ?

Oerhört märkligt att inför omröstningen se Vänsterpartiet uttala sig om att man är emot Lövén och därför kommer att rösta....blankt. Är man emot något så röstar man nej, inte blankt. Samma visa med M och resten av Alliansen. Nu förstår jag givetvis varför man röstar blankt i detta fall, det är ett bra sätt att slösa bort sina röster utan att stödja endera sidan d.v.s alldeles perfekt i mellanmjölkens förlovade land.

Trodde man satt i riksdagen för att få möjlighet att tycka till, istället viker man sig i rädsla av att förknippas med SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 oktober 2014 17:13

@Peter.
Rätt! Man ska enligt vänstern i Sverige, "ta ställning". Då är väl ett JA eller NEJ i riksdagen ett litet krav.
Men för vänstern är "ta ställning" att vara mot allt som vänstern inte gillar...

 
Ingen bild

Lärare

2 oktober 2014 17:17

Heja Kent!
Stort Grattis till Kent och SD!
Han är verkligen efterlängtad, även om Rickard gjort ett helt fantastiskt jobb under tiden.
Ingen kan som Kent, mosa sönder alla idiotiska argument för den förda massinvandringen, som kommer från sjuklövern.

Blir säkert svårt att svälja detta för medierna, de vet om att Kent är en politiker utan like, kunnig, snabb och effektiv som bara sjutton. En riktig arbetshäst!

Ser fram mot Kent i talarstolen igen, dundrandes på med den ena sanningen efter den andra.

 
Ingen bild

Ronny

2 oktober 2014 18:18

Och idag visade Radio Kronoberg, sitt rätta ansikte, då dom med glädje och visad hatisk agenda mot SD, intervjuade främst MP, om deras kupp mot SD i Växjö. Inte ett ljud med någon SD representant. Jag spyr på deras s.k opolitiska och objektiva syn på politiken.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

2 oktober 2014 20:42

Inom loppet av 6 dagar har man kunnat läsa om hur två mördare (från två olika länder) har fått asyl i Sverige för att slippa avtjäna sina straff i hemländerna. När kan man börja tala om att Sverige som rättsstat har havererat? Vi importerar mördare - explicit - till skillnad mot tidigare då "vi" bara blundade för saken och lät vem som helst utan dokumentation komma in. Nu kan man stanna trots en dom i sitt hemland för att bli omfamnad av det svenska godhetskotteriet.

 
Ingen bild

Maja Dacke

2 oktober 2014 22:03

Kul att se att du modererar, Thoralf ... och skönt att slippa de värsta (alla?) avarternas i trådarna.

Men roligast i dessa dagar är att det var en (visserligen före detta) miljöpartist som myntade uttrycket Meningslösa Partiet om MP.

Det går väl också bra med Menlösa Partiet? Eller Medellösa Partiet - för de måste väl snart också börja betala för sina misstag och dumheter, eller ..?

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 oktober 2014 22:58

Just nu slutar SVT Debatt. Det sista debattämnet var om borttagandet av N-ordet i Pippi Långstrump.
Vill man förändra ett samhälle (i detta fallet till politiskt korrekt), ska man börja med barnen.
Med tanke på att SVT och SR är en samlingsplats för Miljöpartister, Vänsterpartister och Vänsterxtemister, är detta tilltag otroligt skrämmande...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards