thoralf

Direktlänk till inlägg 4 maj 2014

TRAGISKT MORD I KARLSKRONA

Av Thoralf Alfsson - 4 maj 2014 08:35

I en TT-artikel på Barometerns webbsida kan följande läsas angående mordet på den 8-åriga flickan.


”En 31-årig man och en 30-årig kvinna greps. De har nu begärts häktade på sannolika skäl misstänkta för mord.”


”Det är den åttaåriga flickans morbror och dennes hustru som misstänks”


”Morbrodern hade vårdnaden om flickan eftersom hennes föräldrar befinner sig i palestinska Gaza.”


”Tanken var att familjen skulle flytta efter dottern till Sverige. En ansökan om återförening har lämnats in.”


”Men myndigheternas beslut drog ut på tiden, berättar den sörjande pappan för Expressen.”


Sannolikt har flickan ingått i en kall beräkning från föräldrarna i deras planer på att få uppehållstillstånd i Sverige. Flickan har sannolikt skickats som ensamkommande barn till Sverige och fått uppehållstillstånd och sedan placerats hos släktingar av Migrationsverket.


Sedan har föräldrarna sökt uppehållstillstånd som anhöriga till flickan. Flickan har med andra ord fungerat som ”ankarbarn” åt familjen. Ännu ett exempel på hur vårt asylsystem utnyttjas av människor eller snarare missbrukas.


Nu väntar jag bara på att det politiskt korrekta etablissemanget skall börja anklaga inte bara polisen och de sociala myndigheterna för att flickan mördats utan även Migrationsverket som inte gett flickans föräldrar uppehållstillstånd i Sverige tillräckligt snabbt.


Det är ju så media brukar fungera i Sverige.

 
 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

4 maj 2014 22:35

Men varför behandlade adoptivföräldrarna/fosterföräldrarna flickan så illa? Kan det ha med någon utebliven ersättning att göra?

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 maj 2014 22:41

Först få man beklaga flickans fruktansvärda öde. Hur har hon haft det innan döden tyvärr kom som en befriare?
Det kommer säkert fram en hel del obehagliga uppgifter, men pga. "vissa omständigheter" kommer mycket att döljas. Både av rättsväsendet och av våra "fostrande" journalister...

 
Ingen bild

Lotta

4 maj 2014 22:46

Hur kan en 8-årig flicka ensam ta sig till Sverige från Palestina?

 
Ingen bild

Johan

4 maj 2014 22:54

Även om dessa fakta har varit kända en stund nu, bl.a genom Flashback, så kommer medierna som vanligt att mörka och skapa snyft reportage.
Att någon i MSM skulle ifrågasätta alla dessa flyktingbarn är nog ganska otroligt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

4 maj 2014 22:57

@Lotta. Stora pengabelopp, troligen. Det vräks biståndspengar över Palestiniernas myndigheter och med en enorm korruption kan nog detta vara en möjlig tanke.
Mycket går också till vapen...

 
Ingen bild

Stefan A.

4 maj 2014 23:26

Det är politikerna i sjuklövern som bär ansvaret, med en mera restriktiv invandringspolitik blir det mindre lockande att skicka barn kors och tvärs för att få evig försörjning, andra länder har begripit detta, men i naiva Sverige står det stilla, där står "godheten" över sunt förnuft....

 
Lassekolja

Lassekolja

4 maj 2014 23:58

(Detta inlägg hör egentligen till föreg. om "Moderaterna i Kalmar" men komm.-funk funkade inte!)

@Lotta, instämmer med Din förnuftiga syn på svenskt medborgarskap. Eftersom samtliga våra motståndare inte vill ha "olika sorters" medborgarskap utan enbart "fullt" medborgarskap, som inte kan dras in, bör det självklart ställas mycket höga krav, minst 10års fläckfritt leverne samt för rösträtt, tester att man har god kunskap både om vår demokrati och valmöjligheterna d.v.s vilka olika partier, som står till buds och vad dom står för. Att inte samtliga partier är överens om detta är märkligt samt visar att Sverigedemokraterna är helt ensamma om att värna Sveriges och svenskars intressen!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Fredde

5 maj 2014 06:04

God morgon!

JÅ sa igår att vi importerar arbetslöshet och att det skapar utanförskapsområden. Han fick genast mothugg. Hehe läser idag:
Många unga i förorten utan jobb

I Stockholm är det 13,7 procent av unga mellan 16 och 24 år som varken jobbar eller studerar. Skillnaderna mellan stadsdelarna är stora. Innanför tullarna ligger siffran på 10 procent, i förorter som Tensta och Rinkeby runt 20 procent.

Det visar siffror som konsultföretaget Sweco tagit fram åt Socialdemokraterna i Stockholms stad, skriver Svenska Dagbladet.

– Vi är inte nöjda utan måste jobba vidare och öka takten, säger arbetsmarknadsborgarråd Ulla Hamilton (M).

Siffrorna är från november 2012.

TT

Hur kan 7 klövern stå och blåljuga???

 
Svensson

Svensson

5 maj 2014 06:36

Vidrigt sätt att utnyttja sina egna barn,för att komma åt bidragen i Sverige.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

dagens citat , från Motgift

5 maj 2014 08:26

"Sverigedemokraterna företräder inte svenskarna

När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen 2010 gjorde man det på mandat från ett svenskt folk som tröttnat på mångkulturen. Man ville ha in röster i riksdagen som företrädde svenskarna. Istället fick man in karriärkåta småborgare som skulle sälja ut svenska folket för mindre än 30 silverpenningar. Sverigedemokraterna skulle vara svenskarnas röst i en tid då andra folkgrupper kräver mer och mer makt i Sverige, men istället vände man svenskarna ryggen och backade på punkt efter punkt — senast när man inte längre anser att läkare ska behöva kontakta polisen om illegala invandrare kommer till dem.

Det är klart och tydligt att det inte finns något hopp för Sverigedemokraterna som en röst för svenskarna. Man har urvattnats så väl politiskt som moraliskt, och varje sund media, organisation och individ bör vara tydliga i sitt fördömande av det parti som lurat hundratusentals svenskar.".
----------------------------------
Likväl är Sverigedemokraterna det enda parti man i det kpmmande valet kan välja som alternativ och motpol till den folk- och landsförrädiska 7-klövern. Att inte rösta är meningslöst, eftersom detta uppmärksammas endsast som ansvarslöst soffliggeri - inte som välmotiverat avståndstagande från eller protest mot det bestående.

Hellre välja kolera framför pest i hopp om att koleran senare kanske kan botas!

Titta bara på dagens AIDs-situation. Man måste numera inte gå ur tiden lika snöpligt som en gång förre landsförrädaren Ebbe Carlsson.

 
Ingen bild

Markku Ahoben

5 maj 2014 09:16

Självklart är det på Alfens blogg man frossar över tragedin i K-krona. Vi behöver nog inte oroas över Islam så länge den här empatilösa bloggen förpestar Sverige.

 
Ingen bild

bonnläpp

5 maj 2014 09:35

@Markku "Ahoben", har lagt märke till namnändringen. Att du och dina kamrater "Ahoben" inte törs se sanningen är välkänt. Problemet ni har är att varje dag är det fler och fler som ser sanningen ur ert förljugna.

Förstår att du är desperat, men snart är det val och sanningen kommer att komma i dagen. Gott försök, men tyvärr förgäves.

 
Ingen bild

SDare

5 maj 2014 09:53

Markku Ahonen!
Vad glada vi Sverigevänner blir över ditt stora intresse för Thoralfs blogg. Härligt att även du kikar in i värmen lite då och frossar runt.

 
Ingen bild

Ronny

5 maj 2014 10:25

Markku A skriver "vi behöver nog inte oroas över Islam" ??? Förklara nu för oss om du anser det har/finns en oro för Islam.

 
Ingen bild

bonnläpp

5 maj 2014 10:39

@SDare, kontrollera namnet, det är inte Ahonen.

 
Ingen bild

dagens 2:a citat , från Motgift

5 maj 2014 10:42

Idiotförklara en gång för alla Ahonen och låt honom sedan lugnt och stilla ruttna bort inifrån.

Det finns väsentligheter att ägna sig åt! Som till exempel:

"Den invandringskritiska opinionen i Sverige är i högsta grad verklig, och stark. Jimmy Åkesson och hans skitgäng i SDs ledning flyter på den och utnyttjar den för sin egna syften, sparkar ut intelligenta nationalister om de uppfattar dem som potentiella konkurrenter, samtidigt som de beställsamt slickar etablissemangsmedia som slår dem.
Faktum är att om en mandatperiod till får Jimmy, Björn, Mattias och deras flickvänner & svärmödrar och kompisar riksdagspension och har sitt på det torra. Så krasst är det.
Det är värre än ynkligt.
Det är faktiskt inget annat än förräderi mot det hårt prövade folk man utger sig för att representera.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 maj 2014 10:59

Visst är det märkligt att Ahonen kopplar blogginlägget till islam!
Ahonen kanske borde förklara det.

 
Ingen bild

bonnläpp

5 maj 2014 11:06

@Thoralf A, som jag nu påpekat tre gånger så är det inte Ahonen som skrivit, utan Ahoben.

Ställde en fråga till dig av nyfikenhet, fick aldrig svar. Delar du ut i alla lådor eller hoppar du över de med ej reklam. Ren nyfikenhet, endast.

 
Ingen bild

SDare

5 maj 2014 11:10

Ok! Såg det nu. Sorry

 
Ingen bild

Observer

5 maj 2014 11:12

Nu har kvällspressen dragit igång en rejäl kampanj runt det tragiska Karlskronamordet.Anklagelserna mot svenska myndigheter radas upp och som åklagare framträder den mördade flickans pappa på Gazaremsan.Däremot finns inte ett endaste ord om den kallt beräknande cynism som Gazafamiljen står för.Så kan man också utnyttja ett barn.Om detta har medierna dock inga synpunkter d.v.s allt är som vanligt.

 
Ingen bild

pappasven

5 maj 2014 11:21

Hoppas att våra, i detta ansvariga och inblandade, myndigheter etc. vågar öppet ge analysen varför detta tragiska hände.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

5 maj 2014 11:40

Märks att intelligensen inte är speciellt stor här på bloggen. Läser man Alfs inlägg och kommentarerna här så är ju Islam det stora hotet. Alf har ju själv skrivit att han är islamafob. Men har ni ändrat er så är det ju bra.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 maj 2014 11:47

Stor, förmodligen oavsiktlig, humor när Ahonen kommenterar andras lägre intelligens.

 
Ingen bild

Niklas R

5 maj 2014 12:17

@Markku Ahonen
Var god och definiera ordet "islamofob" tack?

 
Ingen bild

BC

5 maj 2014 12:32

Bonnläpp... Är du verkligen så här dum eller gör du dig bara?
Alla andra har förstått att Ahonen skrev fel men du verkar inte fatta!
Att försöka plocka billiga poäng på ett barns död är vidrigt av Thoralf men självklart så tycker ni det är helt ok.

 
Ingen bild

Markku Ahonen

5 maj 2014 12:54

Eftersom det är Alf som i ett inlägg beskrivit sig som islaamofob så bör Alf även definiera ordets betydelse :-)

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

5 maj 2014 12:55

Vad är det för föräldrar som skickar iväg sitt barn ensam? De borde om de nu är släkt haft kännedom om dessa människor som de lät ta hand om barnet. De måste få ett slut på dessa ankarbarn som skickas till Sverige av en enda anledning att fungera som en inkörsport för resten av familjen.
De som ska anklagas är föräldrarna och resten av släkten för denna cyniska hantering av barn.
Även socialtjänsten ska stå där med skammen över att inte ha in gripet i tid trots anmälningar. Rädda för att ingripa och få "rasistkortet"?
Mitt hjärta blöder för barnet men inte för familjen!

 
Ingen bild

bonnläpp

5 maj 2014 13:10

@BC, smartass, hur vet du det? Är du i verkligheten Ahonen? Eller är du kanske tankeläsare, vilket skulle förklara dina tidigare något infantila inlägg.

 
Ingen bild

BC

5 maj 2014 13:16

Bonnläpp... ok, du är verkligen så dum! Jag är inte Ahonen, men jag samtalar lite med honom.
Fast du kan ju vara thoralf under pseudonym. För att kunna få utspel för sin dumhet. Vad vet jag!

 
Ingen bild

Johan

5 maj 2014 13:24

De egotrippade sverigedemokraterna förnekar sig inte. Medkänsla är liksom inte deras grej. Så osvenskt det kan bli.

 
Ingen bild

vmm

5 maj 2014 13:44

Jag hittar inte artikeln nu på Aftonbladet men där stod det att pappan var jättebesviken att svenska myndigheter inte hört av sig. Socialen och skolan hade ju hans telefonnummer men hade inte ringt. Det hade varit regelbundna telefonmöten med skolan där inget rapporterats om missförhållanden.

Om en ensamkommande flicka i 8-årsåldern kommer till gränspolisen på Arlanda eller var hon nu kommit till så måste ju grundreaktionen vara "men flicka lilla, inte kan du väl komma hit helt ensam?? Var är dina föräldrar?" och sedan måste man ju göra allt för att skicka tillbaka henne till föräldrarna. Kolla med Interpol över listan med Missing Children. Jämför med om en svensk 8-åring skulle dyka upp i passkontrollen i Norge. Hon måste ju tillbaka direkt, så är det bara. Föräldrarna väntar.

När det gäller ensamkommande flyktingbarn så fattar jag att det kan bli problem. Föräldrarna är döda eller man har flytt åt olika håll när byn blivit överfallen och sedan så hittar man någon som för 50 tusen kronor kan sätta en på ett flyg till Sverige. Flickan kan betala 50 tusen men kan inte hitta sina föräldrar. Osannolikt? Tja. Hursomhelst så dyker ett barn upp ensamt vid gränsen och har inga föräldrar som man kan skicka tillbaka henne till. Hoppas som sagt Interpol är underrättade.

Ändå har, enligt Aftonbladet-artikeln, den här flickan regelbunden kontakt med sina föräldrar via Skype, hennes föräldrar ringer och har möten med socialen och skolan och då kan man verkligen fråga sig hur svårt det kan vara att hitta föräldrarna. Har verkligen svenska polisen gjort allt för att hitta föräldrarna och föra tillbaka flickan? När hon dött tog det tydligen två dagar att hitta föräldrarna för att meddela dom om dödsfallet. TVÅ dagar! Hon hade ju varit här i Sverige i ungefär ett år utan att polisen hittat föräldrarna!

Jag kan inte låta bli att få misstanke om att polisen inte gjort sitt yttersta för att skicka tillbaka den här flickan till sina föräldrar. Jag kan inte låta bli att misstänka att polisen skulle ha agerat annorlunda om det rört sig om en svensk, eller norsk, för den delen, 8-åring som rymt hemifrån (eller förlorat sina föräldrar) och dykt upp i gränspolisen i ett annat land. Tänk på det om din åttaåriga dotter skulle försvinna och hamna i något annat land...

Det jag ville säga med det här långa inlägget är att grundinställningen måste vara att ensamkommande barn måste hem till sina föräldrar omedelbart. Detta oavsett om det handlar om Gaza eller Oslo. I det här fallet verkar det som att polis, social och skola frångått från principen och tyvärr fick det i det här fallet väldigt tragiska konsekvenser. Det är ju inte så det här det brukar sluta men det visar att är man inte konsekvent i att ensamkommande barn ska tillbaka till sina föräldrar så kan sådant här hända. Jag är kaxig nog att säga att det här hade inte hänt om hon varit svensk eller om myndigheterna skött sitt jobb och skickat tillbaka henne till sina föräldrar när dom faktiskt förstod att dom fanns i livet. Uttryck som "allas lika värde" och "behandla alla lika oavsett ursprung" känns rätt platta när det gäller den här flickan.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 maj 2014 13:51

Man kan ju också nämna i vilket sammanhang Thoralf har skrivit det med hela citatet så kanske man får en annan bild, vad tror du Markku?

Vadå, billiga poäng, ett sådant här fall med så tragisk utgång måste diskuteras och vi måste lära oss vad som gick fel för att det inte skall upprepas? Men om man av politiska skäl vill utesluta en viss orsak så tar man väl till allt för att förflytta fokus, eller hur BC? Sen skulle jag inte vilja bli förknippad med Markku på något sätt och vis.

 
Ingen bild

Thoralf A

5 maj 2014 13:54

vmm

Vi kan tyvärr inte begära att Ahonen, BC och Johan skall förstå logiken i din mycket logiska och synnerligen kloka kommentar.

 
Ingen bild

BC

5 maj 2014 13:58

Knappas diskussion det Thoralf gör. Han matar hat åt sina små gräsrötter.
Bara att kolla hans sista kommentar.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

5 maj 2014 14:19

BC, du och Ahonen har tre stycken inlägg vardera i den här tråden. Johan har ett. Visa mig åtminstone ett försök till diskussion i något av dessa sju inlägg.

 
Ingen bild

alltförsverige

5 maj 2014 15:28

Ja till och med döda barn används för att sprida rasistiska fördommar!!

 
Ingen bild

Hulda mk1

5 maj 2014 15:45

@Markku Ahonen. Du behöver verkligen läsa på vad en fobi verkligen är. Att vara kritisk till Islam är verkligen ingen fobi.
Jag är kritisk till Islam, byter kanal om det är sport, gillar absolut inte pedofiler osv. Lider jag då av minst tre fobier?
Nej, att anklaga någon för Islamofobi är den feges utväg att sjukdomsklassa sin motståndare när argumenten är slut...

 
Ingen bild

BC

5 maj 2014 15:52

Hulda... Anklaga? Thoralf har ju själv skrivit att han är islamofob!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

5 maj 2014 15:57

vmm

Har du några artiklar eller "bevis" på att flickan (flickans föräldrar) betalat 50 000 för att ta sig till Sverige?!

Sedan en konstig jämförelse med Norge. Om det vore krig i Sverige och ett svenskt barn skulle befinna sig vid passkontrollen, tror jag att hon omhändertas under tiden föräldrarna hittas, kan bara hoppas att dom inte bara sätter barnet på bussen hem igen.

Sedan tycker jag generellt (inte för att jag tror någon här bryr sig)att sådana här tragedier kan lämnas utanför en politisk blogg. Måste finnas 100tals andra liknande fall där inte barn dött.

Om du drabbas själv av en tragedi Thoralf, så tror jag inte att du vill läsa i tidningen, att så här går det när man röstar på SD.

 
en

en

5 maj 2014 16:33

Termer som främlingsfientlighet, islamofobi och rasism har genom sin med avsikt utspekulerade användning erhållit en starkt negativ emotionell klang. Denna har orden fått just genom att de tanklöst har använts i specifika och negativa situationer, men den användningen har drabbats av hyperinflation.
Benämningarna sätts nu på uppfattningar som inte als är klandervärda utan förnuftiga, kloka och hedervärda. Missbrukarna av termerna kommer i sin icke medvetna aningslöshet förmodligen inte att sluta använda dessa stigmatiserande begrepp, men genom att påtala det försåtliga, kan den manipulativa effektiviteten minskas.
Ett rimligt sätt är att betrakta dem som okvädingsord. Anklagelser för att vara en dumskalle, ett fårhuvud eller en idiot uppfattas knappast som något den anklagade behöver argumentera emot. Det är snarare en oförskämdhet som bör vändas mot den person som uttalade anklagelsen.

http://jag har markufobi!

 
Ingen bild

bonnläpp

5 maj 2014 16:43

@en, finns en ännu enklare förklaring. De förstår inte bättre, de är helt enkelt språkligt handikappade.

Lika handikappade i förståndet som de som nu far runt efter Åkesson och skränar. Du hittar ingen av SD/SDU människorna som far runt och skränar när de andra partierna har valmöten. De innehar intelligensen att förstå vad som är rätt eller fel när det gäller möten. SD/SDU respekterar andras rätt att tycka vad de vill när de vill.

De tragiska skuggor du hittar här med jämna mellanrum kan du enkelt tillföra gruppen skränhalsar som inte förstår bättre.

 
Ingen bild

pelle

5 maj 2014 16:49

Idag har jag varit på torget o sett, hört Jimmie Åkesson, och han talade om EU, och det skötte han bra.jag kan inte säga att något han sa kändes fel, utan det var
Bara sunt förnuft han framförde.

Men det var lite folk, väldigt lite folk av vanliga människor, därimot var det ju som vanligt ett gäng med anti,,,, såna som är imot allt,,,,, på plats.

Anledningen till att det var lite folk var troligtvis att Sd, lokalt inte hade annonserat??

Men varför, vår partiledare kom ju??? Hur ska folk veta att han ska komma, hur??

Prata om slöseri med resurser.

Nu är det så här, jag vore väldigt tacksam om ni har åsikter på det jag skrev, menjmenjag vill inte bli behandlad som en mindre vetande.

Pelle

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

5 maj 2014 17:48

Det är kväljande o läsa Ahonen BC o Johans kommentarer m.fl som känner sig träffande. Ert hat som ni sprider urskiljningslöst får en att må illa!
Skaffa er ett liv istället för att hänga här och trakassera Thoralf och de som skriver här.
Men ni är väl blockade på andra sajter...

Pelle
Menar du att ingen annons fanns i lokalpressen inför Jimmies besök?!

 
Ingen bild

matspp

5 maj 2014 18:33

@Mats (ateist)
Full back framåt igen. Nu får det vara slut på din enkelspårighet.

 
Ingen bild

Salasso

5 maj 2014 18:37

Enligt DN 4 maj 2014 skickades den stackars flickan till släktningar i Sverige så att "familjen kunde flytta efter dottern till Sverige" och "återförenas". Hon utnyttjades alltså som ankarbarn.
Vad händer nu? Kommer familjen ändå att få permanent uppehållstillstånd och livslång försörjning i Sverige?
Att någon tidning i Sverige skulle ta upp den här cyniska hanteringen av barn är att hoppas för mycket.

 
Ingen bild

Tony

5 maj 2014 18:56

Mats (Ateist):

Råder det krigstillstånd i Palestina, så att dom behövde
skicka sitt ankarbarn till Sverige? Du kan möjligtvis
inte föreställa dig att meningen var att skaffa sig ett
bättre liv för sig själva i världens mest internationella
socialbyrå Sverige, där inget land på jorden saknar
representanter?

 
Ingen bild

pelle

5 maj 2014 19:11

Du gamla du fria
Ingen annons, det är jättesynd, ett sånt där tillfälle man inte får missa, det hade säkert kommit många nyfikna människor, dels för Jimmie är en kändis dels för att titta på vänster packet o och när dom hade kommit så hade dom hört talet, och det hade kunnat genererat i röster, missad straffspark helt enkelt, synd.
Pelle

 
Ingen bild

Thoralf A

5 maj 2014 19:31

Pelle

Finns ingen anledning att betala för en dyr annons. Räcker att skicka ett pressmeddelande till media att Jimmie kommer så får du gratis nyhetsartiklar.

 
Ingen bild

Sven Dacke

5 maj 2014 19:50

Allt är inte perfekt i skolor med "internationella" klasser

Smålandsposten berättade i förra veckan om situationen på Lammhultskola med trängsel, stök och till och med våld mot lärare. Problemen finns inte minst i den internationella klassen, IK , en skolförberedande verksamhet för barn och ungdomar som kommit nya till Sverige. Gruppen har den senaste tiden vuxit till över 70 elever och 15 nya barn ska in till hösten.
Darya Pakarinen jobbade på Lammhults skola i cirka 1,5 år, varav den längsta tiden i IK.
Hon beskriver allt som "frid och fröjd" till en början.
– Sedan kom anhöriginvandringen igång våren 2013. Vi insåg snabbt vad vi hade att möta och skolan började nyanställa. Förmodligen hade ingen räknat med att det skulle komma så stora familjeskaror som det gjorde.

Läs hela
http://goo.gl/OO20aJ

 
Ingen bild

Mats (ateist)

5 maj 2014 20:12

Tony

Du får googla Palestina konflikten själv.
Det är inte världens fridsammasteplats (trots all kärleksfull religion som finns där)

Matsapp

Gäsp

 
Ingen bild

OH

5 maj 2014 20:13

Jag utgår från att Ahonen,Johan, BC m.fl tar hand om några stackars ensamkommande flyktingbarn var i sina hem.Ni är väl solidariska med de stackars barnen.

 
Ingen bild

pelle

5 maj 2014 20:13

Thoralf
Vi har två lokaltidningar, jag har sökt igenom dom på artiklar om att Jimmie ska komma till Motala, och jag kan inte hitta någon sådan gratisreklam, om det berorpå att Sd inte har skickat in något pressmedelande eller om tidningsmurvlarna valt att inte ge Sd någon gratisreklam, vet inte jag, men jag skulle inte bli förvånad om det är det sistnämnda.ivilket fall som helst så borde Sd vara medvetna om att media mobbar oss, därför måste det ju vara bättre att Sd sätter ut en liten blänkare i tidningen.

Sd är ju inte betraktat som något vanligt parti i media som sagt, därför kan vi inte räkna med någon hjälp därifrån, annars hade det varit helt ok med att skicka ut ett pressmedelande.

Jimmie fick minst talar tid av alla igår på debatten, han fick inte ens bemöta fjollen från Mp fast han blev påhoppad, detta är så j,, la ynkligt, fy faan för svensk media.

Pelle

 
Ingen bild

Niklas R

5 maj 2014 20:33

@Mats (ateist)

Det pågår ingen konflikt i Gaza eller i Judeen/ Samarien. Det är de lokala myndigheternas ansvar att hålla ordning och reda på befolkningen.
Bara för att de är fattiga och inte får något jobb så finns det ingen anledning för dem att komma hit för att vi ska försörja dem.

Araberna i Gaza får väl be sina goda muslimska bröder i Egypten att öppna gränsen så att de kan få jobb där om det inte finns några i Gaza.

Det vi på sin höjd ska göra är att klappa händerna när egyptierna visar vilka goda grannar de är. Längre än så sträcker sig inte vårt ansvar.

 
Ingen bild

pelle

5 maj 2014 20:33

O h
Det du säger är klockrent
Jag kan inte få ln i min tankevärld, hu folk bara ska vara goda med andras pengar, sk ensamkommande skulle ju placeras ut till dessa goda människor, l deras familjer, ideras hem, i deras värld, helt enkelt, men då kommer godheten av sig, hycklare.Detta är fullt genomförbart, en självklarhet igentligen.

På detta sätt var det under kriget då finska barn(och då var det barn vi pratar om)
Kom till familjer i Sverige.

Varför är det inte så nu??

Det vore bra om bc, Johan ahonen, och ni andra som tillhör dom goda med empati.Ni skulle kunna räta ut ett frågetecken för som har tyngt mej mycket genom åren.

Tack på förhand.

Pelle

 
Ingen bild

Lotta

5 maj 2014 20:47

Jag förstår mig inte på Ahonen, Johan, BC och alltförsverige. Borde ni inte rikta er ilska mot de cyniska föräldrarna som skickar en liten 8-årig flicka för att genom henne lura sig till PUT och barnamördarna som tog hennes liv?

 
Ingen bild

Tommy

5 maj 2014 20:48

@Pelle
Han hade möjlighet men valde då annat fokus, det kommenterades som ett retoriskt knep i ngn sv. tidningarna.

Ang. Flickan
Tragiskt absolut. Det som irriterar mig är föräldrarnas skuldbeläggande på myndigheterna i kvällstidningarna. De borde väl veta mer om sina släktingar än vad soc. kan göra. De valde att skicka sin 8-åriga dotter till en nära släkting. Någonstans måste ju individerna ta ansvar. Lite samma sak med romska tiggarkvinnan som åker hit höggravid i 20-årsåldern med barn hemma. Har man inte möjlighet att ta hand om sina barn utan måste lämna de i Rumänien bör man kanske inte skaffa nytt barn och förvänta sig att svenska staten ska ta hand om situationen. Antagligen det mest Sverigedemokratiska inlägg jag någonsin kommer göra men ibland tycker även undertecknad det blir onyanserat.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

5 maj 2014 20:53

Niclas R

Vill du verkligen diskutera om Palestina, gaza och försöka säga att det inte är en av världens farligase platser ? krig eller inte.

Gazakriget 2012

I november 2012 utbröt nya stridshandlingar mellan Israel och Gaza. Under en dryg vecka dödades mer än 150 människor, de allra flesta i Gaza. Efter att Israel utfört en riktad attack mot en av Hamas högsta befälhavare svarade grupper i Gaza med att skjuta raketer mot Israel, varefter Israel flygbombade mer än tusen mål i Gaza. Ett vapenstillestånd kom till stånd den 21 november. Enligt överenskommelsen ska Israel upphöra med alla fientligheter på land, till sjöss och från luften och den palestinska sidan ska sluta med raketattacker mot Israel och attacker vid gränsen.

 
Ingen bild

pelle

5 maj 2014 21:02

Tommy
Nu hängde jag inte med, kan du utveckla.

Pelle

 
Ingen bild

Lotta

5 maj 2014 21:16

@Tommy
Nu är det jag som håller med dig. Ett inlägg baserat på sunt förnuft.

 
Ingen bild

Tommy

5 maj 2014 21:50

@Pelle
Jimmie hade chansen att replikera på Fridolins attack men valde då att skifta ämne. Inte direkt efter Fridolins attack men i nära anslutning.
För övrigt tycker jag som någorlunda objektiv bedömare att Jimmie inte särbehandlades i debatten. Hans taktik var tydlig: Minskar vi invandringen får vi massa pengar till annat, jag struntar i att försöka komma ifrån enfrågepartistämpeln.

 
Ingen bild

Lotta

5 maj 2014 22:05

@Tommy
Där håller jag inte med dig. Jimmie sa att han ville ha möjlighet att svara på Fridolins grova påhopp men blev stoppad av programledaren som sedan bytte ämne.

 
Ingen bild

Niklas R

5 maj 2014 23:27

@Mats

Det står araberna i Gaza fritt att sluta attackera sina grannländer så kommer inte dessa att skjuta tillbaka heller.

Dessutom, incidenten du nämnde hände för 18 månader sedan, så det är inget akut just nu.

M a o, det finns ingen anledning till varför araber från Gaza skall komma till Sverige annat än att det är svårt för dem. Men att det är svårt för dem är inte asylskäl med tillhörande livstidsförsörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad enligt utlänningslagen, vilket faktiskt skall föreställa vara den lag som Migrationsverket jobbar efter.

 
Ingen bild

pelle

6 maj 2014 00:02

Tommy
Nu är jag med, jag trodde du kommenterade ett annat inlägg som jag hade.

Fast jag tycker nog att genom att Sd har invandringen som sin fråga, så kommer man i kontakt med sjukvård, skola, brottslighet, pensioner, åldringsvård, arbetslöshet, välfärd, försvar ,osv, så därför så är Sd inte ett enfrågeparti utan det spänner över hela registret.

Jag läste igår på , tror det var exponerats kommentarsfält att någon hade tagit tid på partiledardebatten, och han hade kommit fram till att Jimmie fick tala kortast tid ungefär hälften mot moderaten o sossen, så visst var Jimmie motad som vanligt, något annat hade jag inte väntat mig.Så ser det ut med media i Sverige.

Tänk vad bra det skulle vara om dom goda människorna kunde svara på min fråga förut, om varför dom själva inte tar imot ett flyktingbarn för?

Tänker dom inte på att de stackars barnen när de får ihop med en massa olika människor som dom känner sig otrygga med,,, istället för att komma till en kärleksfull svensk familj.

Det skulle vara lag på detta, om det inte finns någon som vill ha dom boende hos sin familj, då tar vi inte imot några barn alls från utlandet.

Jag menar skulle ni själva vilja bo på ett hem med olika kulturer osv,, ni som är så goda menar jag? Och vi som är ett så rikt land så detta borde inte innebära några som helst problem för en vanlig svensk familj, och tänk vad goda ni kan känna er sedan, ni ska ju naturligvis hålla med mat o kläder o husrum själva, det är inte fråga om att ni ska tjäna pengar på verksamheten, utan det ska vara av godhet ni gör detta.

Jag tycker att detta är en kanonbra idé , helt seriöst, jag menar varje ord jag skriver, vi som inte vill vara med o finansiera denna invandring slipper, ni som vill känna er goda får göra detta, barnet får komma till en kärleksfull familj,,,,, alla blir nöjda

Pelle

 
Ingen bild

Niklas R

6 maj 2014 09:47

@pelle

Varje gång politiker i en kommun frågar efter fadderfamiljer till invandrare så brukar alltid SDs representanter föreslå att sjuklövern skall föregå med gott exempel och anmäla sig själva.
Vilket de aldrig gör.

Där har du svaret på ditt scenario.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards