thoralf

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

INGEN PK-NYHET

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2013 17:32

 


Igår lyssnade jag på debatten mellan Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag: En debatt där Ullenhag tydligen bestämt sig för att överrösta Jimmie i ljudvolym då han tog i mer än brukligt vilket tyder på att han kände sig underlägsen redan från början efter att Jimmie räknat upp Erik Ullenhags floskler.


Jimmie försökte flera gånger få Ullenhag att vidga blicken även till att svenskar blir utsatta för rasism av invandrare, utan framgång. Jag kom osökt ihåg artiklarna från tidningen Dagen om hur en kyrka i Tensta utsatts för skadegörelse och inbrott flera gånger under de senaste veckorna.


Frågan som måste ställas är om ”källarmoskéer” i Tensta även utsätts för skadegörelse och inbrott eller om det bara drabbar kyrkor. Är det så att bara svenska kyrkan utsätts för dessa dåd så har vi ännu ett exempel på rasism?

 

”Sedan i februari har vi haft fem inbrott varav tre har skett bara under de senaste två veckorna. Situationen här i Tensta har blivit värre på kort tid. Det beror säkert på flera olika saker, bland annat har hyrorna på vissa lägenheter höjts, dessutom har vissa rapgrupper förmedlat ett budskap om att det är okej att förstöra, berättar Maria Langefors.”

 

”För några dagar sedan stoppade ett bostadsbolag planerna på att bygga nya bostäder i Tensta efter att bostadsbolagets förvaltningskontor eldhärjats. Samma natt brändes även en miljöstation och en bil ned samtidigt som däck sattes i brand. Maria Langefors låter bekymrad och säger att risken är stor att skadegörelsen – och inbrotten i kyrkan – fortsätter.”

 

Läs hela artikeln i Dagen

 

Får dessa illdåd mot en svensk kyrka någon uppmärksamhet i svensk media. Givetvis är svaret NEJ. Det är inte politiskt korrekt att skriva om att en kyrka blivit utsatt för inbrott och skadegörelse i ett invandrartätt bostadsområde. Hade det däremot varit en moské som varit utsatt för motsvarande hade pk-journalisterna gått i spinn och hatartiklar och rasismartiklar hade funnits i varenda tidning ner till den allra minsta lokaltidningen.


Nu är det största möjliga tystnad som gäller.


Nu gäller detta inte bara i Sverige utan även när kyrkor vandaliseras eller bränns ner i Egypten, Nigeria, Indonesien o.s.v Svensk media har möjligen ett kort TT-meddelande men inte mer. Detsamma gäller när Hamas avfyrar raketer mot Israel. Men när Israel svarar med en flygattack då kan vi läsa om detta i media och inte minst både se och höra i SVT.

  

En googlesökning är minst sagt avslöjande. Förutom den kristna tidningen Dagen finns inga artiklar i media om Tenstavandaliseringen utan endast ett antal bloggar och den ”hemska” sajten Avpixlat som skrivit om detta.


 


Idag fick Täppas ett samtal till Ring P1 som han fick problem med. Lyssna på samtalet på följande länk.


http://petterssonsblogg.se/2013/04/23/karin-laser-lusen-av-tappas/

 
ANNONS
 
Ingen bild

Nyhetspojken

23 april 2013 21:51

Varje gång en kristen kyrka, en moské eller ett satanistiskt tempel mfl utsätts för någon form av "religiös terrorism" (vet att det är illa uttryckt och uppblåst) är det väldigt illa. Religionsfrihet ska vi värna om. Vanlig skadegörelse är självklart illa nog, är rätt säker på att det är så enkelt. Men vem ligger nu bakom dessa galenskaper, har polisen några spår?

 
Ingen bild

Vakttornet

23 april 2013 23:16


Margit Silberstein: Omaraffären en krutdurk för S

En allvarlig anomali håller på att spräcka "alla(h) ska med"-paradigmet.
Den nyvunna insikten om att islam inte går att förena med feminism, HBT-vänlighet och principen om alla människors lika värde har skapat en kris inom (S) som kan bli den värsta i partiets historia.
(S) står vid ett historiskt vägval.
Kampen mellan å ena sidan feministerna i partiet och å andra sidan muslimer och deras sympatisörer är inte avgjord än.
Vem som kommer att gå segrande ur denna kamp är det svårt att sia om idag.
Spännande fortsättning följer...

http://avpixlat.info/newsdesk/margit-silberstein-omaraffaren-en-krutdurk-for-s

 
Ingen bild

Magentan

24 april 2013 00:19

CIRKUS MUSTAFA
"Det började som en skakning på nedre däck. Nu skakas Sveriges största parti, socialdemokraterna, nerifrån gräsrötterna och upp till den översta partitoppen av ett jordskred som vi sannolikt bara har sett början av. Pinsamt är bara förnamnet på turerna kring valet av islamisten Omar Mustafa in i den socialdemokratiska partistyrelsen och utsparkningen av honom sex dagar senare. Skakningarna har inte bara avslöjat en spricka inom socialdemokraterna. De blottar ett slukhål – av djupaste okunnighet, gränslös naivitet, nonchalans och politisk cynism."

Så börjar Julia Caesar sin söndagskrönika denna veckan. Den håller som vanligt hög klass och levererar många beska sanningar.
Några rader längre fram skriver hon:

"Som av en händelse är det tidningen Expo som uppmärksammar att Islamiska förbundet, där Omar Mustafa är ordförande, har bjudit in de utpräglat antisemitiska egyptierna Salah Sultan och Ragheb al-Serjany som föreläsare."
[...]
"När Expo skriver något går en susning genom landets redaktioner. Då blir det plötsligt legitimt för media att haka på. Det är Expo som avgör vad som får luftas offentligt i dagens Sverige. Artikeln blir startsignalen för en flod av artiklar och radio- och tv-inslag...."

Läs hela Julia Caesars krönika (och kommentarerna):
http://snaphanen.dk/2013/04/21/cirkus-mustafa/ 
Ingen bild

Bertil

24 april 2013 01:11

Newsweek hade kriget mot kristna som förstsida för ett drygt år sedan så även om det knappt framgår i media här hemma så finns det i alla fall på andras tapeter.

http://www.thedailybeast.com/newsweek/2012/02/05/ayaan-hirsi-ali-the-global-war-on-christians-in-the-muslim-world.html

 
Hiram Li

Hiram Li

24 april 2013 05:00

Undra varför Thoralf inte lyfter upp att 4 av 10 moskéer blir utsatta för skadegörelse och hot. Kan det var för att han vill framställa en vinklad bild av verkligheten? Bör tilläggas att vandalismen mot moskéer får mycket liten eller ingen media uppmärksamhet, så Thoralfs argument är ganska svaga.

Vidare tänkte jag passa på att fråga Thoralf om det är på grund av att han är homofob som han tycker att homosexuella par inte ska få adoptera?

http://envitros.wordpress.com

 
Ingen bild

Putte

24 april 2013 05:27

@Hiram Li,
Varför räknar du inte upp vilka moskéer som har blivit utsatta för skadegörelse och hot och när? Inget hindrar dig att berätta det här, eller är det bara en siffra du tagit ur luften?

 
Ingen bild

World Traveller

24 april 2013 05:54

Nyhetspojken och Hiram Li koer pa med sitt svammel. Varfor kan de inte bara erkanna att muslimer forfoljer kristna och buddhister over hela varlden, branner kyrkor och tempel, valdtar och mordar. Allt med medias goda minne. Nu bedrivs det en kampanj pa BBC och i svensk media mot buddhistiska burmeser som forsvarar sig mot muslimska illdad. Inte ett ljud namns att orolighterna borjade efter att muslimer gruppvaldtagit burmesiska flickor och mordat munkar. Ni kan ta ert islam och forsvinna till Saudiarabien.

 
Ingen bild

Mattias

24 april 2013 06:20

Inte så konstigt att det inte blir någon nyhet i etablerade svenska medier när en (kristen) kyrka vandaliseras. Och våldtäkter är ju vardagsmat i det nya Sverige och genererar sällan några stora rubriker. -"Det var ju bara en svensk kvinna, dessutom hade hon kort kjol".

Men ve om Omar Mustafa eller liknande känner sig kränkt och utsatt för islamofobi, dååååå blir det ett annat ljud i skällan. Kvällstidningarna lockar med krigsrubriker och vederbörande får gråta ut i TV på bästa sändningstid.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 06:21

Varför får svenska skolor fortsätta brinna?
publicerad 22 januari 2010
Lekenskolan, Lomboloskolan, Killebäcksskolan, Gardaskolan, Hovsjöskolan och Torslanda är några exempel på skolor som helt eller nästan helt brunnit ner. Enbart de här sex exemplen kostar nästan en halv miljard kronor att återuppbygga.

http://www.brandsakert.se/2010/0122/varf%C3%B6r-f%C3%A5r-svenska-skolor-forts%C3%A4tta-brinna

--------------------------------------------------------

Denna artikel handlar i första hand om ämnet berandsäkerhet, men än viktigare fråga är

Varför har Svenska skolor börjat brinna i takt med massinvandring?

När jag växte upp hände olyckor att det inträffade "normala" bränder i skolor och andra arbetsplatser, men vad finns det för kopplingar till nutiden och bränder.

Är det återigen "den stora blå elefanten" som står mitt i rummet, men som "svenken" inte ser, som är orsaken.

Och varför får flickor inte gå i skola i Afganistan. Kanske något att fundera över, om det kan vara samma orsak som att skolor brinner.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 06:32

Rosengårdskolans högstadium bör avvecklas för att barnen ska klara betygsmålen. Detta föreslås i den utredning som gjorts om skolan. Enligt förslaget ska eleverna som går i årskurs 7-9 flyttas till andra skolor i Malmö, medan de yngre barnen ska gå kvar.
Situationen på skolan har varit ansträngd under en längre tid. Arbetsmiljön för både lärare och elever har varit dålig och betygen låga.
Genom att flytta eleverna hoppas utredarna att de äldre barnen ska få bättre förutsättningar att nå sina betygsmål samtidigt som skolan i Rosengård kan fokusera mer på de yngre eleverna. Enligt en första kontroll som gjorts bland Malmös skolor ska det finnas plats för de cirka 120 elever som enligt förslaget ska flyttas.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=96&artikel=5514277

-------------------------------------------------------

Samma sak i ökända Araby i Växjö.

Dom högre klasserna läggs ner i den nyrenoverade skolan, för att "elevernas" resultat är för dåliga och arbetsmiljön för dålig, och eleverna flyttas ut för att " berika" andra bättre fungerande skolor.
Vad blir resultatet????

PK politikerna i Växjö och Rosengård, menar att dom bra skolorna skall lyckas "omvända" problembarnen, genom att ta resurser från lärare och andra elever.

Det är vad politiker tror.

---------------------------------

Nu till matlagning.

Nu en fråga till läsarna, kanske någon jobbar på ...
Jag har ett kg köttfärs som luktar och smakar illa.

Kan jag köpa 5 kg ny köttfärs och blanda i den gamla, så att den blir "utspädd" och bättre att äta, eller vad är det som händer?

Tacksam för hjälp, obs detta har inget att göra med frågan om skolan

 
Ingen bild

Eric H

24 april 2013 06:48

Det brinner en skola om dagen.. En berikning???
Och beträffande köttfärsen.
Ett gammalt tips från tiden då man hade sämre förvaringsmöjligheter än idag var att vid bakning knäcka äggen i en separat skål först, innan man blandar i dem i degen, om något ägg var skämt så skulle det inte förstöra de andra.
Förstått analogin?
Köttfärs är något av det mest känsliga vi har i köket, malet kött= stor yta för bacillerna att angripa på.
Misstänkt dålig köttfärs = tillagas separat!
Lästips från (oförskämd) sosse med grumlig demokratiuppfattning:
http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1863&blogg=59967

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 06:48

En svensk tiger


Vår beredskap är god? Vid föranmälda ryska flygövningar har Sverige inte ett enda plan i tjänst.

Moderatstämman i Växjö i lördags sa ja till Nato. Ett bra beslut.

Vart är Sverige på väg?

Bo Frank
Växjö 20130422

--------------------------------------------

Kanske den uteblivna reaktionen på Rysslands övning ingick i Moderaternas plan.
Undrar vad Waberi tycker.

 
Svensson

Svensson

24 april 2013 07:00

Att höja rösten som Erik gjorde, är ett svaghetstecken.Folk har tröttnat på Eriks mantra,som han kör om och om igen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 07:00

Prestigeförlust för alliansen
VÄXJÖ i dag 06:13 | Uppdaterad i dag 06:17

Det blev ingen försäljning av 1 100 lägenheter i allmännyttan.
Den förre kd-ledamoten Lena Johannesson och (SD) gjorde gemensam sak med oppositionen och röstade nej.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/prestigeforlust-for-alliansen(3746170).gm

 
Ingen bild

OH

24 april 2013 07:07

Låt Hemvärnet ta över incidentberedskapen. Det kan bara bli bättre.
Ryssarna ville antagligen försöka få oss att vakna.

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 07:08

Det är tydligen "ensamkommande barn" som är en brandrisk och nya boenden måste byggas med varje rum brandsäkert för för miljoner.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=110&artikel=5513340

--------------------------------------

Inte lika viktigt att bostäder för våra äldre är "brandsäkra" och dom flesta äldreboenden är inte brandsäkra och ingen varken kan eller voill göra något åt det.

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=509&grupp=19118%20%20&artikel=4531068

-----------------------------------------------

Vika är det som pratar om att göra skillnad på Vi och Dom ??

 
Ingen bild

Ludvig

24 april 2013 07:25

Tack för att jag fick höra när Karin försökte få den odugliga programledaren att vakna. Mycket bra!

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 07:36

Mera från Växjös horisont.

M pampen som vill gå med i Nato, säger att vi skiter i fullmäktiges beslut att inte gå med på försäljning av kommuninnevånarnas egendom, hyreshusen, och konstaterar att vi hittar säkert pöå något sätt att gå förbi det demokratiska beslutet.

Kanske inte exakt dom orden men tolkning av hans kommentar, mpå samma sätt som media brukar tolka allt annat.

http://www.smp.se/nyheter/vaxjo/vi-viker-inte-ned-oss(3746171).gm

 
Ingen bild

Stefan A.

24 april 2013 08:09

Enda gången reportrarna i fulmedia blev högkyrkliga var när "SD tågade ut ur Storkyrkan" annars brukar man bli tills sig så man pinkar i byxan av lycka när Lucia blir ljusfest, när julfest blir vinterfest, när skolavslutningar förbjuds i kyrkan mm. Frågor som annars brukar dominera media dvs. feminism och hbt. lyser med sin frånvaro ju närmare moskén man kommer, medan kyrkliga representanter skall tvingas på knä om man är tveksam till vissa vigslar mm.

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 09:16

Fast när det gäller högtider i skolan är det oftast humanisterna som låter.
Som en judisk och muslimsk familj sa i ngn håla : "vi firar lucia och jul som alla andra".
Det var humanisterna som ställde tilldet där.
Sedan lever vu ju nu i ett sekulariserat land.
Då ska vi väl inte fira högtider i kyrkan?
Dit får man gå på sin egen fritid.

 
Ingen bild

Hacke

24 april 2013 09:40

Den stora elefanten i rummet förtigs eller förvrängs till oigenkännlighet av fulmedia i alla sammanhang. Från vitpixling till statistikförvrängning eller som här - total tystnad.
Ett skolexempel på detta förräderi och läsarförakt fick vi så sent som igår då Norra Skåne gick ut och ändrade ett redan publicerat signalement på en rånare genom att stryka det lilla, men ack så avgörande i sammanhanget, ordet "mörkhyad".
Svensk media är inte bara ett hot mot samhället ur upplysningssynpunkt utan har också en betydande roll som renodlad kriminell aktör - åtminstone i mina ögon.
Bidra aldrig med ett öre till dessa smutsiga hantverkare!

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2013 10:24

Nu har det avslöjats att kebab-kött i Malmö innehållit griskött. Detta kött skulle tom. vara äkta Halal.
Denna händelse kan vara intressant, och visa landets Muslimer att det på inget sätt är farligt att äta fläskkött.
För oss, äkta svenskar är det viktigare att djuren, vars kött ingår i kebab, inte slaktas enligt medeltida plågsamma ökenritualer, utan enligt moderna skonsamma metoder.

 
Ingen bild

Fläsk

24 april 2013 12:47

@Hulda mk1, ät inte på McDonalds de använder halal-slaktat.

 
Ingen bild

*^#"¤!*^#"¤!*^#"¤!*^#"¤!*^#"¤!*^#"¤!

24 april 2013 13:01—————————-—————————-
Panik i Rosengård
Fläsk i Kebaben!
—————————-—————————-

På tre kebabställen i Malmö har man hittat fläskkött i kebaben; 0,1 procent, 8 procent och 18 procent.

Omar Makiye driver Sara Superfalafel på parkeringen jämte Rosengårds centrum. Majoriteten av hans kunder är muslimer och hans kebab innehöll 18 procent fläsk:

– Jag är helt lurad. Jag vill hjälpa till att reda ut det här och sätta fast de som fuskar. De har ingen respekt. Mina kunder blir förstås förbannade. Det här är förskräckligt. Men jag har litat fullt ut på leverantören.

-De flesta som äter här är muslimer. De är mycket noga med att inte få i sig den minsta lilla bit av fläsk. Jag har ätit själv också. Det är en katastrof. Må Allah förlåta mig, säger han.

VILKEN KATASTROF!

Källa:
http://www.expressen.se/kvp/kottbluffen-i-malmo---kebaber-inneholl-flask/

 
Ingen bild

Obeveklig

24 april 2013 16:59

Jag har en undran som Alf eller någon härinne kan svara på????
Alla högerextrema bloggar påstår sig ha högt i tak och berätta sanningen.
Hur kommer det då sig att meningsmotståndare hela tiden blir censurerade?
Ni ska ju vara motpolen mot den s.k "pk-media" som ni påstår ljuger hela tiden.
Varför får man som tex Olof inte debattera vad som är svenskt och när man blir svensk utan att bli misstänkligjord för att komma från expo el dylikt.
Att ni är rasister och islamofober är inte direkt någon nyhet, så vad ni än skulle skriva/säga skulle inte bli någon skandal.
Men för att en debatt ska kunna uppstå så måste ju alla röster kunna komma till tals?
I all välmening.

 
Ingen bild

Hacke

24 april 2013 17:23

@Obeveklig
Är det också "i all välmening" som du kallar oss härinne för rasister och islamofober?
Det var inte många rader du behövde för att avslöja dig själv som, i all välmening, fullständigt okvalificerad för den debatt du efterlyser.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2013 17:34

Obeveklig...
Men snälla, tagga ner lite. Rasister, högerextrema och Islamofober...
Rasister är alla folkgrupper om man ser till den egna gruppen i första hand. Det är en medärvd skyddsinstinkt.
Fobi är en lättare psykisk sjukdom. Den skall inte kopplas samman med sund skepsis till en ny religion som redan nu har förändrat vårt samhälle och som med tiden tom. innebär en stor fara för samhället.
Högerextrem anses den vara som står till höger om vänsterpartiet...

 
Ingen bild

Mattias

24 april 2013 17:43

@Obeveklig
Hej, du hävdar vilja försvara det fria ordet men är väääldigt snabb med att döma alla oss som skriver kommentarer här...

Men om du vill ta debatten har jag en liten undran: Bor du själv i närheten av mångkulturen? Har du någon aning om hur det är att leva som svensk i ett bostadsområde med en hög andel invandrare från mellanöstern/Afrika???
Ser fram emot ditt svar :-)

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 17:48

Jag är socialist.
Det hymmlar jag inte om.
Men frågan var varför meningsmotståndare blir censurerade?
Jag frågade härinne varför det inte skrivs ngt om mannen som blev dömd för mordhot mot en journalist på de högerextrema bloggarna (det är ju ganska troligt att han är SD anhängare), jag blev censurerad direkt.

 
Ingen bild

Inge

24 april 2013 17:54

@ Mattias

Troll svarar inte på frågor, utan fortsätter i evinnerlighet med sitt eviga tjat utan tillstymmelse till någon form av hjärnverksamhet.

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 17:55

Ursäkta nu, men nu är liksom definitionen av islamofober.

Jag är uppvuxen i Skärholmen så ja, jag vet allt om hur det är att bo ixett multikulturellt område.
Likt de "svenska" områdena så funns det olika "klasdförorter".
Skärholmen ligger rätt långt ned på klasslistan medan mer uppblandade "vanliga" förorter med "vanliga arbetar/medelklass" är mindre priblemfyllda.
Men det handlar om kladd, inte etnicitet.

 
Ingen bild

Thoralf A

24 april 2013 17:56

obeveklig

Du är ännu ett troll möjligen samma person som gått under alias olof och trötter. Spårar du ur på samma sätt raderas alla dina kommentarer och länkar

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 18:02

Nej, i get troll och är inte hör under andra slias. De borde ju du se som här järnkoll pp ipadresser?
Men ingen fara.
Du bevisade just min poäng :(

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 18:04

...men förstår att debatt och meningsskiljaktigheter inte är att föredra härinne.
Det ska råda konsensus tydligen.
Ingen får tycka annorlunda??????

 
J B Doe

J B Doe

24 april 2013 18:07

Islamofobi är ett paraplybegrepp som bör undvikas. Uppmana alltid folk som använder det att precisera om de avser:
1. Kusingiftesfobi
2. Pedofili-fobi
3. Fobi mot stympning avhjälplösa babies
4. Fobi mot plågsamma slaktmetoder
5. Kvinnoförtrycksfobi
6. Homofob-fobi

http://rabt

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 18:15

Islamofobi är begreppet som åsyftar fördomar, hat eller rasism mot muslimska kulturyttringar.

Mot kvinnoförtryck, pedofili, mot homofobi, könsstympning etc. Men det är kulturella yttringar mycket av det du skriver om.
Ska inte ens börja med att skriva vad SD medlemar, riksdagsmän och förtroendevalds sagt.

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 18:24

Islamofobi är de högerextremas nya hobby nu när antisemitism inte är gångbart längre.
Men byt ut jude mot muslim i det flesta inläggen som skrivs på högerextrema sidor så målas en ganska skrämmande bild upp.
Förtryck och extremism ska alltid bekämpas.
Jag vurmar inte för islam, MEN ni skriver ju att ALLA som kommer från mellanöstern är islamister och extremister mer eller mindre.
Sedan tar ni enstaka fall som om det skulle bevisa ngt?
Jag kan ta fram tex massor med artiklar och domar om hur svenska män är halvakoholiserade, viagraknaprande, pedofiler, kvinnormisshandlare, torskar, homofober etcetcetc....men det skulle ju inte vara den sanna bilden av den svenska mannen. Bara en bråkdel.
På samma sätt är det när man hela tiden kommer med enskilda fall där invandrare begår tex brott.
Det flesta personer som kommer från mellanöstern är inte praktiserande muslimer, och vill för allt i världen inte införa sharia i Sverige, tvärtom!.
Men som vanligt är det oftast makt som sätter agendan för den vanliga människan, oavsett om de är politiker, verkställande direktörer eller religösa ledare.

 
Ingen bild

Skånepåg

24 april 2013 18:36

@ Thoralf A

Ditt antagande är med stor sannolikhet korrekt.

 
Ingen bild

Obeveklig

24 april 2013 18:44

Ok.
Jag lämnar er då.
Försökte försvara mina åsikter. Var inte svammel för sakens skull.
Vi är alla människor, nätet får oss att tro att det är monster som sitter på andra sidan.
Jag håller inte med er i mycket, men tycker om att debattera med en del på liknande sidor.
Nyfiken på den strukurella rasismen och islamofobin, hur man hamnar där och varför.
Tänk på att ni skriver på samma sätt och med samma typ av jargong som Breivik.
Vad kallas han nu efter sina terrordåd på barn?

 
Ingen bild

Magentan

24 april 2013 19:28

@ "obeveklig"
" ... Men byt ut jude mot muslim i det flesta inläggen ..."
Byta ut jude mot muslim??? Jag har ALDRIG hört talas om någon jude som har kastat ut sin dotter från balkongen eller låtit yngste sonen (som inte är straffmyndig) knivmörda henne för att hon inte ville bli bortgift, inte heller att någon jude kräver särskilda badtider för kvinnor, inte heller att någon jude krävt koshermat i skolorna. Jag har heller aldrig hört talas om att judar har begått gruppvåldtäkter på svenska kvinnor osv.

"Jag kan ta fram tex massor med artiklar och domar om hur svenska män är ..."
Precis som du skriver så är varje fall ett enskilt fall, men de enskilda muslimska fallen råkar vara väldigt många i förhållande till antalet muslimska män i Sverige jämfört med antalet svenska män i Sverige.

"Det flesta personer som kommer från mellanöstern är inte praktiserande muslimer ..."
Väldigt många av de som under regeringen Reinfeldts tid har kommit till Sverige från MENA-länderna är just praktiserande muslimer. Det är bara att observera antalet kvinnor som bär någon form av slöja, så vet man att hon och hela hennes övriga familj räknar sig som troende muslimer. Jag har själv icketroende muslimer bland mina vänner, och även dessa är oroliga och frustrerade över utvecklingen här.

 
Ingen bild

Mattias

24 april 2013 19:31

@Obeveklig
Tack för ditt svar. Men jag skulle snarare tro att du är uppvuxen i ett tryggt villakvarter och hittills har sluppit att konfronteras med mångkulturens alla avigsidor (även om ditt hjärta tycks bulta för förorten.)

Men förr eller senare är det även din tur, och även du kommer att drabbas på ett eller annat sätt av den otrygghet som följer i mångkulturens spår. Det kan du utgå ifrån med den nuvarande utvecklingen.

Om några år när du har blivit lite äldre och mognat till skulle jag inte alls bli förvånad om du kommer att ha en helt annan politisk ståndpunkt.

 
Ingen bild

obeveklig

24 april 2013 20:25

@Mattias
Jag är över 40. Har familj och barn, lever ett bra liv. Utbildade mig och skaffade mig jobb.
Levde inte i ngn villaidyl, utan ett av 70-talets höghus(hyreshus), så jag vet visst hur förorten ser ut.

@Magentan
Jag har själv judiskt blod men vet inget om att kasta folk från balkongen.
MEN...på samma sätt som ni använder er av karaktärsord likt "skäggbarn" så använde nazisterna judars karaktärsdrag för att håna dem.
På samma sätt som "muslimer" utmålas som fiender mot den svenska staten så utmålades judarna som fiende no.1 som skulle ta över den Tyska staten.
Fortsättning finns att läsa i otaliga böcker om så önskas.
Det är självklart att det är skillnader mellan judendom och islam. På samma sätt är det självklart att det är skillnad på olika kulturella yttringar. Det är också skillnad på hur samhället ser ut nu och på 30-talet.
Men det är inte i detaljerna man finner likheterna utan i på vilket sätt judar/muslimer demoniseras.
Att de knappt är människor, de är kvinnoförtryckare, könstympare, pedofiler, våldtäktsmän etcetc.
Man försöker avhumanisera muslimerna eller folk i allmänhet ifrån mellanöstern.
Jag är inte för kvinnoförtryck, könstympning, hedervåld etc. Men som sagts tidigare så är det ofta kulturella uttryck, och för dem finns de lagar.
Det är också en klassfråga. Våldsuttryck tar den till som inte har något att förlora (oavsett vart de kommer ifrån eller bor).
Enkla lösningar tar också folk till som inte utbildat sig pga av olika anledningar.
Det är inget problem att vara praktiserande muslim och bo i Sverige, MEN vi har lagar för kvinnovåld, könsstympning etc...
Vill man inte leva efter svenska lagar och bryter mot dem så ska man självklart straffas.
Extremism ska man alltid ta avstånd ifrån...oavsett om den är islamistisk, högerextrem eller vänsterextrem.

 
Ingen bild

Hulda mk1

24 april 2013 20:58

Obeveklig...
Du bättrar dig, men du har mycket kvar.
Jag har inget emot att diskutera, men det finns gränser. Om man tar till Nazism, då går jag i taket. Ingen förnuftig människa försvarar deras gärningar.
Men jag blir lika förbxxxxxd när kommunismen slipper kritik. Dras metodet mot oliktänkande har genom åren kostat ännu fler livet.

Samma upprördhet känner jag när invandrare skyddas av allvarligt naiva svenskar. Det tas STORA hänsyn och det GULLAS hela tiden.

DU "Obeveklig" tillhör desvärre den gruppen. Har DU någon gång gått in på en Vänsterblogg eller MP-blogg och varit lika "obeveklig"?

Jag har gjort det och man stoppas och raderas bums. Thoralf är betydligt mer förlåtande...

 
Ingen bild

Obeveklig

24 april 2013 21:13

Jag har röstar på både V och Mp. Jag har varit inne och kritiserat på deras bloggar också.
Gullas vet jag inte om jag kan hålla med om. Den strukturella rasismen har alltid funnits här.
Den talade min far om redan på 60-talet.
Det finns ju hur många studier som helst som stödjer den teorin.

Då måste jag fråga.
Breivik hade samma retorik som er, samma tankegångar, samma värderingar.
Hur ser du på honom?
Innan han dödade en massa barn så höll ju många av SDs anhängare med honom när han var och skrev på svenska högerextrema sidor (som Avpixlat).

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 april 2013 21:16

För att klargöra vissa skillnader.

Vilka krav på särbehandling och undantag hade de judar som levde i tyskland och i de senare ockuperade områdena fram till Hitlers maktövertagande 1933?

Hur många av dessa var arbetslösa och levde på bidrag?

Hur många kom som invandrare och flyktingar?

Hur var utbildningsnivå på dessa judar jämfört med befolkningen i övrigt?

Var det på något vis överrepresenterade i brottstatistik?

För att göra det lätt för dig så finns det inget som helst samband och enda skälet till att parallelen dras är att få de som kritiserar islam att framstå som nazister. Och därigenom vinna diskussionen då alla ju vet att nazisterna var onda.

Om saklig kritik är avhumanisering så beror det på att föremålen för kritiken uppför sig inhumant.

 
Ingen bild

Lotta

24 april 2013 21:23

OT/ Har precis sett Uppdrag Granskning om de vanvårdade barnen. Det var vidrigt att höra de olika historierna som berättades. Djupt orättvist och skandalöst att man satt en tidsgräns. Självklart skall ALLA som utsatts ha rätt till ersättning. Om jag inte minns fel var SD inblandat i beslutet att ersättning skall utgå även om det som vanligt inte framgick.

 
Ingen bild

Lotta

24 april 2013 21:32

Hittade följande länk om SD:s medverkan: http://budkavle.blogspot.se/2011/09/ministern-fortiger-att-sd-ordnade.html?m=1

 
Ingen bild

Lotta

24 april 2013 21:35

En sida som "obeveklig" borde studer noga: http://www.examiner.com/article/as-muslim-population-grows-what-can-happen-to-a-society

 
Ingen bild

Sven Dacke

24 april 2013 21:37

En "magistral" Moderat Bo Frank i Växjö uttalar sig angående den tillfälligt uppskjutna försäljningen av allmännyttan.


----------------------------------------------

Jaha!
Så gick fastighetsförsäljningen åt skogen. Såväl den som svek sitt parti och sd röstatade för detta så sent som i juni i förra året då alliansens budget röstades igenom. Och sossarna gör samma sak när man själv har makten. I fortsättningen kommer inte sd och en avhoppare kunna avgöra viktiga frågor. Hade inte själv kunnat påverka detta genom min närvaro. Och sossarna får nog vara lite mer ödmjuka när de anklagar alliansen för att förhandla med sd. Men nu har ju Lotta bett om ursäkt för denna ogrundade insinuation. Och jag är ju minst av allt långsint. Och jag undrar hur sossarna känner det egentligen? Och ärligt talat. Jag undrar faktiskt om jag skulle tagit hjälp av Sverigedemokraterna och en avhoppad socialdemokrat? Inte helt säker på det.

http://bofranksdagbok.blogspot.se/

 
Ingen bild

Mattias

24 april 2013 22:26

@Obeveklig, jag skulle gissa att du är max 21 och några högskolestudier har du definitivt inte i bagaget. Du bor i ett tryggt villaområde (hemma hos mammsen o pappsen??) och vet väldigt lite om den verkliga världen. Var glad för det!! Men förr eller senare kommer även du att konfronteras med någon av mångkulturens avigsidor, var så säker på det!!!

 
Ingen bild

Pär Green

24 april 2013 22:26

#Lotta Onsdag 24 april 21:23

Maria Larsson var MYCKET tydlig med att det var sju (7) riksdagspartier som var ansvariga för en mycket bisarr överenskommelse!
Undrar om det blivit samma dåliga lösning med åtta (8) partier?

 
Ingen bild

World Traveller

25 april 2013 10:52

Obeveklig kan inte vara mer an hogst 20-22 ar. Han ar absolut inte over 40 med familj och barn. Saa omogen kan man bara inte vara om man har barn.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se