thoralf

Direktlänk till inlägg 23 april 2013

INTE HÄNT NÅGOT SPECIELLT

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2013 15:23

"Det är slående. Det har inte hänt något speciellt som kan förklara den stora ökningen, säger Anders Hellström, forskare vid Malmö högskola som specialiserat sig på nationalistiska och populistiska partier."


Nej, förutom att regeringen och de rödgröna fortsätter sin huvudlösa politik på invandringsområdet. Och gud nåde den som kritiserar uppgörelsen med Miljöpartiet om vård av papperslösa eller de som vågar hylla polisen för sin insats i REVA-projektet. Eller varför inte Omar Mustafa som mer och mer iklär sig offerrollen med hjälp av media, precis som Henrik Rydström som bara blivit ersatt av en arbetskraftsinvandrare från Brasilien!


Nej, det har inte hänt något speciellt. Hur verklighetsfrånvända är forskare vid Malmö högskola?


Läs artikeln i Metro.


Mångkulturen står uppenbarligen inte högt i kurs i Skåne. Eller är det Jens Leandersson (SD) som gör ett bra jobb i region Skåne som får siffrorna att lyfta för SD?


 


Till alla som klagar på att SD inte syns i debatten kommer här Jimmie Åkessons debatt med Erik Ullenhag ifrån Lund igår.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Gubben o Gumman

23 april 2013 15:42

Arbetskraftsinvandrare från Brasilien är nog bland det bästa Gubben o Gumman läst , stående ovationer, svårslagen tung snyting hehe

 
Ingen bild

Pär Green

23 april 2013 15:50

Höga siffror är kul, bara det informeras!

Sydnytt “glömmer” SD-stapeln

Sydnytts tur, som i 18:10-sändningen redovisar partisympatierna i den Skånemätning YouGov gjort och vi tog upp tidigare idag. SD kommer inte med trots att partiet får stöd av 16 procent, en ökning med hela sju procentenheter sedan förra mätningen.

Och detta är alltså på SVT, som har hårda krav på sig att vara “oberoende”, som motprestation för att sedan få rätten att löpande kräva pengar av alla Sveriges medborgare som över huvud taget äger en dator eller mobiltelefon, oavsett om man tar del av programmen eller inte.

Anmälan till Granskningsnämnden är därför verkligen på sin plats, och kan göras här.

Sydnytt

http://avpixlat.info/

 
Ingen bild

Nalli

23 april 2013 16:12

Pär Green@
Tisdag 23 april 15:50
” Sydnytt “glömmer” SD-stapeln”

Ordet glömma/er är inte rätt ord, det är en medveten handling.
Jag kommer att anmäla det till Granskningsnämnden.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 april 2013 16:15

Att det går hyfsat bra för SD beror nog på en kombination av att fler och fler genomskådar medias stora "multikultilögn", Jens Leandersson + övriga aktiva SD-are(inte minst Du Thoralf!) men framför allt verkligheten, en verklighet som blir allt svårare att dölja.
Ynkligt att Sydnytt valde att låtsas som om SD inte existerar. Problemet är väl att SD existerar lite väl mycket (16%! eller 17%idag?), för det svenska politiskt korrumperade medieetablissemanget.
Såg hela gårdagens debatt i Lund. Den visade tydligt att vår Jimmie blir mer och mer rutinerad, vilket bådar mycket gott för Sveriges framtid!

http://www.status.st

 
Svensson

Svensson

23 april 2013 16:16

Det har växt fram en massa förortsgetton, och det är väl inget positivt ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stridhsson

23 april 2013 16:33

Lyssnade på debatten mellan Ullenhag och Jimmy. Det är ett helt suveränt framförande av Jimmy Åkesson. Denna debatt borde sändas i
SVT, då tror jag att SD hoppar upp 14-15% i väljarstöd.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 april 2013 16:38

Igår blev jag så provocerad av att Sydnytt "glömde" SD´s 16% att jag mailade Sydnytt-redaktören. Fick svar för en liten stund sedan med motivationen att 18:10-sändningen är så kort. Dom förklarade vidare att i 19:15-sändningen kunde det oavkortade inslaget ses, vilket även innehöll ett inslag från "Myt-Erik"´s och Jimmie´s debatt på "Studenternas" i Lund!
Kan ses här mellan 0:30 - 6:30:

http://www.exponerat.info/hela-debatten-akesson-vs-ullenhag-har/

http://www.status.st

 
Ingen bild

Ha Ha Ha

23 april 2013 16:52


Svinhugg går igen!

Expo som länge ägnat sig åt att anklaga folk till höger och vänster för att vara islamofober
blir nu själva anklagade för att vara
just det
islamofober!

Ha Ha Ha

 
Ingen bild

Jag är ingen idiot

23 april 2013 16:53

Svaret till Lassekolja från Sydnytt är att 1810-sändningen är så kort så därför tog vi bort SD-stapeln på bilden!!!???? Tänker ni svara det till Granskningsnämnden? Som troligen köper svaret och avstår från kritik. Är det inte dags att journalisterna börjar ta sig själva på allvar och framför allt slutar upp med att behandla tittare och läsare som idioter.

 
Lassekolja

Lassekolja

23 april 2013 16:54

I mitt förra inlägg (16:38) blev det fel länk. Hoppas att följande länk blir rätt för ett "komplett" Sydnytt, d.v.s där INTE SD "glömts" bort. Innehåller även intervju med Jens Leandersson:

http://www.svtplay.se/video/1175794/22-4-19-15

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lärare

23 april 2013 17:51

Oj, vad han "speedade" upp sig, Erik "Balkan" Ullenhag.
Han tog gång på gång upp att Balkanflyktingarna minsann hade anpassat sig väl och lyckats skapa sig en bra tillvaror här med arbete.

Man kan inte jämföra 90-talets Balkanflyktingar med dagens "import" från MENA-länderna. Framförallt inte från Somalia och Afghanistan, många är analfabeter och lågutbildade.

Från Balkan var det inga problem, de var många som var högutbildade, resten hade normal skolgång och klarade sig väl i den svenska vuxenutbildningen. Jag är själv lärare och hade många elever från det forna Jugoslavien.

Glad att se Åkesson!
Nu kör vi!

 
Ingen bild

Peter Nordström

23 april 2013 18:13

Pär Green@
Ja det är ju inte första eller ens andra gången som TV glömmer SD`s staplar. https://svedala.sverigedemokraterna.se/2013/04/22/en-gang-ar-ingen-gang-2-ggr-en-tradition/

 
Andersson

Andersson

23 april 2013 19:04

Titta på och sprid den här geniala filmen till alla ni känner innan den plockas bort

http://youtu.be/lKDeyuM0-Og

 
Ingen bild

Rännstensmedia

23 april 2013 19:22

Sydnytt glömde inte SD:s opinionssiffror

Redaktionschefen reder ut Många har hört av sig till Sydnytt efter att Avpixlat hävdat att vår redaktion avsiktligt ”glömt” att ta med en stapel över SD:s väljarstöd i Region Skåne i opinionsundersökning gjord av YouGov.

Det stämmer att Sydnytt i den korta nyhetssändningen klockan18.10 bara redovisade väljarstödet för de två tydliga blocken i Region Skåne.

Det var den mest relevanta nyhetsvinkeln i ett kortare inslag. Den tydliga förändringen i opinionen sedan en mätning i höstas är att den styrande ”femklövern” – med miljöpartiet och alliansen – tappar mark.

Sverigedemokraterna ligger kvar på ungefär samma siffror som vid opinionsundersökningen i höstas.

I Sydnytts sju andra nyhetssändningar på måndagen – från klockan 7.10 till 21.45 var Sverigedemokraternas väljarstöd redovisat. I huvudsändningen - Sydnytts längsta sändning - klockan 19.15 hade vi också en intervju med företrädare för Sverigedemokraterna.

På webben

I 19.15-sändningen fanns (SD):s siffra med i speakern: ”Idag är inte Sverigedemokraterna en attraktiv partner för något annat parti i Skåne trots ett stöd från 16% av skåningarna i ett regionalval och ännu större i ett riksdagsval”.

Siffran fanns denna gång med också i grafiken och så intervjuades deras regionråd.

På vår webb fanns (SD):s siffra med från tidig morgon i ingressen till vår webbartikel och sedan låg den kvar under hela dagen.

Ett problem som uppstod för Sydnytt på morgonen var att Metro felaktigt angivit att de jämförda siffrorna i deras grafik var från föregående mätning när de i själva verket var valresultatet man jämförde med.
Fel siffror

Metros uppseendeväckande uppgift att (SD) skulle gått från 9% till 16% jämfört med förra mätningen var alltså felaktig. YouGovs föregående mätning i oktober visade på ett väljarstöd på 16% när det gällde valet till regionfullmäktige.

Där hade det alltså inte hänt något men vi valde ändå att ha med (SD) i både grafik, speak och intervju eftersom de är en tredje part vid sidan av blocken med relativt högt väljarstöd.

Att Sydnytt inte har något problem med att behandla (SD) som ett parti bland andra visas dessutom av att vi igår på webben visade en direktsänd debatt mellan Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag.

 
Ingen bild

Pär Green

23 april 2013 19:32

"Rännstensmedia Tisdag 23 april 19:22"

Märkligt ändå att grafen INTE redovisade samtliga uppgifter!
Hade inte påverkat sändningstiden med en korrekt graf.
Eller vad säger du?

 
Ingen bild

Arne

23 april 2013 19:47

Det som trots glädjen med SD's 17% (Grattulerar!) är fruktansvärt skrämmande, Är att M & S får hela 55% tillsammans T R O T S senaste tidens så uppenbara galenskaper gör att man baxnar.

....Antingen är dessa 55% otroligt dåligt informerade (Märkligt idag med tanke på all tättillgänglig information) eller så lutar jag åt att tro, på fullaste allvar att den här delen av befolkningen är retarderade! -Det kanske helt enkelt är så pass illa?

Vad tror ni andra?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 april 2013 21:54

Nu ska jag ikläda mig rollen som Dysterqvist.
Bakom dessa positiva siffror för SD gömmer sig mycket tragiskt. Brottsoffer av alla slag: hedersvåld, rån, misshandel, utpressning, inbrott, mobbing, bedrägeri, osv.
Även föräldrar till barn som råkat ut för ovanstående.

Många är säkert från blåljusyrken och sjukhuspersonal. Vi minns div. händelser från akuten i Malmö och stenkastning mot blåljusfordon och bussar.
Skräcken för ett SD som tar mer och mer väljare ligger säkert bakom alla som "råkar glömma" att ta med SD,s siffror eller i enkäter fråga representanter från SD.
Det har säkert också utgått önskemål från högsta ort till media att inte i onödan gynna SD. Givetvis inte via mail eller på papper...

 
Ingen bild

Nils

23 april 2013 22:46

Så Sydnytt kommer att meddela till granskningsnämnden, (som kommer att fria såklart): SD är inte med på grafiken, därför att Sydnytt vill visa två block.

Då kan man fråga: Varför gör man så inte det? Grafiken visar inte två block, men sju partier. Det finns ingen speciell uppdelning eller markering av några block.

Man kan dessutom fråga varför man vill visa två block, när det finns tre block i fullmäktiga?

Det är ju närliggande att anta, att Sydnytt utelämnar gul block därför att man inte gillar den och därför lite slentrianmässigt - och ej så genomtänkt - lägger in samma politiska snedvridning, som man lägger in i alt, vad man gör.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se