thoralf

Direktlänk till inlägg 19 februari 2017

KAN BESLUTET STOPPAS?

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2017 11:41

 

Norra Långatan med platanerna som skall fällas.    Foto Thoralf Alfsson


Läser en artikel i Barometern att Serviceförvaltningen beslutat att fälla 15 träd på Norra Långgatan på Kvarnholmen. Dessa plataner är väldigt vackra och jag har alltid fascinerats av att det behåller sina blad så gröna långt fram på hösten nästan till vintern ibland.


Nu skall samtliga 15 träd skövlas från Norra Långgatan. Jag undrar i mitt stilla sinne vem det är som hatar träd och gröna växter av kommunens tjänstemän så till den milda grad att "allt grönt" skall bort. Detta trots att majoriteten marknadsför sig med ”Ett grönare Kalmar”. En sak är i varje fall säker och det är inte några gröna växter och träd som avses.


Det finns ju även planer på att såga ner alla träd längs Kanalgatan då det inte ”mår bra”. Jag har även hört en hög tjänsteman på kommunen uttala att alla häckar och träd vid stadsmuren mot Baronen bord sågas ner. Även de relativt nyplanterade träden vid Ölandshamnen borde sågas ner för att siktlinjen mot slottet skall behållas sa samma tjänsteman.


Anledningen till att platanerna skall sågas ner är att de är för stora och att fåglar trivs i träden och att det blir fågelskit under träden.  Jag anser att träden kan beskäras och att fåglarna inte försvinner från Kvarnholmen bara för att platanerna tas bort. De kommer bara att skita någon annanstans.


Däremot så försvinner en mycket vacker gågata med en egen karaktär. Något som kommer ta minst 10-20 år att återskapa med nya träd. Om man nu inte tänker sätta dit några fula lådor eller jättekrukor med palmer eller liknande. Det är bara för bedrövligt. 


Är det för betungande att beskära träden och ta bort fågelskiten med en soppmaskin vid några tillfällen. Är det så Serviceförvaltningen vill spara pengar? 


Ena dagen vill det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i praktiken skrota vårt stadsvapen och ersätta det med en enkel logga och andra dagen skall stadens skönhet och karaktär raseras. Är det det som kallas för att göra Kalmar attraktivt?


Frågan är om det finns några kalmarbor som kommer protestera mot dessa planer eller om det är först när träden sågats ner som protesterna kommer. Ansvarig för skövlingen är Tomas Lexinger på Serviceförvaltningen. Har du synpunkter kan du mejla honom. Det kommer jag göra!

tomas.lexinger@kalmar.se


PS

Är det någon som kommer ihåg protesterna 2009 när Borgholms kommun tänkte såga ner Allén vid Kungsgårdsbacken ner mot Borgholm efter infarten till slottet. Protesterna stoppade planerna och träden står fortfarande kvar. Kommer vi att få se samma röda hjärtan i Kalmar på Norra Långgatan?

Läs mitt blogginlägg från 2009


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tony

19 februari 2017 12:27

Det är väl för att spara pengar på underhåll, pengar som sen ska användas till den svällande flyktinghanteringen?

 
Ingen bild

Tony

19 februari 2017 12:47

Karl Bildt undrar över vad Donald Trump går på för drog
när han uttalade att ta lärdom av Sverige på vad
okontrollerad invandring för med sig?
Tja Kalle Bildt det är kanske samma drog som du använde
när du förde Svenska folket bakom ljuset om orsakerna
till Estonias förlisning?

 
Ingen bild

Skogsnisse

19 februari 2017 12:49

Skall du uppmana alla främlingsfientliga att bli trädkramare helt plötsligt. Det är ju så man kan hålla sej för skratt.

Thoralf Alfsson

19 februari 2017 13:27

Din kommentar får tala för sig själv!

 
Ingen bild

X

19 februari 2017 13:03

Sosseriet värnar inte grönytor och parker. Det finns det exempel på från andra håll.

 
Ingen bild

ThinLizzy

19 februari 2017 13:17

Det kanske går att kulturminnesmärka träd.
K-almar t ex.?

 
Ingen bild

Lena

19 februari 2017 13:40

Ursäkta men jag är fortfarande kvar i Lars Berns värld och Granskning Sverige som var suveränt bra inlägg. Kan inte kommentera Kalmars lokala politik som icke insatt. Däremot tycker jag det är viktigt att fördjupa. hittade en länk från en som gjort ett inlägg där Lars Bern skrivit en artikel som är så bra att den förtjänar att uppmärksammas för den handlar om de världshistoria som nu skrivs och att förstå alla de skeenden som är nu hinner man inte sätta sig in i allt men det hjälper att förstå "the big picture".

http://newsvoice.se/2016/08/03/bern-globalismens-tre-grupperingar-utopister-foretagsagare-och-toppolitiker/

 
Ingen bild

Lena

19 februari 2017 13:48

En kort video på 3 minuter från en intervju med Sanders som ju förlorade mot Clinton som Demokraternas kandidat. Här kommer det direkt från hästens mun: de som tror att de är ute och ställer till problem efter Trumps seger i Presidentvalet. Alla de som tror att de är "vänster" och vill ha obegränsad invandring vet nog inte vad de sysslar med. Sanders är en gammalkommunist och anser precis som Trump att det amerikanska folket kommer först. Det är inte så att Amerika har ansvar för alla världens fattiga länder och därför ska låta "dörrarna stå på vid gavel".

https://www.youtube.com/watch?v=vf-k6qOfXz0

 
Ingen bild

En småländska

19 februari 2017 14:16

Jättetråkigt, tänk efter före, lätt att såga ner både här o där! Tänk på allt positivt träden står för, ska alla träd ner för att fåglar sitter i dem, blir mycket jobb. Vad ska då hända med Guldfågeln arena som har stora problem med allt fågelbajs, står om på SVT till o med?!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 februari 2017 14:16

Facebookgruppen "Stå upp för Peter Springare" passerade precis 200 000 medlemmar.

https://www.facebook.com/groups/279528999133185/

 
Ingen bild

TomasPlz

19 februari 2017 14:27

Sossarna borde föregå med gott exempel , och börja sänka sina löner i syfte att finansera den kommande anhöriginvandring.

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 februari 2017 14:29

Nog kan man förstå att NÅGOT borde göras med de aktuella träden - och det borde ha gjorts tidigare. Beskärning av främst den sida som ligger närmast fastigheter men utjämnat. Så gjorde man i höstas där jag bor och träden ser i vinter inte för lustiga ut. Men det kommer en vår och sommar med grönska ...

Att bara såga ner 'de mest störande exemplaren' och lämna de mindre vore en tanke. Och planering av nya träd genast.

Undrar om det finns kunnigt trädgårdsfolk i Kalmar eller är alla pappersbärare?

 
Ingen bild

Maja Dacke

19 februari 2017 14:32

PS. Tips på långsamväxande men livskraftiga träd: gingko biloba. Det var de träd som överlevde Hiroshimabomben trots att bara rötterna fanns kvar.

 
Ingen bild

Hacke

19 februari 2017 14:43

Jag är både glad och imponerad av bredden och kunskapen och ditt brinnande engagemang på din utmärkta och högintressanta blogg Thoralf. Här ryms allt från historia, kultur, natur, energi, samhälle och inte minst politik såväl nationell som internationell.
Tydligen är det några härinne som har svårt att förstå denna bredd och variation. Misstänker på goda grunder att det är personer som själva har stora problem med att gå och tugga tuggummi på samma gång.
Men nog tycker man att även dessa borde kunna ställa sig bakom en sådan självklarhet som att värna om grönskan och växtligheten i en stad.

 
Ingen bild

C Andersson

19 februari 2017 14:59

Är det någon som kommer ihåg protesterna 1971 när Stockholms stad tänkte såga ner almarna i Kungsträdgården mitt emot slottet. Protesterna stoppade planerna och träden står fortfarande kvar. Jag minns för jag var med. Hjalmar Mehr = inga almar mer.

Hjalmar Mehr är borta, almarna står kvar och jag åker inte Stockholm mer.

 
Ingen bild

Göta

19 februari 2017 15:03

@Tony (12:47)
Trump har inte alls pratat om någon "särskild händelse i Sverige dagen innan", utan det var ett TV-INSLAG OM Sverige som hade visats i Fox News dagen innan som han hänvisade till.

Det felaktiga påståendet om Trump, som tydligen den lögnaktiga Aftonblaskan var först med att basunera ut, ingick även i det dagliga Trump-mobbandet i Radio P1:s Eko-utsändning kl.10 i morse.

Vi Sverigevänner vet ju sedan länge att man absolut inte kan lita på de extremvänsterstyrda SR och SVT, alltså inte ens våra nyhetsutsändningar, som man borde kunna kräva viss neutralitet och sanning ifrån. Så för oss kom ju inte det här dåliga klavertrampet från SR-Ekot som något man höjde på ögonbrynen för.

 
Ingen bild

Friholt

19 februari 2017 15:13

1971 hade Stockholm striden om almarna i Kungsträdgården. Och visst var striden vänstervriden. Men idag njuter stockholmarna sin glass under almarna vid Tehuset. Även en del gamla poliser som var med på den tiden gottar sig där ibland. Ty alla blåmärken är blott minnen numera. Men så är det också mer än 40 år efteråt.

 
Ingen bild

Göta

19 februari 2017 15:22

Glömde länken till videon med Trump-talet
Här kan ni se hur paret Trump glider in på flygplatsen i Melbourne Florida till folkmassornas stora, välkomnande jubel, och lyssna på talen också om ni orkar.

https://www.youtube.com/watch?v=m0pw-QVfMcs&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Pepparholm

19 februari 2017 15:41

Nu har Margot Wallström blivit helt galen. Enligt Johan Westerholm på Ledarsidorna är hon missnöjd med utnämningen av miljöminister i USA. Därför hotar hon med att förbigå regeringen och i stället teckna direkta avtal med delstaterna eller industriföretag. Nu måste hon stoppas innan vi har hamnat i onåd i alla länder.

 
Ingen bild

Ibbe

19 februari 2017 16:28

Kalmars charmiga gröna långa gata ska bli grå. I träden finns ju fåglar gudbevars. Åker träden på kalmarbornas Larmtorg och stadsvallar nu också?

 
Ingen bild

C Andersson

19 februari 2017 16:46

@Friholt@

Jag tror inte det har så mycket med partipolitik att göra. Det är ett sätt att visa makt och bygga monument över sig själva. En tillfredsställesle av att köra över folket.

Vänstern 1971 är inte samma som vänstern 2017. Jag brukade alltid gå till Karl XII:s torg och almarna när jag var i Stockholm. Nu var det länge sedan jag var där. Det är inget roligt att komma dit.

Vi har vår egen strid här i vår stad. Vårt torg och Karl XI. Alla beslut är tagna i demokratisk ordning. Jag skickade epost till alla i kulturnämnden. En svarade - en vänsterpartist.

 
Ingen bild

Tony

19 februari 2017 16:48

Göta@

Nej men Carl Bildt försöker precis som Aftonlögnen
slänga smuts över Donald Trump, det var därför
jag uppmanade Bildt att sopa rent framför egen dörr,
Trump hänvisade inte till någon speciell händelse
utan vad som kan hända vid okontrollerad invandring
typ Sverige!

 
Ingen bild

X

19 februari 2017 16:53

Ser att fjantarna på svenska UD "kräver" svar av Trump om sin Sverige-referens...
Vi normala fattar att det anspelade på Fox-reportaget.
Kommunisterna i etablissemanget fattar inte...

Föraktet man känner för svenska "journalister".

 
Ingen bild

Vårstädning

19 februari 2017 17:37

Det saknas rovfåglar. Sätt in två jaktfalkar så kommer det att bli lite fåglar som skräpar ner.
Fälla träd är ingen lösning, fåglarna finns kvar.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 februari 2017 18:17

Nu jä..lar har Wallström o co. fått fart på dököttet !
Donald Trump har ljugit grovt om Sweden.
Han sa att Sveriges regering inte hade en aning om att det skulle bli laglöst land i vissa områden.
Nu får Wallström åka med ilfart till Washington och muta Trump så att han "pudlar" och ber om ursäkt inför hela världen.
Konstigt att Trump har fått en så felaktig bild av Sverige.
Har inte Löfven och Wallström varit tillräckligt "tydliga" ?
Dom brukar hävda att domm "är tydliga med" !

 
Ingen bild

Tony

19 februari 2017 18:21

Ja det är patetiskt hur Svensk Media håller på med
Donald Trump, vi har en egen ledare som fjantar runt
i Världen och utlovar vatten och avlopp till alla
Världens fattiga människor, men inte en fråga från
Svensk Media hur han ska finansiera sina storsvulna
projekt? Vi har Statsminister och media i samma låga
klass!

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 februari 2017 18:45

Tänk att att Sverige har gjort bort sig så att har spridit sig över världen.
Det har vi alternativmedia inklusive Thoralf att tacka !
Trögfattarna fortsätter sin kräftgång med sitt stridsrop : Sverige ska förstöras till varje pris !

 
Ingen bild

Tranan

19 februari 2017 20:49

Inte ett dugg förvånad med tanke på dom inkompetenta tjänstemän som jobbar på Serviceförvaltningen, läs Christina Karlberg och Benny Wennberg,

 
Ingen bild

Leif W

19 februari 2017 21:50

Jag beslutsfattare iKalmar att tänka om gällande borttagning av träden på Norra Långgatan. Träden tillhör inte några tjänstemän eller politiker, det är invånarnas träd. Det fanns säkert en tanke att en gång plantera träden precis som det fanns en tanke med att plantera träden vid Slotts aljen. För den som uppskattar en steril stadsmiljö så är det bara att ta en promenad på stor torget för att bli avskräkt.
Tänk om och behåll Kalmar grönskande stadsmiljö.

 
Ingen bild

SD

19 februari 2017 22:24

Det var väl inte för inte som Tomas Lexinger fick sparken från Bombardier och kommunen öppnade sina hjärtan och välkomnade honom. Förresten så svarar han inte på e-post. Det är Karlberg som svarar i hans ställe. Patetiskt!

 
Ingen bild

C Andersson

19 februari 2017 23:19

Här hemma i stan på våran gata är tamfåglarna vita. De skiter där det inte finns träd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se