thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juni 2016

STÖD FRÅN PARTILEDNINGEN

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2016 01:19

I mitt blogginlägg om Expressens senaste attack mot ledande Sverigedemokrater efterlyste jag även stöd för våra EU-parlamentariker från partiledningen. Idag skriver Mattias Karlsson på facebook. Jag tar mig friheten att publicera det på bloggen.


"Med anledning av det pågående drevet i Expressen mot Nalle och Kristinaoch vår partiorganisation i Bryssel, så vill jag deklarera att de har mitt fulla stöd och förtroende.

Vi gjorde något helt unikt i svensk politisk historia när vi skickade ned två vanliga hederliga svenskar, helt utan erfarenhet av rikspolitik, mediahantering och Europapolitik till Bryssel.

Till skillnad från de övriga partierna som i de flesta fall haft representation i Europaparlamentet sedan 1990-talet och gradvis kunnat bygga upp sina Brysselkontor, så var vi tvungna att göra allt nästan över en natt, dessutom under en period präglad av riksdagsvalrörelse, migrationskaos, budgetkris, en sjukskriven partiledare och en riksorganisation i Sverige som snabbt skulle fördubblas efter valframgångarna.

 

Självklart tog det ett tag för Nalle och Kristina att bli varma i kläderna, självklart begicks det misstag från riks, självklart tog det ett tag att få rätt personer på rätt plats i vårt Brysselkontor, självklart dök det upp fnurror på tråden och tillfälliga frustrationer. Allt annat hade varit orimligt och övermänskligt.

MEN, faktum är att vi idag, bara två år senare, har en väloljad partiorganisation i Bryssel med duktiga och hårt arbetande tjänstemän.

 

Vi har två flitiga och skickliga parlamentariker som i det ena fallet (Kristina) placerat sig som den hårdast arbetande, mest produktiva svenska parlamentarikern av alla och i det andra fallet (Nalle) en parlamentariker som mot alla odds gick till final i MEP-awards, som snabbt blivit en av de mest inflytelserika namnen inom Europa i transportfrågor och som Nigel Farage utsett till sin högra hand inom EFDD och lyft fram i debatter och kampanjer med miljonpublik i det mest känsliga läget av Brexit-debatten.

 

Att vi åstadkommit detta på så kort tid, dessutom under en väldigt svår tid i partiets historia och under ledning av två så oerfarna politiker, är helt jävla fantastiskt, på ren svenska.

Det sätt som Nalle & Kristina hanterat sina utmaningar på och den glöd som de och deras närmaste medarbetare uppvisar, varje dag, när de kämpar för vanliga hederliga svenskars intressen därnere i monsterstatens kula, gör mig stolt över att vara svensk och stolt över att vara sverigedemokrat.

Den eller de personer som förmodligen en gång i tiden var en del av vår rörelse, men som sedan förfallit till dataintrång och till att sälja ut och smutskasta sina f.d partivänner för egen vinnings skull, borde skämmas ögonen ur sig. Tyvärr antar jag dock att sådana personer inte ens vet vad skam är...

 

PS. När jag ändå är inne på ämnet vill jag rikta ett varmt tack till Henrik Gustafsson, som under sin tid som kommunikationschef i Bryssel gjorde enorma insatser som gick långt utöver vad han hade behövt göra.

 

Tack också till vår internationella sekreterare Kent A Ekeroth vars driv och enorma kontaktnät gjorde att vi bland annat snabbt kunde rekrytera flera högkompetenta medarbetare som visat sig vara helt ovärderliga för partiet.

 
 
Ingen bild

Karma

11 juni 2016 04:57

Mona Sahlins livvakt har gett upp kampen om drömlägenheten som han skulle köpa med det falska löneintyget.

Samtidigt har Mona Sahlin skulder hos kronofogden och har ansökt om riksdagspension efter att ha förlorat sitt jobb och sina uppdrag

Särskilda åklagarkammaren har sedan flera veckor tillbaka en brottsutredning kring Monas Sahlins agerande. Brottsmisstanken är osant intyg och brukande av osant intyg. Ingen person har hittills delgivits misstanke om brott.
http://www.dn.se/nyheter/sverige/sahlins-livvakt-ger-upp-lyxlagenheten/

 
Ingen bild

OH

11 juni 2016 07:14

Jag tror inte det finns fler än dessa två Svenska valda EU parlamentariker som är värda sina löner.

 
Ingen bild

Kent

11 juni 2016 07:36

Jag har träffat nalle och Kristina och tycker att dom gör ett grymt bra jobb i Bryssel . Helt ärligt tycker jag att dom gör ett bättre jobb än jag förväntade mig och är väldigt bra reklam för SD ute i Europa !

 
Ingen bild

Funtaren

11 juni 2016 08:52

Så roligt att se Karlsson formulera sig på detta sätt. Jag känner visserligen en viss tveksamhet till att våra politiker nomineras för priser för sitt arbete i Europaparlamentet med tanke på att vi ju är ett EU-kritiskt parti. Men jag utgår ifrån att deras arbete baseras i SD:s politik och därmed för varje dag leder oss bort från EU.

 
Ingen bild

SM811

11 juni 2016 09:29

För mig är SD hataren Tomas Mattsson en avskyvärd person.
Att han kan få vara kvar som chef för en "stor" tidning är ofattbart. Kristina och Nalle ni är fantasiska och representera SD full ut. https://www.youtube.com/watch?v=YVUcYeQzItM

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

11 juni 2016 10:04

Väl rutet, både av dig, Thoralf och Mattias.

 
Ingen bild

khaled

11 juni 2016 10:05

från youtube har jag hört, nalles och christina tal i eu. de säger det jag också tycker. alla från 7 klöver-regimen, säger bara floskler som de blivit inlärda att upprepa.

en nyhet: massor med asylsökande visar upp tågbiljetter från Oslo till asylboenden i Sverige. har Norska och Svenska myndigheter avtal att flytta asylsökande. eller flyr de på eget bevåg från Oslo!???vem har betalat deras tågbiljetter, har de fått boendeplats på Svenska asylboenden ? Vem betalar ?

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juni 2016 10:30

Befriande att läsa berömmet för Nalle och Kristina från Mattias Karlsson.

Men jag ser inget ramaskri från SD över energiöverenskommelsen. En överenskommelse som Sydsvenskan betecknar som en trippelseger för Löfven. Som innebär för oss väljare en höjd energiskatt plus fortsatta elcertifikat för naturskövling som inte heter skatt på elräkningen.

Således en seger för överheten över undersåtarna som applåderas av media.

 
Ingen bild

Göta

11 juni 2016 11:01

BRA facebookinlägg av Mattias Karlsson! MYCKET BRA!

Eftersom Expressen är en så ärlig, neutral och sanningsspridande tidning, kommer givetvis detta inlägg från Mattias Karlsson att även publiceras i Expressen, med STORA förstasidesrubriker, så att alla Expressen-läsare också får läsa det... Självklart!

 
Ingen bild

pierre

11 juni 2016 11:53

Blir inte förvånad över att Karlsson anser att det är fd partivänner som står för skvallret däremot undrar man hur de tänkte då de tog bort Thoralf från valbar plats för att blidka media . I mina ögon är detta hyckleri med tanke på att media och de andra skitpartierna numera sprider värre nyheter och sanningar än denna blogg gjorde, nu är det legitimt tydligen men att Alfsson skulle få en ursäkt av partiledningen kan man nog bara drömma om.

SD har fortfarande en hel del eminenta politiker och andra man aldrig hör ett knyst ifrån då de säkert sitter nöjda i sin tysthet.

 
Ingen bild

Stefan A

11 juni 2016 12:27

Vet inte vilka stordåd fulmedia förväntar sig att 2 av 751 EU-parlamentariker skall kunna uträtta, Sverige har 20 och är bara en droppe i havet, är det någon Svensk parlamentariker som uträttat någonting utom en massa snack?
Total förvirring råder över energiö. ingen vet vad som egentligen överkommits, men alla har fått något, M högre vinster till kraftbolagsägarna, S högre skatt för vanligt folk (vilket alltid verkar vara det partiets mål) MP kanske, möjligen , avvecklingen av kärnkraft om hm.. 24 år!!!! det här kommer inte att hålla länge...bäst tillsätta en utredning..eller en nationell samordnare..eller båda delarna...

 
Ingen bild

Suzie

11 juni 2016 12:29

@karma

Citat Mona Sahlin. "Jag är baske mig ingen ohederlig person".

https://www.youtube.com/watch?v=JdYWok4lQvc

 
Ingen bild

Pepparholm

11 juni 2016 14:37

#Thoralf. Bra med pressreleasen om energiöverenskommelsen från SD. Den hade jag inte sett. Den syns inte utanför den inre kretsen. Den är sakligt korrekt och torr och därför ointressant för media.

Inte ett ord om att det går ut över väljarna för att några partiledare ska kunna skryta med att man efter många, dyra möten blev överens. Vad har Baylans jobb kostat? Allt för att tillfredsställa Mp.

Detta drabbar även pensionärer som statsministern hånade SD för att han gav dem mer, några kronor, i budgeten. Här ryker de kronorna. SD måste agitera mer utifrån väljarnas position. Precis som du gör för väljarna i Kalmar.

 
Ingen bild

Boris

11 juni 2016 15:56

Förvisso vid sidan av dagens ämne men angående nationaldagen så gjorde Ivar Arpi detta inlägg påfb. https://m.facebook.com/ivar.arpi/posts/10153517260196218
Tycker Arpi blir allt vassare och bättre. Kanske något för SD så småningom. Delar också din uppfattning Thoralf om Johan Westerholm. Han låter allt argare och alltmer frustrerad.

 
Ingen bild

Ibbe

11 juni 2016 18:18

Igår kunde man lyssna på en debatt om frihandel i P1. Från borgerlig sida deltog två broilerpolitiker, en från M och en från L. Det var den politiska allvetarklassen vi fick höra. Vi kan mest och vet bäst var budskapet. Oförmågan att kunna lyssna sken också obönhörligen igenom. Det var vår politiska tyckaradel i all sin glans. Inte undra på att klyftan växer mellan beslutsfattare och väljare. Att SD har jordnära och yrkeserfarna representanter i EU-parlamentet ska partiet ha uppskattning för. SD har gjort läxan på ett mycket bra sätt. Broilerpolitiker som gör politik och logik till motsatsord har vi nog av.

 
Ingen bild

Von Kätting

11 juni 2016 19:26

Annat ämne. Världens tunnaste bok: "Berömda
Somalier genom tiderna."

 
Ingen bild

Thoralf Alfsson

11 juni 2016 21:49

Djungel Jim

Finns ingen anledning att släppa igenom dina hatiska kommentarer. Ditt språk tyder på någon form av bokstavskombination.

 
Ingen bild

Pica pica

16 juni 2016 16:56

Jag har sett en hel del av Nalles och Kristinas inlägg på nätet och jag är full av beundran. De gör ett fantastiskt jobb. Måhända är de två vanliga arbetande svenskar men jag har inte sett många "yrkespolitiker" från Sverige göra ett lika bra arbete.

Ta t ex Soraya Post, Fi som fick sådan publicitet. Hon sa själv att med en sådan som henne skulle gubbarna i Bryssel får veta att de levde för hon skulle sätta fart på dem. Vad hände? Har inte sett ett enda välformulerat inlägg från henne.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards