thoralf

Direktlänk till inlägg 15 november 2015

EN SPADE ÄR EN SPADE

Av Thoralf Alfsson - 15 november 2015 22:38

 


Ikväll intervjuades Stefan Löfven i Agenda. Han började med att tala om att det nu var viktigt med beslutsamhet. Men så snart han sagt det glömde han tydligen bort det!


Löfven vågade inte ens säga sharialagar utan kallade det istället för tusenåriga lagar. Det kallar jag inte beslutsamhet utan ren jäkla feghet!

 

Sedan kom istället obeslutsamheten med flosklerna. Avvakta analys, politisk process, demokratiska värden, terrorresor utreds, ingen risk för terrorister i flyktingströmmen, göra det riktigt o.s.v Programledaren kallad terroristerna IS och Stefan Löfven kallade dem för ISIL om jag hörde rätt. Jag delar Johan Westerholms åsikt att istället kalla dem för Daesh . Läs blogginlägg.


"Daesh: Daesh är en transkribering av arabiskans داعش, en forkortning av Islamiska staten i Irak och Levanten (al-Dawla al-Islamiya fi al-Iraq wa al-Sham). Det liknar också det arabiska ordet daes, som betyder ”trampa ned” eller ”krossa”, och daw’aish, trångsynta som tvingar på andra sina åsikter. Därför har terrorgruppen förbjudit användandet av det ordet, de hotar till och med att skära ut tungan på den som använder ordet. Daesh är mest utbrett i Mellanöstern, men även i Frankrike har regeringen beslutat att använda Daesh framför IS."


Om Stefan Löfven vill visa beslutsamhet skulle han på stående fot kunna besluta att svenska myndigheter från måndagen använder "daesh"! Man han vill säkert inte kränka terroristerna i daesh.


Läs artikel i SVT om IS, Daesh,ISIL


Det finns dock andra som inte hymlar med orden. Här kommer några viktiga och ”beslutsamma” citat från Lars Bern, Mona Walter och Marika Formgren. Det har betydligt mer stake än vår statsminister Stefan Löfven.”Det Tredje Världskriget började den 11 september 2001. Fredagen den 13 november 2015 blir nog för Europa, vad Pearl Harbor blev för USA under Andra Världskriget. Andra Världskriget var sannolikt det sista kriget om världsherravälde mellan nationella intressen. Det här kriget handlar också om världsherravälde, men det står mellan två diametralt olika samhällssystem, precis som det Kalla Kriget gjorde. Nu handlar det inte om ekonomiska system, utan om en kamp mellan patriarkalt religiöst förtryck eller demokratisk frihet och jämlikhet.”

Lars Bern


”Idag känner jag stor sorg för det som hänt under natten i Paris. Mina tankar går till de oskyldigt drabbade offren och deras familjer.

Enligt islam var dock inte de dödade offren i Paris oskyldiga. Islamistiska Jihadister utförde ett heligt krig i natt mot de otrogna. Enligt islam är de nu dödade heliga krigare i paradiset.
Nu kan inte världens muslimer ducka längre, det är dags att välja sida. Antingen väljer de demokrati eller islam. Glöm inte heller vem som var den första jihad krigaren. Det var profeten Muhammed och de första kaliferna. Till alla muslimer. Om ni fördömer det som hände i natt i Paris skall ni också fördöma profeten Muhammed och de första kalifernas heliga krig mot de otrogna.”

Mona Walter

 

”För att göra framtiden så smärtfri som möjligt måste politikerna och journalisterna inse vad de har gjort, erkänna sina fel och be om ursäkt. Sedan måste vi hitta tillbaka till en ordning där alla är lika inför lagen, där ett tandläkarbesök inte kostar 50 eller 1500 kronor beroende på vilken grupp du tillhör, där polisen upprätthåller lagen oavsett etnicitet på misstänkta brottslingar, där hudfärgsmotiverade brott betraktas som hatbrott oavsett om det är offer eller förövare som är svart respektive vit, där utvalda ”offergrupper” inte får förtur till bostäder och skattesubventionerade anställningar, där ålderskontrollen på asylsökande är lika noggrann som på Systembolaget och där identitetskontrollen på asylsökande är lika noggrann som på banken.”

Marika Formgren


PS

Var är Sverigedemokraternas ledande personer? Varför blir det ingen stor demonstration i huvudstaden med tal av partiledaren? Driver inte SD ett upprop för folkomröstning! Jag undrar!


Angående mitt informationsblad i förra blogginlägget


På mindre än 12 timmar har det kommit in beställningar och bidrag som räcker till tryckning av närmare 20 000st infoblad. Helt fantastiskt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Demokratur

15 november 2015 23:03

"Våra" folkvalda har valt sida. Och det är inte vårt bästa de önskar. De har redan ställt in sig på att bistå med samhällsomvandlingen. På programmet står det införande av islamistisk ordning. Detta är vad ni har röstat fram, svenskar...

 
Ingen bild

Martin

15 november 2015 23:06

SDs partiledning är nog väldigt upptagna med ränkspelet inför landsdagarna. Det är ju viktigt för dem att de inte blir utmanade då. Det vore ju en katastrof för fol.. ehr för sve.. ehr, för Sverigede.. ehr, för partiledningen. Och hur skulle det se ut!

 
Ingen bild

Asylant-Får fängelse för mordbrand på asylboende

15 november 2015 23:28

Åklagaren yrkade även på att kvinnan skulle utvisas, men tingsrätten bedömer att en utvisning inte går att genomföra eftersom Migrationsverket inte fattat beslut i hennes asylärende.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vasterbotten/fangelse-for-mordbrand-pa-asylboende

 
Ingen bild

SD 2002-?

16 november 2015 00:06

@ Martin,

Med tanke på att Jimmie har klantat till det för sig genom att tycka att kommunfullmäktigeledamöter inte ska ha något arvode. Vidare tyckte han vid intervju med Göran Rosenberg att det inte finns några etniska svenskar, så undrar man, och med rätta, om landsdagarna har kurrage att plocka bort honom från partiledningen ?

 
Ingen bild

Alf

16 november 2015 00:14

IS ISIL Daesh = muslimska terrorister grundat på Islam, inget annat.

 
Ingen bild

Anders

16 november 2015 00:15

Att höra Stefan Löven tala är precis som att höra någon läsa ur en pralör. Han verkar ha en sådan med avancerade ord och ordkombinationer och tror att det räcker. Det är då han tittar upp med förvånad rumpnisseblick och tittar om publiken gick på tricket.
Det var inte rolig läsning om Sverige i Daily Mail. Sverige ses som ett rent dårhus utomlands.

 
Ingen bild

SD 2002-?

16 november 2015 00:28

Löfven har kallat sig statsminister under 14 månader och helt plötsligt kommit underfund med att det ska vara "ordning och reda" vid gränserna. Ja det kanske man behöver om man heter Stefan Löfven, Riksbyfåne och skithusbyggare.

 
Svensson

Svensson

16 november 2015 06:58

Stefan Löfven har tydligt visat att han väljer att satsa på invandrarna före svenskarna,det kan vi aldrig acceptera.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bo

16 november 2015 07:47

Vi bor i Spanien och har de tekniska förutsättningarna för att se svensk TV. Det gör vi inte eftersom vi mår illa av den ensidiga propagandan. Spansk TV är rysligt dålig och duger bara för att lära sig språket. Spansk TV är dock inte lika mycket PK som den svenska. I tio år har vi sett på tysk TV som frånsett vissa program inte tvekar att belysa frågor från två håll. Igår visades två program som vi verkligen upskattade. Det ena handlade om hur kristendomen och islam utvecklats historiskt. Det andra programmet låt en f.d IS-soldat berätta om hur han lurats att resa till träningsläger och hur han kom till insikt att hans liv skulle sluta i bitar från bomben kring magen. Dessa program borde vara obligatoriska i alla EU-länder. Antagligen vill inte SVT stigmatisera de stackars IS-barnen?

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

16 november 2015 08:28

Mycket sevärd föreläsning om terrorism. (På engelska).

Ole Dammegård "When Terror Struck Norway"

https://www.youtube.com/watch?v=JC4OWCKlF1Q

http://https://www.youtube.com/watch?v=JC4OWCKlF1Q

 
Ingen bild

Rune

16 november 2015 09:20

"Var är Sverigedemokraternas ledande personer? Varför blir det ingen stor demonstration i huvudstaden med tal av partiledaren? Driver inte SD ett upprop för folkomröstning! Jag undrar!"
----------------------
Det har nog blivit så inom SD att ingen vågar ta några initiativ utan direkta order från ett par personer i partiledningen.
SDs partiledning binder ris på egen rygg med sin attityd.
Hur skall SD i framtiden kunna tillsätta ministrar och generaldirektörer om man har gjort sig av med initiativrika och begåvade personer?

 
DecemberKartellen

DecemberKartellen

16 november 2015 09:48

http://www.rlm.nu/rlm-framtidens-barn-efter-asylvagen/

Lyssna på Radio Realism (just i detta avsnitt är Ingrid Carlqvist inte med, annars ingår hon i redaktionen).

Jättebra program som i detta avsnitt resonerar kring hur barn i framtiden kommer att få det.

http://www.rlm.nu/rlm-framtidens-barn-efter-asylvagen

 
Ingen bild

Hacke

16 november 2015 10:26

"Avvakta analys, politisk process, göra det riktigt, ordning och reda". Välbekanta klyschor från vår s k statsminister som han igår plussade på med "vi ska sitta ner och diskutera..", "låt oss sätta oss ner..."
Inte det man vill höra precis när det brinner i knutarna. För varje framträdande från Löfven rasar förtroendet. Det är bäst han gör som Annie Lööf. Håller sig borta från allt vad offentlighet och mikrofoner heter. Det tycks vara enda sättet för 7-partiets ledare att få opinionssiffrorna att öka, om än marginellt.

 
Ingen bild

Prof

16 november 2015 11:03

Profeten Muhammed lät själv halshugga mellan 600 till 900 på en dag dessutom gifte han sig med småflickor !
Och en sån man avgudar alla muslimer och mest av alla gör bokstavstrogna IS det.

 
Ingen bild

Stefan A.

16 november 2015 11:10

Tänkte tipsa SVT om en ny programidé "Floskelmästarna" men så kom jag på att den redan finns och pågår för fullt på ledarsidorna, i tv-soffan och hos sjuklöverpolitiker, och de är så förtvivlat "duktiga" på floskler så det blir helt omöjligt att utse en enskild mästare.
Jan Helin på hatsiten aftonbladet kallade i princip sina läsare idioter på sin egen chatt med läsarna i går, samt bevisade att han inte ens läser sin egen tidning genom att påstå att det grova våldet minskar, hans tidning redovisar skjutningar mest varje dag... så ett gott råd Jan..läs din egen tidning...

 
Ingen bild

Ludvig

16 november 2015 11:35

Jag saknar Almkvist. Är det någon som vet var han tog vägen? Utomlands har man hört.

 
Ingen bild

Fyra av tio asylbeslut tas utan identifiering

16 november 2015 11:46

Detta trots att både regeringen och Säpo understrukit vikten av att verket kan fastställa asylsökandes identitet.

http://www.svd.se/fyra-av-tio-asylbeslut-utan-identifiering/om/flyktingkrisen-i-europa

 
Ingen bild

Pensionisten

16 november 2015 11:53

Rune 09.20 Synd att du inte heter Tomas! Tomas tvivlaren.
Jag har fullt förtroende för styrelsen även efter att vår förträfflige Thoralf fick lämna riksdagen. Thoralf kommer att vara med efter nästa val då jag hoppas att vi positiva på bloggen kommer att mobilisera för detta. Undvik att vara pessimister angående SD för det räcker med eländet två regeringar i rad ställer till med.
SD senast 2018!

 
Ingen bild

Demokratur

16 november 2015 12:34

De enda som äe mer naiva än européer i allmänhet är svenskar...

 
Ingen bild

tom

16 november 2015 13:11

Thoralf, var källa till din graf om sharia i denna post? Mkt bra info.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 november 2015 13:42

Jag delar inte din entusiasm över att man skall börja kalla muslimerna i Islamiska Staten för "Daesh:

Varför?

Att kalla dem "Daesh” gör att kopplingen till islam blir mindre tydlig. Det är enligt mig inte bra då det är islam i alla dess former som är det stora hotet Sverige står inför.

Thoralf Alfsson

16 november 2015 14:27

Islamiska daesh

 
Ingen bild

joffe

16 november 2015 14:16

Som fd svensk medborgare ser jag efter 30 års utlandsboende att det inte finns något hopp längre för den demokratiska nationen Sverige att som etnisk kristen svensk enhet överleva.

 
Ingen bild

Nils Dacke

16 november 2015 14:23

Vi har sannolikt nu passerat point of no return och det är bara att invänta det nationella sammanbrottet när allt runt oss bara krackelerar. Det lär också inträffa en islamiskt terrordåd i Sverige framöver enligt flera framstående s.k experter. Det mest slående vid en sådan katastrof blir att följa hur PK-fascisterna i media och politiken gör allt för att skruva ihop en teori att allt egentligen är SD fel.

 
Ingen bild

Martin

16 november 2015 14:25

@Pensionisten
Det säger nog mer om dig än om partiledningen.

 
Ingen bild

Dragan Klaric

16 november 2015 15:32

Partiledningen? Menar du Richard Jomshof och Mattias Karlsson då?
Tja med den turbulens som pågår inom partiet med rävspel och annat så har de nog ingen tid till att engagera sig för att verka för ett bättre Sverige. Men vem vet jag kan ha fel, du kan ha fel vi alla kan ha fel, de är kanske upptagna med mycket viktigt arbete som är så hemligt att ingen inte ens de vet vad det är för arbete ;)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

16 november 2015 15:43

Jag rekommenderar ALLA att läsa och lyssna på nedanstående.

Först läser ni vad Carl Rudbeck skrev i SvD 14 sep, 2013

http://www.svd.se/myten-om-ett-muslimskt-overtagande

Sedan lyssnar ni på vad samme Carl Rudbeck säger i Godmorgon, världen 12 november 2015

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=438&artikel=6300644

Snacka om att göra en 180-graders vändning.

Sannolikt skulle Carl Rudbeck ha blivit utesluten ur SD om han varit medlem och uttryckt sig på detta viset. Han säger sanning och inget annat än sanning.

Islam och koranen är roten till det elände vi ser enligt Carl Rudbeck

Han har givetvis rätt!

 
Ingen bild

Pensionisten

16 november 2015 16:01

Martin 14.25 Utveckla det så får jag se hur du stavar denna gången!

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

16 november 2015 16:27

Mycket oroande.

http://se.sputniknews.com/norden/20151110/814416/sverige-forsvar-manskapsbrist.html

Observera i slutet på texten att det tycks var utlänningar som är mer intresserade av att göra "lumpen" än svenskar. Minst sagt mycket oroväckande!

 
Ingen bild

SD 2002-?

16 november 2015 19:24

@ Skånepåg og konen

Vill kanonmaten bära vapen ?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

16 november 2015 19:34

Trevligt att det går så bra med informationsbladet! Jag kommer också med en beställning som jag inte hann med igår!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Maria

16 november 2015 20:32

Hej Toralf! Jag instämmer i Erlanders rekommendation till erfterträdaren Palme: Lyssna på rörelsen! Vi måste byta ut den nuvarande odugliga regerionen!

 
Ingen bild

Skånepåg og konen

16 november 2015 20:35

Verkligen bra "jobbat" av Ted Ekeroth i Helsingborg. Hans hitintills bästa torgmöte jag sett.

http://avpixlat.info/2015/11/16/ted-ekeroth-talade-pa-torgmote-i-helsingborg/

 
Ingen bild

Ungdomsgäng skrämmer på skolor

16 november 2015 21:07

Mellan 10-15 killar i gymnasieåldern trängde sig in i klassrum på Polhemsgymnasiet i Göteborg och ropade: "Flickor ska ha slöjor".

Gruppen öppnade dörren till fem-sex olika klassrum. I ett av klassrummen gick de in och uppträdde på ett sådant sätt att både elever och lärare kände sig hotade.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.2898653-ungdomsgang-skrammer-pa-skolor

 
Ingen bild

Stefan A.

16 november 2015 21:42

Samma media som rasade som galningar över id-kontroller i tunnelbanan kräver att någonting händer nu, men vad? skriks rasism så fort det läggs upp ett spaningsregister över personer med annan härkomst än Svensk, det skriks rasism om man som sagt vill kolla id på personer med utländsk härkomst, det skriks rasism om man öht. vill ha någon kontroll på vilka personer som vistas i Sverige, men det är inte det värsta, det värsta är att myndighetschefer och sjuklöverpolitiker viker ned sig för de här figurerna och lydigt slutar med verksamheter som bokstavligen kan vara livsviktigt för de som råkar komma i vägen vid nästa attentat....

 
Ingen bild

Hebbe

16 november 2015 21:57

Lite intressant är att första gången jag hört "daesh" var på denna blogg. Nu såg jag den suveräne politiske kommentatorn Marcus aoskarsson använda ordet för första gången. Första gången det nämns i etsblerad journalistisk media. Tack Thoralf

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se