thoralf

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2014

JAN G ANDERSSON PÅ ÖSTRAN

Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2014 10:07

Östrans ledarredaktion har minsann börjat sin valrörelse. Under förra veckan publicerades flera artiklar om Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson inför hans tal i Sölvesborg.


Anklagelserna står som spön i backen! Jan G Andersson måste utan tvivel lida av någon slags fobi på grund av att SD nu tränger in på socialdemokraternas inpinkade revir. Det får dem uppenbarligen att se rött. Men när argumenten inte håller blir det istället personliga påhopp och inte kritik mot sakpolitiken som Sverigedemokraterna driver. Minst sagt avslöjande.


Idag kommer Jan G Andersson med en ny ledarartikel. Att han inte är uppdaterad på vår nutid framgår med all tydlighet.


“Jimmie Åkesson var först ut bland partiledarna att sommartala i helgen och det gjorde han i sin hemstad Sölvesborg. Han hade förstås en hel del typiskt Sverigedemokratiska överdrifter för sig som att islamism är vår tids nazism och kommunism, men någon historiker har han ju aldrig varit. Det lät nästan som om jihadkrigarna stod utanför Sölvesborg när han eldade upp blekingarna”

 

“Men de heliga krigarna kom aldrig längre än till Wiens portar. På 1600-talet.”

 

Uppenbarligen befinner sig Jan G Andersson i en rödgrön bubbla eftersom han inte tagit in att ett väldigt stort antal flyktingar i Sverige idag befinner sig som jihadkrigare i mellersta östern. Att dessutom ett antal har dödats i strider existerar inte för honom. Att Säpo och andra varnar för terrorrisker när dessa återvänder till Sverige tycks också undgått Jan G Andersson. Men när det sunda förnuftet får stå tillbaka för socialdemokraternas och de rödgrönas partiindoktrinering finns det ingen gräns för galenskapen.


Kalmarförfattaren Anders Johansson uttryckte det så här i en debattartikel för ett antal år sedan.


"I dag har invandringen nått sådan omfattning att man med en lätt glidning i begreppen kan påstå att Sverige är det enda land i världen som frivilligt bekostar sin egen kolonisering."


Idag har vi med andra ord sju partier i riksdagen som tillsammans med Migrationsverket har öppnat portarna på vid gavel till Sverige. Dessutom erbjuder vi de objudna stora ekonomiska bidrag om de vandrar inom genom den obefintliga passkontrollen. I Sverige finns sannerligen inte några Weins portar!


Som om inte det vore nog passar han även på att raljera över blekingar. Jimmie Åkesson kommer ju ifrån Sölvesborg som ligger I Blekinge.


“När TV filmade åldringarna på torget som applåderade honom där nere uppblandat med några rakade huvuden, kom jag att tänka på en gammal politisk historia. 

 

Om det var sparsamhetsivraren Axel Rubbestad som sade det eller någon annan gammal bondeförbundare minns jag inte, men när det i riksdagen på 50-talet debatterades ett statligt anslag till att bygga ett nytt mentalsjukhus i Karlskrona så reste sig en odalman upp och sade:

 

– 160 miljoner! Är det inte billigare att slå ett staket runt hela Blekinge?”

 

Jan G Anderssons förakt visar uppenbarligen inga gränser!

 
 
Ingen bild

HS

6 augusti 2014 10:29

Jan G Andersson är uppenbarligen en ondskans hantlangare. Rakade huvud... Jag tappade mitt hår i 20-års åldern. Kan man stämma denne ondskans hantlangare för ärekränkning?

 
Ingen bild

Lotta

6 augusti 2014 10:39

Att Jan G Andersson inte är den vassaste kniven i lådan visade han med sitt räkneexempel i en annan artikel. Vem som helst kan tydligen bli journalist.

 
Ingen bild

Eric H

6 augusti 2014 10:48

Vem som helst kan KALLA sig "journalist".
Titeln är inte skyddad och det finns inga kunskapskrav för att kunna benämna sig själv så.
Att påstå att det inte märks i dagens media vore en grov lögn.
Lite annat. Problemet är att alltför många fortfarande tror på vad som skrivs "det står ju i tidningen!"
Svenskar ÄR onekligen ett auktoritetstroende folk och vi tror nästan obetingat på vad våra styrande säger till oss.
Mer eget tänk skulle nog fullständigt radera ut många mediaskribenters trovärdighet!
Ett exempel, 30 000 nya bostäder i år och över 140 000 nyanlända.
Försök att få ihop det..

 
Ingen bild

Martin

6 augusti 2014 11:25

nyanlända=invandrare=utlänningar

Jag tycker inte att man ska eller behöver anpassa sig efter detta nyspråk. Säg som det är - utlänningar.

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 11:28

@Martin Vad är en utlänning?

 
Blåsippan

Blåsippan

6 augusti 2014 11:49

Tycker mig se att Jan G Andersson själv verkar ha det ganska tunnsått/rakat på hjässan.

http://www.ostran.se/OPINION/Fraan-broestpumpar-ti

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 11:55

Nu är vi i början av valrörelsen. Den kommer att bli hård och hänsynslös. Det etablerade politiskt korrekta samhället kommer göra allt för att lägga krokben för SD.
Lögner och halvsanningar kommer att bli en del av vardagen fram till dess att vallokalerna stänger.
Smutsigt, skiti-t, fult, kanske våldsamt, så blir det tyvärr...

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 11:58

Bevistat Jimmies besök i Växjö, icke förvånande så stördes mötet av hjärnförvirrade vänsterfolk med sina plakat av allehanda kända floskler. Vid konfrontation med frågor om vilket samhälle de jobbade för så blev förvirringen total och något sammanhängande resonemang gick ej att skönja. Tänk om media skulle ställa dessa mot väggen och be dem förklara sina plakat ,händer inte då de fyller sin uppgift som nyttiga idioter.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 11:59

@BC.
Ta dig till en bergsby i Tibet. Där är DU en utlänning. Du kan inte språket, kulturen, sederna, religionen och ditt yttre avslöjar dig. Både kläder och utseende.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 12:00

BC , här finner du kanske svar,,http://www.riksdagen.se/sv/Dokument-Lagar/Lagar/Svenskforfattningssamling/Utlanningslag-2005716_sfs-2005-716/

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 12:13

https://www.youtube.com/watch?v=Bm2uiqRA7g0&feature=youtu.be

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 12:13

@hulda...
Jag kan inte språket, kulturen, sederna eller religionen?
Jag antar att du menar att du kan se en utlänning genom dennes yttre. För genom att titta på en person så kan du inte se om den kan språket, vilken gud som tillbeds eller vilka seder som följs.

Men roligt att du kallar en svensk född i sverige för utlänning. Är Paula Bieler en utlänning?

 
Ingen bild

OH

6 augusti 2014 12:18

I min hemtrakt kallas Östran för Tomsäcken.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 12:21

@BC
Genom sitt engagemang i SD så visar hon att hon är Svensk.

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 12:23

@Hulda
Jag trodde att hon var svensk eftersom hon föddes i Västerås... Men eftersom hon inte var medlem i SD innan 2009 så var hon inte svensk innan 2009? Rätt tolkat?

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 12:27

Det är bara förvirrade hjärnor som lägger energi på vilka som är svenskar,det är upp till var o en att bedöma och visa.

 
Ingen bild

Hacke

6 augusti 2014 12:29

Vad är väl det s k näthatet mot tidningshatet på ledarsidorna.
Man frågar sig onekligen om denne Jan G Andersson ens är vuxen sin roll som politisk mediefunktionär, trots dagens till synes obefintliga krav.

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 12:31

@awsvensson men tydligen så är nyanlända=invandrare=utlänningar helt ok lägga energi på?

 
Ingen bild

alf

6 augusti 2014 12:32

@BC
Kan du förklara för oss, en gång för alla. Vem är svensk? Alla människor? De som är födda i Sverige, eller alla som är eller varit i Sverige?
Bara så vi vet.

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 12:38

@Alf...
Det är inte jag som skiljer på vem som är svensk eller inte.

 
Ingen bild

realisten

6 augusti 2014 12:41

Historikern och akademiledamoten Peter Englund sade några kloka ord för några dagar sedan i samband med 100-års minnet av första världskrigets utbrott "nationalism både då och nu är både fördummande och farlig".

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 augusti 2014 12:54

Så enligt BC är alltså alla svenskar. Kan inte ens tänka mig att mer än 2% vill vara svenskar?

Går det inte att skilja på tyskar och fransmän? Indier och afrikaner?

För att vara svensk bör man åtminstone anse sig vara svensk.

 
Ingen bild

Göta

6 augusti 2014 13:18

@realisten, 12:41 om Englunds citat: "nationalism både då och nu är både fördummande och farlig".

Det finns olika former av nationalism (se info på Wikipedia). Vissa former KAN vara farliga och främja krigshandlingar länder emellan.

Tyvärr är det också så, att i princip alla former av mångkultur, (speciellt vad gäller religionsskillnader - och alldeles speciellt i länder där en viss typ av religion är inblandad) i stort sett alltid leder till den allra värsta och grymmaste formen av krig, nämligen INBÖRDESKRIG. Vilket dagligen bekräftas med förfärande tydlighet.

 
Ingen bild

Göta

6 augusti 2014 13:25

Citat: "Till alla SD:are som flyr skogsbranden: Stanna kvar, så hjälper vi er på plats istället!"

Ovanstående är citat av ett typiskt korkat twitter, som nu re-tweetas flitigt på nätet av det vanliga enfaldiga SD-hatargänget. Den okunnige upphovsmannen och de enfaldiga spridarna av detta korkade twitter har alltså inte alls uppfattat att:

1) SD tydligt har angett att det är på plats i NÄROMRÅDET som SD vill hjälpa krigsoffer, självklart inte inne i själva krigsområdet.

2) genom att sprida detta korkade, felaktiga twitter demonstrerar SD-hatarna samtidigt sin egen bedrövligt dåliga fattningsförmåga. De fattar alltså inte att de stackars brandoffren självklart ska bli hjälpta i sina närområden (vilket de också blir) och inte behöva resa till ett land på andra sidan jorden för att tas om hand (om man nu ska göra en adekvat jämförelse).

 
Ingen bild

World Traveller

6 augusti 2014 13:28

BC; Johannes, Mattias, Ahonen och övriga invandrings och islamförespråkare - hur tröga i huvet är ni på en skala från ett till hundra? Vi som röstar på SD vill inte ge bort våra skattepengar till otacksamma araber och afrikaner. Vi vill att skattepengarna ska gå till att skola våra egna barn, ta hand om våra egna gamla, bekosta vår sjukvård och försäkringar för de som mist sina jobb, till polis och försvar. Det som blir över kan under sträng kontroll gå till u-hjälp. Vi vill inte finansiera islamiska organisationer som i sin tur stödjer terrorgrupper och folkmord i andra länder. Vi vill inte betala för hittepåjobb till arbetsodugliga vänsterpartister och andra parasiter. Allt sånt ska vara frivilligt. Då blir det inga problem. Vi vill återinföra riktig demokrati och åsiktsfrihet i Sverige. Stoppa kartläggning av politiska motståndare. Förbjuda STASI-liknande organisationer som EXPO och Researchgruppen. Med andra ord - göra Sverige till ett bra land att leva i igen. Ska det vara så svårt för er att fatta?

 
Ingen bild

KS

6 augusti 2014 13:46

"160 miljoner! Är det inte bättre att slå ett staket runt hela Blekinge?" Jo du Stalin-Andersson. Man kanske skulle slå ett staket runt delar av Lindsdal av samma orsak? För du bor väl kvar där?

 
Ingen bild

Elisabeth

6 augusti 2014 13:49

De heliga krigarna har sprängt sig själva, och andra, i New York, London, Madrid och Stockholm senaste 15 åren. Norge undkom med blotta förskräckelsen förra veckan.

En helig krigare mördade också fyra personer på Judiska Museet i Bryssel i vår.

Men journalister har väl aldrig gjort sig kända för att komma med fakta.

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 13:50

@Nemo...
Har jag sagt att alla är svenskar?

En intressant berättelse:
Jag var nere i Sydafrika och klättrade... Där började jag prata engelska med en tjej. Efter 2 meningar så utbrister hon "DU ER SVENSK!" Hon såg förbi att jag hade svart hår och bruna ögon! För henne var jag självklart svensk!

Frågan är om ni skulle tänka på samma spår om vi sågs utanför Sveriges gränser? Ni gör ju inte det inom gränserna.

World traveller... Vad var det du jobbade med nu igen?

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 augusti 2014 13:51

Jag har för mej att jag hört att om man åkt tunnelbanan i Stockholm så är man svensk !

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 13:56

@Onkel...
Du förstod inte vad hon menade när hon sa det?

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 14:08

Jag har i samtal med blekingar kommit in på detta med att avskärma fast av helt andra orsaker, ja det finns folk som fortfarande med simmiga ögon längtar tillbaka till tiden då det fanns skyddsområden.

 
Ingen bild

Lotta

6 augusti 2014 14:21

Så har man varit Borgholm och för första gången sett Jimmie Åkesson live. Mycket bra som väntat. Det kom dit 5 st varav en hade med sig ett plakat. Ingen av dem sa ett knyst under Jimmies tal. De stod längst bak och hade tydligen ryggen vänd mot scenen men det såg inte jag.

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 14:46

@Lotta. Och du hade din rygg vänd mot dem! Att de inte sade något är rätt naturligt. De har inget än uttjatade standardfloskler att ta till.
En liten diskussion och man mal lätt ner deras argument!

 
Ingen bild

Lena

6 augusti 2014 14:50

@BC 13.50
Så om jag talar ryska då blir jag ryss?

@BC 13.56
Då kanske du som verkar så insatt kan förklara för oss som inget förstår, vad menade Romson när hon sade det?

Apropås "svenskhet" och att vara svensk- det är förbehållet bara dem som i själ o hjärta känner som svensk som är lojal mot sitt land. Det är INTE något som kommer endast kommer som "läpparnas bekännelse".

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 augusti 2014 14:53

Om du själv inte förstår innebörden i vad du skriver BC så måste jag förtydliga den.

Om du inte skiljer på svenskar och övriga som du påstår, så blir slutsatsen att alla människor måste vara svenskar för dig. Alternativt så är ingen alls, svensk.

Jag förstår inte vad dina personliga anekdoter har med saken att göra? Att vara svensk medborgare är en sak, att vara etnisk svensk en annan. Inget av dessa förpliktar till en svenskt kultur. Inte heller utesluter brist på ovan att se sig som svensk eller tillgodogöra sig den svenska kulturen.

En del vars far och morföräldrar är födda som svenskar ser sig inte själva som svenskar medans andra ser sig själva som svenskar efter blott några år. Precis som andra inte anser det.

Vad det handlar om är svenska medborgarskap och att vi tycker att de pengar vi gemensamt sparar ihop skall gå till oss själva och inte till lycksökare som föraktar oss. Trots att det är de som vill hit och inte tvärtom.

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

6 augusti 2014 14:55

BC, du glömde berätta skillnaden mellan en Fransman och en Tysk?
Men ta inte den om Bellman, en Fransos och en Tysk.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 augusti 2014 14:56

Om jag googlat till rätt Andersson så är han född 1946 och ganska tunnhårig på skulten. En typisk SD enligt hans egen beskrivning från Sölvesborg. Han säger i en intervju att han är rädd för minskat skattestöd till tidningen. Det kan jag förstå med sådana skribenter på ledarsidan.

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 14:57

@Johannes, Mattias, BC, Realisten och alla andra godhetsapostlar på andras bekostnad, denna är till er.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 15:03

@Lotta, Riktig skitfilm du lagt upp. Men är du säker på att dom i filmen är svenskar? SD har ju för vana att använda utländsk natur och skådespelare.

 
Ingen bild

World Traveller

6 augusti 2014 15:04

BC, du får fråga Researchgruppen var jag jobbar. De har ju kartlagt mig in i minsta detalj, var jag bor, var jag jobbar, hur mycket jag tjänar, hur stort huslån jag har m.m

 
Ingen bild

Lena

6 augusti 2014 15:05

Sverigedemokraterna - Förändring på riktigt
Lyssna på nya, tuffa SD-filmen!
http://avpixlat.info/2014/08/06/sverigedemokraterna-forandring-pa-riktigt/

 
tant Gul

tant Gul

6 augusti 2014 15:09

Värre soppa har aldrig kokats.
http://goo.gl/58lE7M

http://goo.gl/58lE7M

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 15:09

@BC.
Har du ingen AFA-film att komma med? Eller Revolutionära Fronten..? De brukar ju lägga upp sina kriminella våldsattacker på You Tube...

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 15:12

@Lotta.
Filmen är bra och innehållet mycket bra.
Men tyvärr är den "modern". Rörlig kamera och snabba, väldigt snabba klipp. Ett lugnare tempo och budskapet går fram bättre.

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 15:12

@BC
Jag tycker tvärt om att det var en fantastiskt bra film. Förstår att du har svårt för att höra sanningen.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 15:13

World... Har inget behov att veta vart du bor eller det andra... Mest vad du jobbar med men om du inte vill säga så behöver du inte...

Angående afa eller rfs filmer så nej... har inga alls. tycker mest om att titta på komedier..

Lena... "lyssna på nya, tuffa..." menar du titta?

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 15:14

@Hulda mk1
Jag håller med men som sagt var innehållet är det viktigaste.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 15:16

@Thoralf
Trevligt att ses igen. Synd att vi inte hann snacka lite med dig och Kristina Winberg det hade varit kul.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

Putte

6 augusti 2014 15:19

Kan godhetsapostlarna kommentera detta?

http://www.arbetarbladet.se/gastrikland/sandviken/fel-att-neka-flykting-bidrag-till-hemresa

Det är ju från en kommunisttidning, så det måste ju vara sant. "Flykting" sökte och fick socialbidrag för resa till hemlandet, som han flytt för sitt liv ifrån, eller hade han inte det? Hur ska ni slingra er ur detta?

 
Ingen bild

BC

6 augusti 2014 15:23

Att han en gång flytt från sitt hemland betyder att han aldrig ska få resa tillbaka? Även om det är lugnare där nu? Jag anser att man ska få resa tillbaka. Ja

 
Ingen bild

World Traveller

6 augusti 2014 15:24

BC, jag innehar ingen hög eller viktig position men har i mitt jobb träffat många kända politiker, statsministrar och militärer och på så vis fått en bra insikt i världspolitiken (och hur illa den sköts). Jag har även träffat varit med på möten med representanter för olika terrorgrupper och sett vilket sjukt rävspel som pågår mellan dom och väst. Titta på Brittiska nyheter den 20e så får du se ett reportage om några av mina kollegor.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 15:26

BC;och på vägen ner mötte han personer på väg till Sverige som uttrycker fara för sitt liv om de tvingas återvända

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 15:30

Enligt artikeln är mannen alltså 18 år och förmodligen ett sk ensamkommande flyktingbarn. Han vill åka hem på semester för att träffa sin familj? Rätta mig om jag har fel men är det inte så att ensamkommande flyktingbarn får asyl för att de antingen är föräldralösa eller inte vet vad föräldrarna finns? Uppenbarligen vet mannen mycket väl var familjen finns då borde det mest humana vara att han återförenas med sin familj i hemlandet.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

En tjock med bröd tack

6 augusti 2014 15:36

BC kommer man med flyktingsmugglar är man inte ensam heller

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 15:37

BC; förlåt symbolik är inte din starka sida

 
Ingen bild

Trollfar

6 augusti 2014 15:38

Var snälla och sluta mata trollen.

 
Ingen bild

Hej!

6 augusti 2014 15:42

...det var bara någon vecka sedan Norge deklarerade kontroller mot gränsen det talades t.o.m att stänga gränserna och den historien är bara några veckor gammal.

Tittar vi på Blekinge så är Sverigedemokraterna näst största parti(senaste EU val) och och det gäller även ingående Olofström som också markerar att något kan bli bättre och ärligare.

Härliga pensionärer har vi gott om och ge dessa glädje och sanning till applåder är ingen god människa som skulle önska annat.

Tunnhåriga män med gott omdöme är inget som har med extremer att göra, för min del så är det trevliga inslag både på arbete och fritid!

 
Ingen bild

Thoralf A

6 augusti 2014 15:45

Lotta

Hade gärna pratat en stund men det är många som vill prata. Vi finns på stadsfesten, alla tre dagarna.

 
Ingen bild

Putte

6 augusti 2014 15:52

Ja du BC, bara det är en utlänning, som inte är från Västeuropa, så accepterar du vad som helst. Lögner, bedrägerier, utnyttjande av svenska löntagares skatter. Allt är ok, bara man kallar sig flykting! Är du dum på riktigt, eller är invandrare religion för dig?

 
Ingen bild

Lotta

6 augusti 2014 16:02

@Thoralf
Så är det när man är populär:-). Får se om vi har möjlighet att ta en sväng om stan vid stadsfesten.

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 16:09

Är det till helgen som det är stadsfest i Kalmar ,en tur dit kan väl knappast göra skada

 
Ingen bild

alf

6 augusti 2014 16:55

@BC
Jag måste säga att jag ser fram mot nästa Olympiska Spel. Sverige kommer att ta alla medaljerna! För att inte tala om nästa fotbolls-VM!!

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 17:05

alf ,Olympiska spel skrotas till förmån för svenska mästerskap

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

6 augusti 2014 17:07

Vi hoppas att vår mästerfotograf i Borgholm idag inte missade Tomas Mattson i publiken :=)(=:

 
Ingen bild

AWSvensson

6 augusti 2014 17:13

GoG ,säker på att det inte var en skinnheads

 
Ingen bild

Lotta

6 augusti 2014 17:16

@Gubben & Gummen
Såg ni om hans nära polare i Researchgruppen också var där?

 
Ingen bild

Hacke

6 augusti 2014 17:26

Synd att Thoralfs utmärkta blogg börjar tappa i kvalitet p g a trams i kommentarsfälten. I många fall hamnar man numer i många och långa trolltrådar som inte ger ett dyft av substans. Förstår inte varför vissa envisas med att mata trollen som enbart är här för att skapa just denna kvalitetsförsämring hos en blogg som idag utgör en viktig maktfaktor såväl regionalt som på riksplanet.
Om alla slutar med oskicket att gå i polemik med dödgrävarna gör vi både Thoralf, oss själva och inte minst relevans och kvalitet i debatten en stor tjänst.

 
Ingen bild

Roggan Kalsson

6 augusti 2014 18:07

BC = Provokatör ingen hen att bry sig om det som bubblar i ett tomt skal ekar bara

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 18:21

Beter sig människor som flytt för sina liv på detta vis?

http://www.expressen.se/gt/personal-slogs-ner-pa-berts-flyktingboende/

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

realisten

6 augusti 2014 18:38

Det var en verkligt sverigefientlig film.

 
Ingen bild

Janne

6 augusti 2014 19:01

Bra Hacke 1726 Håller Med

 
Ingen bild

AntiKomunist

6 augusti 2014 19:06

Slaget om Wien 1683. Den Polske kungen Jan III Sobieski stoppade Turkarna från att anfalla Europa.

Slaget vid Warszawa " Undret vid Wisla"

Pratas väldigt lite om dessa händelserna i Sveriges sosse styrda media.

 
Ingen bild

Morningstar

6 augusti 2014 19:36

Cornelis Vreeswijk dog 1987 och han dog som holländsk medborgare, inte svensk. Han ansökte om svenskt medborgarskap i mitten av 60-talet men fick avslag för att dåtidens myndigheter ansåg att han inte talade tillräckligt bra svenska. Idag kan man bli svensk medborgare utan att kunna ett enda ord svenska, utom möjligtvis "svenne-hora", men det verkar mer frivilligt. Jämfört med Cornelis som mig veterligen aldrig behövde tolk vid ett enda tillfälle. Det enda klammer med rättvisan jag kan komma på var när han spöade upp nån transvestit på fyllan vid slutet av 70-talet. Annars har han väl aldrig legat samhället till last. Han har lämnat en låtskatt efter sig som kommer älskas av många generationer efter oss. Jag har aldrig sett honom tala nedsättande och föraktfullt om svenskar. Har inget problem med att se Cornelis sim svensk. Vad har Ahmed lämnat efter sig förutom våld och förödelse och kostnader i miljardklassen? Lite tankar runt invandring och integration då och nu. Mycket har förändrats och knappast till det bättre. Borde stämma till eftertanke hos sådana som BC, proffstroll m fl.

 
Ingen bild

OT

6 augusti 2014 19:57

Måste säga att SD återigen överträffat sig själva! Bravo!!

SD's nya valfilm? "En lite längre film om oss": http://www.youtube.com/watch?v=Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

OT

6 augusti 2014 20:38

Apropå den senaste tidens oblyga antisemitism i Sverige och demokratins dödgrävare.

Thoralfs blogg är alltid först!

2008-11-11 "Vänstern är makalös! 364 dagar om året så attackerar man Israel och judarna med illa dåld antisemitism, för att sedan delta i en demonstration för nazismens offer! Fy Fan vilka hycklare vänstern är, dessa demokratins dödgrävare!": http://thoralfalfsson.webblogg.se/2008/november/demokratins-dodgravare.html#comment

 
Ingen bild

OT

6 augusti 2014 21:08

"Sossar gråter över SD:s väljarstöd i valet 2010": http://www.youtube.com/watch?v=g5VjuPsT-84

Jag undrar i mitt stilla sinne vad de skall göra efter valet 2014? Få "Räserbajs - Sossarnas fel?": http://www.youtube.com/watch?v=HFIcny_8m7U

Ett gott råd till sossarna. Inför nolltollerans mot rasism och uteslut broderskapsrörelsen unkna nazism ur era led. Blir intressant att se om svetsarn fortfarande har någon låga kvar eller om det skall till en ny sosseledare för att få ordning på torpet.

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 21:21

Jimmie Åkesson anmäld för hets av folkgrupp. "Folkgruppen" han hetsade emot? Islamism. Någon som vet namnet på det land denna "folkgrupp" kommer ifrån?

http://avpixlat.info/2014/08/06/akesson-anmald-for-hets-mot-folkgrupp-efter-sommartal/

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 21:23

Hets mot folkgrupp heter det.

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Lotta

Lotta

6 augusti 2014 22:29

Så konstigt. Annars brukar alltid SVT tycka att det mest intressanta är att få reda på vad våra nya svenskar tycker om ditt och datt. Ingen fråga är för liten att ställa. Man ser också alltid till att zooma in på svenskar fast de inte är födda i Sverige i publik osv. I kvällens 21-sändning av Aktuellt hade man ett relativt långt inslag om de frivilliga som ställde upp för att hjälpa brandoffren samt räddningspersonalen vid storbranden i Västmanland. Men var höll alla nysvenskar hus? Fanns det ingen som ville ställa upp och hjälpa till? Nyligen kunde man läsa om initiativtagare som samlat in saker till palestinier och till offren för översvämningarna i forna Jugoslavien osv. Viljan att hjälpa till sträcker sig alltså inte längre än till sina landsmän. Hur mycket samhörighet och sympati känner dessa människor med sitt nya hemland och sina nya landsmän. Kort och gott ser de sig själva som svenskar?

http://youtu.be/Bm2uiqRA7g0

 
Ingen bild

Hulda mk1

6 augusti 2014 22:52

Nazismen kritiserades av Torgny Segerstedt under Andra Världskriget. Man försökte stoppa honom. Tom Nazityskland tryckte på mot honom.

Islamismen kritiseras av Jimmie Åkesson nu i vår tid. Nu okynnesanmäler man honom och nästan en hel journalistkår är mot honom.
Kampen mot totalitära våldsamma ideologier slutar aldrig...

 
Ingen bild

Argus

7 augusti 2014 00:19

"Jimmie Åkesson var först ut bland partiledarna att sommartala i helgen och det gjorde han i sin hemstad Sölvesborg. Han hade förstås en hel del typiskt Sverigedemokratiska överdrifter för sig som att islamism är vår tids nazism och kommunism, MEN NÅGON HISTORIKER HAR HAN JU ALDRIG VARIT." Nej, inte Jan G Andersson heller. "Per Jimmie Åkesson, född 17 maj 1979 i Ivetofta i Bromölla kommun" (Wikipedia) Bromölla ligger i - SKÅNE. Visserligen är skillnaden hårfin för en uppsvensk som undertecknad då båda landskapen ryms i en rekorderlig kommun men ska man gå efter födelseort och MP(K):s [diffusa] logik är Åkesson skåning. (Fast jag tror att han själv räknar sig som bleking?)

 
Ingen bild

OT

7 augusti 2014 01:10

@Argus apropå "Främlingslegionen En flykt från svensk varddag": http://www.youtube.com/watch?v=KFLepd4pO0Y

Så är detta ett utmärkt exempel på hur vi skall assimilera ensamkommande barn (små pojkar med fjun) till det svenska samhället innan vi skickar ut dem på fredsmissioner till Irak; där de kan undsätta de kristna som slaktas febrilt. Sedan kan de bli fullgoda svenska medborgare.

 
Ingen bild

Ludvig

7 augusti 2014 06:45

Jag brukar gilla det mesta Janne G skriver men så fort det gäller SD så blir det som de flesta andra publicister onyktert.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21
22
23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se