thoralf

Direktlänk till inlägg 16 april 2014

ATT SVÄRA I KYRKAN

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2014 14:54

 


Att ifrågasätta klimatalarmisterna och dess övertygade sympatisörer gör man inte ostraffat i Sverige. Särskilt inte om man dessutom är Sverigedemokrat!


Supermiljöbloggen ondgör sig över mitt blogginlägg med rubriken ”97 procent”.


Givetvis finns det ingen kommentarsmöjlighet på Supermiljöbloggen. Men bara namnet säger mig att dessa personer redan är övertygade om "jordens undergång" i en snar framtid och att säga något annat är som att svära i kyrkan för dessa miljöfanatiker.


I mitt blogginlägg skrev jag följande.


”I Sverige spenderas säkert minst 4 miljarder kronor årligen på klimatforskning så dessa forskare vill säkert inte såga av den gren de sitter på och därmed förlora sin inkomst och kanske även sin framtida utveckling på forskarområdet.”

 

Detta har uppenbarligen retat upp Beatrice Rindevall på Supermiljöbloggen rejält. Hon har till och med läst Riksrevisionens rapport om Svensk Klimatforskning och skriver följande raljerande text.


Igen visar Alfsson prov på ett förbluffande sällsynt sätt att grunda sina åsikter. Det finns riktig fakta att titta på, riksrevisionen har faktiskt gjort en uträkning över hur mycket pengar som läggs på klimatforskning.”

 

Beatrice Rindevall har till och med citerat en del av texten Riksrevisionens rapport.

 

”Undersökningen visar att staten har tilldelat klimatforskning cirka 13 miljarder kronor från 1994 till 2008, i huvudsak till forskning om minskning av växthusgaser. Stödet har ökat betydligt sedan 2008 och uppgick år 2010 till minst 2 miljarder kronor.”

 

Hennes slutsats låter enligt nedan.

 

”Det är väldigt brett vad klimatforskning är, men största delen läggs enligt undersökningen på energiforskning och en del av dessa pengar finns i inbakat anslagen till universiteten och högskolorna. Bland annat därför är det svårt att veta exakt hur mycket som läggs på klimatforskning, men att det är ”säkert minst” skulle vara 4 miljarder kronor per år innebär en oerhörd höjning som det inte finns någon grund för att tro.

 

Beatrice Rindevall menar alltså att jag har helt fel i mitt påstående att klimatforskning spenderar minst 4 miljarder årligen. Beatrice Rindevall läser Riksrevisionens rapport som faan läser bibeln. Men är man så jäkla förblindad av ”hat” och ”förakt” mot en annan persons åsikter, i synnerhet en sverigedemokrat så blir man just förblindad.


Beatrice Rindevall! Läs hela rapporten! Inte bara det som passar för stunden.  

 

Om du hade fortsatt läsa hade du även kunnat läsa följande i rapporten på sid 81-82.


”Granskningen visar därmed att den statliga finansieringen av klimatforskningen är betydligt mer omfattande än vad Formas och Naturvårdsverket har rapporterat om tidigare. Om även medel från EU, kommuner och landsting samt privata aktörer räknas in uppgick forskningsmedlen till minst 3,6 miljarder kronor år 2010, enligt Riksrevisionens kartläggning.”

 

Sedan skall man även läsa vad Riksrevisionen skriver i bilaga nr 2 i rapporten. Men för att ingen skall behöva leta upp det citerar jag även från denna bilaga.


”Svarsandelen var 83 procent för de offentliga och 63 procent för de privata respondenterna. Totalt var bortfallet 25 procent. Ett vanligt sätt att hantera bortfall är att göra bortfallskompensation med en metod som kallas ”rak uppräkning”. Denna metod bygger på ett antagande om att de som inte har svarat har samma egenskaper som de som har svarat. I denna undersökning har vi inte genomfört någon bortfallskompensation eftersom de som inte har svarat inte kan antas ha samma egenskaper som de som har svarat. Det är troligt att det bland dem som inte har besvarat enkäten finns en överrepresentation av institutioner och företag som faktiskt inte har bedrivit någon klimatrelaterad forskning och utveckling. Om detta är fallet skulle metoden med rak uppräkning innebära en överskattning av medel för klimatrelaterad forskning och utveckling.

Om det å andra sidan är så att de som inte har svarat faktiskt har bedrivit klimatrelaterad forskning och utveckling, innebär den använda metoden att vi har underskattat de totala medel som har gått till klimatforskning.”

 

Så lätt är det att avslöja miljöfanatiker som skribenterna på Supermiljöbloggen, i detta fall Beatrice Rindevall. Kom dessutom ihåg att dessa siffror gäller för 2010, idag är det 2014. Anslagen har sannolikt ökat sedan 2010, något annat vore högst förvånande med tanke på det debattklimat som råder i klimatfrågan och IPCC:s larmrapporter.


Detta visar med all tydlighet att det som skrivs på t.ex Supermiljöbloggen inte förhåller sig till sanningen när man försöker vinna billiga poänger genom en raljerande ton över andras uppfattningar och åsikter.

 

Nu ser jag fram emot att Beatrice Rindevall rättar blogginlägget med de fakta hon undvikit.


UPPDATERING!


Beatrice Rindevall har raderat vissa delar av sin text nu.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Waterbug

16 april 2014 16:27

Det pågår förvirrande propaganda från båda hållen när det gäller klimatet, det är det enda som är säkert när det gäller klimatet sas ;)

Sedan kan jag tycka att det blir väldigt konstigt att insinuera att forskare och naturvetare generellt kommer fram till sina resultat beroende på hur många miljarder de får i statliga bidrag, ty dessa miljarder drunknar totalt bland miljarderna som strömmar in från oljeproducenternas håll för att bibehålla den motsatta propagandan.

Här länkas till diverse bloggar till höger och vänster som har gjort sina egna obskyra tolkningar åt det ena eller andra hållet och folk försöker hitta 'sanningar' bland all propaganda, det enda sättet att bilda sig en egen uppfattning är faktiskt att studera ovinklade rådata från mätningar och observationer, detta är dock gemene man (och de flesta kommentatorerna här) dock på tok för lata för att göra utan man väljer den blogg som för tillfället passar ens övertygelse bäst.

 
Ingen bild

Stefan i Std

16 april 2014 16:41

koldioxidfobi!

En ny fobi att lägga till listan över vad man lider av alltså :-)

Det enda fobi jag med säkerhet vet drabbat mig är vindkraftfobi.

Jag har helt tappat lusten att gå i familjens skog pga. dessa vidriga och avskyvärda(det finns inte invektiv nog att beskriva eländet)snurror som ödelagt allt vackert.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

16 april 2014 17:20

Waterbug, mycket väl skrivet.
Det enda jag har att tillägga är att folk är lata, är inte riktigt sant. Som du säger måste man läsa forskarnas utredningar, dom är dock inte så lätta att läsa om man inte är, Just forskare.

Här nedan är en (vad jag tycker, juste beskrivning ) även en liten guide, till hur man söker info, utan skygglappar. Potholer54 har fler upplägg på youtube värda att se.


https://www.youtube.com/watch?v=VNgqv4yVyDw&list=UUljE1ODdSF7LS9xx9eWq0GQ

 
Ingen bild

pelle

16 april 2014 17:40

Jag brukar läsa en blogg som jag tycker har sunda åsikter, Anthropocene heter bloggen och den tar upp miljöfrågan på ett sunt sätt.
Sedan har jag varit inne på en vänster blogg som heter linda rebell och jag blir inte klok på vänsterns logik, eller avsaknad av logik.
Jag har försökt få förklarat för mig om ordet rasist, som verkar användas så fort man inte har några argument.
Det ändå svaret jag har fått verkar komma ifrån ett lexikon och det är jag inte hjälpt av utan jag vill att dom svarar på tex, om jag inte vill ha invandring är jag rasist då?
Detta borde väl inte vara så svårt att svara på när bloggerskan använder ordet rasist väldigt ofta.
Jag undrar helt seriöst om det har med intelligensen att göra.
Det förekommer ju ofta att vänsterfolket inte kan ta debatten mot tex Sd utan skränar och skramlar för att störa, är det för att hjärnan inte räcker till?
Och detta är skrämmande för demokratin ....våld föder våld ......så har det alltid varit och detta är nog något som vi får vänja vid på grund av vänsterns troligt låga iq.
Vet någon om det har gjorts någon undersökning om partitillhörighet och intelligens?

Vad tycker ni, helt seriöst nu?
Pelle

 
Ingen bild

Siri

16 april 2014 17:41

De gamla inskränkta prästerna i Venedig blev säkert lika förbluffade när de fick höra den intelligente Marco Polo berätta om sakernas tillstånd :)

 
Ingen bild

Karolia Nilsson

16 april 2014 17:59

Det mest smutsiga och fula man kan göra måste ju vara dem som utnyttjar miljön, vården, skolväsendet och för all del invandrarna just i syfte att tjäna pengar.
Det verkar finnas åtskilliga skojare samt penninglycksökare i dessa branscher. Verkligen beklämmande.
Och något som verkligen förstör, på alla plan, för alla.

Inte gör man någonting borta i Kina eller Indien där det skulle behövas heller. Då skulle det ju påverka ekonomin och dessa skulle snart bli arbetslösa.
På det viset kan man lätt se vilka som är bluffmakare.

Varenda käft vet att det inte gör ett smack vad vi än gör i Sverige, Sett i ljuset av hur det ser ut i t.ex Kina. Det vet varenda normalklok människa.
Därför finns ingen trovärdighet förr än man först åtgärdar de verkliga problemhärdarna. Förstår inte miljöfolket det här så bör de nog räkna med att betraktas genom ett löjets skimmer så som väldigt oseriösa.

 
Ingen bild

Karolina Nilsson

16 april 2014 18:05

Miljöfolket bör ha klart för sig en sak.
Det är att man inte kan övertyga speciellt bra om man skulle varit en brandkår som kommer för att släcka en brand och väljer att fokusera på att släcka de små stearinljusen snarare än huvudbrandhärden.
En sådan brandkår vill ingen ha!

 
Ingen bild

Anki

16 april 2014 18:44

Ja, Visst är det mycket snack lite verkstad från dessa miljömurvlar.
Dom är ju så gott som alltid: "Journalist o Författare" till yrket.
Då är det nog EXTREMT SKÖNT att sitta och verka i Sverige och gapa o skrika om miljöproblem som de aldrig behöver se annat än på vykort. Ofta unga och oerfarna tjejer som knappt lämnat flickrummet i den välbärgade villaförorten.
Någon sade: "Nöjes-Kommunister" i Det här fallet "Nöjes-Miljövänner" För att det är en frän grej bland deras kompisar!
Det är nog därför man så sällan ser ens röken av dem där miljön VERKLIGEN ÄR SKITIG.

 
Ingen bild

alfscout

16 april 2014 19:39

Det är sorgligt att det finns så många människor i Sverige och i den övriga världen som tror att herrar som Al Gore, Rajendra Pachauri & Co. vet hur det blir med klimatet i framtiden. Trots att forskare överallt motsäger deras domedagsprofetior. Att klimatet alltid har växlat (precis som vädret) är en enkel sanning som de inte kan acceptera - liksom att det snart har gått 18 år sedan medeltemperaturen på jorden ökade. Egentligen struntar jag i vad de tror och inte tror, det som grämer mig är alla de miljarder som slängts ut på ingenting, inte bara i Sverige utan överallt i världen.

 
Ingen bild

Lars

16 april 2014 19:40

Det är många som blir griniga när man ifrågasätter det s k ”klimathotet”.

Slutsatsen jag drar av detta är: a) de är varma anhängare och djupt troende av klimatprästerskapets förkunnelser, b) de har en försörjning och karriär i egenskap av dito.

Det jag väntar på är forskare som har räknat fram hur mycket koldioxid människan släpper ut bara genom att andas.

 
Ingen bild

Stefan A

16 april 2014 20:38

Mediavärlden listar Jan Helin som en av de som kan ta över chefskapet för SVT, då är det definitivt färdigbetalt till den organisationen....

 
Ingen bild

"Titta vi sänder"

16 april 2014 20:43

Stefan A : Det har det varit länge, en grundbult för en Sverigevän liksom ingen papperstidning

 
Ingen bild

Hulda mk1

16 april 2014 21:15

Ett klimathot som det talas väldigt tyst om är överbefolkningen. Länder som Indien, Pakistan och Kina med flera visar enorma befolkningssiffror.
Västvärlden visar på ansvar och det föds barn med tanke på klimatet.

Men som vanligt ska väl Sveriges innevånare ta straffet för all världens miljöpåverkan...

 
Ingen bild

"Kom så tänder vi på "

16 april 2014 21:31

Vänstersnorungar har bara kostat miljarder samt orsakat en massa brottsoffer, ingen skillnad på dessa miljömuppar.
Vi skall hålla diskussionen på den låga nivå den hör hemma

 
Ingen bild

pg

16 april 2014 22:23

Lars Onsdag 16 april 19:40

"Det jag väntar på är forskare som har räknat fram hur mycket koldioxid människan släpper ut bara genom att andas."

Du hade inte behövt vänta, finns mängder med teorier, men det kanske är godkända forskare ifrån IPCC!


"Tar en människa ett andetag var 5:e sekund, blir det 12 andetag i minuten. Inandningsluften innehåller 21 % syrgas och utandningsluften 16 %. Resten omvandlas till koldioxid. Varje liter luft väger omkring 1,2 gram och om varje andetag är på 1 liter, blir det 0,06 gram syrgas som har omvandlats till koldioxid. Då syrgas väger 32 enheter, medan koldioxid väger 44, blir det 0,08 gram koldioxid som släpps ut i varje andetag. Multiplicera med 12 andetag per minut, 60 minuter per timme, 24 timmar per dygn och i genomsnitt 365,2425 dygn per år, blir det ungefär ett halvt ton koldioxid per människa och år. Eller drygt 3,5 gigaton per år för hela mänskligheten.

Jag har räknat lite fel här, för syrgas väger en aning mer än en genomsnittlig luftmolekyl, och det var volymprocent jag angav för syrgashalterna. Det är hur som helst överslagsberäkningar, så det får duga ändå."

 
Ingen bild

Mats (ateist)

16 april 2014 22:40

pg

ok vi har 3,5 gigaton per år, men relatera det till något.
typ hela mänsklighetens vikt i kilo, blir som att lägga ett 20g brev på basen till mount Everest. Jag vet att du inte svarade på den frågan, men jag ställer den av nyfikenhet.

 
Ingen bild

Kom så springer vi ikapp till socialen

17 april 2014 01:08

OT : Efter att ha tagit del av senaste debatten med bla David Lång ,så undrar man lite hur en miniräknare ser ut hos en sjuklöverpartist ?

" Människor som kommer till Sverige och hjälper oss bygga landet"
Citat okänd sosse
Menar han då tex barrikaderna/vägspärrarna senast i Norrköping ?

Drygt 50% av immigranterna får någonsin ett jobb ?
Resten skall försörjas av svenska skattebetalar, sannolikt går all skatteuppbörd som svenska kvinnor jobbar ihop till att hålla detta överuttag av skatt igång om man sneviktar det hela lite med flit

"Sverige tjänar på invandringen"
Är det därför kostnaden är 300-400 miljarder varje år ?

Sanningen står inte speciellt högt i en diktatur alltså
Har Sverige verkligen så okunniga riksdagsmän ? 
Ingen bild

Morningstar

17 april 2014 02:40

Invandringen är en vinst säger dom politiskt korrekta. Vilka himla vinst då att betala en miljon kronor för att städa upp efter dom kåkstadsbyggande zigenarna. Var det månne det Ullenhag menade med att dom byggde Sverige?

 
Ingen bild

Kom så tittar vi på Lets dance

17 april 2014 03:18

Morningstar : Det är tråkigt men förståligt att folk kommer till Sverige och tar för sej, men det blir inga pluspoäng.

Det är ännu tråkigare att sjuklöverspolitiker med 60000/mån står och blåljuger i riksdagens talarstol.
Fast allra tråkigast är att Dum Svenne inte fattar det här i snabbare takt

 
Ingen bild

Stefan A

17 april 2014 06:25

Nu krävs av världssamvetet att vi ska börja ta emot flyktingar från det rika oljelandet Kuwait också, inget är omöjligt längre, bara asylprövningen av all världens minoriteter kostar skattebetalarna miljarder per år, dax vi får en regering som skickar ut andra signaler än att alla är välkomna till paradiset där allt är gratis och betalt, vi purvenskar vet var räkningen hamnar.....

 
Svensson

Svensson

17 april 2014 07:06

Dom politiskt korrekta är väldigt duktiga på att klaga på andra, medans dom själva är dåliga på att redovisa på det dom själva tror på.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Bea

17 april 2014 10:02

Det är rätt, jag ändrar det i inlägget. Jag försöker alltid förhålla mig till sanningen och det var inget uttänkt att jag missade det, som jag egentligen tror du vet.

Det finns kommentarsmöjligheter på bloggen. Kan också tillägga att det var 78,6 miljarder kronor som gick till forskning 2010.

 
Ingen bild

Lotta

17 april 2014 10:14

Det är fint med mångkultur:

http://avpixlat.info/2014/04/16/syriska-flyktingar-kan-sprida-polio-i-sverige/

 
Ingen bild

Thoralf A

17 april 2014 10:37

Bea

Det är bra! Jag läste rapporten grundligt när den kom 2012 och skrev ett blogginlägg redan då om den svidande kritik Riksrevisionen riktade mot de myndigheter som hanterar forskningsanslagen och styrningen. Tyvärr var media inte med på banan men det förstår säkert de flesta varför media mörkade rapporten.

Sedan tycker jag att ni skall vara försiktiga med att övertolka mina blogginlägg! Det råder inte konsesus inom klimatfrågan, tyvärr får kritiker av IPCC väldigt lite medieutrymme. I en demokrati anser jag att det är väldigt viktigt att alla åsikter lyfts fram. Bemöt andras åsikter med fakta och inte spott, spe och hån.

Den som ägnar sig åt det får räkna med att få tillbaka med samma mynt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 april 2014 10:39

Annat ämne
Det meddelas nu att Feministiskt Initsiativ ökar. Märkligt, och man förvånar sig över de Vänstermänniskor som Schyman förleder.
De säger sig vara för kvinnors rättigheter, men blundar för det grövsta kvinnoförtrycket i Sverige.
Det är det religiösa och kulturella Muslimska föraktet och förtrycket av flickor och kvinnor som de blundar för.
Det är en tragisk och naiv skara som Schyman har lyckats förleda.

 
Ingen bild

Thoralf A

17 april 2014 10:46

Hulda mk1

Att FI ökar är positivt! Det ökar Sverigedemokraternas chanser att bli starka vågmästare i riksdagen.

FI når aldrig 4 procent.

 
Ingen bild

Lars Rosén Sd KALMAR

17 april 2014 11:24

De skall hjälpa Forsnäs till makten skriver Östran på nätet idag. Man kan bara konstatera att det blir en lugn påsk för J.P

 
Ingen bild

bonnläpp

17 april 2014 12:09

@Hulda mk1 du måste läsa det riktigt. FI uppskattas få 2% av media. Det är alltså ingen opinionsundersökning eller så utan en av pressen uppskattad siffra. Stor skillnad, eller egentligen en stor lögn.

 
Ingen bild

Hulda mk1

17 april 2014 12:30

Hur det än är och hur det än går med Schymans Vänsterfemnister, finns det för och nackdelar.
Bra: Ett Fi med 3.98% på valnatten tar röster från Mp och Vänsterpartiet. Ökar chansen för SD att bli vågmästare.
Dåligt: Den outtröttliga, arroganta pratmaskinen Schyman med näsan ännu mer upp i vädret i morgonsoffa efter morgonsoffa, stärkt av dessa 3.98% och med väljarstöd tom. av intervjuarna, blir en plåga...

Hur det än blir med detta står förlorarna kvar. Muslimska kvinnor och flickor. Bilden på Schyman insvept i tyg visar på hennes förakt mot dessa utsatta som hon borde kämpa för...

 
Ingen bild

pg

17 april 2014 12:38

Mats (ateist) Onsdag 16 april 22:40

Mitt svar angående fråga om utandningsluften var bara ett svar!
Min uppfattning är klar, finns inget belägg för klimathot eller att CO2 skulle vara en fara!
Så andas lugnt.

 
Ingen bild

Arvidsson

17 april 2014 13:36

FRAMTIDENS POLITIKER


Har genomgått certifiering.

Kan skilja på sak och person.

Är lojal mot dem man fått uppdraget av.

Erkänner om man har fel.

Lär sig av sina fel.

Är måttligt intresserad av egen vinning.

Förstår vad demokrati är för något.

Förstår vad yttrandefrihet innebär.

Agerar mer än pratar.

Kan visa saklighet och professionalitet även under press.

Är in-lyssnande.

 
Ingen bild

NågonEnergi

17 april 2014 13:45

"Motståndet mot högspänningsledningar ökar i Tyskland"

"Högspänningslinjen som är planerad att dras genom staden är i första hand inte till för el från vindkraftverken. Nej, här ska man förflytta reserven, producerad med kolkraft."

http://www.energinyheter.se/2014/04/motst-ndet-mot-h-gsp-nningsledningar-kar-i-tyskland

 
Ingen bild

aldrig

17 april 2014 14:13

"Arvidsson

Torsdag 17 april 13:36

FRAMTIDENS POLITIKER


Har genomgått certifiering.

Kan skilja på sak och person.

Är lojal mot dem man fått uppdraget av.

Erkänner om man har fel.

Lär sig av sina fel.

Är måttligt intresserad av egen vinning.

Förstår vad demokrati är för något.

Förstår vad yttrandefrihet innebär.

Agerar mer än pratar.

Kan visa saklighet och professionalitet även under press.

Är in-lyssnande."

Drömmar, ljuva drömmar. Kommer aldrig att hända, oavsett vilket parti du än föredrar av åtta stycken i riksdagen.

 
Ingen bild

Fredde

17 april 2014 16:30

Glad Påsk Thoralf och övriga SD vänner!

 
Ingen bild

OT

17 april 2014 17:15

Glad Påsk!

Så här i påsktider kanske ett under sker t.ex att någon politiker talar ut (efter lång tid)!

"Hermit": http://www.youtube.com/watch?v=N-isGzfYUZ4

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

17 april 2014 18:44

Rädslans kultur härskar i Sverige

Foto: Avpixlat
EXTREMA SVERIGE I artiklar och tv-inslag berättas det om extrema Sverige, där den politiska korrektheten blivit ny inofficiell statsreligion och få vågar betala priset för att tala fritt. Politiker som värnar det egna landet och dess befolkning kallas “fascister” och allt som avviker från konsensus är “rasism”. Samtidigt diskuterar så kallade antirasister “rasifiering” och genuspedagoger hittar ständigt på nya problem som inte finns.

Sverige är extremt, och är ett märkligt undantag i världen. Trots att invandringspolitiken havererat flera gånger om fortsätter nya rekord att sättas varje år, och balkaniseringen kommer allt närmare. Alla politiska partier utom ett hävdar bestämt att det hela funkar jättebra och att det är en enorm berikning för Sverige.

Media består av en rödgrön sörja som bor och lever segregerat samtidigt som de försöker uppfostra resten av befolkningen att tycka och tänka som dem. Nepotismen är total och de akut behövda granskningarna och debatterna uteblir.

Gunnar Sandelin är journalist med ett förflutet på SVT, socionom och författare. I ett flertal texter under de senaste åren har han beskrivit den absurda situationen i Sverige, och idag publiceras hans senaste text i danska Politiken där debattklimatet som bekant är bra mycket sundare.

Avpixlat erbjuder här en svensk version av texten som refuserades av svenska tidningar, men alltså Politiken tog in.

I november förra året skrev jag en debattartikel som handlade om Sveriges extrema asylpolitik. Den byggde på jämförelser med de övriga nordiska grannländerna. 2013 blev ytterligare ett rekordår för Sverige vad gäller att bevilja asylsökande permanenta uppehållstillstånd (PUT) – 67 procent fler än året innan.

Bakgrunden till artikeln/krönikan var boken ”Invandring och mörkläggning” (Debattförlaget) som etnologiprofessorn Karl-Olov Arnstberg och jag skrivit tillsammans. I boken tog vi upp en rad fakta som vi ansåg att svenska journalister försummade att berätta om och som också svenska politiker ignorerade. Förutom nya beräkningar av invandringens totala kostnader på cirka 110 miljarder svenska kronor per år, behandlade vi bland annat de omfattande asylbedrägerierna som svenska medier underlåter att granska. Därtill tog vi upp omfattningen av den nedtystade kriminaliteten bland invandrare. Vi gjorde också jämförelser med det mer öppna debattklimat som finns i Danmark, men främst presenterade vi i kalla siffror Sveriges extrema asyl- och migrationspolitik.

Medan Sverige under 2013 i runda tal gav 29.000 positiva asylbeslut var motsvarande siffra för Norge 6.000, Danmark 4.000 och Finland 2.000 Därtill kom också 11.000 anhöriga till dessa asylmigranter att få svenska PUT förra året.

Sverige lät under 2013 totalt mer än dubbelt så många asylsökande få stanna som sina nordiska grannländer tillsammans. Redan under de tre första månaderna 2014 har Sverige totalt beviljat över 8 000 PUT till asylsökande, alltså mer än dubbelt så mycket som Danmark gjorde under hela förra året. Jag ställer i artikeln frågan varför vår politiska och mediala elit underlåter att informera om de ekonomiska, sociala och kulturella konsekvenserna.

Svenska journalister och politiker tiger om landets extrema invandrings- och integrationspolitik. Svenska folket har aldrig innan Sverigedemokraternas inträde i riksdagen 2010 haft en möjlighet att välja eftersom samtliga övriga partier varit överens. Detta trots att Sverige på rekordkort historisk tid har gått från ett homogent till ett mångkulturellt samhälle. Idag har var femte person utländsk bakgrund. SCB, Sveriges motsvarighet till Danmarks statistik, visar på en mycket stor demografisk förändring. Mellan åren 2000-2013 har befolkningen med utländsk bakgrund ökat med 713.000 personer medan de som har svensk bakgrund har ökat med knappt 50.000 Skulle vi som svenskar bara räkna dem som har två inrikes födda föräldrar så skulle förändringen under samma tid innebära en minskning med 114.000 personer medan befolkningen med utländsk bakgrund ökat med 876.000 Detta är en stor omvälvning i ett land som Sverige, med sina knappt tio miljoner invånare.

För svenska politiker och journalister är emellertid invandringen en icke-fråga och att få en debattartikel eller krönika i ämnet publicerad för att öppet kunna diskutera och problematisera konsekvenserna är omöjligt. Det offentliga samtalet i Sverige styrs nämligen av vad som kallas för värdegrund och det innebär att teser som mångfald, allas lika värde, det finns inte några vi och dom, inte får ifrågasättas. I alla fall för den som vill överleva i det offentliga samtalet. I det sammanhanget hjälper det inte att presentera fakta. Kort sagt, det råder ett näst intill totalitärt klimat vad gäller migrationsfrågor i Sverige. Detta har medfört att många svenskar har blivit både ängsliga och självcensurerande. Det är inte gynnsamt för karriären att torgföra någon uppgift som kan tolkas som främlingsfientlig, oavsett vilka fakta som ligger bakom. Debattklimatet gör att Sverige inom detta område kan beskrivas som ett ”DDR Light”.

Ett tydligt exempel är att jag under många år har försökt att få debattartiklar publicerade i våra större dagstidningar men nästan alltid blivit refuserad, trots att jag redovisat ny, opublicerad statistik både från Sveriges och våra grannländers migrationsverk (i Norge UDI och i Danmark Utlaendigestyrelsen). Oavsett om Karl-Olov Arnstberg och jag skriver tillsammans eller var och en för sig, så är det ett faktum att klimatet i svensk press har blivit påtagligt mer censurerande under senare år. 2008 fick jag en omfångsrik debattartikel om hur journalisterna mörklägger sanningen om invandringen publicerad i Sveriges största dagstidning, Dagens Nyheter. Ett av många exempel på en mer eller mindre medveten desinformation som artikeln tog upp var att journalisterna regelmässigt kallar alla asylsökande för flyktingar medan det bara är några få procent av dem som har fått stanna i Sverige sedan 1980 som getts flyktingstatus.

Texter som i grunden är kritiska från en restriktiv synvinkel mot den svenska asyl- och migrationspolitiken har alltid varit svåra att få publicerade i den rikstäckande pressen, men idag är det nästan omöjligt. Däremot går det bra att i all evighet diskutera den misslyckade integrationen, om vars tillkortakommande det i stort råder konsensus. Men samtidigt måste den som vill föra upp detta på agendan säga att det är viktigt att Sverige fortsätter att vara en ledstjärna för hela världen med sin generösa flyktingpolitik och tala om vikten av mångfald och allas lika värde. Skribenten får absolut inte ifrågasätta asylströmmens flöde till vårt land.

För ett par år sedan refuserades en av mina debattartiklar av våra nio största tidningar och i november sade åter igen de sex största dagstidningarna nej direkt. De som både då och nu refuserade var i nämnd ordning: Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet, Göteborgs-Posten, Sydsvenska Dagbladet, Aftonbladet och Expressen. Därtill ett par större landsortstidningar i det förra fallet. Nästan uteslutande var motiveringen att det inte fanns möjlighet att publicera ”av utrymmesskäl” eller bara att ”vi tackar nej till ditt erbjudande”. Därför skrev jag ett mejl till samtliga redaktioner och framhöll att jag nu kommit fram till att de inte vill publicera fakta som de tycker är obehagliga om den svenska asylinvandringen och tillade: Det är mycket sorgligt och svekfullt att en debattsida gör motsatsen till det den utger sig för, och istället undviker att publicera grundläggande information om en sådan avgörande fråga för det svenska samhällets framtid. Jag vet att många fler än jag undrar vad som är agendan med en sådan mörkläggning.

Den enda redaktion som svarade var Göteborgs-Posten som påpekade att jag hade fel eftersom de tidigare hade tagit in några inlägg från mig, men att de nu hade ”extremt dåligt med utrymme” och att mycket annat ”står i kö för att publiceras”. Göteborgs-Posten är i rättvisans namn den enda av de större svenska dagstidningarna som har haft en liten springa öppen för kritiska artiklar om asyl- och migration.

Ska Sverige bli en humanitär stormakt?

Det totala antalet asylsökande som har fått sina ansökningar beviljade av Migrationsverket under perioden januari-november 2013 har ökat med 144 procent jämfört med hela kalenderåret 2011. Under 2013 har totalt drygt 22 000 asylsökande fått stanna under årets första elva månader. Beviljade asylansökningar leder nästan undantagslöst till permanent uppehållstillstånd (PUT) och i förlängningen svenskt medborgarskap plus en påföljande anhöriginvandring.

I år har rekordmånga asylsökande från Syrien fått stanna permanent. Medan Sverige mellan januari och november 2013 gav PUT till 10 379 syrier, fick 135 syrier stanna i Finland. Sverige tar alltså emot 77 gånger så många syrier som Finland som lyder under samma internationella konventioner och har en liknande utlänningslag som Sverige. Under samma tid gav jämförelsevis Danmark och Norge drygt 1 000 respektive 646 syrier asyl.

För hela tiden sedan inbördesskriget i Syrien startade i mars 2011 har Sverige beviljat permanenta uppehållstillstånd till runt 15 000 asylsökande syrier medan motsvarande antal i Danmark är cirka 2 000, Norge cirka 900 och Finland drygt 300.

Ser man till totalsumman sedan inbördeskrigets början har 23 700 syrier fått PUT i Sverige. I denna siffra ryms också anhöriga och kvotflyktingar. Under 2014 beräknar Migrationsverket att ytterligare cirka 22 000 syrier kommer att söka asyl i Sverige. Huvudskälet till den ständigt stegrande ökningen är nu att i princip alla som kommer därifrån, och även från Eritrea, beviljas PUT.

Sverige är det enda EU-land som bedriver en sådan tillåtande asylpolitik. Tidigare har Sverige tagit emot flest asylsökande irakier, somalier och så kallade ensamkommande flyktingbarn i hela västvärlden. Nu tar vi också emot flest syrier. I takt med att asylinvandringen ökar lavinartat är det inte bara antalet utan även andelen beviljade asylansökningar som ökar. Under november 2013 var den rekordhög: 62 procent, att jämföra med januari 2012 då motsvarande siffra var 23 procent.

Sedan september 2013 har i genomsnitt minst 1 800 personer i veckan sökt asyl I Sverige. Med en maximal beräkning i dagsläget på 69 000 för nästa år, fortsätter Sverige att spela i sin egen division. Jag nämner all denna statistik för att visa på att Sveriges är extremt i västvärlden när det gäller flyktingmottagande särskilt med tanke på folkmängd. Enligt FN:s flyktingorgan UNHCR ligger Sverige sedan många år i topp när det gäller asylsökande per capita.

”Dom vill till EU, dom vill till Sverige”, sade Johanna Sjö, politiskt sakkunnig hos migrationsministern nyligen i Sveriges Radio. Hon menade det inte finns något tak för hur många som kan få stanna och tillade att människor inte bara flyr för sina liv utan också från ekonomisk misär. Frågan som inte diskuteras öppet inför väljarna är kostnaden och konsekvenserna av denna omfattning.

I omvärlden hörs alltmer häpna röster. Nyligen varnade historieprofessorn Niall Ferguson i magasinet Neo för att ett resultat av ett så pass ohämmat inflöde tillsammans med vår bristande integration kan få katastrofala följder med explosioner av våld i våra städer. Som ytterligare jämförelse kan nämnas att Sverige totalt hittills i år beviljat runt femton gånger så många uppehållstillstånd till asylsökande som Finland med sina 1 530 positiva beslut, tio gånger så många som Danmark och fem gånger så många som Norge med sina cirka 2 500 respektive 4 450 bifall.

Nu är det gasen i botten som gäller för regeringen Reinfeldt. Är det platsen som humanitär stormakt som åstundas? Finns det verkligen inte något tak för asylmottagandet och den påföljande anhöriginvandringen? Ett rimligt krav är att migrationsminister Tobias Billström förklarar regeringens agenda.

Til slut blev artikeln publicerad i tidningen Dagens Samhälle, som går ut till chefer i offentlig förvaltning och till lokala politiker. Men alle de store aviser avviste den blankt.

Nyligen blev Migrationsverkets operative chef Mikael Ribbenvik intervjuad i Sveriges Television om det kunde tänkas finnas ett tak för hur många syrier Sverige kan ta emot. Inför en medkännande och i allt enig reporter förklarade Ribbenvik att Sveriges mottagande är gränslöst:

Jag vill utmana den personen som säger att det finns ett tak. När nästa barnfamilj ska åka tillbaka till Syrien, så vill jag be den personen att ta den pojken eller flickan i handen och åka tillbaka till Aleppo eller Homs. Jag tror att det räcker som argument.

Samma typ av emotionella argument från våra makthavare hördes när jag nyligen deltog i programmet SVT Debatt i Sveriges Television, för att diskutera det som numera kallas för ”åsiktskorridoren” i Sverige. ”Finns det ett begränsat utrymme för vad man får tycka offentligt i Sverige, och där vissa åsikter stängs ute?” undrade programledaren bland annat med hänvisning till vad vi skrev i vår bok om mörkläggningen i media av invandringen och dess konsekvenser.

I panelen, som bestod av åtta personer, fanns bland andra Eva Hamilton, vd för Sveriges Television, Sveriges Radios vd Cilla Benkö och kvällstidningen Aftonbladets chefredaktör Jan Helin. Efter en lång allmänt hållen ”debatt om debatten” fick jag ordet en kort stund och hann berätta att flera framgångsrika journalister har kontaktat mig och berättat att de inte törs säga sin åsikt om invandringen av rädsla för att förlora jobbet eller bli utfrusna där. Av samma anledning tackade flera journalister nej till att delta i en antologi med redan publicerade reportage/texter som Karl-Olov Arnstberg och jag tidigare planerat att ge ut. Exempelvis sade en korrespondent vid en av våra största tidningar att det räckte med att någon av hennes chefer skulle anse att hon befann sig i ett sammanhang där ett enda ord skulle kunna tolkas som främlingsfientligt eller ”storsvenskt” så kunde det innebära allvarliga problem när det gällde att få behålla arbetet.

Reaktionerna från de höga cheferna i debattstudion visade att de inte verkar ha en aning om att denna verklighet existerar och att de inte heller tycks ha några närmare faktakunskaper om invandringspolitiken. Aftonbladets Jan Helin framhöll sig själv som en förkämpe för ”allas lika värde”. Problematiken med ängsliga journalister som tvingas arbeta i ett repressivt klimat avfärdades som en villfarelse: ”Patetiskt!” småskrattade Jan Helin. ”Nonsens!” tyckte Eva Hamilton med ett snett leende.

Cheferna som deltog i SVT Debatt är representativa såtillvida att de tillhör en grupp som lever i en värld med likasinnade där de bekräftar varandra. Den surrealistiska känslan inför deras ovilja att reflektera självkritiskt förstärktes dagen efter programmet. Då berättade en välrenommerad journalist som sett debatten för mig att han av sin chef blivit förbjuden att skriva om vår bok.

Så ser det ut i dagens Sverige. Jag har själv blivit nekad en offentlig anställning på grund av vad jag har skrivit. Rädslans kultur råder.

Gunnar sandelinJa när man läst detta undrar jag vad är det man vill åstadkomma ???? Kan nån förklara

http://Barrkis

 
Ingen bild

john

23 april 2014 19:27

Hur kan du påstå att det inte går att kommentera i supermiljöbloggen när du själv HAR kommenterat där, och länkat hit!!??

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se