thoralf

Direktlänk till inlägg 14 april 2014

97 PROCENT

Av Thoralf Alfsson - 14 april 2014 17:01

När klimatalarmister och politiker pratar om klimatförändingarna så hävdar de att 97 procent av forskarna är eniga i klimatfrågan. Det har nästan blivit ett mantra som utnyttjas av insändarskribenter och okunniga debattör som ett argument.


 


I Sverige spenderas säkert minst 4 miljarder kronor årligen på klimatforskning så dessa forskare vill säkert inte såga av den gren de sitter på och därmed förlora sin inkomst och kanske även sin framtida utveckling på forskarområdet.


Personligen tror jag inte det minsta på denna siffra. Frågan är om IPCC ens tror på att 97 procent av forskarna stödjer deras rapporter.


Allt sunt förnuft håller på att gå förlorad i något som kan liknas vid koldioxidfobi!


97 procent av världens forskare på området tycks alltså anse att koldioxidhalten i atmossfären är den enda och allenarådande anledningen till att den globala medeltemperaturen stigit med ca 0,7-0,8 grader celsius den senaste 150 åren.


Nu kräver man åtgärder för att stoppa koldioxidutsläppen men ett flertal ledande länder gör tvärtemot och ökar istället utsläppen genom att stänga ner sin kärnkraft och ersätta den med kol och gas. Frågan är vad som egentligen pågår bakom de lykta dörrarna i maktens korridorer.


Tänk om dessa 97 procent har fel? Hur villiga kommer de vara att erkänna att de haft fel?


Kan det vara så att de 3 procent som har andra upfattningar om klimatförändringarna har rätt?

 
 
Ingen bild

Carro

14 april 2014 17:22

Det är väl pengarna som hägrar!
-Visst är det tråkigt att det blivit så.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

14 april 2014 17:36

Citat.

Tänk om dessa 97 procent har fel? Hur villiga kommer de vara att erkänna att de haft fel?

Om det är vetenskapsmän/kvinnor du menar, så är det så enkelt att dom ändrar sig när du bevisar att deras hypotes inte stämmer, inte svårare än så. över 85% av världen är religiös på något sätt, dom har inte heller rätt. Dom stoppar fingrarna i öronen när du pratar med dem, det gör inte forskare.

Har haft samma klimat syn som du, men jag börjar vekna lite, börjar bli lite massiv enighet för, sedan tror jag inte forskarna bara har co2 som förklaring, men resultatet med kaka på kaka blir för mycket. Är dock inte helt övertygad än jag heller.

 
Ingen bild

Herc

14 april 2014 18:23

Denna blog är mycket intressant http://antropocene.se

 
Lassekolja

Lassekolja

14 april 2014 18:37

Oavsett huruvida klimatalarmisterna eller klimatskeptikerna, här ingår jag, har rätt (eller fel) så påverkar Sverige så lit att det knappt är mätbart och sålunda kan försummas. Om inte jag minns fel så är Sveriges utsläpp ca2promille (2 0/00!) av hela världens utsläpp. Att Fridolin och Åsa aldrig skulle gå med på det beror ju till stor del på att det handlar om deras (MP´s) hela existens.
Oavsett om Jorden "går under" eller ej, kan vi inte påverka detta utan är helt beroende av vad de stora "utsläpparna", Kina, USA och Indien vidtar för åtgärder!

http://www.status.st

 
Lassekolja

Lassekolja

14 april 2014 18:40

Glömde i mitt förra inlägg att om MP skulle få för mycket makt går Sverige under i förtid s.a.s oavsett vår omvärld. Då blir det till att flytta!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lars

14 april 2014 19:06

90 % av IPCC:s klimatmodeller har haft fel. Den globala uppvärmningen har avstannat sedan 17 år tillbaka - tvärtemot vad modellerna förutspådde.

Det var varmare på medeltiden än vad det är idag. För svensk del är ett varmare klimat positivt.

http://www.climategate.com/

 
Ingen bild

OH

14 april 2014 19:08

Sveriges utsläpp lär vara knappa 2 promille, samtidigt tar växtligheten i landet upp mer än detta utsläpp, det betyder att vi ej har någon negativ påverkan på världens utsläpp.Det vore bra att få veta varför Miljötallibanerna vill bestraffa svenska folket för andra länders gärningar

 
Ingen bild

Lena

14 april 2014 20:08

@Herc
Tack för länken - den är mycket intressant! Förklarar en del världshändelser också, rekommenderas!

 
Ingen bild

Johansson

14 april 2014 21:05

Det är ju bara att titta på vår egen sopåtervinning. Tittar man på de bolag som ägnar sig åt det häpnar man. Bara i Solna drar man in styvt 2 Miljarder!
-Folk tror att returpapper mm är en miljöbelastning och har t.o.m fåtts att BETALA för att ge energibolagen råvara som de förmodligen säljer dyrt utomlands eller gör värme av so de sedan säljer tillbaka till dig som betalat för att ge dem råvaran.
FÖRSÖK ATT TA REDA PÅ VAD MARKNADSVÄRDET I SVERIGE ÄR PÅ 1ton RETURPAPPER!
Det går inte! DÅ anar man ju ugglor i mossen.
Snacka om att folk är lurade av de sk klimatalarmisterna!

 
Ingen bild

Plupp

14 april 2014 21:12

Som vanligt när det gäller SD så ska ni/du överdriva och inte hålla dig helt till sanningen! Men nu är du ju frifräsare så då kan du överdriva lite extra tydligen ? Var har du fått det ifrån att medeltemperaturen,enligt FN's klimatpanel,har ökat men 0,7-0,8 gr dom senaste 150 åren ? Man skriver i sin rapport att det har skett under 1900-talet och framförallt under den andra halvan av 1900-talet.Användningen av kol,gas,olja ökade ju med den framväxande industrialismen efter sista världskrigetkriget och detta har framförallt spätt på växthusgasefekten då många länder ökade sin andvändning av fossila bränslen . Sen att tala om "miljötalibaner" som vill straffa svenskar för andra länders gärningar visar bara på din okunnighet och ovilja att hjälpa andra än svenskarna. Vill bara påminna Herr Alfsson om att vi lever alla på en och samma planet och då bör vi kanske ta ett gemensamt ansvar för den planet som ska föda dina och mina barn. Att ifrågasätta och kritisera kan man göra men att ständigt klaga och gnälla leder ingen vart Thoralf.Tänk om Thoralf,du måste börja se lite mera positivt på vad andra kanske säger och inte bara klaga på allt och alla i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Kanske du håller på att bli frånåkt och mer marginaliserad? Rösta du på miljötalibanerna så får hela världen och dina barn och barn barn en bättre värld att leva i.

 
Ingen bild

J B Doe

14 april 2014 21:43

Hur villiga kommer klimatforskarna att vara att erkänna om de nu har fel?
Det kan jag svara på:
De kommer att vara exakt lika villiga att erkänna det som dagens politiker är villiga att erkänna att invandringspolitiken är en katastrof (vilket de är mycket väl medvetna om)

 
Ingen bild

varmtkalltvarmt

14 april 2014 22:10

@Plupp, bara läs Hercs länk så står det där. Mer trovärdigt än ditt trams.

 
Ingen bild

Tobbe S

14 april 2014 22:36

"Vår atmosfär innehåller 0,058 vikts-% koldioxid, eller ca 295800
miljarder ton totalt. Människans årliga bidrag till följd av bl.a
fossil förbränning är enligt EU ca 21,3 miljarder ton. Detta motsvarar ett tillskott på endast 0,0072% (av 0,058% = 0,000042%). Skulle detta näst intill obefintliga koldioxidtillskott verkligen vara orsaken till den pågående klimatförändringen? En förändring som dessutom bevisligen har svängt fram och tillbaks på ett cykliskt sätt i många miljoner år. Jag tror inte det! Inte en chans!!!" (Tack Mange för siffrorna)

 
Ingen bild

M

14 april 2014 22:39

Aldrig nämns det något om jordens avstånd till solen.
Min teori är att jordens bana runt solen inte är konstant utan ändras år efter år.
Ibland kommer jorden närmare solen och ibland längre ifrån. Hur många mil detta har jag ingen aning om, men inte snurrar vi i samma omloppsbana hela tiden.
Det pratas även i samma veva om globaluppvärmning och att städer kommer dränkas i vatten. Varför nämns inget om landhöjningen som sker i Sveriges?
Visst södra delen av sverige har knappt ingen höjning, men desto mer ju mer norrut man kommer.
Vattenståndet påverkas av månen och dess dragningskraft och hur mkt vindarna trycker in vattnet i östersjön. Dvs naturen har sin gång!

Nu är detta mina egna funderingar och baserat det på det man lär sig i grundskolan. Klimatförändringar kommer alltid finnas och inget vi kan påverka, men givetvis ska man sopsortera och återvinna så gott man kan. Det tillhör vanligt hyfs

 
Ingen bild

P. Tordal

14 april 2014 22:41

Hej Thoralf, ja det är märkligt hur tal kan få vingar. Det beror på att det är så lätt att kommunicera dem, alltså om de tjatas tillräckligt ofta. Sanningen är att 97% är 75/77 avrundat till närmaste procenttal. Se http://denvettigabloggen.blogspot.se/2012/10/ar-97-av-forskarna-verkligen-eniga.html för närmare beskrivning. Den bloggen har flera artiklar som handlar om olika miljölögner.

 
Ingen bild

Thoralf A

14 april 2014 22:58

Lille Plupp

Var har jag skrivit om Miljötalibaner? Du tycks se i syner?

Vetenskapen är nog knappast fullärd än och det gäller även klimatforskningen. Jag är tillräckligt gammal för att inse det.
Det kommer komma många ny upptäckter.

Det finns flera intressant böcker som du borde läsa som t.ex Domedagsklockan eller Solen driver vårt klimat. Svensk media (Aftonbladet, Expressen)kanske inte är de bästa på att förmedla vetenskap.

 
Ingen bild

Magentan

14 april 2014 23:17

@ Herc, Plupp m.fl

Stort tack för länken Herc!

Kan verkligen rekommendera dig Plupp och alla andra att läsa
länken till bloggen "Anthropocene", som Herc rekommenderar ovan!

Lars Bern (född 1942) som skriver i bloggen är en svensk teknologie doktor (Chalmers Tekniska Högskola), företagsledare, författare och samhällsdebattör. Han är bland mycket annat ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (sedan 1988) och Etikkollegiet, var tidigare VD i Svensk Metanolutveckling (Volvo), Ångpanneföreningen, Incentive och IVL Svenska Miljöinstitutet samt ledamot av Kungl. Vetenskapsakademiens miljökommitté. Han har också varit ordförande i Det Naturliga Stegets Miljöinstitut.

Ett mycket tungt namn inom miljöområdet med andra ord.

(The Anthropocene is an informal geologic chronological term that marks the evidence and extent of human activities that have had a significant global impact on the Earth's ecosystems.)

 
Ingen bild

Dags att byta nick igen "Alexander Plupp"?

14 april 2014 23:19

Varför fick du byta parti själv ?

 
Ingen bild

Löksill

15 april 2014 00:32

Ursäkta min praktiska och vardagliga läggning men...

Oavsett vad som är rätt eller fel i klimatfrågan så har vi en mängd miljöproblem kopplade till vår livsstil, ekonomiska intressen o.s.v och jag upplever tyvärr att detta bortses ifrån i skuggan av olika ställningstaganden i "klimatfrågan". Vi har en ohållbar "slit och släng"-mentalitet, tonvis med plast överallt i sjöar och hav, icke nedbrytningsbara material som ligger och skräpar, fisken försvinner ur Östersjön, bina dör, småfåglar minskar i antal, varor som skulle kunna produceras nästgårds skeppas halva jorden runt, vi har mer kläder i garderoben än vad folk i andra länder har under sin livstid, folk kör omkring i innerstan ensamma i sina bilar medan kollektivtrafiken går ganska tom p.g.a höga biljettpriser, det är billigare att köpa nytt än att reparera, mindre lokala företag konkurreras ut av producenter i Bangladesh som dör i förtid men gör att vi kan spara några tior per produkt i handeln o.s.v o.s.v o.s.v Detta borde fokus ligga på snarare än spekulationer till höger och vänster om vi har en global uppvärmning eller ej!

 
Ingen bild

Anki

15 april 2014 00:44

@Löksill mf

Stålar går före precis allt.

 
Ingen bild

Blåsippan

15 april 2014 01:08

Fjupp@

med miljöpartiet vid rodret skulle Sverige förvandlas till Mogadishu på två veckor. Med stening av offret utan rättegång vid gruppvåltäkt.

 
Ingen bild

Christer Persson

15 april 2014 01:54

De 97% kommer från en undersökning som University of Illinois genomförde 2009. De använde en online undersökning och från början var 10257 vetenskapsmän tillfrågade. Resultaten var tydligen inte nöjaktiga så undersökningen krymptes till en liten grupp på bara 77 forskare varav 75 ansåg att människan bidrog till klimatförändringarna. 75/77 = 97.4 dvs ungefär 97%.

I urvalsprocessen så uteslöts först alla forskare som ansåg att solen eller planeternas rörelser bidrog till klimatförändringarna. Då återstod 10257 forskare inom områdena geologi, oceanografi etc. Sen gick man inte på meriter utan var man arbetade (en akademisk eller statlig institution).

Själva undersökningen var gjord så att den skulle gå snabbt att svara på och genomföras online. Ändå svarade bara 3146 eller 30.7% Frågorna var:

1. When compared with pre-1800s levels, do you think that mean global temperatures have generally risen, fallen, or remained relatively constant?

2. Do you think human activity is a significant contributing factor in changing mean global temperatures?

Jag känner ingen skeptiker eller alarmist som skulle svara annat än att temperaturen har ökat på första frågan. Det är klart att det är varmare nu än på 1700-talet. Ändå svarade bara 90% stigit på fråga 1. Det finns en oklarhet i fråga 1 – vad menas med pre-1800? På vikingatiden var det betydligt varmare, likaså under andra perioder. Det är också pre-1800 tal.

Även andra frågan är oklar. Vad menas med significant? 10%, 30%, 50%, 90%?

På den andra frågan svarade 82% av första urvalet att människan väsentligen bidragit till globala uppvärmningen. Men detta nöjde sig inte de som genomförde undersökningen med. En av fem trodde ju inte på ”konsensus” som då inte skulle vara något konsensus. Så man gjorde en extra selektering och tog bara med dem som själva identifierade sig som ”klimatforskare”. Kvar blev nu 77 godkända svar från de som ansåg sig vara klimatforskare och av dessa svarade 75 ja.

Bland meteorologer svarade endast 64% (23 av 36) och bland geologer 47% (48 av 103) ja på fråga två.

Så bluffar man med statistik. Den som påstår att 97% av världens forskare anser att människan ligger bakom globala uppvärmningen och konsensus råder har inte mycket att hämta från denna undersökning.

 
Ingen bild

Maja Dacke

15 april 2014 02:44

Numera hoppar jag alltid över det som Plupp och likasinnade skriver - varför ödsla tid?

Sedan - allt snack om bråkdelar av koldioxid hit och dit? Vi vet ju att vi i Sverige knappt bidrar alls. (Trots MP.) Och varmare klimat? Pust! Varmt? Icke! Inte här i alla fall.

Det finns det som är värre än 0,7 grads höjning ... Den som följer med på nätet får mycket annat att tänka på.

Försök med https://www.youtube.com/watch?v=eN4XICOyRb8 och https://www.youtube.com/watch?v=xDF_dAuZXnM istället. Därigenom kan man få andra tankeställare - om man törs tänka, förstås.

Sist men inte minst: https://www.youtube.com/watch?v=arWAiP2ST4Q#t=73 - sådant behövs också för att orka med.

PS. kopiera in länkarna om de inte blir direktkopplande - det är de värda.

 
Ingen bild

Johan

15 april 2014 03:39

Svar till Christer Persson:

Man har slutat jobba med verkligheten. -Man lägger ner energi på den "Photoshoppade bilden" av verkligheten istället enär man glidit ifrån verkligheten så mycket att man inte bara skulle tappa ansiktet, karriären utan även pengarna om man inte följde med skojjarströmen. Då blir det på det här viset.

Det är bara att titta på EU. Hur många jobbar där, Hur mycket kostar lönerna och vad uträttas? -Inte är det mycket!

All seriositet är borta -Stämmer inte kartan med verkligheten (Gäller numera allt från ekonomi till miljön) Ja, då jobbar man vidare med att försöka fixa så att verkligheten skall passa den galna kartan med sedelpressar, värdegrunder och så vidare. Huvudsaken att man drar in pengar.
Svensson nöjer sig än så länge med den photoshoppade "bilden".
-Men vad händer när de inte längre gör det? När de ser saken precis lika klar som du gör?
Då är pajjaseriet slut.

 
Svensson

Svensson

15 april 2014 06:49

Hade EU varit ett privat företag,då hade dom varit i konkurs för länge sen,men nu lever dom på folks skattepengar,och då behöver dom inte prestera något.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 april 2014 07:34

Nuon affären där inte Maud Olovsson hade lust att ställa upp på KU förhör.

Läs om bakgrunden till den affären på länken om du vill veta spelet bakom kulisserna där även namnet Rothschild dyker upp

http://goo.gl/ZS475e

 
Ingen bild

Sven Dacke

15 april 2014 07:40

En viktig artikel till för att förstå hur Vattenfall affären sköttes.

Borde intressera grävande journalister, men icke!

http://www.fokus.se/2010/02/hardsmaltan/

 
Ingen bild

KS

15 april 2014 07:49

Som Tobbe S skrev så har det svängt genom "åren". Vilka industrier eller bilister var det som orsakade att den senaste istiden försvann?

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

15 april 2014 08:34

Jag förstår inte, vi skulle ju alla vara döda nu tack var hålet i ozonlagret som växte och inte gick att reparera?

Men vänta nu, det har visst krympt igen. Hur gick det till? Guds verk?

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2014 08:36

@Annat ämne
Folkets Hus och Parker stoppar nu SD från att hyra deras lokaler. Eftersom denna organisation hör hemma inom "Rörelsen" är det ytterligare ett bevis på rädslan för ytterligare väljartapp från PARTIET (S) till SD.

De vanliga standardfloskerna om "människors lika värde" och att inte SD står bakom det.
Självklart har alla människor samma värde i mina ögon. MEN det innebär inte att all världens innevånare kan komma hit och leva gott på vårt ihoparbetade välstånd.
Gnäll istället på världens Muslimska länder, där en kvinnas och flickas värde kraftigt understiger en mans värde...

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

15 april 2014 12:24

Forskare som tagit prov på isen i arktis ( ljupborrad ) ser i den att klimatet långt tillbaka i tiden då inte industri och bilar fanns ( förorenad ) långt över vad som förekommer i dag. Det har man ingen riktig förklaring på. Troligtvis så går klimatet i cykler här på jorden. Givetvis påverkar vi klimatet på nå sätt men inte som miljömupparna påstår för allt går ju att förvanska med siffror.

http://Barrkis

 
Ingen bild

Plupp

15 april 2014 13:07

Hulda: Du är ömklig.
Måste du skriva här,du får mig att må illa varje gång jag ser dina inlägg ?
Du verkar leva i din egen lilla bubbla,läser förmodligen ingenting så du verkar inte veta ett dyft vad du talar om,men så är dom flesta högerextremister(det motsatta till ordet du och dina vänner använder om alla era motståndare). Eftersom du också skriver nedlåtande om alla människors lika värde så tar jag för givet att du,vilket jag konstaterat för länge sedan, inte tycker att alla människor är lika värda vilket säger mycket om dig som människa.Du skriver också i nästa mening att "Självklart har alla människor samma värde i mina ögon",men detta är ju bara hyckleri av dig!"All världens innevånare" som du skriver om är väl också människor,eller ? Tydligen inte trots att du säger "Självklart har alla människor samma värde i mina ögon" men uppenbarligen inte människor från andra delar av världen enligt dig.Det gör dig till en hycklare av stora mått rent etiskt,moraliskt.

Sen skriver du om att "kvinnors och flickors värde kraftigt understiger en mans värde" i muslimska länder(dina egna ord). Om jag då uppfattar dig rätt tycker du synd om dessa kvinnor och flickor,men: Varför engagerar du dig då inte i dom kvinnor och flickor som finns i Sverige som,enligt dig,lever under dessa förtryck? Du är extremist så du pratar bara enmassa skit och hälften av vad du säger är lögner,både mot dig själv och din omgivning, för annars hade du väl hjälpt dom här i Sverige. Problemet är att du inte vill för du är högerextremist-

 
Ingen bild

Tony

15 april 2014 13:08

Vad gör MP för att klimatförändringarna ska förbättras,
mer än snackar, och höjer skatter, skatter som bara drabbar
dem som bor och verkar på landsbygden, och som är tvungna
att använda bil för att livet ska fungera.
Det är lätt att skylla på bilismen om det sker temperatur-
förändringar, men hur tillförlitliga är dessa påståenden?
Hur förklarar klimatalarmisterna att vi haft tropiskt klimat
här i Norden tidigare. Dom bevisen finns, bland annat utanför
Simrishamn och omkring Hanöbukten där resterna av tropisk skog
finns bevarad. Naturligtvis är det Solen som gör att det sker
förändringar i klimatet här på Jorden, och det kan inte MP
och andra skattehöjare arkitekter göra ett förbannat något åt
hur gärna man än vill!

 
Ingen bild

Thoralf A

15 april 2014 13:13

Plupp

Jag ogillar starkt lögnare! Jag har aldrig skrivit "Miljötaliban" i mitt inlägg!!

 
Ingen bild

Thoralf A

15 april 2014 13:16

Plupp

Dessutom har jag raderat din kommentar!

 
Ingen bild

Thoralf A

15 april 2014 13:23

Plupp

"Varför engagerar du dig då inte i dom kvinnor och flickor som finns i Sverige som,enligt dig,lever under dessa förtryck?"

Vad anser du? Lever muslimska flickor och kvinnor i sina familjer med samma jämställdhet och lika värde i Sverige. Ja eller Nej. Om nej, vad gör du för dessa flickor och kvinnor?

 
Ingen bild

Lena

15 april 2014 14:59

@Maja Dacke och @Sven Dacke
Tack för länkar, mkt intressanta. Håller med Maja om att det finns större saker att oroa sig för. se YouTube filmen som visa dokument från NASA som läckt. Vår verklighet är designad av Illuminati genom mindcontroll, GMOföroreningar i maten för att göra folk till idioter, o mkt mer. Höj blicken någongång mot skyn och se alla aerosolbesprutningar d v s "Chemtrails". Luftfartsverket har svarat på e-mail och bekräftat att de har regeringens uppdrag att göra detta men att de kan inte berätta VAD det är de sprutar ut, dagarna i ända. Vi har ändå två s k Miljö(muppe)partier i riksdagen men ingen av dom har någonsin tagit upp detta. Är de verkligen så ointresserade och oinformerade? Varför tar inte medierna upp detta?
F ö många intressanta inlägg idag.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 15:09

Maja dacke

Du fick en riktig kompis i Lena. Om du verkligen tror på det första youtube klippet du la ut, har du fått en själsfrände hos Lena, Citat. Lena.
Vår verklighet är designad av Illuminati genom mindcontroll

Seriöst!! Men det går isamma fotspår som youtub klippet. Förstår nu varför ni uppskattar denna blogg, antar att fler håller med er.

 
Ingen bild

OH

15 april 2014 17:03

Du Vännen Plupp, det är jag som skrivit Miljötallibaner, eftersom det tagit hårt på dig så är det väl en riktig benämning.
Du tillhör väl de som gärna delar ut skattemedel som andra betalat in.

 
Mandy

Mandy

15 april 2014 17:57

Hej Thoralf,

Var föreslår du dessa 4 miljarder skulle gå istället? Skälet till att 97% av dessa forskare är eniga är just för att de har vetenskapligt underlag för vad det är som utvecklas. Sunt förnuft vore väl att lita på det? Uppvärmningen av jorden sker idag och hela tiden fortare, det är ren fakta; i FN’s rapport från 2007 om klimatläget på jorden beskrevs nulägets energihalt och man kan tydligt se hur den fullkomligt överträffar allt man hittills har kunnat läsa av i polarisarna 650 000 år bakåt. En energihalt, den vi lever med idag, som vanligtvis hade ökat på 5000 år, har nu ökat på ungefär 150, sedan industrialismens entré vilket är lite läskigt.
Skälet till att koldioxidet är en anledning till att agera är just att det tunnar ut ozonlagret; det som tillåter oss att existera som vi gör och inte brinner upp i ett moln av svavel. Som bekant fungerar ozonlagret som ett skydd mot UV-strålning i solljusets spektrum. Liv på jorden är omöjligt utan ozonlagrets skydd och det CO2 (koldioxidatomer) gör är att, efter det släpper igenom solljuset som ultraviolett värme, blockerar den infraröda strålning som ska tillbaka ut, och skickar tillbaka dem in i biofsfären, där vi lever och skapar en slags fördröjning som gör att jorden värms upp. Lite som i ett växthus. Därmed det ack så kända begreppet ”växthuseffekt”.
Än så länge är det rätt blygsamma temperaturer vi pratar om, men den globala uppvärmningen KOMMER att stiga; år 2035 kommer den ha ökat med två grader vilket kanske inte gör så stor skillnad, som någon i kommentarsfältet sa tidigare: "För svensk del är ett varmare klimat positivt", men i andra sydligare, varmare och gissningsvis fattigare länder kommer detta slå till tidigt och hårt. Det är viktigt att koldioxidet stabiliseras, alltså minska från den halt vi har nu, för att inte temperaturerna ska öka ytterligare och medföra katastrofer som t.ex tornadon i Filippinerna i fjol samt global glaciärsmältning, som leder till översvämningar och att torra land försvinner. Jag kan fortsätta till en hel roman men ska inte tråka ut dig. Ta dock gärna en titt på Naturvårdsverkets sammanfattning av Sternrapporten (the Stern Review, av Nicholas Stern, tidigare chefsekonom vid världsbanken), en ekonomisk klimatanalys genomförd på uppdrag av Tony Blair. Intressant och informativ läsning.

http://https://www.naturvardsverket.se/Documents/publikat

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 april 2014 18:12

@Plupp
Märkligt att du reagerar så kraftigt på mina funderingar. "Människors lika värde" är väl en självklarhet, eller? Både män och kvinnor.
Men alla 7 Miljarder (tror jag) som bor på Jorden kan omöjligt leva i Sverige och ta del av våra bidragssystem.
Att du mår illa förvånar mig. Mycket. Du har nog problem på det personliga planet som du borde ta tag i ...

 
Lassekolja

Lassekolja

15 april 2014 18:13

@Plupp, Hör Du Plupp, om jag är rätt underrättad är uttrycket om "alla människors lika värde" en felöversättning av FN-stadgan, i vilken det talas om "människors värdighet", inte värde. Om alla människor hade varit lika mycket värda hade vi förmodligen inte haft så olika stora inkomster, en del av ett värde? Väl att märka är även att ännu har ingen av alla dem, som mer än gärna använder uttrycket i brist på argument mot SD, lyckats förklara exakt vad som avses! Nej, uttrycket att "alla människor är lika mycket värda" har missbrukats till den grad att det fullständigt förlorat sin "innebörd", vad den nu är/var?
Sverigedemokraterna har en alldeles egen formulering: "Alla människor har samma människovärde"! Den devisen är, till skillnad från våra motståndares floskel, fylld av substans!
SD framstår åter som en vinnare! Eller hur Plupp?

http://www.status.st

 
Ingen bild

s29

15 april 2014 19:09

Här i Sverige så har vi ett gigantiskt miljöproblem,nämligen våldtäkter. Ca 160 per dygn enligt polisens gissning. Vad tycker du "plupp" att vi skall göra åt det? Beträffande klimatet så tror jag jordaxelns polariditet,som ju förändras vart 10 000 år har stor betydelse för tempraturen.Men den skit som släpps ut i haven,är till största delen människan skyldig till.Personligen så tror jag att jetdrivna flygplan släpper ut mer skit än bilar. Men dom används ju av politiker för att flänga runt. Bättre då att straffbeskatta "bonnjäveln" som är tvungen att ta bilen in till köpcentrat.

 
Ingen bild

Hm

15 april 2014 19:16

@Plupp
Kanske jag har tur nu så att DU kan förklara vad alla människors lika värde betyder? Första frågan måste väl bli - värde för vem? Så fort jag velat ha en förklaring på begreppet så har jag inte kunnat få det men du kanske sitter inne med sanningen. Själv värderar jag människor olika men det och i så fall så har ju inte alla människor lika värde (lämnar felöversättningen därhän). Kan du vara snäll och förklara.

 
Ingen bild

Tony

15 april 2014 19:38

Lassekolja:

Sverigedemokraternas formulering " Alla människor har samma
människovärde" blir i 7 klöverversion Alla människor har
samma människovärde, utom pursvenskar, som bara ska jobba och
hålla käften!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 19:42

sd29
Eftersom 99.99% av våldtäkterna sker i hemmen, så antar jag att man måste sätta upp kameror i alla hem.

På det (förmodade) satiriska utlägget om politiker, bonnläppar och flygplan, måste man ändå tänka i banorna, Att om den globala uppvärmningen är som många vetenskapsmän fruktar, spelar det ingen roll vems fel. det är, alla stryker med ändå, rik som fattig. (Men jag ser vad du menar), vi betalar all skatt också. De flesta riktigt rika nolltaxerar. + att vi betalar en massa pengar till kyrkan också. Varför då?

 
Ingen bild

utomhus

15 april 2014 20:53

@Mats, inte invandrarnas gruppvåldtäkter inte. De sker mestadels utomhus eller utanför hemmet med stackars försvarslösa svenska flickor.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 20:58

Sant dom delar dom 0.01% med hagamannen m flera.

 
Ingen bild

Thoralf A

15 april 2014 21:07

Mandy

"Uppvärmningen av jorden sker idag och hela tiden fortare, det är ren fakta;"

Är det inte så att den globala uppvärmingen avstannat de senaste 15-17 åren. Eller menar du att detta är en bluff?

Jag anser att det finns betydligt viktigare miljöfrågor. Som dessutom är mer akuta. T.ex tillståndet för Östersjön.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 21:26

Thoralf A

Förlåt för påträngandet, du frågade Mandy, men jag svarar för mig själv.

Ganska säker att värmen ökar, varför är en annan sak, men anledningen till att jag la mig i, var att jag håller fullkomligen med dig, att ska Sverige lägga pengar någonstans så skall en mycket liten del gå till co2 nerdragning, mycket hellre Östersjön, eller direkt hjälp till effektsamma åtgärder gällande co2, vore faktiskt roligare att ge dom till usa som en pik.

Däremot tycker jag även att vi skall göra oss av med fossilbränslena, av den enkla anledningen, jag tror nämligen att vi som nation kan tjäna pengar på det i längden.

Vill se morgondagens teknologi i infrastruktur m.m inte slå i sprint på rälsen, på en osolete teknologi. Maglev åt Svenskarna. =) Fixar du det skall jag rösta på dig personligen oavsett om du är med i ett parti eller inte.

 
Ingen bild

robban

15 april 2014 21:31

co2 är mätbart och därför beskattningsbart. är ju sena jackpoten för en politiker att få något som detta serverat på ett silverfat. appropå kartong och sopor så spelar det ingen roll att folk källsorterar och står i. den promille som tas omhand är bara för syns skull. det mesta hamnar på tre ställen, metallåtervinning deponier eller sopförbränningen

 
Ingen bild

utomhus

15 april 2014 21:31

@Mats, 0,01 med den kommentaren förlorar du din trovärdighet. Inser du det själv?

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 21:38

Jo, jag tänkte på det, men eftersom du accepterade 99,99 % så blev det så. Andelen överfallsvåldtäkter är inte så hög. Förövrigt sjönk VT med 5% av 6000 VT från året innan, läs BRÅ.

 
Ingen bild

s29

15 april 2014 21:50

Ja du Mats. Själv så är jag uppväxt i förortsgetton runt Stockholm. 99,99% i hemmen. Okey.......hur många i trapphusen? Typ fjortisar som får "behaga" 17- åriga ej straffmyndiga. Följdfråga: Hur kommer dessa tjejers framtida självbild att se ut? Kommer dom att få jobb? Börja knarka? Skaffa familj? Begå självmord? Spelar det någon roll? Vem finns för dom? Du får ursäkta om jag låter aggresiv,men jag bryr mej om barn.Jag är ateist själv också,tror ej på sagofigurer. Beträffande jetflyg, en boing 727 dricker 25 liter i sekunden när den står på tomgång. Hur mycket den drar när den fräser fram i 800knyck vet jag inte.Men jag skulle tro att 10/20% inte hinner förbrännas,och därmed regnar ner över skog och mark.Dessutom så dumpar dom överflödigt bränsle innan dom landar. Flygfotogen är cancerogent.Besök gärna någon som bor nära en flygplats som har swimmingpool.Det här är INTE skrivet som någon kritik mot ditt inlägg.Jag försöker bara förtydliga vad som stör mig.Avslutningsvis så kommer givetvis Sverige att bli fattigt igen,ingen kan rädda "välfärden".Så i framtiden när lånen tar slut,när bidragen sinar,då upphör toksverige att bli intressant för parasiter. Vilket gör att innvandringen kommer att kraftigt minska,och utvandringen kommer att öka. Jag tror att befolkningsmängden totalt kommer att minska. Dom som är kvar kommer att leva ett fattigt men tryggt liv.Kul Mats med nya läsare förövrigt.

 
Ingen bild

Tobbe S

15 april 2014 21:55

@Mandy.
En medeltemperatur höjning - globalt är en lisa för vår planet. Den ökar nämligen avdunstningen från våra hav och, helt följdriktigt, ökar den nederbördsmängden på vår planet. Även på de områden som idag har problem med för liten nederbörd. Ökad nederbörd ger oss ökad växtlighet och skördar på områden som idag inte är odlingsbara p g a torka.

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 22:31

sd29

Tyvärr är jag bara ett recyklat troll, i mångas mening.
Jag håller med dig, i princip allt, med en sak att tillägga. Sverige är rikare än någonsin, tyvärr har vi sprungit eller springer förbi usa,s inkomstklyftor, dom rika i Sverige har nu så mycket pengar, att låta pengarna arbeta är en förlust affär, i den mening att dom skall generera arbetstillfällen och produkter, bättre ha dom i jättefonder m,m. Här har du problemet med Sverige idag enligt mig. Och jobbskatteavdraget är ett hån mot alla arbetare i detta land. (Men jag får ju mer kvar i plånboken),( Guhuu .Långben).

 
Ingen bild

Mats (ateist)

15 april 2014 22:37

Tobbe S

Det heter globaluppvärmning av en orsak. dom varma platserna blir varmare också, Men du har rätt i sak, men det stannar inte där tyvärr, uppvärmningen är exponensiell. Godnatt

 
Ingen bild

Tony

16 april 2014 08:16

Mats ateist21:26 :

"Vore faktiskt roligare att ge det till USA"
Men det vore kanske en ännu bättre ide att ge det till
Kina och Indien där man håller på att bygga upp en gigantisk
bilpark, med den mängd människor som bebor dessa länder?
Alltså för miljöns skull!

 
Ingen bild

Mandy

16 april 2014 12:21

Hej Thoralf, och Mats.
Tillståndet i Östersjön är givetvis en aktuell fråga som bör uppmärksammas, den går dock in i klimatfrågan, som allt annat. Det kan tänkas att temperaturen har ”stannat av” de senaste 17 åren, på marknivå. Uppvärmningen har under de 150 åren varit ganska ryckig, ibland tagit pauser och ibland gått snabbt. Att det från ett år till ett annat blivit lite kallare eller lite varmare de närmsta 15 åren tar dock inte bort det faktum att jorden värms upp och har gjort det i allt snabbare takt sedan koncentrationerna av värmealstrande gaser i vår atmosfär började hopas. Du/ni kan se till grafen här. Uppvärmningen är omisskännlig, trots smärre sänkningar och höjningar från år till år.

http://blogs-images.forbes.com/petergleick/files/2012/02/GlobalT-full-300x216.png

Vi skulle kanske kunna se till i decennier istället. Du vet, för att få en lite klarare helhetsbild. Det senaste decenniet hade, som du säger, mindre uppvärmning än det tidigare, men kallare blir det inte. Det man gör när man pratar om att ”uppvärmningen har avstannat” är att bokstavligen skrapa på ytan; obalansen i jordens klimat mäts inte bara med en stigande yttemperatur. Värmeeffekten mäts i smältande is och stigande/uppvärmda hav, så som Östersjön. Ungefär 90% av uppvärmningen sker i haven och skapar obalans. En studie ifrån 2012 visar att 30% av havsuppvärmningen under det senaste decenniet har skett i de djupare haven under ca 700 meters djup vilket saknar motstycke under åtminstone de senaste femtio åren. Som sagt, värmeförändringarna i oceanerna är måttet för att diagnostisera den globala uppvärmningen.

Du kan se b la här: http://www.skepticalscience.com/new-research-confirms-global-warming-has-accelerated.html

Hört talas om det engelska uttrycket cherry-picking? Det är det man gör när man ser till en kort period och inte ser till helheten. Så även att gå efter decennier är här ganska oväsentligt. Om vi ser en tidsperiod på ca 130 år så ser vi att det i sin helhet faktiskt fortfarande går uppför.

http://blogs-images.forbes.com/petergleick/files/2012/02/GlobalT-by-decades-300x218.png

Uppvärmningen i Östersjön ger förändringar i algfloran, alltså en ökad algblomning vilket kan påverka hela näringsväven aka de övriga växt- och djurarterna. Jag tror att det är bra att se till det.

Jag kan tipsa om lite värd läsning här: http://www.baltex-research.eu/BACC/

Mitt svar till dig då Mats; Det är en rätt klar slutsats att nederbörden kommer att öka i kraft hos oss, men även torka och värmeböljor är en följd av ökad medeltemperatur. I och med att den stiger, faller nederbörden uppe i norr, inte i form av snö, utan av regn. I och med det minskar vårfloden och vattenflödet kommer istället bli vanligare under sommar och höst. Redan idag kan vi se till ett flertal översvämningar som kan ge en liten bild på ett framtidsscenario.

Det har varit mer märkbart i andra delar av världen och Skandinavien har skonats rätt bra på grund av landhöjningen men i södra Sverige har havet stigit med ca 20cm från slutet på 1800-talet och det har ökat till en hastighet på ca 3mm per år. Det och en ökad nederbörd ger givetvis jordbruket nog med vatten, men gör även att grundvattnet stiger och trycker på underifrån, vilket ökar risken för översvämning och då pratar vi inte längre om lite regn.

Det kommer ske mer lokala skyfall och översvämningar av avloppsystemen kan bli ett problem, vattenkvaliten i sjöar försämras och kan påverka dricksvattnet.

Avdunstningen som du pratar om är inte någonting som kommer att jämna ut den ökade nederbörden och höjd havsnivå eller ge mer nederbörd till ställen som nu lider av torka. Avdunstningen resulterar nämligen även i torka i redan torra regioner (det är charmen med växthuseffekten, att den gör redan fuktiga områden fuktigare och redan torra regioner torrare), vilket som följd blir rätt negativt för invånarna i jordens torra zoner - på vissa ställen i Nordafrika, sydvästra USA, Indien och Mellanöstern. Här kan vattenbrist väl bli ett existentiellt hot mot civilisationen. 12-30% av jordens mark kan bli helt uttorkad år 2100. Även om nederbördsförändringarna i framtiden är osäkra, finns det goda skäl att vara orolig för vattenresurser, även här. Nederbörden kan väntas komma i extrema skyfall vilket leder till avrinning i stället för lindring av torka, samt översvämningar uppe i norr.

Om det blir för torrt för att odla grödor på en tredjedel av jordens yta, råder ingen tvekan om att en kris kommer att följa. Det påverkar miljontals människor som är beroende av mat som odlas i utsatta regioner, däribland oss själva.

 
Ingen bild

Lars T

16 april 2014 12:30

Hej alla miljöovänner, Thoralf inkluderad.

Om jag förstår er rätt så vill ni fortsätta att smutsa ner vår värld och höja temperaturen på jorden med naturkatastrofer (inte i Sverige dock) som följd p.g.a:

1) Det finns en konspiration och ni har avslöjat den. Ingen lurar er minsann.
2) Lilla Sverige gör väl ingen skillnad i världen???
3) Ni märker inte av naturkatastroferna som ökar i världen.
Men den största orsaken:
4) Ni vill inte ändra ert sätt att leva.

Låt mig gissa: Ingen av er har barn. Vem skulle annars vara skeptisk till att begränsa utsläpp och satsa på mer miljövänlig teknik för att förbättra våra barns framtida miljö?

Jag ser er som gamla besserwisser-gubbar som bajsar mina barn i halsen.

Hej då!

 
Ingen bild

Mats (ateist)

16 april 2014 13:48

Mandy, Ditt svar till mig var samma svar som jag gav Tobbe S, fast jag kortade av svaret. Så jag vet inte varför du förklarar saker som jag redan vet?

Lars T
Du är ett större troll än vad jag är. Ingen har sagt att dom vill smutsa ner!
Nej vi kan inte påverka co2 utsläppen, mer än några %enhter , kan det inte vara bättre att lägga dom pengarna på Östersjön istället, eller ge dom till usa, kina, indien direkt.

Varför måste man vara emot miljövänlig teknik bara för att man tycker att Sverige, fel prioriterar användningen av pengarna. Ingen har sagt att vi inte skulle göra någonting.

Jag kan bara svara för mig själv, (Läs kommentarer ovan) men jag är läs kunnig. Så jag kan bara förmoda att du inte har läst övriga kommentarer, utan bara antar en massa.

Dina barn får du bajsa i halsen själv, (mycket konstig retorik förövrigt?) Hejdå!

 
Ingen bild

Mandy

16 april 2014 14:31

ber om ursäkt. kommentaren var till 'Tobbe'

 
Ingen bild

Mandy

16 april 2014 14:40

Dock kan du gärna se till mitt inlägg ändå. Tror det svarar lite till dig i det också. Länkar till ett arbete just gällande Östersjön och dess direkta påverkan av co2 utsläpp.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se