thoralf

Direktlänk till inlägg 11 februari 2014

EU-VALET OCH ETABLERINGSREFORMEN

Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2014 18:14

I den första opinionsundersökningen inför EU-valet får SD endast 4,8 procent. Ingen rolig siffra men nu kan det bara bli bättre!


 


Vi är idag mer eller mindre det enda partiet som är EU-kritiskt i riksdagen. Men när man tittar på undersökningen så verkar det som svenska folket fortfarande tror att Vänsterpartiet och Miljöpartiet är EU-kritiska partier. När de i själva verket numera mer eller mindre förespråkar EU. Men det svenska folket tycks fortfarande vara väldigt okunniga om vart EU är på väg och den överstatlighet det innebär. Att till och med många gärna vill ha ett federalt EU. Det gäller att under de närmaste tre månaderna informera svenska väljare om verkligheten när det gäller EU.


Det svenska folket vet istället mer om Melodifestivalen, Idol, Paradise hotell och andra TV-program än EU-valet. Media har givetvis en stor skuld till denna svenska okunskap och ointresse för framtiden.


EU-valet kommer vara en otroligt viktig språngbräda mot ett nytt rekordval i september för Sverigedemokraterna. Jag hoppas att alla Sverigedemokrater har den insikten och därför jobbar hårt för att alla våra sympatisörer går till valurnorna den 25 maj.


Personligen anser jag att vi som parti varit alldeles för försiktiga under de senaste sex månaderna. Att vi lyckades avstyra höjningen av brytpunkten för statlig skatt var givetvis en framgång men den blir bortglömd efter någon vecka.


Jag tänker först och främst på beskedet från Riksdag & Departement att regeringen förbereder ett förslag till vårbudgeten där personer som har etableringsbidrag men som även jobbar får lön skall få behålla hela bidraget utan avdrag. Något som går tvärtemot all annan praxis i samhället. Helt emot alla grundprinciper om bidrag som gällt tidigare! Jag är verkligen förvånad att partiet inte reagerat på dessa uppgifter genom att klart deklarera att vi inte stöder ett sådant förslag.


Etableringsreformen har egentligen ett enda grundsyfte! Att avlasta kommunerna det ekonomiska ansvaret under de två första åren för invandrare och med täckmanteln att dessa personer fortare skall komma ut i jobb. Reformen sjösattes 1 januari 2011 och har alltså funnits under tre år och visat sig vara mer eller mindre misslyckad att få invandrare i jobb. Att nu regeringen är beredd att låta invandrare behålla etableringsbidragen samtidigt som de jobbar känns som ett stort skämt. Men tyvärr är det sant enligt Riksdag & Departement.


Etableringsreformen kostar samtidigt miljardbelopp för staten.


I Kalmar kommun kostar nu Etableringsreformen ca 12 miljoner kronor per år. Månadskostnaden ligger stadigt över en miljon kronor per månad enligt statistik från Försäkringskassan.


 


Utveckling kostnad etableringsreformen i Kalmar kommun. 


Under 2013 börjar också dessa invandrare sparkas ut från Etableringsreformen och sannolikheten är stor för att dessa går över direkt till försörjningsstöd som kommer belasta socialbudgeten i kommunen. Dessa siffror får vi dock vänta på några månader innan SCB sammanställt data från kommunerna.


Så här ser kostnaden ut när det gäller Etableringsreformen för alla kommunerna i Kalmar län.


 


Etableringsreformen kostade närmare 53 miljoner kronor under 2013 men för 2014 pekar december-siffrorna på ca 65-70 miljoner kronor för kommunerna i Kalmar län.


Dagens blogginlägg skrivet i Spanien med nedanstående utsikt ;-)


 
 
 
Ingen bild

Gute

11 februari 2014 19:02

Thoralf passa nu på och njut av din semester, den förtjänar du bättre än de flesta.

När det gäller valet till Europaparlamentet så är det hög tid att SD börjar kampanja på allvar så att folket går och röstar, det gick ju riktigt bra i Kyrkovalet, så det gäller bara att informera vanliga väljare om hur viktigt det är att lägga sin röst på det man tror på.

 
Ingen bild

Pelle P

11 februari 2014 19:48

Såg på SVT Text angående opinionsundersökningen följande " Mätningen utfördes 3-9 februari.
1.800 personer intervjuades.
Av dem uppgav 1.008 partisympati.

Källa: Novus/Ekot i Sveriges Radio
(TT)."

Kan vi dra någon slutsats av det? Jag tror det.

http://www.svt.se/svttext/web/pages/162.html

 
Ingen bild

Magentan

11 februari 2014 20:21


Den låga stapeln för SD förvånar mig inte alls. Efter att ha kollat runt lite på nätet verkar SD-intresset för EU-valet vara mycket ljumt och alltför många har inte alls fattat hur viktigt detta val är. En del (yngre?) SD-sympatisörer flummar t.ex om att de ska bojkotta EU-valet för att dissa Birgitta Ohlsson!? Idiotiskt - javisst. Eftersom Ohlsson är folkpartist, så kommer ju hon och alla andra folkpartister plus hela övriga 7-klövern att jubla av glädje och lycka om SD-folket bojkottar EU-valet.

En stor anledning till det ljumma SD-deltagandet i EU-valet är förmodligen SD-ledningens väljarbojkott i form av utebliven fakta-info till hushållen. Det är i stort sett för sent nu för SD att sända ut sådant. Men som väl är så finns det smartare och mer intresserade EU-kritiska ledare och folk i andra EU-länder. Vi får väl hoppas att t.ex Nigel Farage och hans UKIP-parti slår rekord, liksom Marine Le Pen och hennes Front National, med flera.

 
Ingen bild

Lärare

11 februari 2014 20:38

Helt rätt Thoralf och övriga som efterlyser info från partiet.

Förstår inte vad de tänker på, det finns ju hur mycket som helst att basunera ut vad gäller EU. Thoralf, du får nog hjälpa SD att få "ändan ur vagnen" och börja kampanja inför EU-valet snart.
Jag har hört att det är främst de yngre som säger att de inte tänker rösta på ngt så vansinnigt som EU, de förstår inte att det är just därför de måste rösta, för att minska vansinnet.

Och detta med etableringsreformen tror jag inte många känner till, måste med i info till höstens val.

Nu ger vi järnet!

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 februari 2014 20:47

Thoralf... Även jag blev glad att du är på semester. Att leverera nästan en bloggpost varje dag, plus riksdags, kommunalt och annat arbete, är beundransvärt. Så njut och må gott!!

EU-valet är inte "hett" bland Sverigevänner än, men måste bli det snarast.
Att inte rösta, även om man avskyr allt som EU har blivit, är fel.
Att rösta, och att rösta rätt, är det bästa sättet att markera mot de styrande.
EU är på väg åt alldeles fel håll och valet är otroligt viktigt!

 
Ingen bild

tant Gul

11 februari 2014 20:50

Glöm inte alla söta pappenheimarna hemma i Nya Sverige!

Socialdemokratiska riksdagsledamöter med muslimsk bakgrund:
Roza Güclü Hedin, Adnan Dibrani, Arhe Hamednaca,
Shadiye Heydari, Jasenko Omanovic, Maryam Yazdanfar

http://4.bp.blogspot.com/-duGe3r8hWbY/Uvn695mAFcI/AAAAAAAAGm0/_HSdiTv_iBA/s1600/s_i_riksdagen.jpg

 
Ingen bild

MIG

11 februari 2014 21:05

Svik INTE dig själv!!

Se GODHETEN, medan det fortfarande är möjligt.

http://vk.com/video_ext.php?oid=214547943&id=165787660&hash=
43b9b2a8cd7eb8a6&hd=1

 
Ingen bild

HS

11 februari 2014 21:15

Ganska talande att svenskarna är mer uppdaterade om Melodifestivalen än om politik i allmänhet och EU-valet i synnerhet. Alla SD-sympatisörer måste förstå hur viktigt det är att rösta, särskilt i EU-valet. Tänk på att nästan 1/3 av de svenska ledamöterna i EU-parlamentet kan bestå av miljö- och vänsterpartister... Katastrof.

 
Ingen bild

B-E Johansson

12 februari 2014 00:12

Det var fel att inte höja brytpunkten. Ibland svajar SD:s argument, som t ex i frågan om tidpunkt för fri abort.
Kostn för etableringsprogrammet
2014: 5 Mdr kr
2017: 10 Mdr kr
Antalet deltagare kommer att toppa 2016, över 50 000 personer
http://bengterikj.se/etableringskostn.GIF
http://bengterikj.se/etableringsprogrammet.GIF
Källa: Arbetsförmedlingens återrapportering 2013, Prognoser för utbetalningar 2013-2017 (2013-10-25)

 
Ingen bild

B-E Johansson

12 februari 2014 00:15

@ HS och Thoralf
Bröd och skådespel

 
Lassekolja

Lassekolja

12 februari 2014 00:57

@Magentan, Lärare & HS
Instämmer med Er samtliga! Även jag har sett en del "GODDAG YXSKAFT"-resonemang att "bojkotta" EU-valet. Inga blir gladare av att Sverigedemokrater "bojkottar" EU-valet än SD´s motståndare! Det kan väl ändå inte vara så svårt att förstå!?! Jag blir nästan lite provocerad av "sofflockare". Den som inte "besvärar" sig med att ta sig till vallokalen har definitivt förverkat sin "rätt" att klaga på varken EU eller annat!
GÅ OCH RÖSTA FÖR F-N!!!(Ursäkta!)
SD x 4 under 2014 !!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Per B

12 februari 2014 09:15

jag kan inte förstå att SD ställer upp två totalt okända kandidater som förstanamn på EU- valsedeln. Det är ju att kasta in handduken innan matchen ens har börjat. Kristina och lastbilskillen är säkert trevliga personer, men hur ska de kunna klara sig i Bryssel??

 
Sven Dacke

Sven Dacke

12 februari 2014 10:08

I dagens Ring P1 ( finns ej på nätet än) ringer en invandrad tandläkare i Karlskrona och berättar upprörd att.

Svenska äldre får avslag på stöd till nya löständer. Medan invandrade anhöriga från Muslimska länder får allt betalt.

Täppas får inte en "syl i vädret"
Hoppas detta kommer senare i dag på webben, ligger nästan sist på¨programmet

http://goo.gl/O1pxQQ

 
Ingen bild

OH

12 februari 2014 10:11

Oavsett om kandidaterna är mer eller mindre kända är det oerhört viktigt att alla som sympatiserar med SD röstar i valet.
Jag är ganska säker på att nuvarande svenskar i EU är ganska okända.
Direkt kommer jag bara på en känd nämnligen Pålsson, samt en ökänd individ inom EU vid namn Malmström.

 
Ingen bild

Linkan

12 februari 2014 10:26

Jag kan helt ärligt säga att det märks här i Kalmar hur extremt mycket nytt folk det anlänt! Har varit inne i stan efter mitt besök hos sjukgymnasten och ser hela Kalmar belamrad. Satte mig inne på Zappas och försökte avnjuta en gyros vilket var svårt når man ser horder vandra omkring och betalar med sitt "ica-kort" Det skulle vara intressant att se hur mycket ICA koncernen tjänar på att migrationsverket valt dem.

 
Ingen bild

Lärare

12 februari 2014 10:40

Läste nyss en insändare, skriven av Björn Norström. Klockrent!
SD måste bli mer offensiva, gå på, låt er inte avbrytas hela tiden vid olika intervjuer och debatter.

Varför ser man så sällan SD;s riksdagsledamöter uppe i talarstolen nu för tiden? Upplever att det var mera fart strax efter valet 2010. Svenska folket vill se ett mera "taggat" parti nu. Saknar Kent Ekeroths vassa repliker, Richard Jomshof är en skicklig politiker även han, gjort bra ifrån sig i TV den senaste tiden.

Kanske laddar de upp nu inför "storsatsningen" som jag hoppas kommer snart, med tidning, tv-reklam och allt som utlovades tidigare.

Kräv att få medverka i morgonsofforna, som det nu är lyser SD med sin frånvaro!

Thoralf, du är en klippa, tänk om alla hade samma energi och entusiasm.

 
Sven Dacke

Sven Dacke

12 februari 2014 10:54

Helt utanför ämnet. Visste inte att SR hade någon moral!

Soran Ismail portas från Sveriges radio fram till årsskiftet. Komikern anses vara för politisk för att vara programledare under valrörelsen.
– Vi kan inte ha programledare som säger att de vill mörda Sverigedemokraterna under ett val, säger Lotta Mossberg, kanalchef på P4 Radio Stockholm.


Soran Ismail hörs med jämna mellanrum som programledar-sidekick i morgonpasset i Sveriges radio P3. Han är kontrakterad hos SR till årsskiftet, men tar från och med mars månad time out från uppdraget.

http://goo.gl/2TWUSV

 
Ingen bild

Pepparholm

12 februari 2014 12:44

Jag håller med Petterssons blogg - Lotta Mossberg säger att det är helt i sin ordning med programledare som vill mörda Sverigedemokrater, dock inte under valåret. Det värsta är, att jag blir inte ens förvånad över detta chefsuttalande från det "oberoende" företaget.

 
Ingen bild

Calle

12 februari 2014 13:57

@ Sven Dacke
Håller med, den inringaren var en höjdare.Borde delges samtliga pensionärer.( ansvaret för detta borde ligga på pensionärsföreningarna, men dom är väl pk och därför blir det tyst )

 
Ingen bild

Maja Dacke

12 februari 2014 15:10

Men hur hänger detta ihop?

Ismail var ju kompis med Bylund ... eller var detta ett hoax?

Om det stämmer så ... är det skillnad på vad Ismail säger och det han gör.

Kanske blir han bortkopplad pga samröre med SD-folk ...

Kan någon förklara?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se