thoralf

Direktlänk till inlägg 30 januari 2014

SKÖNT!

Av Thoralf Alfsson - 30 januari 2014 09:19

Efter de senaste månadernas kampanj mot vårt parti i medierna känns det enormt skönt att idag ta del av Novus senaste opinionsmätning. Att vi dessutom slår rekord i Novus med 11,0 procent är en ren bonus och en spark i baken på kvällspressen.


Jag har faktiskt varit ganska orolig att man skulle ha lyckats i sina försök att "förhindra" väljarna från att rösta på oss med sitt ganska osmakliga tillvägagångssätt genom att lyfta upp anklagelser med stora rubriker. Anklagelser som senare visar sig mer eller mindre helt ogrundade.


Det känns väldigt skönt och jag hoppas att det ger alla medlemmar och sympatisörer extra råg i ryggen. Dessutom är det fortfarande inte för sent att kandidera för partiet till kommun och landstingsvalen.




PS

På söndag 2 februari medverkar jag på ett möte i Nybro klockan 16:00 som SD Södermöre arrangerar.


Mötet är öppet för alla sympatisörer till Sverigedemokraterna. Är du intresserad skall du kontakta SD Södermöre på mejl för närmare upplysningar om plats.


sodermore@sverigedemokraterna.se

 
 
Lennart Johansson

Lennart Johansson

30 januari 2014 09:49

Att SVERIGEDEMOKRATERNA STIGER I OPINIONSMÄTNINGARNA
betyder att svenskarna läser mellan raderna på massmedia och
inte litar på vad press, radio och TV försöker förtala dem med.
Det ser trevligt ut för SD i fortsättningen!

http://Lennart J

 
Ingen bild

Sven Dacke

30 januari 2014 09:57

Kan tilläggas att alla som som tänker sig ett uppdrag inom SD måste lämna utdrag ur belastningsregistret.

Något jag tycker är bra, så att det blir mindre rättshaverister .
Och vad jag känner till är det bara SD som är först, även om andra partier skulle behöva göra detsamma.

PS. Hur var det med Jimmi och talet om Islam, så här i efterhand med Carina Hägg fallet
http://goo.gl/XqgNec

 
Ingen bild

Stig-Arne

30 januari 2014 10:03

SD: 11,0 / +0,6
M: 24,5 / -0,5

Ska bli intressant att se på vilken nivå de här två partierna möts och om det sker innan eller efter det att Reinfeldt har tvingats bort från partiledarposten.

 
Ingen bild

Stefan

30 januari 2014 10:06

Ja, massmedia är fula när de stort slår upp anklagelser och skandaler om SD som är ogrundade eller felaktiga. Om de i undantagsfall skulle medge att de hade fel så blir en ev. dementi väldigt blygsam och undanskymd. Folk i allmänhet noterar nog inte dementin men minns "skandalen" och tror att den var sann... Dessbättre verkar fler vara kritiska och ser till att ta reda på hur det egentligen förhåller sig.

Det är skönt att det går framår i opinionen för SD men skrämmande att de rödgröna har egen majoritet i flera undersökningar.

Man bävar vid tanken att t.ex MP skulle få direkt inflytande över migrations- och energipolitik... Tänk er Maria Ferm som migrationsminister eller Gösta Frigolit som miljöminister... Katastrof!

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 januari 2014 10:16

Journalisterna befinner sig inte i verkligheten och ingen av dem vågar bryta sig ur ledet.
Väljarna lever i det mångkulturella Sverige och ser alla baksidor. SD,s stöd till pensionärer och en önskan om krafttag mot kriminaliteten gör också sitt till...

Vilket parti av C eller KD ramlar ur riksdagen i höst? Eller kanske båda..?

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

30 januari 2014 10:27

Den löjliga "tidningsankan" Aftonbladet körde mot SD-Kvinnor slår ju bara tillbaka mot tidningen och ger Sverigedemokraterna fler röster, precis som stormen i ett vattenglas med "järnrörsskandalen" i Expressen.

"All reklam är bra" var det någon som sa en gång i tiden och gammelmedierna ger ju verkligen både Sverigedemokraterna och Avpixlat ovärderlig reklam hela tiden!

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Farbror Sven

30 januari 2014 11:51

Tjoho , 11% ,råg i ryggen och säd i pungen helt kuckelimuck !

 
Ingen bild

Lärare

30 januari 2014 11:51

Oj, så skönt.
I min kommun känns det som om SD skulle skrälla ordentligt, när t o m vänsterpartister överväger rösta på oss.
Lyssnar ofta på ring P1, där programledaren får allt svårare att värja sig mot alla SD-sympatisörer som ringer in.

Det är bara att ignorera alla påhittade drev, de flesta visar sig ju inta ha ngn bäring alls, bara ett taffligt försök att sänka SD, det går inte längre, folket har vaknat, de som ännu sover väcker vi inför valet med info-blad osv... Kör på nu SD!

PS!
Ett tips: Gå in på "Fri Folkbildning" och lyssna till Jan Tullbergs tal, som han höll i nov -13.

 
Ingen bild

Maja Dacke

30 januari 2014 12:40

'Gösta Frigolit som miljöminister... Katastrof!'

Tack, Stefan, för dagens första skratt! Frigolit som är så miljöovänligt. Precis som de vilseförda mupparna ...

Och tack, Thoralf, för att du finns!

 
Ingen bild

Stefan

30 januari 2014 12:55

@ Maja Dacke
Ja, jag kan riktigt se honom framför mig i fjällrävenjacka, näbbkängor, en liten ryggsäck och en så'n där gammal cykelhjälm av frigolit... Urtypen för en miljömupp!

 
Ingen bild

Lundabo58

30 januari 2014 14:41

Alldeles utmärkt. Tror att en stor del av denna uppgång har att göra med Expressens o andra osmakliga mediers uthängningar.

Ps
Bara nu inte Kinnunen och de andra Expomedlöparna inbillar sig att uppgången beror på medlemsutrensningarna. Denna uppgång sker inte tack vare, utan trots utrensningarna.

 
Lassekolja

Lassekolja

30 januari 2014 14:49

Frigolit kan vara bra när man bygger men absolut INTE i varken Riksdag eller Regering, Gud bevare mig väl!
I morse kl.06:00 vaknade jag till TV4-nyheterna. Dom hade som huvudnyhet att V och SD ökar när övriga mibskar. Särskilt glädjande är att SD>MP(Muppartiet)! Börjar möjligtvis svenska folket fatta att vi måste välja: Mångkultur eller Välfärd!?! Båda går bara till de utländska långivarna säger STOPP!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Gute

30 januari 2014 16:15

Media med dess chefredaktörer började med en rejäl smutskastningskampanj inför valet 2010.

Efter valet har media lierat sig med diverse spiongrupper och lagt ner ett enormt arbete med att gräva efter urgamla "försyndelser" och olämpliga kommentarer på nätet m.m
(Finansierat till stor del av skattebetalarna.)

Man försöker även att hindra partiet från sina ekonomiska ersättningar så långt det går och med alla möjliga knep, även retroaktivt.

Svenska väljare vill inte ha det på det här viset och hatkampanjen slår helt fel, man kan istället se det som en ren marknadsföring för att få fram budskapet för Sverigedemokraternas politik till väljarna.

Nu dyker det upp nya vassa politiker från SD hela tiden som syns inför väljarna så framtiden ser riktigt ljus ut för Sverige trots allt!

 
Ingen bild

Gute

30 januari 2014 17:06

Trots en stor risk för att ställa mig på kant med vissa skribenter så säger jag ändå att det är direkt olämpligt med personliga påhopp och förnedrande tillmälen mot motståndarna, bloggens goda anseende riskerar att äventyras med ett sånt språkbruk och Thoralf får ta smällen i slutänden.

 
Ingen bild

Skånepåg

30 januari 2014 17:25

@ Lundabo58

"Bara nu inte Kinnunen och de andra Expomedlöparna inbillar sig att uppgången beror på medlemsutrensningarna."

Det där med Kinnunen m.fl är inte sant och något som du själv borde förstå. Jag tror på Thoralf då han berört detta ämne och förstår själv att det är en svår balansgång med förhoppningsvis en slutgiltig korrekt bedömning. Hoppas verkligen att man via samtal med vederbörande, som ev. är berörd av en uteslutning, i första hand genom samtal ger personen en verklig chans att förklara sitt handlande och framtida agerande.

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 januari 2014 17:38

Gute...
Rätt. Det finns en gräns för påhopp. Dock anser jag att tex. "Frigolit" är på rätt sida denna gräns. Men det beror också på resten av inlägget.
Skriver man med lite glimt i ögat, absolut ok...

 
Ingen bild

Sympatisör

30 januari 2014 20:30

Än så länge tror jag det är så att ingen byter från SD för en rubrik i media. Vi som tagit steget till SD har gjort ett mycket moget övervägande. Ingen byter till pariapartiet nummer ett utan att ha tänkt igenom det flera gånger.

Däremot skapar skandalrubrikerna debatter i fikarum, på Facebook etc av våra meningsmotståndare, de älskar att raljera över dumskallarna i SD. Där får de mothugg av oss och andra som sitter inne med fakta och lite nu och då byter en åhörare, efter moget övervägande, sida till vår fördel.

Det går långsamt för SD att vinna röster men många bäckar små...

 
Ingen bild

Medborgaren

30 januari 2014 21:40

Dock fortfarande lika otroligt att såssar o måddar är så stora, hur är folk funtade?
Alla borde väl vid detta laget har sett hur dessa gynnare raserat vårt vackra o en gång så framgångsrika land...................

 
Ingen bild

Medborgaren

30 januari 2014 21:44

Jo jag glömde nästan gratulera, starkt jobbat Thoralf o övrigt SD-folk!
Ni ger oss vanliga människor hopp om en framtid för Sverige!
Något nytt Zvärje är vi inte intresserade av..............

 
Ingen bild

Calle

30 januari 2014 22:23

Härligt med 2-siffrigt. Väntar nu bara på att första ettan blir en tvåa. Ett led i detta blir dom 1200 ex. av Jan Milds ( Opinionsbevakarna )nya tabloid som han ikväll meddelade att han lagt på " lådan" till mej.Sen återstår för mej att sprida dessa i 1200 andra " lådor" i Skaraborg. " Ingen kan göra allt, men alla kan göra ngt."

 
Ingen bild

Thoralf A

30 januari 2014 23:14

Calle

Utmärkt jobbat! Och lycka till med utdelningen.

Kan inte Sverigedemokraterna i Skaraborg ordna fram material till dig att dela.

 
Lassekolja

Lassekolja

31 januari 2014 00:30

Annat ämne: Skrev ett mail till Svt-Debatt-redaktionen efter kvällens s.k Debatt:

Hej Debatt-"redaktör"!

Svt-Debatt utgör en av veckans höjdpunkter. För mig innebär en debatt att olika åsikter bryts mot varandra. Ikväll fick jag intrycket att "debatten" mellan Folkpartisten Jasenko Selimovic och Andreas Johansson Heinö från Timbro inte var någon debatt utan ett samtal om "hotet från Europas väljares beslut i en demokratisk omröstning". Mest oblyg var (som vanligt) Jasenko Selimovic, som talade om "svenska främlingsfientliga kostymklädda fascister tillika rasister", vilka det nu kunde vara!?!?!? Tycker inte Du Mette Friberg/Kristina Hedberg att det saknades en part i kvällen samtal för att det skulle ha kunnat kvalificera sig till att kallas Debatt? Jag trodde i min enfald(!) att tiden är passerad, i vilken media inkl. publicservice taladse om Sverigedemokraterna istället för med SD.
Ikväll blev jag åter igen besviken!

Mvh (namn och bostadsort)

http://www.status.st

 
Ingen bild

Leon

31 januari 2014 07:14

Inte för att jag vill agera "slav på triumfvagnen" men det kan alltid vara värt att påminna om den gamle C-ledaren Hedlunds talesätt. "Man ska inte sälja skinnet innan björnen är skjuten"

Leon d´O.....

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

31 januari 2014 08:25

Jodå, programledaren frågade givitvis vilka han avsåg så han fick tydligöra att Sverigedemokraterna avsågs för de som missade de tydliga vinkarna.

För att sen säga, men nu skall vi inte prata om dem då de inte själva är här. Men man hade redan smetat högerextremiststämpeln på dem.

 
Ingen bild

Stefan A

31 januari 2014 11:40

Varför sitter de här i Sverige och gaggar, åk ner vet ja till Ungern och Grekland och "tala väljarna där tillrätta", får vi se hur det går när de inte längre har hela etablissemanget och PK-media bakom ryggen, kommer nog hem rullade i tjära och fjädrar.

 
Ingen bild

troll

3 februari 2014 14:29

SD är och förblir ett Nazistiskt parti.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30 31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards