thoralf

Direktlänk till inlägg 2 februari 2013

SVENSKA KYRKAN + EXPO = SANT

Av Thoralf Alfsson - 2 februari 2013 18:05

Svenska kyrkan utökar sitt samarbete med EXPO! Under 2013 storsatsar man på såkallade ambassadörsutbildningar runt om i landet. Svenska kyrkan gör detta i samarbete med stiftelsen Expo. Jag gissar att det är samma typ av ambassadörsutbildningar som sker i samarbete med LO-facken.

Läs artikel.


"På förmiddagen finns chansen att lyssna till en fantastisk pedagog som arbetar tillsammans med stiftelsen EXPO: Christer Mattsson, lärare och  författare som utvecklat den s.k Kungälvsmodellen för arbete mot rasism och främlingsfientlighet."

Läs artikel.


 

Christer Mattsson


Jag har tidigare skrivit om Christer Mattsson i ett blogginlägg


En närstående person till mig har nyligen gått igenom denna utbildning och han liknade den vid 3 timmars enkelspårig smutskastning av Sverigedemokraterna och partiets företrädare. Det är minst sagt obehagligt att vänstern och LO-fackförbunden köper in denna vänsterpropaganda och svenskfientliga budskap till sina medlemmar. Men dessa fackförbund står ju trots allt nära Expo:s marxist-leninister utbildare.


När nu Svenska kyrkan börjar köpa dessa utbildningar så är jag glad att jag lämnat Svenska kyrkan så att inte mina skattepengar kan användas på detta omdömeslösa sätt av Svenska kyrkan. Jag ställer mig frågan vad Svenska kyrkan har gemensamt med kommunisterna i Expo, inte minst Robert Aschberg.


En som reagerat på Svenska kyrkans samarbeta med Expo är prästen Dag Sandahl.


 

Dag Sandahl håller "bergspredikan" under Ölands skördefest.  Foto Thoralf AlfssonHan går till hårt angrepp på Seglora smedja då han anser att de kampanjat för att Svenska kyrkan skall samarbeta med Expo. Dag Sandahl skräder inte på orden i sitt blogginlägg där han anklagar Seglora för att inte acceptera vårt demokratiska valsystem.


”Jag undrar också, förstås, över Dagens Seglora där Ewa Lindqvist Hotz skriver: "Folkkyrkan har tyvärr alltför länge utgjort en parlamentarisk plattform för Sverigedemokraterna. Därför har vi ett särskilt ansvar för att bilda motkraft." Vilka vi? Ansvar därför att vi har kyrkoval där medlemmar kan rösta in sina representanter och SD fick plats i kyrkomöte och stiftsfullmäktige? Den enkla slutsatsen är förstås att Dagens Seglora inte är demokratiskt pålitlig. Vi, vilket vi det nu är, har intet som helst ansvar att bilda motkraft därför att vi har ett demokratiskt valsystem.”


"Det är hög tid att kyrkan låter sig inspireras", skriver Ewa. Vore det inte vettigare att fråga hur Kyrkans erfarenhet kan inspirera - profetiskt? Varje kyrka har ett budskap, sitt eget eller någon annans. Nu blir det Expos. Hur klokt är det på en skala till 2?”


Dag Sandahl tar även upp en motion från Margareta Sandstedt numera Larsson till Kyrkomötet i sitt blogginlägg och anklagar kyrkostyrelsen för falskhet eller rent utav lögner under kyrkomötet.


”Det finns för den som setat i kyrkomötet ytterligare ett litet problem. När Margareta Sandstedt skrev en motion 2011 om att kyrkostyrelsen skulle avbryta samarbetet med Expo, avvisades motionen med motiveringen att "kyrkostyrelsen inte har något kontinuerligt samarbete med Expo, vilket därför inte kan avbrytas." Lägg märke till det försåtliga ordet "kontinuerligt" - men samarbete var det och blev det fast den saken uppenbarligen skulle mörkas. "Storsatsningen 2013" - Projeketet Människovärdes egna ord - är 10-12 regionala utbildningar i samarbete med stiftelsen Expo. Den omutliga sakligheten i utskottsarbetet är A och O i kyrkomötet. Ledamöterna ska få veta hur det verkligen är och inte bluffas.  Här finns sannerligen frågor att ställa om utskottsarbetet. Ordförande i utskotett är Carina Etander Rimborg, POSK.”


Dag Sandahl sparar minsann inte på krutet i detta blogginlägg och det gör han alldeles rätt i! Svenska kyrkan och dess företrädare behöver nog höra sanningen en och annan gång också. Han avslutar sitt blogginlägg med följande känga till Svenska kyrkan.


”Frågar man Expo är dess arbete en idog kamp mot fascism och rasism. Svenska kyrkan står i ledet. Faascinerande.”

 

Nu uppmanar jag alla mina ”fotsoldater” att ge Dag Sandahl allt stöd han kan få. Jag gissar nämligen att detta blogginlägg kan få stora rubriker när det väl sprider sig i pk-media. Nu har ju jag uppmärksammat Dag Sandahls blogginlägg så det kommer säkert leda till att tusentals kommer läsa BloggarDags blogginlägg.


Nyligen kritiserades Dag Sandahl för att ha skrivit i Dispatch International, det är det som Dag kallar för "sandahlskandalen" i sitt blogginlägg. Läs artikel från Expo 


Ge Dag Sandahl ditt stöd på hans blogg med en kommentar och några vänliga ord. Det kanske kan bli 600 vänliga och trevliga kommentarer!


UPPDATERING!


Julia Caesar är delvis inne på samma ämne i sin söndagskrönika! Hon skräder heller inte på orden när hon skriver om "Hatets prästinnor".


"Helle Klein har profilerat sig som en Hatets prästinna. Tillsammans med prästkollegan Eva Lindqvist Hotz startade hon nätsajten Seglora smedja som uppges vara ”mötesplatsen för andlighet, kultur och samhälle” men i själva verket är en mötesplats för hat, mobbing, islampropaganda och totalitär mångkulturalism. Här är Guds kärlek mycket långt borta. Seglora smedja har alltsedan starten har drivit en extremt islamflirtande linje och konsekvent slagit ner på alla försök att nyansera debatten om islam som “antimuslimska” eller “muslimfientliga”. En av Helle Kleins tidiga insatser var att bereda utrymme på Seglora smedja åt terroristen Munir Awads svärmor Helena Benaouda att skriva om hur fantastisk den muslimske mannen är. Jag antar att hon inkluderar sin svärson i “de fantastiska muslimska männen”. Domen mot Munir Awad på tolv års fängelse för ett planerat terrordåd mot Jyllands-Postens redaktion i Köpenhamn fastställdes nyligen av hovrätten."

 
 
Ingen bild

Hulda

2 februari 2013 18:39

Det är bedrövligt att Kyrkan beblandar sig med Vänsterextremisterna i EXPO. Vart tog min barndoms traditionella och trygga Kyrka vägen???
Ser de inte bockfoten på EXPO-folket..??

 
Ingen bild

Johan Persson

2 februari 2013 18:54

Det är skrämmande att kyrkan skall beblanda sig med vänsterextremisterna från EXPO. Antikrist kommer i många skepnader, öppna ögonen?

 
Ingen bild

Rune

2 februari 2013 18:55

Om inte Svenska Kyrkan ser upp så kommer de att kapas av extremisterna i Expo och Seglora Smedja.
Detta har hänt i andra organisationer.
Syndikalisterna som var en alternativ fackförening har kapats av extremister troligen på grund av för svag och tunn organisation.
Och nu senast är det Centerpartiet som får genomlida ett övertagningsförsök av några målmedvetna nyliberaler.

 
Ingen bild

Calle

2 februari 2013 18:58

Har för mig att kommunismen och religion,( kristen sådan )inte gick direkt hand i hand i föregångarlandet Sovjetunionen. Varför blandar sig kyrkan med sådana som vill avkristna världen, t.e.x kommunister och muslimer?

 
Ingen bild

Hulda

2 februari 2013 19:05

Calle...
Ja, i Kommunisternas förlovade land, Sovjetunionen gjordes Kyrkor om till bla. spannmålsmagasin. Det är en farlig väg som de ger sig ut på nu...

 
Svensson

Svensson

2 februari 2013 19:15

Dom borde varna för islam på dessa möten, för varje moske som byggs, försvinner en svensk kyrka.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ulf

2 februari 2013 19:40


DEMOKRATISABOTÖRER

 
Ingen bild

Ulf

2 februari 2013 19:42


DEMOKRATISABOTÖRER M Å S T E KUNNA STÄLLAS TILL SVARS I FRAMTIDEN!

....Dessa skall INTE kunna gå omkring och känna sig trygga med att göra sådant här. Lika lite som en bankrånare.

 
Ingen bild

OT

2 februari 2013 19:57

Det här visste ni garanterat inte om Olof Palme: http://sv.wikipedia.org/wiki/Olof_Palme_%28historiker%29

P.S Kom nu inte och säg "Who The Fuck Is Alice" - http://www.youtube.com/watch?v=48jvcIrlNEI

 
Ingen bild

Nalli

2 februari 2013 19:59

Nu är det hög tid att säga tack och adjö till Svenska Kyrkan, Amen.

 
Ingen bild

Hacke

2 februari 2013 19:59

Det var länge sedan jag gick ur Svenska Kyrkan, men då av helt andra skäl.
Dessvärre har jag aldrig haft anledning att ångra beslutet när man följt utvecklingen.
Att Helle Klein utbildade sig till präst trodde jag f ö hade något med religion och kall att göra. Nu förstår jag bättre, att det bara handlade om politiskt rackarspel med bildandet av Seglora smedja och rena häxprocesser mot oliktänkande på programmet. Lierandet med förföljelseorganisationen Expo faller sig således helt naturligt.
Kuslig utveckling hos det som borde bilda motvikt till den växande totalitära ideologi som går under täcknamnet religion.


 
Ingen bild

Hulda

2 februari 2013 20:18

Hacxke..
Ja, Helle Klein är en Trojansk häst av värsta sort. Har alltid känt dåliga vibbar av att höra och se henne...

 
Ingen bild

Hasse

2 februari 2013 20:20

Heder och största respekt till Dag Sandahl!

 
Ingen bild

AntiKomunist

2 februari 2013 20:30

Sverige börjar mer och mer likna gammla öststater

 
Ingen bild

Hulda

2 februari 2013 20:33

Katarina Mazetti ger sig återigen ut på Avpixlat. Även om jag absolut inte gillar vad hon skriver, tycker jag att tanten är tuff.
Hoppas att fler vågar komma ut på Avpixlat.
Så sprids också Avpixlats andra artiklar mer effektivt då bloggen får ännu flera läsare. Eftersom de ibland tar upp blogginlägg härifrån ger det effekt även här!

 
Ingen bild

Sven Dacke

2 februari 2013 20:47

Jag gick ur Svenska kyrkan för ett år sedan, och det känns mycket bra. Dom har svikit min och mina föräldrars krisna tro.

Undrar om det är några intresserade att starta en sällskap baserat på Asatro och då blir vi en etnisk minoritet, med alla fördelar det för med sig

http://sv.wikipedia.org/wiki/Asatro

 
Ingen bild

OH

2 februari 2013 20:56

Varför denna upprördhet över en av Svenska kyrkans samarbetspartner.Kyrkan har styrts av vänsterkrafter i 30-40 år.
Förutom Sandahl med familj , finns det någon präst som med hedern i behåll kan säga att han lever efter de kristna budskapen.
Eftersom jag anser mig vara en någorlunda god kristen har jag för en herrans massa år sedan lämnat Svenska Kyrkan.

 
Ingen bild

andreas

2 februari 2013 21:27

Är medlem än i svenska kyrkan,men vem ska värna om dom kristna traditionerna och de tio guds bud om inte svenska kyrkan kan?Att svensk kyrkan ta mina medel och motarbeta min demokratiska rätt gör mig arg.Jag kommer konfrontera svenska kyrkans lokala företrädare i denna fråga, därefter kommer jag fatta beslut om utträde ur svenska kyrkan.

 
Ingen bild

andreas

2 februari 2013 21:51

Har just läst kyrkans artikel och få faktiskt en olustkänsla,de pratar om ambassadörer,nätverk av ambassadörer,ifall just du passar som ambassadör,att nå ut i församlingarna,här gäller det att få ut rätt åsikter bland folket och mästra oliktänkare,svenska kyrkan har börja 2013 års häxjakt på oliktänkare.

 
Ingen bild

[bnw]

2 februari 2013 21:56

@andreas: Vilket av guds tio bud är det som säger att man inte ska arbeta mot rasism?

 
Ingen bild

Stefan A.

2 februari 2013 23:05

Tänker man utbilda stenkastare i prästkappa nu, är säkert i kommunist"prästen" Klens smak,kyrkan skall hålla sig borta från politiken, Klen är en sabotör och söndrare och uppviglare som inte fattar att hon inte längre jobbar på aftonbladet, har varit med i Svenska kyrkan hela livet av födsel och ohejdad vana och hade inte tänkt gå ur,men börjar man med politik får man ta saken i övervägande,då det då kommer in andra parametrar än dödslar och födslar mm. .....

 
Ingen bild

andreas

2 februari 2013 23:08

@bnw:Vad har rasism med min kritik mot svenska kyrkan att göra?

 
Ingen bild

Fredde

2 februari 2013 23:15

Storbråk ang M utspel att strypa invandingen. Toppnyhet på TV4 men Rapport tog inte ens upp det! Otroligt! Säger allt om vår Nordkoreanska TV!

 
Cavatus

Cavatus

2 februari 2013 23:15

[bnw]! Problemet är att nämnda gruppen inte jobbar mot rasismen på riktigt, utan bara mot folk som har en annan åsikt än de själva. Och då i synnerhet mot Sverigedemokraterna, ett demokratiskt invalt parti, som de gör allt för att smutskasta och blanda ihop med rasism, vilket de vet är en ren och skär lögn, Men så länge de backas upp av media håller bubblan.

http://www.korta.nu/flygblad

 
Ingen bild

Strimma

2 februari 2013 23:19

Intressant att Svenska Kyrkan samarbetar med en organisation som ser kommunismen som sin ideologi. Innebär det att Svenska Kyrkans företrädare glömt Stalins illgärningar, DDR:s regim och nutida kommuniststaters ovilja att införa demokrati?

Börjar det inte bli dags att på allvar syna Expo, deras verksamhet och verkliga agenda? Kanske med hjälp av utländsk expertis, då den svenska står på deras sida.

 
Ingen bild

Flickor hotas av muslimska åsiktspoliser

3 februari 2013 00:02

Flickor förbjuds att bada, dansa och spela musik. Kvinnor får inte gå på stan, ta studielån eller jobba. Allt mer blir ”haram” – förbjudet.

Muslimska kvinnor som vill ”leva svenskt” känner sig förföljda.

Sydsvenskan har träffat nittonåriga Shirin, som i sin gymnasieskola i Malmö ständigt får höra tjat om att bära slöja och traditionella muslimska kläder.

När Shirin var fjorton år valde hennes mamma att fly från Iran med sina tre tonårsdöttrar. De stod inte ut med det kvinnoförtryck som utövas där i islams namn.

Men i Malmö har de till sin fasa fått uppleva samma sorts förnedring.

De trakasseras av muslimska män och kvinnor, som ständigt ifrågasätter deras klädsel, deras matvanor och hela deras livsstil.
– Jag kallar mig muslim och tror på Gud, men jag är ingen praktiserande muslim. Jag vill själv bestämma hur jag lever mitt liv. Ingen annan ska få pracka på mig sin livsstil, säger Shirin.

http://www.sydsvenskan.se/sverige/flickor-hotas-av-muslimska-asiktspoliser/

 
Ingen bild

Eva-Marie

3 februari 2013 01:25

Är glad och stolt över att jag gick ur 1981, varför tro på sagor när man lever i verkligheten varje dag?

 
Ingen bild

Friedman

3 februari 2013 03:09

Helle Klein är judinna. Dessutom tror jag inte Barruch Goldstein hade gillar detta.

 
Ingen bild

Nytt rekord för SD?

3 februari 2013 04:55

I Ipsos januarimätning faller alla förändringar i partisympatierna inom felmarginalen

Centern och Kristdemokraterna hamnar under riksdagsspärren och Moderaterna är det största partiet sedan Socialdemokraterna tappat 3,3 procentenheter. Det är första gången S hamnar under 30 procent hos Ipsos sedan Stefan Löfven blev partiledare. Mest ökar Folkpartiet som går upp 1,5 procentenheter sedan i december.

Mätningen publiceras av Dagens Nyheter.

 
Ingen bild

Anna

3 februari 2013 05:57

En jude spottade på mig när jag skulle gå in i kyrkan nere i Malmö för 3år sedan.

 
Ingen bild

Nytt rekord för SD 9,0% på Ipsos

3 februari 2013 06:19

S: 29,8 (-3,3)

V: 5,9 (+0,6)

MP: 8,6 (+0,6)

SD: 9,0 (+0,8)

C: 3,3 (-0,1)

KD: 3,2 (-0,3)

FP: 7,2 (+1,5)

M: 32,3 (+/-0)
http://www.dn.se/nyheter/politik/c-valjarna-flyr-till-m

 
Ingen bild

s-e karlsson

3 februari 2013 07:06

Det känns verkligen bra att man tog beslutet i detta med kyrkan för tre år sedan ,efter att fått reda på att kyrkan sysslade med att gömma illegala flyktingar så rågades måttet !

 
Ingen bild

Da Capo

3 februari 2013 08:51

**Helle Kleins & Ewa Lindqvist Hotz**
[...]
"Den här sortens ögontjänare har i allmänhet inlett sina karriärer som angivare redan i späd ålder med att skvallra för Mamma eller Fröken och har rikligen belönats för det. De har tidigt invaggats i missuppfattningen att de har rätt att bestämma vad andra får tycka och säga. Missuppfattningen hålls vid liv av att de regelmässigt knyter till sig en liten lismande klick av jasägare som också vill slita åt sig en strimma av strålkastarljuset och känna sig betydelsefulla. I Helle Kleins fall heter de mest närstående vapendragarna och medlöparna Ewa Lindqvist Hotz, präst, och Mattias Irving, filosof, på den kyrkliga hatsajten Dagens Seglora, finansierad av Sofia församling och Stockholms stift."
[...]
http://snaphanen.dk/2013/02/02/sondagskronika-hatets-prastinnor/

 
Ingen bild

LP

3 februari 2013 09:06

Eftersom jag inte är kristen och inte heller medlem (gick ur för ca 25 år sedan) så angår väl denna fråga entligen inte mig.

Å andra sidan finansierar jag Expo via offentliga medel och så vitt jag vet får väl sv kyrkan statligt stöd i någon form?

Hursomhelst, man skall inte förvåna sig över att det förmenta godhetsvansinnet kan ge så pass skadliga effekter som vi ser i detta fall. Svenska kyrkans kärleksbudskap kan trots allt tolkas på ett självförintande, självuppoffrande och extremaltruistiskt sätt.

Det är inte min sak att förklara hur man skall kunna följa Jesu exempel och samtidigt se till att inte förinta sig själv och sina närmsta i godhetsexcesser eftersom jag inte är troende, men jag kan konstatera att det finns problem.

 
Ingen bild

SM811

3 februari 2013 09:25

Dagen börjar bra med SD rekord i Ipsos. 9% (0,8). http://www.dn.se/nyheter/politik/c-valjarna-flyr-till-m
Nu har SD ett medel på 10,5 (+1,0). Strålande.

 
Ingen bild

Tony

3 februari 2013 10:00

När det börjar att blåsa snålt om invandringspolitiken, då
släpper man loss propagandisterna för att förminska problemen
Som idag till exempel i Dagens nyheter, där Stefan Fölster
påstår att i dom flesta problemkommuner bor det få invandrare??
Man undrar i sitt stilla sinne, var har den mannen befunnit sig
dom sista 25 åren? Vad menar han, vilka kommuner är det han avser? Är det Södertälje, Malmö ,Göteborg, eller Landskrona
Helsingborg eller rent av Stockholm? Är det den sistnämnda som
han avser, Så stämmer det så till vida att i hela storstockholm
bor det i förhållande till folkmängden, relativt få invandrare.
Men det är till att blanda bort korten, för att framhävda att
problemen står Svenska folket för, inte den famösa invandringen!
Det märks att den mannen aldrig satt sin fot i stadsdelelen
Rosengård, eller för den delen Var som helst i hela Södertälje,
han framlever väl precis som journalister sitt bekväma liv på
fina gatan, långt ifrån dom problemområden som andra kan vittna
om. Han fungerar bara som en nyttig idiot för etablissemanget

 
Ingen bild

biran

3 februari 2013 10:05

Jag gick ur kyrkan när den dåvarande sosseregimen tillsatte K G Hammar som kyrkans överhuvud för att göra den Svenska Kyrkan till en socialdemokratisk filial och det gjorede han. Denne galne extremist ställde sig också på muslimernas sida i hatkampanjerna mot Israel.

 
Stefan K

Stefan K

3 februari 2013 10:06

Informationen är intressant Tony och inte minst viktiga.
Ska man ta Fölster på orden används alltså miljardrullningen till fel områden. Detta borde intressera de ansvariga, dvs. regeringen och kommunerna.

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tony

3 februari 2013 10:06

Och ovanpå allt annat tråkigt som händer i samhället
så kommer meddelandet att Gammeldanskens skapare
har gått hädan vid 97 års ålder! Undrar om han uppnått den
åldern om han inte druckit av sin egen brygd?

 
Ingen bild

Hulda

3 februari 2013 10:20

Läser på Expressens hemsida "Ahmad dödade Göran". En snyfthistoria om en mördare och ett öppet brev till de anhöriga till denne Göran och en allmän ursäkt.
De som borde be om ursäkt istället, är de politiker som har släppt in denne Ahmad och många, många andra som lever som denne Ahmad innan han dödade Göran. De är alla vandrande bomber.
Jag kan troligen sätta allt jag har och äger, att det öppna brev som Ahmad skrivit, INTE är skrivet av honom. Det är alltför välskrivet och välformulerat...

 
Ingen bild

biran

3 februari 2013 10:25

När Gud tillsätter ett ämbete så tillsätter han en med förstånd för ämbetet.
K G Hammar tillsattes av sosseriet.

 
Ingen bild

Tony

3 februari 2013 10:28

Hulda@
Expressen hjälper gärna till med formuleringen
när det handlar om snyftreportage om invandrare!

 
Ingen bild

Hulda

3 februari 2013 10:42

Tony...
Ja, och det är säkert vi "näthatare" som drev Ahmad till detta vansinnesdåd.
Vänta bara till Åsa Linderborg och Lisa Bjurwald får träffa Ahmad...

 
Ingen bild

Lux

3 februari 2013 11:08

Expo är en kommunististisk organisation som strävar efter att tysta all kritik och fri debatt om att det svenska folket förintas och byts ut mot främlingar. Expos metoder är de samma som Stasis och KGB:s. Kartläggning, åsiktsregistrering och förföljelse av meningsmotståndare. Journalistkåren samarbetar villigt med Expo. Den sprider Expos propaganda och samtidigt som den är den kraft som trakaserar och förföljer dem som pekas ut som icke rätt-troende av Expo.

 
Ingen bild

s29

3 februari 2013 11:48

Främlingsfientlighet är en produkt av det idiotiska bidragstänkandet som sossarna införde.Sverige var för ca 60år sedan det tredje rikaste landet i världen,med en låg brottslighet. Idag är vi ett så pass fattigt land att Göran P redan 2008 var tvungen att stjäla 358 milijarder från våra AP fonder. Vi har enligt polisens gissningar ca 160 våldtäkter per DYGN eller 50-60 000 per år. Hur tänker en "journalist" eller 7-klöver politiker? Vad skall deras barnbarn syssla med? Enligt FNs prognos så är Sverige ett U-LAND inom 20år.

 
Observer

Observer

3 februari 2013 11:57

För någon tid sedan gjorde biskopen i Växjö stift ett något kryptiskt inlägg i en debattartikel i kalmartidningen Barometern.Flera medlemmar i kyrkan,kvinnor och män var undrande över advokatyren,något maskerad,i artikeln.nu Nu förstår vi.Biskopen plöjde förrädiskt upp fåran för det samarbete som Alfsson avslöjar mellan Expo och kyrkan.I fortsättningen är vi ett antal i denna kyrka som kommer att betala en "medlemsavgift" mindre.

http://vcpf

 
Ingen bild

s29

3 februari 2013 11:57

Snälla bnw tala om vilken RAS som vi Sverigedemokrat är ute efter. Själv så är jag kompis med greker,turkar,bosnier,en irakier,ukrainare,ungrare,thailändare,m,m.

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

3 februari 2013 12:14

LO, "Seglora Smedja", SvenskaKyrkan, m.fl har samtliga en sak gemensamt, nämligen att samtliga ser spöken i form av "främlingsfientliga rasister" bakom varje buske. I en demokrati argumenterar man i öppna debatter istället för att sprida sina egna fördomar mot ex.-vis SD.
Man undrar var i SD´s partiprogram talas om olika raser? Var någonstans går att hitta något om fientlighet mot "främlingar"? Eller är dessa PK-institutioner så enfaldiga att var och en som inte vill försörja all världens nödlidande livet ut, är klart främlingsfientlig? Ja, hur kan man annars tolka dessa?
Nej, i en demokrati värd att kallas demokrati, bryter man varandras argument mot varandra, absolut inte driver ensidiga förljugna kampanjer med fördomar och halvsanningar som grund och i vilka den man förtalar inte ges möjlighet att försvara sig. Då får vi döpa om Sverige till "Den sista Sovjetstaten"!

http://www.status.st

 
Ingen bild

UncleBob

3 februari 2013 13:03

Ett käckt uppdrag till alla "fotsoldater" med vass penna och mod i barm är en plikt för varje försvarare av sanning och demokrati.
Samtidigt ett tips på hur du kan tillbringa denna Söndag med att skriva din hjärtas mening till Katarina Mazetti. Kvinnan som gav batikhäxan ett ansikte i kampen mot SD.

1. Gå in på Avpixlat http://avpixlat.info/2013/02/02/katarina-mazetti-rond-2/

2. Sortera inläggen så de bäst rankade visas först. Läs åtminstone de tio bästa. De är så bra att håren på armarna fick ståpäls!

3. Notera den sakliga tonen som bemöter Katarina Mazettis argument och njut av den parad av pålästa skribenter som elegant plockar isär hennes märkligt virriga debattinlägg.

4. Sprid gärna länken!

 
Ingen bild

Mattias Stanton

3 februari 2013 13:30

Svenska kyrkan vill tydligen tillbaka till medeltiden.

Jag är glad jag gick ur Svenska kyrkan förra året. Mina pengar skall inte heller gå till sånt här.

 
Jonathan

Jonathan

3 februari 2013 13:59

Det är saker som man läser på den här bloggen som får en att rösta på SD!

http://uncensensored.blogg.se

 
Ingen bild

Mats Berndtsson

3 februari 2013 14:41

Jag stannar kvar i Svenska kyrkan av den anledningen att då kan jag rösta på SD i kyrkovalet så att vi bryter den kommunistiska/socialistiska ådran som anser att Islamvurmandet gynnar kristna kyrka och tro.

Ni som lämnat:Anslut er omedelbart och rösta på SD i nästa kyrkoval så att vi kan driva Islam kramarna och vänsterextremisterna/dom liberala som försöker utplåna oss svenskar som person och nation.

Nu gör vi gemensam sak och får majoritet,och därefter driver vi Islam ut ur landet!
Vänligast
Mats Berndtsson

 
Ingen bild

RobertSt2

3 februari 2013 14:49

Tur att jag redan har lämnat kyrkan.
Undrar just om SD får vara med i detta?

 
Ingen bild

Lantjunkarn

3 februari 2013 17:32

Gåin och läs signaturen Julia Caesars söndagskrönika under rubriken "Hatets prästinor".Jag lovar att ni får ett stort utbyte av denna.

http:// snapphanen.dk

 
Ingen bild

Berit

3 februari 2013 18:56

Jag gick ur svenska kyrkan för flera år sedan.Utvecklingen i Sverige är skrämmande vart ska detta sluta?

 
Ingen bild

Hacke

3 februari 2013 19:45

Nytt ord myntat för den orwellska pk-ordboken av Rapport med anledning av Stefan Försters verklighetsfrämmande utspel i egen sak:
"Invandrarfattiga kommuner".

 
Svensson

Svensson

3 februari 2013 20:05

Man kan undra om det är kristna personer som driver svenska kyrkan, när dom samarbetar med Expo ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Vicke

3 februari 2013 20:12

Det här med Svenska kyrkans samarbete med extremvänstern tycks ha kommit som en total överraskning för många i kommentarsfältet. Minnet tycks vara kort. Påskupproret 2005. Ingen som minns det? Det var då som ärkebiskopen KG Hammar, Sveriges kristna råd, Sveriges muslimska råd demonstrerade ihop med bl a Vänsterpartiet för att utkräva amnesti åt alla illegala flyktingar i landet.

Vänsterns infiltrering av kyrkan påbörjades ungefär vid samma tidpunkt som 68-upproret. Kyrkan var sedan under hela 70-talet full av motsåttningar mellan vänsterreaktionärer och kvinnoprästmotståndare. Vänstern drev sin agenda med stor framgång.

Och vill man vara framgångsrik i politiken så vill det till att hela tiden ligga på och vara snäppet före motståndarna. Då finns inte tid till att bara sitta stilla i båten. Man måste då vara ute bland folk oftare och agitera och ha dagsaktuell info redo att dela ut och inte enbart förlita sig på nätaktivism.

 
Ingen bild

Ludvig

3 februari 2013 20:52

Har förstått att Dag Sandahl är mycket klartänkt och djärv.

 
Ingen bild

OH

3 februari 2013 21:29

När jag läser insändare här ovan om KG Hammar och Sv. Muslimska råd ser jag kopplingen till Hammaren och Skäran.

 
Ingen bild

Johan Thilander

3 februari 2013 21:56

Expo är en rörelse som granskar högerextrema rörelser - varför är du emot den?

 
Ingen bild

Per-Allan Starfalk

3 februari 2013 22:04

@ Johan Thilander

"Expo är en rörelse som granskar högerextrema rörelser - varför är du emot den?"

Låter intressant. Men eftersom jag inte känner till vilka högerextrema rörelser som det rör sig om och räknas dit, är jag givetvis mycket tacksam om du är vänlig och uppdaterar mig. Kan ju vara bra att känna till ur allmänbildningssynpunkt.

 
Ingen bild

Hulda

3 februari 2013 22:11

Såg Stefan Fölster nu på TV4. Vem har grundlurat honom? Kanske läge för ett låångt samtal med Polisledningen i Skåne...

 
Ingen bild

Arne

3 februari 2013 22:14EXTREMVÄNSTERN KAPAR KYRKAN !!!

...något måste göras!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

3 februari 2013 23:31

@Johan Thilander

För att Expos definition av just "Högerextremister" omfattar alla till vänster om V.

Numera är de så pinsamt vinklade att de inte ens tror på det själva, förmodligen skälet till att de inte vill debattera?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 februari 2013 01:08

Perfekt bild att göra en affisch och sätta upp på Karsuddens stormavd.

 
Ingen bild

s-e karlsson

4 februari 2013 05:37

Denne Stefan Fölster som kallar sej professor , är han riktigt klok eller är han blind och döv ?

 
Ingen bild

Stefan A.

4 februari 2013 06:53

Fölster vet nog vad som garanterat ger lite tid i Europas sämsta media.....

 
Ingen bild

OH

4 februari 2013 07:39

Efter att ha läst Thilanders inlägg kollade jag lite på vänsterorganet Expo. Där kommenterar en Alex Bengtsson en Sverigedemokrat som anser att politiker som agerar för dessa lyckosökande hitvandrare skall föregå som goda exempel genon att i sina hem mottaga dessa.Bengtsson menar då på fullt allvar att SD skall i sina hem ta emot Svenska pensionärer. Förstår han verkligen vad han skriver. Svenska pensionärer so ofta har arbetat och betalat skatt i 30 till 50 år skall enligt Bengtsson jämställas med hitkommande lycksökare som nämnda pensionärer med sin nuvarande skatt får betala uppehället för. Bengtsson borde VETA HUT.
Expo är en vänsterblaska.

 
Ingen bild

Tony

4 februari 2013 08:26

Han menar väl precis som Fredrik Reinfeldt att pensionärer
enbart är en belastning, dom har idag samma åsikter oavsett om
det är höger eller vänterfigurer.

 
Ingen bild

Bengt

4 februari 2013 22:43

@Anna
Detta måste SD göra nånting åt. Ska man inte få kunna gå till kyrkan i Sverige något mer utan att bli besåottad från dessa kulturberikare från Israel. Fy fan i helvete så jävla förbannad man blir.

 
Ingen bild

Rabbat

6 februari 2013 15:36

Svenska folk gå INTE ur Svenska kyrkan ni som gjort detta,gå med i och påverka,kyrkan såväl som riket styrs åt fel håll..återställ tryggheten och framtidsandan..den våg SD skapat växer i storlek och styrka och kommer med Svenskarnas mod och kraft bära Jimmie Åkesson till seger 2014,eller senare var så säkra.

 
Ingen bild

Lieberman

9 februari 2013 01:24

@ Anna.
Du får skylla dig själv. Du verkar ha något emot judar eller???????

 
Ingen bild

Bengt

11 februari 2013 05:04

Svenska kyrkan + Antisemitism= Sant
Svenska kyrkan lär ut hat mot judar. Det var Judas som sålde Jesus till romarna.

 
Ingen bild

Jani

14 februari 2013 09:40

Tack Thoralf. Då har jag skickat ett brev till Svenska kyrkan gällande utträde för min del. Tänker inte vara medlem i en församling som stödjer åsiktsregistrering.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se