thoralf

Direktlänk till inlägg 22 maj 2015

SALSAPENGAR

Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2015 23:07

Om föräldrar visste vad invandringen innebär för sina barn och hur resurserna fördelas i skolan tror jag väldigt många skulle bli väldigt upprörda. I år fördelas 20 procent av skolornas budget enligt Salsametoden vilket innebär att pengarna fördelas efter kön, föräldrars utbildningsnivå och invandrarbakgrund. Det innebär att pojkar med invandrarbakgrund och lågutbildade föräldrar får mest pengar.


I praktiken innebär det att invandrartäta skolor får en extra påse pengar på bekostnad av skolor med många svenskfödda elever. En följdeffekt av den höga invandringen.


I Kalmar får det nästan horribla effekter när Karl Oskar skolan får 42 947 kronor/elev medan Åbyskolan får endast 5 927 kronor/elev. Vad anser föräldrarna till eleverna vid Åbyskolan om detta?

Med ett litet räkneexempel innebär det med 300 elever att Åbyskolan får ca 1,8 miljoner kronor medan Karl Oskar skolan får 12,9 miljoner kronor till sin budget för samma antal elever.


Är eleverna vid Åbyskolan så mycket mindre värda?


Alla människors lika värde kan ha många utseenden, bara det gynnar invandringen verkar det som. Det svenska föräldrarna tiger ju för det mesta och klagar bara lite hemma vid köksbordet.


 De tre invandrartäta skolorna Karl Oskar skolan, Kalmarsundsskolan och Barkestorpsskolan ligger i en egen klass för sig i den sammanställning som Barometern hade i en artikel på torsdagen.


 


Den bistra sanningen är ju sannolikt även den att föräldrarna till eleverna vid Åbyskolan troligtvis betalar betydligt mer i kommunalskatt än vad medelföräldern gör vid Karl Oskar skolan. Som förälder skulle jag kräva en betydligt mer rättvis fördelningen av de ekonomiska resurserna till skolorna och därmed en större rättvisa för eleverna.Fortsätter med bildserien om ekar. Noterade att det kom en del kloka kommentarer till bilden och texten igår. I fortsättning blir det inga texter utan bara bilder som symboliserar ett tema/budskap. Det kommer en ny bild varje dag.


 

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Göran

23 maj 2015 01:14

Eftersom vi befinner oss i bakvänts land så är det föga förvånande att pengarna satsas där de gör minst nytta.

 
Ingen bild

World Traveller

23 maj 2015 03:55

Snacka om att svenskar verkligen har blivit andra klassens medborgare i sitt eget land, utan rättigheter och med skyldighet att försörja och slava för MENA-adeln. Reinfeldt startade detta i dess nuvarande form. Undrar vem han och 7-klövern tar order från. Denna information borde printas ut och spridas över hela landet!

 
Ingen bild

realisten

23 maj 2015 05:27

Det är alltså fördelning efter behov. Vad är det för fel i det?

Thoralf Alfsson

23 maj 2015 07:26

Så utländsk bakgrund = behov?

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2015 07:41

Ja, inte undra på att SD bara ökar och ökar... Ännu ett skrämmande belopp som visar på den enorma kostnaden för invandringen.
Vad kostar inte alla elever i de andra "utsatta områden" som finns i hundratal i landet...?

I Rinkeby tränar nu IS kommande kanonmat och massmördare.
Steg 1 i utbildningen är att kasta sten och molovcoktails på polisen.
Vad som praktiskt ingår i det sista steget innan de blir fullt utbildade IS-krigare, ja, det får alla förnuftiga människor att rysa av obehag...

Men när dessa "svenskar" tvättat av sig det värsta blodet efter dödandet, då blir det en fin lägenhet att koppla av i...

Det gamla ordentliga Sverige, vart tog du vägen..?

 
Ingen bild

Pensionisten

23 maj 2015 07:44

I Tensta ser vi hur dessa nya medborgare uppskattar detta land! Ordspråket "otack är världens lön" passar bra. Dessa individer som inte kan bete sig som människor bör omedelbart sättas på en buss eller en båt för att avhysas. Övrig släkt till dessa ska också ingå i förvisningen eftersom dom inte fostrat dom till samhällsmedborgare. Samhällets kollaps är på god väg och tyvärr är det det enda man med säkerhet kan förutspå.
Dina foton är ett bra inslag i varje artikel så det tycker jag du Thoralf fortsätter med.

 
Svensson

Svensson

23 maj 2015 07:51

En regering som inte satsar på sin egna befolkning,låter nästan som en dålig skräckfilm.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Tomas

23 maj 2015 07:54

Thoralf, jag tycker nog att du underskattar regeringens politik och dess effekter. Man hjälper IS-krigare med att få vård om de blir skadade i sin kamp och kan snabbt bidra med nya hjältedåd och halshuggningar. Man bidrar med att de får bostäder och arbete så att de effektivt kan stödja andra IS-krigare och kanske t.o.m bombdåd på hemmaplan. Man ser ju hur framgångsrika de är i Palmyra. Nu får vi en ny våg av flyktingar på väg till Sverige och några kommer också att drunkna i medelhavet. När tillräckligt många dör kommer vi att få en anledning till att öka anslagen till IS-krigare för att kunna få ännu bättre krigare. Vart hade världen varit om inte Sverige hade bidragit med skattemedel till detta? Och detta börjar i skolan. Sverige gör skillnad. Heja Sverige.

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 maj 2015 07:54

På tal om tiggeriet utanför affärerna , jag betalar faen i mig inte för att gå in i en affär och handla ,inte när jag går ut heller ,det räcker nu !

 
Ingen bild

World Traveller

23 maj 2015 08:04

realisten, IS är i stort behov av personal. Varför åker du inte ner och anmäler dig eftersom ni har samma värdegrund.

 
Ingen bild

OH

23 maj 2015 08:29

Enligt Löfven m.fl är dessa elever högutbildade analfabeter .

 
Ingen bild

Tony

23 maj 2015 08:33

Realisten@

Fördelning efter behov? Nu förstår jag inte,invandringen
som enligt er Godhetsivrare är så oerhört välgörande
för landet behöver väl inte ha större resurser än för
Svenska elever? Ni skryter ju i tid och otid över att
dom har så hög utbildning där dom kommit ifrån, då borde
det naturligtvis satsas större resurser på Svenska elever
för att få upp resultatet för dessa till den importerade
kunskapens nivå?

 
Ingen bild

Hacke

23 maj 2015 09:19

Välmående parasiter som suger näring och liv ur samhällskroppen beskrivs bra i såväl ord som bild.

Thoralf Alfsson

23 maj 2015 12:25

Hacke

Imponerad!

 
Ingen bild

Martin

23 maj 2015 09:56

Antar att skolorna också får en grundpeng per elev? Hur mycket ligger denna på så att man kan se siffrorna som någon form av procent. Är det 10 eller 100% extra utöver grundpengen?. Gör ju bilden lite annorlunda även om det är i sig är fel att omfördela så stora summor inom en kommun.

Det man får lägga till bilden är ju också att boende mer centralt i Kalmar har större och lättare tillgång till andra aktiviteter i kommunal regi eller stödda av kommunpengar. Ute i Åby finns det ju knappt något annat som kommunen satsar pengar på.

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2015 10:00

@realisten. Behoven skulle inte finnas om dessa "raketforskare" hade stannat i sina hemländer. Där kan de språket och kulturen..

Jag får desvärre rätta mig. Det var i Tensta som IS hade ungdomsövning igår kväll och inte i Rinkeby.
Men det är väl bara en tidsfråga när det blir övningsverksamhet där också. Och i ett antal andra "utsatta" områden överallt i Sverige...

 
Ingen bild

Gute

23 maj 2015 11:16

Murgröna är en speciell och vacker växt, besök gärna Åhsberska hagen, det är som att komma in i tropikerna.
Östergarns Prästänge har de grövsta murgrönorna jag känner till, värt ett besök för den som åker bil på Gotland.

Murgröna eller Rindi som är landskapsblomman för Gotland.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Murgr%C3%B6na

https://www.google.se/search?q=%C3%85hsbergska+hagen&biw=800&bih=466&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=v0JgVbuSI8eVsAGq_oGgCA&ved=0CAcQ_AUoAg#imgrc=NMqcVseohzfpAM%253A%3Bjossq_9uaWU1KM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gotland.net%252Fimg%252F2013%252F10%252F30%252F8950265.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.gotland.net%252Fplats%252Fahsbergska-hagen%3B580%3B326

http://www.lansstyrelsen.se/gotland/SiteCollectionDocuments/sv/djur-och-natur/skyddad-natur/natura-2000/natura-2000-pa-gotland/ostergarns_prastange.pdf

 
Ingen bild

Göta

23 maj 2015 11:58

SOSSE-EMPATI och SD-EMPATI i riksdagsdebatt
En av SD:s nya riksdagsmän, Mikael Eskilandersson, var en positiv överraskning i sin interpellationsdebatt mot justitieminister Morgan Andersson (S) i riksdagen igår.
Eskilandersson (SD) kritiserade i sin interpellation alla hitresta tiggarnas olagliga kåkstäder som byggs upp överallt i rasande fart med enorm nedskräpning och farliga sanitära olägenheter som följd, och menade att Sverige redan har väldigt många regler som borde kunna användas för att snabbt få bort dessa olagliga kåkstäder. Som vanligt blev han givetvis även av Morgan Andersson anklagad med de vanliga flosklerna att han (och SD) SAKNAR EMPATI.

Eskilandersson gav då följande svar:
"Man kan inte bygga hela sin partilinje på empati, och i synnerhet inte enbart på empati för VISSA människor. Empati skall ju i så fall innebära empati för ALLA. Man kan inte säga att en viss grupp av människor, bara för att de kommer från ett visst ställe, ska få en viss form av empati. Regeringen saknar tydligen empati för de 10 miljoner barn ute i världen som dör för att de saknar hjälp som de skulle kunna få för endast 200 kr per barn. Där finns inte den empatin att vilja hjälpa, utan man prioriterar istället sin empati åt vissa människor som kommer hit och får den här empatin från regeringen, medan empatin för andra människor är väldigt låg."

Eskilandersson sa också att:
"...jag tror vi ska hålla oss till regelverk när det gäller lagar och att de regelverken ska följas av alla. Det kan inte bli så att vi sätter upp regler och sedan säger till en viss person att "nej du behöver inte följa reglerna för du tillhör en grupp som vi har empati för, medan du som INTE tillhör den gruppen, dig har vi inte samma empati för, så du måste följa de regler som vi har satt upp".

http://avpixlat.info/2015/05/22/tiggarlager-amne-i-interpellationsdebatt/

 
Ingen bild

Orolig

23 maj 2015 12:11

Förmodar att detta systemet hanterar någon form av extra utbetalning? Om inte så siktar man tydligen på att eleverna ska bli jämndåliga istället för jämnbra.

 
Ingen bild

Bo

23 maj 2015 12:46

Jag tyckte just jag hörde att alla människor är lika, att alla skall behandlas lika.
Kan jag hört fel?

 
Ingen bild

Lotta

23 maj 2015 13:13

Nya pålagor åt det redan hårt ansatta stackars svenska folket. 87 % av svenskarna jublar säkert när man får visa hur god man är, men vi andra ser ytterligare ett steg åt en total kollaps av den en gång så blomstrande välfärden.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/halland/flyktingar-utmaning-for-folktandvarden

Muslimerna måtte ha en djävulsk hållhake på Europas länder eftersom inget tycks kunna stoppa invällningen. Det inser man inte minst när man läser att IS-muslimer skall få en gräddfil in i svenska samhället med jobb, bostad och psykvård efter de i sin tros namn utfört de mest bestialiska dåd man kan tänka sig som våldtäkter, halshuggningar och bränna människor levande osv. Är det månne tillgången på olja som ligger bakom det hela som utpressningsmedel? Tar ni inte emot alla muslimer vi skickar stryper vi oljetillförseln? Något djävulskt måste det ligga bakom för inte ens den mest naive, teflonpannade politikern eller godhetsaposteln kan väl missat vad resultatet av decenniers massinvandring dränerat vår välfärd och gjort vårt land otryggt?

 
Ingen bild

Hej!

23 maj 2015 17:34

...ja vi får väl se om eken står emot sin "parasit?", faktiskt tror jag det! Tanken har funnits även om jag inte doktotrerat i ämnet och man anat att det inte handlar om symbios vad gäller kösbärsträdets livlösa grenar hemmavid. Jag har även en betydligt yngre ek i närheten som fått påhälsning och visst har tanken flugit förbi hur det skall gå. Pratar vi niohundra år så handlar det nog om uthållighet :)

 
Ingen bild

KS

23 maj 2015 18:31

Thoralf. Jag tror att du börjar verkställa dina funderingar över naturbilder och kopplingar till vår verklighet. Min första reaktion när jag såg Hedera helix (murgrönan) var att parasiter klänger sig fast vid värdväxten. Vi). Nu är ju murgrönan inte någon parasit men ett stöd får den i det här fallet av eken. Lite synd att jämföra denna fina ek med något så korkat som en 7-klöver, men utan det stödet hade vi och andra värdväxter kunnat haft det bra!

 
Ingen bild

OT

23 maj 2015 19:36

Apropå "SALSAPENGAR"

Vaför inte ta till utomparlamentariska lösningar?

När FRA och SÄPPO hör detta så reser de sig ur sina kontorsstolar i givakt; men lugn, jag menar bara...

Varför inte tänka på mjölkpengar?

1) Ponera SD:s budget för "reklam" är 100 miljoner inför nästa val.

2) Tänk om dessa pengar istället satsas på Sveriges mjölkbönder, för att ta dem ur Arlas monopol.

3) Resultat Centern kommer att åka ur riksdagen - "Queen - Another One Bites the Dust": https://www.youtube.com/watch?v=CWsJcg-g1pg

Som den stående ordern säger - "kom över till oss, vi förlåter er...": https://www.youtube.com/watch?v=jI2EcRXR7RU

 
Ingen bild

Demokratur

23 maj 2015 20:03

Vad alla måste ha klart för sig är att den olyckliga utvecklingen/avvecklingen av detta land är ett resultat över hur folk har röstat...

 
Ingen bild

OT

23 maj 2015 20:28

No Comment.

http://everykindapeople.blogspot.se/2015/05/the-dictator-is-coming.html

 
Ingen bild

Tony

23 maj 2015 21:15

Bilden på Murgrönan ger mig vissa associationer,
murgrönan är en parasitväxt som gärna klänger på
andra, inte helt olik den Svenska invandringspolitiken
som går ut på att vissa ska försörja en stor del,
som inte kan eller vill försörja sig själva?

 
Ingen bild

Pierre

23 maj 2015 22:34

Med andra ord ska skötsamma svenska barn med föräldrar som även de varit skötsamma få mindre chans att klara sig i framtiden tack vare alla obildbara individer som dräller in över gränserna!

Allmän skolplikt kommer dränera hela utbildningssystemet då detta land har en uppsjö av framtida socialfall att utfodra.

Troligtvis kommer inte så många våga säga något om detta då svensken är säå förbannat naiv så man blir mörkrädd.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se