thoralf

Direktlänk till inlägg 22 maj 2013

RIKSDAGEN IDAG

Av Thoralf Alfsson - 22 maj 2013 18:47

Idag har det debatterats mycket i riksdagen Björn Söder och Per Ramhorn har debatterat vår för papperslösa. Richard Jomshof har debatterat en skärpt sexualbrottslagstiftning och jag har debatterat förbättrad konkurrens på lika villkor i kontantbranschen. För den som är intresserad så lägger jag upp hela debatten när det gäller vård av papperslösa men bara våra egna anförande i övriga debatter.


Mörkning?


Inte ett ord om dagens debatt och beslut om Vård till papperslösa i Aktuellt. Sedan finner jag det mycket märkligt att debatten inte kan visas på riksdagens webbsida. Kan knappast handla om många besökare utan det är något annat. Jag börjar faktiskt undra vad?


Lägger därför ett YouTube-klipp på Björn Söders anförande.http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001SoU20&doctype=bet


http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001JuU20&doctype=bet#pos=1111


http://www.riksdagen.se/sv/Debatter--beslut/Debatter-och-beslut-om-forslag/Arendedebatter/?did=H001SkU32&doctype=bet#pos=646


 
ANNONS
 
Ingen bild

Nemesisdivina

22 maj 2013 19:20

Vadå papperslösa? Dom har papper på avslag på asylansökan.

 
Ingen bild

Lotta

22 maj 2013 19:39

Går inte se någon av videorna. "Den här videon kan inte visas just nu. Försök igen senare" ligger på alla tre filmer. Beror det på att för många försöker titta på dem samtidigt? Skulle önska att filmer som läggs ut läggs ut på You-Tube så att vi som har iPhone eller Ipad kan titta på filmerna. Sitter nu vid datorn men kan inte se filmerna ändå.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

22 maj 2013 19:57

Debattvideon ligger på riksdagens server. Men den är nog ganska överbelastad just nu.
Videon är verkligen sevärd. Björn Söder är fenomenal. Helt i klass med Nigel Farage (UKIP).
Att så många samtidigt vill se viseon kommer nog att skapa rubriker: "SD bombar riksdagens server."

 
Ingen bild

Hacke

22 maj 2013 20:00

Man blir oerhört stolt som sd-sympatisör när man hör våra duktiga och rakryggade representanter i riksdagen presentera sin politik - på alla områden.
Samtidigt kan man med fog fråga sig vad dessa föreställningar gick ut på innan det enda oppositionspartiet värt namnet kom in i riksdagen? Endast en catwalk och ett apspel för gallerierna bland det överbetalda konsensusfolket.

 
Ingen bild

Hulda mk1

22 maj 2013 20:05

Ja, Söder gick på attack idag. Ramhorn var mer eftertänksam. Båda gjorde ett bra jobb och var ordentligt pålästa.
Men vad hjälpte det mot hånflinand motståndare...

 
Ingen bild

Stefan A.

22 maj 2013 20:26

Skrattade gott i dag när en kommunist sade att man inte skall ställa grupp mot grupp, när hela deras jä... parti bygger på att ställa fattiga mot rika. Värre var vilken övertro somliga som centerpartisten Anders W Jonsson visade socialtjänsten och deras vilja och betala räkningar åt pursvenskar, man behöver inte vara högavlönade för att bo i villa eller bostadsrätt utanför storstäderna, och sitter man på en sådan lär inte soc. betala några tandläkarräkningar eller mediciner, Anders W hänvisade till soc. när frågan kom upp varför pursvenskar skulle betala mera för sjukvård o tandläkare än illegala invandrare, Anders W är läkare och har varit avlönad som en sådan och då tror man vanligen att det sociala skyddsnätet i Sverige är mycket starkare än det i själva verket är, men nu är han riksdagsman och då kan man kräva att han har bättre koll på verkligheten.

 
Ingen bild

Fredde

22 maj 2013 20:37

Håller med Lotta. Har iPhone och kan inte se webfilmerna :( önskar på länk så att vi som har iPhone också kan se.

 
Lassekolja

Lassekolja

22 maj 2013 20:58

TACK Thoralf för att Du gjort de ovanst. Riksdagsklippen tillgängliga!
Såg tidigare Björn Söders första inlägg. Han var verkligen i toppform. Man undrar vad 7:an tänker innerst inne. Har dom vett att skämmas, frågar man sig.
Betr. Richard J., han får mig att bli extra stolt Sverigedemokrat, varje gång han säger något!
Thoralf, Bra inlägg, relevant jämförelse med den s.k Trängselskatten i Göteborg; att utländska turister slipper TS är väl en sak men att utländska lastbilar slipper TS är naturligtvis oacceptabelt, eftersom det rubbar konkurrensvillkoren! Det borde vara självklart för den rödgröna röran i Göteborgs kommun att innan man funnit ett system för TS även för utländsk tung trafik borde svenska tunga fordon också slippa att betala TS!
Betr. TS i Göteborg; jag har ett flertal gånger i ett flertal media, med tanke på att vi redan då hade bland världens högsta skatter, ställt följande fråga: "Hur kan det komma sig att vi på 60-talet klarade att finansiera både Älvsborgsbron och Tingstadstunneln UTAN några extraskatter?" Ingen har ännu kommit med svaret. En gång i GP(Göteborgs-Posten) svarade jag själv att det handlade om inkompetenta och felprioriterande politiker, som istället satsat för mycket skattepengar på mångkultur istället för nödvändig infrastruktur. Inom en timme var hela inlägget bortcensurerat av GP!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Lotta

22 maj 2013 21:00

Detta var bland det vidrigaste och sjukaste jag sett. Brittisk soldat ihjälhackad med köttkniv och machete,på öppen gata i London av tillbedjare av den "kärleksfulla religionen islam".

http://avpixlat.info/2013/05/22/terrorattack-i-london-en-dod/#more-58875

 
Ingen bild

Bra jobbat SDU

22 maj 2013 21:47

Som bekant anordnar SDU en stor demonstration i Linköping på lördag (25/5) under parollen ”För Europa – Mot EU”. Demonstrationen blir startskottet för valkampanjen inför Europaparlamentsvalet som äger rum precis ett år senare.

Välkomna att delta i demonstrationståget är alla som delar SDU:s EU-kritik och som ej är företrädare eller medlem i annan politiskt orienterad organisation. Man behöver alltså inte vara medlem i SD/SDU för att delta i demonstrationen. Vi ses på lördag!

 
Ingen bild

Jocke

22 maj 2013 21:52

@Bra jobbat SDU
För SD - Mot Stenåldern

 
Ingen bild

Lotta

22 maj 2013 22:14

Noterade att Rapports Claes Elfsberg såg smått road och nöjd ut när han berättade och de kriminella elementens härjningar i flera Stockholmsförorter. På tal om det borde man låta de kriminella individerna betala varenda krona vad deras härjningar kostar. Är de inte myndiga blir det självklart deras målsmän som får betala. Vägrar de ställer man ett ultimatum, betala eller lämna landet.

 
Ingen bild

Skånepåg

22 maj 2013 22:15

@ Jocke

Skärpning, hänger du inte med i svängarna. Stenåldern tillämpas ju redan i dag i Husby och ett 30-tal andra platser i Stockholm mot polisen, braandkår och ambulanser av de som inte tycker att det går fort nog!

 
Ingen bild

Fredde

22 maj 2013 22:18

Tack! Bra fixat med länkarna! ( ja inte nykteristfölrbundet menade jag :) )

 
Ingen bild

PK-Sverige upprörs

22 maj 2013 22:23

Svensk nationaldemokrat blev expert i ryskt tv-inslag om upploppen

När det ryska nyhetsprogrammet Russia Today ville ha en expertkommentar till oroligheterna i Husby valde man Södertäljebon Marc Abrahamsson.

Abrahamsson är ordförande i främlingsfientliga Nationaldemokraterna. Partiet har anklagats för att delta i demonstrationer tillsammans med nazistiska Svenska motståndsrörelsen och Nationalsocialistisk front.

I fem minuter förklarar Abrahamsson att oroligheterna i Husby framför allt beror på ”den svenska multi-kulturella politiken”. Parallellt med intervjun sänds bilder på bland annat kvinnor i huvuddukar.
– Rysk stats-tv har inte samma skygglappar som den svenska televisionen. Och vårt parti ligger i framkant i de här frågorna, säger Marc Abrahamsson

Metro har varit i kontakt med Russia Today som inte har någon förklaring till Abrahamssons upphöjning till ”expert”.
– Jag har inga kommentarer. Jag måste kontakta producenten och ber att få återkomma, säger Anna Belinka, presschef på Russia Today´s huvudkontor i Sankt Petersburg

 
Ingen bild

m_b_u

22 maj 2013 22:38

Det säger sig självt att ingen 7-klöverkramare törs låta Björn Söders anförande komma ut till allmän kännedom.

Kan SD föra fram frågan om gratis vård för illeg...förlåt, papperslösa, till att bli en sk. "valfråga" har nog SD ett problem framför sig. Isåfall kommer nämligen SD behöva skaka fram tillräckligt med personer för att kunna sitta i regeringsställning.

 
Ingen bild

HS

22 maj 2013 22:39

Extremt bra anförande av Björn Söder. Synd att svensken stoppar huvudet i sanden. Jag ser ingen framtid för Sverige om inte det rådande vansinnet med massinvandringen får ett stopp. Tyvärr så röstar ju svenskarna för mer av samma vara...

 
Ingen bild

Essendon

22 maj 2013 22:45

Björn Söders anförande idag om Sju-Klöverns makabra beslut om illegalas lagliga förmåner, var det bästa en SD representant gjort i Riksdagen!
Nästan i klass med UKIP:s Nigel Farage!

Från och och nu måste SD köra en hårdare stil och göra livet surt och ställa till ett rent helvete för Sju-Klövern!

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

22 maj 2013 22:58

Mörkning?
Det är mycket märkligt att debatten om Vård till papperslösa inte kan visas på riksdagens webbsida.
Både debatten före och debatten efter går att se, så servern verkar ju inte överbelastad?
Med tanke på de flummiga och förvirrade anföranden som Söders motståndare gjorde
så skulle man nästan kunna tro att någon inte vill att detta ska komma till allmänhetens kännedom.

 
Stefan K

Stefan K

22 maj 2013 23:15

Björn Söder var excellent i dagens debatt. Precis så här vill vi se Sverigedemokrater i debatter. Pålästa, intensiva och engagerade.

Hoppas att ni alla noterade hur samtliga debattörer från 7-klövern stod i talarstolen och kände sig stolta över att människor som bryter mot svensk lag och aldrig betalat en krona i skatt, ska få förmåner som ingen annan i Sverige ges. Ynkedom!

Vore jag dessa politiker och väljare som röstar på dem, skulle jag istället skämmas över den utveckling som pågår i vårt land. Är de så förblindade av rädsla för sanningen att de hellre ser hur Sverige raseras än vågar sätta ned foten och säga: "Nu räcker det"!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Tobbe S

22 maj 2013 23:15

Senaste kravallnytt!
De stackars barnen i utanförskapet har just eldat upp SVT's reportagebil. Med tanke på journalisternas skyllapåpolisen attityd... tycker jag att detta är humor. Stor humor!

 
Ingen bild

Magentan

23 maj 2013 00:34

Citat från Flashback
"Praetori" kl 00:22 (alltså för ca 10 minuter sedan)
"Det brinner i en bil just nu i Norgegatan Husby, finns poliser på plats och stenar haglar mot dem utan att de rör ett finger de står helt passiva och tittar på.
Expressens journalister står 200m därifrån med sin kamera avstäng utan att försöka filma det som händer?(skumt)

Polisen borde samla in allt skräp som kastas och försöka ta fingeravtryck på så mycket de kan. De flesta lär finnas i belastningsregistret sedan tidigare och sen kan man plocka folk när de ligger och slaggar på morgonen."

Bra tips tycker jag. Polisen tar upp en del stenar som kommer farande och antecknar när de kastades samt tar fram fingeravtryck på dem. Måste väl vara vattentäta bevis eller?

 
Ingen bild

OT

23 maj 2013 01:15

De sjuklöverpolitiker som fortfarande tycker att den svenska polisen ska ha våldsmonopol i Sverige, bör nu visa det klart och tydligt! För annars kommer SD att ta ett sällan skådat kvantsprång i valet.

För framtiden är här i en by utan hus eller är det Husby? Leonard Cohen - "The Future": http://www.youtube.com/watch?v=D97OxHZzBeQ

 
Ingen bild

Skåning

23 maj 2013 01:17

Det var verkligen ord och inga visor från Jomshof i det där anförandet. Samma sak med Björn Söder. Jag var orolig under ett tag att SD skulle börja spela efter mediernas pipor, istället för att slå in de öppna mål de konstant har.

 
Ingen bild

OT

23 maj 2013 01:18

I tider när man inte längre kan yttra sig med ord så finns genom historien som bekant, andra sätt att uttrycka sig t.ex

musik, lyrik, konst, ...

Låt ymnighetshornet flöda ännu en tid... låt de vilsnefarna följa sin trosbekännelse ännu en tid:

"Vi tror på Multikultis allsmäktiga kraft,
-himlens och jordens skapare.
-Vi tror på Jesus från Södertälje, Multikultis snart ende Son, vår Herre,
-som blev till som människa i Solna,
-föddes av lön från Rödakorset,
-led under Sverigedemokraterna,
-korsfäste Nydemokrati, dog politiskt och begravdes,
-steg ner till det mediala dödsriket,
-uppstod från de politiskt döda på tredje dagen,
-steg upp till chef för en utredning om ”främlingsfientlighet och rasism”,
-sitter på Multikultis, den allsmäktiges, högra sida
-och skall komma därifrån för att döma levande och döda.
-Vi tror på den heliga invandringen,
-det heliga, urvattnade flyktingbegreppet,
-de heliga flyktingbarnen,
-brottens tillåtelse,
-kroppens alla öppningar och det eviga nedtryckandet av svensken (som inte finns)."

The Apostles' Creed (Not the Nine O'Clock News): http://www.youtube.com/watch?v=IUQcCvX2MKk

 
Ingen bild

w-son

23 maj 2013 01:23

Thoralf, håller med om att det är lite märkligt att man inte kan se hela debatten på Riksdagens hemsida. Märkligt nog så finns där heller inget protokoll till just denna debatt.
Dyker inte det filmade inslaget + protokollet från debatten upp snart så hoppas jag ni lyfter frågan för DÅ är det något skumt.
Eftersom jag försökt se inslaget mitt i natten vid ca 01.15 så lär inte heller servern vara överbelastad. Hoppas videon snart blir tillgängligt för ja vill se hela debatten.
Nedanstående ord från Riksdagens hemsida tycks mig allt tommare - ungefär lika tomt på reellt innehåll som den svenska "demokratin" blivit.

"All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta företrädare"

 
Ingen bild

w-son

23 maj 2013 01:33

Då 7-klövern devalverat vår demokrati rejält så undrar jag om de därmed även sparat in ett par bokstäver i ordet företrädare (-et-) och tror att texten egentligen skall utläsas:

"All offentlig makt i Sverige utgår från folket och riksdagen är folkets främsta förrädare"

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 06:54

I dag kl 14.00 kan ni se Stadsminister Rainfelt om ni kollar Riksdagens frågestund, har du något DU skulle vilja fråga honom om?

 
Ingen bild

OH

23 maj 2013 06:59

Ni skriver Sjuklövern. Ni menar väl Sjuk-löven.

 
Svensson

Svensson

23 maj 2013 07:02

Man vill mörka om vården för papperslösa,för man är rädd att människor ska bli upprörda ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 07:12

Nu fungerar Riksdagens webb bra med debatten.

Såg den "live" igår och det var mycket adrenalin som sprutade, och 7 klövern hade troligen samövat sin argumentation, kanske under ledning av Teaterreggisören.

Undrar vad pursvenskar ute i stugorna tänker om att betala mera än illegala invandrare.

Kanske ett bra argument inför valet. " Du Svensk skall inte behöva betala mer än en Illegal invandrare"

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 07:27

Märkligt vad Poliser kan vara rädda för vissa saker.

SDU-demonstration oroar polisen
Publicerat: onsdag 22 maj kl 06:21 , Nyheter P4 Östergötland
I Linköping kommer det att finnas extra mycket poliser på plats på lördag. Orsaken är att Sverigedemokraternas ungdomsförbund planerar en demonstration och att deras politiska motståndare väntas genomföra en motdemonstration.

På samma sida på SR Webben står följande, men nu är ingen rädd eller oroad.
Skadegörelse i Skäggetorp
Publicerat: kl 05:54 , Nyheter P4 Östergötland Dela
Flera fall av skadegörelse inträffade sent i går kväll i Skäggetorp. En lekstuga sattes i brand och det eldades även i en container. Dessutom krossades fönster på bland annat Nygårdsskolan.

Länk till båda inläggen

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5541472


http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=160&artikel=5542719 
Ingen bild

Stefan A.

23 maj 2013 07:46

Och det enda motståndarna har att komma med är att sätt näsan i vädret och ett högdragit "vi delar inte Sverigedemokraternas människosyn" vad det nu betyder, precis som om de skulle ha någon särskilt fin människosyn, nu kräver vi lösningar på problemen som det mångkulturella exprimentet skapar,flosklernas och skitsnackarnas tid är förbi, val om dryga året.....

 
Ingen bild

Sven Dacke

23 maj 2013 09:09

Under Fredagsbönen i dom stora Moskeerna i Stockholm kommet SVT att direktsända bönestunderna och Imanernas uppmaning till ungdomarna att lugna ner sig och sköta sig och tänka på Sverige.

Sanningsministeriet
George Orwell

 
Ingen bild

Hulda mk1

23 maj 2013 09:14

Man förfäras av det brutala terrorbrottet i London igår. Två religöst (och troligen också av annat) påtända män som mördar en soldat med kniv och yxa.
Efterspelet är ännu värre. Vi har alla sett bilderna och filmklippen.

Ständigt denna religion och det samhälle som de vill se. Ständigt detta våld som ska skapa detta "himmelrike " på Jorden.
Trosfrändrna i Stockholm är troligen imponerade...

Det måste bli ett slut på alla detta!

 
Ingen bild

Världens hån mot Sverige

23 maj 2013 09:57Upploppen i Stockholm har satt Husby på världskartan.

På nyhetssajter och bloggar beskrivs Sverige som ett "socialistiskt paradis" med hemmapappor där bubblan spruckit och ingen vet hur upploppen ska hanteras.

Sedan upploppen bröt ut i Husby har förortsvåldet varit en toppnyhet i världsmedia.

Nu går de hårt åt Sverige som beskrivs som en misslyckad socialiststat med hemmapappor som inte klarar att hantera upplopp.

Beundrats i åratal

På USA:s motsvarighet till Sveriges radio, NPR, beskrivs Sverige som ett av världens rikaste, mest stabila och problemfria länder, ett land som "beundrats av världen i åratal".

Men med rubriken "Upplopp i Sverige. Just det. Sverige" menar NPR.org att Sverige genomgår självrannsakan i ljuset av upploppen i Stockholms förorter.
Nordisk välfärdsmyt

Det liberala nyhetsnätverket CNBC skriver om upploppen med rubriken "Upplopp bryter ut i Sverige: Den nordiska väldfärdsmyten?".

I artikeln skriver CNBC att Sverige är mer förknippat med "hemmapappor än brinnande bilar och vandaliserade skolor".

Även bloggen Foreignpolicy.com beskriver Sverige med utmärkt sjukvård, könsneutrala dagis och generösa föräldraledigheter; ett "socialistiskt paradis" där "ingen har en aning om vad som ska göras med oron i landet – bortsett från att be".

Med rubriken "Multikulturalism misslyckas" har ett av världens största internationella nyhetsnätverk, Russia today, ägnat nästan halva sin artikel om upploppen åt citat från nationaldemokraternas ordförande Marc Abramsson.
http://www.aftonlognen.se/nyheter/article16827283.ab

 
anette

anette

23 maj 2013 10:39

Igår var jag på apoteket och tog ut medicin till mig och min man.
Detta kostade mig 1475 kronor! Det är mycket pengar för en vanlig
folkpensionär.
2014 röstar vi på SD

http://vera

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se