thoralf

Direktlänk till inlägg 22 september 2016

HÖGSBY KOMMUN

Av Thoralf Alfsson - 22 september 2016 23:57

Har besökt Högsby kommun de senaste dagarna. Jag är verkligen bekymrad, upprörd, ledsen och förbannad över det jag sett i denna lilla kommun med mindre än 6 000 invånare.


Finns det någon framtid för Högsby kommun? Inte ens vänsterbloggaren H G Strömer skriver om utvecklingen i Högsby kommun. Han borde ju jubla över att kommunen blivit ett mångkulturellt eldorado. Men inte ett ord på hans blogg. Det verkar snarare som han låst in sig i sin lägenhet och bara umgås med svenskar och besöker kyrkan för att slippa de med annan religion. Har han gått och blivit religiös på gamla dar?


I Berga och Ruda verkar det som alla lite nedgångna hyreshus numera bara bebos av Muhammed, Ahmed, Hussein och Ali. Det tycks som att det också är en och samma hyresvärd inom hela kommunen som uppenbarligen har ett bra kontrakt med Migrationsverket. Eller är det en affärsstrategi? Ägaren bor visst i Kalmar. Kalmars egen Bert Karlsson i all tysthet!


Hyreshusen har ingen högre standard om jag skall bedöma det yttre, fasaden och tomterna. Tror knappast att det ser bättre ut innanför dörrarna. Man kan nästan tro att affärsidéen är att just tjäna snabba pengar med hjälp av Migrationsverket och inget eller minimalt underhåll.

När jag passerat förbi dessa bostäder kan jag inte låta bli att fundera över vad den svenska befolkningen tycker om utvecklingen i Högsby kommun. Om jag vore politiker i 7-klövern skulle jag inte våga visa mig ute bland folk i Högsby. De borde bli utskällda så fort de visar sig. Det är skamligt hur de låtit en fin liten kommun förfalla så fruktansvärt.


Jag måste faktiskt säga att jag är lite chockad över det jag sett i Högsby, Berga och Ruda de senaste dagarna!


Det skulle inte förvåna mig om Sverigedemokraterna får mer än 50 procent i riksdagsvalet i Högsby kommun. I kommunvalet blir det garanterat mindre då så stor andel av befolkningen har utländsk bakgrund och som tur är inte får rösta i riksdagsvalet ännu!

 

 

 

 

 
 
Ingen bild

Martin Eriksson

22 september 2016 23:59

Hittade denna minst sagt balanserade blogg idag. Var tidigare läsare av våra vanliga kvällstidningar men sedan en tid börjat ana att saker inte stått rätt till eftersom man utelämnar att värdera kontrapunkter i dessa, Det går inte att få en vettig bild av en händelse längre. Sedan märker man att det blivit mera vänstervinklat. Man får avsmak helt enkelt.
Att SD kommit framåt är säkerligen en helt naturlig och sund motreaktion på vad som nu sker i samhället.
Jag som själv planerat att ta pension vid 61 år får inte det längre efter nya budgeten. De har tydligen ändrat till 63 år som tidigaste ålder för att börja ta ut pension.
På eftermiddagen får jag ånyo höra på radion om hur man håller på med att försöka hjälpa in en migrant som uppenbart saknade flyktingskäl med ett påkostat program i min kommun. Min första tanke var: Men varför då? Han har ju flyttat hit, olagligt insmugglad dessutom, utan lagliga skäl visade det sig. Herr Orpha Thumpu var missnöjd med insatsen och ville ha mer.
Reportern och kommunrepresentanterna knäböjde riktigt i radion och lovade stora förbättringar. Detta är ju inte klokt.
Istället borde de väl ringa polisen?
Och hur kan våra förtroendevalda ägna sig åt Orpha Thumpu istället för att hålla sina förpliktelser mot mig och mina pensionsplaner, Jag som har jobbat hela mitt liv och betalt in skatter hela den tiden.
Det känns som att dessa förtroendevalda måste plockas av makten i morgon dag för det här är ju inte riktigt klokt det som nu sker.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 september 2016 00:10

Tittade just på Aktuellt (internet)om upploppen i Charlotte i North Carolina. Flera gånger påpekas att en svart man har skjutits av polis.
Inte ett endaste ord om att polisen som sköt också är svart!

Även ett snyftreportage om en familj som riskerar utvisning hann man med.
Detta illustrerar SVT med en bild på en BLOND FLICKA?

FY FAN vilken vidrig propagandaapparat SVT är.

Att sedan SVT har det exceptionellt dåliga omdömet att ta in den oresonliga galningen Henrik Arnstad fullbordar pajaseriet. Karln är en sinnessjuk psykopat.


Ring och avanmäl TV-innehavet genast!!
Kontakta kundservice
0771-91 00 04

 
Ingen bild

Lena2

23 september 2016 00:32

Tänker absolut avanmäla TV-innehav! Sen Thoralf...åk till Nybro! Folk lämnar sina villor för boende i lägenhet i Kalmar, företagare, folk som bott där hela sitt liv. Ingen vill längre bo kvar i det växande ghettot (Kalmar Län) Tror 4 Abdulla-butiker poppat upp senaste året och Nybro är litet! själv lämnar jag Kalmar inom kort (står inte ut) och jobbar stenhårt för att människor ska fatta och rösta rätt i nästa val. Mångkulturen har tvingat mig till val jag aldrig ens reflekterat över för 2 år sedan. Godnatt Sverige (om vi inte röstar rätt)

Thoralf Alfsson

23 september 2016 00:35

Jag har gjort en tvådagars insats i Högsby kommun. Får se vad det blir för resultat.
Nybro kommun kommer sannolikt bli nästa mål för en insats.

 
Ingen bild

Observer

23 september 2016 00:36

Nya lagar måste beredas och instiftas när Sverigedemokraterna kommer till makten efter 2018.
En av dessa bör rikta in sig på de som nu styrt och inte tillvaratagit sina invånares intressen, som istället förslösat medlen till utomstående. Dessa skall straffas!
En lag bör inrikta sig på att förhindra media från att begå sabotage av demokratins grunder, som de gör nu när de presenterar enögda medvetet vinklade reportage av samhällsviktiga händelser. Dessa skall också straffas.
Allt detta är samhällsomstörtande verksamhet. Ingenting annat.
Alltså ingenting samhället behöver.
Samt en ny lag om tjänstemannaansvar för viktiga förtroendeposter i samhället. Då blir tjänstemännen mer noggrann.

 
Ingen bild

s29

23 september 2016 00:54

Både Portugal och Serbien har erbjudigt sig att ta emot "flygtingar" men dom är inte intresserade att "fly" dit. För fattiga länder tycker dom.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

23 september 2016 01:01

”I Berga och Ruda verkar det som alla lite nedgångna hyreshus numera bara bebos av Muhammed, Ahmed, Hussein och Ali.”

Vet du om det handlar om muslimer som fått uppehållstillstånd (PUT eller TUT) som förvaras i dessa ruckel? Om det är muslimer som vi ska tvingas på som ”landsmän” är din rundvandring en dystopi. Om det är asylsökande som förhoppningsvis får avslag är det inte så mycket bättre.

Hur i helvete skall landet se ut om 5 år? Det kommer INTE att finnas pengar som svarar upp mot muslimers krav. Det kommer att bli ett helvete för de kommuner som invaderats av muslimer. Kommuner som trodde att de initiala bidragen var en ren vinst. De kommer att stå där med sin tvättade hals inför kommuninnevånarna som de lurat. Jag har sagt det förut att det snart kommer att bli riktigt våldsamt. Att beväpna sig blir nödvändigt när muslimerna inte får det de anser sig ha rätt till och startar upplopp m.m Har du lite undanstoppat i madrassen placera dem genast i företag inom säkerhetsbranschen.

Byggstopp för moskéer och förbud mot muslimska klädesplagg/stridsmundering är självklarheter om landet överhuvudtaget skall kunna gå att rädda.

Repatriering À la Tino kommer också att bli nödvändigt. Jag har tidigare sagt att belopp på 2-300 000 per person som återvändarbidrag blir en ren vinst för Sverige. Tino skrev om det på FB för några veckor sedan. Det kommer upp i valrörelsen 2018. Det är jag helt säker på!

Den ljusnande framtid är inte Sveriges.

 
Antirasizt.nu

Antirasizt.nu

23 september 2016 05:07

80% röstade för att få det så. De allra flesta har alltså fått som de ville. Eller hur? Kallas för demokrati.

http://Antirasist.nu

 
Ingen bild

X

23 september 2016 06:21

För mig finns det ingen plats i Sverige längre.
Jag lämnar så fort jag kan.
87% av svenskarna vill ha det mångkulturella kaos vi nu ser utvecklas.
Jag har inget gemensamt med dessa 87% som skändar arvet från våra förfäder.

 
Ingen bild

Gute

23 september 2016 06:52

Svar till Martin Eriksson kl. 23:59 angående pension.

Om beslut i frågan kan fattas av riksdagen under denna mandatperiod, kommer de nya åldrarna att börja gälla tidigast 2020.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

23 september 2016 07:43

Att ta ansvar för Sverige och vår utveckling har sveriges riksdag för många,många år sedan avsagt sig och lämnat över till vindrickande alkolister nere i Europa.
Kan bara gå åt hel....e !

 
Ingen bild

Lena

23 september 2016 08:50

@Martin Eriksson Jag skriver under på varje ord du skrev. Hela livet har vi blivit itutade att om vi betalar in i skatt till det allmänna, så kan du få ut vad du behöver om du blir sjuk/får svårt med anställning. Pyttsan vad vi blev lurade! Det stämmer ju inte alls, vi svenskar kommer inte ens ifråga på 3:e plats.
Jag vet detta eftersom jag är relativt högutbildad, inte heller rädd för att ta vad andra kallar "skitjobb", likväl kan de inte ta fram någon anställning till MIG, trots att jag gått o knackat dörr på kommunen o andra privata företag. Idag är det överfullt även med praktikplatser och sådana som arbetstränar, så man får slåss om de platserna också.

Vad gör det med en människa efter två år i detta limbo? Att SD stadigt går framåt i opinionen det har 7K själva sett till!

 
Ingen bild

Erik

23 september 2016 08:51

Känner mig tyvärr helt uppgiven inför framtiden när jag tar del av dina skildringar. Skadan är ju redan skedd och jag ser sorgligt nog ingen utväg. Thoralf, vad anser du kan göras åt den uppkomna situationen?

Verkligheten är ju tyvärr att det kommer vara en omöjlighet att skicka tillbaka flertalet av alla dessa migranter som redan tilldelats uppehållstillstånd.

Den enda rätta som jag ser det är att lyfta den svenska kulturen och göra allt för att dessa människor ska lära sig att bli en del av det riktiga Sverige, dvs inte ett multikultursamhälle utan ett samhälle där svensk kultur bejakas. Tyvärr har jag dock i det klimat som råder personligen mycket svårt att ställa upp på några som helst integrationsinitiativ så länge ansvariga partier inte offentligt gått ut och bett om ursäkt för den ansvarslösa politik som förts under årtionden och sedan eskalerat under senare år.

Alla egna initiativ för att lära dessa människor om Sverige uppfattas ju i dagsläget som att man skriver under på massinvandringens fördelar. Initiativen blir då en del i propagandan för att fortsätta med den förda politiken när vad som verkligen behövs är ett totalstopp för all asylrelaterad invandring under en lång tid framöver. Jag känner mig alltså kluven till att ta egna initiativ för att göra det bästa av den uppkomna situationen. Kan du Thoralf känna igen dig i denna beskrivning?

Thoralf Alfsson

23 september 2016 09:21

Jag känner igen mig i din beskrivning.

"Den enda rätta som jag ser det är att lyfta den svenska kulturen och göra allt för att dessa människor ska lära sig att bli en del av det riktiga Sverige, dvs inte ett multikultursamhälle utan ett samhälle där svensk kultur bejakas."

Jag anser att vi skall sänka bidragsnivåerna för invandrare som inte bidraget till välfärdssystemet. Du måste bli svensk medborgare innan du har rätt till hela välfärdssamhället. Det skall krävas mer för att bli svensk medborgare och det skall krävas längre tid i Sverige och dessutom ingen brottslighet.

Det skall ställas högre krav.

Slöja/sjal skall förbjudas i skolan, grundskolan och gymnasiet. Heltäckande som nikab och burka skall totalförbjudas på allmän plats och vid bilkörning.

Asylregler och regler för anhöriginvandring skall skärpas kraftigt.

Assimilation skall vara det som eftersträvas.

Jag har en hel del ytterligare åtgärder som jag skulle vilja genomföra med syfte att få personer att återvända till hemlandet.

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

23 september 2016 08:54

@ Martin Eriksson

Nu framgår det inte hur gammal du är, men har du bara ett par år kvar till 61 tror jag inte du behöver oroa dig. Jag hade samma känsla som du när jag gick och väntade på att bli 61 år och var rätt att de skulle hinna höja pensionsåldern. Men jag kunde börja ta ut den allmänna delen av min pension i maj förra året. Premiepension och pensioner från arbetsgivarna genom åren väntar jag med, för de kan jag påverka själv. Den allmänna delen av pensionen tog jag mest ut för att "rädda vad som räddas kan" eftersom jag misstänker att hela pensionssystemet kommer att haverera framöver.

http://karlskronabloggen.se

 
Ingen bild

Thor

23 september 2016 08:59

Ja, man fråga sig hur stort väljarstöd SD har bland etniska svenskar. Troligen uppåt 35%.

 
Ingen bild

Nils Dacke

23 september 2016 09:29

@Martin Eriksson, välkommen till bloggen där Thoralf ger oss en fantastisk inblick och information om läget i landet och speciellt Kalmar län. Jag ger ett gott råd att sluta läs kvällstidningar samt DN då de enbart är propaganda för 7 klövern och massinvandring. Sprid gärna bloggens information vidare så att fler får upp ögonen för förfallet, jag själv har nog fått med mig ett tiotal vänner, grannar, kollegor i att tänka nytt för landets bästa. Vi blir fler och fler, önskar en trevlig helg.

 
Ingen bild

SM811

23 september 2016 09:43

Inga invandrare som fått svensk medborgarskap skall få rösta förän efter minst 10 år. De skall visa att de lever efter våra värderingar.

 
Ingen bild

Hacke

23 september 2016 10:13

Om vi haft en journalistkår värd namnet hade sd sannolikt haft egen majoritet sedan länge. Eller kanske snarare då hade övriga partier tvingats rätta sig efter den verklighet som beskrivits för folket på ett vederhäftigt och korrekt sätt.
Aldrig, säger aldrig, får vi läsa i lögnindustrin beskrivningar här vederlagda med siffror och diagram, som de Thoralf och övrig alternativmedia presenterar.

Hur många tror för övrigt att det som Ygeman och Johansson presenterade igår när det gäller avvisningar av illegala kommer att ge resultat. Regler och åtgärder som dessutom borde varit betydligt hårdare och självklarheter sedan decennier. Nu ska de efterlevas också med en polis som redan går på knäna.
Det blir väl som med allting annat med 7-partiets ”satsningar” när man gör en utvärdering efter några år. Det bidde inte ens en tumme.
När har svensken fått nog av potemkinkulisser och fagra löften. Eller är det så illa att den egna tankeförmågan för evigt är lagd i koma av den ständigt ljugande och mörkande vänstermedian.

 
Ingen bild

Erik

23 september 2016 10:26

@Thoralf Alfsson Problemet med att förbjuda anhöriginvandring är att könsfördelningen framöver blir enormt skev med en mängd desperata män som kommer orsaka problem i samhället. Har svårt att se en lösning.

Thoralf Alfsson

23 september 2016 11:13

De får väl flytta tillbaka till sina hemländer om de vill ha ett förhållande.

Hur tror du de löser det i de länder där du får ha upp till fyra fruar?

 
Ingen bild

Christer

23 september 2016 10:49

F-n så bra du skriver Thoralf. Jag gillar din prosa som är både uttrycksfull, saklig, och ett bevis på en äkta lågmäld upprördhet. Alla som läser blogginlägget känner nog igen sig i din beskrivning av det "nya" Sverige. Det svar du sen ger "Erik" i din kommentar över vad som måste göras efter nästa val stämmer väl överens med vad de flesta anser tror jag.
Hörde presskonferensen med Ygeman o Morgan Johansson - Patetiskt är bara förnamnet! Att Sverige nu står inför stora problem med återvändande/utvisning av illegala och papperslösa är naturligtvis en konsekvens av de senaste 20 årens signalpolitik från den "humanitära stormakten". Sansade bedömare har varnat för denna situationen under en lång tid, men blivit avfärdade som rasister/fascister. Nu står politikerna där med rumpan bar.
Historien kommer att beskriva ett "naivt" land som ratificerade varje FN-deklaration och upphöjde den till svensk lag utan minsta konsekvensanalys. Det är denna politik som vi nu ser resultatet av i b.la Högsby och alla andra kommuner i Sverige.

Du nämner H.G Strömer i Högsby som håller en låg profil numera. En annan som tystnat är Lennart Beijer i Hultsfred, han var under en lång tid en riktig linslus och hördes jämt, och i alla sammanhang. Han är väl pensionär idag, och går omkring i det nya Hultsfred o myser i mångkulturen gissar jag. Han har fått 100% utdelning på sin politik, det blev precis som han tänkt sig.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 september 2016 10:52

Nästa grupp som blir fattigpensionärer är vi som haft pension i 10-15 år , utgifterna börjar komma ifatt oss ,en höjning av pensionerna med minst 30% är kanske räddningen ! Man ska väl inte behöva sälja bil och eventuella hus för att klara sej ?

 
Ingen bild

Erik

23 september 2016 11:38

@Thoralf Alfsson Rädd för att de inte återvänder till sina hemländer för att hitta en relation. Istället får vi en fortsatt skenande våldtäktsstatistik här i Sverige. Känner stor oro inför min dotters uppväxt.

Thoralf Alfsson

23 september 2016 11:42

Delar och förstår din oro.

Om enda alternativet är att flytta från Sverige för att bilda familj tror jag många kommer göra det.

 
Ingen bild

Maja Dacke

23 september 2016 13:27

Ni som är speciellt oroliga för den sneda könsfördelningen som blivit i Sverige efter massinvasionen av unga muslimska män. Ta det lugnt!
Enligt deras traditioner söker de makar ur sin egen klan, och det väntar ivrigt många kvinnliga kusiner i de aktuella länderna.
För så ska det vara ... ... Eller hur?
Och med svarta klädmodet som pågått minst 20 år i Sverige blir det säkert inte mindre svart ...

 
Ingen bild

Onkel Sven

23 september 2016 15:45

Den gode Strömer skall enligt honom själv börja undervisa i tyska ,
räcker inte pensionen till månde ?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

23 september 2016 18:54

Har kollat upp i Ratsitkatalogen hur många det bor i Ruda med utländska namn , har fått det till 59 st som varken har inkomst av tjänst eller kapital ,dessa bor på vår bekostnad år efter år efter år , hur många det är på varje familj är omöjligt att få fram eftersom det bara är över 18 år som gäller !

 
Ingen bild

Odalbonde

24 september 2016 20:40

Hur kunde det bli så här galet? Och fort gick det! Vad skulle man ha gjort utan SD?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 september 2016 06:50

Det kvinnliga kommunalrådet i Högsby kommun skönmålar flyktingsituationen i kommunen ,hon glömmer att nämna alla de med uppehållstillstånd som år efter år efter år gått och går utan arbete !

 
Ingen bild

Mona

25 september 2016 12:02

Måste tyvärr meddela att Mönsterås kommun också har gått samma väg. Fliseryd, Blomstermåla och M-ås är i dag alla små MENA-samhällen där man snart inte ser svenskar ute längre. Ungdomarna flyttar därifrån, många till Norge, medan MENA flyttar in överallt. Har själv flyttat till F-staden för några år sedan och nu ser vi samma utveckling här, och det går fort nu. Bäst att sälja huset så fort som möjligt nu innan priserna rasar och innan svenska kronan rasar. Flyttar till Norge så fort som möjligt. Ser ingen möjlighet att vara kvar i Sverige längre. Har sönerna i Norge sedan flera år. Vi är fyra med högskoleutbildningar som Sverige nu slipper få skattepengar ifrån. Tror många kommer att följa oss apropå det du skrev Toralf. Känner många som har fått nog och nu planerar för fullt för att flytta utomlands. Sverige kommer efter hand att dräneras på högutbildade och företagare dvs. skattebetalare. Det kommer att bli omöjligt att få folk till skolor, sjukvård, socialtjänst, polis, brandväsende mm. Vem vill jobba i kaosbranscher?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards