thoralf

Direktlänk till inlägg 9 september 2015

STORT OCH SMÅTT

Av Thoralf Alfsson - 9 september 2015 22:31

Sitter och pläddrar i gamla tidningsurklipp och minns hur det var som Sverigedemokrat för snart 10 år sedan. Skall välja ut vilka klipp som skall hamna inom glas och ram i vår partilokal.


När jag läser de artiklar som framlidne Kurt Lundgren skrev blir jag både rörd och ledsen över att han inte längre finns ibland oss. Tänk om Kurt hade fått skriva om DÖ och Stefan Löfven, Anna Kinberg Batra och inte mist Åsa Romson. Vilka läsvärda artiklar det hade blivit!


Men framförallt saknar jag Kurt Lundgrens vassa artiklar i lokalpolitiken och som bloggaren på Östra Ölands Fria Horisont. Hans blogg finns fortfarande kvar och jag besöker den ibland när jag behöver friska upp minnet.


Kurt Lundgren var inte rädd för att skriva om oss Sverigedemokrater! Till skillnad mot Barometern och Östran.  I en artikel om den så kallade fredsdemonstrationen i Kalmar 2009 kallade han Barometern och Östran artiklar för ”usel journalistik”. Hårda ord om sina kollegor men fullt berättigat. Jag fick istället en ”klapp” på axeln av Kurt Lundgren. Inte minst när vi träffades mellan 4 ögon. Då var han inte nådig i sin kritik av 7-klövern men det lyste även igenom i hans artiklar på ett mer nyanserat och ironiskt sätt.


 


Utvecklingen i Turkiet är oroväckande. Erdogan är en mycket obehaglig person och någon som Europa borde ta avstånd ifrån. Jag tror att det är väldigt viktigt att EU stödjer Grekland och Bulgarien som utgör EU:s yttre gräns mot Turkiet. Jag tror att det kommer visa sig vara välinvesterade pengar i framtiden när Turkiet omvandlats till en islamistisk stat med sharialagar och allt som följer i dess spår.


Ivar Arpi på SvD skriver delvis om detta i en ledarartikel. Det är svårt att hitta några andra ledarartiklar i svensk media. Är de rädda för att skriva om islam och islamisten Erdogan?


Den stora frågan är dock en annan när det gäller ledarsidorna i Sverige. Har Alice Teodorescu på GP fått samma skrivförbud som Marika Formgren fick på Corren? Inte en enda text från Alice om yttrandefriheten när det gäller avslöjandet av Julia Caesars identitet eller ett enda ord om flyktingkrisen eller ansvarskrisen som vissa felaktigt vill kalla det. Sverige har inget formellt ansvar. Det skulle möjligen kunna kallas för en ”moralisk ansvarskris”. Ämnen som tidigare väldigt starkt engagerat Alice Teodorescu. Istället har Alice skrivit en text om det fria skolvalet.


Varför denna tystnad? Jag undrar!

 

Som avslutning en bild på två ensamkommande barn från dagens sändning av Smålandsnytt. Ålder? Enligt inslaget är en av dem 16,5 år. Jag gissar på 25-30 år! Sverige är inte bara naivt det är också ett sjukdomstillstånd.


 

 
 
Ingen bild

AyC

9 september 2015 22:48

Nya EU-direktiv är att alla länder måste ta emot sin andel av flyktingströmmen annars väntar straffavgift ...
Hur långt borta är att använda detta på svenska folket för att ta emot i sina hem ...

 
Ingen bild

Kritisk

9 september 2015 23:13

Du som brukar vara så bra på att gräva fram info orkade tydligen inte gå in på smålandsnytts sida där det står att den ena 16,5 år och den andra är hans 21-åriga bror således inte två ensamkommande barn (som du skriver) vilket de heller aldrig säger att båda är någonstans i klippet eller på hemsidan.

Thoralf Alfsson

9 september 2015 23:26

Kritisk

Försök och tänk lite längre.

Det är två ensamkommande barn! Den äldre brodern kom ju för flera år sedan och svenska myndigheter och kommunen har det ekonomiska ansvaret till det ensamkommande barnet fyllt 21 år. I själva verket ser den äldre brodern ut att vara närmare 30 år vilket gör honom till en riktig fuskare om den bedömningen är riktig.

Hur gamla anser du att de båda ser ut att vara?

 
Ingen bild

Kritisk

9 september 2015 23:41

Att bedöma ålder efter enbart utseende kan slå fel då det är svårt (fick själv emellanåt visa legitimation på systemet trots att jag började närma mig trettio) du själv hängde ut en kille här i tron att han var vuxen (killen som spottade åt dig när ni hade en monter för info om SD i närheten av kvasten) men det visade sig att han var bara 17 år om jag inte minns fel.
Källa på när den äldre brodern kom hit, för i inslaget nämns att han bott hos kvinnan sen något år men inget om när han kommit till Sverige.

Thoralf Alfsson

9 september 2015 23:53

Kritisk

Nu slingrar du dig istället för att svara på en enkel fråga.

Hur gamla anser du dessa barn är? Du behöver inte göra någon vetenskaplig undersökning utan bara gissa efter din egen förmåga och erfarenhet. Hur gamla gissar du?

Ingen kommer anklaga dig om ditt svar råkar vara fel.

 
En myt

En myt

9 september 2015 23:59

Det är för mig både intressant och misstänksamt att man alltid placerar de ensamkommande individerna som barn. Det cirkulerar bilder där Löfven stolt placerar sig kring dessa "barn" och flaggar med behovet av förståelse och hjälp mot dessa hjälplösa "barn" som invaderar vårt moder svea. Den stora frågan jag alltid ställer tyst för mig själv, tror han själv på de floskler och skit han kastar ur sig i dessa ämnen? Man ser tydligt att dessa individer har passerat barnsben..

http://Onewordtwomemories.wordpress.com

 
Ingen bild

Kritisk

10 september 2015 00:05

Thoralf

Slingrar mig inte men att ge sig in i någon gissningslek kring hur gammal någon ser ut ger inget då det inte fyller något syfte. När man med vetenskapliga metoder inta kan komma närmare än 2-4 års felmarginal ska då verkligen enskilda personers individuella åsikter kring hur gammal någon ser ut att vara avgöra i sådana lägen.

Thoralf Alfsson

10 september 2015 06:53

Ynkrygg!

Du vågar inte gissa åldern! För om du gör det avslöjar du dig oavsett vilken ålder du gissar! Visa istället lite ryggrad.

 
Ingen bild

Theync

10 september 2015 00:27

Han till vänster ser ut att vara minst 21-22 och till höger 30-35. Om de är 16.5 kapar jag av min arm. Varför gör myndigheterna inga ålderstester? Kul för kvinnan att ha sina Toyboys för sig själv. Nu slipper hon ju åka till Gambia.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

10 september 2015 02:21

Min gissning är att den till vänster är 20-25år. Herren till höger är sannolikt närmare trettio än tjugofem. Herrn till höger har dessutom långt framskridet håravfall kopplat till ålder. Hur den altruistiska värdinnan lyckas mobilisera kraft att upprätthålla denna fars är desto märkligare.

Att någon av dessa tunnhåriga herrar skulle vara under tjugo år är helt uteslutet.

2-0 till Thoralf alltså!

PS.
Det utgår väl någon sorts ersättning till den snälla damen för utlägg hon har i samband med denna behjärtansvärda insats? Annat vore stor en stor skam och inte värdigt Den Humanitära Stormakten.
DS.



 
Ingen bild

Kalmarkvinna

10 september 2015 02:51

Det vore väl uppenbart för de flesta, att det här är vuxna män. Tror ni så mycket på propagandan i SVT att ni inte tror på era egna ögon?

 
Ingen bild

World Traveller

10 september 2015 06:07

Min bedömning av "barnens" ålder är 23-30 år. Kritisk och övriga 7-klöverröstare gissar väl på 13-15 år, eftersom det är vad som förväntas av dom.

 
Ingen bild

Jan Jansson

10 september 2015 06:11

@Kritisk

Även den yngre av bröderna ser äldre ut än 16,5 år gammal. Detta illustrerar det idiotiska i att inte använda ålderstester...

 
Svensson

Svensson

10 september 2015 06:51

En gång var vår landet bra,men sen kom Fredrik Reinfeldt.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Fredde

10 september 2015 07:33

SD näst störst i ny mätning. Lena Mellin hittad avsvimmad!

Ha en underbar dag!

 
Ingen bild

Lena

10 september 2015 07:41

@Kalmarkvinna Så sant, att folk är så hjärntvättade av 7K-propagandan att de inte törs lita på sina egna ögon. Självklart är mannen till vänster äldre än 16 år, gissar runt 22 och den äldre är ca 30.

 
Ingen bild

OH

10 september 2015 08:01

Förståndsfaktorn bör räknas med vid åldersberäkning.

 
Ingen bild

Kritisk

10 september 2015 08:01

Thoralf

Bra, dra igång och kalla mig för saker som vanligt. Ska du inte ta och slänga in lite kommunist och landsförrädare också. Allt är som vanligt när man inte tycker som dig.

Lena: din gissning på den yngre brodern skulle med den felmarginalen som vetenskapliga metoder har (2-4 år) kunna betyda att han är 18 och således forfarande ses som barn, då kan man ju undra hur stor din "felmarginal" är.

Thoralf Alfsson

10 september 2015 08:33

Kritisk

Jag tycker det är otroligt fegt av dig att du inte vågar ge din egen uppfattning om åldern på dessa båda ensamkommande muslimska män!

Men du har ju insett att oavsett vilken ålder du gissar blir det fel för dig. Antingen kommer du framstå som naiv och godtrogen om du instämmer i åldern 16,5 och 21.

Om gissar högre ålder så medger du att de troligen är åldersfuskare.

Inget lätt val men du har själv satt dig i situationen och då brukar man få stå för det om man har någon ryggrad.

 
Ingen bild

Zetor

10 september 2015 08:23

" Kritisk " , är inte din åsikt också individuell ? Du ger dej ju faen på att killarna är yngre !

 
Ingen bild

Quo Vadis

10 september 2015 08:33

Ensamkommande "barn" mellan 16-65 år...

 
Ingen bild

Maja Dacke

10 september 2015 10:48

Rätt kul det där med att gissa ålder ... Det finns ju på nätet en sajt, där man medelst foto får en åldersbestämning som faktiskt är rätt exakt. Jag testade med foton på kända personer och det stämde.

Nu är det ju också så att icke-svenskar inte är svenskar, dvs i de länder som resande till Sverige kommer ifrån är man inte så noga med ålder. Man föds, lever och dör - salig i sin tro att detta livet inte har någon betydelse. Varför då registrera födelse ... och död?

Jag mötte i ungdomen en (hederlig!!!) man från Irak som jag fortfarande har vänskaplig kontakt med. I hans pass (jo, på den tiden hade irakier pass) stod det att han var född den 17 december 1936. Men ... han berättade att det var han själv som angivit detta när han sökte pass. Egentligen var han yngre (och det verkade han till sättet) - det visste han men inte exakt när han var född. Hans mamma hade sagt ...

Varför hade han lagt på några år? För att vara säker på att få resa ut ur Irak och till Europa.

Hur det är idag vet jag inte, men det verkar som om alla drar av några år istället. Å andra sidan gömmer 9 av 10 undan sina hemlandspass att ha vid 'bättre tillfällen'. Främlingspass till Turkiet, hemlandspass därifrån. Eller 'smuggelpass' ... men dem har väl smuggelorganisationen redan fått tillbaka.

Alltså ett skäl för migg-personalen att ålderstesta alla och inte alls lita på några passuppgifter. Tänk på de 65+are som egentligen bara är 40+are! Och så dessa som påstår sig vara barn ... Trots att de kanske har fru och barn som bara väntar i annat land (sådant har ju också förekommit, man läser vad Merit Wagers miggor berättar).

Alla datorer inom migrationsverket borde förses med bokmärke till just den sajten som stämmer av ålder. Mycket enkel koll! Istället för att försöka få trilskande läkare att göra sitt jobb - de som vägrar göra ålderstester!!!

Det är så mycket fusk och mygel ... ... ...

 
Ingen bild

kritisk

10 september 2015 11:29

Thoralf

Du säger att jag är godtrogen och naiv om jag tror på vad de uppgivit för ålder, detta tycker du för att du anser något annat inte för att du faktiskt vet att det de uppger inte stämmer.
Jag kunde kallat dig för cynisk och fördomsfull då du väljer att inte tro på dem men gör inte det för du har rätt till din åsikt.
Du säger att ingen kommer att anklaga mig om jag gissar fel, vem avgör om jag gissar fel. Ska du göra det för det verkar ju som att du bestämt vad som är rätt eller fel utifrån vad du anser.

Thoralf Alfsson

10 september 2015 11:33

Du är bara patetisk!

Det är upp till vara och en att avgöra om du har rätt eller fel. Men du är ju så feg att du inte ens vågar ange en ålder, trots att du anklagar alla som anser dem vara äldre för fördomsfulla!

 
Ingen bild

Zetor

11 september 2015 08:14

Senare under dagen ska jag redovisa hur många flyktingar centralorten Högsby har som varken har inkomst av tjänst eller kapital alltså har dom inget jobb !

 
Ingen bild

Maria N

12 september 2015 14:13

Hej Thoralf! Du arbetar bra. Det vore vettigt att presentera för de infödda svenskarna att nyanlända och papperslösa får så mycket större del av den gemensamma sektorn, än de förstnämnda, som gratis tand- och sjukvård. Detta innebär då att våra samhälleliga resurser binds upp, så vi skattebetalare får mycket mindre del av dessa. Sen undrar jag om inte Löfven har "spelat under täcket" med Merkel och Danmark, som sedan inte stod fast vid överenskommelsen och nu landar stora mängder syrier, somalier, eritreaner, afganer etc i Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16
17
18 19
20
21 22
23
24
25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards