thoralf

Direktlänk till inlägg 8 maj 2014

LANDSTINGET SÖKER INVANDRARE

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2014 13:47

Landstingsstyrelsen i Kalmar län underkänner uppenbarligen Arbetsförmedlingens arbete och regeringens etableringsreform. På något annat sätt går inte att tolka landstingsstyrelsen beslut att starta ett projekt för att hitta invandrare med sjukvårdskompetens.


I min enfald trodde jag att det var just detta som etableringsreformen gick ut på. Att skapa en etableringsplan för varje ny invandrare efter de kunskaper som han/hon besitter med hjälp av så kallade etableringslotsar. Dessutom är det ju Arbetsförmedlingens grunduppdrag att få människor i sysselsättning.


Arbetsmarknadsåtgärder beräknas kosta närmare 70 miljarder kronor under 2014 enligt statsbudgeten.


Har Kalmar läns landsting inget förtroende för Arbetsförmedlingen och etableringsreformen?


Läs artikel i Östran med rubriken ”Landstinget söker invandrare”.


Jag tror nog att Arbetsförmedlingen och etableringslotsarna försöker men problemet kanske är att utbildningsnivån är så pass låg att det bara är någon enstaka invandrare som har den kompetens som efterfrågas. Landstingsstyrelsen i Kalmar län kanske faller på ”eget grepp” när de så att säga tror på alla ”experter” som påstår att ”alla” invandrare är välutbildade läkare och ingenjörer.


Kanske är det dags att komma ner på jorden och se sanningen i vitögat även för landstingspolitikerna i 7-klövern.


Det finns dessutom väldigt många arbetslösa svenskar som nog gärna också vill ha ett jobb inom vårdsektorn men de har uppenbarligen inte samma värde för landstingsstyrelsen i Kalmar län.


PS

Barometern har inte en rad om detta i dagens tidning.


 

 
ANNONS
 
Ingen bild

felix

8 maj 2014 15:27

Varför inte satsa på att ge befintlig vårdpersonal utbildning i svenska?

Var längesen jag stötte på en läkare som kunde svenska fullt ut.

 
Ingen bild

Edward Ulfertz

8 maj 2014 15:55

Att var tredje läkare i Sverige har utländsk bakgrund framställs som positivt.
Många människor, framför allt äldre, har problem att förstå läkaren även om denne är svensk.
Det gör ju inte saken bättre om läkaren pratar dålig svenska.

 
Ingen bild

Verkligheten

8 maj 2014 16:28

I Göteborg var det vanligt att man krävde läkare som talade ens eget språk. Det anses förmodligen rasistiskt att be om en svensktalande läkare. Jag känner personligen äldre som har mycket svårt att t.ex åka färdtjänst med invandrare som de inte förstår. Det blir otroligt stressade av det om de är dementa.

För många år sedan förvånade det mig att man utbildade så få läkare. De som hade absolut högsta betyg från gymnasiet kom inte ens in utan det blev lottning. Minns att jag undrade om det verkligen inte behövdes fler än det lilla antal man då lät komma igenom nålsögat.

Varför ger vi svenskar inte våra egna ungdomar chansen att förverkliga sina drömmar om att utbilda sig till läkare utan istället stänger porten för dem samtidigt som vi importerar läkare från andra länder? Har vi inte ungdomar själva som har tillräckligt driv och intelligens för att klara av en sådan krävande utbildning?

Denna fråga borde ställas till 7-klöven.

 
Ingen bild

Carl

8 maj 2014 16:33

Snillen spekulerar, som vanligt på den här bloggen... Antar att ni inte kommit in på läkarprogrammet iaf...

 
Ingen bild

SD4Ever

8 maj 2014 16:37

@Carl......

Du verkar iaf inte vara ett snille.

 
Ingen bild

Oj vad smarta vi är i landstinget Kalmar

8 maj 2014 17:14

Landstingets projekt visar bara att helt fel människor hamnat i politiken när dom andra gått till det privata näringslivet
Är man så dålig på samhällskunskap i tex invandrarfrågan och från vilka länder man kommer , och hur det står till med utbildningsnivån i många fall skall man inte sitta i landstinget .
Dessutom är det tveksamt om svenska folket vill ha mera "ormet kruper inom vården " ?

Glöm inte bort Håkan Juholt som talade om hur många läkare som kör taxi en kille med koll på läget

 
Ingen bild

Tony

8 maj 2014 17:35

Det hade varit önskvärt om polletten hade ramlat ner
för den del av folket som inte märker att Svensken blir
diskriminerad av sina myndigheter och politiker!

 
Ingen bild

1,8

8 maj 2014 17:57

Kan de inte bli lärare istället, räckte med 0,1 på högskoleprovet.

 
Björn Söderberg

Björn Söderberg

8 maj 2014 18:44

Jag har under ett par års tid varit i kontakt med sjukvården ett fåtal gånger. Ett av dessa tillfällen fick läkaren sitta och läsa ett översättnings lexikon till svenska för att göra sig förstådd . Kan sägas att de inte ger nå förtroende direkt. Andra gången skulle jag göra ett klamydia prov. Läkaren klara inte av de så jag fick göra de själv. Även då va de svårt med språket oss i mellan. Om jag inte minns fel kräver Norge att dom som ska ut i arbetslivet ska kunna språket kanske skull tillämpas i detta land också. Och sist men inte minst går jag till doktorn ska jag inte själv behöva ta proverna på mig för då är läkaren inkompetent. Men de finns säkert mång här som kommer fram till någon annan slutsats.

http://Barrkis

 
Ingen bild

Sven Dacke

8 maj 2014 19:13

Ledande moderat jämför människor från Uganda med Neandertalare.

"Brev igår. En upprörd man som sett Prideflaggan på den moderata valstugan. Föredrar dock Sverige framför Ryssland eller Uganda.
De sistnämnda spelar i samma intellektuella division snäppet över neandertalarna."

http://goo.gl/r9fjus


Undrar om det blir något mediadrev

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

8 maj 2014 20:03

Utanför ämnet, men Richard Jomshof försvarar Michael Hess (som obegripligt nog idag dömdes för "hets mot folkgrupp") på ett mycket bra sätt i denna intervju
http://www.youtube.com/watch?v=OWqXEaMf0mo

http://karlskronabloggen.se

 
Svensson

Svensson

8 maj 2014 20:11

Varför söker man bara invandrare,borde det inte sökas personal med sjukhuskompetens även om dom är svenskar ? Här ser vi tydligt hur man tänker lönedumpning,man döljer inte äns det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Putte

8 maj 2014 20:35

Intressant är att utlänningar, så kallade flyktingar, har rätt till tolk när de besöker sjukvården. Samma rätt har inte svenskar som träffar en läkare som inte behärskar svenska.

 
Ingen bild

KS

8 maj 2014 20:45

Angående rasism:
1. På Arlanda står en taxi uppställd över tre parkeringsfiler. En äldre Taxi Stockholmsförare går fram till den felparkerade bilens förare och ber honom ställa bilen rätt.
2. På Götgatan i Stocholm blir en taxiförare omkörd av en ledig taxi som dessutom kör mot rött, ordentligt rött, i korsningen med Folkungatan. Vid hotell Malmen ser han den rödljuskörande taxin stå och vänta på kunder. Han frågar föraren vem som lärt honom att köra.
3. På Linnégatan i samma stad står en taxibil och blockerar den enda filen som är körbar. Detta är på kvällen och den föraren väntar på att kunder ska välja hans bil när de kommer ut från krogen. En taxiförare lyckas komma förbi den schäktande föraren men stannar och frågar om han tycker att han står bra.

Alla dessa tre förarna ställer samma fråga till de förare som agerat som man ska: ÄR DU RASIST DIN DJ-VEL?
?????????

 
Ingen bild

Thoralf A

8 maj 2014 20:47

Putte

Till och med om de varit i Sverige i 20 år och är svenska medborgare har de rätt till tolk.

 
Ingen bild

KS

8 maj 2014 20:48

Idag har jag röstat i EU-valet. Det blev SD. Gör gärna det ni andra också!

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 maj 2014 20:54

@Putte. Ja, tänk dig en hörselskadad patient och en läkare som dåligt behärskar vårt stolta språk. Missförstånd - fel behandling - stora problem...

 
Stridhsson

Stridhsson

8 maj 2014 21:22

Lyssnade på statsministern och Björn Söder angående tiggare, varför är det aldrig någon som frågar hur de har råd att åka till Sverige om de är så fattiga som Fredde påstår, ingen journalist ställer ens frågan vid snyftreportage på rapport tex.

http://URL

 
Ingen bild

Stefan A

8 maj 2014 21:59

Reinfeldt och Sjöstedt föll i varandras armar i dag i statsministerns frågestund, började nästan småhångla framme i podiet, när statsminister gjorde klart, på Björn Söders fråga,att han inte kommer att vidta några åtgärder mot de Rumänska(eller var de nu kommer ifrån) tiggarna, nu vet vi i alla fall vem som bär ansvaret i vinter om några fryser ihjäl på Stockholms gator, hjälper inte att han kommer att sparkas all världens väg i höst, han är fortfarande ansvarig, nu och för all framtid...

 
Ingen bild

Skåning

9 maj 2014 19:00

Sverige har egna ungdomar som behöver utbildning så de kan utbilda sig till läkare/sjuksköterskor och annan vårdpersonal till våra sjukhus i Sverige.
Landstinget skall prioritera våra svenska ungdomar i första hand.
Invandrare kan åka hem till sina egna hemländer och jobba med sjukvård.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se