thoralf

Direktlänk till inlägg 27 september 2012

DN AVSLÖJAR SIG

Av Thoralf Alfsson - 27 september 2012 23:25

Idag har vi sett fina exempel på politiskt korrekt journalistik i Dagens Nyheter.


När Sverigedemokraterna presenterar sina nya beräkningar av nyinvandringens kostnader har redan Dagens Nyheter pratat med Jan Ekberg, professor i nationalekonomi. Han ifrågasätter SD:s beräkningar trots att han inte ens sett dem eller har det minsta aning om vad det är som Sverigedemokraterna presenterar för siffror. Beräkningar som riksdagens utredningstjänst utfört. Läs artikel i DN.


Kan man inte ha högre krav på en professor i nationalekonomi?


En timme innan Sverigedemokraterna hade sin presskonferens så hade Miljöpartiet en presskonferens. Miljöpartiet vill satsa 41 miljarder på klimatåtgärder. Hur detta skall finansieras är uppenbarligen inte så intressant för DN. I sista meningen av artikeln nämns att dessa 41 miljarder skall finansieras genom skattehöjningar på koldioxidskatt, kilometerskatt på tung trafik och införandet av en flygskatt.

Jag kan bara konstatera att svenskt näringsliv kommer drabbas hårt med ökade kostnader på över 40 miljarder. Läs artikel.


Hur många arbetstillfällen kommer försvinna från Sverige?


Vilken agenda journalisterna på Dagens Nyheter har går inte att ta miste på.


Sverigedemokraterna skapar ett budgetutrymme på ca 120 miljarder kronor under budgetperioden 2013-2016 genom minskad invandring till Sverige. Miljöpartiet ökar under samma period skattebördorna för privatpersoner och företag med 164 miljarder kronor.


En skillnad på hela ca 280 miljarder kronor mellan partierna.


Jag vet i varje fall vilken politik jag föredrar och vilken politik som de svenska medborgarna skulle föredra om de fick rak, konsekvent och ärlig nyhetsförmedling genom svensk media.


SVT och Mats Knutsson har misstolkat underlagen enligt Sverigedemokraternas pressavdelning. Antigen är Mats Knutsson dum i huvudet eller så ljugar han fullt medvetet i SVT. Oavsett vilket är det mycket illa. Läs pressmeddelande.


Här kommer två bilder från presskonferensen och presentationen i riksdagen. De säger allt!


 

 


 
ANNONS
 
Magnus Andersson

Magnus Andersson

28 september 2012 06:20

Otroligt att du (och andra sverigedemokrater) skriver:

"...Sverigedemokraterna...presenterar siffror. Beräkningar som riksdagens utredningstjänst utfört."

Tror du det? Det enda riksdagens utredningstjänst gör är att skicka siffror som efterfrågas, inte göra SD:s budgetberäkningar.

Att det inte stämmer visas t ex av att ni i 2011 års beräkning inte hade med några utelivna intäkter av konsumtionsskatter (moms), vilka efter kritik är med denna gång. Kolumn med 0 kronor i SD:s Power Point-presentation 2011, här:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/106-miljarder-i-besparing-paa-minskad-nyinvandring-688037

Påståendet att riksdagens utredningstjänst gjort SD-beräkningar verkligen korkad myt.

Har kikat någon minut i SD:s nya besparingsposter och märkligt att denna gång anges att långt över 100 milj kr sparas år 1 på resor i samband med avvisningar och utvisningar. Är det inte tvärtom en ökad kostnad? Uteblivna skatteintäkter motsvarar bara ett par procent av anländande, men fler kommer i arbete. Med mera.

Nåväl. En del är ändå mer realistiskt jämfört med er budget 2011. Kostnad per invandrare understiger nu kraftigt en halv miljon kronor per person samtliga år. (I budget 2011 var besparing första år över 800 000 kr per stoppad invandrare.)

http://magnusorerar.blogspot.se

 
Ingen bild

TOBY

28 september 2012 06:46

Att påstå att riksdagens utredningsrjänst endast skickar beställda siffror är ju helt osannt jag nästan på gränsen till lögn o förtal av en riksdagstjänst som alla partier använder sej av som underlag för beräkningar o beslutsfattande!
Magnus, DU har helt rätt i det DU påstår, utredningstjänsten gör inga utredningar o beräkningar av lämnade uppgifter!

 
Ingen bild

Sven Dacke

28 september 2012 07:37

Denna artikel i Barometern är intressant.
"Respekt eller rädsla?
KRÖNIKA Barometern 2012-09-24 | Uppdaterad 2012-09-24

De militanta islamister som på senare tid har varit inblandade i attacker mot amerikanska ambassader i Libyen, Egypten och Jemen säger sig kräva respekt för sin tro.

http://www.barometern.se/kronika/respekt-eller-radsla(3447100).gm

 
Ingen bild

NW

28 september 2012 08:08

Har jag förstått saken rätt så har väl RUT (riksdagens utredningstjänst) gjort beräkningar exempelvis på hur invandrares utnyttjande av välfärdstjänster ser ut etc. Sedan har SD sammanställt siffrorna från de olika PM RUT har levererat och kommit fram till att med en sverigevänlig politik skulle 120 miljarder kunna frigöras under budgetperioden.

Exakt hur man beskriver ovanstående process är väl mest en lingvistisk fråga...

 
Stefan K

Stefan K

28 september 2012 08:28

Mats Knutsson misstolkade ingenting. Det var så medvetet, så medvetet. Alla vet vi väl SVT:s och övriga medias agenda.

Vad gäller Jan Ekberg får han nu stöd i sin kritik och används som referent i svensk media.
När han vid förra sammanräkningen höll med SD till viss del, fick han istället skit av samma media och användes med ord som "svammel" och "okunnighet".

http://petterssonorg.wordpress.com

 
Ingen bild

AWSvensson

28 september 2012 09:00

Anledningen till att Jan Ekberg kunde ifrågasätta beräkningarna är att dessa som riksdagens utredningstjänst gjort bygger på hans egna uppgifter,han ifrågasätter därför sig själv.

 
Ingen bild

Martin

28 september 2012 10:28

När Erik Ullenhag skulle kommentera saken så ifrågasatte han inte siffrorna vad jag hörde, utan endast möjligheten att vara så pass restriktiv med invandringen. En form av erkännande i sig att invandringen kostar oerhörda summor pengar och försvårar för svenska ungdomar att få tag i boende.

Angående miljöpartiets tanke att få in mer skattepengar via bränslet så är det snarare en fantasi. Personligen har jag nått smärtgränsen med bilkostnader per månad och börjat omprioritera den personliga budgeten mot andra resformer som flyg tex.
En höjning av av skatten enligt MPs förslag skulle därför med stor sannolikhet resultera i minskad konsumtion och därmed 0 nya kronor i inkomst till staten.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 september 2012 14:56

NW : Helt rätt alla med minst en fungerande lillhjärna förstår det

 
Ingen bild

Lassekolja

28 september 2012 17:16

Det som upprörde mig mest igår var när Aktuellt-redaktören "debatterade" SD´s efterlängtade kalkyl med en annan Aktuelltmedarbetare. Någon SD-politiker, och då givetvis Erik Almqvist, fick inte kommentera över huvud taget!?!?! BOTTENNAPP SVT!!! Att Ni inte skäms!? Det hör till saken att i omedelbar anslutning till SD-kalkylen kom ett inslag med Miljöpartiets och där fick minsann Åsa Romson deltaga! Fy f-n va´ dåligt Svt!!!(Ursäkta ordvalet men man mår illa när "oberoende television" visar sig vara raka motsatsen!)

 
Ingen bild

Step UPA

1 oktober 2012 01:47

Det börjar lossna på allvar för SD just nu. Partiet befinner sig i medvind när flera faktorer gått i linje med vad SD sagt om den politiska verkligheten. Polls of polls (http://status.st/) visar på SD bästa månad någonsin. Samtliga kurvor pekar uppåt.
Har varit en rad nyheter på kort tid som bör gynna partiet. Jag tror även att sommarkampanjen att informera om SD´striktare kriminalpolitik kan vara en förklaring. Framförallt är det den vinklade mediabevakningen av ställen som Forserum, Kortedala och Mariannelund som fått folk att vakna. Det har nu gått så långt att man inte är trygg ens om man bor i ett "etniskt svenskt område". I morgon kan du få en flyktingförläggning till granne.
Man förstår nu att det inte hjälper att bo i en liten avkrok på landet, Förr eller senare drabbas du av massinvandringen och får klä skott som "främlingsfientlig" om du reagerar.

Reaktionerna på muhammedfilmen i Arabvärlden har också gett SD vatten på kvarn. Att en taffligt gjord nidfilm kan röra upp så starka känslor så att muslimer världen över känner sig "kränkta", är avslöjande om hur terrorn och våldet ligger latent inom Islam. Mord och ambassadbränningar är svaret på en lågbudgetfilm som ingen tidigare brytt sig om. De har använt denna som förevändning för att ställa ökade krav på väst.

I Sverige har liknande pöbelhopar invaderat våra gator, gått i demonstrationståg och skanderat slagord till stöd för Usama bin Laden, Al Qaida och Hamas. Det visar sig oftast att sk "moderata muslimer" inte skiljer sig nämnvärt från militanta Islamister.
Självklart ses detta inte med blida ögon av medelsvensson. Då är en röst på SD en naturlig reaktion

SD har också givetvis fått en högre trovärdighet i och med att de siffror som presenteras i skuggbudgeten tagits fram av Riksdagen utredningstjänst. Som vanligt vill PKisterna inte kännas vid vanlig enkel matematik utan sågar utredningen, oftast utan att veta något om innehållet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se