thoralf

Direktlänk till inlägg 3 september 2012

ÖVERKLAGAN AVSLÅS AV LÄNSSTYRELSEN

Av Thoralf Alfsson - 3 september 2012 23:10

Barometern skriver att Länsstyrelsen avslår alla överklaganden av Gota Medias AB mediehus på Kvarnholmen. Mats Andersson skriver att två personer överklagat men om jag inte minns fel var det minst 5 personer som överklagade. På Barometern och Gota Media AB är det uppenbarligen klackarna i taket. Läs artikel.


Jag har inte läst hur Länsstyrelsen motiverar sitt beslut ännu men jag kan gissa hur det motiveras. Beslutet var absolut ingen överraskning! Inte minst med tanke på nya landshövdingen, Stefan Carlssons uttalade för en tid sedan angående Linneuniversitetets nybyggnadsplaner.


 

Läs artikel i Barometern.


Landshövdingens uttalande visar på en enorm brist på insikt om vad hans uppgift är. Han tycks tro att han är till för att verkställa och fullfölja politikernas ibland tokiga idéer men hans uppgift är att se till att Sveriges rikes lagar efterlevs och då kan det ibland gå stick i stäv med vad politikerna önskar. Jag tolkar Stefan Carlsson uttalande som att han vill hålla sig väl med styrande politiker och näringslivets chefer och inte minst media när det gäller mediehuset.


Jag ser i kommentarerna på Barometerns artikel att det är många personer som gått på socialdemokraternas lögner att det bara är en parkeringsplats som försvinner. Så förvånande dessa personer kommer att bli när motorsågarna börjar skövla de ca 150 år gamla träden, som inte finns på parkeringsplatsen. Men det är ju vardagsmat i Kalmar under sossarnas styre. Idag började skövlingen av Vasallparken. Läs artikel i Östran. Vilket fanns först? Tallarna eller husen?


Den som synat detaljplanen för mediehuset kan med egna ögon se att bara ca 40 procent av den mark som kommer att tas i anspråk för byggnaden ligger på parkeringsplatsen. Ca 60 procent ligger alltså utanför.


Tänk att en sådan lögn från socialdemokraterna kan passera utan att lokaltidningarna uppmärksammar detta. Nej, visst ja!!! Lokaltidningarna ägs ju av Gota Media AB!


PS

Denna artikel från Sydsvenskan är läsvärd. Grisarna kan ge oanade effekter i Malmö! Kanske även ett "vapen" för Malmöpolisen. Under min FN-tjänstgörning i Sinai hade vi mycket hjälp av hundgruppen när det blev stökigt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

kalle

4 september 2012 02:11

- Ett par saker är på gång. Det andra är hyresgarantier så att kommunerna kan ha ett antal lägenheter tomma, som står och väntar, säger Ullenhag till TT.

detta leder ju till att studenter aldrig kan få en bostad, för kommunerna får ersättning för att paxa lägenheter till massinvandringsindustrin!
http://na.se/nyheter/orebro/1.1792999-karta-fler-asylsokande-och-orebro-tar-ansvar

 
Ingen bild

Ludvig

4 september 2012 07:10

Ja det var ett konstigt uttalande av vår nya landshövding, lite av förtroendet tappar man ju.

 
Ingen bild

Sven-Erik Karlsson

4 september 2012 09:33

Jag har minsann tappat hela mitt förtroende för honom , landshövdingar över huvud taget ,reträttjobb !

 
Peter

Peter

4 september 2012 09:37

Lästips ThorAlf:
"En rapport som publicerats i Climate of the Past visar att ingen ökning av temperaturen skett på Antarktis över 536-årsperioden från 1470-2006. Rapporten baseras på mätningar av stabila isotoper av deuterium i iskärnor. Resultaten av studien visar att temperaturen i början av perioden (kring 1470) var något högre än slutet av perioden (2006). Uppgifterna visar att Antarktis som innehåller 90 % av världens is inte har värmts upp de senaste 500 åren."

http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1736

 
Ingen bild

Lärare

4 september 2012 10:04

Hörde på radion i morse att i Svensk väljaropinion för augusti snittade SD på 5,7! Det måste vara fel. Om man räknar med alla undersökningar blir det väl 6,8!
Någon mer som observerat detta!

 
Ingen bild

Lärare

4 september 2012 10:12

Det blir 6,9 vid kollräkning, 41,8/6.

 
Ingen bild

Thoralf A

4 september 2012 10:39

Lärare

Du har all statistik för SD via min länk "SD Opinion"

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2012 11:31

Svar till Lärare:
Det som kallas för "Svensk väljaropinion" (eller "polls of polls") görs i Sverige av opinionsinstitutet Novus, som räknar samman väljarsiffrorna från följande 5 institut:
Novus (alltså sitt eget) + Demoskop + Sifo + Skop + Ipsos.

Samtliga dessa fem institut har generellt låga siffror på SD i alla sina undersökningar. Till stor del beror detta på att deras undersökningar görs per telefon. På grund av hotsituationen mot SD från vissa grupper i Sverige vågar inte alla svara ärligt när någon ringer till deras hem och frågar vilket parti de röstar på. (Jag skulle nog inte göra det.)

Om man räknar samman siffrorna månaden före valet 2010 för dessa 5 opinionsinstitut får man följande resultat:
4,5+4,5+4,2+4,3+3,5 = 21.
21 delat med 5 = 4,2

SD:s valresultat skulle alltså enligt "Svensk väljaropinion" ha blivit 4,2%, dvs knappt över spärren till riksdagen. I verkligheten blev resultatet som bekant 5,7%, så Novus "polls of polls" stämmer inte så bra.

Om man istället skulle räkna ut resultatet från de tre opinionsinstitut som INTE enbart använder sig av telefonundersökningar, dvs Sentio + United Minds + YouGov, skulle siffrorna för augusti månad i år bli: 8,8+8,4+7,6 = 24,8
24,8 delat med 3 = 8,2

Jag tror siffran 8,2 ligger betydligt närmare sanningen.

 
Ingen bild

Lärare

4 september 2012 11:32

Ja, det var där jag kollade. Demoskop och Skop har inte haft ngn mätning i aug. Jag kan inte få det då till ngt annat än 6,9. Reagerade så klart på deras resultat. TV4/Novus hade utfört mätningen för Svensk väljaropinion.

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2012 11:35

Sista raden skulle vara:
Jag tror siffran 8,2% ligger betydligt närmare sanningen idag än 5,7%.

 
Ingen bild

Lärare

4 september 2012 11:37

Tack Magentan!
Då förstår jag. Jag tog alla utom Skop och Demoskop som inte hade ngn mätning i aug.

 
Ingen bild

SM811

4 september 2012 13:11

@Magentan
Något underligt är det med deras siffror. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5255867
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/83/12686.pdf
De hänvisar till en http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/files/83/12688.xls

 
Ingen bild

Hulda

4 september 2012 13:34

Det viktigaste är nog inte tiondelar av ev. väljare just nu, två år före nästa val.
Det är att hålla upp trycket på bloggar och kommentatorsfält, slinka in kommentarer i samtal mellan grannar, kompisar osv.
För verkligheten talar för SD.

Vi har ett Sverige i förfall, där Regeringen nu lappar och lagar med miljoner hit och miljarder dit...
Vi väljare är klokare än vad Allinasen, de Rödgröna och journalisterna tror...

 
Ingen bild

Stefan A.

4 september 2012 13:59

Det var väldigt vad stockholmsjournalisterna låter somliga Forserumsbor(föreningar) komma till tals nu och berätta hur trötta, av naturliga skäl, de är på besök av politiker, kan detta sammanfalla med en viss politikers besök i Forserum i dag?....så kan det väl inte vara,stockholmsjournalisten känner man ju som en oberoende och sakligt redogörande hårt arbetande yrkesman/kvinna som inte hemfaller till propaganda(obs!de tre sista raderna är ironi, så ni inte tror jag blivit galen.)

 
Ingen bild

Kalle

4 september 2012 14:00

I Grekland misshandlas invandrare av greker.
I Sverige misshandlas svenskar och pensionärer av invandrare.

 
Svensson

Svensson

4 september 2012 14:25

Tidigare hade regeringen inga pengar, vi kommer ju ihåg hur dom nekade sjuka svenskar pengar.Men helt plötsligt tycks det finnas hur mycket pengar som helst,och mycket av dessa pengar går till invandrarna. Vi närmar oss ett val om ett tag, kan det vara det som gör att pengarna helt plötsligt kommer fram ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2012 14:37

(Citat:) " ... När somalierna kom till Forserum och de somaliska barnen började på Rosenholms skola skulle våra barn visa extra hänsyn till dessa barn, hette det.
Personal på skolan menade att ”de har ju haft det sååå svårt”. Att våra barn blev spottade på, sparkade på, mobbade, hotade, kränkta o hånade var det ingen som brydde sej om (”vi måste ha tålamod, och vi måste visa hänsyn, de har ju haft det såååå svårt, sades det). Våra flickor har blivit kallade ”hora” o blivit dragna i håret, våra barn har blivit förföljda, våra barn har också varit rädda för att gå till skolan. Brydde sej någon om det? Mötte personal (och rektor) upp och följde våra barn till skolan? ..."

Detta är början på ett brev som har skrivits av en forserumsbo (som av kända och lättfattliga skäl tvingas vara anonym i vårt svenskfientliga samhälle). Brevet finns att läsa och kommentera på SD:s hemsida.

Brevskrivaren kommer alltså från lilla Forserum, men detta brev skulle platsa från vilken skola som helst i de svenska hårt multikulti-drabbade storstädernas förorter.

tps://nassjo.sverigedemokraterna.se/2012/08/29/fler-synpunkter-fran-en-boende-i-forserum-inkommit-till-sd-i-nassjo/

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2012 15:11

Jag råkade sätta på Sveriges Indoktrineringsradio ett par minuter i morse och hamnade mitt i en av alla de där dagliga intervjuerna med någon av alla de där "frihetstörstande flyktingarna" (för närvarande är det ju Syrien som är det aktuella arabiska-våren-landet). För hundrade gången fick jag som svensk radiolyssnare återigen höra "bevis" på alla grymheterna från Assadregimen mot de änglalika och oskyldiga rebellerna.

Denna gång var den intervjuade frihetstörstande flyktingen en kvinnlig journalist som hade hoppat av sitt jobb som nyhetsankare i syrisk TV och flytt till Paris. Hon berättade om en fredlig demonstration i Syrien med folk som alla (naturligtvis) bar blommor i sina händer och blev grymt nedskjutna av Assads militär samt om att hon och övriga journalister senare i syrisk TV blivit tvingade att kalla de blomsterbärande demonstranterna för "terrorister" när de skulle rapportera om händelsen.

Då slocknade plötsligt min MP3-spelare och behövde laddas upp, men jag hann ju i alla fall få i mig några minuter av SR:s dagliga indoktrineringsdoser.

 
Ingen bild

MakingBacon

4 september 2012 16:25

Men Länsstyrelsen är väl inte högsta instans för överklagande? Går det inte att driva det upp i EU?

 
Ingen bild

Magentan

4 september 2012 16:27

Tillägg till min tidigare kommentar om Syrien

Visst är fruktansvärt i Syrien nu. Men inbördeskrig är så hemska.
Lika hemskt är inbördeskriget mellan de olika stammarna och folkgrupperna i Afghanistan, och lika hemskt var inbördeskriget i det mångetniska Irak och striderna bland de olika etniska grupperna i Libyen och i f.d mångkulturella Jugoslavien samt större delen av Afrikas alla olika länder.

För att bevara ett någorlunda lugn i mångetniska länder finns det bara två alternativ. Antingen har landet en hård och bestämd envåldshärskare som sprider skräck bland hela eller delar av befolkningen, likt Saddam Hussein, Gadaffi, Assad, Tito osv. Eller också får landet delas upp i olika enskilda etniska stater, så som man slutligen gjorde med f.d Jugoslavien trots att Bildt och en del andra av världens ledare sprang omkring och tjafsade om att de olika folken absolut MÅSTE hålla ihop för att bevara ett enat Jugoslavien. Detta lyckades inte, och det kommer inte att lyckas med Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien osv heller. Inte utan hårda och grymma envåldshärskare.

Människorna är sådana. Inte ens en etniskt homogen befolkning lyckas leva i full enighet och harmoni, men det finns betydligt större möjligheter att åtminstone slippa ett inbördeskrig i ett sådant land - som Sverige alltså var tidigare.

 
Ingen bild

Nalli

4 september 2012 16:36

Gå in på Avpixlat och läs krönikan skrivit av Stefan Torsell.
Läsvärt.

http://avpixlat.info/2012/09/04/journalism/

 
Ingen bild

Nyhetspojken

4 september 2012 17:16

@MakingBacon
Nej ärendet kan överklagas till mark och miljödomstolen i Växjö. Skulle dock inte tro att de upphäver Länsstyrelsens beslut. Det skulle förvåna mig mycket om inte beslutet är taget på saklig grund och med lagstöd av Länsstyrelsen.

 
Ingen bild

Sven dacke

4 september 2012 18:09

Något som luktar skunk i Forserums affärn är att slödderpressen, även kallat kvällspressen, inte presenterat några intevjuer med någon av ungdomsligisterna.

Det brukar vara regel i Rosengård, Rinkeby mm att ligister lättar sitt hjärta med ryggen mot kameran.

Är dom inte dom vita rasister som media låtsas?

Borde vara några som känner till dessa killar., får kolla lite vad Sveriges grävande och oberoende granskare har hittat på Flashback

https://www.flashback.org/t1944221p142

 
Ingen bild

Lotta

4 september 2012 19:00

OT/Tydligen ok att trycka upp en t-shirt med Jimmie Åkessons ansikte där blodet sprutar

http://avpixlat.info/2012/09/04/t-shirt-med-blodig-jimmie-akesson-okej-enligt-jk/

 
Ingen bild

Hulda

4 september 2012 19:03

Lyssnade på Studio Ett,s inslag om Jimmie Åkessons besök i Forserum. Märligt nog släppte igenom några positiva kommentarer från de boende till hans besök.
Hörde också debatten mellan honom och Kitimbwa Sabuni. Åkesson måste ha ett stort tålamod. Det förstår man när man hörde denne Sabuni svamla och medvetet förstora de små problem som verkar finnas i Forserum. Tyvärr verkar han ha eget passerkort in i både radio och Tv.....

 
Ingen bild

Hulda

4 september 2012 19:05

Lotta... Tänk dig en liknande T-shirt med Mona i slöja och samma våld. Då snackar vi KRIGSrubriker..
Det är skillnad på folk och folk..

 
Ingen bild

Lotta

4 september 2012 19:31

Hulda

Precis, tänkte i liknande banor.

 
Ingen bild

Lotta

4 september 2012 20:33

OT/Från Michael Coren om en muslim fron Irak som skrivit en sann bok om islam

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=csNOxsTUMn0#!

 
Ingen bild

Stundtahl

4 september 2012 22:50

Med ett dussintal remissinstanser i portföljen undrar man vad Riksantikvarien Lars Amréus har att säga?
För Kalmar -med sin mer än 1000åriga historia är alla intrång i dess miljö en nationell angelägenhet...inte en lokalpolitisk sörja.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28 29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se