thoralf

Direktlänk till inlägg 28 mars 2018

PANELDEBATT HOS HYRESGÄSTFÖRENINGEN

Av Thoralf Alfsson - 28 mars 2018 11:30

När journalister som i huvudsak ägnar sig åt att skriva om lokalpolitiken så tydligt tar politisk ställning på Facebook, underblåser de sin egen trovärdighet som journalister.


Noterade också att Barometerns uthängning av mig på webben tydligen inte fick plats i den tryckta upplagan. Frågan är om det beror på att Barometern nyktrat till eller om det beror på platsbrist på grund av den stora branden i Kalmar.


Igår var jag på ett panelsamtal angående bostadspolitik vid Hyresgästföreningens årsmöte, tillsammans med representanter från övriga partier från Kalmar kommunfullmäktige. Alla utom en politiker försökte göra detta ur ett lokalt perspektiv, Max Troendlé från Miljöpartiet. Han ägnade det mesta av sin tid åt att tala om hur duktiga Miljöpartiet varit i regeringen och vilken fantastisk minister Peter Eriksson är. Max Troendlé sa inte en enda sak som berörde Kalmar kommun. Vilket uppmärksammades av flera andra politiker som påtalade detta. Men då tyckte Max Troendlé att han talat färdigt och avböjde att prata mer. Minst sagt pinsamt i en paneldebatt.


 


Max Troendlé i pridetåget.


Det var synd att inte Kalmars fastighetsägare fick höra hur Max Troendlé anklagade dem för att fullständigt skita i sina hyresgäster och att de inte var ett dugg intresserade av att bygga bostäder utan bara vara intresserade av att sko sig själva och göra en så stor vinst som möjligt till sina aktieägare och att de satte hur höga hyror som helst för att uppnå detta. Vi var flera i panelen som häpnades över hans huvudlösa anklagelser! Jag förstår varför Miljöpartiet har svårt att hitta personer till sina kommunvalsedlar.


Jag fick i varje fall lite fart på debatten då jag påpekade att den största anledningen till den bostadsbrist som vi sett de senaste åren är den generösa invandringen. Att vi ger mer än 100 000 personer permanenta uppehållstillstånd varje år skapar givetvis ett enormt stort behov av nya bostäder. Inte minst på grund av anvisningslagen som tvingar kommuner att ta emot invandrar även om det inte finns bostäder i kommunerna.


Utan att säga för mycket så fick jag en skön feedback efter debatten från flera medlemmar i hyresgästföreningen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hacke

28 mars 2018 12:01

Miljöpartiet är pinsamma på alla plan och har förhoppningsvis snart gjort sitt i förstörelsen av Sverige.
Har precis bevittnat riksdagens migrationsdebatt och då inte minst frågan kring de s k ensamkommande. Trots en som alltid glänsande insats av Paula Bieler krävdes det nerver av stål att följa då hysterikorna stod på rad efteråt anförda av mp:s Maria Ferm. De övriga två var centerns Johanna Jönsson och vänsterns Höj Larsen. Den senare med gråten i halsen och överträdande talartiden med 70 procent(!) som talmannen Björn Söder påpekade. Märkligt att man inte går in och bryter vid sådana grava övertramp mot reglerna.
Men det intressantaste för dagen var ändå Jeff Ahls kuppartade agerande i slutet på debatten där han som talesman för sd med ett glödande inlägg om tillståndet i landet på området gjorde reklam för nybildade Alternativ för Sverige.
Ska bli intressant att se hur sd-ledningen ställer sig och agerar på det.

Thoralf Alfsson

28 mars 2018 12:22

Att V och MP agerar på det sättet är ju förväntat.

Det är dock bra att Centern profilerar sig på det sättet. Det skrämmer många väljare hos Centern och faktiskt många företrädare för Centern på landsbygden som måste stå till svars inför väljarna på landsbygden.

SD och gruppledaren i riksdagen kan sannolikt inte göra något alls åt att avhoppare står i talarstolen.

 
Ingen bild

oveg

28 mars 2018 12:03

Utanför ämnet, men ändå - kolla Johan Westerholms inlägg idag:

https://ledarsidorna.se/2018/03/forvaltningslagen-en-kostnadsbomb-som-vantar-pa-att-brisera/

 
Ingen bild

Lena1

28 mars 2018 12:28

Annat ämne: I Västra Mälardalen, som jag tillhör, har vi en gratistidning som kommer ut 1/g veckan. De gjorde en väljar/ opinionsundersökning där 1550 personer fick vara anonyma. Resultatet:

SD 43.3%
S 18.5%
M 15.9%
V 10.3%
C 3.8%
KD 1.8%
L 1.0%
MP 1.8%
Övr 3.6%

Tror att chefredaktören var smått chockad av SD,s framfart, så har skrev han:
"Även om det inte finns på världskartan att de får så många röster i någon av kommunerna här i Västra Mälardalen borde det ändå vara en fet väckarklocka för övriga partier."

Jo jo nu börjar de bli skraja... Kanske måste man mixtra med valresultatet om detta står sig...

 
Ingen bild

Mika Kotanen

28 mars 2018 12:28

Max gjorde det samma under #metoo debatten på Park Hermina den 8 mars. Om allt bra som regeringen gjort under denna period när det gäller kvinnors trygghet, så skulle vi inte haft debatten överhuvudtaget. Eller att kvinnor känner en växande otrygghet idag. Max var inte intresserad av det lokala. Han kanske redan har huvudet i riksdagen...

 
Ingen bild

Lena1

28 mars 2018 13:01

Vill bara förtydliga vad jag menar med sista meningen i mitt förra inlägg: "Kanske måste man mixtra med valresultatet..." menar egentligen att de, dvs S + div "hidden hand" folk" måste mixtra, för de kommer aldrig att acceptera ett sådant resultat.

 
Ingen bild

Putte Fnask

28 mars 2018 13:33

Barometern njuter av attvinkla o h hänga ut dom som går emot strömmen. Det är deras koncept och dom har springpojken Anders Blank till detta. Han har nog många stjärnor från Johan Persson i sin bok.

 
Ingen bild

SM811

28 mars 2018 15:33

Problem att ladda sidan i webbläsaren Opera.
Någon som känner till det?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 mars 2018 15:45

Lena1
" Västra Mälardalen"
Vilka räknas dit? Kungsör, Köping, Hallstahammar kan jag tro. Hör Eskilstuna dit?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 mars 2018 16:12

Lyssnar på Studio Ett.

Sossarna ska tydligen bygga koncentrationsläger. I dessa koncentrationsläger ska man koncentrera flyktingar som anländer till Sverige, i väntan på utvisning.

Man väljer bara att inte kalla det koncentrationsläger. 
Ingen bild

Oliver

28 mars 2018 16:26

Skulle aldrig läsa Barometern. Anders Blank bjuder in främlingar på Facebook som "vän" för att kunna snoka i deras flöde och annat. Är väl även det arrangerat av Johan Persson som är hans "riktiga" vän där.

 
Ingen bild

Laglydig

28 mars 2018 16:26

@Lena1 Onsdag 28 mars 12:28

Dylika undersökningar är alltid intressanta! Även om de inte har samma betydelse som i USA. Anger tidiningen något mer om t ex hur urvalet gått till (d v s de 1 550 personer som svarade)?

Inför USA valet hösten 2016 följde jag väldigt intensivt de olika opinionsundersökningarna i de jämna delstaterna. Det kom ofta undersökningar på delstatsnivå flera gånger i veckan från olika opinionsinstitut. Ett par av dessa (som dömdes ut av de etablerade opinionsinstituten och TV-kanaler som CNN, CBS, CNBC, men faktiskt också av Fox News) prickade in Donald Trumps jordsskredsseger. Så gjorde också LA Times, som använde en väldigt intressant metod redan från början. Man hade valt ut 3 000 personer, som man från början ansåg representerade det amerikanska folket. Sedan fick denna "panel" svara på samma fråga varje dag (!) i ett halvårstid (vem skulle du rösta på om det var val idag?). På så sätt så kunde man följa opinionsvinden. Trump ledde stort i början, Clinton kom tillbka och ledde knappt med två veckor kvar och på slutet kom Trump tillbaka och vann i LA Times mätningar.
Jag är helt säker på att INTE en enda "USA expert" i svensk PK media följde dessa mätningar när man började spekulera i vilka ministrar som Hillary Clinton skulle tillsätta efter sin "jordskredsseger".

Vem är det idag som riskerar åtal för inblandning i olagliga affärer med Ryssland. Ledtråd: Det är inte Donald Trump!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 mars 2018 16:37

Studio Ett.

Studio Ett nämner inte att de blodtörstiga mördarna är muslimer.

Är jag förvånad?

85-årig Förintelseöverlevare våldtagen, knivhuggen och ihjälbränd
https://samnytt.se/85-arig-forintelseoverlevare-valdtagen-knivhuggen-och-ihjalbrand/

 
Ingen bild

Pepparholm

28 mars 2018 18:03

Nu kan jag inte hålla mig efter att ha läst Uvell.se "(S)kiftet mobiliserar inför valet". Det är långt men måste läsas. Hur sossarna bygger upp en databas precis som Cambridge Analytica.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 mars 2018 18:13

Red Ice intervjuar Fabian Fjälling. Har tydligen raderats från Youtube.

https://tinyurl.com/yat33bm9
https://archive.org/details/youtube-ii0s5RGok8

 
Ingen bild

Jag

28 mars 2018 18:25

Ett fantastiskt arbete du utför. Imponerande! Oförtröttligt, väl underbyggda resonemang och argument. Tack för att du finns

 
Ingen bild

Friholt

28 mars 2018 18:30

Laglydig 16:26 Det var ett balanserat och informativt inlägg från dig. Hoppas du får möjlighet att återkomma.

 
Ingen bild

Rosenfinken

28 mars 2018 18:41

Bra Thoralf. Du är en äkta hjälte! Påskpuss

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 mars 2018 19:15

Det är tydligt att valet i höst gäller SD+folket mot etablissemanget.

I etablissemanget ingår till 90 % svenska medier som kommer att göra allt för att dupera folket och värva så många som möjligt genom smutskastning av SD.
Folket,vi måste stå stadigt mot manipulationsvindarna.
Se på Ungern som praktexempel.
Där jobbar ledningen för sitt folk.
Kungens valspråk "För folket i tiden" skulle även gälla för regeringen.

 
Ingen bild

Lena1

28 mars 2018 20:01

@Laglydig Jag hade fel om antalet personer, det ska vara 1200 personer (inte 1550) sat att det endast gället frågan vilket parti skulle du rösta på i kommunalvalet. det står inget o urvalsmetoden, endast att vid förra valet då de gjorde samma undersökning, då fick S flest röster.

 
Ingen bild

Lotta_1

28 mars 2018 21:21

Något som jag önskar SD ville börja med inför valet är att vid varje tillfälle ta upp hur försvinnande liten del av alla de som kommer hit som verkligen ör flyktingar. Skall man gå efter Dublinförordningen så ör ingen som reser genom land efter land för att ta sig hit något annat än en ekonomiska migrant och fattigdom eller dåliga utsikter att bygga sig ett bra liv i sitt hemland är inte asylgrundande. 7-klövern som lever med ständigt tycka-synd-om-syndrom kallar ju alla för flyktingar vilket är en stor lögn. Ygerman sa ju att 80 000 av de som välde över gränsen 2015 saknade asylskäl och skulle skickas hem. Hur gick det med det?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 mars 2018 21:23

Det verkar som att polisen börjat att ta sin uppgift på allvar.
Att dom ska skjuta när dom hotas är självklart.
Det ger signalen att: Vi accepterar inte att bli bortjagade längre,då tar ni en stor risk !

 
Ingen bild

Laglydig

28 mars 2018 22:03

@Lena1 Onsdag 28 mars 20:01

Tack för svar! Det är väldigt svårt att dra några slutsatser av undersökningen annat än att SD ökar och att sannolikt alla andra partier minskar (viktigt i sig!).

Vilka kommuner ingår och hur utfall undersökningen 2014?

 
Ingen bild

Skatt

28 mars 2018 22:54

Hyresgästföreningen är 80% SVERIGEDEMOKRATERNA det är sant det var länge sedan det var på det andra sidan.

TACK FÖR KAFFET.

 
Ingen bild

Conny

29 mars 2018 15:02

SM811 Jag använder Opera mest varje dag (även andra webläsare). Jag har inga som helst problem att öppna Thoralfs, eller andra valfria sidor.
Med eller utan VPN och annonsblock, det spelar ingen roll. Det funkar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se