thoralf

Direktlänk till inlägg 8 maj 2015

HYCKLANDE MODERATER

Av Thoralf Alfsson - 8 maj 2015 10:49

”Tillfälliga uppehållstillstånd förbättrar chanserna att komma i jobb!”


Anna Kinberg Batra, partiledare Moderaterna


Hur många kan se den logiken förutom moderaterna?


Nu skall det bli intressant att se om Alliansen kan komma överens om detta hyckleri? I grund och botten handlar det om att försöka stoppa väljarflykten till SD. Frågan är om väljarna nöjer sig med denna korrigering från moderaterna eller om man genomskådar hyckleriet!


Om den asylsökande får ett jobb omvandlas det tillfälliga uppehållstillståndet till ett permanent uppehållstillstånd!

Vad är då ett jobb? Hur definierar man ett jobb? Räcker det med en timanställning? Räcker det med en halvtidstjänst? Kan det vara ett instegsjobb, nystartsjobb eller ett jobb med lönebidrag? I så fall är det bara ett slag i luften och innebär i praktiken ingen skillnad!


DAVID CAMERON FÅR EGEN MAJORITET!


I skrivande stund har Tories 323 mandat och då återstår 12 valkretsar som inte är färdigräknade vilket sannolikt innebära att David Cameron får egen majoritet. Det krävs 326 mandat för egen majoritet.


Jag tror personligen att hans utspel med att lova en folkomröstning angående EU senast 2017 om han vinner valet varit ett mycket avgörande utspel. Britterna är över lag mycket skeptiska till EU och ett löfte om att få en folkomröstning och därmed få utöva sin demokratiska rätt har nog haft sin betydelse!


Det brittiska valsystemet med enmansvalkretsar är dock kanske inte det mest demokratiska men å andra sidan är det viktigt att jobba för sin egen valkrets om man vill bli vald.


 



Rent procentuellt är det dock UKIP med Nigel Farage som är den stora vinnaren genom att man ökar från 3,1 procent (2010) till 12,6 procent. Det tragiska är dock att man med 12,6 procent av rösterna endast får 1 plats av 650 platser i parlamentet. Knappast särskilt demokratiskt! Vinnaren tar allt!


SNP, Scottish National Party ser ut att få 4,8 procent av rösterna men erövrar inte mindre än 56 mandat. Det visar med all tydlighet på avigsidorna med det brittiska valsystemet.


 


Nigel Farage lyckades inte vinna sin egen valkrets Thanet South men det var inte långt borta.


 


 
 
Ingen bild

Hulda mk1

8 maj 2015 11:48

Ja, detta utspel väcker många frågor. En störtflod av "hittepåjobb", och allt är som innan.
Vi har sett liknande förslag förut. Folkpartiets språkkrav, som bara blev en fis i rymden...

 
Lassekolja

Lassekolja

8 maj 2015 11:50

Var och en som följer svensk politik minns väl när Fredrik "Barbar", i hånfulla ordalag, "påminde" SD och tittarna om alla de konventioner, som Sverige skrivit under och som "omöjliggjorde" någon som helst minskning av invandringen/"asylmottagningen". Uppenbarligen gäller dom plötsligt inte längre!?! eller.......????
Plötsligt har vi skrivit under samma konventioner som Danmark, Finland, Norge o.s.v Mycket märkligt.....
HYCKLERIET hos 7-klöver´n får ideligen helt nya dimensioner!?!
Bästa 7-klöver-DÖ-kartell: SLUTA UNDRA VARFÖR SD VÄXER!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Demokratur

8 maj 2015 12:07

Svenska PK-politiker i allmänhet och Moderater i synnerhet... Hycklare av monumentala mått. Måtte folket genomskåda deras svinaktiga beteende och rösta på SD.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 maj 2015 12:12

Fler frågor: Om mannen får ett "hittepåjobb" eller ett halvtidsjobb hos sin kusin, hur går det då med hans fru? Nja, många frågor, men få svar...

 
Ingen bild

World Traveller

8 maj 2015 12:38

Moderaterna sätter nu nya världsrekord i hyckleri varje dag.

P.S Thoralf, PM heter Cameron, inte Camerun. D.S

Thoralf Alfsson

8 maj 2015 13:27

Tack!

 
Björn söderberg

Björn söderberg

8 maj 2015 13:19

Om fröken Batra tror att hon ska vinna tillbaka sina väljare med det påhittade utspelet.De kan hon glömma. Lägger man sig platt fall för herr löfven och kör nån egen skuggbudget som ändå inge tror på inte ens inom moderata kretsar är de bara ett fult utspel för att vinna tillbaka väljare.Har hon sen sin sd hatande man David Batra tror jag hon aldrig kommer få nått förtroende av oss gammelmoderater igen.

http://barrkis

 
Ingen bild

Pierre

8 maj 2015 13:33

Problemet med invandringen är ju enbart att vi inte har arbeten nog till dessa så de kan försörja sig, att ta in folk som ska leva på bidrag är rena rama vansinnet och detta borde alla begripa förutom kommunisterna som tycker bidrag är livet.

Invandrare ska på lika villkår som svenskarna slåss om arbeten utan gräddfil och statliga bidrag, så länge detta sköts skiter jag hur många som tas in så länge det finns bostäder och arbeten.

Troligtvis kommer nu andra partier agera i migrationsfrågor då det börjar gå upp för demn att vi har stora problem, SD kommer fortfarande hållas undan makten mer av princip än av politisk grund.
Demokratin lyser med sin frånavaro i sverige och då även hos SD numera, börja diskutera med varandra för Sveriges framtid och sluta ha riksdagen som ett vuxendagis vilket det numera blivit.

Man kan förstå de länder där folket gör revolt mot makthavarna något jag haft svårt med innan, då folket blir dumförklarat och tillrättavisat för sina åsikter kommer de agera förr eller senare.

 
Ingen bild

Göta

8 maj 2015 13:37

Sagt av en kvinnlig reporter i Sveriges Radio P1 i morse:
"DEN ELAKA PROPAGANDA som han hela tiden har utsatts för i medierna måste ha varit VÄLDIGT TUNGT för honom."

Oj, det måste väl vara Jimmie Åkesson hon pratar om? Det stämmer ju exakt med hur partiledaren för Sveriges 3:e största parti har behandlats i våra medier hela tiden.

FEL, FEL, FEL! Givetvis handlade inte denna replik om Jimmie Åkesson. Ett sådan sympatiyttring för Jimmie skulle aldrig yttras i Sveriges Radio, inte heller skulle man i SR kunna erkänna den skandalbehandling som han konsekvent har utsatts för i våra medier. Nej, detta gällde Nick Clegg, partiledaren för Liberaldemokraterna i Storbritannien, som led ett stort nederlag i gårdagens val och som nu har meddelat att han avgår.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 maj 2015 15:34

Från hycklande Moderater till författare som har vett att tala klarspråk.

”Piska min gamla mamma hårdare,Löfven!”

http://www.ohrlund.se/blogg/

Slutklämmen är fin och ”borde” rendera i någon sorts uteslutning :-)

”När hon och hennes kompisar är borta och du ska straffbeskatta dina nya kompisar – de som i dag är inneboende hos Bert Karlsson – kommer du till din stora förvåning att finna att de flesta av dem inte ens kunde få ett jobb.
Keep up the good work!”


Ps.
Rekommenderar Buthler & Öhrlund Mord.net. 2007.

 
Ingen bild

Stefan

8 maj 2015 16:19

Man ska nog ta Moderaternas utspel med en skäppa salt... Det går ju bra att komma med detta nu när de är bakbundna av DÖ. Om AKB, gud förbjude, skulle få bilda regering så är nog detta glömt. Se bara på FP och deras språktest...

 
Ingen bild

Hood

8 maj 2015 19:16

Läs Karl-Olov Arnstberg "Lönsam invandring" på Exponerat.Jag personligen blir allvarligt oroad när han beskriver det förändrade sambandet pengar-stat-banker.

 
Ingen bild

Micke

8 maj 2015 19:58

Hyckleri! På hittade jobb som vi likt förbannat får betala allt för att ändra statistiken för "nyanlända" Var på en pizzeria igår för avhämtning ok dom har två bord det jobbade fem killar där hm det kan aldrig bära sig ekonomiskt! eller?

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 maj 2015 20:19

@Micke. Ja, det förekommer mycket skumt i gamla Svedala...

 
Ingen bild

Daglig gäst

8 maj 2015 21:11

Så här tycker moderatledare i Växjö.

Å jag håller med hans sätt att se på det.

http://www.smp.se/vaxjo/bo-frank-m-burka-borde-totalforbjudas/

 
Ingen bild

amv

8 maj 2015 22:37

Angående vad som ska räknas som arbete. DN som ständigt i stora reportage skriver om sina kära förtryckta och utsatta zigenare beskriver deras tiggande som arbete och där de sitter som deras arbetsplatser. Det är nog så att DN även betraktar deras bajsande som ett arbete. Nu även i tunnelbanan. Fast när det sker så är de svenskar, enligt MP, och då kan väl inte skitandet vara arbete? Eller kan det det? Mycket svåra frågor numera när ordens betydelse vajar för vinden. Men kanske förklaringen till att numera 900.000 invandrare går till arbetet varje dag är att tigga räknas som arbete. Och varför inte, det mesta annat gör ju det.

Härliga tider, strålande tider!
(fast inte för riktigt alla)

 
MetalHeadViking

MetalHeadViking

9 maj 2015 20:08

Jag hoppas på att Nigel Farage återvänder som partiledare för UKIP i höst.

Om inte, så ser jag gärna att Paul Nuttall tar över som partiledare för UKIP.

http://detopaverkadesinnet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards