thoralf

Direktlänk till inlägg 10 april 2015

DEBATT SD OCH SDU

Av Thoralf Alfsson - 10 april 2015 17:07

Det finns många kloka ordspråk som jag börjat tänka på de senaste dagarna.


”Väck inte den björn som sover!”

”Lek inte med elden!”

”Som man bäddar får man ligga!”


Sedan får var och en lägga in sin egen tolkning av ordspråken. Men de senaste dagarnas skriverier i media och framförallt social medier har varit en lång rad av skolexempel på hur en Sverigedemokrat inte skall uppträda. 


I partiets kommunikationsplan finns följande avsnitt.


”Genom partiets historia har det tyvärr förekommit att partiföreträdare via media kommenterat andra partiföreträdare på ett sätt som skadat partiet och gynnat endast våra politiska motståndare. Exempel på att sådan kommunikation varit mer positiv än direktkontakt mellan företrädare saknas helt.

 

Sverigedemokrater kommunicerar aldrig med andra Sverigedemokrater via tredje part i media eller andra offentliga kanaler. Här finns inga undantag.


Notera den sista meningen ”här finns inga undantag!” Under de senaste dagarna har jag sett en rad överträdelser mot kommunikationsplanen, dessutom riktigt grova överträdelser. Det har dessutom skett både från SDU och framträdande företrädare för SD och partiorgan. Dessa personer har fått ett förtroende från medlemmarna i partiet som de nu missbrukar.


Att företrädare från SD och SDU dessutom sitter i SVT:s program Debatt och fortsätter denna konflikt är minst sagt anmärkningsvärt i mina ögon och något jag reagerade starkt på.


Tyvärr ser jag idag att många av våra företrädare inte uppträder som vuxna människor. Avsaknaden av arbetslivserfarenhet och av att inte ha jobbat med något annat än politik syns med skrämmande tydlighet, dessa dagar.

Konflikter löser man med samtal och genom att bygga förtroende. Inte i sociala medier och med hjälp av media som har som enda intresse att svartmåla Sverigedemokraterna.


Betyget kan bara bli "icke godkänt" för de inblandade! Jag är mycket besviken!

 
 
Lassekolja

Lassekolja

10 april 2015 17:29

Kan tilläggas: "LIKA BARN LEKA BÄST"! Gäller både externt och internt!)
Kämpa på Thoralf!!!
Nu skall jag titta på Cops på 6:an, jag önskar att vi hade en sådan Polis som den amerikanska, så länge buset gör som dom blir tillsagda, inga problem! Om buset obstruerar och vill "spela Allan" då åker hårdhandskarna på! Underbart!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Putte

10 april 2015 17:38

Håller med till 100%, Thoralf.

 
Ingen bild

Maja Dacke

10 april 2015 17:43

Tål att upprepas:

"Konflikter löser man med samtal och genom att bygga förtroende. Inte i sociala medier och med hjälp av media som har som enda intresse att svartmåla Sverigedemokraterna."

Hur skulle nu dessa gossar ha gjort när de inte fick något svar på mejl från 'pappa'?`

Jag hade (som inte är en gosse eller ...) tagit reda på var 'pappa' befunnit sig och åkt dit och vaktat ut honom. 'Jag vill prata med dig även om du inte vill prata med mig. Så här är det ...'

Jag hade inte ringt till 'pappas' kompis/ar (än mindre hans chef eller avundsjuka kolleger) och berättat vad jag tyckte om allt.

Men det är jag det. Och jag har genom livet fått ta smällar eftersom jag inte är konflikträdd ansikte mot ansikte, 'mun mot mun'. Inte alltid så kul men vad tusan ... Sedan är jag sån att jag väljer mina strider och hellre vänder ryggen till när jag ser att något är fullständigt hopplöst. Slåss mot väderkvarnar eller donquijotar ... Jag tror inte att jag skulle tillåtit det gå så långt, förstås.

När du, Thoralf, inte fanns på listan började jag ana. När jag hörde Kasselstrand tala och såg Åkessons kroppsspråk började jag undra ... Detta är inget nytt under solen. Jädrans alla småpojkar (säger 'tanten') - förstör nu inte allt!

.


.

 
Ingen bild

Gute

10 april 2015 17:48

Jag blev verkligen förvånad när jag fick se Hanna Wigh och den där unga killen från SDU sitta och munhuggas på SVT Debatt.

Man skulle kunna få för sig att det hela ingår i någon form av PR-kampanj........

En sak är glasklar, ett oppositionsparti måste hela tiden vara synligt inom media, blandat med dåliga och bra händelser om vartannat.
Det är då man når ut till hela befolkningen och folk börjar bli intresserade.

Om kommunistavdelningarna på Aftonbladet och Expressen fortsätter med sina hatkampanjer emot Sverigedemokraterna så kommer de fortsätta att växa, vanligt folk gillar inte den sortens beteende på den här sidan om Östersjön!

 
Ingen bild

Skånepåg

10 april 2015 18:08

@ Thoralf.

Både Skånepåg och konen håller med dig till 100 %. Representanterna från inblandade i Sd-ledningen uppträder som en hoper "småglyttar". Risken är stor att, som Maja Dacke påpekar, att risken är stor att mycket av av det som t.ex Thoralf och andra eldsjälar åstadkommit fördärvas genom det som nu sker inför öppen ridå!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

10 april 2015 18:14

Klokt skrivet! Eftersom båda parterna i konflikten bryter mot kommunikationsplanen är det enklast att samtliga entledigas från sina uppdrag. Detta öppnar givetvis upp för att Thoralf kan göra storstilad comeback på det rikspolitiska planet och visa var skåpet skall stå. Det vill säga, Sverigedemokraternas nästa partiledare!

:-)

 
Ingen bild

Rune

10 april 2015 18:16

Maja Dacke skrev:
"När du, Thoralf, inte fanns på listan började jag ana."

Jag också, började ana att något inte stod rätt till. Men optimist som jag är så trodde jag ju att man skulle rätta till sina misstag. Men det har blivit värre i stället tycker jag? Kanske hela partiledningen borde avgå? De har ju varit med ända sedan SD var ett litet fjuttparti och där ledningen har kunnat samlas runt ett normalstort köksbord. De tycker nog naturligt nog att SD är deras skapelse och egendom och där skall de bestämma allt. Övriga medlemmar får gärna hjälpa till om de gör som de blir tillsagda. Men det är ett stort misstag! Partiet är inte deras enskilda egendom! Sverigedemokraterna har ju blivit en folkrörelse. I en folkrörelse spretar det alltid lite i åsikter och gärningar på gott eller ont. Ledarna i en folkrörelse får ju finna sig i att de inte bestämmer allt i detalj. Deras roll är ju främst att fungera som inspiratörer för medlemmar och allmänhet.

 
Ingen bild

Hm

10 april 2015 18:19

Sverigedemokraterna har blivit för stora nu för att smärtfritt kunna lägga om kursen. Det blir alltför många som inte följer med vagnen eller som vägrar att ens försöka. Smärtpunkten är nationalismen, det är det allting kretsar kring. Många SD-väljare blev riktigt sura när SD plötsligt skulle bli socialkonservativa och det uppfattades, rätt eller fel, som en etablissemangsanpassning. Frågan är om partiledningen har förstått att vad partiet än gör så kommer det alltid att framställas som främlingsfientligt, nazistisk/fascistiskt, odemokratiskt eller vilket pejorativ man än väljer.
Kanske Mattias Karlsson tycket han var listig som kontaktade Expo och bad om hjälp att hitta 'subversiva' element väl vetande att Expo inte skulle ställa upp. På så sätt kan Expo bli medskyldigt vid eventuella framtida avslöjanden eftersom de inte delat med sig av information man sitter på.
Vem vet?

 
Ingen bild

Hacke

10 april 2015 18:37

Sällan har väl ett inlägg som detta känts mer angeläget och motiverat.
Det är hårresande att ta del av denna smutskastning inför öppen ridå via värsta fienden fulmedia. Snacka om att mata trollen och göra den sverigevänliga rörelsen en björntjänst.
Så här får det förbanne mig inte gå till i ett parti som aspirerar på att bli statsbärande.
Oavsett vem som bär skulden bör detta skötas internt och är det någon som "hoppat över skacklarna" får han/hon ta konsekvenserna av det, bita ihop och jobba vidare för det enda stora överskuggande målet. Alla kan inte vara lika stora föredömen på området som Thoralf men dom kan väl åtminstone försöka.

 
Ingen bild

Rban Jakobsson

10 april 2015 18:40

Jag trodde inte att jag skulle komma att ens fundera på att avstå en röst på SD i nästa val,men som jag känner nu är det inte för givet.Som Thoralf skriver så uppträder de jäkligt olämpligt milt sagt,dessa uteslutningar av en hel drös människor verkar väldigt konstigt också.Kan de inte ge ordentliga bevis så kommer jag definitivt inte rösta på SD i nästa val.

 
Ingen bild

Kurtan

10 april 2015 18:43

Nu är det dags för Jimmie att visa sina ledaregenskaper...

Han bör ta tag i detta "käbbel" inom SD och SDU genom att bjuda in (läs beordra) Karlsson, Jomshof, Kasselstrand samt Hahne till ett runda bordet samtal!

Lös detta genom samtal privat inte i media!!!
MVH

 
Ingen bild

lassese

10 april 2015 18:49

Ja just SD-ledningens kontakter och samarbete med Expo för att "sätta dit" misshagliga personer i de egna leden stinker värre än surströmming.
Mattias Karlsson måste bort!

 
Ingen bild

World Traveller

10 april 2015 18:51

Jag håller med dig till 100% Thoralf. Allt du säger i denna artikeln kan inte uttryckas nog.

 
Ingen bild

KS

10 april 2015 19:05

Thoralf. Sista stycket i din inlaga är nog det som som mest stämmer med verkligheten. Omogna politikerbroiler, även om man måste fundera på deras uppdykande i SD, är tyvärr just det som kan få vanligt folk, du och jag, att tänka om? I Kalmar har du ju just en riktig broiler, du vet vem, som styr och ställer som han vill. JP har en del på sitt samvete sedan han och Mååna hade närkontakt.Det onda segrar om det goda inte gör något!

 
Ingen bild

Ådärkomdenja

10 april 2015 19:10

Tyngsta ansvaret faller på SD:s partiledning. Ungdomsförbund är spretiga, inom alla partier, och skall/kan inte tillmätas en gravallvarlig betydelse, som nu sker. Det verkar som denne Karlsson tagit sig mer än befogat handlingsytrymme, och den som verkar mest "köttgrytig" av de fyras gäng. Konflikträdde Åkesson håller sig ljumt i bakgrunden, helheten ger ett omogenhetsintryck, inte nån imponerande ledning av SD för tillfället. Är det dessa figurer som eftersträvar regeringsmakten i Sverige? Då går vi kanske från ett kaos till ett annat, bevare oss väl.

 
Ingen bild

Mattias

10 april 2015 19:13

Oavsett om de två i SDUs toppskikt skulle frias från sina anklagelser går det ju inte att behålla dem. De har gjort hela SD/SDU till åtlöje den senaste veckan med sina uttalanden. Men de är ju i gott sällskap av SD-rix. Det borde vara angeläget att ta tag i det problemet, ingen har pallat trycket i skarpt läge. Tror att skadan partiet kommer lida av detta blir kännbar. Men det lär visa sig i maj månads väljarundersökning.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

10 april 2015 19:16

Så det var alltså det här gänget i SD som såg till att Thoralf hamnade utanför riksdagen. Ett och annat börjar att klarna.

 
Ingen bild

Demokratur

10 april 2015 19:33

Även Sverigedemokrater är ju svenskar och den moderna svensken är ju som bekant inte något att direkt hänga i julgranen... Vi är helt enkelt passe som folk... Det är över nu. Slut. Framtiden finns annorstädes. Att se partiföreträdare sitta i kommunist-TV och slänga skit på varandra är bara sorgligt. Synd om oss gräsrötter som sliter och försakar mycket annat i livet... Förgäves? Nationen förlorad åt massinvandringsextremister, liberaler och ultrafeminister. Vilket öde. Kan man hamna mer fel i tiden? Tvi fan.

 
Ingen bild

Andreas

10 april 2015 19:35

Tack Thoralf!

Det som nu sker inom SD får anklagelsen gentemot dig att "kommunicera på fel sätt" att framstå som ännu mer löjlig än den gjorde från början!

 
thojuh

thojuh

10 april 2015 19:56

Vet inte riktigt vilka nyheter man ska tro på. eller viken ställning man ska inta till det nuvarande käbblet. Klar är kanske att Jimmie Å. inte har kraft att hitta en lösning, han var ju otroligt svag i slutet av valrörelsen. Då såg man att han inte riktigt orkade, men det gäller bara för slutdebatterna, i övrigt var han bra. Övriga bråk inom SD har ju inte precis missgynnat SD, men det lär nog det här göra. Hoppas jag har fel!

http://thojuh.se

 
Ingen bild

Johnny

10 april 2015 20:13

Jag imponerades av ditt agerande Thoralf när du petades från riksdagslistan, du verkar ha klarat upp den situationen snyggt internt utan ett stort spektakel. Jag vet inte om du tillslut fick något riktigt svar på varför du petades? Om ungdomarna inte får någon kontakt eller svar på sina frågor har jag förståelse för deras agerande, liksom jag hade förstått dig när du i början inte fick något vettigt svar.

 
Ingen bild

M

10 april 2015 20:16

Problemet började med den så kallade nolltoleransen, som är ett böjligt politiskt instrument för att göra sig av med människor på skakig grund. Dessutom en oändlig källa till svek, förräderi och illojalitet hos de som avpolletteras p g a åsikter och kommentarer som rimligtvis borde anses vara preskriberade. Missförstå mig inte här. Nolltoleransen var bra, men den borde ha gällt ex ante och inte ex post, m a o borde partiledningen förkunnat att nolltoleransen gäller fr o m den dag den trädde i kraft och endast avse åsikter och beteenden som partimedlemmar gjort sig skyldiga till därefter. På så sätt hade SD slitit vapnet ur händerna på Expo, Researchgruppen och gammelmedia, för om någon tror att allt material är offentliggjort så är det inte så litet naivt. Nu upprepas samma sak gång efter gång, media slår upp en "skandal" baserad på urgamla händelser lite då och då, allt för att kunna sätta stämpeln av SD som ett extremt parti. Hade däremot en allmän amnesti utfärdats och med en nolltolerans som gällt ex ante så hade SD varje gång media försökt ta lite billiga poäng genom att publicera en ny skandal påpekat att SD tror på tolerans, förlåtelse och att blicka framåt. Snacka om att media hade framstått som hatiskt med en sådan strategi beträffande nolltoleransen. Hursomhelst, SD kan fjäska hur mycket för Expo, AFA, Researchgruppen och landets alla journalister som helst, men dessa kommer för alltid hata SD, precis som facket alltid kommer hata moderaterna oavsett hur mycket fackligt gulligull de nya moderaterna försöker sig på. Glöm nu allt gammalt groll och anta en ny inställning beträffande nolltoleransen samt låt för böveln inte media bestämma dagordningen inom SD.

 
Ingen bild

Funtaren

10 april 2015 20:22

"Sverigedemokrater kommunicerar aldrig med andra Sverigedemokrater via tredje part i media eller andra offentliga kanaler"

Man måste betänka vad som sker nu. En del - ett fåtal - av de som misstänks för partiskadligt agerande har valt att föra ut processen i media. SD har endast efter ett kraftigt bombardemang från de misstänkta gått ut med några av de mest graverande bevisen för att skydda sig från anklagelserna om maktmissbruk och skenprocesser. Detta kan inte betraktas som ett försök att "kommunicera via media" utan måste ses som ett rimligt sätt att försvara sig mot förtal.

Överlag har SD hållit sina kommentarer på en övergripande nivå, man har deklarerat att partiets riktning ligger fast och skall försvaras med mera. Man har inte vanligen angripit enskilda personer. Möjligt att någon enstaka kommentar kan ha kommit som direkt "svar på tilltal" men jag tycker de skött det snyggt.

 
Ingen bild

Pensionisten

10 april 2015 20:50

Var det inte Hahne-gänget som sprang till media i första skedet?
Alla vi gamla vet ju att ungdomarna tycker vi gamle inte vet någonting.
Anfall är bästa försvar brukar det sägas och jag tror så var tanken från Hahne-gänget.
Det blev inte bra för några vilket det aldrig gör i krig.
Sansa er i både SDU och SD riks!

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 april 2015 21:10

"Om man matar ormar, kan man lätt bli biten"... Behöver man säga mer..?

 
Ingen bild

Mikael

10 april 2015 21:31

Tråkigt att läsa om detta käbbel men förstår SDU:arna mer än partiledningen då det är fullständigt uppenbart att allt handlar om maktspel från Karlsson.
SD har ett stort problem som hämmar en tillväxt nämligen bristen på dugliga företrädare.
Tyvärr vill partiledningen ha det så, dugliga politiker som Thoralf, Therese Borg, Kasselstrand m.fl nekades plats på riksdagslistorna medans partilojala, anonyma och i vissa fall okunniga företrädare blev invalda i riksdagen.
Alla partier är toppstyrda men tyvärr verkar SD numera vara "värst i klassen", hoppas av hela kitt SD hjärta att Åkesson kliver in och medlar fred mellan grupperingarna.

 
Ingen bild

Engelbrekt121

10 april 2015 21:34

Dom enda som beter sig illa just nu är Sverigedemokraternas partiledning, det är deras odemokratiska fulspel som har orsakat detta.

Först skickade Mattias Karlsson fram Paula Bieler för att kuppa bort SDU ordföranden Gustav Kasselstrand, detta misslyckades. Några år senare försökte EXPO-Karlsson igen och skickade fram sin pressekreterare Henrik Vinge för att utmana Kasselstrand. Detta misslyckades igen eftersom att Kasselstrand är väldigt populär.

EXPO-Karlsson fick då nog och startade ett uteslutningsärende mot Kasselstrand och alla som har stöttat honom. Ingen av dom som ska uteslutas har gjort rasistiska uttalanden, deras enda "brott" är att dom stödjer Kasselstrand.

 
Ingen bild

Christer

10 april 2015 21:40

Tack Thoralf för din klockrena analys! Särskilt den passus du hade om människor som saknar arbetslivserfarenhet ger sig in i det som nu utspelas inför allas ögon. Att välja att tvätta denna byk offentligt är högsta graden av omognad. Plötsligt sitter man i sandlådan, och har man glömt att man företräder 800tusen människor i ett Riksdagsval, som har att hantera ett av vårt lands största frågor någonsin. Man glömmer alltsammans, och börjar kasta sand på varandra.
Det enda som kan funka nu är nån form av försoningssamtal mellan alla inblandade parter. Alla måste vara kvar! Tror man att genom att sparka ut vissa personer så har man löst problemet, så har man fel. Så löser man meningsskiljaktigheter i sekter, och i odemokratiska organisationer. OK, vissa omplaceringar måste till, ock Thoralf måste tillbaks till Riksdagen. Men i övrigt så får dessa omogna män svälja förtreten och hålla tand för tunga.
Så red ut detta snarast, och under tiden kan ni passa på att skämmas en hel del!
För övrigt hoppas jag på försiktighet med att mata trollet. Dom behöver verkligen inte mera nu.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

10 april 2015 22:05

Nej det var inte SDU:arna om sprang till media först. "Någon" läckte till media att ärende hade öppnats mot Hahne/Kasselstrand innan de själva ens hade delgivits papperen.

 
Ingen bild

Anders

10 april 2015 22:16

Givet att 87 % röstat på sjuklövern är kanske dumheter vad som behövs för att SD ska ta mer röster.

 
Ingen bild

Tomas Olsson

10 april 2015 22:31

Ja vilken sida jag sympatiserar mest med är ju faktiskt Kasselstrand-falangen men nog kan man ändå ha en del synpunkter på även deras agerande. Men! Allra mest frapperande är faktiskt agerandet hos de styrande i moderpartiet och då tänker jag inte bara på det som har hänt nu de senaste veckorna som tjabbet innan, vid och efter "Stockholmsmötet", Mattias Karlssons "EXPO-brev" och sedan uteslutningar efter stalinistisk modell. Nej rötan går faktiskt djupare än så. Denna fabläss vissa inom ledarskiktet verkar ha att dela ut avlönade positioner i partiet till fruar, ex-fruar, flickvänner svärmödrar och fan och hans moster sticker i ögonen. Borde sticka i ögonen på vilken hederlig människa som helst. Den fjantiga "nolltoleransen" är också en blunder av monumentala mått. Samt att de verkar leva i villfarelsen om att det är de själva som i kraft av kompetens och skicklighet har fört fram partiet till vad det är idag. Ingalunda är det ju så. Det är som vanligt i de bredare folklagren i pyramidens botten som står för grovgörat, vanligt hederligt jävla folk som ibland får nog av att se ett samhälle som är på väg käpprätt åt helvete och låter en kommentar slinta av ren frustration. Då är den självgoda partieliten där med både pekpinnar och uteslutningsärende. Inte heller att förglömma just det faktum att folk har ögon och öron att se hur samhället förfaller och varvid SD har monopol på frågan och har lösningen, den rätta medicinen, är den enda anledningen varför partiet går så bra.

För vad kompetens är det dessa i ledargarnityret besitter som är så oumbärligt? Jimmies flackande blick och "ursäkta att jag finns"-attityd? Eller Mattias stalinistiska järnnäve? Jomshofs ledsna hundögon?

Give me a break.

 
Ingen bild

Göran

10 april 2015 23:26

"Ju fler kockar ju sämre soppa" brukar det heta. SD kan vara utan såväl Karlsson, Åkesson som Jomshoff men behöver Gustav Kasselstrand som härförare, mannen som inte missar öppet mål. Denne man är lika vältilljänglig för SD som vad framlidne USAs president John F Kennedy var för USA och världsfreden vid Cuba-krisen. Kasselstrand påminner dessutom en del om Kennedy vad det beträffar karisma och utstrålning.

 
Ingen bild

Johan

11 april 2015 00:10

I januari påpekade jag att media ofta först av alla får nys om revirstrider och osämja inom ett parti. Tips från de inblandade kommer nämligen till redaktionerna. Jag jämförde med socialdemokraterna och turerna omkring Juholt. En viss herr Alfsson vände sig då med kraft mot denna jämförelse. Hos SD ägnar man sig minsann inte åt sådan intern smutskastning, hette det. Hmm. För närvarande har media fullt sjå att sortera bland allt material som de olika fraktionerna i det krackelerande SD överöser dem med. Reality check?

 
Ingen bild

pelle

11 april 2015 01:57

Jag vet att jag inte tillhör dina favoritläsare o det är inget jag strävar efter heller,
Men jag gillar att säga vad jag tycker, o i detta fallet så håller jag på den yngre generationen, partiledningen är i mina ögon bara ute efter makt, ingen demokrati där inte,,,,,, hur kan man annars förklara att man tex inte har med thoralf på valbar plats, så jäkla genomskinligt, o detta skriver jag inte för att fjäska för dej thoralf, utan för att jag tycker detta, det är så odemokratiskt o det vet dom, men allt för att inte förlora sina egna maktpositioner,,,,,,,,,,, men som jag har förespått,, det är redan försent, vad kommer sd att kunna göra, vi har islam, all kriminalitet, arbetslöshet, pengarna är slut,,,, vad kommer sd att göra,,,,, vad gör dom,,,,, tar hjälp av expo??? Man tror ju inte att det är sant,,,,, loppet är kört.grattis

 
Ingen bild

OH

11 april 2015 08:07

I sak vet jag egentligen ingenting men jag förutsätter att SD ledningen ej gör några uttalanden innan beslut fattats.
Om SDU säger jag som min sedan länge bortgångne far brukade säga : Du har ej långt från landet rott.

 
Ingen bild

Funtaren

11 april 2015 08:12

Det var ett evigt prat om makt. Det är klart att SD:s ledning vill ha makt. Makt måste till för att ett politiskt parti skall kunna genomför det man vill. Det handlar dock inte om makt för maktens egen skull som vissa vill påskina.

För att uppnå denna makt, som förutsätts av en framgångsrik politisk gärning, så måste man agera på ett sätt som inte skrämmer bort väljarna. Man måste vara medveten om sina egna styrkor och svagheter och ha förmågan att se sig själv ur den andres öga och i förhand vrida vapnen ur våra politiska motståndares händer, bl a genom att hålla styr på det sätt vi kommunicerar och agerar.

Allt detta har SD:s ledning förstått och visat att de klarar av att hantera på ett mycket kompetent sätt.

De nu misstänkta har visat att de är mycket duktiga på att blåsa dimma runt sina förehavanden, men att när väl man sett igenom dimman där har förekommit saker som inte rimmar med vad som är bra för att SD skall fortsätta på vägen mot politisk kraft. Ledningen beginge tjänstefel om de inte åtgärdade detta problem.

De som nu eventuellt utesluts har varje möjlighet att bilda ett nytt parti enligt egna huvuden. Så bör man göra om man ser det som nödvändigt att i grunden frondera mot vald partiledning och den riktning de driver. Jag hoppas bara att man när man ser att man blir ett promilleparti uppmanar sina medlemmar att rösta SD så att detta inte innebär att det enda nationalistiska svenska partiet tappar inflytande.

 
Ingen bild

HM Gotland

11 april 2015 08:27

Den här situationen inom SD liknar den som var när det var fråga om uteslutning av Patrik Ehn i Göteborg fast i megaformat. Man kan väl säga att det finns en stor skillnad i den/de uteslutningshotades agerande och även att partiledningen/en del i partiledningen denna gång gått i svaromål i PK-medier. När det gäller Patrik Ehn har det väl i efterhand blivit helt tydligt att han politiskt ideologiskt faktiskt inte hör hemma i SD och min gissning är att det kommer visa sig likadant denna gång.

 
Svensson

Svensson

11 april 2015 08:40

Sverigedemokraterna ska inte strida inom partiet,man ska fighten med dom andra partierna.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Stefan A.

11 april 2015 08:48

Behövs nog lite god samarbetsvilja från båda hållen, en partikongress snart nog för att rensa luften skulle inte skada.

 
Ingen bild

Evert Nilsson

11 april 2015 08:51

@pelle, "loppet är kört.grattis" Det kan du glömma. SD kommer att bli riksdagens andra största parti inom kort. Så länge det inte finns några andra alternativ att stoppa våldtäkten på Sverige kommer SD att växa.

 
Ingen bild

Lena

11 april 2015 09:04

Många, många oerhört bra, balanserade och sammanfattande inlägg på Thoralfs seriösa text. Kanske behövs inte ytterligare sägas, alla vinklar har kommit upp. Synd att ledningen gjort bort sig med att gå till media (och expo i ett fall) för att skapa en situation som MSM bara kommer att gotta sig åt och sälja lösnummer på.

Hoppas ändå på att en del har gjort sig en läxa. Men att Hanna Wig skulle göra ett så "lågt" intryck på programmet Debatt, det trodde jag inte var möjligt. Är det bl a hon som fick platsen när Thoralf blev petad? Ofattbart vilket dåligt val!

Men de som nu styr världen är mest rädda för kloka människor. Och Hanna Wig är väl urtypen för vad de vill ha. Man ska se smart ut och kunna käfta utan att mena något. Det är bara karriär och pengar som gäller.
Kasselstrand däremot tror jag är en seriös människa om än att han behöver också "veta lite mer om livet" för att vi ska kunna lita på honom.

 
elisibeth

elisibeth

11 april 2015 09:07

Är också mycket besviken ett sådant bråk inom ett parti gagnar
bara motståndarna.Allt sådant här måste skötas diskret och inte
ropas ut i basuner över hela landet. Jag vill ha tillbaka gamla
SD. Vem skall vara den som räddar Sverige om inte SD finns.

http://u921328842

 
Ingen bild

Lotta

11 april 2015 09:15

Signaturen M tycker jag skrivit ett mycket bra inlägg om nolltoleransen. Antingen skrotar man den eller omarbetar den och sätter ett startdatum från när den nya nolltoleransen skall börja gälla. Detta eftersom partiet får lägga ner för mycket tid på gamla, ogenomtänkta uttalanden vilket inga andra partier behöver. Jag tycker sedan att de båda falangerna skall ta ett par rejäla kliv bakåt, noga fundera igenom vad följderna av deras agerande den senaste tiden kan bli för SD:s framtid. Gräva ned stridsyxorna och komma överens. Alla kommentarer och utspel mot den ena eller andra sidan gör bara sprickan djupare och gynnar ingen Sverigevän. Detta gäller även bland oss som skriver kommentarer på olika bloggar osv. Betänk hur många år det tagit för SD att ta sig dit de är nu och hur lätt allt arbete kan raseras pga detta bråk. Spricker SD hur lång tid skulle det inte ta att få in ett nytt parti i riksdagen med lika många väljare? Innan den dagen finns inte längre något Sverige kvar. Vi måste hålla ihop för landets bästa glöm aldrig det.

 
Ingen bild

Lena

11 april 2015 10:11

Läs gärna Jan Sjunnessons krönika på Avpixlat. Handlar om kulturkriget vi svenskar är utsatta för. Att vårt svenska arv inte tas på allvar av Svenska staten, t o m förnekas i vissa vänsterkretsar.

Ex skrev rabbinen Dan Korn i Göteborgsposten: " Jag skulle vilja kalla det nationalmasochism. Om vi inte förstår vilka vi själva är, hur ska vi då kunna förstå andra? Svenska statens uppgift är att vårda det svenska, det är upp till varje individ att vårda det egna arvet".

Enl. Sjunnesson så fanns inte sprickan mellan Mattias Karlsson och Gustav Kasselstrand under Almedalsveckan 2014, de var då eniga om att bekämpa den svenska kulturvänstern. Men den intellektuella nyfikenhet som bl.a Janolof Bengtsson blivit anklagad för, för om man läser en särskild bok, då blir man fascist enligt Expo. Och det är där kulturkriget står, huruvida man accepterar att bli tolkad av Expo.
Det är bara vi själva som kan ta tillbaka vårt arv och vår rätt att få tolka verkligheten. Låt inte andra göra detta för dig.

http://avpixlat.info/2015/04/10/sd-sdu-och-kulturkrigen/

 
Ingen bild

Jan pålman

11 april 2015 10:16

Kivens icke på vägen bröder!Nu, när vi har kommit så långt ska vi väl inte fördärva allting! Eller vill ni glädja PKfolket med inre stridigheter.
Kom ihåg hur det gick för Ny Demokrati!

 
Stefan K

Stefan K

11 april 2015 10:17

Det bästa SD och SDU nu kan göra är att sätta sig ned och diskutera som vuxna människor. Gör det utan medias insyn och kom fram till något som gagnar partiet, deras väljare och alla som i det tysta kämpar på sitt sätt.

Finns det extremister i partiet som vill "kuppa" och göra partiet till något det inte är, ska dom bort. Handlar det om meningsskiljaktigheter i vissa frågor, är det helt oacceptabelt att man gör sig av med dugliga, kompetenta och engagerade personer. Är det personkemi det handlar om ska man inte vara politiker, för i ett parti, precis som på en arbetsplats eller i ett fotbollslag, finns det personer man tycker mer eller mindre om och detta är fullt naturligt.

Vi är många som inte representerar partiet, men som på vårt sätt engagerar oss. Vi har troligen värvat många väljare genom vårt arbete, vi har lagt ned mycket fritid och vi har diverse intresseorganisationers uppmärksamhet. Låt inte vårt arbete vara förgäves...

Glädjande dock att SD slår nytt rekord i dagens Demoskop, men det ska bli bättre och det kan bli bättre. Lägg därför ned allt detta tjafs och tjafsa framför allt inte i media.

Dock kan jag inte undvika dessa ord som någon statsvetare sade i valrörelsen. "SD gör allt rätt"

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Lärare

11 april 2015 10:56

Mycket bra skrivet Stefan K! Tack för det, tänkte skriva ungefär detsamma.

SD och SDU MÅSTE ENAS!
Ta varann i hand och stryk ett streck över det som varit, nu är det framtiden som gäller.

Kolla vilka som sitter i medlemsutskottet, alla nära partiledningen/partistyrelsen.

 
Ingen bild

Jenny K

11 april 2015 11:06

Jag håller med Lotta. Skrota 0-toleransen om man inte omförhandlar den och sätter ett startdatum från när den skall gälla.
Det är helt horribelt att man kan avkräva ansvar och ev uteslutning retroaktivt flera år tillbaka. Tycker det är märkligt att sd´s ledning inte inser det själva. Dessutom tror man tydligen inte att en ung människa som uttryckt sig olämpligt för 5 år sedan kan ha mognat och utvecklats.
Tänk så mycket elände och smutskastning vi sluppit om 0-toleransen haft ett startdatum.

 
Ingen bild

SM811

11 april 2015 11:27

S rasar och SD lyfter. SD rekord i Demoskop.
http://www.expressen.se/nyheter/s-rasar-och-sd-lyfter/

 
Ingen bild

Göta

11 april 2015 11:52

Jag tycker som Lotta att det som "M" skriver i sin kommentar ovan (10 april 20:16) om SD:s nolltolerans är mycket bra.

En Absolut Nolltolerans är helt omöjligt att tillämpa rättvist (vilket ju också har bevisats många gånger). Därför krävs väldigt strikta regler. Den viktigaste är en definitiv tidsgräns från vilken dag nolltoleransen skall gälla. Precis som "M" skriver hade SD då slitit vapnet ur händerna på Expo, Researchgruppen och gammelmedia, och allt deras grävande, tjafsande och försök att uppförstora gamla "SD-skandaler" hade varit meningslöst.

Det är ju nuet och framtiden SD-ledningen ska jobba för, och inte hela tiden gå i Expos ledband som svansviftande små hundar och i detalj tvingas redogöra för fåniga, många gånger bagatellartade små forntida skithändelser, samtidigt som hela Sverige håller på att gå under.

När det gäller de nu aktuella uteslutningarna kan jag dock hålla med om att William Hahne har klivit över gränsen. Han var alldeles för het på gröten och har tydligen fått hjälp från och uppmuntrats (kanske t.o.m låtit sig utnyttjas) av en del äldre medlemmar. Kasselstrand tycker jag däremot bör få ytterligare en chans, om inte SD vill tappa en MYCKET stor del av sitt ungdomsförbund. Dock krävs en ordentlig INTERN uppgörelse mellan Kasselstrand och SD-ledningen innan. 
Ingen bild

Lärare

11 april 2015 12:21

Alla jag har pratat med säger att: -"Kasselstrand ska dom inte röra"! - Han är så enormt verbal och en skicklig politiker. Vad har han egentligen gjort för fel enl SD-ledningen? Är han en farlig konkurrent till Mattias Karlsson? Det är nog den enda slutsatsen man kan dra av drevet mot honom!

Ta vara på Gustav Kasselstrand SD! Sätt er ner och prata med honom, om ni törs? Ni kan inte utesluta honom på så lösa grunder. Alla har vi väl träffat och pratat med folk som inte har samma åsikter som oss själva. Det är inget brottsligt!

Skärpning SD och Mattias Karlsson, som verkar drivas av ett hat mot Gustav Kasselstrand och William Hahne!

Hur skulle det vara om alla medlemmar i SD skulle få rösta i denna infekterade fråga. Säker på det skulle sluta med majoritens stöd till Gustav Kasselstrand!!! Som det nu är finns det inte en enda objektiv medlem i medlemsutskottet, bara partiledningens nära vänner.

 
Ingen bild

Kalle

11 april 2015 13:08

Tänk om det lades ned lika mycket energi på att stoppa invandringen/lycksökare som det görs på bråket mellan SD och SDU.
Verkligheten springer förbi er. Tänk på att många skolor har 90 procent invandrare. Svensken är i absolut minoritet.

Tänk, bara tänk på det att Sverige håller på att gå under. Bara TÄNK ordentligt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

11 april 2015 13:23

Vid större bränder och andra händelser samarbetar man från olika räddningskårer. Då är prio ett att släcka bränder, rädda liv och egendom.
Eventuella stridigheter mellan cheferna läggs åt sidan och reds ut i lugn och ro senare, under lugna former. Uppdraget går självklart först.
Tänkvärt...

 
Ingen bild

Waterbug

11 april 2015 13:24

Man kan inte ha en vice partiledare som totalt saknar impulskontroll och beter sig makalöst omoget och hycklande hur intellektuellt man än får det att framstå..

När MK skrev det där om halvfascister och att se sina barnbarn i ögon var jag komplett spyfärdig, det är folk som står honom närmre ideologiskt än resten av det politiskt landskapet som han sågar vid fotknölarna, då borde det inte vara så satans svårt att ta sig samman och reda ut sånt här.

Makt korrumperar, och absolut makt korrumperar absolut.

Det kan inte åskådliggöras tydligare än så här.

 
Ingen bild

Dille

11 april 2015 13:25

Thoralf har helt rätt och SD och SDU borde syssla med politik, inte med inbördeskrig.
Vi har valt in våra representanter för att de ska ta till vara svenskarnas intressen.
I Norge vill man skicka hem brottslingar efter (tre dagar) !!!
Inte bara regeringen vill, utan även partier inom oppositionen:

På detta kunde MK använda sitt krut i stället för att svika sina väljare.

http://www.friatider.se/kriminella-invandrare-ska-ut-inom-tre-dagar-nytt-lagforslag-i-norge

 
Ingen bild

Pepparholm

11 april 2015 14:00

Som lantis så vet man inte vad som händer i innekretsarna i Stockholm. Mer än vad som står i media och det kan man inte lita på. För mig så må Kasselstrand och Hahne driva sina uppfattningar inom ramen för ungdomsförbundet. Det är naturligt i alla partier. Men när man försöker ta makten i moderpartiets Stockholmsavdelning med kommunistiska metoder och sedan går ut i media och försvarar sina egna egon genom att prata skit om partiledningen så har de förverkat mitt förtroende. Antingen en sanningsenlig avbön eller försvinn och bilda eget.

 
Ingen bild

Pär

11 april 2015 14:30

SDU och SD är inte samma samma organisation

 
Ingen bild

Observer

11 april 2015 15:11

Det är vi många som är....
Jan Milld beskriver besvikelsen på följande vis:

"Denna ställning har uppnåtts genom dels 20-30 år av insatser från många sympatisörer, dels det skriande behovet av ett alternativ.

Denna särställning medför ett särskilt ansvar. PARTIET KAN INTE HANTERAS SOM NÅGONS PRIVATA EGENDOM. SD tillhör oss alla som stöder partiet och som behöver dess insatser. Det handlar om att försöka rädda Sverige i ett akut och extremt allvarligt läge!"

 
Ingen bild

Göta

11 april 2015 15:39

Waterbug skrev 13:24:
"När MK skrev det där om halvfascister och att se sina barnbarn i ögon var jag komplett spyfärdig..."

Men sån't går typiskt hem hos sossar. Kanske därför som SD gick uppåt och S tappade i senaste Demoskop? :)

 
Ingen bild

Kalle

11 april 2015 15:41

SD är som vackert självspelande piano. Drar till sig väljare från sju-klövern men nu har SD:s självspelande piano börjat spela falskt, mycket falskt.

Nu vill SDU komma in och stämma det falska pianot vilket behövs.

Är det Mattias Karlsson SD som inte kan spela rent längre???

 
Ingen bild

Nils

11 april 2015 15:52

Skönhetspoäng blir det ingen, men det är bra att det förs en debatt om ideologi, som också kan engagera folk i gemen, och som handlar om, att SD är något annat än typ SVP, whatever. Att det finns en gräns åt höger. Hur man nu vill formulera det.

Intressant att det nu är svårt/omöjligt för media detta med att det kan finnas något som är värre än det som vanligtvis beskrivs som det värsta nämligen SD. Man riskerar att framställa det som att SD är goda, som reagerar mot någon som är onda - oavsett vad de verkliga skillnader nu är.

Tänk också på att detta är inte en splittring av SD, men en liten liten grupp, som är "dispensable", de kan offras. Som sagt: Ej snyggt, men kanske bra.

 
Ingen bild

Lisen Persson

11 april 2015 15:52

Funtaren, jag tror vi har uppfattat SD:s nya inriktning lite olika. Vad jag förstår så är medlemmar/ partikamrater som erkänner sej till nationalism icke önskvärda. SD vill numera göra sej av med den ryggsäcken (som jag ser som partiets ideologiska kärna) och erkänna sej till ett pragmatiskt socialkonservativt antirasistiskt mittenparti (Mattias Karlsson) för att locka fler väljargrupper. Rätt? Kanske, men jag är mycket skeptisk. Vad har väljarna 13% röstat på? Den senaste tidens utspel och avslöjanden om samarbete med ärkefienden från partitoppen, har satt myror i huvudet på mej. Jag känner mej orolig över utvecklingen och väldigt besviken faktiskt.

 
Ingen bild

Maja Dacke

11 april 2015 16:02

Här har det senaste dygnet skrivits så många förnämliga ord, förslag, åsikter m m, och som jag ser det verkar vi alla vara för samarbete, samförstånd och förnuft inför uppgiften att åtminstone försöka rädda Sverige, rädda det som räddas kan.

Så bort från Expo och slaskeblaskorna, in i kammaren för att inte lämna den förrän alla har bearbetat problemen som uppstått. Men bryr sig SD-folket i Riks om detta som vi tycker? Vissa av dem tycker ju att det finns bonnläppar här ute. Etcetera etcetera i det oändliga.

Nu råkade jag läsa ett par kopierade mejl på SD-kuriren som ledningen tagit som bevis mot SDU. Och??? Det gällde det där om medlemsregistret. Och??? Det användes för att tillskriva medlemmar - vad som skrevs till dem framgår inte. Men är detta hela världen? Eller ens hela Sverige? Och så pass viktigt att framföra till hela världen som ett brott? Ett par rapp med rottingen så att säga och sen ...

Nu har båda sidor i tupparnas krig begått felaktigheter som jag ser det. Dags att samsas och lägga ner kammarna! Alla har viktigare saker att genomföra. T ex info ut till svenska folket om det rådande läget. Detta är mycket, för att inte säga katastrofalt, dåligt med.

Jag upprepar: Om nu 9 av 49 RD-ledamöter jobbar synligt för partiet - vad tusan gör de övriga 40? Jag tror nog att vanliga medlemmar och förtroendevalda ute landet åstadkommer betydligt mer än dessa 40. Ja, jag är missnöjd ... liksom så många andra - vi som ser SD som det enda hoppet för vårt land och vår kultur.
 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 april 2015 16:57

Lyssna på Radio Länsman som idag gästas av Mona Walter.

Ämnet för dagen är det stora hotet Sverige står inför.

Hotet = Islam och muslimer!

Nu kommer intervjuernas intervju när det gäller Islam! Vi har Mona Walter på besök! Här kommer en intervju som vi är övertygade om att alla som har insett problematiken kring Islam kommer att uppskatta. Vi tror även att Monas ord kan få många som ännu inte har valt att se problematiken att faktiskt ta en titt på Islam ur en annan synvinkel, en kritisk synvinkel."

http://www.rlm.nu/Program/rlm-intervjuar-ex-muslimen-mona-walter/

 
Ingen bild

Solidus

11 april 2015 17:15

Tvärtemot Thoralf så tycker jag att det är bra med att vädra ut lite. Det är för mycket spänningar som kan explodera okontrollerat annars.

Jag är med och uppfostrar den sista "bortskämda" generationen svenskar. Jag tillhörde den första som född på mitten av 60-talet. Det tog alltså bara två generationer på att förstöra Sverige.

Nu försöker den sista bortskämda generationen att borra Sd i sank. För egen del tycker jag det är bra att sätta ned foten då SDU har mängder av infiltratörer.

 
Ingen bild

Cavatus

11 april 2015 17:19

Och likväl får SD rekordsiffror i Demoskops opinionsundersökning! Det är det jag säger: det spelar ingen roll vilken sorts "PR" SD får i media, bara det att de hörs och syns (alltså oavsett om den är negativ, vilken den alltsomoftast är) så växer partier för varje opinionsundersökning. Journalisterna månde slita sitt hår!

Och på kvartifem-ekot igår urskuldade sig reportern och sa att "många undrar varför vi ägnar så mycket tid åt SD i den här frågan".

Jo, men det vet vi minsann. Journalisterna är inte ett dugg intresserade av någon maktstrid i SD. De är intresserade av att fläka ut partiet när något händer som kan ge negativ publicitet till partiet. Men se det går inte medelsvensson på längre! Medelsvensson stödjer bara partiet ännu mer ju mer journalisterna håller på och drar dem i skiten och gottar sig i det hela. Ha ha!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

11 april 2015 17:55

Någon lär ha sagt:

Det finns sossar som skulle rösta på Socialdemokraterna om de så satte en häst som partiledare.

SD har nu hamnat i den situationen att det spelar överhuvudtaget ingen som helst roll vad som händer i partiet, de växer ändå. Man kan faktiskt bokstavligt sätta en häst som partiledare och fortsätta växa.

Hur är det möjligt?

När villaägare helt plötsligt får en flyktingförläggning i grannskapet och är förtvivlade men får ingen förståelse av de andra sju partiernas representant i berörd kommun återstår endast SD.

I vår kommun har det senaste året slagits rekord i rån och misshandel. Gärningsmännen har uteslutande varit invandrare, asylsökande eller ”ensamkommande”.

 
Ingen bild

Lärare

11 april 2015 17:56

Hur kan man från medlemsutskottet förorda uteslutning innan utredningen är klar? Säger allt om utskottet...

Denna fars blir bara värre och värre.
Finns det ingen sans och förnuft i SD-ledningen längre?
Björn Söder har varit tyst även Jimmie Åkesson. Kanske förbereder de uteslutningsärenden mot Mattias Karlsson och Richard Jomshof!

Jag sätter mitt hopp till Björn Söder, han verkar ha förstått att Gustav Kasselstrand är en tillgång för partiet.

Tips! Fråga medlemmarna vad dom anser.

Byt ut medlemsutskottet, vi kan inte ha personer så nära lierade med Mattias Karlsson o Co.

Stå på dig Gustav Kasselstrand!!!

Thoralf Alfsson

11 april 2015 18:23

Lärare

Notera att det är medlemsutskottets ordförande som uttalar sig. Inte dess ledamöter!

Min uppfattning är att medlemsutskottet skall jobba med fullständig integritet och sekretess! Och endast kommunicera med partistyrelsen!

Aldrig prata med media!

Det skall man överlämna till partistyrelsen som fattar besluten!

 
Ingen bild

Funtaren

11 april 2015 20:11

Lisen Persson:

SD:s ledning bekänner sig till den politik som fastställts av medlemmarna i omröstning. Denna definierar SD som ett socialkonservativt parti på nationalistisk grund. Den nationalism det handlar om är en kulturnationalism, som erbjuder en öppen svenskhet. De som nu åker ut lutar mot en annan sorts nationalism, en sluten, en som befläckade SD under de förlorade åren på nittiotalet.

Så bör det vara, då det finns en avgrund mellan dessa varianter av nationalism.

 
Ingen bild

Pierre

11 april 2015 20:32

Detta ärende mot SDU är en ren fars och jag hoppas faktiskt SDU försöker skapa ett nytt parti med de värderingar SD hade 2010 , de skulle få min röst och alla mina vänners röster som röstat SD.

Jag har inget som helst förtroende för de som nu styr och ställer i partitoppen numera, efter Åkessons sjukdom har Karlsson och Jomshof verkligen visat att de vill ligga i en vänsterfil och inte i mittfåran.
Hade SD anammat S politik innan Palme skulle allt varit bra men nu begriper jag inte vad de sysslar med mer än skaffar sig en livstids försörjning på skattebetalarnas bekostnad.

Ett så toppstyrt parti som SD kan inte vara demokratiskt utan det blir diktatoriskt och då gör man vad man kan för att stoppa hot från uppstickare likt Kasselstrand och CO.

 
Ingen bild

Lärare

11 april 2015 20:33

Jo, det var Magnus Olsson som uttalade sig om uteslutningen. Han är väl ordförande. Lite fel av mig att skriva utskottet kanske.

Tycker det är galet ändå att de alla verkar vara nära vänner med sd-topparna.

 
Ingen bild

Calle

11 april 2015 22:27

@ Thoralf
Så j-a bra skrivet!!! Drömmen hade varit om Ian Wachtmeister, en mogen man med arbets och livserfarenhet, hade tagit herrar Kasselstrand, Hahne, Karlsson och Jomshof i örona och satt dom vid ett bord för att lösa sina meningsskiljaktigheter, utan pressens medverkan. Men en sådan som Ian lyssnar väl ingen av dom på, dom ser väl närmast hans erfarenhet som en belastning.

 
Ingen bild

Traxx

11 april 2015 23:28

Drivkraften bakom Kesselstrand och Hahne är egen maktlystnad. Det fanns ett tag som jag nästan höll med i vad de sa om pågående "maktkamp" men nu framgår det med all önskvärd tydlighet att det är egna ambitioner och egen makthunger som är drivkrafterna.
Lägger man sedan till den kampanj mot Mattias Karlsson som Fria Tider bedrivit de senaste månaderna ter sig Kesselstrands och Hahnes agerande spm en välplanerad och väl understödd kupp!
Ser man sedan hur de uppträder i media så framstår de mer och mer som makthungriga småpojkar som ska ge igen för att de inte får göra som de vill - några större ledare är de då inte. Det är knappt så att de fyller ut konfirmationskostymerna de bär!
Ska SD på allvar ta upp kampen om att bli näst största eller största partiet krävs att man arbetar med en långsiktig strategi - och det gör nuvarande ledning. Ungtupparna Kesselstrand och Hahne verkar mer vara ute efter egen makt - två politiska broilers utan livserfarenhet...
Allvarligt - vilka väljargrupper attraheras av Hahne? Är det de grupper dom får SD att växa?
Nä- ju förr ungtupparna avpolleteras från SD desto bättre - för nu har de visat sitt rätta ansikte!
...och Fria Tider har över gjort detsamma!

 
Ingen bild

Tomas Olsson

12 april 2015 00:32

En del kommentarer här som beskriver att Hahne/Kasselstrand har försökt genomföra en kupp, att deras agerande vid "stockholmsmötet" är att likna vid kommunism och att vandring mot mittens politiska ingenmansland där samarbete med EXPO är framgångsreceptet för SD måste vara:

1)Politiska idioter
eller
2)Förståndshandikappade

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se