thoralf

Direktlänk till inlägg 2 januari 2015

KUHNKE OCH BATRA OCH NYTT M-PARTI

Av Thoralf Alfsson - 2 januari 2015 21:50

           


Alice Bah Kuhnke lovar strategi mot islamofobi. Vad har egentligen hänt som fått ministern att utlova en strategi mot islamofobi. En moskebrand i Eskilstuna där brandorsaken inte är utredd och två billiga försök med något brännbart vid två andra källarmoskeér. Ingen misstänkt, inget motiv eller andra tecken på vem som ligger bakom detta. Ändå är kulturminister Alice Bah Kuhnke säker på att det handlar om islamofobi.  Svenskarna skall nu få lära sig om islam. Den riktiga islam om jag förstår Alice Bah Kuhnke, inte den islam som styr ISIS, Boko Haram, al-Shabab, Muslimska Brödraskapet, Talibaner och alla andra terroristgrupper.


 


Jag fördömer givetvis allt våld och tar avstånd från individer som ägnar sig åt detta. Min egen erfarenhet inskränker sig dock bara till våldshändelser där så kallade antirasister eller vänsteranhängare stått för våldet. Det är nog även dags för en strategi mot dessa element också men det finns ju fler grupper som gjort sig kända för att utöva våld. Det har framförallt judar i Malmö fått känna på. I Malmö vittnar många om att det personer med sin bakgrund i Mellersta Östern som ligger bakom attackerna mot judar. Någon strategi mot detta har jag inte sett till trots att Obama skickade ett sändebud till Malmö.


Det finns mycket hyckleri i vårt samhälle!


Något som även tas upp på ledarsidorna idag.


------------------------------------------------------

 

Decemberöverenskommelsen


En moderat liknade sitt eget "parti" för en hora som normalt tog 1500 kronor för ett samlag men som nu bjöd ut sig för en femkrona.

 

De enda moderater som tycker decemberöverenskommelse är bra är moderater som har sitt levebröd och inkomst från sitt parti eller genom sitt förtroendeuppdrag. Alla andra är missnöjda eller rent ut sagt förbannade. Det har varit minst sagt väldigt tyst från ledande moderater och Allianspolitiker sedan den 27 december. Men jag tror att det interna mullrandet bara har börjat.


Om en vecka har moderaterna partistämma och kommer då välja Batra till partiledare. Ingen kommer våga ifrågasätta valet av Batra som ny partiledare. Ingen kommer vilja riskera sin egen position. De som är kritiska väljer att uttala sig anonymt i media. Till och med en "tung M-källa" enligt Dagens Industri.


”För den nya partiledaren väntar nu en stor utmaning, hävdar flera M-källor som Di har talat med.


”Vad ska hon säga i sitt tal på extrastämman? Att hennes första åtgärd blir att sluta driva oppositionspolitik?”, säger en av dem.”

 

”Min gissning är att överenskommelsen faller redan i år”, säger en tung M-källa till Di.

 

Jag är övertygad om att vi under nästa vecka (innan lördagen) kommer få flera opinionsmätningar publicerade. Den stora frågan kommer givetvis vara hur mycket Alliansen och moderaterna förlorat i opinionen. Kommer Moderaterna rasa under 20 procent eller ännu lägre. Hur kommer i så fall moderata politiker på partistämman agera? Det kan bli en intressant vecka ;-)


Alliansen har sedan valet haft två möjligheter att ta över makten men tackat nej till båda chanserna. Alliansen kunde startat samtal med SD efter valet och kommit till en uppgörelse om stöd från SD.


Sedan valde Alliansen decemberöverenskommelsen före ett extra val som kunde inneburit ett maktskifte. Chans nummer två missad.


Om några veckor får Alliansen ett tredje tillfälle att förändra maktsituationen i riksdagen. Om de stödjer Sverigedemokraternas misstroendeförklaring mot statsminister Löfven! Löfven kan i så fall välja att avgå eller inom en vecka utlysa ett extra val. Alliansen tycks även missa chans nummer tre.


Jag gissar att många väljare inom Alliansen kommer se dessa tre missade chanser som ett enormt svek mot deras röster i valet den 14 september. Många lär nog dyrt och heligt lova att inte rösta på Alliansen 2018. En Allians som uppenbarligen inte vill ta varje chans att ta tillbaka regeringsmakten från socialister och kommunister.


Moderaterna har fått en märklig ledare i Batra!

 

Dagens Industri


Det ryktas också om att ett nytt konservativt parti är på väg att startas. Nasrin Sjögren bekräftar detta på Facebook.

  


PS


Spektaklet i Grytan behöver jag inte kommentera. Det sköter media alldeles utmärkt. Jag säger bara en sak. Avslag!
 
ANNONS
 
Ingen bild

Tompa

2 januari 2015 22:52

Alliansväljarna har blivit blåsta å det grövsta. Respektlöst agerande av deras partiledningar.

Misstroende omröstningen känns helt rätt.

Ena dagen är det helt tomt i ladorna för att nästa dag vara att Sverige är ett rikt land. Ja ni fattar..........

 
Ingen bild

Per

2 januari 2015 23:17

Efter decemberöverenskommelsen så undrar man vad politikerna i Sveriges och EU arbetar för, inte är det väl för folket? Ge mig lite sanning som ligger bakom, här lite John Lennon:
http://goo.gl/DrLCJ4

 
Ingen bild

Göta

2 januari 2015 23:37

“Shiamuslimskt bombdåd mot sunnimuslimsk moské. Många döda och skadade.”
“Sunnimuslimskt bombdåd mot shiamuslimsk moské. Ett 40-tal dödade”
“Ett bombattentat har krävt minst 28 människors liv i Kirkuk i norra Irak.”
“Bombattentat av sunnimuslimer på välbesökt shiamuslimsk marknadsplats. Många kvinnor och barn offer.”
“Minst 120 döda och 270 skadade efter Boko Harams bombattack mot en moské i Nigeria under fredagsbönen”.

Rubrikerna avlöser varandra om olika bombattentat i den muslimska världen. Även i de länder där "fred" råder för tillfället sker bombattentat ca varje vecka (oftast i moskéer) där de olika muslimska grupperna dödar och lemlästar varandra.

JAG HAR LÄNGE UNDRAT NÄR DE OLIKA MUSLIMSKA GRUPPERNA SKA BÖRJA ATTACKERA VARANDRAS MOSKÉER ÄVEN HÄR I SVERIGE.

Eftersom antalet muslimer i Sverige ökar lavinartat för varje år genom vår okontrollerade massinvandring från islamländerna i Mellanöstern och Afrika, är risken i stort sett 100%-ig att vi kommer att få uppleva samma sak här. Shia- och sunnimuslimer har krigat mot varandra sedan profeten Muhammed dog år 632, och det är inte så att dessa olika muslimgruppers över tusenåriga hat mot varandra plötsligt övergår till kärlek bara för att de passerar den svenska gränsen.

När nu en moské i Eskilstuna PÅSTÅS ha blivit attackerad med "en brandbomb", så ropas det omedelbart "islamofobi". "Religionsdemonstrationer" avlöser varandra och beskyllningar riktas mot sverigedemokraterna??!!! Helt absurt!

Förutom att det antagligen inte har förekommit någon brandbomb över huvud taget i det aktuella Eskilstunafallet, så finns det väldigt många andra alternativ som har oerhört mycket större sannolikhet att vara orsak till eventuella moskéattentat.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

3 januari 2015 00:05

Nu ska vi följa "Januariöverenskommelsen" i Grytan !
Det kommer att skakas fram 40 lägenheter i Stockholm till utpressarna.
Hur dumma är vi svenskar egentligen ? Jag skäms !
Det kommer fler busslaster där samma taktik kommer att användas.
Undrar om Bergkvarabuss vill synas i dessa sammanhang !
Nästa gång kanske bussen råkar brinna.

 
Ingen bild

Maggan

3 januari 2015 00:22

@ Göta
Jag håller med dig om att vi kan inte vara så naiva att vi tror olika muslimska falanger plötsligt blir goda vänner, bara för att de rest in i Sverige. NÄ, det är nog så att de tidigare stridigheterna på hemmaplan har följt med på resan till Sverige. Därför tror jag att några av attackerna mot moskeer härrör från andra muslimer.
Media kan ju inte skriva att det är så, för allt som muslimer gör skall tystas ner. Så då får allt skyllas på islamofober. Nu skall svenska skolbarn få lära sig om islamofobi. (Hjärntvätt). Hur gjuter vi mod i våra barn, mod att stå upp för sina rättigheter. Dessa rättigheter innebär inte att bli kallade fula ord. Rättigheten att få gå i skolan eller på stan utan att bli kallad hora och annat värre. Varför får inte de barn som uppför sig illa mot svenska barn, lära sig hur vi förväntar oss att de skall bete sig.
Att lära barnen om islamofobi UTAN att ge de muslimska likadan lärdom.

 
Ingen bild

Lotta

3 januari 2015 00:23

Jag hoppas också att polisen kommer fram till vilka som ligger bakom de senaste händelserna vid flera moskéer. Är det svenskar är det säkert socioekonomiska orsaker som ligger bakom. Är det inte så det brukar heta när invandrare bränner ner byggnader, bilar eller kastar sten på räddningstjänst, ambulanspersonal och polis?

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 januari 2015 02:54

Lotta : Ja dom har inte haft någon lokal

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 januari 2015 02:56

Vi får även hoppas förutom att dom skyldiga grips, att bevakningen av skolor dagis som brinner ca 400 per år ökar samt givetvis alla parkeringsplatser i hela Sverige

 
Ingen bild

hummelstadskarin

3 januari 2015 07:12

"Dom flyr från krig och förtryck", heter det. Dom flyr också från sina åldringar, sina kvinnor och sina barn

 
Ingen bild

Tompa

3 januari 2015 07:14

Som vanligt så levererar Tino Sanandaji fakta med besked.
Här får myten om att "Invandrarna byggde Sverige" sig en törn.

http://www.tino.us/2015/01/invandrare-byggde-inte-sverige/

Det är märkligt hur dokusåpa"journalister" kan få ha möjligheten att sprida felaktig information i Sveriges största tidningar och TV studior. Höga politiker kastar ur sig det ena påståendet efter det andra trots att påståendena ofta saknar fakta bakgrund.

 
Ingen bild

realisten

3 januari 2015 07:31

@hummelstadskarin
Förklaringen är mycket enkel, de har inte råd att betala smugglare för så många personer men när mannen har fått asyl kan familjen anhöriginvandra med billigare resa. För övrigt den svenska utvandringen till USA gick ofta till på samma sätt, mannen lämnade familjen kvar, inte i krig men väl i nöd och fattigdom för att de sedan skulle komma efter. Värnar man som du om barnen så klagar du väl inte över ensamkommande barn heller.

 
Ingen bild

Stig

3 januari 2015 07:52

@Realisten

Du säger: "Förklaringen är mycket enkel, de har inte råd att betala smugglare för så många personer men när mannen har fått asyl kan familjen anhöriginvandra med billigare resa"

-Är det därför de här karlarna har råd med ny iphone, skor i 1000kr klassen och kläder för 5000kr? Som alla kunde se på tv-bilderna. Det rimmar ju jävligt illa med ditt tafatta försvarsresonemang beträffande de här, tycker du inte det?

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2015 08:21

Jaha vi ska få lära oss om islam?? Men nu är det
så att för min egen del vill jag inte lära mig något
om den religionen, det är en religion som inte intresserar
mig ett dugg, jag vet tyvärr alldeles för mycket redan,
och vad skall Alice Bah Kuhnke göra åt det? Skall vi tvingas
in på skolbänken för att ta del av en lära som inte har i
ett modernt samhälle att göra? Sen kan hon gå i god för att
dessa så kallade attentat är utförda av någon som inte gillar
Islam, i så fall borde hon tipsa Polisen som inte kunnat
fastställa något attentat! Kommer hon även att tillsätta
någon form av information för Muslimer om att förföljelse
av Judarna i Malmö inte heller är acceptabel, för där
är det i vart fall konstaterat vilka som ligger bakom !

 
Ingen bild

Tony

3 januari 2015 08:32

När man kollade in dom som inte ville gå av bussen,
så var det många som inte ville visa ansiktet, och
det är ju märkligt med tanke på att dom borde jubla
efter att ha kommit i säkerhet, men vilka som har
skäl att gömma ansiktet är ju för oss omöjligt att
veta eftersom inga personkontroller görs, så framtiden
får väl utvisa vilka som har rent mjöl i påsen.

Har någon förresten hört hur det blev med den skara som
kom hit flygande i privat Jetplan, dom har kanske redan
erhållit PUT?

 
Ingen bild

Erik

3 januari 2015 09:16

Varför inte kapa ett parti?

Det förefaller faktiskt vara numerärt möjligt att angripa det politiska partisystemet inifrån.

Antalet medlemmar i respektive alliansparti (Wikipedia). Antalet är av väl kända skäl för stunden ej i stigande.

Moderaterna 39 998

Centern 28 871

Kristdemokraterna 20 481

Folkpartiet 16 411

Alla partierna fattar beslut med enkel majoritet i politiska frågor och antalet medlemmar som därmed kan styra om partiets inriktning uppgår till dryga 20 000 stycken gällande Moderaterna och så få som drygt 8 000 i Folkpartiet, sannolikt finns det också missnöjda befintliga medlemmar vilket reducerar behovet av nya kapande medlemmar.

För att få effekt så måste man i allmänhet arbeta sekventiellt genom de tre nivåer som partierna normalt håller sig med, krets/lokalförening, distrikt/län och riksnivå eller motsvarande begrepp. Lägre nivå väljer normalt högre nivå, alltså måste man börja med att infiltrera krets som väljer distrikt som väljer riksnivå. Folkpartiet ger en möjlighet för medlem att ansluta direkt till länsnivå vilket reducerar antalet steg för kapning men har samtidigt en lurig skrivning om att ”tid och plats fastställs av partistyrelsen” när det gäller extra landsmöte vilket skulle kunna innebära att styrelsen ej fastställer tid och plats.

Centern är naturligtvis extra intressant då de i sammanhanget är ett extremt förmöget parti, tillgångar på 1,7 miljarder.

För att kalla till extra stämma skiljer sig kraven åt partierna emellan. I vissa partier räcker det med att 1/3 av medlemmarna så begär, i andra fall krävs hälften. Det finns olika krav på tidsgränser för extra stämmor på de olika nivåerna men sammantaget borde det vara möjligt att med begränsade insatser inom 6 månader kunna kapa godtyckligt alliansparti.

Det kanske till och med finns något parti som tröttnat på Reinfeldtdoktrinen och gärna vill bli kapat?

Det torde inte vara särskilt svårt för en borgerligt sinnad att bekänna sig till samtliga allianspartiernas officiella partiprogram så ingen kapare behöver segla under falsk flagg.

Inte i något av dem står det nämligen vare sig att man konsekvent skall bedriva Miljöpartiets invandringspolitik eller att man skall gå i träda till år 2022 för att bereda plats för vänsterpolitik.

Förslaget om kapning skall ses mot bakgrund att samtliga allianspartier idag gör sig skyldiga till värdegrundsavvikelse relativt sin förmodade "borgerlighet" och lämpligen bör återföras till den rätta vägen.

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 januari 2015 09:20

Till Erik

Men det är ju exakt det Muslimer gör i ett flertal patier
Sossarna, MP, Moderaterna är dom jag kommer på för tillfället men det finns säkert flera.
Och Löfven har "kapat" Säpo och sina Muslimska ministrar

 
Stefan K

Stefan K

3 januari 2015 09:24

Det brinner i moskéer och tiggarläger. Ingen ser något, ingen vet något och inga förövare hittas. Skulden beläggs på ett visst parti och rasismen i samhället.

Det brinner bilar och skolor i våra förorter. Många ser, vittnen finns och förövarna är kända. Ingen vågar göra något, skulden läggs på ett visst parti och rasismen i samhället.

Såg Aktuellt igår och "debatten" mellan Ardalan Shekarabi (S) och Mohammed Kharraki (Islamiska förbundet) och inser allt går muslimerna rätt i händerna.
Kharraki menar nu att media ska sluta rapportera från Syrien/Irak, sluta gräva i svenska moskéer och sluta använda ord som kan spä på islamofobin. Svenska barn ska också läsa mer om islam i skolan, fler moskéer ska byggas, polisen ska skydda muslimer, politikerna ska särbehandla muslimer på arbetsmarknaden och i samhället genom att tillåta religiös klädsel m.m

Se gärna "debatten" på SVT Play och ni förstår säkert vad undertonen i det Kharraki säger innebär.

Angående bränderna där inga förövare hittas, inga spår finns och ingen sett något, vill jag informera om dessa ord i Aftonbladet 27/12:
"Lösningen är att bygga fler nya, säkra och vackra bönerum".
http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/nataliakazmierska/article20078750.ab

Kanske dessa bränder som inte har några förövare och inte ser några spår har sin förklaring i dessa ord?

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Sven Dacke

3 januari 2015 09:38

Hittade just nu denna artikel i Smålandsposten om Civilmister intressant bakgrund denna minister har, och Sverige sjunker ännu snabbare mot avgrunden

"Gömd flykting in i regeringen
TT INRIKES 2014-10-03 | Uppdaterad 2014-10-03

För 25 år sen var han en gömd flykting i Sverige. Nu är han landets nye civilminister.Foto: Scanpix

- Jag har en skyldighet att ta med mig det perspektivet, säger Ardalan Shekarabi till TT.

Han är född 1978 i Manchester, Storbritannien, men uppvuxen utanför Teheran i Iran. 1989 flydde han till Sverige med sin mor. Asylansökan avslogs dock, och Shekarabi och hans mor gick under jorden. Några år senare fick de uppehållstillstånd av humanitära skäl.

1993 gick han med i SSU och tio år senare valdes han till ordförande. Efter avslöjanden att pengar från en utvecklingsfond använts till Shekarabis kampanj avgick han 2005.

- Jag skulle ljuga om jag sade att det inte påverkat mig, säger han.

Som civilminister får han ansvar för frågan om offentliga upphandlingar och kommunerna. Det kan låta litet tråkigt, men är mycket genomtänkt. Som jurist doktorerar Shekarabi i just de frågorna, och han har arbetat med partiets politiska utveckling på området.

- De här frågorna har jag ägnat de senaste åren åt, så det känns väldigt roligt, känns som en dröm. Vi ser ju offentliga upphandlingar som ett strategiskt verktyg för att uppnå samhällsmålen, säger han.

De offentliga upphandlingarna omfattar 600 miljarder kronor årligen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Erik

3 januari 2015 09:45

Sven Dacke

Visst är det så att partierna redan idag är utsatta för viss infiltration, mitt förslag är att göra det snabbt, kontrollerat och systematiskt. Dessutom är mitt förslag i linje med respektive partiprogram till skillnad från muslimernas infiltration.

Varför tillåter vi att 105 761 partister indirekt styr över Sverige? Fler är de inte, de som idag röstar fram partiledningarna i allianspartierna. Helt sjukt att vi låter det ske.

 
Svensson

Svensson

3 januari 2015 09:51

Vi får inte glömma bort att Moderaterna stödjer Apartheid,jag har aldrig hört Fredrik Reinfeldt ta avstånd från det.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Pepparholm

3 januari 2015 10:06

Visst bedriver Juntan apartheid. Åttahundratusen röstande svenskar finns inte och ska i alla lägen mobbas, i riksdagen och i vardagslivet. Trots att SDs partiprogram kan jämföras med Moderaterna före Reinfeldt.

Det är skrämmande att en partiledare på några år kan förvandla ett stabilt och förutsebart parti som Moderaterna till ett flumparti.

 
Ingen bild

Konen

3 januari 2015 10:16


Lägger in detta en gång till från den förra tråden eftersom det visar den kärleksfulla s.k religionens "kärleksfulla budskap".

Albanska muslimer brände ner och förvandlade över 150 ortodoxa kyrkor i Kosovo till ruinhögar. Jag har inte sett ett ord om detta i svenskt massmedia. Men när någon krossar ett fönster i en moské i det här landet, blir det ett himla liv. Makalöst vilken idioti, som likt vissa personer här i tråden, inte tycks förstå den destruktiva kraften i ideologin från Sharialagarna och dess religiösa täckmantel som heter islam.

https://www.youtube.com/watch?v=gopoV69HXl8

 
Ingen bild

Lotta

3 januari 2015 11:12

Läs Mats Dagerlinds utmärkta artikel om yttrandefriheten:

http://avpixlat.info/2015/01/03/asiktsforbud-ar-demokratins-antites/

 
Ingen bild

Lena

3 januari 2015 11:23

Ni måste läsa Tino Sanadajis krönika "Invandrare byggde inte Sverige" om den historierevisionism som ex Dick Harrisson ägnar sig åt i artikeln i Svd "Invandrarna är en vinst för Sverige".
han påstår att Dick Harrisson har usla kunskaper i Ekonomisk historia, och bevisar det sedan med siffror och grafer. "Att flyktinginvandring av främst lågutbildade från tredje världen skulle ha gjort Sverige mer forskningsintensivt eller innovativ är önsketänkande".
Harrisson målar upp en bild att det kom så många tyskar under medeltiden att det i stort sett var en tysk kolonisation. I realiteten var det i promilletal man räknade de inkommande tyskarna!
Fram till 1960 hade Sverige en befolkning som inte var svenskar på ca 4%. Ändå tjatas det oändligt hur duktiga alla invandrare var som byggde Sverige. Men tar äran av 96% svenska som slet hårt. Vad är detta annat än HISTORIEREVISIONISM?

Han avslutar artikeln med orden från Georg Orwell som sagt: "Den som kontrollerar det förflutna, kontrollerar framtiden".

Tack Tino, du är en fantastisk person!

http://www.tino.us/

 
Ingen bild

Lena

3 januari 2015 11:48

@Konen 10.16
Tittade på länken du bifogade. Det är förskräckligt det som hänt och det är två saker jag främst tänker på. 1) Muslimer är i mina ögon som barbarer, det är bara DET EGNA SOM GÄLLER, framför allt avskyr de det kristna (tror de är avundsjuka). 2) De kommer en dag att ångra sig, det här är en stor miss, då de inte kan utnyttja sin historia för turism som Turkiet gör .
De västliga delarna av Turkiet, Lykien, var en gång i tiden kristet och det finns oerhört mycket att se när man reser där. Med turism kommer det in frisk valuta, så att Erdogan kan bygga landet vidare.
Det som nu sker nu i Turkiet är att landet är uppdelat i två läger, de som är västligt sinnade, medelklass eller överklass som vill att religionen ska vara en sekulär angelägenhet.
Den andra delen, som nu växer, vill ha mer islam även sharialiknande. Det syns också på kvinnorna som sätter på sig sina slöjor för att signalera att de är MUSLIMER med stor M. Detta är något som löper som en eld genom landet.

 
Ingen bild

Stridhsson

3 januari 2015 13:46

Blir så trött på detta vurmande om moskeér, det brinner i skolor
och dagis, ingen kommentar från någon politiker. Hur mår barnen efter att deras skola eller dagis brunnit, inte ett ord från någon. Barnen får mardrömmar och känner sig otrygga, inte konstigt att ohälsan ökar bland barn och unga... när i he... ska det hända något så vi får ett bra samhälle.Var finns jävla anamma hos svenskarna som våra förfäder hade?
Expressen idag..protest från svenskar, rör inte våra moskeér, folk
är så järntvättade så de tror att vi är muslimer, man tar sig för pannan....

 
Ingen bild

Lotta

3 januari 2015 14:40

"De drygt 30 asylsökande som ockuperat bussen de färdats i från Malmö har till slut gett upp.
Efter ett möte med Migrationsverket på fredagsförmiddagen beslutade de att lämna bussen.
Moaweyh Ramly, talesperson för Syrierna, har varit i Sverige i ungefär en vecka och höll ut i tre dagar i den kylslagna bussen.
Han uppger att passagerarna, asylsökande Syrier, känner sig lurade an Migrationsverket.
– Vi blev satta på bussen i Malmö utan att veta var vi skulle åka någonstans, vi tycker att vi borde ha blivit informerade om vart vi skulle innan vi åkte, säger Moaweyh Ramly.
Vad vill ni ska hända?
– Vi vill ha en ny buss härifrån. Vi vill även veta vart vi ska åka innan avfärd så att vi kan se på Google maps vart det ligger.
Varför vill ni inte vara i Grytan?
– Det ligger så avsides och det är för långt avstånd till stan. För att komma till Östersund måste man åka buss och det går bara fem bussar per dag. Om vi missar en buss är vi tvungna att promenera tre kilometer för att ta en annan buss, säger Moaweyh Ramly.
Alla delar inte ockupanternas åsikter och meningarna gick isär om vad man som asylsökande har rätt att begära.
Rafaela Halabi kommer från Libanon och bor i Östersund. Hon har åkt till Grytan för att försöka tala Syrierna till rätta, men fick inget större gehör för sina argument. Efter livliga diskussioner med ockupanterna tappade hon till slut tålamodet.
– Ska ni bete er på det här sättet kan ni lika gärna åka tillbaka till Syrien, sade hon och riktade sig mot ockupanterna.
– Jag försökte få dem att åtminstone sätta sig och diskutera med Migrationsverket så att de inser att de inte kan bestämma själva hur de vill bo, men de var inte alls intresserade av att lyssna på några argument, säger Rafaela Halabi.
Känslorna svallade och hon skämdes för de asylsökandes otacksamhet.
– Jag förstår inte hur man kan komma från kriget i Syrien och bete sig på det här jävla viset. Är det inte nöjda kan de promenera tillbaka till Malmö, säger Rafaela Halabi.
Vem som ska stå för kostnaden är hon tydlig med.
– Pengarna det kostar att ha bussen stående här i Grytan borde dras från deras månadsersättning.
Hon hinner även tala om för ockupanterna att det inte gynnar deras situation att klaga på småsaker när alternativen skulle kunna vara så mycket sämre.
– Ni kommer hit och blir behandlade som människor. Ni får mat, ni får tak över huvudet, ni får pengar, och så uppför ni er på det här sättet, som arab skäms jag över er, säger Rafaela Halabi.
Även Rima Nuaman, Syrier som arbetar på boendet i Grytan, tycker det är tråkigt att det blivit en stor diskussion i sociala medier om asylsökande som vill bo centralt.
– Jag vill säga att jag inte tycker om det de gör. Jag vill tacka Sverige, den svenska regeringen och alla svenskar som tagit emot oss. Det är kallt men vackert här. Jag vill även poängtera att ingen har tvingat dem att välja Sverige. Trivs man inte kan man åka till något annat land.
– Jag vill be om ursäkt för hur de beter sig, säger Rima Nuaman."

http://www.ltz.se/jamtland/ostersund/vill-inte-vara-i-grytan-det-ligger-sa-avsides

 
Ingen bild

Verkligheten

3 januari 2015 15:06

När en moské satts i brand mobiliseras alla Sveriges myndigheter och i pressen kan vi läsa om det dagligen. Alice Bah Kuhnke kommer till moskén och en nationell arbetsgrupp ska inrättas för att motverka detta.

Samtidigt i Sverige sedan många år sveper det en våldtäktsepidemi som inte mobilisera varken myndigheter, pressen eller föranleder någon nationell arbetsgrupp.

Sverige är sjukt!!!!!!!

 
Ingen bild

realisten

3 januari 2015 15:59

@Lotta
Det är väl bra att folk protesterar när de känner sig felbehandlade, hade ingen gjort det hade utvecklingen stannat helt.

 
Ingen bild

skattebetalare

3 januari 2015 16:12


Vem eller vilka ligger bakom alla skol/bil- och bostadsbränder i Sverige?
Vem eller vilka ligger bakom den grova kriminaliteten som eskalerat de senaste tio åren i Sverige?
Det är det ingen som vågar prata om det är dags att ta bladet ifrån munnen och tala klarspråk.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 januari 2015 16:26

@skattebetalare.
Ja, man kan verkligen undra. Och...
Vilka ingår i de "gäng" som utför "gängskjutningar"?
Vilka grupper konsumerar med stor energi Kat?
Vad ligger bakom att skolelever får allt sämre och sämre betyg?
Varför ligger Sverige så högt i våldtäktsstatistiken?
Varför förekommer så många gruppvåldtäkter?

Det förekommer nu oroliga funderingar om Decemberöverenskommelsen. Vissa spår en kraftig ökning av stödet för SD. "Bussresenärerna" i Östersund och deras dåliga respekt för det land som generöst tar emot dem, väcker också stor vrede och mer stöd till SD.
Och, givetvis, de som tror detta har garanterat rätt.
Folkets vrede ökar dag för dag...

 
Ingen bild

Christer

3 januari 2015 16:32

Fan vad kluven jag känner mig dessa dagar. Jag menar, som svensk ställer man sig bakom demokrati,fria öppna val, yttrandefrihet, och religionsfrihet. Men det känns som dessa frågor är kapade av grupper som inte alls har samma agenda.
Brandattentat mot moskeér vill man ju inte försvara. Men dom som protesterar här, var finns ni när skolor,dagis och folks bilar brinner. När brandbomber kastas mot utryckningsfordon och poliser, då är ni tysta. Föreningen EXPO med Daniel Poohl får uppträda i media som nåt facit för sanningen, och som låtsas att dom absolut inte har någon egen agenda. Vem går på det här?

Apropå de asylsökande i Grytan. Jag skulle vilja fråga nån av dom varför dom vill komma till ett land som är så mycket "fel". Vi är ett kristet land med ett strängt klimat, det finns både björn o varg i skogen, vi äter fläsk, vi behandlar våra kvinnor med respekt. Ingen riskerar att få halsen avskuren på grund av sin tro. Vi borde vara oattraktiva! För det kan väl inte vara så att ryktet om "landet gratis" är det som lockat så många att komma.

Och även jag är intresserad av de kommande opinionssiffrorna.

 
Ingen bild

Hulda mk1

3 januari 2015 16:41

En liten förhoppning som kom nu: Att det snart framkommer vilka dessa "Bussresenärer" är och var de vistats innan sin resa till Sverige. Även deras positioner i det Syriska samhället och ev. släktskap till makthavare. Deras arroganta inställning till Sverige väcker stora funderingar.
Gårdagens fråga finns också kvar. Var finns deras fruar, barn och övrig släkt?

 
Ingen bild

Lena

3 januari 2015 17:48

@Stridsson 13.46 och @Christer 16.32 Det är ju helt rätt det ni skriver! Var finns alla demonstranter när skolorna brinner? eller för den skull bilar, bostadsområden? Det är ju sjukt av Svt, Aktuellt att göra en sådan stor sak av de s k moskébränderna. Det är inte klart ännu vad som är orsaken och vilka som är skyldiga. När det handlar om att ömka dessa "prinsessor på ärten"-folket som kallar sig muslimer- de fredstörstande, då finns det gott om utrymme o tid på svt.... (Nu har jag lust att svära, men håller igen). ;);) God kväll!

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

3 januari 2015 17:59

Grytans arméförläggning lämnades 2005 av Försvaret. Förläggningen är vackert belägen på östra stranden av Brunfloviken, en del av Storsjön. Grytan har ca 150 innevånare och ligger 2 km norr om Brunflo, som har ca 4.800 innevånare.
Avståndet till Östersund är 16 km. Bussförbindelse finns.
Förläggningsområdet har gatubelysning. Byggnaderna har varmvatten och VC. På militärtiden fanns det befälshotell, befälsmässar, matsal, marketenteri, bastu m m.
Det finns radio, TV och internet.
Parentetiskt noterade jag att en av flyktingarna hade en vinterjacka, som kostar 2.600 kronor.

 
Ingen bild

KS

3 januari 2015 18:23

Kan vi inte be Kuhnke kalla hit den sympatiske mannen, som Thoralf visar i början av sitt inlägg, komma hit och hjälpa henne med informationen om islam?

 
Ingen bild

Trollfar

3 januari 2015 18:48

@Stellan Bojerud, du borde veta bättre än att kalla dem flyktingar. De är och förblir asylsökande ett bra tag. Flyktingar är en helt annan sak.

 
Ingen bild

Lena

3 januari 2015 18:51

Måste ses, en muslim som konverterat till kristendomen och berättar hur det är...

https://www.youtube.com/watch?v=eOCG1fslKdE&feature=youtu.be

 
Ingen bild

Skånepåg

3 januari 2015 19:10

@ Lena

Tack för länken. Inget invecklat utan lättbegriplig fakta "rakt på sak", som de flesta med "normal hjärnverksamhet" borde förstå innebörden av. Mycket bra.

 
Ingen bild

Stellan Bojerud

3 januari 2015 20:44

Till Trollfar: Jag omnämnde dem som flyktingar, därför att de beskrivs som sådana i media. Jag övervägde att skriva "flyktingar", men det vore ju att döma ohört på förhand. Flykting är den som fyller kraven i FN:s flyktingkonvention av år 1951 med senare tillägg. Ingen annan. De verkliga flyktingarna uppgår till 5-10% av invandrarna idag.

 
Ingen bild

Pensionisten

3 januari 2015 20:47

Svetsaren i Brasilien och pratar JAS-affären! Undrar vad han nu ställer till med. Blir inte förvånad om han sumpar den!
Länk:
http://www.svt.se/nyheter/sverige/lofven-avfardar-kritik-mot-gripen-affar

 
Ingen bild

Trollfar

3 januari 2015 22:15

@Stellan Bojerud, oavsett vad media kallar dem, så bör du använda rätt nomenklatur. Asylsökande och inget annat.

 
Ingen bild

Lotta

3 januari 2015 23:21

@realisten.
Herre Gud är du helt dum i huvudet? Det är inga turister som klagar på dålig service på hotellet de betalat dyra pengar för att få bo på. Detta rör människor som påstår sig flytt undan krig och svåra umbäranden där flera tusental dödats de senaste åren. Deras landsmaninna skäms över deras beteende men du fattar ingenting. Tragiskt.

 
9 viktiga minuter

9 viktiga minuter

4 januari 2015 00:12

https://www.youtube.com/watch?v=eOCG1fslKdE

Mycket sevärd. Här är den en person som vet vad han talar om.

Om ISIS. Svensk text. Bara 9 minuter. Se den.

http://https://www.youtube.com/watch?v=eOCG1fslKdE

 
Ingen bild

Modemedvetna

4 januari 2015 00:28

De asylsökande i Östersund kanske har bott i Tyskland innan de kom till Grytan.

De säger någonting i stil med att Tyskland inte skulle behandla flyktingar så här.

Märket på jackan som han i brun-vit-randig mössa har är JACK WOLFSKIN. Säljs i Tyskland.. Jackan kostar runt 2000 kronor.
http://www.zalando.se/jack-wolfskin-crush-n-ice-outdoorjacka-svart-ja442f00r-q11.html?wmc=COM46_1881601


Även de gula kalsonger med trycket "200 Euro" kommer från Tyskland.

http://yambolo.de/UNDERWEAR/Uomo-Boxershort-Underwear-Euro-Boxer-200::26.html

Boxershort von der Qualitätsmarke "UOMO". Sitzt perfekt und ist sehr angenehm zu tragen. Als Aufdruck die verschiedenen €uro-Scheine, ein absoluter Hingucker!


Trevligt med modemedvetna flyktingar.

 
Ingen bild

PK?

5 januari 2015 07:58

Måhända är mannen på bilden ovan glad över döda amerikaner. På Avpixlat, i kommentarsfälten, kunde man nu på morgonen läsa om glädjerop över en död muslim och mängder med önskningar om att fler skulle följa hans exempel. Vad är skillnaden mellan resonemangen? Ni är ena riktiga kålsupare. Sedan ifrågasätter ni "PK-media" för hur och vilka nyheter som publiceras samtidigt som inget står att läsa på era bloggar/nyhetssajter om brott mot invandrare eller det beteende a la 1930-tal som pågår i vårt land. Nu bränns moskéer och små barn känner sig otrygga. Demokratiska rättigheter kränks i demokratins namn (eller låt oss säga i sverigedemokratins namn). Illdåd hyllas sedan på allehanda bloggar och i kommentarsfälten samtidigt som det gnälls över enstaka invandrares fel och brister. Det är hyckleri och inget annat. Eller brist på förmåga till logiskt tänkande. Detta hat ni ger uttryck för mot oliktänkande och personer från andra länder är en skam för Sverige och är på intet sätt Sverigevänligt.

Tack för ordet.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6 7 8
9
10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< Januari 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se