thoralf

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2012

EXTREMT NEGATIVT INNEHÅLL

Av Thoralf Alfsson - 28 augusti 2012 10:12

Expo:s mycket närstående bloggen ”Inte rasist men” har uppmärksammat mitt förra blogginlägg.


Jag tycker att det dock är ett ljus i mörkret att man anser de videoklipp (Memritv) jag länkar till har ett ”extremt negativt innehåll” men längre än så sträcker sig inte skribentens slutledning. Uppenbarligen anser man att dessa videoklipp bara är något som man kan strunta i och glömma bort som bara några uttalanden från några extrema personer. Efter att jag själv konfronterat muslimer i Egypten på slutet av 70-talet så har jag visa erfarenheter av det hat som dessa hyser emot Israel, judar och västvärlden. Därför vill jag påstå att en relativt stor del av befolkningen ställer sig bakom de åsikter som presenteras i dessa videoklipp.


Precis som många har kommenterat i förra inlägget tror jag inte man kommer någonstans med att förbjuda islam. Det jag dock saknar i Sverige är att man upplyser befolkning om vilka starka yttringar det finns inom islam för just dessa och många andra tankar, idéer, åsikter och propaganda som sprids inom den muslimska världen. Dessutom sker detta helt öppet inom den muslimska medievärlden, det är alltså inget som enbart existerar som extrema åsikter på Internet. Svensk media avhåller sig dock fullständigt ifrån att förmedla dessa extremt obehagliga åsikterna till sina tittare, lyssnar och läsare. Frågan är om det beror på okunskap eller självindoktrinering. Tyvärr förväntar jag mig ingen bättring från svensk media därför får jag/vi göra vårt bästa för att upplysa Sveriges befolkning.


Åsikterna sprids av imamer som inte betraktas som extrema i den muslimska världen och av t.ex salafister i hela den muslimska världen. Man skall komma ihåg att salafisterna stöds öppet av ca 20-25 procent i t.ex Egypten. Jag gissar att stora delar av muslimska brödraskapet även stödjer mycket av detta fast man håller det till viss del för sig själva än så länge i Egypten.


Bloggen ”Inte rasist men” borde skriva ett inlägg om dessa videoklipp och berätta hur dessa extremt negativa åsikter skall bemötas, inte bara inom den muslimska världen utan även i Sverige. Jag är personligen övertygad om att samma åsikter även finns i Sverige bland muslimer, vi har ju i Malmö sett en hel del men även i Kalmar där muslimer skanderade ”no more peace with Israel” under en fredsdemonstration på Larmtorget.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda

28 augusti 2012 10:58

Jo, det var en ren EXPO-kopia. Allt handlar om att smutskasta SD.
Man blir alltid lika förvånad och bedrövad.
Har de ingen som helst kunskap i vad Islam är?
Deras enda ledstjärna verkar vara ett outtömligt hat mot SD och den "rasism" som de anser all kritik mot Islam är.
Undrar hur de tex. ser på Elisabeth Olson-Wallins konstverk.
Och om de verkligen anser att kvinnor ska ha några som helst rättigheter eller vara mannens tillbehör...
Nej, deras önskan är att Sverige ska störtas i fördärvet och ett nytt land ska uppstå.
Korkat, idiotiskt, naivt, blåögt, dumt, barnsligt mm. mm.

Man tänker på ett folkligt förändrar Bibelcitat: Saliga äro de korkade,ty de skola flyta i Syndafloden.

 
Ingen bild

Da Capo

28 augusti 2012 12:12

Två år gammal video - Gaddafi var i livet, men hans förutsägelse är i huvudsak inte mindre sann idag därför att han numera befinner sig i Allahs paradis.
http://youtu.be/luBaofHD7kE
- - - -
För utmärkt basal information om Islam klicka vidare till den i detta kommentarsfält välkände Dumles sajt:

http://skafferigodis.blogspot.se/
- - -

http://www.faithfreedom.org/articles/political-islam/democracy-or-the-battle-for-supremacy-in-islam/

http://www.unitedstatesaction.com/blog/imm-articles/090.html

 
Ingen bild

är du journalist? Å fy faan vad skämmigt

28 augusti 2012 12:14

Den enda gången media och pkpolitiker kan dra alla över en kam är när det gäller sverigedemokraterna,då är alla dödsknarkarfacister/rasister
som äter småbarn typ,men kommer det till islam så är det bara enstaka händelser/individer

 
Ingen bild

AWSvensson

28 augusti 2012 12:15

Eftersom Sd utgör ett hot mot den rådande ordningen så är Expos uppgift att agera mot att Sd får större andel mandat och därför får ytterligare tillgång till kommunikationer med väljare. Skulle hela asylsvindleriet uppdagas för det sovande folket så är både partier och politiker en gång för alla rökta. Därför kan men se sådana desperata utspel av sådant som man i dagligt tal stöter på i sandlådan. För eller senare brisera asylbomben och en kommission tillsättes för att reda ut hur kunde man stjäla landet Sverige och skänka bort det till muslimer.

 
Ingen bild

Hacke

28 augusti 2012 13:28

Nu är det rena strömavhoppen från utställningen Jamtli i Östersund.
Det tog tid innan kosntnärskollegorna äntligen ställde upp för sina egna ideal.
Men bättre sent än aldrig och kanske man vågar hoppas på ett första steg till trendbrott.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 augusti 2012 13:48

@ Hacke

Tacksam för källa. Vill gärna se vad det är för personer som det rör sig om. Kan du lägga in en länk?

 
Ingen bild

Söndag

28 augusti 2012 14:15

Hur blir man rasist bara för att man kritiserar en religion/ideologi/världsåskådning? Vilken jädra tankevurpa man gör på expo.

 
Ingen bild

Per-Anders

28 augusti 2012 14:53

Det kommer inte att bli någon seger för förnuftet och dess företrädare, sådana som Thoralf Alfsson med gelikar.
Det finns inget hopp för Sverige, det är kört.
Dumhet och idioti - både funktionell och reell; nedrighet och småaktighet, girighet och okunnighet; Expo, AFA, Mohammad och Lisa Bjurwald kommer att ta hem segern. Oavsett om det dessförinnan blir en krasch eller ej, så kommer ett medeltida mörker att sprida sig över ett multikulturellt och inifrån ruttnande land.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 augusti 2012 15:39

Reepalu i Malmö utsatt för inbrott. http://www.sydsvenskan.se/malmo/inbrott-hos-reepalu

 
Ingen bild

Nyhetspojken

28 augusti 2012 16:41

@Hulda
Som du skriver verkar du ha koll på läget! Så beskriv med egna ord Islam för mig, vad är det, vad är dess uppgift och vad är kärnan i tron inom Islam? Vi kan börja där.
Upplys mig!

 
Ingen bild

Konsult

28 augusti 2012 17:39

Tack Thoralf Alfsson du är en klok och mycket kompetent politiker..
Du är ett stort glädjeämmne i dagens Sverige.
Du vågar ta striden mot våra korkade politiker och klapp journalister.
Önskar att fler visar samma engagemang och stora kunnande som du Thoralf.
Läser din blogg varje dag.
KEEP ON THE GOOD WORK THORALF A.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 augusti 2012 17:40

@ Nyhetspojken

Ja nog behöver du verkligen upplysas, du har ju för f-n ingen aning om någonting som du skriver:

Sharialag
Några exempel på vad muslimsk lag, så kallad sharia, skulle innebära för svenska medborgare. Detta är krav som olika muslimska religiösa grupper och sammanslutningar då och då vid olika tillfällen har framfört för att Sverige skall ”anpassas” till det så kallade multikulturella samhället:
· Värdet av en kvinnas liv är hälften av en mans liv
· Vittnesmål från två kvinnor är värt lika mycket som vittnesmål från en man
· Döttrar ärver hälften mot söner
· En kvinna har inte rätt till skilsmässa från sin man
· En man kan skilja sig från sin hustru närhelst han vill och utan hennes vetskap
· Män tillåts att gifta sig med fyra fruar
· Kvinnor kan inte resa, arbeta, gå i skolan, eller ens lämna huset utan sin makes tillstånd
· En kvinna måste vara bosatt där hennes man bestämmer
· Mödrar får inte vårdnaden om sina barn när mannen skilt sig
· En änka får inte vårdnaden om sina barn efter makens död. Barnen ges till faderns släktingar, och mamman har inte ens rätt att besöka dem
· Om mannen inte har någon släkt, tar samhällets präster vårdnaden om kvinnans barn, familjens pengar och ägodelar
· Äktenskap mellan en muslimsk kvinna och en icke-muslimsk man är förbjudet och ogiltigt, medan en muslimsk man kan gifta sig med en icke-muslimsk kvinna
· Om en muslimsk kvinna våldtas kan hon inte föra mannen till domstol om inte fyra vittnen kan vittna till förmån för hennes påstående, annars ska hon straffas för äktenskapsbrott
· Muslimska män får aga sina hustrur för att fostra dem

Exempel på en av muslimernas kravlistor. Från Mahmoud Aldebe, Sveriges Muslimska Förbund, i en skrivelse till de svenska riksdagspartierna inför valet 2006. Andra kravlistor gäller anpassning inom sjukvården o.s.v
· En moské i varje stad eller kommun.
· Moskébyggen borde finansieras med räntefria lån som alternativ till villkorat bidrag från utlandet. Kommunerna borde ta på sig ansvaret att gå i borg för räntefria lånen eller låna ut pengar räntefritt till moskébyggen för kommunens muslimska invånare.
· Att integrera islam i svenska skolor.
· Det innebär att man lyfter hemspråket och religionen i schemat som ett vanligt ämne, där muslimska barn får möjlighet till undervisning i homogena grupper i eget hemspråk och egen religion i de kommunala skolorna. Imamer och hemspråkslärare borde få status som ordinarie lärare i ämnet hemspråk och religion.
· Alla kommuner borde ordna en kväll i veckan som ska vara en kvinnokväll respektive männens kväll i gym och simhallen.
· Att riksdagen stiftar en lag som ger svenska muslimer rätt att vara lediga under de islamiska högtiderna Eid al fitr och Eid al Adha är krav från alla muslimer. För nuvarande är det omöjligt att ta ledigt från arbeten för att fira högtiden tillsammans med familjen.
· Mslimer kräver att regeringen ska undersöka möjligheten till en särlagstiftning är möjlig och hur detta i fall ska motiveras utifrån existerande lagstiftning i religionsfrihetslagen.
· uslimer kräver alltså en lagstiftad positiv särbehandling av i detta fall en religiös minoritet för att befrämja dess status och skydda den mot majoritetssamhället.
· Tå timmars ledighet för fredagsbön, mellan kl.12- kl.14 under vintertiden och mellan kl.13-kl.15´sommartiden Fredagsbönen är en obligatorisk bön som måste utföras kollektivt i moskén.
· Att bidraga till att muslimerna och judarna får dispens eller särlagstiftning för att utföra den islamiska och judiska slakten.
· Muslimer kräver att församlingsförbundet i svenska kyrkan i samarbete med landets kommuner ska reservera begravningsplatser i alla kommuner som har muslimska invånare.
· Att starta Imamutbildning vid svenska universiteten och högskolor är ett krav från landets muslimer.

 
Ingen bild

Skånepåg

28 augusti 2012 18:07

Lite från koranen till alla som tror på denna "kärleksfulla skrift", och i synnerhet den "totalokunnige nyhetspojken" och hans "kompisar".

Från http://www.koranensbudskap.se

Utdrag ur koranen. Observera att i modern tappning måste allmoseskatten/skyddsskatten tolkas som alla former av bidrag som öses över muslimerna. Annars blir vi dödade som framgår av vers 9:5. Hur kärleksfull ”religionen” är framgår av vers 9:29 och vers 9:41 anger hur islam skall spridas. Bläddrade som hastigast endast igenom några verser, annars är det risk att man blir ”fnoskig” av att fortsätta läsa denna ideologi av märkliga påståenden och regler.

[9:5] När de helgade månaderna gått till ända skall ni döda avgudadyrkarna, var ni än träffar på dem; tag dem till fånga och omringa dem och lägg er i försåt för dem. Men om de visar ånger och [villighet att] förrätta bönen och betala allmoseskatten, lämna dem då i fred - Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.

[9:29] Kämpa mot dem som, trots att de [förr] fick ta emot en uppenbarad Skrift, varken tror på Gud eller på den Yttersta dagen och som inte anser som förbjudet det som Gud och Hans sändebud har förbjudit och inte iakttar den sanna religionens bud - [kämpa mot dem] till dess de erkänner sig besegrade och frivilligt betalar skyddsskatten.

[9:41] Gå ut till strid - [vare sig ni ser det som] en lätt uppgift eller ett tungt offer - och kämpa för Guds sak med er egendom och med livet [som insats]; detta är bäst för er - om ni visste [vilken vinst ni kan uppnå i det eviga livet]!

Puuuh!

 
Ingen bild

Hulda

28 augusti 2012 19:00

@Nyhetspojken.. Skånepågen har förtjänsfullt sammanfattat Islam och de krav som kommer i dess spår.
Läs på ordentligt och ta till dig kunskapen.
Du får den tyvärr inte på så många andra ställen på nätet....

 
Ingen bild

Da Capo

28 augusti 2012 19:42

HÅLL I HATTEN Henrik Johansson, Niclas Jonasson, Anny Berglin och andra svammel-f***** på illasinnade skandaliseringsbloggen: http://interasistmen.se/.
Stormvarning är utfärdad!

http://youtu.be/XCcRxa6SFbg

- - - - -
[f*****: folklig benämning på 'gissa vad']
--------------------------------------------------------------------
'Global Utmanings' seminarium "CIRKULÄR MIGRATION i
praktiken" på Medelhavsmuséet 1 april 2011. [notera datum!]

(1) Teaterapan och regissören Jasenko Selimovic ljuger i kapp med sig själv:
http://youtu.be/YmdzPQmotqQ

(2) Lisa Pelling, doktorand och migrationsforskare vid Wiens Universitet, försöker försvara sin lön:
http://youtu.be/3cnUohIX76I

 
Ingen bild

Da Capo

28 augusti 2012 19:50

da capo från: http://snaphanen.dk/2012/08/25/sondagskronika-blasningen/
-----------------------------------------------------------------
DIE DUMMEN SCHWEDEN

”Om man har skyddsbehov på premissen att man inte kan vistas i hemlandet, hur kan man då åka till detta hemland på semester?”

Svenska folket vill ha svar på frågan: Hur kan de s.k ”flyktingar” som fått asyl/PUT i Sverige återvända på semester till det land de påstår sig ha flytt från undan krig och förföljelse” – OCH HUR HAR DE RÅD?
Vem bekostar semesterresan? Socialen?

”UD gav 2009 en rad råd åt unga kvinnor som reser tillbaka hemlandet för att ”de inte skall bli utsatta för ’heders’relaterade brott, när de befinner sig på semester med familjen i det forna hemlandet. ( Källa: DN 24 juni 2009)
Vad gör familjen i hemlandet? Kan de återvända till hemlandet på semester torde de ju knappast vara i behov av asyl i Sverige!”

Mer än 20 000 flickor bosatta i Sverige könsstympas varje år. ”Var sker denna könsstympning? På köksbordet i hemmen i Rosengård, Bergsjön, Rinkeby etc.? Eller tar föräldrarna sina döttrar till det hemland de påstår sig ha flytt från ” undan krig och förföljelse” för att könsstympa och gifta bort dem?”

”Varje gång en katastrof av ett eller annat slag inträffar i ett muslimskt/arabiskt land framkommer det ofelbart att s.k ”svenskar strandsatts” i hemlandet och kräver UD:s hjälp för att komma hem. Media flödar över av snyftreportage om hur synd det är om dessa ”svenskar” som ”blivit fast” i hemlandet.”

”Vore det inte för katastroferna skulle vi kanske aldrig få veta att de regelmässigt reser hem till det land de säger sig ha flytt ifrån.”

”För att legitimera ”flyktingarnas” resor fram och tillbaka mellan asyllandet och hemlandet har riksdagen inrättat en ”parlamentarisk kommitté för cirkulär migration.”
”Cirkulär migration betyder att ”migranten reser fram och tillbaka mellan det nya och gamla hemlandet.” Enligt den parlamentariska kommitténs delrapport ”stimulerar detta ekonomin i båda länderna.”

”I DN den 29 maj 2010 uttalar sig migrationsministern i positiva ordalag om den ”cirkulära migrationen”: /…/ jag är stolt över att alla sju riksdagspartierna idag har suttit här och diskuterat rörlighet som en tillgång. Så är det inte i något annat europeiskt land.”

Nej, något sådant kan bara förekomma i dårarnas paradis – Sverige.

I TIOTUSENTAL ÅKER DE HEM PÅ SEMESTER
Att bo i Sverige är så påfrestande och tröttande att rekreationsresa till forna hemlandet är ett måste.
Även måste man hem och se till det nybyggda huset och sköta om sina investeringar.

Iranier åker hem på semester

Irakier åker hem på semester

Kurder åker hem på semester

Palestinier åker hem på semester

Bosnier åker hem på semester

Libaneser åker hem på semester

Somalier åker hem på semester
- – - – -
HELSINGFORS. Den finske riksdagsmannen, lingvisten, debattören och bloggaren Jussi Halla-aho föreslår i en skriftlig fråga till regeringen att flyktingstatusen för alla Finlands somalier ska upphävas. Han vill även att man drar in somaliernas rätt till uppehållstillstånd på alternativa grunder, uppger Svenska Yle.

I förslaget pekar han på att säkerhetssituationen i Mogadishu har förbättrats och att Turkish Airlines numera flyger kommersiella flygningar från Helsingfors till Mogadishu via Istanbul. ”De finska somalierna tycks alltså själva anse att situationen i Somalia är lugn nog för att resa till hemlandet”, konstaterar Jussi Halla-aho vidare i sin skriftliga fråga.
”Turkish Airlines Boeing 737 avgår för närvarande till Mogadishu två gånger i veckan”, konstaterar han. Halla-aho anser att personer som frivilligt besöker och reser i sitt hemland inte behöver det skydd som avses i utlänningslagen och frågar regeringen vad den anser om detta, skriver Yle på sin hemsida.
- – - – -
http://svenska.yle.fi/artikel/2012/08/22/halla-aho-somalierna-kan-resa -hem

http://demokratbloggen.blogspot.se/2011/10/flyktingar-aker-hem-pa-seme ster.html

 
Svensson

Svensson

28 augusti 2012 20:16

Expo kör samma tugg hela tiden, jag förstår att deras läsare flyr till slut. Men en del tycks ha blivit hjärntvättade.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Ateisten

28 augusti 2012 20:28

Jag tycker att det vore ett steg i rätt riktning att förbjuda islam i Sverige. Precis på samma sätt som alla religioner utom islam är förbjudna i de flesta muslimska länder!

Och så ska Sverige sluta idka handel med sk-tländer som Saudiararabien, Iran m fl

 
Ingen bild

Nalli

28 augusti 2012 20:47

@ Konsult Tisdag 28 aug 17:39
Jag kunde inte skiva det bättre själv.

 
Ingen bild

Da Capo

28 augusti 2012 20:50

SKAFFERIGODIS!

@ Hulda & Nyhetspojken
Instämmer till fullo i Huldas lovord över Skånepågen, men vill
samtidigt upplysa Hulda om att hon har fel.
Nätet översvämmas av god och saklig information om den falska, elaka, fascistoida "kärleksreligionen" ISLAM.
Ställer man rätt fråga till GOOGLE, så får man fler svar än man hinner ta del av under en mansålder. "Som man ropar får man svar!"

Därfär införde jag en komentar här idag kl 12:12 med följande lydelse:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
"Två år gammal video - Gaddafi var i livet, men hans förutsägelse är i huvudsak inte mindre sann idag därför att han numera befinner sig i Allahs paradis.
http://youtu.be/luBaofHD7kE
- - - -
För utmärkt basal information om Islam (på svenska, Kalle!) klicka vidare till den i detta kommentarsfält välkände Dumles sajt:
http://skafferigodis.blogspot.se/
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Hulda! Varför i h*****e hålla på att skriva kommentarer?
Giv mig ett rimligt svar, Hulda!
"Puuuh!"

 
Dumle

Dumle

28 augusti 2012 21:03

Det är ynkedom att vuxna människor inte kan föra en diskussion kring hatbudskapet från Islam. Våldet vi ser och hör talas om dagligen har sitt godkännande från både Koranenen och Muhammeds sunna. Kvinnoförtrycket likaså.
SVT har ju t.o.m själva genom Janne Josefssons reportage sett hur den stora majoriteten av svenska muslimska församlingar förespråkar att kvinnan skall acceptera misshandel från sina män och alltid ställa upp på sex. Detta regleras mkt tydligt i Koranen. Kan jämställdhet uppnås om en part alltid skall lyda?? När kommer kvinnorörelsen att våga börja debattera detta?? När alla tvingas bära burqa för att inte fresta alla främmande män?

Det är hög tid för alla frihetsälskande människor att verkligen lära sig vad islams skrifter säger. Klockan är fem i tolv! På följade sidor finns viktig information om islam och dess profet.

http://skafferigodis.blogspot.se
http://sanningenommuhammed.wordpress.com

http://skafferigodis.blogspot.se

 
Ingen bild

tjosan

28 augusti 2012 22:00

Så här svarar SSU:s ordförande på den kritik som Krister Kronlid skrivit om:
"SSUs ordförande Gabriel Wikström anser att uttalandet saknar grund och är märkligt.
– Jag delar inte den uppfattningen och har aldrig stött på det själv, även om Krister Kronlid självklart har rätt till sin uppfattning."

Lär er nu SD hur ni skall svara när Expo hör av sig så slipper vi ert nigande för Expo.

 
Ingen bild

Hulda

28 augusti 2012 22:06

@Da Capo...Problem med mina kommentarer? Gillar att kommentera och lider nog av lite "skrivklåda". Men de kommer att minska en period framöver.

 
Ingen bild

Hulda

28 augusti 2012 22:47

@ Hulda
Tråkigt att dina kommentarer ska "minska en period framöver" Hulda! Eftersom jag (och säkert många med mig) gillar dina kommentarer hoppas verkligen att det inte blir något långvarigt uppehåll!

 
Ingen bild

Magentan

28 augusti 2012 22:49

Oj, nu blev det fel avsändare. Det är jag, Magentan, som vill att Hulda ska fortsätta kommentera!

 
Ingen bild

Magentan

28 augusti 2012 23:01

"SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR RISKERNA MED ISLAM"
"En av mångkulturens många inneboende paradoxer är att den, trots sitt universella anspråk, är ett monokulturellt fenomen som endast funnit grogrund i den postmoderna, oikofoba västvärlden och som därför också tar sin utgångspunkt i västerländska fenomen och erfarenheter när man bedömer och analyserar omvärlden.
Den västerländska erfarenheten ses som ett högre utvecklingsstadium, som resten av världen bara inte hunnit uppnå ännu.
Detta är också anledningen till att dagens mångkulturella svenska maktelit är så totalt blind för farorna med islam och islamisering. Man utgår från att muslimer inte vill någonting hellre än anpassa sig till ett västerländskt levnadssätt och västerländska normer, liksom att islam i grund och botten är samma sak som kristendom, med den enda skillnaden att muslimer har ett annat namn på gud.
Därmed antar man också att man kommer att kunna tämja islam på samma sätt som sekulära krafter sedan århundraden tillbaka tämjt den europeiska kristendomen och förpassat den till den privata sfären."

Ovanstående kloka och sanningsenliga synpunkter om Sveriges MAKTHAVARES kunskapsbrister när det gäller olikheterna mellan kristendom och islam är citerat från inledningen av Jimmie Åkessons berömda (och av Aftonbladet förvanskade) artikel av den 19 oktober 2009. Efter denna inledning beskriver Åkesson en del fakta, dels om religionen islam och dels om i hur hög utsträckning denna religion redan hunnit påverka och förändra verkligheten i vårt svenska samhälle i allmänhet och Malmö i synnerhet. Därefter avslutar Åkesson sin artikel med följande ord:

"Den mångkulturella samhällseliten ser kanske denna framtid som en färgglad intressant förändring av ett Sverige och Europa som man allt som oftast förnekar ens någonsin har varit 'svenskt' eller 'europeiskt'. Som sverigedemokrat ser jag detta som vårt största utländska hot sedan andra världskriget och jag lovar att göra allt som står i min makt för att vända trenden när vi går till val nästa år."

För att förvandla denna i högsta grad faktabaserade och sansade artikel till att istället verka "motbjudande och muslimfientlig" gör Aftonbladet ett par mycket viktiga (och fula) ändringar i Åkessons originalartikel.

Först och främst byter Aftonbladet ut Åkessons rubrik "SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR RISKERNA MED ISLAM" till en egen påhittad muslimskfientlig rubrik, nämligen: "MUSLIMERNA ÄR VÅRT STÖRSTA UTLÄNDSKA HOT".
För att ytterligare försäkra sig om att läsarna från början styrs in i den rätta Aftonblads-fållan genom att falskeligen ges uppfattningen att rubriken skulle vara Åkessons egna ord, har Aftonbladet dessutom satt citationstecken runt sin egenpåhittade rubrik och lagt in en bild på Åkesson intill. Omedelbart under den falska rubriken lägger Aftonbladet därefter in ett likaledes egengjort citat, nämligen "Jag skall göra allt för att vända trenden", som tydligen är en lättare förvrängning av Åkessons slutord i artikeln, men som där hänvisar till något helt annat.
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

Falskt men skickligt! Jag blev själv både överraskad och faktiskt lite chockad när jag läste artikeln första gången och inte hade en aning om att det var Aftonbladets egenpåhittade rubrik och ingress som ledde in mig på helt felaktig fokusering av innehållet. Tyvärr är det så att större delen av Sveriges befolkning (även sådana som borde veta bättre) fortfarande inte har fattat (eller vill erkänna) Aftonbladets förvrängningar av artikeln. I dagens Sydsvenskan kan man läsa ett typiskt exempel på detta i artikeln "Medial yrsel".
http://www.sydsvenskan.se/kultur-och-nojen/medial-yrsel

 
Ingen bild

Magnus S

29 augusti 2012 01:57

Fortsätt skriva Hulda. Du skriver bra inlägg.

 
Ingen bild

Sven-Erik Karlsson

29 augusti 2012 03:29

Gå gärna in på Oskarshamns Nyheternas webbtidning Högsby och hjälp mej att försvara mej ! Nu har dom eller den blivit för d------a ! Mvh ! S.E.K

 
Ingen bild

Hulda

29 augusti 2012 08:07

Lugna, bara lugna, ni som uppskattar mina små funderingar. Det är jobbet som en tid kräver mig på lite större datoravstånd än nu. Vi måste ju alla få in pengar till uppehället och pålägget.
Så,jag slutar inte kommentera, utan bara lite mera sällan.

Det finns så mycket dårskap att reagera över i vårt samhälle, och Thoralfs blogg är en bra säkerhetsventil.
Nu när Sveriges Radio stryper kommentatorsmöjligheterna (gissa varför...) blir denna blogg, några andra och Avpixlat om möjligt ännu viktigare....

 
Ingen bild

Nyhetspojken

29 augusti 2012 08:10

@Hulda & Skånepåg
Ingen av er har svarat på något av det jag frågade om. Och jag tycker nog att jag har en rätt god kunskap redan. Bevisligen är det ni som behöver läsa på, eller förstod ni inte vad jag frågade om?

 
Stefan K

Stefan K

29 augusti 2012 10:31

Ungsossarna på Interasistmen kan ju börja med att förklara detta reportage och förhoppningsvis ta avstånd från det.
http://www.youtube.com/watch?v=_M0408SWRTI
Detta sker alltså i Sverige och inte i något arabland.

http://petterssons.bloggsida.se

 
Ingen bild

Hulda

29 augusti 2012 10:32

@Nyhetspojken... Har inte polletten ramlat ner efter Skånepågens sammanställning, återstår bara ett besök på närmaste vårdcentral för närmare utredning....

 
Ingen bild

Nalli

29 augusti 2012 13:28

” Expo:s mycket närstående bloggen ”Inte rasist men” har uppmärksammat mitt förra blogginlägg.”

Tänk så många som läser Thoralf Alfsson blogg, de kommer att bliva fullärda SD:are så småningom.

 
Ingen bild

Skånepåg

29 augusti 2012 14:34

@ Nalli

Det har gjorts olika lokala försök att misskreditera Sd. Man hade ett möte innan valet 2010 där en socialdemokrat i Blekinge prsenterade ett häfte med "fakta" att användas som diskussionsunderlag mot Sd. Blev totalfiasko och av detta bidde således intet.

Här i Kalmar startade SSU en blogg med ett huvudsyfte, nämligen att i första hand smustkasta Thoralf och i andra hand Sd. Reklamerades hej vilt för denna blogg i lokalblaskorna. Även denna dog sotdöden och försvann efter ett tag.

Nu finns det här i Kalmar en algerier (?) som heter Louichi (sp) som via sin blogg försöker smutskasta Thoralf med det ena tramset efter det andra. Har kollat besöksstatistiken och med hänsyn till fåtalet besökare är det märkligt, att även han inte har "kastat in handduken".

Nu har man tydligen centralt inom S insett att det behövs "tyngre artilleri" och avsatt avsevärda resurser bl.a i bloggen du nämnde. Här finns uppenbart heltidsanställda politruker som lusläser allt om Sd, och sedan tycks det vara ställt utom allt tvivel att man samordnar med Expo för att försöka uppnå maximal skada för Sd.

Så då säger jag hej till den "speciella publiken", så får vi se hur länge ni orkar hålla på innan även ni har grävt ner er i en ny dynghög!

 
Ingen bild

S.E.K.

29 augusti 2012 14:55

Tack Svea Lydig och Magnus Svensson för ert stöd på webbtidningen Oskarshamns Nyheterna Högsby .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27
28 29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se