thoralf

Direktlänk till inlägg 1 februari 2016

MODERMÅLSUNDERVISNING

Av Thoralf Alfsson - 1 februari 2016 21:46

 


För ca ett år sedan hade jag en lång diskussion om invandringens kostnader med förvaltningschefen för Barn o Ungdom i Kalmar. Den enda kostnaden som förvaltningschefen ville erkänna var kostnaden fr förberedelseklass i skolan och modersmålsundervisning. Ett mycket märkligt synsätt enligt min uppfattning.


Jag fick dock under denna diskussion uppgifter om antalet elever som har modersmålsundervisning i Kalmar kommun. Något som jag presenterade på bloggen för året. Nu har begärt ut siffrorna för 2015.


Nu har antalet elever med modersmålsundervisning stigit till fler än ett tusen elever under 2015. Den grupp som har ökat mest är elever med arabiska som modersmål. Från 145 elever till hela 235 elever, en dramatisk ökning.


Jag är i varje fall djupt bekymrad över framtiden.


 

 

 

 
 
Ingen bild

Demokratur

1 februari 2016 22:06

Vi är många som är djupt oroade. Landets oikofober korkar dock upp champagnen och firar... Och svensken tiger och tittar bort. Ska vi ge landet max 10 år? Så att alla kan planera sin framtid i annat, bättre, land.

 
Ingen bild

Jonas

1 februari 2016 22:42

Det är helt enkelt ett fullskaligt befolkningsutbyte med islamiserat Europa vi bevittnar på 1:a parkett, det kommer att gå riktigt fort och kommer att sluta i fullt inbördeskrig (förutom det som redan pågår i förorterna, så kommer även de vanliga medelklass villa områdena att få stadiga besök och bli berikade, kanske Svensson vaknar då ur sin törnrosa sömn inte innan)

 
Ingen bild

calle

2 februari 2016 01:35

enligt aftonbladets chefer så har inte nån person tolkningsrätten över vad man tycker. detta kan vara diagram över vad som helt, beror på pk-mediachefer bestämt.

http://avpixlat.info/2016/02/01/aftonbladets-journalist-kallar-logn-om-folkets-demonstration-for-tolkningsratt/#more-166789

 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 februari 2016 04:15

Enda positiva med modersmålsundervisning är att det är bra att kunna sitt modersmål när man ska återvända hem. Dessutom underlättar de återsändande i stor skala.

Vilket kommer att bli ofrånkomligt om inte landet skall krascha. Vem tar upp återsändande först? Moderaterna eller SD?

Moderaterna har tydligen tagit täten och kommer med de mest radikala förslagen.

Vad håller SD på med undrar jag?

 
Asatemplet

Asatemplet

2 februari 2016 05:34

Svenskarna ska bytas ut och det är det bästa som hänt! /ALLA journalister, sjuklöver-politiker och kändisar

http://Asatemplet.wordpress.com

 
Ingen bild

Tony

2 februari 2016 07:37

Sverige är nog det mest korkade landet på Jorden, här
läggs större vikt på att dom får Modersmålsundervisning
än att lära sig Språket i det land dom kommit till?
Modersmålet kan dom väl lära sig av anhöriga?

Thoralf Alfsson

2 februari 2016 08:43

Modersmålsundervisning skall de berörda betala med egna medel. Inte skattemedel!

 
Ingen bild

Hulda mk1

2 februari 2016 09:04

Eftersom alla invandrare verkar vara lärare, läkare och andra högutbildade, kan de väl själva lära sina barn sitt språk...

 
Ingen bild

Hacke

2 februari 2016 09:47

Denna och liknande skrämmande statistik över vårt förfall hade för evigt varit fördold för en större allmänhet om vi inte haft tillgång till bloggare som Thoralf och övrig alternativmedia.
Jag är dessa hjältar i folkupplysningens tjänst evigt tacksam och ser det som min medborgerliga plikt att sprida informationen vidare.
Tusen tack Thoralf för allt ditt jobb. Jag hoppas och förväntar mig att du blir belönad efter förtjänst vad det lider.

 
Ingen bild

SM811

2 februari 2016 09:52

"Under 2015 anlände cirka 35 000 ensamkommande lögnare – dessa ensamkommande, de flesta lögnare och kriminella, kostar under FÖRSTA året, cirka 40 miljarder kronor."
http://korta.nu/dbd

I senaste Dagens Samhälle kan man läsa.
Statsbidrag:
Skola 14,8 miljarder
Sjukvård 6,9 miljarder
Äldrevård 2,4 miljarder
Stadsbyggande 2,8 miljarder
Övrigt i kommunerna 2 miljarder
Övrikt i landstingen 1,6 miljarder
------------------------------------------
Summa 30,5 miljarder

Så prioriterar sju(k)klöverpolitikerna.

 
Ingen bild

SM811

2 februari 2016 09:55

Högst upp.
"Ny svensk social app: Mindsneak! Ladda ner!"
Fungerar inte.

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

2 februari 2016 11:07

Statistik från Kalmar kommun.En oroväckande utveckling på hela 162 procent. Jag föreställer mig att det ser ut på liknande sätt i alla andra Svenska kommuner. Pengarna bokstavligt talat flödar ut.

Menar man allvar med pratet om integration är modersmålsundervisning direkt kontraproduktivt därför att man konserverar det som kallas för utanförskap'.

Man kan undra om makthavarna vet vad de håller på med ?

Till detta finns det minsann resurser. Men inte till våra gamla som i många fall inte har råd att besöka tandläkaren eller hämta ut sina mediciner. Jag får inte ihop det här.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

2 februari 2016 11:17

Jag har "tredjehandserfarenhet" av att i slappa skolor blir "modersmålsundervisningen" på arabiska snabbt till en "koranskola". Intet ont anande kommuner, eller kanske helt medvetet (vem vet?)anställs bildade arabisktalande personer för modersmålsundervisningen. För en arabisk muslim (sannolikt de flesta) finns ett enda tillåtet läromedel, d v s koranen, haditherna etc. Den mest bildade bland arabisktalande är antagligast en imam. M a o måste myndigheterna se upp så skolan inte utvecklas till en "deltids-madras", bl a genom att kontrollera elevernas placering i lektionsrummet (skall vara blandad), ange vilka läromedel som får användas (absolut ingen religiös literatur och i synnerhet ingen "historieliteratur - går att trixa). Myndigheterna måste också se upp så att inte skolan blir delvis kapad jämfört med vad som händer i England.

F ö anser jag att det inte är modersmålsundervisning som är viktig. Först och främst skall eleverna klara av svenska. Man bör förstå att i 99% av hemmen, så talas ALDRIG annat än arabiska, vilket även gäller araber emellan. DÄRFÖR, bör satsningen ske på svenskan.

 
Ingen bild

tant Gul

2 februari 2016 11:52

MED RÄTTA
"Jag är i varje fall djupt bekymrad över framtiden."
-----
Det fanns tyskar, företrädesvis antinazister och indifferenta,
som var oroliga, mycket oroliga, över framtiden sommaren 1942.
I Sverige 2016 befinner vi oss i en likartad situation. De vakna och förnuftiga inser att Armageddon är ofrånkomlig, kanske är nära - de vet bara ännu inte hur nära. I Sverige kommar dock intet att finnas att på nytt bygga upp, Här kommer det att vara kört för all framtid. Evinnerligen - såvida inte en totalrepatriering inledes i morgon. Övertyga *ETC-Mzetti* et consortes om detta!! Eljest gör redan nu första inbetalningen till FONUS.

 
Ingen bild

Janne brunsberg

2 februari 2016 12:45

Inte Fan betalar dom själva för arabiskundervisning heller! Det går på skattsedeln.
Annat ämne: Ser att du har Funera på annonssidan. Finns inga andra? Nu ser det ut som ett memento mori, hoppas att det inte inkluderar SD!

 
Ingen bild

SM811

2 februari 2016 13:43

Se upp alla sommarstugägare.
Snart snor de era stugor till invandrarna.
"Inventering av hus till migranter"
http://korta.nu/Sbd

 
Ingen bild

Fredde

2 februari 2016 15:39

Hur funkar det i andra länder? Om en svenska familj flyttar till t.ex Tyskland, England eller Spanien... betalar de länderna för barnens svenskutbildning?
Någon som har koll på det?

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

2 februari 2016 16:45

Svar till signaturen "SM811"

Du har rätt i dina farhågor, anser jag. Enligt tillgänglig statistik finns det ungefär 565 000 fritidshus inom rikets gränser.

Och man kan också förstå att detta kan utgöra en stor lockelse för mindre nogräknade politiker inom den rödgröna och kommuniststödda ministären.

Ett lagrum finns redan på plats vid namn ´Förfogandelagen`.

Den svenska staten (regeringen) har enligt denna lag formell rätt att "rekvirera" (konfiskera)privatägd egendom enligt den statliga s.k ´Hot och riskutredningen.

Avfyrad i början av 1990-talet. (Utredningens delbetänkande 1993. SOU 1993:89)

Den borgerliga alliansen valde att inte utnyttja lagrummet. Huruvida den nuvarande "rödgröna" regeringen vågar göra detta återstår som sagt var att se.

Jag tror inte att dom vågar utmana befolkningen på detta sätt.

Eller vågar dom?-Allt kan hända i detta land, tydligen.

Osvuret är bäst. Vårt gamla fosterland är väldigt illa ute nu på många sätt!

 
Ingen bild

calle

2 februari 2016 17:02

man behöver inte vara oroad för framtiden.
Det kommer nog inte finnas nån Framtid för Sverige, alla fall inte för Svenskar i Sverige.

Nu kan ISIS-terrorister få praktikplats på Länsstyrelsen! jo hör hur den naiva korkade madammen berättar.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/orebro/landshovdingen-satter-tio-nyanlanda-i-jobb

är det pentagon som önskat detta eller är Svenska politiker totalt dumma i huvet

 
Ingen bild

Lotta

2 februari 2016 17:13

Idag presenterar Aftonbladet en lista på 76 "svenskar" som strider med olika islamistgrupper. Idel utländska namn förutom en hjärntvättad norrman och förmodligen några förvirrade svenskor. Det vänder sig i magen av illamående varje gång PK-media lögnaktigt påstår att dessa förbannade barbarer och mördare skulle tillhöra svenska folket. Det gör de inte och kommer heller aldrig göra det.

http://svenskajihadister.story.aftonbladet.se/chapter/databasen/

 
Ingen bild

Owe F LIDGREN

2 februari 2016 19:14

Svar till signaturen "Lotta"

Jag delar helt din upplevelse och reflektion, Lotta.
Undertecknad har heller aldrig förstått sammanhanget .

Eller hur någonting skulle hänga ihop. Det vill säga. Först flyr man från något som kan kallas krig och förföljelse. För att sedan, när man fått PUT (permanent uppehållstillstånd) åka tillbaka och strida för sin religion eller vad detta nu handlar om.

Vi har fruktansvärt naiva och inkompetenta politiker i det här landet. Jag är faktiskt urförbannad och less på alltihop.

Till råga på allt så skall man behöva se Mona Sahlin sitta i "god morgonsofforna" och vräka ur sig sin s*it. Personen i fråga är väl inte precis hederligheten själv personifierad.

Om man nu försöker uttrycka sig lite diplomatiskt.

 
Ingen bild

crille

2 februari 2016 19:40

Läser ytterst sällan tidningar. Skulle kolla en sak lite snappt, fick se det här.
http://www.jp.se/article/rosa-villan-kan-bli-flyktingboende/

Här skiter vi i svenska ungdomar

 
Ingen bild

Calle

2 februari 2016 19:58

Pengarna flödar ut inte bara inom landet, nu skall Marocko få betalt för att ta emot sina egna medborgare, illegala gatugangsters som lever på kriminalitet och saknar all asylrätt.
En fin affärside för Marocko, inom en månad är dom tillbaka i Sverige, skickas hem ( med alla dom kostnaderna), och så betalar vi Marocko igen, och igen, och igen, för inte gör dom ngt. åt det på plats.
Hörde även på radion att man uppskattar att c:a 40 " svenska" barn finns bland dom " svenskar" som återvänt för att slakta för isis. Nu gäller det väl för svenska myndigheter att få fram adresserna till dessa barn, så även barnbidraget kan skickas direkt dit ner. Social och bostadsbidrag skickas väl redan, antar jag.

 
Ingen bild

J B Doe

2 februari 2016 19:59

En fundering:
Sverige med ca 10 milj invånare har 7 000 anställda på Migrationsverket för att serva invällande arbetslösa.
Tyskland med 81 milj invånare borde i konsekvensens namn då ha 56 000 som hjälper till att öka landets arbetslöshet. Har dom det, tro?

 
Ingen bild

calle

2 februari 2016 20:40

ove och lotta:

om man sammanfattar ove damgårds och juri linas forskning.

1:Svenska kommunister vill ha en revolution i Sverige, därför gillar dom att utlänningar begår övergrepp och mördar Svenskar.

2: svenska makteliten vill ha massinvandring för lönedumpning och fastighter ökar i värde när det blir brist på bostäder.

3: naiva dumsvenskar vill ha fina ,välbetalda jobb i massinvandringsindustrin
4: globist bankirer vill låna ut pengar till Svenska staten, precis som med Grekland
5 : bildergruppen med new World order är livrädda att tyskar och Svenskar skall bygga upp välfärdsstater på nytt.

6: padeira vill krossa intelligenta samhällen , för de vill vara ensamma ledande i Världen. så säger Barbara Spectre
https://www.youtube.com/watch?v=8ERmOpZrKtw

7:pentagon blev livrädda på 40 talet när de förstod att svenskar har mest genier gämfört med andra länder. därför måste Svenska skolan förstöras så aldrig mer nya personer som Arne Beurling får chansen att utvecklas. dom tog arne till usa för att ha kontroll och nytta av honom.
https://www.youtube.com/watch?v=pCaIG2D-0Jg

vänsterhycklarna säger att Sverige hjälpte tyskarna med trupptransporter. men det som skedde var att Sverige visste vad som skulle hända och ville ha tyska solder i norra Finland för så röda armen inte skulle våga anfalla hela Finland. så arne stoppade ett storkrig mellan Finland och ryssland. under 2a världskriget

 
Ingen bild

Bevakare

2 februari 2016 22:46

Självklart måste den skattefinansierade modersmålsundervisningen direkt tas bort. Om man vill att barnen ska lära sig arabiska får man snällt bekosta detta själv. Jag har talat med flera vänner i Europa och de har aldrig hört talas om något liknande i deras länder. Sedan retar jag mig oerhört på den retroaktiva föräldrapenningen för de som aldrig betalt ett öre i svensk skatt. Den måste också direkt dras in. Skickar vi även barn- och socialbidrag till utlandet? Kanske även till barn som inte ens finns? Hur utövas kontrollen av Försäkringskassan? Använder man sig av fingeravtryck etc för att inte kunna ha flera identiteter? Hur naiva är de? Det känns onekligen som vi skänker bort Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17
18
19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards