thoralf

Direktlänk till inlägg 9 juni 2013

LÄRA AV ANDRAS MISSTAG

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2013 23:55

För någon vecka sedan skrev tio kommunalråd på SvD:s Brännpunkt och vädjade om ekonomisk hjälp.

Deras argument är dock inte i den högre skalan, utan snarare något mycket pinsamt. Det är nämligen väldigt svårt att både försvara den vansinniga invandringspolitiken och samtidigt kritisera dess ekonomiska konsekvenser. Här kommer ett talande exempel från deras vädjan.


Först skriver man följande i inledningen.


”Våra nyanlända är ett viktigt tillskott för Sverige både kulturellt och ekonomiskt.”


När sedan dessa snillen till kommunalråd får utveckla det lite mer skriver de följande.


”De ekonomiska konsekvenserna för våra kommuner börjar redan nu nå bristningsgränsen och vi ser tydligt följdverkningarna av detta med överbefolkade stadsdelar, ökad social problematik, ett skolsystem med växtvärk och en växande arbetslöshet.”


Ena sekunden är dessa invandrare ett ekonomiskt tillskott för att några stycken senare förvandlas till ”ekonomiska konsekvenser” som innebär att kommunerna når bristningsgränsen ekonomiskt.


Vilket hyckleri!


Hyckleriet blir än värre när de skriver följande.


”På sikt är detta tillskott av människor rent oumbärligt för att Sverige ska klara sitt framtida behov av arbetskraft för att säkerställa tillväxt och utveckling.”


Jag säger bara Husby!


Att dessa invandrare från Mena-länder skulle säkerställa tillväxt och utveckling är ju rent ut sagt bullshit! Jag tror faktiskt inte en enda av dessa kommunalråd innerst inne tror på detta själva. Det är bara politiskt korrekt att säga så eller skriva så. Påbjudet från Reinfeldt och Löfven.


Skulle någon av dessa kommunalråd verkligen tro på detta så vill jag inte vara medborgare i den kommunen.


En normal reaktion och sunt bondförnuft vore ju att dessa kommuner säger upp sina avtal med Migrationsverket och sätter mottagning till noll. Jag gissar att ingen av dessa kommunalråd har vågat föreslå detta! De utarmar hellre sina kommuner och medborgare.


Jag kallar det för rent ut sagt dåraktigt!


I Kalmar län så har vi en landshövding som vill försätta alla länets kommuner i samma situation som dessa kommunalråds kommuner. Landshövding Stefan Carlsson vill fördubbla mottagning i länet. Stefan Carlsson borde åka på studiebesök till dessa kommuner innan han predikar sina floskler om att dessa grupper av invandrare från Mena-länder skulle vara en tillgång för vårt samhälle. Att lära av andras misstag är aldrig fel.


De är en belastning och kommer alltid vare en belastning inte minst på grund av sitt kulturella arv.


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ord och inga visor

10 juni 2013 00:18

Helt rätt har du TA,mena-folket blir västvärldens undergång,och i synnerhet då afrikanerna som är totalt omöjliga att integrera i västvärldens demokratier.

 
Ingen bild

SD 11,5% senaste Yougov

10 juni 2013 01:40

Alliansen fortsätter backa och de rödgröna ökar i Yougovs junimätning. Mest minskar Moderaterna, –2,1 procentenheter, till 25,3 procent medan Miljöpartiet ökar mest, 2,0 procentenheter, till 10,2 procent, skriver Metro.

Allianspartierna når tillsammans 39,3 procent. Om KD, som åter hamnar under riksdagsspärren, räknas bort får C, FP och M tillsammans 36,0 procent mot 47,6 procent för S, V och MP.

SD ökar 0,6 procentenheter till 11,5 procent.

 
Ingen bild

OT

10 juni 2013 02:07

Apropå "SD 11,5% senaste Yougov"

Siffrorna kommer att öka mer - "These Boots Are Made for Walkin'": http://www.youtube.com/watch?v=SbyAZQ45uww

 
Ingen bild

OT

10 juni 2013 02:15

Apropå "SD 11,5% senaste Yougov"

Snart säger folket till ordentligt - "Hit the road Jack!": http://www.youtube.com/watch?v=Q8Tiz6INF7I

För folk har inte lust med att jobba för ingenting tills 75 - "16 Tons": http://www.youtube.com/watch?v=jIfu2A0ezq0

 
Ingen bild

S.Småland

10 juni 2013 05:19

Det värsta med dessa kommunalråd anser jag vara deras förslag att de kommuner som inte tagit emot några flyktingar ,ska ta sitt ansvar , ett ansvar som dessa redan tagit i och med att dom tänkt över innan dom agerat för emottagning av flyktingar/asylsökande !

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

10 juni 2013 06:30

Ord och inga visor bra Alfsson, att patologiska lögnare till kommunalråd/plånboksfyllare verkligen orkar med att se sina barn i ögonen är otroligt
Har dom inga egna barnbarn ?

 
Svensson

Svensson

10 juni 2013 06:44

Invandringen kostar bara pengar,det är en förlustaffär.Varför drar alla andra länder ner på sin invandring,förutom Sverige ?

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Lotta

10 juni 2013 07:08

Avdelningen vinstlotter, läs vad de verkligen kostar samhället i Julia Caesars senaste söndagskrönika: http://snaphanen.dk/2013/06/09/sondagskronika-hemligheten/

Stefan Carlsson torde vara den absolut sämsta landshövding vi haft. Se bara på hans beslut om att tillåta köksbygge i de äldsta delarna av Kalmar slott, tvärtemot vad expertisen säger. Stödet till Gota Media är ett annat tokigt beslut. Man kan undra om agendan är att radera eller rasera Kalmars värdefulla och unika historia?

 
Ingen bild

Hulda mk1

10 juni 2013 07:21

Ja, invandringen är en svår sak. Kommunalråden slits mellan trycket ovanifrån om att ta mot fleras invandrare och folket på orten som ser problemen.
De tittar säkert också fram emot valet nästa år och funderar säkert över sin framtid.
Vad gäller ansvaret, så gäller det endast för den egna kommunens innevånare, utöver detta måste givetvis räddningsstyrkorna bistå vid olyckor på transportleder genom kommunen och vid större olyckor i grannkommuner.

Ullenhag vill flytta ut DO till någon förort. Kanske ett tips till innevånarna i landets glesbygdskommuner. Bränn upp 100 bilar, kasta sten på räddningspersonal, skriv debattinlägg i media där ni uttrycker utanförskap. OCH VIPS! En statlig myndighet ger kommunen nya jobb i hundratal..!!

 
Ingen bild

Ludvig

10 juni 2013 07:22

Synd att det inte finns så många som säger sanningen om invandringen, dom är väldigt få. Men du Thoralf tillhör dom. Tack för det.

 
Ingen bild

Stefan A.

10 juni 2013 07:29

Ullenhag ska nu flytta DO till Rinkeby eller Tensta, är övertygad om att det finns massor med kommuner i Sverige som bara kan drömma om 100 statliga, välavlönade och konjunktionsokänsliga jobb, rena mjölkkorna för varje kommun och landsting. Någon mera Stockholmsfixerad regering än denna får man leta efter, allt som händer där blir plötsligt en statlig angelägenhet. En rockad av statliga myndigheter inom det överhettade Stockholmsområdet kommer bara att kosta oss andra en massa pengar helt i onödan. Stockholms kommuner och landsting kan omplacera sina egna förvaltningar och myndigheter i första hand, vet inte längre varför vi utanför Stockholm bryr oss om att skicka riksdagsmän från sjuklövern dit, det råder närmast gemensam och total tystnad från det hållet, särskilt från allianspolitikerna som faktiskt sitter i regeringen, SD är numer det enda parti som tar mantrat "hela Sverige skall leva" på allvar.

 
Ingen bild

Essendon

10 juni 2013 09:15

Vad blev svaret från Rut (Ingen Qvinna), utan Riksdagens utredningstjänst) om invandringens kostnader, som SD beställde?
Kom det något svar?

 
Ingen bild

Hacke

10 juni 2013 09:21

Thoralf. Vore inte det en bra idé från sd att väcka förslag om folkomröstningssystem modell Schweiz också i Sverige.
Ett ökat inflytande från folket, vem kan vara emot det med bibehållen trovärdighet som demokrat, samtidigt som det är högst påkallat i just vårt land med en 7-klöver som är en parodi på folkstyre då det kommer till stora och för landets framtid avgörande frågor. Då inte minst den med världens mest extrema flyktingpolitik som förändrar (läs förstör) landet i grunden för oöverskådlig framtid.
Vad jag vet har det höjts röster för en folkomröstning på detta område med jämna mellanrum under de tre senaste decennierna. Men alltid med samma konsekventa avslag redan i initialskedet eftersom de styrande vet vad svenska folket besked skulle bli, och det ackuratess ändå.
Med en modell av Schweiz kaliber vore det, vad jag förstår, inte möjligt att neka folket denna form av högst demokratisk veto.

 
Ingen bild

Yougov för juni

10 juni 2013 09:41

http://www.yougov.se/wp-content/uploads/2013/06/YouGovValjaropinionJuni2013.pdf

 
Ingen bild

SM811

10 juni 2013 09:49

Det finns många PK hycklare i Sverige. Bra att de synliggörs.

 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2013 11:59

""Jordskredsseger för hårdare asyllagar i schweizisk folkomröstning/.../
NÄR FOLKET FÅR BESTÄMMA På söndagen gav en stor majoritet, närmare 80 procent, av schweizarna sitt stöd för den betydligt mer restriktiva asylpolitik som regeringen införde i slutet av förra året. De preliminära siffrorna visar på en mycket stor övervikt för ja-sidan"" skriver Avpixlat. ((Svenska fulmedia (papperstidningar) nämner det knappt.))

När folket får bestämma i folkomröstning så ger det en jordskredseger för minskad invandring!!!

Något för svenska PK-politiker att begrunda med en mycket stor eftertanke. När folket får bestämma och inte ni i sjuklövern. (Sjuklövern=alla riksdagspartier utom Sverigedemokraterna.)

 
Ingen bild

rksmrgs

10 juni 2013 12:45

@Essendon

Egentligen inte. RUT obstruerade, och anförde bland annat att uppdraget som det formulerats av SD var omöjligt att utföra. RUT fungerar så att partierna och utskotten och kommittéerna etc kan begära utredningar fritt, men RUT kan vägra att utföra dem om det skulle innebära orimligt mycket arbete eller integritetsintrång eller lagöverträdelse etc.

 
Ingen bild

Magentan

10 juni 2013 12:49

VÄLJARNA VET FORTFARANDE INGENTING!
Är det någon som händelsevis undrar varför SD inte ökar mer efter alla de våldsamma kravallerna och bränderna i Husby och ett 20-tal andra invandrartäta förorter i Stockholm och däromkring för ett par veckor sedan? I så fall kanske följande samtal igår mellan mig och en ålderspensionär (A) i bekantskapskretsen kan ge en förklaring:

A: "Dom sa i de lokala TV-nyheterna ikväll att det har varit en massa bilbränder här också under helgen. Det är på grund av sommarlovet, sa dom".
Jag: "Jaså, det har börjat brinna här också nu. Ja det var väl väntat. Men det är ju så alla vill ha det tydligen".
A: "Vilka alla menar du då?"
Jag: "Ja, Reinfeldt och hans regering, och Sossarna, MP och V med för den delen. Plus alla människor som röstar på dom. Det är ju därför vi har så många invandrartäta områden med kravaller osv..."
A: "Nu förstår jag inte alls???. Vad menar du med det??? Varför skulle invandrarungdomarna ha något med kravallerna att göra???"
Jag: "Men det är ju invandrarungdomarna i de invandrartäta områdena som bränner upp bilar och kastar sten på brandmännen och poliserna osv..."
A: "Nähä, det var lika många svenska ungdomar som brände och bråkade. Det såg jag på TV-nyheterna då när dom höll på. Jag förstår inte alls vad du menar???".

Tilläggas bör att denna pensionär är en vanligt svensk äldre dam, relativt välutbildad, med nästan 50 års heltidsarbete i ett tyvärr lågavlönat kvinnoyrke bakom sig (fattigpensionär alltså). Hon har fullt normal intelligensnivå, och lider absolut inte av demens eller några andra åldersrelaterade nedsatta själsförnödenheter. Hon använder sin dator dagligen (huvudsakligen till mailkorrespondens), MEN hon kollar ALDRIG NÅGONSIN på några politiska eller invandringskritiska sajter som t.ex denna. Däremot ser hon på ALLA NYHETER (och då menar jag ALLA) i de svenska TV-kanalerna 1, 2 och 4 samt lyssnar en hel del på radio P1 och P4.

När det gäller politik är hon alltså 100-procentigt indoktrinerad av vår svenska Radio-/TV:s PK-maffia, som tydligen mycket effektivt har lyckats mörka kravallernas orsaker för denna typiska representant för 80-90 procent av de svenska väljarna.

Med andra ord: Hon och en mycket stor majoritet av väljarna är fortfarande TOTALT OKUNNIGA om vilka som bränner bilar och kastar stenar, och de har t.ex ingen aning om att det ropas Allahu Akbar samtidigt som stenarna viner. Snacka om mörkande och hjärntvätt från svensk Radio/TV, som har anledning att vara oerhört stolta över sitt effektiva, falska propagandamaskineri.

 
Ingen bild

Magentan

10 juni 2013 12:53

PS
Jag är ganska säker på att "A" röstar på MP, och jag är väldigt säker på att hon (liksom 80-90 procent av övriga väljare) skulle behöva massor av sådan information som Thoralfs utskick innehåller.

 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2013 13:08

Integrationsminister Ullenhag vill att DiskrimineringsOmbudsmannen (DO) flyttar från Stockholm city till det invandrartäta Tensta eller Rinkeby en stockholmsförtort med sina hundra anställda.

Nu går han på en mina. Vill verkligen DO flytta på sig till ett invandrartätt område???

Nej sägar DO. De vet tydligen av erfarenhet hur det är att arbeta i ett invandrartätt område. Kommer DO:s framtida lokaler i Tensta eller Rinkeby att brännas ned om det inte passar muslimerna på något sätt??? Hur många av de hundra DO:anställda kommer att förlaja med ut ill förorten??? Massflykt från DO??? Något för media att bevaka??? Nej tror inte det.

Det statsbetalda media kommer att rätta sig i ledet efter statens direktiv och se åt ett annat håll istället.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5559384

""DO om flytten till förorten: "Olyckligt" ""
skriver SR

 
Ingen bild

J B Doe

10 juni 2013 14:31

Jag kommer ihåg när Sydvietnam rasade samman och folk mer eller mindre kastade sig i havet för att fly. Många hamnade i Hongkong som redan var överbefolkat. Sverige tog emot ytterst få av dessa äkta flyktingar. På en fråga varför man inte tog emot fler, blev svaret att flyktingarnas kultur var alltför olik den svenska. Jag önskar att detta citat fanns bevarat och kunde kastas i ansiktet på dem som nu tar emot invandrare från kulturerwsom är och förblir totalt oförenliga med vår.

 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2013 15:14

""Ullenhags löfte: Skatten för invandrare kommer att sänkas/.../
Regeringens förmånspaket:
– Skattesubventionerad lön för invandrare
– Mer pengar till invandrarelever än svenska
– Lägre skatt för invandrare än svenskar
– Gratis tandvård för illegala invandrare
Publicerat i Fria Tider den 10 juni 2013 kl 02:01

http://www.friatider.se/lagre-skatt-for-invandrare

Vaknar inte den svenska väljarkåren av Integrationsministern Ullenhags senaste bredsida på välfärden där han favoriserar/gullar invandrare och svenska skattebetalare står för notan och är tvugna att betala.

De har inget annat val. Har finns det ingen springnota i den svenska demokraturen!!!

Vaknar inte svensken av Ullenhags senaste bredsida så vaknar han aldrig!!!

 
Lassekolja

Lassekolja

10 juni 2013 15:16

GRATTIS till Yougove 11,5%!!!
Kan det vara så att vi Sverigedemokrater inte begriper vårt eget bästa??? NEJ-NEJ, naturligtvis inte!!! Dessa 10 kommunalråd verkar ju helt galna.....rena "kamekazepolitiker"! Sverigedemokraterna borde motionera om mer utbrett personligt ansvar, det verkar vara enda sättet att tvinga 7:ans "politiker" att börja använda tomrummet i bollen, som vår Herre har monterat högst upp på kroppen!
Återigen, om svensk media hade fungerat så som svensk media ofta och gärna säger sig fungera, hade denna multikulturella dårskap aldrig blivit möjlig!!!
SD 2014!!!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Håkan

10 juni 2013 15:27

@Magentan
Har identiska erfarenheter i både arbetsrelaterade kretsar som fritid.
Censuren är sååååå total.

Det jag önskar mest av allt, just nu, är att någon sätter upp ett konto, dit vi kan skicka pengar, för upptryckning av flyers.
Ett rikskonto, helst i SD,s regi annars kanske med tillägget:
I samarbete med Sverigedemokraterna.
En websida där man kan se och hjälpa till med tips och kritik, att utforma flygblad, skriva ut färdiga arbeten, för egen utdelning.
Tips om platser, där man kanske skulle kunna delta i att dela ut flygblad, typ loppmarknader och evenemang.
Kanske två kolumner för insamling. En för pengar in och en för använda pengar, med uppgift om tryckkostnader, utskick ( via posten ) till område, si och så.
Det var min dröm... Så åter till verkligheten.
SD håller fullständigt briljanta tal i Riksdagsdebatter. Det är bra och ger erfarenhet för talarna, men hur många svenskar tittar på Riksdagsdebatter?
Inte många.
Och visst är det nödvändigt att lägga reservation men
VÄLJARNA VET FORTFARANDE INGENTING! som Magentan skrev...

Det är i det klimatet som kommunalråd, rikspolitiker och media kan leverera vilka fantasier dom vill. 100% tolkningsföreträde och bilar kommer att självantända hela sommaren och akutmottagningarna kommer beskrivas som kaotiska p.g.a personalbrist och brevbärare slutat dela ut post för att dom är hundrädda.
-: Svensken vaknar inte för att vi "skriker" på Thoralfs blogg eller Avpixlat.

 
Ingen bild

Lärare

10 juni 2013 16:10

Har en liten undran vad gäller SCB:s senaste stora väljarundersökning.
Margit Silberstein stod i Riksdagen med ett "färskt papper" hon nyss hade fått och som gällde undersökningen. Hon läste innantill och sa då att SD hade ökat och att resultatet var säkerställt.
Men sedan var det andra siffror som rapporterades i media. Var hennes uppgifter felaktiga trots att de hade nyss kommit från SCB.

Det hela var konstigt, tänk om det är så att resultatet hade manipulerats i efterskott? Man kan aldrig vara säker på vad som sker med SD:s siffror. Media gör allt för att mörka partiets framgångar.

Någon mer som reagerade?

 
Ingen bild

Kalle

10 juni 2013 16:25

Hur många tittar på riksdagsdebatterna eller riksdagens frågestund. Det statsunderstödda media tittar på dem men de ids inte raportera i sina tidningar om vad som sägs i riksdagen.

De rapporterar endast i stor utsträckning vad staten vill höra. Fulmedia som Expressen och DN är ju för guds skull statsunderstödda. De vill absolut inte bita statens hand som matar dom med presstöd. Annars är media död!!!

 
Stefan K

Stefan K

10 juni 2013 17:54

Tänk om jag kunde göra mig osynlig och smyga in på partikanslier och hemma hos politikerna själva, för att där höra vad som egentligen sägs om dagens migrationspolitik...och då menar jag egentligen.

Det finns inte en chans i livet att politiker inte ser problemen och samtidigt fortsätter att propagera för ännu fler flyktingar och outbildade invandrare. Det finns inte!

http://petterssonsblogg.se

 
Ingen bild

Jen

17 juni 2013 15:54

Ni är ju för fan inte kloka. Jag skulle vilja veta var ni alla bor, som kan uttala er så tvärsäkert om vad som händer i Husby. Jag är en "etnisk svensk" som gick i högstadiet ett stenkast från det numera riksberömda området, jag bor idag i en förort inte helt olik Husby demografiskt sett. Jag är högutbildad, anser mig vara urban, berest, har ett rikt, internationellt och nyanserat kontaktnät och vänkrets och ja, jag föraktar era lantis-åsikter å det grövsta. Det skulle aldrig falla mig in att hemfalla åt era enkla förklaringsmodeller till sådant som inte står rätt till. Har ni någon gång funderat över varför "PK-Sverige" har de åsikter som framförs? Tror ni att gemene man har ett självändamål eller vinstintresse i att välja ett humant synsätt? Vi övriga ser förklaringar till våra tillkortakommanden och motgångar i livet i annat än att direkt peka finger mot en enorm grupp människor och säga "det är dem, det är deras fel!". Tänk om man kunde göra saker så lätt för sig som ni gör. Men jag skulle aldrig önska höra till ert gebit. Ni gör bort er själva och ni kommer vara en skamfläck i svensk och europeisk historia.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13
14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se