thoralf

Direktlänk till inlägg 3 februari 2013

MED KOLDIOXID SOM ALIBI

Av Thoralf Alfsson - 3 februari 2013 23:55

 


Idag kom ännu en artikel som tonar ned det som klimatalarmisterna ständigt hävdar. I DN skriver en välmeriterad svensk klimatforskare, Lennart Bengtsson om sina egna tolkningar av olika utredningar.


Han delar inte alarmisternas uppfattningar utan intar en mer ”klimatlogisk” uppfattning som mer grundar sig på verkliga data och mindre på datamodeller. Han tar även upp den rapport som Världsbanken släppte strax innan klimatmötet i Doha och som feltolkades av alla klimatalarmisterna och de flesta journalisterna. De flesta av dessa hade uppenbarligen inte läst rapporten, om de hade gjort det hade de inte feltolkat den. Att Miljöpartister feltolkade den var inte förvånande och eftersom så många journalister tillhör det partiet så blev det även till en sanning i media.


”Å andra sidan har klimatfrågan blivit extremt politiserad. Frågan är så komplex att man inte kan begära att människor ska övertygas om att hela det ekonomiska systemet ska ändras bara för man har gjort några datorsimuleringar.”


Nu är det ju faktiskt det vi gjort i många avseende. Koldioxidskatt! Som ledamot i Skatteutskottet upptäcker jag ständigt hur klimatfrågan och just koldioxid påverkar olika skatter.


”Den uppvärmning jorden upplevt de senaste hundra åren är så liten att den inte hade noterats om inte meteorologer och klimatologer informerat om den. Det indikerar att klimatkänsligheten förmodligen är lägre än klimatmodellerna åtminstone till en början antog, menar Bengtsson.”


Ändå har vi infört en lång rad av åtgärder som påverkar vår vardag väldigt mycket. Läs artikeln.


Vissa kanske kommer ihåg den enkät som presenterades under Almedalsveckan angående svenska folkets kunskaper om klimatförändringar och klimatpåverkande faktorer. Endast 3 procent av över tusen tillfrågade visste att Sverige har en elproduktion som är till mer än 90 procent koldioxid fri.


Jag var på ett seminarium i riksdagen senaste veckan om elproduktion och då speciellt vattenkraft. Om jag då skulle tolka de siffror som visades skulle jag gissa att elproduktionen under 2012 var till närmare 97-98 procent koldioxidfri. Att komma åt de sista procenten med förnyelsebar elproduktion kommer antagligen bli besvärligt.


Trots att vi idag har en mer eller mindre koldioxidfri elproduktion satsar vi på mer vindkraft och på stora subventioner från samhället för att åstadkomma detta. Men även genom elcertifikat som elkunderna får betala på sina elräkningar.


Jag besökte idag Kårehamn på Öland som är i fokus när det gäller ett projekt med 16 havsbaserade vindkraftverk. Följande kunde läsas på en informationstavla.


 


Notera att EON skriver att vindkraftverken kan ersätta fossil energi på andra håll i Europa och därmed sänka utsläppen av koldioxid. Det innebär i praktiken att svenska elcertifikat, som du och jag betalar till varje månad används för att producera vindkraftsel som sedan exporteras till Europa.


Under 2012 producerades ca 160 TWh i Sverige, utav dessa var 7 TWh från vindkraftsverk. Men vi förbrukade bara ca 141 TWh i Sverige och därmed kunde vi exportera hela 19 TWh elenergi. Vi kunde alltså exportera all vindkraftsel och ytterligare 12 TWh. Med andra ord ett rejält överskott av elenergi. Ändå fortsätter vi att bygga ut den elenergi som kostar mest att producera, vindkraftsel! Ett inte särskilt logiskt beslut!


Är det svenska skattebetalare och elkunder som skall betala för att elkraftbolagen som EON skall kunna tjäna stora summor pengar på att exportera subventionerad elenergi till Europa. För att ersätta deras fossileldade elkraftverk.


 

Fundamenten för vindkraftverken kan ses som vita prickar i vattnet.


 


I Sverige finns i princip ingen elkraftproduktion som kan ersättas av dessa vindkraftverk. Detta är ett projekt som bärs upp av klimatalarmisterna och Miljötalibanernas hot om koldioxidutsläppen.


Med koldioxidalarmismen som alibi rättfärdigas det ena vindkraftsprojektet efter det andra i känsliga och värdefulla miljöer.


Jag gissar att det inom en inte alltför avlägsen framtid kommer en räkenskapens tid för dessa oekonomiska projekt som inte tillför något till Sverige, förutom väldigt dyr elenergi.


 


Undrar även hur dessa havsörnar kommer att klara den nya ”fienden” till havs. Jag kunde räkna in närmare 10 havsörnar under min promenad längs ölandskusten idag. För att inte tala om alla flyttfåglar som följer Ölands kuster under både vår och höst.  


 
 
Svensson

Svensson

4 februari 2013 07:01

Snart få vi väl betala skatt för syre, allt för att hålla upp den dyra invandringen.

http://svenssonsfunderingar.wordpress.com

 
Ingen bild

Hulda

4 februari 2013 07:44

Ja, miljön är mer en politisk fråga, än en praktisk. Här ska vi svenskar (som med mycket annat) vara duktigast i klassen. Det låter vackert och är poitiskt korrekt, men stämmer det med verkligheten?
Vi ser bla. hur den svenska landsbygden beskattas för alla ev. kväveläckor ut i Östersjön.
Samtidigt på den östra sidan är det betydligt sämre med avloppsreningen. Ska det satsas pengar på ett renare hav, sä satsa där det gör bäst nytta, och inte jaga oss landssbygdsbor.

Ser också att ILmar Reepaku ämnar avgå. Säkert en lättnad för Malmös Judiska befolkning (de som är kvar...), För nästa Kommunalråd väl knappast hantera dem värre?
Senare i en framtid, när Muslimerna fått egen makt i Malmö, då blir det säkert ännu värre, men där är vi som tur ännu inte...

 
Ingen bild

Stefan A.

4 februari 2013 09:00

Precis Hulda i Stockholm får man dispans att tömma den skitiga snön med salter och tungmetaller mm. direkt i östersjön, medan jag boende på ren landsbygd tvingas ersätta min fungerande tvåkammarbrunn mot en trekammars för X antal tusen kronor. Nu är det väl dax snart för en muslimsk "borgmästare" i Malmö, det är ju annars bara en tidsfråga, och hur skall det då gå med den judiska befolkningen som fortfarande bor kvar där? Reepalu kommer först att bli staty på stortorget, sedan kommer han att förpassas till samma sophög som Lenin och Stalin.En sak borde iaf. alla energiexperter kunna komma överens om,vindkraft kommer aldrig att kunna ersätta kärnkraften, så det är dags att komma till skott om byggande av nya kärnkraftverk, inget man slänger upp på några dagar, det handlar om år, de gamla går inte att uppgradera längre, och kan dessutom vara farliga att köra för länge med.

 
Ingen bild

Lillgrund

4 februari 2013 09:13

Tack Thoralf för att det ändå finns några få riksdagsmän med tankeförmågan i gott behåll. Ta bort elcertifikaten! Men nu ska väl Reinfeldt straffa SD med ännu fler vindkraftverk. Uppbackad av agronom Rockström, Wijkman, Aznar, den långhåriga f d metrologen, Axelsson i Naturskyddsföreningen m.fl

 
Ingen bild

kalle

4 februari 2013 13:18

det byggs ju en ny kraftledning genom mellansverige för flera miljarder av skattepengar. denna kraftledning som sedan tar vår el till sydeuropa där industrin blomstrar pga av låga löner och skattebefrielse och EU bidrag alla möjliga förmåner. medans svenskt företagande dör bort pga av värlsens mesta skatter och avgifter. dessa skattepengar går till EU som betalar ut bidragen till andra länder.
kärnkraftverken i sverige är det väl snart driftstopp på pga av åldern. det blir för dyrt att renovera dom så det blir billigare att bygga nya. jämnför med alla badhus som byggdes på 60-talet.
betong kan inte hålla hur länge som helst, material vittrar sönder i kontakt med vatten i bassänger.

och i finland blev det dyrare än beräknat att bygga ett(1) nytt kärnkraftverk.
och sverige kommer nog alldrig få råd att bygga nya kärnkraftverk.
så då har vi bara vattenkfraften kvar. och den exporteras till andra länder!

således blir det elbrist för vanliga konsumenter och industrin har inte råd att betala de svindyra elkostnaderna när de skall konkurera med låglöneländer.

således leder 7 klöverns politik till att sverige blir ett u land igen. utveckligen blev till sakta avveckling.
om det fortsätter 10-20 år till. är vi tillbaka på 1800-1900-talet, varjefall för vanligt fattigt folk. som inte kan köpa sig välfärd och extraförmåner.

elström blir nåt man får producera själv med små elverk, solfångare och ha egna kopplingar. ej anslutet till de dyra elnäten.

och så lite vardagshändelse i mångkulturella Sverige:
http://na.se/nyheter/hallsberg/1.1960008-92-aring-bestulen-av-falska-inspektorer

 
Ingen bild

Pär Green

4 februari 2013 14:10

@kalle

Sverige måste bygga nya kärnkraftsverk av två skäl.
Vattenkraften kan inte producera el efter behov.
Ny kärnkraftsteknik gör att det som idag kallas för avfall återanvänds!

 
Ingen bild

VargMan

4 februari 2013 14:26

Denna reklamfilm från Fortum är ett tydligt exempel på den bottenlösa dumheten:
http://www.youtube.com/watch?v=riMhxcY0wzw

 
Karlskronabloggen

Karlskronabloggen

4 februari 2013 15:58

Sverigedemokraterna firar 25 år på onsdag! Passa på och bidra med 250 kronor och få ett signerat tackkort från Jimmie Åkesson!

http://karlskronabloggen.se/2013/02/04/tackkort-som-kan-fa-samlarvarde/

http://www.karlskronabloggen.se

 
Fotsoldat Lassekolja

Fotsoldat Lassekolja

4 februari 2013 16:49

@Pär Green, instämmer helt, särskilt med Din sista mening!
Ny kärnteknologi kommer att eliminera behovet av uranbrytning under flera decennier, tack vare att "gammalt kärnavfall" kommer att kunna återvinnas flera gånger om. Jag har hört siffran 100ggr effektivare än idag(läs:dagens kärnkraftverk)!

http://www.status.st

 
Ingen bild

Pär Green

4 februari 2013 17:31

@fot....

Hoppas på att det blir uppgradering snarast!
Men vindfjolle-förespråkare vill ha mer skattebidrag för intermittent produktion!
http://www.frojdh.se/wp-content/uploads/2011/06/old_new_energy_scr.jpg

 
Ingen bild

Pär Green

4 februari 2013 20:19

Vindfjollor verkar vara ett Stort Problem!
-
Se svar idag från SVK!


Hej!
Jag hoppas att
du har gott tålamod, Publiceringsdatum för rapporten är 20 mars
2013.
Hälsningar,Maria

Tydligen måste tålamod vara dygd!
Första förfråga den 26 augusti 2011
16:28
Men borde inte Ni begära ett byggstopp av vindkraft, då Ni inte vet hur
reglerkraften skall hanteras?
Hur kan Energimyndigheten förespråka en produktion som Ni inte vet hur den skall hanteras?
Svenska Kraftnet!?
http://www.svk.se/

 
Ingen bild

MakingBacon

4 februari 2013 22:58

Glöm den globala uppvärmningen, det kommer bli långkalsonger i framtiden.

http://www.forbes.com/sites/peterferrara/2012/05/31/sorry-global-warming-alarmists-the-earth-is-cooling/

 
Ingen bild

w-son

5 februari 2013 01:14

Tack Thoralf för inrtessant läsning.

 
Josef Boberg

Josef Boberg

2 maj 2013 21:52

Jag tror på goda grunder att CO2 - som i någon betydelsefull grad klimatförändrande - ÄR en ren bluff ifrån början till slut. Om vad jag grundar det på - har jag tydliggjort i två kommentarer <A HREF="http://annikadahlqvist.com/2013/04/29/svenska-miljoinstitutet/comment-page-2/#comment-29830">HÄR</A>.

http://josefboberg.wordpress.com/2008/02/23/co2-fr

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
<<< Februari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards