thoralf

Senaste inläggen

Av Thoralf Alfsson - 28 juli 2018 23:46

 


Böneutrop och Svenska kyrkan.


Sent i eftermiddag kom två muslimer till vårt tält vid Kalmar marknad och ville diskutera böneutrop med mig. I vår stora vepa som vi har som bakgrundsvägg i tältet fanns nämligen också denna bild och text.


Något som de båda muslimerna inte var riktigt nöjda med. Texten kommer från Sverigedemokraternas officiella Facebooksida. De båda muslimerna hävdade att det inte var någon skillnad mellan böneutrop och klockringning från en kyrka. Jag hävdade motsatsen. Klockringning åstadkoms av döda ting medan böneutrop utförs av levande ting. Dessutom handlar det om att tala om att islam och Allah är den enda och rätta guden och att Mohammed är hans profet.


Den som påstår att det inte är någon skillnad mellan en klockringning och ett böneutrop är antingen fruktansvärt okunnig och naiv eller fullständigt insnöad och indoktrinerad på mångkultur.

 

Det leder mig osökt in på en insändare i Östra Småland från en Monica Johansson som företräder ViSK, Vänstern i Svenska Kyrkan från Växjö.


Det är minst sagt skrämmande hur denna kvinna har gjort sin egen tolkning av texten till böneutropet i sin insändare. För att det skall passa vänsterns egna syften. Här kommer texten från insändaren.


”Jag vittnar att det inte finns någon annan gudom än Gud. (Det är samme Gud som tillbes av judar, muslimer och kristna.)

Jag vittnar att Mohammed är Guds sändebud.

Kom till bön.

Kom till frälsning.

Kom till framgång (enbart Shiiter)

Bönen är bättre än att sova (enbart Sunniter vid morgonbönen)

Gud är störst

Det finns ingen gudom utom Gud”

 

I samband med den debatt som var intensiv i samband med att Växjö moské ansökte om tillstånd för böneutrop skrev före detta imamen Tomas Samuel en uppmärksammad debattartikel med en direkt översättning av böneutropet. Här kommer även den texten.

”Allah är störst. Allah är störst.

Jag vittnar att det finns ingen gud (som är värd tillbedjan) utom Allah.

Jag vittnar att Muhammed är Allahs sändebud.

Kom till bön. Kom till bön.

Kom till framgång. Kom till framgång

Allah är störst. Allah är störst.

Det finns ingen gud utom Allah.”


Jag tror de flesta förstår hur Monica Johansson har tillrättalagt texten i sin insändare innan den skickades till media. Hur någon kan jämföra denna text med en klockringning är helt obegripligt för min del. Oavsett om det gäller en vänsteranhängare eller om det gäller muslimer som bor i Sverige. Det är fullständigt uppåt väggarna att ens försöka göra en jämförelse.


Monica Johansson är antingen dum i huvudet eller bara politiskt korrekt. Jag vet uppriktigt sagt inte vad som är värst idag.


När det gäller de muslimer som tog upp frågan angående böneutrop och klockringning så besannar de bara mina värsta eller sämsta farhågor. Sverige har idag ett mycket stort antal religiösa islamiska fanatiker! Eller som jag menar tokstollar som fortfarande befinner sig flera århundraden från dagens tidsålder.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/18/11550374-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-1/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2018/07/22/11551044-den-konfliktradde-och-naiva-svensken-blundar-del-2/


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2018 22:41

Finansminister Magdalena Andersson kommer till Kalmar under lördagen. Skall hon informeras av Johan Persson om socialdemokraternas viktigaste fråga i Kalmar om att privatisera 130 personliga assistenter?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2018 20:56

 

 

Första dagen avverkad och jag känner en väldigt positiv känsla. Jag märker att intresset och nyfikenheten bara blir större och större för varje år. Nu är känslan av att inte våga säga att man röster på SD mer eller mindre borta. Det första som tog slut idag var våra pins som visar att man röstar och stödjer SD. Det var en strykande åtgång på dessa. Människor vill markera att det är SD som gäller. Helt fantastiskt!


Antalet personer som är kritiska till SD existerar snart inte längre. I varje fall så är de tysta idag.


Det finns väljare som tror att vi kan få 30-35 procent i valet den 9 september. Vem vet.


En sak som förvånade mig var dock att bara fyra partier var på plats på marknaden. Fyra partier från fullmäktige hade inte betalat 1 800 kronor för att få en plats. Det var Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet och Miljöpartiet. Det handlar inte om några astronomiska summor, utan dessa partier borde ha råd att betala 1 800 kronor för att kunna träffa många väljare under två dagar i Kalmar. Jag hoppas att marknadsbesökarna noterade detta.


Gå i Prideparaden tycks vara viktigare för dessa fyra partier än att träffa väljarna på Kalmar marknad sex veckor före valet.

 

Socialdemokraterna fanns på plats och i år stannade de kvar till och med efter arbetstid. I vanliga fall brukar de packa efter klockan 16. Men det är så klart valår och många av deras medlemmar är mån om att få en plats i en nämnd eller styrelse så det gäller att visa framfötterna ett valår.

 

Jag är dock lite avundsjuk på Kristdemokraterna och deras Christopher Dywik som får driva sin personvalskampanj på sitt partis evenemang. Det tillåter inte SD. Den informationen har i varje fall delgetts mig.

 

 

Av Thoralf Alfsson - 27 juli 2018 00:16

Fick i dag två repliker publicerade i dels Barometern och sedan även i Ölandsbladet.


Min replik i Barometern handlar om havsnivåer i Kalmarsund och att Bertil Dahl (V) och Mattias Adolfson (S) borde läsa ett antal rapporter från SMHI innan de ger sig in och börjar diskutera framtida havsnivåer.

http://www.barometern.se/insandare/lita-mer-pa-experter-an-pa-lokala-politiker/


 


I Ölandsbladet handlar det om en replik på en politiskt korrekt kvinna med vänstersympatier vid namn Kim Teleman. Hon har fått min folder i brevlådan som jag delar ut med anledning av min personvalskampanj för att kryssa mig in i riksdagen. Min bedömning är att hon tillhör gruppen naiva godhetskvinnor som anser att Sverige kan ta emot hur stor invandring som helst, utan att det kostar något.


Hon skrev en insändare i Ölandsbladet utan att namnge mig men jag tror att de flesta läsare förstod vem hon försökte kritisera. Jag skrev därför ett genmäle där jag tar upp bland annat invandringens konsekvenser och kostnader för Bprgholms kommun något som framgår av min folder men som Kim Teleman inte berör överhuvudtaget i sin insändare. Det enda som redaktionen på Ölandsbladet tog bort från mitt genmäle var min bloggadress men det var faktiskt förväntat 😉


Här kommer en länk för den som vill läsa min replik. Där finns också en länk till Kim Telemans insändare. 

http://www.olandsbladet.se/insandare/genmale-till-kim-telemans-insandare/


 


All publicitet är bra publicitet!


Av Thoralf Alfsson - 26 juli 2018 07:50

Imorgon fredag och på lördag är det Kalmar marknad. Vi kommer givetvis vara på plats från SD med vårt tält och allt nytt informationsmaterial. Det skall bli väldigt intressant att se hur stort intresset är hos väljarna för vårt parti och hur många som kommer till oss för att prata. Jag kommer givetvis också finnas på plats under större delen av dessa dagar och jag hoppas att många tar chansen att prata med mig och med mina partikamrater i vårt tält.


Igår mötte jag ett svart "spöke" på Esplanaden i Kalmar. Min egen uppfattning är att den typen av klädsel borde vara förbjuden i offentlig miljö. Samtidigt väcker kvinnan i sin svarta nikab stor uppmärksamhet. Genom att betrakta andra människor som såg och mötte kvinnan så ser man att många ogillar det väldigt starkt. Samtidigt så blir kvinnan en vandrande ”reklampelare” för Sverigedemokraterna, då SD är det enda parti som är kritiska till islam och den förändring som islamiseringen av vårt samhälle innebär.


Så jag hoppas att kvinnan tar flera promenader varje dag i centrala Kalmar! Det gynnar med all säkerhet SD.


Igår kväll körde jag även en tur på Öland för att dela lite foldrar. Faktiskt riktigt skönt att susa fram på trehjulingen och upptäcka alla småvägar. När man sedan kommer till ställen där postlådorna är placerade tillsammans blir man riktigt nöjd.


     

Av Thoralf Alfsson - 25 juli 2018 00:58

Idag har namnvalsedlarna kommit till Kalmar för samtliga tre valen. Alltid roligt att se de nya valsedlarna för första gången. Skönt att valsedlarna kom så att vi har dem till Kalmar marknad på fredag och lördag. De kommer säkert bli efterfrågade under dessa dagar.


Ibland blir man dock väldigt fundersam över hur saker och ting fungerar inom det egna partiet. I de allmänna valen och i EU-valet är det möjligt att personrösta på en kandidat som du gillar på valsedeln.


Riksdagen beslutade 2011 om vissa ändringar i vallagen. En viktig sak var att man sänkte gränsen för att bli personvald till Sveriges riksdag från 8 procent till 5 procent av rösterna i valkretsen. Vad jag förstår och kommer ihåg så stod samtliga partier bakom detta beslut i riksdagen, även Sverigedemokraterna. Anledningen till denna sänkning var att riksdagen ville höja statusen på personvalen men också få samma procentgräns i samtliga val. Frågan är om partierna höjt statusen på personvalen till riksdagen? Finns det en potential i personvalen som inte utnyttjas av partierna?


Idag har samtliga partier namnvalsedlar med möjlighet för väljarna att kryssa en kandidat som de anser skall få en plats i det aktuella valet. Men vilka partier vill att sina kandidater driver en personvalskampanj?


Jag vet att det är ganska vanligt inom 7-klöverns partier att kandidaterna driver en personvalskampanj med det egna partiets goda minne och att man använder partiets logga och material för sin personvalskampanj. Partierna anser säkert att det bara kan gagna det egna partiet. Jag har sett ett flertal exempel på personvalskampanjer inom 7-klövern de senaste veckorna och det lär komma fler exempel de närmaste veckorna.


Men vad gäller inom mitt eget parti? Ser partiet positivt på personvalskampanjer?

 

I kommunikationsplanen nämns inget om personvalskampanjer och hur dessa lämpligast bedrivs.


Så här kommer min riksdagsvalsedel se ut som jag lägger kuvertet.


 

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2018 12:27

”När Kalmars politiker åker till Hansedagarna får deras respektive följa med – för skattebetalarnas pengar.

Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) är två av de som tagit med sina partners.

– Så har det varit genom åren, kanske 20–30 år tillbaka i tiden, säger Mattias Adolfsson.”

http://www.barometern.se/kalmar/politikers-sambor-bjuds-pa-resor/


 Barometern avslöjade att Kalmars toppolitiker tar med sina fruar på skattebetalarnas bekostnad på Hansedagarna i Tyskland. Så har man gjort under kanske 20-30 år enligt socialdemokraten Mattias Adolfson. Som om det skulle vara en ursäkt för att man inte följer de skatteregler som gäller idag.


De skyldiga hävdar att deras fruar var behjälpliga med diverse sysslor när det inte satt på krogen och drack cava.


”Barometern skrev i lördags om Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) som har tagit med sig sina sambos på tjänsteresor till Hansedagarna på skattebetalarnas bekostnad. Kommunchef Annette Andersson säger nu att de letar efter beslutet som bekräftar undantaget för medföljande under just Hansedagarna.

– Vi har inte hittat något ännu. Det kanske inte ens finns något, men vi måste leta vidare. Det kan vara något beslut som tagits mellan kommunalråden för längesen, säger Annette Andersson.”

http://www.barometern.se/kalmar/det-ar-lojligt-att-saga-att-det-alltid-har-varit-sa/


Jag gissar att det inte finns något skriftligt beslut om att respektive skall få följa med på skattebetalarnas bekostnad. Det är sannolikt en muntlig överenskommelse mellan framförallt de socialdemokratiska och moderata kommunalråden.


Det handlar helt enkelt om en extra bonus till toppolitikerna inom kommunen. En överenskommelse som Johan Persson hållit vid liv trots att skattereglerna säger något helt annat. Det är säkert också varit en bonus som de berörda uppskattat. Men det är rent trams att deras respektive skulle utföra något som helst jobb för kommunen. Det är snarar en betald utlandssemester.


Jag tror dock att vid Hansedagarna 2012 så hade vare sig Johan Persson (S) och moderaten Malin Almqvist med sin fru eller man. Då avslöjades nämligen deras förhållande i media.


”Barometern har fått ett öppet brev av kommunalrådet i Kalmar Johan Persson (S) och oppositionsrådet Malin Petersson (M).

 

De är upprörda över att Barometern har skickat reporter och fotograf till Hansedagarna i tyska Lüneburg, där Johan Persson och Malin Petersson är på offentligt uppdrag. De menar att tidningen inte respekterar deras vädjan om lugn och hänsyn.

 

Barometern har förståelse för att de vill ha sitt privatliv i fred, men deras kärleksförhållande över blockgränsen har en tung politisk dimension. Vårt uppdrag är att undersöka och beskriva de demokratiska konsekvenserna av detta.”

http://www.barometern.se/redaktionsbloggen/svar-pa-oppet-brev-fran-johan-persson-och-malin-petersson/

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se