thoralf

Alla inlägg under november 2018

Av Thoralf Alfsson - 22 november 2018 22:12

Efter mitt blogginlägg igår har media hört av sig idag men som jag sagt till dem så uttalar jag mig inte mer om personärendet mot mig än det jag skrev i mitt blogginlägg. Jag kommer kommentera efter att ett beslut tagits av partistyrelsen.


Här kommer artiklarna.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/rekommenderar-uteslutning-men-partistyrelsen-avgor-alfssons-framtid/


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/kommentar-vagar-akesson-sparka-alfsson/




Nästa artikel.





Av Thoralf Alfsson - 21 november 2018 22:30

Väldigt många kontaktar mig och undrar över vad som händer eller varför inget händer i det ohederliga personärende som öppnats mot mig av Sverigedemokraternas medlemsutskott. Jag känner att jag har ett jättestort stöd bland medlemmar och sympatisörer. Jag anser att det är en ohederlig och illa underbyggd anmälan som gjorts av personer inom partiet. Enligt den information jag fått är ett beslut på gång från partistyrelsen om uppgifterna stämmer.


Jag har fått ett brev från medlemsutskottet där anklagelserna mot mig presenteras. Jag har bemött dessa märkliga och minst sagt klena och svaga anklagelser som riktas mot mig i ett yttrande på ca 20 sidor till medlemsutskottet, där jag bemött punkt för punkt. Jag hoppas att ledamöterna i partistyrelsen besvärar sig med att läsa mitt yttrande på 20 sidor. Jag ställer gärna upp och svarar på frågor om någon av ledamöterna vill ha ytterligare information. Kontaktinformationen finns i högermarginalen på bloggen.


Medlemsutskottet vägrar dessutom att lämna ut de yttranden som inkommit från kommunföreningen i Kalmar och det yttrande som kommit från distrikt Kalmar län. Det innebär att det kan riktas anklagelser emot mig som jag inte får någon möjlighet att bemöta. Väldigt illa. Nu är jag inte alls orolig för det yttrande som min kommunförening lämnat till medlemsutskottet men det yttrande som skrivits från distriktet är en helt annan sak.


Jag är dock förhindrad att redogöra för anklagelserna så länge utredningen pågår och inget beslut finns. Om det råder någon form av rättssäkerhet inom Sverigedemokraterna så kan inga andra omständigheter eller anklagelser ligga till grund för en uteslutning än de som anges i brevet från medlemsutskottet. Allt annat skulle jag beteckna som ett gravt rättshaveri, om jag inte ges en möjlighet att bemöta alla anklagelser vid en uteslutning.


Min egen bedömning är att om partistyrelsen beslutar att utesluta mig på de grunder som anges i brevet från medlemsutskottet, kommer det bli pinsamt för medlemsutskottet och partistyrelsen.


Jag hoppas givetvis att den situationen inte skall uppstå men om det ändå inträffar kommer jag givetvis att publicera hela händelseförloppet.


Den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri!

Av Thoralf Alfsson - 20 november 2018 21:52

Idag kom beskedet att även Polen beslutat att inte skriva på FN:s Migrationsavtal i Marocko den 10 december. Det ryktas även att Israel är på väg att ta samma beslut. I förra veckan kom nyheten att även Tjeckien och Estland inte kommer skriva på avtalet. Antalet länder som inte kommer skriva på ökar för varje vecka


Studio Ett hade faktiskt ett inslag om FN:s Migrationsavtal men de mörkar det ändå genom att man inte lagt upp en separat artikel på sin webbsida. De har sökt migrationsminister Helen Fritzon men hon har inte svarat på Studio Ett:s frågor och inte återkommit. Uppenbarligen är frågan känslig för Socialdemokraterna och de vill inte ha upp den på bordet under de pågående regeringsförhandlingarna.


Det samma gäller tydligen för Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna som enligt inslaget ännu inte tagit ställning. Detta trots att de haft 4-5 månader på sig att ta ställning.


Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet är positiva till FN:s Migrationsavtal men det är väl ingen som är förvånad över det ställningstagandet från dessa partier. De vill förstöra vårt land.


Sverigedemokraterna är enligt inslaget kritiska till migrationsavtalet men det verkade vara ett väldigt vagt ställningstagande eller kanske ett framtvingat ställningstagande. Jag har i varje fall inte sett något från Sverigedemokraterna på sociala medier.


Det är dock ett framsteg att public service företaget Sveriges Radio ändå gör ett litet försök att lyfta frågan som skapar stor debatt i andra länder men inte i Sverige. Övrig media har infört största möjliga tystnad i det naiva Sverige!


Lyssna på inslaget i Studio Ett. Inslaget börjar efter ca 24 minuter i klippet.


Av Thoralf Alfsson - 19 november 2018 23:15

Gick idag igenom lite statistik för Kalmar kommun och uppdaterade några dokument. Bland annat kom jag på att jag inte uppdaterat detta diagram med statistiken för 2017. Men Socialstyrelsen brukar vara långsamma med sin del av statistiken så det var kanske inte så underligt att jag inte uppdaterat den.


 


Den negativa utvecklingen fortsätter med att en allt högra andel av försörjningsstöd och etableringsersättningar går till personer med utländsk bakgrund.


Alla kan säkert se den dramatiska förändringen sedan 1983 då endast ca 3 procent bidragen gick till personer med utländsk bakgrund. Under 2017 var det 79 procent av försörjningsstödet och etableringsersättningen som gick till personer med utländsk bakgrund i Kalmar kommun.


Det här undergräver hela välfärdssystemet. Men ingen tycks bry sig om utvecklingen.

Av Thoralf Alfsson - 19 november 2018 22:07

 

Öländsk kulturmiljö.


 

Det syns inte ett spår av sommarens enorma torka på Öland. Den varma hösten har också gjort att det är betydligt grönare på både alvaret och sjöängarna än det brukar vara i mitten på november.


 

Spanade lite på havörn för några dagar sedan. Man ser havsörn varje dag om man vandrar längs ölands östra kust. Men två andra flygande fåglar förstörde den lugna tillvaron med en överflygning på låg höjd.


 

Havsörnen gillade det inte men sälarna låg lugnt kvar på sina stenar.


 




Av Thoralf Alfsson - 18 november 2018 23:56

I början av veckan skrev jag ett blogginlägg om fotboll och Kalmar FF. Som fotbollsälskare och hängiven supporter till KFF var jag besviken på det som laget presterat under de senaste åren och speciellt det man presterat under hösten. Min slutsats var att den spelidé som Henrik Rydström drivit under hösten inte gett något resultat.


Idag har ledningen för Kalmar FF kommit till samma slutsats som jag gjort. Henrik Rydström får inte förlängt förtroende som tränare skriver Barometern. Samtidigt rasar u diskussionen på sociala medier. Jag avstår från att delta. Jag skrev min åsikt i början av veckan och den står fast.


Kommer Johan Persson (S) nu värva Henrik Rydström till någon politisk position?


PS

Att inte respektera demokratiskt fattade beslut i en politisk förening, är en katastrof. I synnerhet om en politiker vill framstå som seriös och få medlemmarnas förtroende.

Av Thoralf Alfsson - 16 november 2018 23:34

 

Annie Lööf på Almedalens scen.             Foto Thoralf Alfsson


Att Annie Lööf som kan bli statsminister eller minister i Sveriges regering är med i en internationell organisation vars möten är slutna är problematiskt, menar Birger Schlaug, före detta språkrör för Miljöpartiet och MaLou Lindholm, före detta EU-parlamentariker för MP.


I en debatt artikel som publicerats i Expressen skriver de följande.


”Ett kort som på framsidan visar en glatt leende drottning med vurm för human flyktingpolitik bör synas. Men baksidan visar något annat, något som hon uppenbarligen inte vill tala om, som få känner till och som innebär att hon rimligen bör vara diskvalificerad som såväl statsminister som utrikesminister. Att ens vara statsråd i en svensk regering kan ifrågasättas. Förra året blev nämligen Annie Lööf invald i Trilaterala Kommissionen.

 

Trilaterala Kommissionen är en global privat elitorganisation. Tanken är att medlemmarna skall träffas i en informell miljö utan insyn från media. Syftet är att bakom kulisserna påverka och därmed styra de beslut som regeringar tar.”

 

”Att som aktiv partiledare låta sig väljas in i denna organisation pekar på extremt dåligt omdöme. Att sitta i en regering är ett förtroendeuppdrag från oss som bor i Sverige, syftet är att ta tillvara vårt intresse. Inte den globaliserade sentida kapitalismens intresse.”

https://www.expressen.se/debatt/elitorganisationen-som-annie-loof-talar-tyst-om/


 

”Behind closed doors (of course), they are meeting this weekend in Lisbon. Some call them "the shadow government," "the Establishment," the "global elite" that runs the world.

They call themselves simply ... the Trilateral Commission. (Chills run up spine.)

Depending on which conspiracy theory you subscribe to -- and the Trilateral Commission has found its way into many -- this 19-year-old organization is anti-American, anti-democratic, anti-Christian or anti-worker, and is scheming ultimately to abolish the sovereignty of nations and establish one world government!”

Washington Post

 

Om man går till Wikipedia så kan man läsa följande om Trilateral commission.


”Trilateral Commission är en privat organisation, grundad 1973 på initiativ av personer inom Council on Foreign Relations och Bilderberggruppen, bland andra David Rockefeller, Henry Kissinger och Zbigniew Brzezinski. Omkring 300–350 europeiska, asiatiska och nordamerikanska medborgare samarbetar bland annat för att nå ökad förståelse mellan regionerna.

Trilateral Commission syftar bland annat till att ledande personer skall få möjlighet att träffas och diskutera i en informell miljö utan insyn från media, vilket öppnat för konspirationsteorier.[1] Många påstår att organisationen verkar för en global centralregering som en vidareutveckling av FN.

Organisationen granskas kontinuerligt av politiska aktivister och akademiker runt om i världen. Svenska medlemmar är bland andra Marcus Wallenberg, Urban Ahlin, Carl Bildt och Annie Lööf.”

 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Trilateral_Commission


Det är Annie Lööf som nu fått ett sonderingsuppdrag av talmannen i Sverige riksdag. Varför får Annie Lööf inga frågor från media om Trilateral Commission?


Av Thoralf Alfsson - 15 november 2018 23:21

Angela Merkel och Macron vill ha en EU-arme. Något de framfört de senaste veckorna. Angela Merkel uttalade det när hon i tisdags talade i EU-parlamentet. I svensk media har jag knappt sett en stavelse om Angela Merkels tal. SVT har en artikel, men om delar av Merkels tal visats i Rapport eller Aktuellt, så har i varje fall jag missat det.


”Angela Merkel tryckte på behovet av en gemensam europeisk armé och starkare europeisk utrikes- och säkerhetspolitik. Liknande tankar har förts fram av den franske presidenten Macron nyligen.”

 

”– I det här huset slår demokratins hjärta. EU behöver mer än någonsin respektera både sina egna och andras intressen. Toleransen är central i Europa. Solidariteten är en hörnsten och vår styrka, sa Merkel inför Europaparlamentet i Strasbourg.”

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/merkel-europa-behover-egen-arme-och-solidaritet


Solidariteten är en hörnsten och vår styrka sa Merkel. Jag tror att det just är den naiva synen på solidariteten som kommer bli EU:s fall. Att EU-parlamentet skulle vara demokratins hjärta är det nog väldigt många som har synpunkter på.


Jag säger Nej tack, till en EU-arme.

 

Om ca 6 månader är det dags för val till EU-parlamentet. Att inte public service anstränger sig mer för att informera det svenska folket om vad som pågår i EU-parlamentet är en skandal!

 

Se på ovationerna över Angela Merkels tal. Sverigedemokraternas Kristina Winberg kommenterar också Angela Merkels tal i detta klipp.

 



Nigel Farage gav givetvis Angela Merkel svar på tal.



Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards