thoralf

Alla inlägg under oktober 2018

Av Thoralf Alfsson - Måndag 15 okt 13:51

Kalibers redaktion som ingår i Sveriges Radio har gjort ett intressant reportage om Vetenskapsskolan som i praktiken är falskskyltad. I själva verket handlar det omen sunnimuslimsk friskola som skall följa islamisk lag.

 

”Kaliber granskar en stor fristående skola. Vi upptäcker ett nätverk av skolor, skattepengar som gått till fastighetsaffärer i mångmiljonklassen och vi hittar ett ägaravtal som väcker frågor.”

 

Lyssna på detta reportage. Min uppfattning är att de företrädare som intervjuas inte talar sanning.


Av Thoralf Alfsson - Söndag 14 okt 22:47

Helt otroligt uttalade av Mats Knutsson i kvällens Aktuelltsändning.


Angående att Annie Lööf skulle ”stödja Stefan Löfven som statsministerkandidat och att Annie Lööf skulle uppnå med det, är att fullfölja sitt viktigaste politiska mål efter valet, det vill säga utestänga Sverigedemokraterna från politiskt inflytande”.


Om ett partis viktigaste mål är att utestänga ett annat parti så är det något som inte är helt friskt!


Är verkligen detta Centerpartiets och Annie Lööf viktigaste mål så tycker jag att de borde lägga ner partiet helt och hållet. Och entlediga sin partiledare och skicka hem Annie Lööf till Maramö.


Då fyller Centerpartiet ingen funktion i svensk politik längre!

Av Thoralf Alfsson - Lördag 13 okt 19:51

Det viktigaste är att utestänga och isolera Sverigedemokraterna. Hur landet och nationalstaten Sverige utvecklas tycks vara av mindre betydelse för de partier som finns inom de politiskt korrekta partierna inom 7-klövern.


Det var tragiskt att lyssna på först Jan Björklund och sedan Annie Lööf när partierna höll sina presskonferenser idag. Sandlådan består.


Annie Lööf sänkte Alliansen i dubbel bemärkelse genom att säga att Alliansen bara existerar om alla fyra partier ingår, i annat fall är det ingen Alliansen. Det innebär med andra ord att det i Kalmar kommunfullmäktige inte finns någon Allians, inte ens en liten restallians bestående av M, L och KD. Det finns bara en opposition.


Nu kommer sannolikt Stefan Löfven få uppdraget från talmannen att försöka få ihop en regering. Men även han kommer misslyckas. Vad som händer sedan vet i varje fall inte jag.


Min gissning är att S, MP, C och L bildar regering i fjärde rundan med stöd av Vänsterpartiet för att uppnå majoritet. Då kommer alla ursäkta sitt svek mot sin väljare och löften med att man tagit ansvar för Sverige och undvikit ett extra val. En majoritet av det svenska folket kommer även tro på detta.


Otacksamhet är världens lön har jag fått lära mig de senaste dagarna.


Av Thoralf Alfsson - Torsdag 11 okt 19:50

 


Har länkat på Facebook till en 6 år gammal artikel från norsk TV2 som har fått ganska många delningar under dagen. Jag tyckte att artikeln trots sin ålder ändå var intressant då tidsperspektivet är närmare ett hundra år. Det handlar om att man har tagit fram flygfoton från Grönland som sträcker sig ända tillbaka till 1920 och 1930-talet. Sedan har man kunnat beräkna avsmältningen under olika decennier och kommit fram till intressanta slutsatser.


 


Det anmärkningsvärda är att avsmältningen på 1920 och 1930-talet var lika stor som den är idag. Med andra ord var det väldigt varmt på Grönland för snart ett hundra år sedan. Det kan väl knappast varit orsakade av koldioxidutsläpp. Eller vad säger experterna Rockström, Holmgren och Ernman.


Ljuger man i Norge?


https://www.tv2.no/a/3794535/


https://forskning.no/polarforskning-klima/gronlands-isbreer-smeltet-raskt-ogsa-pa-1930-tallet/703046


Sveriges Radio har även haft en artikel under 2010 som tar upp ovanstående forskning från Grönland.


https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/64788?programid=412Av Thoralf Alfsson - Onsdag 10 okt 09:53

Två läsvärda och viktiga artiklar/krönikor som jag läst på morgonen.


Först en krönika av Tino Sanandaji som är publicerad i GP. Väl värd att läsa.


”Det är därför viktigt att politiker håller på slantarna och undviker slösaktiga satsningar. Det vore också värdefullt att sluta upprepa misstag som att försöka låna sig ur kriser eller belasta kommuner med ännu mer befolkningsökning som inte bär sina kostnader. Det går att lura väljare, men det går inte att lura ekonomin.”

 

http://www.gp.se/ledare/sanandaji-kommunernas-dolda-skulder-hotar-v%C3%A4lf%C3%A4rden-1.9824192


I tidningen Fokus har Johan Hakelius en artikel med rubriken ”Möss som elefanter” där han fullständigt sågar Annie Lööf och Jan Björklund. Något för framförallt Centerpartiets och Liberalernas väljare men också Alliansväljare att läsa och begrunda.


”Mittenpartierna står inte ut med att tillhöra den vinnande majoriteten. De beredda att utplåna sig själva, snarare än att ta konsekvenserna av det. Det är dags att tala om mössen i rummet: Centern och Liberalerna.”

 

”Hur det än går har Centern och Liberalerna ställt till det för sig själva. De har positionerat sig som oppositionella mot själva valresultatet, trots att de tillhör den vinnande sidan. Allt de nu försöker åstadkomma är på ett eller annat sätt försök att göra valresultatet oviktigt. Det är en rätt enastående prestation i politisk klantighet.”

 

 Läs hela sågningen av Lööf och Björklund.


 https://www.fokus.se/2018/10/moss-som-elefanter/


 

Av Thoralf Alfsson - Måndag 8 okt 22:46

I en insändare i Barometern för nästan ett år sedan skrev jag bland annat följande.


”För några veckor sedan ramlade dock polletten ner för mig när Johan Persson tillkännagav att socialdemokraterna värvat miljöpartisten Anna Thore. Hon har jobbat med flera kustmiljöprojekt och är sedan några år hållbarhetskonsult. Jag gissar att Johan Persson redan vikt platsen som ordförande i den nya nämnden för Anna Thore. Det kanske till och med ingått i dealen med socialdemokraterna?”

 

http://www.barometern.se/debatt/s-sviker-demokratin-i-kalmar/


Min förutsägelse från den 17 oktober 2017 bekräftas idag av Östra Småland. I en artikel på nätet skriver Östra Småland att Anna Thore blir både ordförande för den nya nämnden och ordinarie ledamot av kommunstyrelsen.


”Anna Thore satt i kommunstyrelsen för Miljöpartiet. Nu kommer hon tillbaka, men den här gången för Socialdemokraterna. Inte oväntat blir hon också ordförande för den alldeles nya vatten- och miljönämnden.”

 

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/thore-tar-plats-i-kommunstyrelsen-igen/

Av Thoralf Alfsson - Måndag 8 okt 12:31

Idag är det stora rubriker angående klimatet och en rapport från IPCC:s möte i Sydkorea. De svenska ”klimatexperterna” får stora rubriker i media. Malena Ernman tycks nu också räknas in som en ”klimatexpert” om man skall tro hur kvällspressen toppar sina artiklar. Jag tror inte Malena Ernman läst så mycket som 1 procent av det jag har läst under alla år i detta ämne.


https://www.expressen.se/nyheter/klimat/klimatexperternas-varning-kravs-dubbelt-sa-mycket/


Det är dock en sak som jag inte begriper! Om dagens situation är så allvarlig som Johan Rockström, Pär Holmgren och Markku Rummukainen gör gällande i artikeln och att hela orsaken är de globala utsläppen av koldioxid.


Varför förordar de då inte att vi behåller våra kärnkraftverk, istället för att stänga t.ex O1 och O2 i Oskarshamn och R1 och R2 vid Ringhals?

 

Vid livstidsanalyser av olika energislag så framstår kärnkraft som det klart bästa alternativet. 3 gånger bättre än vindkraft när det gäller koldioxidutsläpp. Dessutom är kärnkraft en så kallad baskraft, till skillnad mot vindkraft och solkraft som är väderberoende och årstidsberoende energikällor.


De statliga företaget Vattenfall har gjort flera utredningar och jämförelser mellan olika energikällor som borde betraktas som objektiva. Här kommer några diagram från dessa rapporter.


 

 Detta diagram finns i följande rapport.

 https://www.vattenfall.se/elavtal/energikallor/elens-ursprung/En annan mycket bra rapport från Vattenfall med rubriken ”Livscykelanalys” om olika energikällor. Den borde läsas av alla som har åsikter om klimatförändringar och hur vi skall producera elenergi i framtiden, innan de uttalar sig. Inte minst med tanke på att framtiden för alla transporter verkar just vara elenergi och behovet bli stort om alla skall ladda sina fordon under speciellt natten då de flesta sover.


Bara genom att studera nedanstående diagram borde det logiska beslutet vara att hålla igång O1, O2, R1 och R2 hela deras livslängd och sedan investera i nya reaktorer om inte ny teknik utvecklats. Två av dessa är tyvärr redan stoppade och reaktorerna vid Ringhals skall stoppas under 2019 och 2020 om de uppgifter jag har stämmer. Skall vi istället importera kolkraft från Polen och Tyskland för att ersätta våra avstängda reaktorer? Vilka effekter får det i så fall på klimatet?


 


https://corporate.vattenfall.com/globalassets/corporate/sustainability/reports/livscykelanalys.pdf


Jag undrar vem det egentligen är som driver den svenska energipolitiken i en riktning som är fullständigt ologisk?

 

UPPDATERING!

 

Artikel i DN från 1972.

 

 

 


Mattias Karlsson kommenterar ovanstående artikel på Facebook enligt nedan.

 

"Enligt DN, dåtidens forskarelit och den ”ekorrpigge, älskvärt viljestarke och balanserade” Maurice Strong så hade vi år 1972 bara 10 år på oss att rädda jorden från en total miljökatastrof. Och det skulle bara vara möjligt om befolkningen minskade...

Förutom en rad tunga uppdrag inom FN:s olika miljöorgan så var Maurice Strong även VD för flera oljebolag, vilket sägs ha gjort honom till miljardär. En annan sak som han blev rik på var att bygga ett gigantiskt lyxhotell i ett natur- och indianreservat, mot ursprungsbefolkningens och lokala miljöorganisationers uttryckliga vilja.

Strong beskrev sig själv som ”ideologisk socialist som tror på att använda kapitalismen som ett medel att nå målet”. Han var engagerad som kandidat för det vänserliberala ”Liberal party” i Kanada.

Strong avgick från sina FN-uppdrag efter att det avslöjats att han personligen hade mottagit en check på 1 miljon dollar från en jordansk bank, något som misstänktes ha kopplingar till korruptionen inom det skandalomsusade ”Oil for food”-programmet.

Såväl FN-uppdraget, den politiska kandidaturen samt vissa av VD-uppdragen inom oljeindustrin tros han ha fått mycket tack vare sin personliga vänskap med den dåvarande liberale, kanadensiske premiärministern Pierre Trudeau, som i sin tur är far till dagens vänsterliberale kanadensiske premiärminister Justin Trudeau.

Man kan välja att se ovanstående information på två sätt.

Antingen så är det bara ett isolerat nedslag kring en nästan 50-år gammal tidningsartikel och en person som figurerade i denna och som har ett väldigt begränsat historiskt och politiskt värde idag.

Eller så kan man betrakta denna historia som något belysande och talande för karaktären på den globala liberala elit som styr oss än idag och en historia som förmedlar ett nyttigt historiskt perspektiv även på dagens samhällsdebatt och medialogik.

Välj själv."

 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 7 okt 15:30

 

Ett mycket grovt exempel på avhumanisering av Sverigedemokraterna.


Läser Joakim Carlssons ledare i Östra Smålands lördagstidning där han i vanlig ”carlssonretorik” skrämmer läsarna för konservativa krafter och att högern i riksdagen representerar ca 60 procent av väljarna. Att Joakim Carlsson starkt ogillar Alice Teodorescu har vi känt till sedan länge men i lördagens ledarartikel tycks han inte förstått vad Alice skriver eller är det så illa att Joakim Carlsson medvetet feltolkar Alice Teodorescu text för att kunna avhumanisera Sverigedemokrater.


Här följer ett utdrag från Joakim Carlssons ledarartikel med rubriken ”Medlöperiet begär förtroende”.


”Göteborgspostens politiska chefredaktör Alice Teodorescu har i flera år pläderat för att allianspartierna ska samarbeta med Sverigedemokraterna och ser ingen fara i det. Hon menar att alla vi som varnar för samröre med SD överdriver: ”det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.”

 

Det känns nästan genant att påpeka det självklara: vettiga människor söker inte samarbete vare sig med vargar eller löss.

 

Sverigedemokraterna är givetvis inte vargar eller löss.”

 

Läser man Alice Teodorescus text så förstår man att hennes text ”det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.” inte handlar om Sverigedemokraterna utan om extremistiska organisationer som Svenskarnas parti och NMR. Så här skriver Alice Teodorescu i sin ledarartikel med rubriken ”Nej, 1930-talet är inte här igen


”I riksdagsvalet för fyra år sedan fick det nazistiska Svenskarnas parti 4189 röster. Partiet lades ner och återuppstod i arvtagaren NMR som halverades i årets val. Ändå har svensk media, närmast besatt, regelbundet rapporterat om NMR vilket gett partiet en relevans som det helt saknar.

 

Varför har man då gjort detta? Givetvis ska man ta på allvar att en totalitär ideologi, som vill störta demokratin, lockar till sig anhängare. Ledarsidan har exempelvis förespråkat förbud av deltagande i organisationer som NMR. Extremiströrelser som vilar på ideologisk eller religiös grund ska alltid bekämpas. Men det handlar om proportioner, om att vara försiktig med att ropa att vargen kommer när det mest handlar om en vilsen lus.”

 

Hur Östra Smålands ledarskribent Joakim Carlsson kan misstolka den texten är obegripligt för mig. Det är för mig fullständigt glasklart vad Alice Teodorescu menar med sin text. Joakim Carlsson däremot lyckas med konststycket att misstolka det totalt. Alla förstår säkert också vad han syftar på när han skriver ”vettiga människor söker inte samarbete vare sig med vargar eller löss.”


 Vilka som är vettiga människor i Joakim Carlssons värld begriper nog de flesta som läser min blogg. Att han stämplar Sverigedemokrater som löss framstår med samma tydlighet även om han illa dolt skriver att ”Sverigedemokraterna är givetvis inte vargar eller löss.” Men alla har säkert redan förstått hans intentioner med ledartexten.


Att just avhumanisera Sverigedemokraterna och dess väljare.

 

När jag kontrollerat Joakim Carlsson och Alice Teodorescus text så kommer jag tänka på en artikel i Samtiden nyligen, som handlade om precis detta.


”Man börjar kalla meningsmotståndare för något annat än människor. Kackerlackor, svin, parasiter, eller varför inte brunråttor. Poängen är att göra det enklare att begå övergrepp…. Läs mer

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 132 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8
9
10 11
12
13 14
15 16
17
18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se