thoralf

Alla inlägg under september 2018

Av Thoralf Alfsson - 13 september 2018 08:36

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 september 2018 13:46

Min krysskampanj kommer inte lyckas! Det står klart efter att 54 av 161 valdistrikt räknats, därav 15 valdistrikt inom Kalmar kommun. Jag behöver ca 1650-1700 kryss för att uppnå 5 procent och ligger just nu på bara ca 2,7 procent. Min egen prognos tyder på ca 800-900 kryss i bästa fall.


Jag hade hoppats på ett lyft när kryssen från Kalmar kommun började räknas men det visar sig att lyftet inte kommer att räcka till. Alldeles för många kryssar Jimmie Åkesson, något som inte betyder något överhuvudtaget. Bortkastade kryss om man vill förändra något på Sverigedemokraternas riksdagslista.


Jag vill ändå tacka de som bidragit till min kryssvalskampanj. Det räckte inte hela vägen.


ETT STORT TACK!


Nu blir det kommunpolitik till 100 procent! Eller kanske även lite regionpolitik.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 11 september 2018 23:33

Det går väldigt långsamt med räkningen av valsedlar på Länsstyrelsen i Kalmar. Under måndagen lyckades man räkna 8 valdistrikt och under tisdagen endast 19 valdistrikt. Alltså totalt 27 valdistrikt av totalt 161 valdistrikt.


När man följer sammanräkning noga så tycks det som personalen på Länsstyrelsen i Kalmar gick hem vid 18-tiden då inga nya valdistrikt redovisades sedan 18-tiden. Andra länsstyrelser tycks jobba sena kvällar då minst 200 valdistrikt ute i landet redovisats sedan 18-tiden.


Min personvalskampanj ser inte bra ut just nu. Har bara 2,32 procent efter att 27 valdistrikt räknats. Då har dock inget av de 42 valdistrikten i Kalmar kommun ännu räknats. Jag får hoppas på väldigt många kryss i Kalmar, annars är det kört.


Otroligt många kryssar Jimmie Åkesson. Jimmie har ca 30 procent personkryss i Kalmar län just nu. Egentligen är dessa kryss helt bortkastade. Jimmie Åkesson kommer in i riksdagen om han så inte hade ett enda kryss eftersom han står på första plats på alla valsedlar. Så länge Jimmie Åkesson finns på alla valsedlar är det med andra ord väldigt svårt att kryssa sig in i riksdagen.


Har återhämtat mig lite efter valvakan och valrörelsen. Joggade en runda ikväll med ett efterföljande bad i havet. Uppfriskande! Sedan blev det lite bastubad.


Av Thoralf Alfsson - 10 september 2018 22:24

Hur många kommentarer som nedanstående tror ni jag får? 


Vilka tror ni skriver dessa kommentarer? Hur gamla tror ni att de är? Tror ni att jag fått höra kommentarer som denna under valrörelsen?


 


Varje gång jag skriver kritiskt om invandringen och i synnerhet om islam kommer dessa kommentarer.


Jag brukar bara radera dem. Men på förekommen anledning så publicerar jag några idag.


Visst är det fina människor och bildade människor som skriver den här typen av kommentarer. Det är enligt vissa på vänsterkanten Sveriges framtid! Jag har mött flera med den uppfattning i vår valstuga under de senaste fyra veckorna. Jag tror att dessa individer inte har någon framtid.

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2018 07:35

SD är utan tvekan valets vinnare men ändå är jag lite besviken. Det tror jag de flesta Sverigedemokrater känner idag. Förhoppningarna var högre ställda efter de opinionsundersökningar som kommit från YouGov och Sentio.


Eller är det så att något hände under de sista dagarna innan valdagen. Jag har mina egna teorier som grundar sig på vad väljare sagt till mig de senaste dagarna. Jag kommer återkomma till det i ett annat blogginlägg.


I landstingsvalet för Kalmar län blir SD vågmästare om inte blocken spricker. Jag litar inte på Centerpartiet i det avseendet. Miljöpartiet klarar inte spärren och får lämna landstingsfullmäktige. Det gläds jag åt. Alliansen är nu större än de rödagröna, som inte är rödgröna längre, enbart röda.


I kommunvalet är vi också valets vinnare men det är ändå en viss besvikelse. Vårt mål var att öka från 6 mandat till 10 mandat men det blev tyvärr bara 8 mandat enligt det preliminära valresultatet. Jag gläds åt att Miljöpartiet tappar två mandat. Det innebär att Miljöpartiet halverats i Kalmar och att MP även förlorar sin plats i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna ser ut att tappa 2 mandat men majoriteten bestående av S+V+C ser ut att behålla ett starkt grepp om Kalmar med 35 mandat av 61 mandat.


Våra 8 mandat innebär ändå att vi kommer ta ca 20 nya nämnds och styrelseplatser. Det kommer bli ett intressant jobb att tillsätta alla dessa platser med Sverigedemokrater. Vi kommer få en helt annan insyn i verksamheterna, inte minst i de olika kommunala bolagen.


Med det som facit så är det ändå svårt att vara besviken.


PS

Sedan skall personkryssen räknas. Det blir spännande.

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2018 08:00

 


Jag har nu avslutat min personvalskampanj med utdelning av foldrar. Min trehjuling har gjort ett gott jobb de senaste veckorna, den har rullat ca 300 mil i min kampanj. I lördagens lokaltidningar har jag några annonser införda om att väljarna skall kryssa #63 Thoralf Alfsson.


Nu har 15 000 hushåll inom Kalmar kommun fått min 8-sidiga folder. Om man antar att hälften av dessa hushåll är ensamhushåll och andra hälften har två röstberättigade så har min folder nått ca 22 500 röstberättigade inom Kalmar kommun. Om vi sedan antar att ca 20 procent av dessa också röstar på SD har vi i så fall ca 4 500 potentiella röstberättigade som skulle kunna sätta ett kryss för mig. Om vi gissar att en tredjedel av dessa också kryssar mig så skulle jag i så fall få ca 1 500 kryss tack vare min kampanj med utdelning av foldrar till 15 000 hushåll.


Kan jag sedan få 500 kryss totalt i övriga 11 kommuner inom Kalmar län? Då skulle 2 000 kryss totalt inte vara orealistiskt.


Är min beräkning realistisk? Svaret får vi på söndag. Jag kommer analysera varje valdistrikt (drygt 40st i Kalmar kommun) för att se hur min folder påverkat antal kryss på mig.


Enligt Valmyndigheten har redan ca 15 000 förtidsröstat bara i Kalmar kommun av drygt 50 000 röstberättigade.


Hur många kryss behöver jag?

 

I Kalmar län finns det enligt Valmyndigheten 184 410 röstberättigade i riksdagsvalet. Med ett valdeltagande på ca 87 procent så innebär det ca 160 000 personer som kommer rösta.


Vid ett valresultat på 15 procent för SD i Kalmar län så får SD ca 24 000 röster och jag behöver minst 5 procent kryss på dessa valsedlar. Det innebär att jag behöver 1 200 kryss.


Vid 20 procent i valresultat, 1 600 kryss

Vid 25 procent i valresultat, 2 000 kryss

Vid 30 procent i valresultat, 2 400 kryss


Vad tror mina läsare? Kommer jag klara att få tillräckligt många kryss för att ta mig in i riksdagen?


Det vore förbaskat roligt om jag kunde chocka både media och SD:s ledning med att kryssa mig in i riksdagen från en undanskymd plats som #63 på valsedeln för Kalmar län!

 

PS

 

Varför kryssa Jimmie Åkesson? Om Jimmie Åkesson får många kryss i Kalmar län och blir invald från Kalmar län så innebär det att väljarna i så fall förlorar en riksdagskandidat som är bosatt i Kalmar län, då Jimmie tar ett av Kalmar läns mandat i riksdagen.

Av Thoralf Alfsson - 7 september 2018 20:29

Nu är det dags för årets Prideparad i Kalmar under lördagen. Jag kommer som förra året räkna antalet personer i Prideparaden.  Förra året räknade jag till ca 1 500 deltagare men Barometern uppskattade det till 3 500.

 

http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/09/09/11476718-bara-1-500-gick-i-prideparaden-i-kalmar/


Vilken lögn!  Prideparadens deltagareantal skönmålas! Jimmie Åkesson valtalar i Kalmar då hålls siffrorna till ett minimum.


Det som upprör mig allra mest är dock att flera förskolor i Kalmar har Pridetema och till och med Prideparad för 2-4 åringar i förskolan. Helt sjukt enligt min uppfattning.


Bilden som finns i artikeln är bara för bedrövlig.


För någon vecka sedan mejlade jag Mats Linde som är förvaltningschef för skolorna i Kalmar och frågade om det även i år skulle vara Pridetema på förskolorna. Jag fick följande svar.


 

Med andra ord Pridetema på förskolorna är sanktionerat av skolchefen Mats Linde. Föräldrar har fått meddelande om att det under vecka är han-hon-hen samtal denna vecka i förskolan.


Kan inte barn få vara barn!

 

Om väljarna ger SD mer inflyttande i kommunvalet på söndag så kommer vi stoppa allt vad Pridetema och Prideparader på förskolan inom Kalmar kommun. Socialdemokraten Johan Persson har inte gjort något för att stoppa detta.

 

PS

 

Läs gärna denna artikel från tidningen Världen idag.


http://www.varldenidag.se/nyheter/genusdagis-slangde-alla-bocker-om-pippi-och-emil/reprid!Mox9LCNwAyhygNeVenhjIw/


 Av Thoralf Alfsson - 6 september 2018 23:00

 

 

I valrörelsen 2006, en valrörelse som var socialdemokraten Johan Persson första valrörelse som kommunalråd, blev det kinesiska projektet Fanerdun den stora valpropagandan. Hur många minns denna helsidesannons i lokalmedia? Jag minns den i varje fall väldigt väl.

 

 


Johan Persson red på projektet i valrörelsen. Kommunen och regionförbundet skickade sedan delegation på delegation till Kina för att hjälpa Mr Lou i hans marknadsföring av projektet i Kina. Det var många som fick en gratisresa till Kina under 2006 och 2007.


När sedan projektet och spaden skulle sättas i marken kom Centerpartiets partiledare och alliansregeringens näringsminister Maud Olofsson på besök i Kalmar. Men redan från starten kantades projektet av kulturkrockar då arbetet med byggnationen skulle utföras av arbetare från Kina, som flögs in i hundratal. Svenska byggregler följdes inte och fackförbunden protesterade mot arbetsvillkor och boendemiljöer för de kinesiska arbetarna.


 


Trots alla problem så fortskred byggnationen så sakteliga men med stora förseningar. Trots detta så genomfördes en farsartad invigning av projektet där kommunalrådet Johan Persson, landshövding Sven Lindgren och regionförbundets ordförande och centerpartisten Leif Larsson deltog. Snacka om att det var en teaterföreställning som alla parter spelade med i.


 

Från vänster Leif Larsson, Mr Lou, Sven Lindgren och Johan Persson vid den farsartade invigningen.


Kort efter invigning fallerade projektet mer eller mindre totalt och Mr Lou blev mer och mer frånvarande till att han försvann helt och hållet.


Johan Persson och flera höga tjänstemän var alldeles för naiva och godtrogna. Man trodde på denna skojare från Kina trots att väldigt många varnade för bolaget och att det inte fanns någon substans bakom Mr Lou.


Idag är allt från Fanerdun rivet och har jämnats med marken vid Snurrom. Nu växer det istället upp ett bostadsområde med ca 1 100 bostäder på platsen och en framtida friskvårdsanläggning med ny simhall är också planerad vid Snurrom.


Det enda som vittnar om Johan Perssons magplask är rondellen vid Snurrom. Den består av en kinesisk tegelhög och ett antal ljuspelare som sparades när området sanerades från Fanerdun. I mörkret är rondellen enligt mitt tycke den vackraste rondellen i Kalmar.


Snurromsrondellen är ett minne över Kalmar kommun och Johan Perssons naiva hantering av det kinesiska projektet Fanerdun.

 

 

Den som har gjort designen av rondellen borde faktiskt få ett pris enligt min mening. Rondellen säger så mycket om det snurriga kinaprojektet. 


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se