thoralf

Direktlänk till inlägg 28 september 2018

SVERIGES RADIO LJÖG OM KLIMATFÖRÄNDRINGARNA

Av Thoralf Alfsson - Fredag 28 sept 14:30

 


Under måndagen var en av de stora nyheterna att klimatförändringarna när det gäller ökad medeltemperatur i städer. Enligt SR var svenska städer i flera fall de som fått högst temperaturökning i Europa, med Kriruna som toppade med en ökning på 3,4 grader. Här kommer några citat från Sveriges Radios nyhetsartikel.


”En ny analys av hur medeltemperaturen ökat i europeiska städer visar att fem av tio städer på topp tio finns i Sverige, rapporterar Ekot. Kiruna toppar listan, som det europeiska journalistnätverket EDJNet gjort.”

 

Sedan år 1900 har Kiruna blivit 3,4 grader varmare. I Östersund, Sundsvall, Skellefteå och Luleå har medeltemperaturen stigit med över 2,5 grad och de fem städerna finns bland de tio städer i Europa där medeltemperaturen stigit mest, enligt den här analysen.

Nätverket EDJNet har satt samman data från över 100 års väderobservationer över hela Europa.

 

Längre norrut är temperaturökningen större ju längre norrut man kommer, men även i Andalusien och sydöstra Rumänien har temperaturen ökat över tid.” 

 

”Meteorolog Per Undén på SMHI säger att sammanställningen bekräftar klimatforskningarnas bild av att klimatförändringarna accelererat på 2000-talet, och att det går fortare ju längre norrut.

– Det har vi också sett i våra observationer på SMHI, att klimatförändringarna har varit tydligare på de högre latituderna i norra Europa, särskilt vintrarna har blivit mycket mildare, säger Per Undén.”

 

Under torsdagen kom det en rättelse från Sveriges Radio! I en undanskymd nyhetsartikel med rubriken ”Fel om stigande medeltemperatur” förklarar man bristerna.

 

 

”Den undersökning av stigande medeltemperaturer vi publicerade måndagen 24 september visar sig ha brister. Det är beklagligt och vi vill belysa vad som är fel.”

 

”Trenden är dock att medeltemperaturen stigit sedan 1900-talets början, men inte så mycket som 3,4 grader i Kiruna, eller 2,5 grader i flera svenska städer.

Skillnaden i Sverige är 1,1 grads ökning och 1,2 grad om man tittar på norra Norrland, enligt SMHI.”

 

Den här gången hade klimatalarmisterna på Sveriges Radio lite för bråttom. Det är också väldigt märkligt att man använder sig av journalistnätverket EDJNet som källa.

 

UPPDATERING

 

Läs gärna detta inlägg från bloggen Klimatupplysningen som är intressant.


http://www.klimatupplysningen.se/2018/09/27/sveriges-radios-presentation-av-temperaturdata-kiruna/

 

 
 
Ingen bild

Tony

Fredag 28 sept 15:33

Ja dom ljuger om det mesta bara det passar etabblissimanget!

 
Ingen bild

Ivar Andersson

Fredag 28 sept 15:43

Både IPCC och Sveriges Radio har en förstärkningsfaktor på 3. Sveriges Radio överdrev temperaturökningen för Kiruna med en faktor 3 (3.4/1.1 = 3). IPCC påstår att vattenångan förstärker temperaturökningen med en faktor 3. Ingen kan man lita på. Inte ens de som ska kolla så det inte är fake news som publiceras.

 
Ingen bild

Hacke

Fredag 28 sept 15:46

Finns det ingen yrkesstolthet kvar i detta så skamfilade skrå?
Synd om de få som fortfarande försöker sköta sitt jobb efter bästa förmåga. Men de överskuggas numera totalt av horderna av rötägg, inte minst de som man borde kunna kräva lite extra av, de s k journalisterna på tvångsfinansierade public service.

 
Ingen bild

SM811

Fredag 28 sept 16:11

Inte förvånande när det kommer något som är i linje med vad som miljökommunisterna tycker.

 
Andy

Andy

Fredag 28 sept 16:11

Fast, det är väl i grunden så att dom där mätningarna började för 250 år sedan. Jorden är 1 miljard år gammal. Att inte mycket hänt i temperatur på 250 år säger väl i princip ingenting. Och att vi människor använder jorden på ett (totalt) respektlöst sätt är ju solklara fakta rakt av. Sen vill jag personligen inte gå på Miljöpartiets bakåtsträvande linje. Men att vår miljö är inne i ett kritiskt skede. Det är fastställt.

http://finansbloggen.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Pepparholm

Fredag 28 sept 16:30

Jag hörde på radio och tänkte direkt - detta kan inte vara sant!

Sedan kunde jag läsa på Klimatupplysningen (länk i din högermarginal) hur urbota urusla svenska "journalister" är på att granska inkommande "fakta".

 
Ingen bild

Pepparholm

Fredag 28 sept 17:48

Nu blir jag vansinnigt arg och sedan djupt besviken. Här ser jag hos Rebecca Weidmo Uvell att JUSEK och ST skrev under UD-upproret. TCOs ordförande vill ha en S, C och L-regering.

Fackförbunden med sina ordföranden är inte bättre än Klanerna!

https://uvell.se/

 
Ingen bild

Lars

Fredag 28 sept 17:52

FakeNews och sedan en minimalt undanskymd plats för rättelse. Så jobbar msm idag.

 
Ingen bild

Hacke

Fredag 28 sept 18:37

Sveriges ende(?) journalist Janne Josefsson läser lusen av Anders Lindberg under ämnet Medias beröringsskräck i pk-fascismens egen högborg och skyddade verkstad Bok- och Biblioteksmässan.
(Tidskod 2,10.00 ca)
https://www.svtplay.se/video/18163583/forum/forum-28-sep-09-00-2?start=auto

 
Ingen bild

Magnus

Fredag 28 sept 18:43

Patrik Reslow (SD) i blåsväder om reseersättningar. Var det så enkelt att få ersättningar när du satt i riksdagen?

Thoralf Alfsson

Fredag 28 sept 20:58

Ja, skiljer egentligen inget mot att vara privatanställd. Det gäller bara att följa regelverket, väldigt enkelt. Men det tycks en del ha väldigt svårt för.

 
Ingen bild

Hans

Fredag 28 sept 18:45

Hörde på P4 Kalmar idag att Mörbylånga kommun skulle satsa på mer kött i skolmaten. Detta för att stödja Ölands bönder sa man. Sen visade det sig att man egentligen inte skulle öka mängden kött i skolmaten utan bara byta ut blandfärs mot ren nötkött. Detta krypande för islam kallar man att stödja Ölands bönder. Vilka rötägg till politiker!

 
Ingen bild

Göta

Fredag 28 sept 20:13

Andy skrev 16:11: "Jorden är 1 miljard år gammal".

Jorden är ca 4,5 miljarder år gammal. (Sedan är jag inte så säker på att den där "fastställelsen" om miljöns kritiska skede just nu är så korrekt den heller.)

 
Ingen bild

Von Kätting

Fredag 28 sept 20:41

Ulf K.
Slipsförsäljare nästa?

 
Ingen bild

Laglydig

Fredag 28 sept 22:40

Det är lättare att hitta tillfällen när Sveriges Radio, SVT eller annan svensk media INTE ljuger om klimatet!

Ta t ex det enkla sambandet mellan koldioxidhalt (CO2) och temperaturfluktulationer.
Alla så kallade experter (de flesta verkliga experterna har hoppat av från IPCC) hävdar att det är den stigande CO2-halten som driver temperaturhöjningarna.
Det är temperaturvariationer som orsakar CO2-haltens variationer (med några hundra års eftersläpning) och INTE tvärt om!

Detta förklaras på ett mycket pedagogiskt sätt (och mycket annat) i den här videon som visserligen har några år på nacken och som väntat fått en del kritik. Den är en "MÅSTE SES!" för den som verkligen är intresserad av hur det ligger till på riktigt!

Tid: 1 timme 13 minuter Språk: Engelska

https://www.youtube.com/watch?v=oYhCQv5tNsQ

 
Ingen bild

Robban

Lördag 29 sept 03:52

Att få läsa/se något i "vår" media som är både korrekt och konsekvensneutralt, rörande ex migration/flyktingar/klimat är ungefär lika vanligt som att ha 7 rätt på lotto!
Synd bara att så många blir lurade!
Blir intressant att se vad som händer, när de börjar förstå att de är utsatta för tidernas bedrägeri!

 
Ingen bild

Bo

Lördag 29 sept 07:15

Sanningen är att klimatalarmisterna bara har datoriserade prognosmodeller att luta sig mot när man hotar om överhettning och dessa modeller avviker allt mer från verkligheten under det trettiotal år de nu existerat. En del forskare som arbetar för FN:s expertorgan IPCC medger själva att de är störda av de stora avvikelserna.

 
Ingen bild

Tony

Lördag 29 sept 08:15

Tjänstemännen i statsförvaltningen vill tydligen ersätta
allmänna val med upprop bland tjänstemännen över vilken regering vi ska ha, ja det är klart att man vill ha den som tillsätter tjänster enligt klia på ryggen metoden, den som tillsatt dem, inte efter kompetens, utan efter goda vänners lag!

Inför tjänstemannaansvaret igen!

 
Ingen bild

Mats (ateist) Proffstroll nu även besserwisser

Onsdag 3 okt 14:18

Laglydig

Denna film är helt felaktig.

The characters in this 'documentary' lack credibility.
-Tim Ball lies about his qualifications: www.youtube.com/watch?v=ZpcwyeGQlA8&t=330
-Richard Lindzen has published work with the conservative think-tank, the Cato Institute, a think tank that has received $125,000 from ExxonMobil since 1998. Lindzen charged oil and coal organizations $2,500 per day for his consulting services.
www.desmogblog.com/richard-lindzen
-Lord Lawson of Blaby has no qualifications in science of any kind.
-Piers Corbyn founded a company to profit off his weather predictions. It was later taken private in 1999 due to staggering losses of £70,000 in the first year, and £480,000 in the second.
-Nir Shaviv - It's extremely likely his view on GCR's are wrong. "So far virtually all scientific research on GCRs has shown that they are not effective at seeding clouds and thus have very little influence over the Earth's temperature."
www.theguardian.com/environment/2012/dec/14/global-warming-sun-leaked-ipcc-report?
-Patrick Moore thinks that Roundup is safe to drink. His company, Greenspirit Strategies Ltd. lobbies on behalf of fossil fuel companies: www.youtube.com/watch?v=9XIpTqbLR5Y&t=760
-Roy Spencer believes in watered down Creationism (Intelligent Design). https://uncommondescent.com/intelligent-design/roy-spencer-on-intelligent-design/
-Carl Wunsch says global warming is both real and threatening: https://tinyurl.com/y74dqhmz
-Eigil Friis-Christensen says his research was wrongly portrayed: https://en.wikipedia.org/wiki/The_Great_Global_Warming_Swindle#Eigil_Friis-Christensen
-Ian Clark has no climate science publications in a peer-reviewed journal.
-Frederick Singer, In addition to ozone denial, Singer became involved in Philip Morris front groups as well as other tobacco-backed think tanks in the early 1990s. He helped lead the charge in second-hand smoke denial.
https://rationalwiki.org/wiki/S._Fred_Singer?

Bo

Sanningen är att klimatalarmisterna bara har datoriserade prognosmodeller att luta sig

Helt riktigt, men det gäller nästan alla fält inom vetenskapen, väldigt lite idag är direct observationsgrundat. Relativitetsteorin är en modell.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 dec 22:54

Talmannen Andreas Norlén överraskade idag med att han kommer föra fram Stefan Löfven som statsministerkandidat redan imorgon och med en omröstning på fredag. Men vad kommer hända sedan?   Kommer Andreas Norlén våga gå på en ny statsministerkandid...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 21:17

I eftermiddag tittade jag på statsminister Stefan Löfvens presskonferens. Statsministern verkade inte speciellt besviken på att förhandlingarna med Lööf och Björklund misslyckades. Men jag reagerade på en sak i statsministerns inledning av presskonfe...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 dec 13:07

    Ledarsidorna skriver idag om Mehmet Kaplan. Man kan väl lugnt säga att Mehmet Kaplan hållit sig under radarn sedan han fick avgå som bostadsminister i Stefan Löfvens regering 2016, efter alla hans resor till Turkiet.   https://ledarsido...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 dec 10:39

Jag har alltid varit intresserad av statistik och alltid ansett att statistik är ett väldigt bra argument i debatter. Att kunna hänvisa till statistik från en statlig myndighet eller en offentlig verksamhet är mer eller mindre omöjlig att förneka, äv...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 dec 19:49

När jag läser domen mot 22-åringen som nu dömts för 21 olika brott blir jag väldigt fundersam. Personen finns sedan tidigare i 9 avsnitt i brottsregistret. Dessutom var han en av de åtalade vid rättegången efter den stora branden i Berga centrum 2011...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19
20
21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se